logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

5620 Glamsbjerg - 4. oktober 2021
T. kom styrtende ind i huset og sagde: „Se lys udenfor“.
Jeg gik ud og hen til marken, og der så jeg tre store lysende objekter, som så ud til at stå på marken. Jeg blev bange og sagde det højt til T., hvorefter det hele slukkede.
Jeg gik rystet ind i huset og ringede til min nabo, som sagde, at han var i et øst europæisk land på sin gård der, og at han ikke mente, at der var nogen som arbejdede på marken. Jeg spurgte, om der måske var jagt på marken, men nej. Der var i øvrigt hverken lyd eller mennesker i og omkring de kæmpe lys, da vi stod og kiggede på dem.
T. mente næste dag, at det måske var projektører fra det nærliggende stadion i Glamsbjerg, vi havde set. Jeg ringede til Glamsbjerg Stadion, men nummeret fra hjemmesiden eksisterede ikke, blev der sagt (?)


9600 Aars - 4. oktober 2021
Helt sindssygt og har video!
Elektriske impulser og aktivitet mellem mørke skyer med torden lyn i midten.


4682 Algestrup - 6. oktober 2021
Jeg skulle lukke hunden ind, da jeg så et objekt på himmelen, uforeneligt med et fly, det havde ingen lys og formen var udsævanlig og lydløs.
Jeg har taget et foto


9610 Nørager - 6. oktober 2021
Jeg var gået i seng og hører en tiltagende støj. Støjen bliver ved med at tiltage til unaturligt niveau (sammenlignelig med dengang, jeg observerende en øvelse med herculesfly).
Jeg står op og kigger ud af vinduet, og åbner så jeg kan høre den stigende larm. Kort efter kommer et objekt flyvende. Imod mig, hen over mit hus og videre ind over min skov, hvor jeg taber det af syne.
Det er en stor genstand, slet ikke sammenlignelig med drone og lign. Måske 10 meter bred, måske lidt mindre. Under bunden blinkede rødt og grønt lys. Den var rimeligt flad i formen, og helt rund, med lys rundt i kanten. På lyset kunne jeg se at objektet - eller kanten - roterende hurtigt rundt. Jeg kunne ikke se, hvordan den kunne flyve. Det var hurtigt overstået, men larmen hørtes længe.


4000 Roskilde - 15. oktober 2021
Et objekt bevægede sig hurtigt og med konstant fart hen over himlen i en lige linje og forsvandt pludseligt uden at ændre retning.
Det udsendte et konstant, hvidt lys og gav den ene observatør indtryk af en trekantet form, mens den anden opfattede det som oval. Vi hørte ingen lyd.
En af os noterede tidspunktet med det samme.
Uafhængigt af hinanden fik vi nemlig det indtryk, at vores observationer ikke stemte overens med fænomener, vi tidligere har observeret - selvom vi hyppigt ser både fly, helikoptere og himmellegemer i samme område.


7000 Fredericia - 16. oktober 2021
Jeg er amatørastronom og så det første objekt komme fra SV, og det havde en farve som flammen i et bål. Det bølgede på en måde, som kunne det have været varmedis.
Jeg forventede at høre en lyd, for det kom lynhurtigt imod mig.
Objektet passerede foran mig i 70-80 graders højde for straks efter at forsvinde bag tagrygge i ca. 45 graders højde i NØ retning.
Kl. 19.05 kom der endnu en i samme fart, men mere „fast“ i formen. Der var overraskende ingen lyd. Jeg fik et billede af nummer to.


8600 Silkeborg - 16. oktober 2021
Lørdag aften kommer jeg gående over broen i Silkeborg, da et stykke sort flyvemaskine af en underlig art kommer flyende. Den var lydløs, havde en størrelse som helikopter normalt har.
Den havde ingen vinger eller nogen former af noget art, jeg har set før. Der kom lys ud af den, men ikke i et vindue, mere at lysene var i en cirkel. Det lignede en helikopter indtil, jeg kunne se den bagfra, og så det var et stykke sort materiale, en klump der lyser.
Den fløj nærmest observerende hen over det centrale Silkeborg. Det gik hurtigt og langsomt på samme tid. Da jeg tog mobilen ud for at filme, var den fløjet forbi.

„SUFOI's Kommentar: Et privatfly af typen Tecnam P2002-JF Sierra flyver rundt i det midtjyske ved 18-tiden d. 16/10. Flyet passerer over Silkeborg to gange. Første gang ved 17.45-tiden, hvor det passerer over den sydlige del af byen (dvs. syd for Silkeborg Langsø). Flyet flyver fra øst mod vest. Anden gang er ved 18.20-tiden, hvor det - efter at have vendt rundt omkring Ikast - flyver tilbage fra vest mod øst over den nordlige del af Silkeborg (Alderslyst). Flyet angives på Flightradar24.com til at befinde sig i en højde af ca. 2.600 fod = ca. 790 meter. Set fra broen ved Søtorvet må flyet have været synlig i ganske stor højde over horisonten mod nord. Afstanden mellem flyets bane på jorden og broen (da flyet var nærmest broen) er ca. 1 km. Det virker sandsynligt, at det observerede har været dette privatfly. Ikke mindst fordi, det er tydeligt, at flyet under sin timelange flyvning over Midtjylland flyver rundt ‚for sjov’ og laver mange sving ind over forskellige steder i det midtjyske. Det stemmer meget godt overens med observatørens kommentar om, at den fløj ‚observerende hen over det centrale Silkeborg’.“


4690 Haslev - 18. oktober 2021
Jeg var på vej hjem i bil. Det er overskyet og har regnet en del og ingen stjerner er synlige.
Da jeg kommer til toppen af bakken, som byen ligger på, kan jeg se, hvad jeg tror er en flyver. Jeg standser og ruller vinduet ned, for den flyver lavt og meget langsommere end flyverne. Den lyser heller ikke grøn og rød, men kun orange. Der er ingen lyd. Den svæver bare stille forbi.
Jeg optog den på video, men kvaliteten er ikke god om natten. Tænker det må ha været en meteor eller lignende, men synes alligevel, den bevægede sig for langsomt til det.

„SUFOI's kommentar: Kl. 22.00 fløj et passagerfly netop hen fra syd mod nord hen over Haslev (et fly på vej fra Munchen til Oslo). Det har dog næppe været dette, observatøren har set, da flyet har været højt på himlen (og ikke lavt over horisonten). Til gengæld er der et andet passagerfly, der ved 22.05-tiden passerer lidt nord om Haslev. Dette fly er på vej fra Amsterdam til Kastrup. Da det passerer et par km nord om Haslev er det i en højde af ca. 8.200 fod = ca. 2,5 km. Det forekommer højest sandsynligt, at dette fly har haft landingslysene tændt - og dermed har været synlig på himlen som et kraftigt lys. Fly er derfor en sandsynlig forklaring på denne observation.“


6000 Kolding - 29. oktober 2021
Jeg var ude at gå med min hund ved ca. 23 tiden. Vi går ofte på en lille sti, der går tværs over et fuldstændig mørklagt græsområde.
Jeg står ofte stille og kigger på stjerner. Månen var ikke fremme. Mit blik blev fanget af en række lys, der bevægede sig forholdsvis hurtigt over mig. En trekant? Cirka 5 lys. Ikke særlig klare. Som en normal stjerne på himmelen.
Jeg er vant til at se både satellitter, fly og helikoptere, men denne her fløj længere nede, vurderer jeg i forhold til hastigheden på den. Ingen lyd overhovedet. Tanken er enten et stealth fly eller ja... en ufo?


3490 Kvistgård - 1. november 2021
En lyd af dyb frekvens - ej helikopter (min mand, der også observerede, har stor erfaring med helikopter i hans job som geolog) - fanger vores opmærksomhed, og først kigger min mand op og ser objektet, kalder på mig, og jeg er ude på gårdspladsen i løb (5 sek).
Vi ser derefter kraftigt blinkende, langsomt flyvende objekt med karakteristisk „lysformation“, der bevæger sig i ujævnt tempo henover vores hus, hvor objektet standser op og hænger i luften.
Det er vanskeligt at bedømme afstand, men objektet opleves stort og giver mindelser om både flippermaskine og Star Wars.
Vi betragter objektet fra vores oplyste gårdsplads. Min mand fotograferer objektet med sin iPhone, og da telefonen kommer frem, flyver objektet væk i syd-sydøstlig retning henover skoven.
Da vi vil se billedet efterfølgende, er det helt hvidt og uden spor af objektet. For sammenlignings skyld tog vi et billede mere her til aften i samme retning, og billedet viser den mørke himmel og en del af vores hus.


5631 Ebberup - 5. november 2021
Metalisk flyvende rundt objekt. Kunne se den, da solens lys skinnede på den. https://drive.google.com/file/d/1o4UGORu1C7PJs0QGfJzZE5HNN7e0_0Gs/view?usp=sharing.


4000 Roskilde - 5. november 2021
Gik tur med hunden, da vi drejer ned mod Børnehuset Eegård, og hvor der står et gammelt meget højt egetræ, og op over trækronen ser jeg først et uskarpt lys og bliver så stående for at se nærmere.
Det er så ca. 6 runde lys ligesom 6 loftslamper i en yderkreds og ca. fire mindre i en inderkreds. Det er uskarpt, fordi de ses ligesom bag en sky eller i tåge, men det hele roterer meget langsomt og bevæger sig samtidig også langsomt fremad.
Jeg fortsætter med at gå, da jeg ikke kan se noget mere pga trækronen, og da vi går mere fremad, er der en skyfri himmel, og jeg kan ikke se noget som helst af det, jeg lige havde set. Hvad jeg har set, er egentlig typisk det klassiske billede af, det hvad folk kalder en UFO!!!


5900 Rudkøbing - 5. november 2021
Skulle lige lufte ud, da jeg kigger ned mod vandet ca. 700 meter fra jeg bor. Her ser jeg et kraftigt rødt lys svæve hen over marken, vil tro ca. omkring 1.500 meter oppe.
Det kommer fra nord og går mod syd. Griber min telefon, men da jeg skal optage, er det væk. Drejer ligesom rundt.
Set op til flere hvide skarpe lys i dag ved omkring 17.00 tiden. Kunne også set et skib over ved Ærø, måske de har set noget.


2900 Hellerup - 24. december 2021
Vi står og kikker mod syd og ser to satellitter, der flyver med 2 cm afstand i præcis samme linje direkte mod nord.
De kommer først tilsyne over vores hoveder og forsvinder allerede efter 4 sekunder lidt længere over vores hoveder. Ligner to helt almindelige satellitter i lys og styrke og hastighed, dog ret sært syn, at de chaser hinanden i røven på hinanden og forsvinder meget kort tid efter.
De var kun visible i ca. 15 cm på himlen, hvor normale satellitter ses over længere afstand på himlen (80-140 cm på himmelen), før de forsvinder. Kender I disse to satellitter, der flyver så langt nede og chaser hinanden meget tæt på hinanden i præcis samme fart og linje? Eller var det noget ukendt?
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted