logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

7490 Aulum - først i 1960erne
Jeg - tæt på de 72 år - vil gerne, I betragter denne her fortælling fortroligt. Jeg har aldrig fortalt den til nogen af frygt for, at blive gjort til grin.
Allerførst i 1960erne stod jeg og ventede på skolebussen i en lille flække - Hallundbæk - der ligger mellem Herning og Holstebro. Det var kraftigt tåget.
Pludselig kom der et cigarlignende objekt svævende ikke ret højt. Faktisk rigtig lavt. Men altså ikke et cirkelrundt objekt. Men virkede som flere meter lang.
Vi var flere skoleelever, der så det. Men vi talte faktisk aldrig om det. Tror vi alle var lidt forskrækkede - vi var ikke så gamle - måske 14-15 år.
Det svævede fra vest mod øst - uden en lyd.
Netop det med lyden var mærkeligt. For vi havde jævnligt fly i luften over området som indflyvning til Flyvestation Karup. Så vi kendte flyene. Og dette objekt havde heller ikke den kurs, flyene normalt kom med ved indflyvning til Karup. Det kom også meget lavt, og kunne ikke være en indflyvning. Så ville vi også have hørt motorlarm.
Hvorfor fortælle det nu, så mange år efter? Jeg læser jo jævnligt om ufoer. Efter hændelsen, jeg overværede, er jeg ikke i tvivl om, der er et eller andet. Men jeg er så gammel, at jeg ikke tror på aktivitet fra rummet. Mere at det kunne være et eller andet hemmeligt objekt, et land har opfundet.
Tænkte bare, nu hvor der atter er fokus på UFOer, at der måske er andre indberetninger, der ligner min lidt.
Men som skrevet - betragt det som fortroligt - jeg har ikke lyst til at skulle frem nogen steder og fortælle om det.


4070 Kirke Hyllinge - 1998
Hej, jeg skriver på vegne af nogle tætte bekendte, som i 1998 observerede en meget skarp lyskegle fra himlen og ned omkring Kr. Hyllinge.
De kunne se det, da de kørte fra Borrevejle og mod Kr. Hyllinge. Lyskeglen blev ved at være på himlen i de ca. 15 min., det tog for det at køre fra Lyndby til Kr. Hyllinge.
De boede på en vej i Kirke Hyllinge og kunne se lyskeglen tydeligt, indtil de steg ud af bilen foran deres indkørsel på vejen i Kr. Hyllinge. De stoppede bilen for at personen på passagersædet hurtigt kunne stige ud og se, hvad det var. Så snart personen var ude forsvandt lyset, og det eneste synligt var et grønt lys langt ude på den ene side og et rødt lys langt ude på den anden side lige over bilen. Der var ingen lyd overhovedet. Derefter ingen observationer.
Lige efter deres observation ringede de til mig i Valby, hvorfra de netop var kørt, for at berette om det de havde set.


7190 Billund - 10. august 2020
Jeg sad på vores terrasse, og pludselig så jeg over naboens hustag et hvidt rundt lys på størrelse med en 1 krone - altså noget større end en almindelig stjerne, glide hurtigt hen over himlen, for at forsvinde om bag et træ.


1221 København K - 23. februar 2021
Jeg har bl.a. taget disse to billeder ved Københavns lys festival 23/2-21 Begge billeder er taget på stativ, hvor eksponeringen er 5 sekunder.
På det ene ser jeg tre grønne prikker i højre hjørne.
Da er de er taget på stativ med 5 sekunders eksponering, kan jeg konstatere at objekterne står stille i luften.
Det andet billede der er taget 30 sekunder før er der ikke intet at se.


4400 Kalundborg - 31. marts 2021
Jeg sad og røg en cigaret ude på min altan, fordi jeg ikke må ryge inde.
Min altan er sydvendt og den orange statiske orb kom fra vest og fløg mod øst i en lige linje hen over himlen. Den var lydløs, men da den var lige ud foran mig kunne jeg høre en meget lav knitrende summende lyd fra den.
Jeg har aldrig set sådan en før.
Det tog den 7 til 9 sekunder at flyve fra vest horisonten til den forsvandt i øst.


4300 Holbæk - 3. april 2021
Jeg kører i retning mod Skovvejen ad rute 57 syd for Holbæk, da jeg observerer et forholdsvist lavtflyvende, muligvis trekantet( i hvert fald kantet) objekt, der flyver så langsomt, at det nærmest ser ud til at stå stille i luften. Der er skyfrit, solen gør det svært at fokusere, samtidig med, at jeg kører bil.
Det ligner måske et letvægtsfly, men hastigheden er forbavsende langsom, og jeg mister objektet af syne ganske kort tid efter.


7100 Vejle - 3. april 2021
På linket er vores placering på vejen, da vi ser noget falde skråt ned fra højre mod venstre over træerne og husene et stykke fremme.
Det er brændende at se på, falder skråt og lidt langsomt, med en hvid hale efter, cirka lige så lang som selve objektet.
Det er muligvis henover husene, vi kunne se ligge længere fremme, da Børkopvej endte i et T-kryds.
Det er ikke noget, vi har set før. Det var ligesom man forestiller sig et meteor-nedslag ville se ud, bare mindre.
Størrelsesmæssigt var det for stort og „enligt“ til at være fyrværkeri.
Jeg tænkte straks, at det så underligt og mystisk ud. Min bedste ide kunne være en drone, der er gået ild i i farten.


8250 Egå - 8.-9. april 2021
Bor i sommerhusområde, hvor vi ikke har gadelygter, så vi har det meget mørkt i vores område. Jeg har spa udenfor og har mange små havelamper omkring spaen.
Jeg går i kl 21.30 sidder og nyder stilheden og hel stjerneklar himmel. Jeg ser et stjerneskud mod Kaløvig og drejer mig derefter ind modsat retning, og pludselig ser jeg to røde lys. Der er stor afstand mellem lysene, som tydligt viser, det ikke er en flyvemaskine eller andet, jeg normalt kan se på himmelen.
Lysene kommer tætter og tætter på mig - jeg kan intet høre. Lysene kommer så tæt på, at jeg pr. reflex laver fuck finger (tænkte i første omgang - en dronen med foto), men igen de to røde lys er for langt fra hinanden til det og ingen lyd overhovedet.
Da jeg laver f... finger holder lysene stille og vender retningen og forsætter ud mod vandet og ind mod Aarhus.
Da lysene ændret retning kommer, der 3 hvide lys frem ved hver af de 2 røde lys, og jeg rejser mig op og følger lysene til, jeg ikke kan se dem mere. Efter et minut eller to efter hører jeg en lyd fra himmelen, som lød som et jagerfly !!!! Og derefter alt stille igen, og jeg kunne ikke se lysene mere.


2970 Hørsholm - 15. april 2021
Fulgte det, jeg troede var en alm satellit, i 25-30 sek, stille og rolig hastighed, lige linje over nattehimlen, og højt oppe over hustagene.
Pludselig accelererer objektet helt uhyrligt i hastighed og fortsætter nu stik vest i ca. 4 sek inden, det forsvinder fra mit synsfelt. Ændrede ikke form ell farve, hele tiden kuglerundt og lidt svagt lysende til sidst.


4660 Store Heddinge - 18. april 2021
Nok højst 5-10 grader fra lodret og højst 5-10 grader mod øst. En stjernes lysstyrke øgedes med måske 3-5 gange. Jeg tør ikke sige om der var farver indblandet.
Det skete 3 måske 4 gange og hver gang varede højst 3 sekunder, og der var måske 5-10 sekunder mellem glimtene.
Himlen var ganske skyfri og de andre stjerner opførte sig normalt.
Det var selvføldelig ikke en ufo, men jeg er nysgerrig efter hvad det så ellers kan være.


4360 Kirke Eskilstrup - 23. april 2021
Lige under månens corona så jeg et lys, der bevægede sig meget hurtigt i østlig retning, derefter dukkede der yderliger 4 lys op, der så ud til at følge det første lys.
Hvert enkelt lys var kun synligt i ca. 10 sek, hvorefter det næste viste sig på himlen.
Jeg er ikke i tvivl om, at de alle havde samme retning, og at de fløj lige efter hinanden.


4459 Jyderup - 7. maj 2021
Står ude i vores have og kikker lodret op. Ser en planet, kikker ned igen og tænker, hov der er ingen planeter 90 grader på nattehimlen. Kikker op igen og lyset er væk.
Mine tanker falder på den kinesiske raket, supernova, gammaglimt, drone eller satellit.
Jeg har gåsehud. Men der er jo som altid en naturlig forklaring.


25465 Helsingborg Sverige - 8. maj 2021
Såg tre st föremål bredvid varandra Långt över molnhöjden. De rörde sig inte...fast position..iakttog detta med min fru i tre timmar....fotograferade med mobilen ...30 bilder


8260 Viby J - 9. maj 2021
En aften med et kraftigt og langvarig tordenvejr passede forbi Aarhus.
Jeg fotograferer lyn og havde lukkeren åben i ca. 30 sekunder. Jeg observerede ikke objektet på optagelsestidspunktet, men først efter nærmere gennemgang af billederne.
Objektet ses ikke på billederne taget umiddelbart før og efter.


9000 Aalborg - 16. maj 2021
Jeg skulle ud at ryge om aftenen.
Jeg gik derfor min sædvanelige rute ned igennem byen, hvor jeg nød synet på himlen og byens skønhed ude i mod fjorden. På vejen stopper jeg op ved teateret, jeg skal have fat i min lighter. Jeg tænder min røg, da jeg får øje på, hvad jeg formodede var lys fra en flyvemaskine på vej til lufthavnen.
Det går op for mig kort efter, at lyset ikke blinker, det forbliver tvært imod lysende og bevæger sig ganske langsomt. Jeg tænkte først, at det var en satellit, men ændrede hurtigt opfattelse, da jeg lagde mærke til hastigheden tiltog gevaldigt. Lyset er på det tidspunkt på vej om bag nogle bygninger mellem Budolfi Plads og Bleggårdsgangen.
Jeg luntede derfor over til Bleggårdsgangen, hvor udsynet ud til retningen, som lyset bevægede sig på, var tilstrækkeligt åbent til, jeg kunne observere videre. Dog var lyset forsvundet, da jeg nåede der ud.
Lyset var kraftigt, men ikke fordi det skinnede ned på mig. Lyset var solidt, altså ikke til at se igennem, virkede som en hvid perle, der flød i vandet. Lyset var større end en stjerne, den var tyk, minder om en kugle eller perle. Jeg, syntes ikke lyset befandt sig særlig højt på himlen, hvis jeg går ud fra lysets tykkelse, der fik det til at virke, som om det var tæt på.


9541 Sønderup - 16. maj 2021
Så en stribe lys på himmelen... Troede først det var en meteor eller sådan. Men de bevægede sig vandret i række efter hinanden... Og samtidig så jeg to... Hvad jeg tror var satelitter i modsat retning .. de fløj fra vest til øst. Svært at sige hvor mange der var..
Alt fra 10 til 30.


2300 København S - 18. maj 2021
Står og kikker ud af mine køkkenvinduer, da jeg få øje på noget, der ligner en meget stor fugl og undrer mig straks, sådan en har jeg aldrig set før.
Da jeg har en kikkert ved hånden kan jeg straks se den, som den er, det er IKKE en fugl elller ballon eller lignende.
Det er et sølv farvetsort objekt på størrelse med et alm. køleskab, der rotere kraftigt om sig selv. Har den i min kraftige kikkert i ca. 25 sek. Den var ca. 250 meter ude og ca. 150 meter i højden.
Har aldrig set noget lignende og var dybt rystet. Var tæt på at ringe til politiet, men så kom jeg i tanke om denne hjemmeside.


3060 Espergærde - 31. maj 2021
Cykler på arbejde langs Strandvejen hver morgen. Denne morgen ser jeg et objekt højt oppe ude over vandet, ved Espergærde strand.
Det er helt skyfrit og fuld sol. Jeg observerer objektet i et par minutter og griner lidt for mig selv over, det ligner en ufo. Begynder at cykle igen og kan se at solen bliver reflekteret af objektet. Det fanger min opmærksomhed, da det tydeligt er et metal.
Jeg tager min telefon frem for at tage billede, og puf er den væk.
Objektet stod helt stille i luften, og jeg tror, at det var omkring 300 m oppe i luften. Det var rund/oval i sin form, faktisk meget klassisk ufo-udseende.


2200 København N - 5.juni 2021
Sidder ofte og kigger ud af vinduet i mørke.
Jeg ser 4 eller 5 lys der flyver tæt på hinanden, så jeg checker FlightRadar appen for at se, hvilke fly der flyver så tætte, men der er ingen fly i området.
Da de flyver tættere i min retning, kan jeg se, at de er hestesko-agtigt eller U-formet med mange små turkis og røde lys på „vingerne“.
Jeg begynder at tænke, om det kunne være mærkeligt formet droner, men de snurrer rundt om sig selv i forskellige retninger og har aldrig set en drone langsomt dreje rundt og flyve på hovedet.
Jeg tænker også om, det kunne være balloner, da det kunne forklare bevægelsen (at skifte positioner med hinanden og snurre rundt), men formen og alle de kraftige lys på dem er ikke normalt for balloner.
De flyver over min bygning, og så er det væk.


5762 Vester Skerninge - 15.juni 2021
Jeg fik øje på en stor „stjerne“, som viste sig at bevæge sig meget langsomt i østlig retning.
En lysende kugle løsnede sig og bevægede sig hurtigere fem seks grader mod øst for at slukkes.
Et stjerneskud, tænkte jeg, men i en mærkelig retning. Dette gentog sig 3 gange (altså i alt 4,) mens jeg stod der. Ingen lyd.


8800 Viborg - 23.juni 2021
Var kortvarigt uden for arbejdspladsen, og der så jeg et relativt bredt lysende lys... bred på vandret del og en noget mindre i loftet del.... gik ind for at hente kamera, og det var væk da jeg kom ud.
Det skal lige nævnes at det observerede var synligt præcis over og tæt på månen.


2200 København N - 29.juni 2021
Jeg ser det, der ligner to objekter, og det ligner umiddelbart de hver har to lys.
Der bliver lyst hvidt/gult, men jeg fornemmer også et rødligt skær.
Umiddelbart tænker jeg det var satellitter, men jeg ved det ikke
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted