logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

9230 Svenstrup J - omkring 30. august 1990
Jeg havde som socialrådgiver været på hjemmebesøg og var på vej hjem til Svenstrup.
Mellem Godthåb og Svenstrup så jeg to hvide lysende kugler stå på himlen. Jeg stoppede bilen og slukkede motoren og steg ud. De to lysende objekter/kugler stod et øjeblik stille, hvorefter de forsvandt mod vest i MEGET høj fart supersonisk. Der var ikke en lyd at høre, og på et øjeblik var de forsvundet fra himlen. Det gik virkelig stærkt.
Jeg har mange ganske „underholdt“ både familie og venner med min historie. Jeg er HELT overbevist om at det ikke havde en naturlig forklaring. Ingen lyd oh en utrolig fart.
Nu har jeg set dokumentaren på Dr 1 om ufoer og mange af de observationer, der vises her ligner det kuglelyn, jeg så.


2900 Hellerup - 2020 eller 2021
Jeg sad om natten og røg en smøg, da der pludselig strøg to fly-lignende store ting gennem luften lidt længere henne ved enden af bygningen (en opgang fra mig).
Jeg kunne tegne den dagen efter og kæresten, som desværre ikke var der mens det skete, sagde det lignede jagerfly (har googlet billeder og det var sådan formen var, men der var ild hele vejen rundt og overalt på dem).
Det der fangede mig mest ud over det, så ud som der var ild i dem, var hvor hurtige, det gik og at de fløj helt tæt over og forbi på toppen af vores bygning. De fulgte hinanden helt tæt og præcist med måske en meters afstand mellem dem.
Og så gik det så hurtigt som lyden af en hurtig susen, der var dog ingen lyd overhovedet. Det så virkelig smukt ud, havde bare følelsen af, at have været heldig at se noget så specielt, som jeg desværre ikke har set siden.
Det har været omkring sommeren, da der var varmt udenfor ved omkr. kl 01.00-01.30 tiden.


8560 Kolind - 13. februar 2021
Kommer kørende i ambulance på nattevagt og observerer lysende oval på himlen nord for Kolind.
Efter ca. 20 sek accelerere den meget hurtigt mod øst/nord-øst og forsvinder.


4320 Lejre - 24. december 2021
Jeg kører stik vest på motorvejen, da mine døtre og jeg får øje på dette korte, aflange, hvide og lidt skinnende objekt på himlen.
Himlen er skyfri og objektet er i øjefaldende, da det hverken ligner en sky eller en flystribe. Jeg kører 110 km i timen, og objektet ses i sydlig retning.
Objektet er på vores venstre side under kørslen de næste 10-15 min. Det ligner nærmest, at det „sidder fast“ på himlen. Enkelte gange forsvinder det, hvorefter det dukker op igen.
Jeg kan ikke gennemskue, om det er fordi kørselsretningen ændrer sig en smule. På et tidspunkt er det væk.
Vores observation har sikkert en fornuftig forklaring. Vi var dog meget begejstrede, da det for os var et usædvanligt syn. Min datter har taget billede og video.


1432 København K - 11. februar 2022
Jeg havde en oplevelse på Refshaleøen, som jeg gerne vil dele med jer.
Video er lagt op i FB gruppen d. 20-05.
Der kommer en lille flyvende ting forbi, da jeg står og filmer med min mobil.
Jeg tænker, det kan ikke være en fugl eller insekt, da det er vinter og temmp. er ca. 0 gr. og kl. 21.52.
Har i andre observationer i det område den aften?


7620 Lemvig - 27. februar 2022
Den 27.2 stod jeg udenfor efter en morgengåtur, og jeg havde mit kamera med, da jeg ser op mod hilmen og ser de tre lyse fænomener startende med den runde og et minut senere den aflange figur for til sidst at forsvinde med den vinklede lyse streg.


5000 Odense C - 27. februar 2022
Jeg står ude på min altan en aften. Og pludselig ser jeg 3-4 røde lyskugler komme svævende henover himlen. De svæver på en ensartet måde med præcis samme afstand til hinanden i en skrå/diagonal linje henover himlen.
Lige så hurtigt de kom til syne, lige så hurtigt forsvandt de henover byen mod vest.
Jeg nåede ikke at tage billeder, ej heller har jeg fundet en logisk forklaring.
Jeg kan bedst forklare det jeg så, som nogle små runde selvlysende røde „kugler“, der i samme hastighed og formation fløj henover himlen.


3360 Liseleje - 22. marts 2022
Jeg var på vej ud med min hund og på vej mod havelågen fangede mit øje en bevægelse på himlen. Objektet kom ind fra vest, troede i første øjeblik, at det var en meteor på vej over himlen. Men det så ikke helt rigtigt ud.
Da den kom nærmere, så jeg, at lyset fra den var runde lys (hvide) langs siden af den. Der var ingen lyd (vindstille morgen), ingen blinkende lys som på et fly eller satellit, ingen synlige vinger som på et fly. Den var stor, aflang som en cigar og sort. Den fulgte ca. kystlinjen, nok 1-2 km inde over land og var hurtigt væk igen.
Jeg nåede at få taget et billede med min mobil, inden den var helt væk igen. Det hele tog måske 6 - 8 sekunder.


2300 København S - 3. april 2022
Tre UFOer i trekant-formation, en forrest og to bagefter, fløj ind over min altan, lige over mit hoved, parallelt med min beboelsesejendom kl. 1.03 om natten, med retning mod ØzS.
De fløj i en lige linje og holdt formationen i ca. 5 sek., hvorefter formationen gik i opløsning, og de ligesom klumpede lidt sammen, drejede en smule sydover og forsvandt pludseligt.


8382 Hinnerup - 3. april 2022
Fra mit soveværelsesvindue kl. 4.48 så jeg henne over Nørreskov et grønt lysende objekt.
Det „hang“ i luften ca. 10 sekunder, hvorefter det „sank“ eller dalede ned bag skoven.
Jeg kikkede et stykke tid efter om, det kom igen. Det gjorde det ikke.
Objektet så flad elipseagtigt ud. Mit hus ligger på 56, 15` grader nord og 10, 3` Øst.


8800 Viborg - 20. april 2022
Sad på en bænk ved Søndersø i Viborg. Fik øje på den lige ret oppe over mig højt oppe med høj fart.
Den var cylinderformet, og himlen var blå. Den blev smallere forrest ellers helt rund. Ingen vinger, ingen kondensstriber. Forsvandt plusselig.


6933 Kibæk - 24. april 2022
Lignede en satellit men var langsom, og efter 3 sek. var den væk, hvor en satellit vil forsvinde langsomt i himlen/horisonten.


6280 Højer - 1. maj 2022
Jeg troede først, det var et stjerneskud, men det var længere på himlen, og var en linje af lysende punkter. der blinkede.


8000 Aarhus C - 6. maj 2022
Begge to fløj helt parallelt og synkront.
De virkede til at være trekantet, eller ligne vores fly. Retning vest syd vest.
Det så ud som om, de havde kraftig varmepåvirkning i snuden som lidt mindre end, når en meteor bryder ind i atmosfæren.


6400 Sønderborg - 9. maj 2022
Jeg var ude at tage billeder af nattehimmelen. Da jeg kommer hjem og lægger billeder over på pc, ser jeg denne lille blå tallerken formet ting næsten øverst i billedet. Hvad er det ?


5900 Rudkøbing - 14. maj 2022
Var lige ude i haven, da jeg ser op, er der et hvidt flyvende objekt, der i kikkerten lyser grøn og rød. Svæver langsomt og ingen lyd.
Efter ca. 3 minutter forsvinder det. Det er klart og måneskin. Højde er ca. i 10 km højde meget lavt nede. Hvad kan det være, satelitter er aldrig så langt nede.


2610 Rødovre - 20. maj 2022
Stod og kiggede ud af vinduet mod syd, da et objekt, med et grønt lys, der blinkede i roligt tempo, pludselig kom til syne på himlen langt ude i horisonten.
Det bevægede sig meget hurtigt langt, fra side til side, i meget hurtige bevægelser, hvorefter det, lidt efter, pludselig for direkte mod nord, flere km fra, hvor det ellers befandt sig, hvorefter det forsvandt.
Det gik alt sammen meget hurtigt. Det virkede som om, det befandt sig rimeligt højt på himlen, som når jeg ser en flyvemaskine. Denne bevægede sig bare meget hurtigere end, hvad jeg før har set alm. flyvemaskiner gør.


2820 Gentofte - 21. maj 2022
Mørkt objekt observeret i kikkert.
Stille, næsten stillestående til meget hurtig fart på 1 sek.
Ca. over Herlev/Gladsaxe.


9269 Gistrup - 4. juni 2022
Vi sidder i poolen og får øje på et hvidt lys til højre for Månen, som er stået op.
Vi har ikke set lyset bevæge sig over himlen, det er der bare med et. Afstand, hastighed og styrke virker umiddelbart som landingslys på et fly, men der er ingen grøn/rød farve eller blink. Derudover er hastigheden ikke konstant, men „slingrende“.
Objektet bevæger sig i en s-formet bane nordpå i otte-tolv sekunder, hvorefter det dæmper ned og forsvinder. Bevægelsen var tydelig i forhold til Månen i nærheden, og en flagstang hos naboen. Ikke nogen super spændende observation, men vi var enige om, at det ikke kunne være fly, ballon eller planet/stjerne.


7000 Fredericia - 5. juni 2022
Tre objekter over adressen Fredericia videre over Strib/Fyn. Mere aflange end runde.
De var mellem skyerne, syntes dog hastigheden var for stor til at være fugle. Det var lige efter solnedgang, 15 min.
Lyset var meget konstant, indtil de så ud til at forsvinde over Fyn.
Den bagerste roterede eller bevægede sig mere. De to forreste holdt formationen.


5762 Vester Skerninge - 16. juni 2022
Vi sidder fire voksne en sen sommeraften med stjerneklart, og jeg elsker stjerneskud og kigger altid op og efter dem. Men til gengæld får vi øje på noget andet.
Et sted på himlen starter et lys sydøst „ud af det blå“ og „flyver“ sydvest over i en vis strækning og forsvinder så. Men det pudsige er, at det samme lys i farve og styrke så efter et lille øjeblik dukker op igen - præcis det samme sted, hvor det startede.
Så „flyver“ lyset den samme strækning eller bane over himlen, som det præcis havde gjort inden, og forsvinder det samme sted igen. Dette fortsætter mindst 10 gange. Måske 20.
Ingen af os kunne forstå, hvad der skete, hvad det var. Var det en drone? En satellit? Det lignede en stjerne eller satellit i lysstyrke og var vel derfor ikke en projektør fra et fyrtårn eller sådan.
Vi har ikke fundet ud af, hvad det er, og vi kan ikke rationelt finde en forklaring til det fænomen, vi alle tydeligt oplevede og alle forundredes over. Gad vide hvad det var?
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted