logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

3962 Upernavik - 21. juli 1963
Der var en delvis solformørkelse den dag, og jeg kunne se en stjerne lyse i himlen. Ved at kigge på stjernen gennem en prismekikkert, kunne jeg se, at „stjernen“ var et metalgråt lille trekantet objekt, som stod stille i lang tid.
Jeg var kun 16 år dengang, og de andre i min familie viste ingen interesse for fænomenet, så jeg tænkte, at det muligvis var en satellit.
Upernavik er en by i Nordgrønland.


8240 Risskov - 8. september 2021
Jeg har nu i over et år gået med oplevelsen af et syn. jeg havde d. 8.9 '21. kl. 22.20
Inden jeg skal sove, går jeg ud for at trække frisk luft. Står i forhaven ved vores rækkehus, kigger op på stjernehimlen, og det er så stille en aften, at man kan høre en loppe trække vejret! Jeg falder i staver på den måde, hvor der ingen tanker er.
Vender mig så for at gå ind igen, og da jeg lige en sidste gang kigger op, ser jeg .. i en højde af ca. 2, 3-4 gange højden på vores rækkehus.. en kæmpe flyvende, sort metallisk genstand flyde hastigt og komplet lydløst hen over himlen. Når jeg siger metallisk er det, fordi det var som om at byens genskin?? måske gjorde, at jeg overhovedet så den, da den var så mørk.
Den var på en måde to-delt, og ca. samme str. som en bus. Jeg blev så paf, altså virkelig blæst bagover af synet, i en form for HVAD ER det her, kan ikke genkende det, som noget jeg har set før, så spærrer øjnene op, kan mærke jeg har lyst til at råbe til min kæreste indenfor, men vil ikke vække hele nabolaget.. så stirrer bare de 3-4 sekunder, det nok kun tager, før den er passeret. Men mig bekendt er der ikke noget af den størrelse, der er istand til at stikke så klar en kurs på en ikke-ballon agtig måde, INGEN lyd, heller ingen summen, som fra en drone.
Har tolket det som ..ja, måske bare en personlig oplevelse, ikke noget truende. Så kom der jo siden fortællinger om „droner“ ved Sverige, og krigen, der fik mig til at tænke.. MEN stadig overordentlig mærkeligt. Noget så stort, der flyver helt lydløst, skal vel af sikkerhedsgrunde også have lys på?!
Hvis forsvaret incl. vores allierede har afprøvet noget hemmeligt, kan jeg godt tænke, at det ikke vil blive oplyst. Men jeg er klar på en forklaring nu!


4970 Rødby - 19. juli 2022
Hen over sommeren fløj jeg drone over en række marker på Lolland. Efter at have landet dronen en eftermiddag, så jeg noget som jeg ikke kan forklare.
Det var et flyvende objekt, som fløj fra øst mod vest, direkte over mig. Formen minder om flyet fra dette link.
Men der var ingen takker ved halen eller flade vingespidser. Bare en ruder form, fladere bagude. Ingen synlige detaljer, grå farve.
Jeg så det som om, den fløj i 300 meters højde med lidt over 100km/t. Størrelse ca 5 meter lang.
Med udgangspunkt i dronen, jeg fløj med, havde jeg en god ide om sammenhæng mellem fart og størrelse, men højden kan godt være helt forkert.
En ting, der undrer mig er, at det var fuldstændig lydløst. Lige over mig på et stille sted.
Propellen fra min egen drone kunne tydeligt høres og andre propel- eller jetfly kunne høres på mange kilometers afstand. Jeg tænkte, det var en militær drone af en art, men jeg undrer mig stadig.


3250 Gilleleje - august 2022
Jeg står i haven, skyfri blå himmel, kigger som ornitolog altid op i himlen.
Pludselig mellem træerne mod øst ser jeg et lysende objekt i en konstant fart mod vest.
Jeg aldrig før har set i de 40 år jeg har observeret fugle. 100 % sikkert ikke et fly. Lavere rute end flyhøjde og i en „mærkelig“ hurtig fremadskridende konstant hastighed.


3760 Gudhjem - 08. august 2022
Min ven og jeg så et geomotrisk mønster på himlen. Meget lavt på himlem og mindre end 8 km væk.
Jeg så, hvad der ligner en blomst, men kun med tre kronblade. Et vendte op ad de 2 andre lidt vandret, men lige lidt under vandret. Alle de 3 tipper på kronbladende var kombineret med en trekant og en cirkel. Ment sådan at de 3 tipper på kronbladene rørte spidserne på trekanten og cirkelens omkreds passede også med det samme berørings punkt.
Formen stod helt stille på himlen, da et lys blev tændt på tippen af det lodrette kronblad (det øverste kronblad), lyset kørte ganske langsomt ned langs „"kronblad“ indtil det ramte den tip. Her blev lyset slukket. Så forsvandt „blomsten“ eller „kronbladene“ og trekanten, så kun cirkelen var tilbage.
Cirklen blev herefter sort, og den begyndte at flyve, meget langsom fløj den i et par sekunder, hvorefter den forsvandt.
Det geometrsike mønster var gennemsigtigt, og vi kunne kun se det, fordi der hvor mønstret var, der var farverne fra baggrunden (den blå himmel og skyen) tydeligere, inden i det geometriske møster var det også usynligt borset for en anelse sløring.
Min ven så precis det samme, men han så at cirkelen var størrere. Ciklen ramte ikke de samme berørings punkter som „kronbladene“ og tekanten, men lå nogle centimeter uden for de punkter.
Da cirkeln forsvandt så jeg i øvrigt, og her er jeg i tvivl om, at det var efterladenskaber fra min nethinde, men da cirkelen forsvandt, så jeg et lille sort omkrids af en sky, men dette, opstod på den nordlige og østlige side af der, hvor cirkeln forsvandt.


3600 Frederikssund - 30. august 2022
Jeg arbejder som ekstern håndværker på Haldor Topsøe i Frederikssund til hverdag og møder ind 05.30.
Kl. 07.40 går jeg mod nord på fabrikkens område mod, hvad vi kalder centraværkstedet, da jeg ser en lysende hvid ting mod nordvest. Den bevæger sig mod nordøst for derefter at bevæge sig tilbage mod nordvest i et tilsyneladende roligt tempo. Jeg undrer mig og forsætter langs centralværkstedet, hvor den mens jeg passerer værkstedet, ikke er synlig for mig.
Da jeg kommer forbi værkstedet og ud til Linderupvej, har jeg taget min Iphone 12max frem og filmer den, mens den bevæger sig tilbage mod nordøst. Jeg vil så prøve af filme noget forgrund med for at kunne bedømme størrelse afstand mv. og tager telefonen ned og vil starte forfra, men da jeg får telefonen op igen er den forsvundet.
Når jeg ser på filmen og tager stillbilleder af den, viser det en aflang cylinderformet genstand, hvor den ene ende er afrundet og den anden ende tilsyneladende flad.
Jeg har ingen ide om størrelse overhovedet, men på billedet ses der skygge på den nedre halvdel af tingen, så umiddelbart må den havde stået lavere end solen stod ude i øst kl. 07.45 for at kunne lave skyggen? Tænker den hang over fjorden.


5700 Svendborg - 1. oktober 2022
Vi sidder på Thorseng resort ved bålet udenfor 20.30.
Der kommer lysende objekter (mellem 10-14 stykker), de ligger i samme bane på himlen. De dukker op og forsvinder igen og dukker op igen i samme bane x grader længere henne. Ydermere kunne vi se to som lå meget tæt på hinanden. En satellit var i tværgående retning, og de lysende objekter havde væsentligt mere fart på.
De kom igen og forsvandt over tre omgange.


5700 Svendborg - 2. oktober 2022
Tidspunkt midnat. Min mand og jeg er på vej hjem og er lige drejet om ad Bellisvej på Tåsinge.
Jeg ser 3 røde lys med meget hurtig fart forsvinde opad mod sydvest. Det varer Ca 3-5 sekunder. Der er ingen lyd.


9990 Frederikshavn - 9. oktober 2022
Ude på altanen for at ryge.
Jeg kaster et blik mod nordøst og der ser jeg en hvid kugle med gule anelser. Jeg ser intet blink, så der er intet tegn på at det kunne være en stjerne eller flyvemaskine. Jeg plausibilicere endvidere, at det umuligt kan være hverken af delene, da kuglen er for stor til at være en stjerne og alt for synelig til, at være en flyvemaskine, og eftersom det lyste i den skyfrie nattehimmel, blev jeg hvor jeg var - på altanen.
Jeg greb i alt hast min telefon og filmede kuglen i ca. 10 minutter.
Jeg så i mellemtiden, små andre prikker flyve hen i mod kuglen. 2 prikker, fløj, langsomt hen til kuglen og forsvandt, da de var i samme position. Kuglen begynder lidt efter at skinne i gule farver, hvilket jeg også fik på film.
Jeg troede i starten af dette, at det var et synsbedrag med den skinnende kuglen, mens begyndte mine øjne at blive irriterede. Jeg fik også de skinnende ståler på film. Mine hænder begyndte, at blive trætte, så jeg gik indenfor igen.
En time efter, hvor jeg igen skulle ryge var kuglen væk.
Her er link til videoen https://youtu.be/dLdFRhwhZKY.


6300 Gråsten - 10. oktober 2022
Meget mærkelig delta-agtig facon. Mindede meget om en drone i sine bevægelser, men faconen var helt ved siden af.
Vi observerede i ca. 1 time, og jeg ringede til tårnet i Sønderborg Lufthavn, og bad ham se på radaren, men han havde intet at berette.
Når objektet drejede, så det ud som om, at det havde et par vinger, der bøjede ned af i en radius. Under det sad en lampe, der blinkede hvidt, med et meget blødt lys (ikke Xenon el. LED).
Jeg brugte min kikkert 10x50 til at observere med, og det så umiddelbart ud til, at objektet hang ude over Nybøl Nor.
Men en drone, der hænger min. 1 time stort set samme sted?? Hvem er det, der optræder? Hvilke hemmeligheder er der omkring Nybøl Nor?
Lidt slørede og små billeder og video haves, desværre kunne jeg ikke zoome nok ind, men I har vel udstyret til det. Jeg er ikke på Facebook, men hvis det ønskes, kan jeg maile tingene.


Växjö, Sverige - 13. oktober 2022
Sort kuglelignende objekt står stille meget højt på himlen, tæt på de laveste skyer. Observeret fra bil i kørselsretning.
Tror umiddelbart, at det er en drone, men må være meget større pga højden på objektet. Vender bilen for at forsøge at tage et billede, men da er objektet væk.


4000 Roskilde - 19. oktober 2022
Hvad er det jeg har fotograferet.
Jeg sidder og redigerer billeder fra gårsdagens fugletur. Jeg skal til at slette dødsygt billede af en flok lettende pibeænder.
Pludselig bliver jeg opmærksom på, hvad jeg tror er noget skidt på sensoren, en plet til venstre i øverste trediedel af foto. Jeg ser ingen andre pletter på resten af mine billeder. Det er først når jeg forstører et udsnit, at jeg kan se, at det er en flyvende genstand. I den højre ende af fartøjet ses noget metallisk/motor/dysser.
Jeg bemærkede ingen lyd, anden end ænder der lettede.
Billedet er taget ved Skalleværket(Dyndet) Roskilde Fjord onsdag 19-10-2022 kl. 10:44:26. Synsretningen er øst mod Jyllinge Nord.
Nikon Z7 47 mill. pix, 1/3200sec, f:5,5 500mm(Nikkor 200mm-500mm).


4800 Nykøbing F. - 27. oktober 2022
Ved aftenstur med hunden går jeg og kigger op på himlen med stjerner og den klare Jupiter.
Pludselig kommer denne „lagkage“ med en krans af hvide lys (6 til 8 stk.) rundt om. Ingen lyd.


3600 Frederikssund - 1. november 2022
Jeg så tre hurtigt flyvende objekter den 01.11.22 kl.19:37. De strøg over himlen i lav højde (et par hundrede meter lige over mig), med svagt lysende omrids (lidt a la en ruderform) uden at give en lyd fra sig. Objekterne havde en anseelig størrelse, og var vel omtrent 20-40 meter diagonalt. Jeg så dem krydse himmelbuen fra horisont til horisont hen over mig.
Jeg kiggede kun op, da et passagerfly kom flyvende fra sydøst mod nordvest, og det i øvrigt var en flot og meget stjerneklar aften. Objekterne krydsede banen fra passagerflyet fra sydøst mod nordvest (flyet kom fra syd mod nord). Jeg stod i haven ved min port, som jeg netop havde lukket, men overvågningskameraet har først optaget min reaktion i sekunderne efter objekterne er passeret (hvilket er en smule usædvanligt, da kameraet ofte starter straks det ser bevægelse).
Det var spøjst! Ikke uhyggeligt eller skræmmende, bare underligt. Vildt underligt. At noget stort kan flytte sig så hurtigt, så lavtflyvende og være lydløst er ubegribeligt. Den ene af de tre objekter skiftede ovenikøbet drastisk formation ved et nærmest zig-zag sving ind foran de to andre, netop som de passerede over mig.
Min allerførste tanke var jagerfly, da de kom hurtigt, lavt og i formation. Men der var netop INGEN lyd, da de havde passeret... Det var det mærkeligste ved oplevelsen. Jeg har arbejdet ca. 3,5 år som ingeniør i luftvåbnet (2016-2019, transport og inspektionsfly), men aldrig hørt om, eller set noget lignende.
Jeg kiggede straks på Flightradar24, men så kun passagerflyet på radar-visningen. Det var alene i området omkring Frederikssund.
Har I evt. andre rapporter fra samme korte tidsrum?


2620 Albertslund - 4. november 2022
Står og taler i telefon fra 16.25 og i 8m00s og kigger ud af vinduet, hvor jeg ser et meget kraftigt lysende orangegult objekt, som jeg ikke kan se bevæger sig. Det har umiddelbart ingen udstrækning.
Da 248° er i nogenlunde retning mod den nedgåede sol fra 240° til 245° i tidsrummet - og i samme retning kommer de indgående fly fra vest mod Kastrup Lufthavn, så er det mest sandsynligt solskin fra et fly.
Dog synes jeg, at det stod meget mere stille i de ca. 20 sekunder, jeg observerede det, end de indgående fly normalt gør.
Hvis andre har lignende observationer som mine, men fra andre vinkler, vil denne observation være interessant.


6720 Fanø - 18. november 2022
3 røde lys hurtigt over himlen med samme afstand imellem 2 tøde lys.
Forsvandt som om de blev suget op. 1 lys blev stående over mig og mine 2 hunde i ca. 10 sek. Så forsvandt det røde lys, som man slukker en lampe.
Ingen lyd overhovedet.
Himlen var klar og fyldt med stjerner.


9690 Fjerritslev - 18. november 2022
Fredag aften griber jeg min kikkert for at beundre den usædvanlig store „Jupiter“, jeg så mod SSV.
Det var IKKE Jupiter, og det var under et let skydække med nærmest blændende hvidt lys, som laser ledlys.
Efter at have set lidt på det, ringede jeg til min nabokone, som ikke tog den, men ringede tilbage, og jeg bad hende gå udenfor og se om, hun også kunne se den UFO, der hang derude mod syd. DET kunne hun, og som hun straks sagde, så er vi jo ikke alene, men hvad laver han deroppe.
Vi kiggede nok på den i fem-ti minutter. Den svævede lidt højere op over os, og hun kunne se den blinke i rødt (det kunne jeg ikke, har ret ringe nattesyn, hvor vindmøllernes røde lys ofte forsvinder formig), syntes også den delte sig i to. Vi så en flyver gå højt over den fra ca. Hanstholm mod Aalborg, og hørte tydeligt flymotoren. Fra UFOen ingen lyd.
Indimellem fadede den ud på et sekund, for så at dukke op igen. Så blev den lidt væk bag skyerne, som lå i horisonten, men så lyste den bag skyerne, ligesom når Månen kan lyse op bag skyerne. Selvom det lille lys kun var som en femtedel til en tiendedel af nymånenes segl, lyste det op som en helmåne bag skyerne.
Og så kom den frem igen. En enkelt mini lysprik skilte sig ud og forsvandt mod Løgstør/ Livø af.
Vi frøs gudjammerligt, så Solveig gik ind og puttede børn færdig, og jeg tog flyverdragt på og prøvede at fotografere den med min afdøde mands Iphone 13 S. Det krævede 3 sek. , og jeg holdt den på et fuglehus, men det blev bare en hvid klat. Så forsvandt den - fadede væk igen.
Det viste sig at nabokonen tog sin 12 årige dreng med ud, og han så den også.
Inden den fadede helt væk, nåede jeg at ringe til min nabo på den anden side og fik hende til at gå ud og se den, jeg er ikke helt klar over om, hendes kæreste nåede at se den.
Kl. elleve skulle jeg lige gå den sidste tur med hunden, og så hang den derude igen. Nu var der dog slukket i alle huse, og jeg ringede ikke til nogen, men gik lidt ned ad vejen, og op af en markvej, og nu var den ikke mod syd, men var på vej nordpå, den blev væk - og et mini lys strøg nordpå.
Lørdag morgen da jeg stod op kl. 6.25 hang den heruden for igen - ca. de der 30 - 45 grader over horisonten, og i kikkert kunne jeg tydeligt se det røde glimt, det dukkede ligesom op som om den drejede rundt med uret, og det røde kom frem, men også hvidt hele tiden.
Jeg skrev SMS til naboens mand, da jeg vidste, at han var oppe og malke der.
Så vendte jeg mig og lavede kaffe og havregrød, og da jeg vendte tilbage var den væk, og min SMS var ikke blevet afsendt. Det skal siges, at jeg er blevet kastet af min WIFI mange x siden 3-10.
Nå lidt snak fem og tilbage gav at jægeren, der har jagten ikke bruger Droner til at jagte mårhund. Træning af Ukrainere foregår i England, og slut d 11-11. Så er der internationalt mili møde i Aalborg i den forgangne uge ... om de kan have leget med Droner over en mark i Vust, 9690 Fjerritslev?
Lørdag aften meget overskyet, og så ingenting.
Søndag morgen (i dag) stod jeg op kl. 6.25, kiggede ud og op: OG hele himlen var oplyst af, jeg sagde 30, men der var måske kun 20 stærkt lysende UFOer, de nærmeste blinkede tydeligt ( uden kikkert) med rødt.
Idag ingen kaffe. Ringet til Nabo: Gå ud der hænger 30 UFOer nu! Så tog jeg min kikkert og flyverdragt og gik op ad vejen for at snakke med naboen. Det var MEGA stort. Men mødte nabofruen på vej ud af døren, og vi gik fri af gården og stod bare og gloede. Vi standsede alligevel ikke mælketankbilen, der kom forbi. (Kan godt se nu det var dumt) - vi gik ind i det lille aftæktshus, der ligger mellem os, som naboen netop har købt og kikkede videre ud af vinduet.
Naboen mand ringede fem i syv og spurgte, hvor hun var - jeg spurgte om, han NU havde set dem - næ han havde bare set en masse stjerner.
På det tidspunkt var det begyndt at lysne, og der var nok kun to tydelige tilbage. Jeg tænker hans øjne, der kom lige inde fra det kraftige neonlys i malkestalden har haft svært ved at se dem? Jeg ved ikke om han så så dem.
Jeg havde også ringet til jægeren, jeg snakkede med dagen før, men han er på Sjælland og arbejde til tirsdag.
Det er vist det jeg kan berette nu og her. Men jeg står ihvertfald tidlig op i morgen !!


3630 Jægerspris - 18. november 2022
Jeg er på vej i seng og skal til at rulle gardinerne ned på soveværelset.
Fordi himlen er stjerneklar, står jeg lige og iagttager udsigten for en stund. Jeg ser pludselig en genstand, som næsten styrtdykker nedaf, dog en smule mod sydøst. Det ligner næsten noget, der falder til jorden eller tabes og ikke svævende. Rimelig stor genstand eller måske ikke så langt væk. Kan se sort/mørk omrids og på siden mod vest lyser genstanden orange ultra kort, stopper, og igen lyser orange og stopper og forsvinder så ned bag hustagene.
Det ligner som sagt noget der styrter mod jorden. Det var ikke et stjerneskud, satellit eller iss. Den havde heller ingen „hale“ efter sig.
Som sagt gik det meget stærkt, men så mystisk ud.


8570 Trustrup - 19. november 2022
Kl. ca. 3.55 står jeg op for at lukke vores kat ud.
Jeg bemærker, at det er utroligt stjerneklart, og står lige og kigger lidt på himlen ud ad vinduet. Så ser jeg en utroligt kraftig lysende prik, der i første omgang kunne minde om en satellit, da den bevæger sig henover himlen i en retning.
Men jeg bemærker også, at den ikke holder en lige linje, men flyver lidt ujævnt, og af og til pludselig sætter farten ned og zigzagger lidt, hvorefter den accelererer hurtigt videre i den her ujævne linje.
Dens lys svandt lidt, mens jeg stod der, men var i starten ligeså kraftigt som en af planeterne.


4990 Sakskøbing - 19. november 2022
Jeg har lige fulgt min kæreste ud af døren her til morgen, da hun ville gå hjem.
Jeg bor et sted, hvor alt udendørslys, bliver slukket til midnat, så der er ingen lysforurening. Jeg åbner døren, min kæreste går ud, og mit øje fanger noget på himlen. Kigger op og siger se skat, hvor min kæreste i samme øjeblik udbryder, hvad fanden er det?!
Vi ser en missil lignende genstand komme fra nordlig retning, flyvende i sydlig retning med en hastighed, vi aldrig før har oplevet. Der er ingen lyd overhovedet. Vi ser bare det her missil, med en ildhale efter sig, som på himlen er omkring 7-8 cm. lang med ild efter sig.
Vi siger begge, hvad fanden var det? Vi snakket lidt, og bliver enige om, at det måske er en ildkugle eller sådan noget. Vi har begge set stjerneskud, og det her kan slet ikke sammenlignes.
Hvis andre har set samme objekt, vil vi meget gerne vide det. Vi så det over Sakskøbing og tænker, det har kunnet ses andre steder også, da vejret er klart og stjerneklart.
Det kom fra næsten stik nord og fløj næsten stik syd. Objektet havde en ildhale efter sig og ingen lyd. Det var meget højt oppe på himlen, men ca. 7-8 cm. langt, inklusiv ildhalen.

SUFOI's Kommentar: Observationen skyldes et kraftigtlysende meteor - en såkaldt ildkugle - som var synlig over Danmark kl. 04.48 og som blev registreret af automatiske ildkuglekameraer i Hobro og København. Se registreringen (og optagelserne) af ildkuglen på på hjemmesiden http://stjerneskud.info/ (se under menupunktet „Observationer“). SUFOI har modtaget flere indberetninger angående samme ildkugle.


7100 Vejle - 19. november 2022
Tre lysende kugler kommer flyvende hen over himlen. Ligner til forveksling raketter. Det foregår fuldstændigt lydløst. Observeret igennem vindue i eget hjem.

SUFOI's Kommentar: Observationen skyldes et kraftigtlysende meteor - en såkaldt ildkugle - som var synlig over Danmark kl. 04.48 og som blev registreret af automatiske ildkuglekameraer i Hobro og København. Se registreringen (og optagelserne) af ildkuglen på på hjemmesiden http://stjerneskud.info/ (se under menupunktet „Observationer“). SUFOI har modtaget flere indberetninger angående samme ildkugle.


9480 Løkken - 19. november 2022
Gennem tagvinduet på min teleskoplæsser så jeg tilfældigt det, jeg først troede var et stjerneskud, men det var meget anderledes og meget længere tid end normalt.
Da jeg opdagede det, var det et som om, der var 3-4 lysglimt/eksplosionerder efter bare denne ildkugle i høj fart hen over himmelen.
Jeg syntes ikke, det var helt normalt, det var op imod Men og varede alt for langt tid til et stjerneskud og alt for kraftigt til at være en satellit?
Men hvad var det så? En raket eller?? Håber I kan hjælpe

SUFOI's Kommentar: Observationen skyldes et kraftigtlysende meteor - en såkaldt ildkugle - som var synlig over Danmark kl. 04.48 og som blev registreret af automatiske ildkuglekameraer i Hobro og København. Se registreringen (og optagelserne) af ildkuglen på på hjemmesiden http://stjerneskud.info/ (se under menupunktet „Observationer“). SUFOI har modtaget flere indberetninger angående samme ildkugle.


8660 Skanderborg - 7. december 2022
Stod ude i haven, da der kom to grå objekter - lignede grå tallerkner - fra nord og fløj mod syd. Var vel ca. 500 meter oppe (mit bedste bud), og de fløj ved siden af hinanden med 100-200 meter imellem sig.
Da de var forbi min have, men stadig inden for mit synsfelt, da fløj de imod hinanden og skiftede stilling med hensyn til, hvem der nu fløj længst mod øst, og hvem der fløj længes mod vest.
De fløj med rimelig stor hastighed, og der var absolut ingen lyd fra dem.
Små 5 minutter efter kom der så to fly til syne. Et kom fra nordvest og et fra øst, de fløj højere oppe og dem, hørte man tydeligt.
Der flyver af og til fly over min ejendom, men ofte noget højere oppe. Om det blot var et tilfælde, at de nu lige skulle komme, det ved jeg ikke, men det var da pussigt. Jeg tror ikke der kan have været tale om droner, da de fløj rimeligt hurtigt, og der var musestille, men hvad det så kan have været, ja....


8240 Risskov - 8. december 2022
Lysende, let gulligt punkt, observeret på himlen i nord-nord-østlig retning fra Klintevej, 8240 Risskov.
Stadigt, ikke pulserende eller blinkende. Observeret langsomt stigende vertikalt, i 15-20 sekunder. Med sikkerhed i bevægelse, da det sås i forhold til nærtstående hustag.
Da jeg fumlede med min telefon for at tage billede (ca. 5-10 sekunder) og kiggede op, var punktet væk, og kom ikke igen.
Himlen var krystal klar, ingen skyer. Ingen bygninger i retningen til at „skygge“.


2750 Ballerup - 12. december 2022
Da jeg er kommet lidt ind i skoven, ser jeg tilbage, at der kommer noget. Jeg ser en stor dobbeltdækker autotransporter, som man kan se på autobahn.
Jeg undrer mig over, at den kom der, men gik videre ind i skoven og tænkte ikke mere over det.
Da jeg en lille halv time senere er på vej ud af skoven, kan jeg på afstand, ca. 200-300 m, se at den store bil er der endnu, og at den oven i købet, nogle meter over de øvrige mindre lygter, havde tændt et kraftigt lys, der lyste parkeringspladsen op uden, at jeg kunne se selve bilen.
I mens jeg går og prøver se, hvad det er, tænker jeg mest i politi opgave, eller noget vejlys vedligholdelse. Dog er det kratige lys lavere end gadelygterne og dels kraftiger og mere hvidt end gadelygterne. Jeg kigger efter om der står nogen (politi) ved min bil, (der holder på modsatte side af p-pladsen ved skovvej).
Da jeg kommer ud af skoven på en sti 50-80 meter fra p-pladsen. Jeg ved ikke hvor mange sekunder, jeg kigger, men konstatere at der ikke er nogen ved min bil og vil nu, da jeg er kommet ud til vejen se, hvad det så er, der holder på parkeringspladsen.
Ved parkingspladsen er der nu intet lys, og p-pladsen er tom. En kæmpe autotransporter el.lign ville under ingen omstændigheder kunne komme væk så hurtigt og uden lyd. Udover det store lys, der oplyste området, var der flere mindre rektangulære hvide lygter, disse placeret dels vandret (flest) og nogle, der var skrå (ca. 45 grader).
Det var placringen af disse mindre lys, der fik mig til at tænke på en dobbeltdækker autotransporter. Det var først bagefter, at jeg tænkte, at sådanne sidelamper ikke ville være hvide.


På en flyvning fra Malaga til Billund observerer min kollega og jeg nogle lys, på vores venstre side.
Vi ligger i fransk luftrum og har netop passeret den spansk-franske grænse, da vi observerer lysene første gang. Vores flyvehøjde er 38.000 fod og positionen er lige nord for Biarritz. Vores rute går fra den nævnte position, vest omkring Bordeaux, henover Tours og så op mod Paris, som vi passerer vestom.
Den næste times tid observerer vi nogle lys, som stiger lodret op fra horisonten og derefter drejer enten til venstre eller højre. Flest drejer mod venstre.
Nogle er synlige i ca 30-40 sekunder, mens andre er synlige i ca. 10 sekunder. De, som er synlige i længst tid, er også dem, som kommer højst over horisonten og derefter tager nogle en mere horisontal bane.
Vi så omtrent 30 lys som bevægede enkeltvis, mens der enkelte gange var to lys synlige, på samme tid.
Den position, som vi så lysene i, lå over, hvad vi ellers kunne se, af anden flytrafik.
Afstanden er svært at sige noget om, da det bare var punkter af lys.
Vi forsøgte begge to, at skifte betragtningsvinkel, vindue der blev set igennem, ændre lyset i cockpittet osv. Vi var også meget opmærksomme på, om det var refleksioner fra cockpittet, som vi kunne se. Det mener vi dog godt, at kunne udelukke.
Den 14. december var også dagen, hvor meteorsværmen Geminiderne var mest aktiv, men det, vi observerede, bevægede sig meget langsommere, ændrede retning og skiftede intensitet i lysstyrke. Helt klart ikke stjerneskud, som vi så rigtig mange, på den aften.
Det vi så lignede mest af alt flares, som indimellem bliver brugt af forsvaret i forbindelse med øvelser. De bliver også affyret fra kampfly og helikoptere, for at „narre“ varmesøgende missiler. Det har jeg set flere gange, når Flyvevåbnet træner over Nordsøen. Problemet var også, at de lys vi så, bevægede opad. Flares daler langsomt ned mod jorden.
I starten observerede vi lysene, lige under, de tre øverste stjerner, i stjernebilledet Ørnen. Som vi fortsatte nordpå rykkede lysenes position sig også længere mod nord, i forhold til stjernebilledet.
Det vil sige, at de var observeret mod vest, udover Biscayen, til at starte med og den sidste observation var i retning mod London. Det var en meget klar aften, og vi kunne tydeligt se lysene fra London.
Vi spurgte flyvelederen i Paris om, de vidste noget om militære øveområder, der var aktive, så det evt. kunne have været udstødning fra jagerfly, vi kunne se. (Efterbrænderen på et jagerfly kan ses på meget lang afstand) Det mente de ikke var tilfældet.
Vi overvejede også om, det kunne være affyring af raketter, men eftersom vi så omtrent 30 lys, så anså vi ikke det som sandsynligt. Det ville flyveledelsen også har vist, og vi ville have haft information derom, i form af NOTAM's.
Min kollega fortalte også, at de havde observeret noget tilsvarende, aftenen før.
Igennem min 20-årige karriere, har jeg aldrig set noget lignende. Jeg har fløjet over hele verden og har mere end 10.000 timer i cockpittet, men har aldrig set noget, som jeg ikke umiddelbart har kunnet forklare. Men det, vi observerede i går, aner jeg simpelthen ikke hvad er. Måden, som lysene bevægede sig på og varigheden har jeg aldrig set før.
Jeg håber at I kan hjælpe med at finde en forklaring, og så ser min kollega og jeg frem til at høre fra jer.


8370 Lerbjerg - 21. december 2022
Vi så et meget skarpt lys over skoven, først snakkede vi om, at det måske var en kinesisk lampe, lysshow fra jorden (hvilket ikke gav mening, for der var ingen skyer) helikopter eller en drone, men der var ingen lyd.
Objektet bevægede sig langsomt mod vest, men satte enten farten ned eller begyndte at bevæge sig mod os.
Jeg gætter på, at der er ca. 500 meter mellem os og objektet.
Pludselig accelererer objektet med en urealistisk hastighed mod øst og forsvinder ud over horisonten, igen uden lyd og med en hastighed, vi aldrig har set før.


2300 København S - 27. december 2022
Jeg har her til aften spottet ca. 7 lyskugler svæve i retning fra Sverige mod Amager. Flere lys poppede frem løbende, men så blev det overskyet.
De syntes i starten at følges ad over himlen, men nogle lys „stak af“ fra de andre. De afgav ingen lyd.
De var rimelig langt ude i horisonten og lysene syntes små, så mit bud er, at de var nogle km over jordens overflade uden at kunne sige det mere præcist.
Lysene var konstante - ikke blinkende - og var hvide/svagt gullige. De syntes ikke at være konstante i deres bevægelser, da de godt kunne bevæge sig lidt „forvirrede“ rundt på himlen, og modsat skyernes retning.
Jeg har optaget en video, jeg gerne sender til jer, hvor man kan se dem. Det er optaget på en kameratelefon, så kvaliteten er derefter.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted