logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2002 > UFO-Mail nr. 8

UFO-Mail nr. 8
27. august 2002


Gammelt ufo-foto fra USA?

Fotoet fra 1929  
Skandinavisk UFO Information (SUFOI) - bliver ofte præsenteret for gamle fotos, der viser noget ejendommeligt på himlen. Ofte er det nemt at påvise, at der er tale om en filmdefekt eller måske en fugl. I andre tilfælde er det straks lidt mere ejendommeligt.

Et af de seneste billeder, som SUFOI er præsenteret for fra udlandet, er dette taget i april 1929 ved Ward Sawmill i Slide Ward i Colorado USA. Om hændelsen siger fotografens datter, Hetty Pline:

„Billedet er taget af min far Edward Pline ved savmøllen i Ward, hvor vi boede på det tidspunkt. Jeg var omkring 6 år gammel. Af en eller anden grund skulle min far tage et billede af savmøllen, og da han var i færd med dette, hørte han en frygtelig tordnende lyd, og han så en stor rund ting som en stor klippeblok, der bevægede sig gennem luften over dem. Man kan se den på billedet.

Ingen af savværksarbejderne så det, der kan ses på billedet, men alle hørte lyden og følte jorden ryste.

Senere i livet har jeg forgæves søgt i områdets lokalhistoriske arkiv om sagen. Min far døde nogle få år efter episoden, og jeg har ikke senere fundet og talt med nogen overlevende savværksarbejdere fra dengang.“

Hvor meget historien har på sig, og hvad der i virkeligheden ses på fotoet, er i dag umuligt at sige.
Mystisk ring i græsplæne i Ballerup

„Lørdag den 10. august 2002 opdagede min kone ved 14-tiden noget, der lignede bremsespor fra en cykel midt på vores græsplæne lige uden for terrasse og stuevinduer“, fortæller KJ i sin henvendelse til SUFOI.

„Vi ved med sikkerhed, at den brune ring ikke var der ved 12-tiden, hvor vi spiste frokost i haven nogle få meter derfra og passerede forbi flere gange“, fortsætter KJ.

Ringen i græsplænen  
Den tydelige, skarpt aftegnede ring i græsplænen er 3,60 m i diameter og ringen 5 cm i bredden.
 
En opmåling viser, at den meget tydelige og skarpt afgrænsede aftegning har en diameter på nøjagtig 3,60 m. Bredden af selve den ringformede aftegning er 5 cm. Den er helt brun og i skarp kontrast til det i øvrigt grønne græs.

„Hvordan den er kommet, har vi ingen anelse om“, siger KJ og tilføjer: „Hvis det er et ‚nummer’, må det være udført om natten, da vi har været konstant i haven fra tidlig morgen til sen aften de sidste mange dage. En anden ejendommelighed, der selvfølgelig kan være et tilfældigt sammentræf, er, at vi samme lørdag kl. 17.30, hvor vi skulle køre en tur, måtte konstatere, at bilen var helt død. Batteriet var fuldstændigt fladt. En opladning via startkabel til en anden bil gav intet resultat. Batteriet var stadig helt dødt. Vi måtte søndag købe et nyt batteri, så nu kører vi igen.

Om der er nogen sammenhæng, er vel ikke til at sige, men der har jo været mange artikler om hændelser med uforklarlige genstande og biler, der gik i stå“, slutter KJ sin henvendelse til SUFOI, hvor brevets overskrift er: »UFO, korncirkel eller svindelnummer?«

Der er ikke til foreningen SUFOI meldt om ufo-iagttagelser, som kan have sammenhæng med den mystiske ring i græsplænen i Ballerup. Men da SUFOI's repræsentant Filip Steenholdt nogle dage efter alligevel var i området, foretog han opmåling og registrering af aftegningen.

  Nærbillede af ringen
 
Nærfoto af den 5 cm brede ring, hvor græsset indtil videre af ukendte årsager er gået ud.
Et blik på den mystiske aftegning udelukkede for Filip Steenholdt tilsyneladende straks en såkaldt heksering, der fremkaldes af svampe og kan danne karakteristiske mørkegrønne ringe i græsset midt på sommeren.

Den aktuelle mystiske ring i græsset i den ballerupske græsplæne leder mere tanken hen på fugle, mere konkret de såkaldte spøgefugle, forsynet med en kande eller sprøjte med RoundUp eller lignende ukrudtsmiddel, mener Filip Steenholdt, der sammen med en tidligere kollega for et par år siden foretog eksperimenter med fremstillingen af korncirkler. Det kan dog også hurtigt konstateres, at ringen i græsset intet har med korncirkler at gøre. Men vil man se, hvordan Filip Steenholdt og hans tidligere kollega, Ole Henningsen, Søllested, fremstillede den korncirkel, der bl.a. kan ses i Søren Kragh-Jacobsens dogmefilm »Mifunes sidste sang«, så findes opskriften på Hvordan en korncirkel kan opstå.

Og har læserne en seriøs løsning eller en kommentar til ringen i græsplænen - eller måske kender andre, der har oplevet det samme i Ballerup eller andre steder - så vil Skandinavisk UFO Information - SUFOI gerne høre herom.
Korncirkler i danske biografer

Fredag den 30. august har filmen »Signs« premiere i de danske biografer. Filmen tager sit udgangspunkt i korncirkler og har Mel Gibson i hovedrollen og er dermed sikret en god del medieomtale på forhånd.

Plakat fra filmen Signs  
I weekenden 24./25. august var der snigpremiere på filmen rundt om i landet, således også i biografen Scala i Nykøbing F., hvor filmen den 25. august blev indledt med et foredrag af Jan Dupont om korncirkler og teorier om deres oprindelse.
 

Indtil for seks måneder siden var farmeren Graham Hess (Mel Gibson) præst ved den episkopale kirke. Men da han mistede sin højt elskede kone ved en voldsom og meningsløs ulykke, mistede han samtidig troen. Nu bor han på sin farm, hvor også hans bror Merrill (Joaquin Phoenix) er flyttet ind, og sammen tager de sig af bedriften og af Grahams børn, Morgan (Rory Culkin) og Bo (Abigail Breslin).

  Signs' logo
Det er udgangssituationen for Signs - en ny dramatisk gyser skrevet, instrueret og produceret af M. Night Shyamalan. Shyamalan fik sit sensationelle gennembrud for tre år siden med The Sixth Sense (Den sjette sans) - en beskedent produceret, på forhånd upåagtet og anderledes spøgelseshistorie, som blev en megasucces såvel blandt kritikere som publikum og fik hele seks Oscar-nomineringer (bl.a. for Bedste Instruktør og Bedste Originalmanuskript). Året efter fulgte han den op med Unbreakable - endnu en gang med Bruce Willis i hovedrollen og et plot placeret i ingenmandslandet mellem en genkendelig virkelighed og spøgelsernes verden.

Scene fra filmen med Mel Gibson  
Med Signs har Shyamalan taget sit udgangspunkt i de mystiske korncirkler, som i de senere år gang på gang har været voldsomt omdiskuterede og i mediernes søgelys.
  Korncirkel fra filmen

Da Graham Hess en morgen finder et sindrigt korncirkelmønster i sin majsmark, og andre uforklarlige ting begynder at ske, er han, som mange andre, overbevist om, at der er tale om unge menneskers grove løjer. Men da der sker flere mystiske ting, bliver han efterhånden klar over, at stærkere kræfter er på spil. Men er de mystiske mønstre navigationsanvisninger for fjendtligsindede, fremmede væsener ude fra rummet? Eller skal forklaringen findes i Hess' egen kamp mod sine indre dæmoner?

Reklame for Signs trailer

Det bliver spændende at se, om „inspirationen melder sig“, og der dukker danske korncirkler op efter filmens premiere. Det kan jo stadig nås, selv om man mange steder er ved at være sidst på sæsonen, dvs. de fleste hvedemarker er allerede høstet!
  Fotos af diverse korncirkler

Korncirkler i Danmark
og England

Animation af ufo, der lander og laver en korncirkel  
Der har ikke endnu været den store aktivitet på korncirkelfronten i Danmark. Senest er der den 16. august dukket en cirkelaftegning på ca. 10 m op i en kornmark i Riis ved Horsens. Der er derimod al mulig grund til at være opmærksom på, at der i slutningen af august måned vil dukke noget stort op i England på korncirkelfronten.

John Lundgren fra Crop Circlemakers - en sammenslutning af „korncirkelproducenter“ - har meddelt, at alle, der tidligere har været med til at fabrikere en korncirkel nu har mulighed for at deltage i en eksklusiv begivenhed et hemmeligt sted i England.

Denne begivenhed vil givet være produktionen af en stor aftegning eller mange aftegninger på ét sted og i et omfang, som giver genlyd i pressen.

Hvis man vil se, hvilke spændende aktiviteter sammenslutningen ellers fordriver tiden med, så kig på dette link: http://www.circlemakers.org/

  Avanceret korncirkel

Korncirkel ved Sparsholt i Hampshire
En af årets meget store formationer i de engelske marker er denne spektakulære aftegning af en typisk moderne udgave af en alien og en skive med aftegninger, som ihærdige mennesker nu forsøger at dechifrere.
Aftegningen dukkede op den 15. august ved Sparsholt i Hampshire.
Skarpskydning
med danske F-16 fly

I UFO-mail nr. 7 (den 20. august 2002), fortalte vi, hvorledes der under militærøvelsen »Tactical Fighter Weaponry« i august 2001 blev meldt om en ufo fra en luftmeldepost i Jylland. Beretningen kan læses på dette link: Ufo observeret under dansk militærøvelse

  F-16 jager
Kort tid før observationen var Dronning Margrethe og Prins Henrik passeret området i helikopter på vej mod det militære øvelsesterræn ved Oksbøl. Under øvelsen var bl.a. indsat de danske F-16 jagerfly.

Fra onsdag den 28. til fredag den 30. august har interesserede mulighed for at kigge med, når danske F-16 piloter træner skarpskydning på det militære øvelsesterræn ved Oksbøl. Her afholder Flyvevåbnet nemlig årets største skarpskydningsøvelse, kaldet Live Weapons Delivery 2002.

Ønsker man at overvære øvelsen, skal man køre til Blåvand by, dreje til højre ved Blåvand Kro mod Hornsbjerge og følge de opstillede skilte. Besøgende vil få anvist plads på en platform, hvorfra de i sikker afstand har mulighed for at se og høre, hvordan det ser ud, når de forskellige våbentyper rammer mål i terrænet. Militære besøgende skal følge den opsatte skiltning og undgå Blåvand by.

  fsk

Under årets øvelse vil de danske fly anvende både laserstyrede bomber, ustyrede bomber, raketter samt maskinkanoner.

Flyvertaktisk Kommando i Karup J. understreger, at det - på grund af faren for øjenskader - er FORBUDT at anvende spejlreflekskameraer og kikkerter, når der kastes laserstyrede bomber.

Skydeprogrammet for de tre dage ser således ud:

Onsdag den 28. august
Kl. 10-12: Ustyrede bomber, raketter og maskinkanoner
Kl. 13-15: Ustyrede bomber og raketter

Torsdag den 29. august
Kl. 10-12: Laserstyrede bomber, ustyrede bomber og maskinkanoner
Kl. 13-15: Laserstyrede bomber, ustyrede bomber og raketter

Fredag den 30. august
Kl. 10-12: Ustyrede bomber, raketter og maskinkanoner.

Flyvevåbnet tager forbehold for vejrmæssige og praktiske forhold, som kan ændre eller aflyse det planlagte skydeprogram.

F-16 jager
Synes du, at ufo-mail er spændende oplysninger og interessant læsning, så send denne ufo-mail videre til din familie, dine venner og bekendte.

Så har de også muligheden for at modtage ufo-mail gratis og uforpligtende, når der sker noget nyt:

Danske og udenlandske observationer eller fotografier, aktuelle himmelfænomener og spændende tilbud på ufo-materialer.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted