logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

8462 Harlev - 1980erne
Jeg kan ikke huske det præcise årstal, men det var i hvert fald i midten af 1980erne.
Jeg selv er født i 1970. Jeg er født og opvokset i Harlev J (lidt uden for Aarhus), og det var her, jeg havde en observation, jeg efter alle disse år nu gerne vil fortælle om:
Jeg kommer gående ad Grønhøjvej. Jeg skal over til Gammel Stillingvej, så jeg vil tage stien, der går mellem de to parallelle veje (mellem Grønhøjvej 36 og Gl. Stillingvej 409). Da stien lå under vejniveau, skal jeg ned ad en flisebelagt trappe, og lige idet jeg skal til at gå ned, ser jeg et flyvende objekt, som overhovedet ikke ligner noget, jeg har set før. Dog er jeg ikke i tvivl om, at jeg så det. Det lignede en helikopter og havde nogenlunde samme størrelse og form, eller måske snarere form som en vand- eller brandmand, når den bevæger sig i vandet, dog med en flad bund - lidt ligesom en iglo. Den havde ingen propel, og (selvfølgelig) heller ingen vinger. Den var gennemsigtig, dvs. bygget af et glaslignende materiale. Derfor kunne man se ind i objektet/cockpittet. Og her så jeg to mænd. Jeg ved, det lyder, som om jeg lider af vrangforestillinger og hallucinationer, men det gør jeg altså ikke, og jeg har aldrig gjort det (jeg har heller aldrig taget euforiserende stoffer).
I objektet sad to mænd ved siden af hinanden, men det var kun den ene, jeg virkelig lagde mærke til, nemlig ham der sad i samme side, hvor jeg befandt mig. Han var høj, slank og med lange ben og var nok det, som vi jordboer kender som en 40-50-årig. Jeg lagde mærke til, at ham med de lange ben havde hænderne placeret på noget, som måske kunne være til at navigere med. Objektet var tæt på, måske 50 meter oppe og stod stille i luften. Da jeg så den, blev jeg ekstremt overrumplet og en smule skræmt pga. det uventede i situationen, og jeg knugede hårdt om det gelænder, der var i forbindelse med trappen. Jeg drejede hovedet, fordi jeg (da jeg kom gående) havde set en kvinde, som hedder Anne Grethe. Hun stod og var ved at proppe noget i bagagerummet på deres bil. Jeg ville råbe: „Anne Grethe!“, men jeg kunne ikke. Derefter rettede jeg blikket mod himlen igen, men der var objektet desværre forsvundet.
Jeg ærgrerede mig over (og det gør jeg stadig), at jeg ikke havde fastholdt mit blik på objektet, for så havde jeg sandsynligvis set det, da det fjernede sig/forsvandt. Objektet afgav ingen lyd, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg så dette objekt! Jeg har kun fortalt et par personer om episoden, da jeg tænker: „Det er der alligevel ingen, som vil tro på.“ Jeg fortalte det til min første kæreste, som jeg var sammen med i 17 år. Han var åben over for min forklaring, men det har kun sjældent været et samtaleemne mellem os. Og så har jeg fortalt det til min nuværende mand, som ryster på hovedet, hvis snakken en sjælden gang falder på uidentificerbart flyvende objekter, og jeg fortæller, hvilket syn jeg har haft. Faktisk har jeg aldrig haft en trang til at fortælle vidt og bredt om det, for jeg er sikker på, hvad jeg så, og jeg har ikke lyst til at stå i en situation, hvor jeg er nødt til at overbevise folk om, at det er sandt. At jeg selv ved det, det er det vigtigste for mig.
Fordi I sikkert tænker, jeg er skingrende skør, vil jeg lige kort fortælle lidt om mig selv: Jeg er i dag 50 år, jeg er gift og mor til to, en dreng på 22 og en datter på 11. Jeg er uddannet cand.ling.merc. i spansk og bachelor i engelsk og er vant til at beskæftige mig med ret svære oversættelser. Da min store drøm er at kunne leve af at udgive skønlitteratur, skriver jeg romaner, og jeg har indtil nu udgivet to romaner inden for socialrealisme, hvoraf den ene er i genren autofiktion (dvs. noget der er sket for mig i virkeligheden tilsat fiktion). Der er ingen af disse romaner, som indeholder overnaturlige emner eller mystik fra rummet. Og science fiction er slet ikke mig. Jeg er ikke et menneske, som er overtroisk - overhovedet ikke.
Jeg interesserer mig hverken for stjerner, astronomi, astrofysik eller lignende, men jeg synes (som så mange andre), at tanken om liv i rummet er spændende. Noget, jeg dog altid har tænkt, er: Hvis der findes liv andre steder i universet, hvorfor skulle det så være fjendtligt liv? Hvorfor taler næsten alle om, at vi så bliver overtaget af fremmede, besat af noget, der er ondt? Hvis der er liv derude, kunne det jo være, de blot er nysgerrige på, hvordan det er på jorden og altså ikke har onde hensigter. Ville vi ikke også selv være nysgerrige, hvis jordboerne engang kom helt derud til det univers, som vi endnu ikke har kendskab til, og vi blev klar over, at der var liv? Så ville vi vel ikke uden videre starte en krig? Vi har opnået en masse viden om månen, rummet, planeter og meget andet de sidste 50-100 år. Hvor meget hurtigere vil det så ikke gå de næste 1000 år? Hvor er vi henne i 3021? Vores kompetencer til at nå endnu længere ud i rummet vil være så meget større, så det kan jo være, vi til den tid har en form for svar på, hvad det var, jeg så.
Noget jeg dog har spekuleret på, er, hvorvidt det er sandsynligt, at det liv, der muligvis er derude, ligner os mennesker? Det jeg så, lignede mennesker, blot større og med længere lemmer. Jeg havde ikke forestillet mig misdannede, slimede skabninger som i Aliens - men dog skabninger, som var mere forskellige fra os.
Grunden til at jeg pludselig giver mig til at skrive til jer nu, over 30 år senere, er, at jeg tilfældigt på P1 hørte et afsnit af viden- og teknologipodcastserien „Flyvende tallerken“, tilrettelagt af vært Frederik Dirks Gottlieb. Her bliver Luis Elizondo (tidligere chef for den hemmelige UFO-enhed i Pentagon) bl.a. interviewet vedrørende nogle videoer, som den amerikanske stat har offentliggjort. Det er altså nogle højtstående personer med reference til forsvarsministeren, som er åbne for, at der er noget derude, som vi ikke uden videre kan afvise. Det er den udsendelse, der har fået mig til at tænke: „Tænk nu, hvis der alligevel er nogen, der vil tro mig?“ Det giver mig også en forhåbning om, at I som forening og som „ufologer“ vil lytte til min oplevelse.
HVIS det skulle ske, at I har fået andre lignende henvendelser, kunne det være utrolig dejligt, hvis I kunne give mig informationer om eller et link til, hvor jeg kan læse om det. Hvis I ønsker flere informationer fra mig, er I velkommen til at kontakte mig. Jeg tror, jeg er i stand til at præcisere mange konkrete ting, men præcise informationer om årstal og årstid mv. kan jeg ikke helt huske. Men synet af selve objektet og hvordan jeg reagerede, står stadig meget klart for mig, og jeg vil aldrig glemme det.


6200 Aabenraa - april 1982
Som barn så jeg sammen med min søster Mette og en ven (Lorens), en blank sølvfarvet rund tingest. Den kom svævende lydløst hen over os, da vi, på en solrig forårsdag med blå himmel, legede på en bakke i det sønderjyske. Det var en eftermiddagen i 1982 i april, vil jeg mene, da jeg husker, at gå over en pløjet mark hjem efterfølgende.
Da den var hen over os, stoppede den op. Vi kunne ikke helt bedømme, hvor stor den var. Den så ud som en sølvfarvet tennisbold, der var ret tæt på (ca. 4 – 10 m). Vi samlede nogle jordknolde op og prøvede om, vi kunne ramme den/skyde den ned for at se, hvad det var. Det kunne vi langt fra. Den var langt uden for kasteafstand.
Om den steg hurtigt eller bare var meget højt oppe, husker jeg ikke. Men vi havde alle en opfattelse af, at den stoppede op og var tæt på. Den svævede videre, og accelererede med høj fart i modsatte retning af den, den var kommet fra, stadig i nogenlunde samme højde over jorden, som da vi havde kastet jordknolde efter den.
Vi kunne følge den med øjnene til, den var en lille prik, vi ikke kunne se mere. Den havde ingen lyd, og det hele varede ca. 1 min.
Vi fortalte det til vores far og Lorens far. Lorens far mente, at det kunne være en kugle af dunhammer - eller tidselfrø, der var løftet op af en opdriftsvind grundet den varme solrige dag. Og at den pga. opdriftsvinde ved bakketoppen stoppede op og svævede opad lidt, indtil den blev taget af hurtigere vind lidt højere oppe. Det forklarede også, at der ikke var nogen lyd.
Jeg købte dog aldrig rigtig denne forklaring, selv om den lød som en god forklaring på fænomenet. Det gjorde jeg ikke af følgende årsager:
  • Vi var alle enige om, at vi havde set en kuglerund sølvkugle. Klumper af tidselfrø havde jeg set før svæve rundt, man aldrig som helt ensartet massive kugler.
  • Da vi skød efter den, så det ud som om, at den var på størrelse med en tennisbold, men var i virkeligheden meget større og længere væk. I så tilfælde ville det have været en meget stor klump frø.
  • Den accelererede lidt hurtigere end et fly, da den fløj væk på en dag, hvor der var vindstille, også på bakketoppen. Som jeg husker det, var der heller ikke en sky på himlen.
Jeg har aldrig kunne forklare det som andet end en rund sølvfarvet UFO.
Position var: 55°00'05.8“N 9°35'29.8“E
Kom fra nord og forsvandt mod syd-sydvest.


4652 Hårlev - 26. januar 2021
Vanen tro, ryger jeg gerne 1 cigaret om aftenen ude i min indkørsel. Bor ude på landet, så når det er skyfrit, står stjernehimlen meget klart. Plejer som regel at kigge op på stjernerne, når jeg ikke glor ned på min smartphone.
For et par uger tilbage bemærkede jeg en forandring i stjernebilledet, da jeg kigger op. Jeg ser noget, der ligner en stjerne ved første øjekast, men den blinker, så tankerne ledes hen på et fly, men den står stille i luften. Derudover skifter den størrelse, hvis man kigger nøje, kan man se, at den skrumper ind og bliver så stor igen, og det gentager den på en nærmest „hysterisk“ facon.
Den kan sagtens finde på at bevæge sig, dog kun set den gøre det langsomt. Den har ikke været der hver aften og ser den kun, når det er stjerneklart, men den er der NU imens jeg skriver her, og det er 4. gang på 2 uger. Som regel samme sted på himlen, sydøstlig retning, hvor den forekommer som over nabobondens gård! Det er svært at sige højden, men den hænger tydeligt laverer end stjernerne.
Jeg kigger som regel på den i 2-10 minutters tid før, jeg går ind i varmen igen. Har vist min konen den og lidt familiemedlemmer, og vi alle undrer os. Har også filmet den flere gange med min Iphone X, så har video af den selvom kameraet kæmper med auto Focus og mørket.
Hvad og hvem skal man kontakte for at få svar? Syntes det er meget fascinerende, og det kunne være vildt spændende at observere fænomenet gennem noget ordentligt optik, så hvis i råder over sådan noget, og I har lyst, er I velkomne her på adressen. Jeg kan bare sige til, når den er der, det lader ikke til den forsvinder igen lige foreløbigt og ville gerne vide hvad/hvem det/de er.


2700 Brønshøj - 4. februar 2021
Jeg gik tur med min hund, og jeg lagede mærke til en kæde af lysende objekter, der fløj på himlen.
Jeg så 30-40 af dem, der fløj lige efter hinanden med næsten lige stor afstand mellem dem undtagen nogle af dem. Jeg ringede hjem og vækkede min kæreste og bad hende om at gå ude se på himlen.
Hun havde det samme observationer, og vi lagede mærke til, at et fly fløj i modsat retning (det så ikke normalt ud, da det så ud til, at den fløj meget tæt forbi.


5390 Kerteminde - 5. februar 2021
Vi så de samme flyvende stjerner som Brønshøj - 4. februar 2021, dog den 06.02, der fløj fra vest mod øst ca. kl 5.20-5.30 ca. 30-50 stk, de fleste med samme afstand til hinanden, dog var der enkelte indimellem, der fløj lidt tæt og stoppede indtil, de kom ind på række igen, det lignende en lang lyskæde, der langsom sejlede hen over himlen.


9550 Mariager - 5. februar 2021
Let skydække med klart område, hvor jeg blev meget overrasket over, at det var stjerneklart, men undrede mig over, at jeg aldrig før har set stjerner som perler på en snor. Undrede mig og blev i tvivl om, det var noget der bevægede sig, da skyerne selvfølgelig bevægede sig fra øst mod vest.
Jeg fokuserede på det fjerneste objekt og kunne konstatere, at de bevægede sig, da jeg måtte dreje hovedet for at følge objektet, som fløj mod øst, ingen lyd på noget tidspunkt, og så blev det helt overskyet. Der var, da jeg så det, 8 objekter med som, jeg kunne fornemme det med samme afstand mellem dem.


7700 Thisted - 6. februar 2021
Hver sen aften fra 23.00 til 02.30 har jeg de sidste 14 dage observeret et underligt objekt, som bevæger sig på den sorte, men klare nattehimmel.
Objektet har en klar hvid og meget skarp farve, som ind imellem ændre farve til en skarp kobolt-blå.
Objektet bevæger sig tydeligt, men langsomt. Primært på en lige rute fra vest mod øst, men objektet laver mange og langvarigeophold på ruten. Ind imellem står objektet helt stille på himmelen. Ligeledes bevæger den sig nogle gange op og ned, lige som det ind imellem flyver tilbage. Det synes tydeligt, at det undersøger noget nøje. Følgende er observeret af flere personer.


8800 Viborg - 10. februar 2021
Jeg gik med mine hunde i morgenmørket (ingen gadebelysning eller andet), da jeg så to stjerner „en fingerbredde“ fra hinanden. De lyste lige kraftigt.
Det, der fangede min opmærksomhed, var, at der ikke plejer at være to stjerner så tæt på hinanden på den placering. Ingen af dem bevægede sig. Efter ca 10 sekunder bevægede den ene stjerne sig nogle grader i vestlig retning („en fingerbredde“) og forsvandt.
Den fadede ikke ud eller forsvandt bag skyer, lyset forsvandt som om, den blev slukket. Det var ikke en stjerne, ikke et fly, ikke en satellit..


7700 Thisted - 16. februar 2021
Jeg lavede en indberetning til jer d. 6. februar 21. Min nuværende indberetning omhandler præcis det samme!
I skrivende stund ser jeg samme flyvende objekt på den kulsorte og skyfri himmel. Scenariet er fuldstændig identisk med min observation d. 6. februar: Ved første øjekast ligner objektet Betlehemsstjernen, som vi kender den fra film og historier. Stor, klar og funklende. Forskellen på Betlehemsstjernen og det objekt, jeg ser, er, at objektet bevæger sig langsomt og i en lige og horisontal linje fra vest mod nord/nordøst.
Ind imellem laver objektet ophold og står helt stille, hvorefter det bevæger sig lidt op og ned, og flyver lidt tilbage. Jeg kan ikke bedømme, hvor langt væk objektet er - eller hvor hurtigt det flyver? Dog kan jeg berette, at objektet har flyttet sig en hel arms længde på 1 time.
Objektet har en meget klar og stærk hvid farve, som indimellem skifter (blinker) til kobolt-blå. Jeg har desværre ikke det rette udstyr til at optage mine observationer (min I-phone kan ikke fokusere så skarpt. Jeg har forsøgt, både med video og billeder. Hvis I har mulighed for det, og hvis I er interesserede i at se det gentagende fænomen, må I meget gerne kontakte mig på mail.
Objektet ses tydeligt hver senaften fra kl. 23.30 til 02.30 i samme bane og med samme kurs. Jeg er ganske udemærket bevidst om, at fly og satellitter nogle gange kan observeres langt langt oppe på nattehimlen, men hverken fly eller satelitterne bevæger sig op og ned, eller frem og tilbage. Så jeg er overbevist om, at der er tale om noget helt andet (men hvad??)
Til sidst skal det lige nævnes, at observationerne er foretaget af 2 - engang imellem 3 personer. Så jeg er ikke skør.


1812 Frederiksberg C - 27. februar 2021
Da jeg ser en rund lysene prik ud ind over Kbh., tænkte jeg, der var en stjerne, så tænkte jeg den godt nok hang lavt. Men den stod stille, så jeg tænkte ikke mere over det.
Et minut eller to senere ser jeg den igen, den havde bevæget sig lidt op og lidt mod nord. Det undrede mig lidt. Så hentede jeg kaffe, og da jeg kom tilbage var den i bevægelse langsomt op og i zigzag. Jeg kiggede på den flere minutter, hvor den et øjeblik så ud til at være delt i to separate lys.
Jeg ser fly her dagligt lette fra Kastrup. Jeg har også selv rejst meget med fly. Det var IKKE et fly, og det var ikke en helikopter, for den ville jeg have kunnet høre. Desuden sluttede jeg med at se det ubekendte lys så højt oppe, at der er ingen helikopter deroppe. Jeg vil vurdere, at den steg 60 grader eller mere opad og 40-50 grader mod nord.
Jeg har aldrig set noget mærkeligt uden forklaring før, og jeg har bare rigtig svært ved at finde en logisk forklaring på det her.
Jeg ville normalt ikke indberette den her slags ting. Men måske er der andre, som har set det samme, og så kan I bruge det som understøttende data.


2970 Hørsholm - 27. februar 2021
Den 27/2/21 kørte jeg nordpå ad Helsingør motorvejen.
Ca. ved Hørsholm, så jeg et meget stor lyskugle komme i stor fart over himmelen fra NV. Det var helt sikkert ikke et fly eller stjerneskud.
Ret hurtig så jeg, at den havde direkte kurs mod mig - og motorvejen, og jeg sad og forsøgte at regne ud, hvordan jeg skulle undvige.
Det blev heldigvis ikke nødvendigt, fordi den stoppede direkte oven over motorvejen, lidt foran mig, så jeg nu kunne se den ud af foruden - mod nord.
Lyset blev slukket og der var kun 2 meget små lys, resten var mørkt.
Jeg passerede under den og kunne ikke få øje på den i bakspejlet, da jeg også skulle holde øje med hvor jeg kørte.


6760 Ribe - 2. marts 2021
Det er stjerneklart og går med hundene, som jeg har gjort i 25 år.
Går i retning mod øst og ser på Karlsvognen mod nord vender hovedet lidt mod vest, og ser en boomerang-formet figur komme meget hurtigt fra NV mod syd - den er semi transparent og laver efter ca. 2 sek voldsomme manøvrer, hvilket undrer mig, da jeg er vant til at se forsvarets fly øve over vores område. Manøvrernes foregår i ca. 4 sek og er sving med 45- 90 grader og hastigheden er mindst 10 x et kampfly ??? Sving mod højre horisonten rundt og forsvinder mod SV som i umulig hastighed - jeg er rystet - er også vant til at se satellitter og fly generelt så nej...
Jeg vurderer, at objektet (som en boomerang). var ca. 1.500 m - 2500 m oppe.
Det, der efterfølgende undrer, er, at objektet var gråsort og semitransparent, som når en lup førers over lys meget hurtigt - som sagt er jeg helt almindelig og ikke specielt interesseret i ufoer, men har en solid uddannelse og en del kendskab til videnskab og kan med garanti sige, at tyngdekraft var sat ud af spillet.


6091 Bjert - 7. marts 2021
Det var stjerneklart, da jeg skulle i seng, så jeg åbnede vinduet på badeværelset på første sal for at nyde udsigten. Jeg bemærkede en meget lysende stjerne, som lyste lidt grønligt. Først stod den stille i et stykke tid, så syntes jeg, at den bevægede sig lidt. Det kunne jo ikke passe tænkte jeg, men så rykkede den sig pludselig et stykke til venstre og stod stille igen et stykke tid.
Jeg kaldte på min kone og sagde, hun skulle komme og se noget sært. Lyset rykkede yderligere mod venstre og stod stille igen. Dernæst rykkede den til højre igen i en lang glidende bevægelse, standsede og dalede ned bag horisonten.
Jeg troede, at det var det og lavede noget andet i nogle minutter. Jeg kiggede ud af vinduet igen og så, at nu var der et nyt lysende objekt, der denne gang lyste rødt.
I mellemtiden var min kone kommet ovenpå, og vi stod begge og iagttog fænomenet. Det nye objekt opførte sig på samme måde som det andet. Bløde bevægelser til venstre og højre, og hele tiden i samme højde. Pludselig skifter lyset til grønt, og efter et stykke tid daler det bag horisonten ca. samme sted, som det andet objekt.


6091 Sdr. Bjert - 8. marts 2021
Ser 70 til 90 lys på en lige linie på himlen kommer ud af ingen ting og forsvinder igen over horisonten i øst, men ring så kan jeg forklare, da jeg ikke er den bedste til at skrive det.


4241 Vemmelev - 8. marts 2021
Mandag morgen ca. klokken 5 gik jeg tur med mine hunde og kom til at kigge op på stjernerne. På den sydøstlige himmel ca. i 70 graders højde så jeg en masse (måske 50) lys (som stjerner) på en fuldstændig lige linje bevæge sig med forholdsvis stor fart fra ca. syd mod ca. nord.
Først trods jeg ikke på det, men kiggede i mindst 20 sekunder og så at lysene ændrede afstand mellem hinanden (altså de bevægede sig ikke med samme hastighed hele tiden, men stadig på linje).
På grund af gadelys, prøvede jeg at flytte mig, men da jeg kom forbi en gadelygte, var lysene allerede så svage og langt væk, at jeg hurtigt opgav. Jeg havde selvfølgelig ikke nogen telefon med til dokumentation.
Findes der en forklaring?


6650 Brørup - 8. marts 2021
Her til morgen ca. Kl. 5, så jeg flere lysende „prikker“ bevæge sig på himlen, fra vest og øst. De var på en lige linje. Min første tanke var fly, men de blinkede ikke. Men afstanden mellem prikkerne variedere også. Jeg synes det så mærkeligt ud.


6064 Jordrup - 8. marts 2021
Jeg har en kollega, der 2 morgener i træk kl. 5.00 har set flere (ca. 30 stk) lysende objekter der fløj fra vest mod øst i lav højde, med en fart som f.eks. en satellit.
Har I evt. en naturlig forklaring på det, og er der andre der har observeret det?
Han bor i Jordrup i skovområde, hvor der ikke er gadelys der kan forstyrre.


4792 Askeby - 8. marts 2021
Jeg vågner ud på natten mellem 8 til den 9. marts og kan gennem et stort skråvindue over min seng se den mørke himmel fuld af stjerner, da det er meget klart vejr.
Klokken må have været ca. 05.00 om morgenen. Jeg føler mig meget vågen. Og mens jeg ligger og kigger på stjernerne, bemærker jeg pludselig, at der er en fuldstændig ret linie af „stjerner“ (hvide lysende pletter ligesom stjernerne) - der er vel ca. omkring 20 stk. meget tæt på hinanden i en skrå lige linje fra øst og op mod syd-øst.
Pludselig begynder de at bevæge sig ud af mit synsfelt. Den nedersete i mit synsfelt forsvinder, dernæst den nsæte osv. En efter en og så ser det næsten ud som om, den lige linje er en take-off linie... De bagerste prikker bevæger sig ned af linjen efterhånden som den tømmes foran. Og med et er alle væk. De forsvandt med stor stor fart.


2665 Vallensbæk Strand - 9. marts 2021
Vågner om natten i vores lejlighed ved at vores hunde er lidt urolige. Får dem tysset ned og vælger at ryge en cigaret på altanen nu, jeg alligevel er vågen.
Kikker op på himlen og ser en perlerække hvide lys, lidt større end stjernerne, ca. 30 lys, på en pæn lige perlerække, de holder samme afstand til hinanden og bevæger sig i en rolig fart over nattehimlen, følger faktisk nærmest S-Bane linjen fra Køge/Solrød ind mod Kbh. eller virker som sådan, men muligvis ud over vandet, da jeg ikke kan bestemme højden.
Pludselig skyder et af lysene i midten af perlekæden utrolig hurtigt skråt op og forsvinder, de andre fortsætter i samme hastighed og er væk i løbet af 3 til 5 minutter. Da jeg ser dette flotte syn, vækker jeg min mand, og han når også at se en del af lysene. Kan ikke sige, hvad det var vi så, men flot så det ud og meget mærkeligt.


3300 Frederiksværk - 9. marts 2021
Jeg har i går tidlig morgen, mellem kl. 04.30 og kl 05.00. Observeret, en lysende stjerne, som fløj i jævnt tempo henover himlen. Jeg når at tænkte, spøjst stjerneskud, men ser hurtigt det ikke er et stjerneskud. Står og tænker, „kan det være et fly?“ Men ingen „blink“.
Den/det lyser konstant og ligner bare en stjerne, lyser dog lidt klarere op. Dette går igennem mit hoved på få seksunder, da der så pludselig kommer en til lige efter, også en til, og der bliver ved at dukke flere og flere op - ligner nærmest en „perlerække“ stjerner på en usynlig snor, som flyver henover himlen, i samme tempo, da de ligger direkte efter hinanden, med samme mellemrum imellem hinanden.
Jeg talte op til 20 „stjerner“. De dukkede bare op en efter en, som trukket ud af atmosfæren, da hvor jeg kunne se dem dukke op fra, ikke var i horisonten. Det var en meget speciel oplevelse, og jeg har aldrig set noget lignende før? Jeg ved ikke om det kan være satelitter,eller hvad det er, men jeg synes ihvertfald, jeg ville informere om min observation, da jeg stadig står som et stort nysgerrigt spørgsmålstegn?


8600 Skanderborg - 9. marts 2021
Den 9. marts 2021 kl. ca. 05.00 så jeg 200/300 objekter komme flyvende hen over himmelen på en lang række efter hinanden.
Om det var stjerner, fly, eller ? ved Jeg ikke.
Måske kan I hjælpe mig med at opklare det. Jeg er i hvert fald meget nysgerrig på, hvad det var jeg så denne morgen.


2791 Tårnby - 9. marts 2021
Jeg skal lukke vores kat ud og ser, at på himlen er der en lang række med lysende perler på snor, de flyver stille og roligt med samme afstand og fart.
Jeg prøver at tage et billede med min mobiltlf, men kan ikke.
Et fantastisk flot syn som jeg så på i 2-3 min., før det var væk. Har aldrig set noget lignende og flot. Har undersøgt om der var skrevet noget i avisen, men der er ikke noget, derfor prøver jeg, at skrive til jer med håb om at blive lidt klogere på den fantastiske opdagelse.


5500 Middelfart - 18. marts 2021
Observerer to lysende objekter, der farer rundt på stjernehimlen over den nye lillebæltsbro. De flyver rundt sporadisk over noget, der ligner 3 km afstand.
En redningshelikopter kommer flyvende i den retning og flyver under dem, så vil skyde dem til at være i 2 km højde.
Fra tid til anden slukker de lyset fuldatændig. 1 min efter dukker de op andensteds på himlen og blinker igen. De flyver til tider i samme retning og andre gange meget fra hinanden over store afstande.


2200 København Ø - 19. marts 2021
Sidder i min have da jeg ser to lysende cirkler, der roterer om hinanden. De flyver i en lige linje i høj fart.
Muligvis en drone, men farten og højden og måden de to cirkler bevægede sig på, virkede ikke som en drone.


2770 Kastrup - 27. marts 2021
Står og taler i telefon og kigger ud af vinduet mod nord. Ser et objekt passere i en utrolig høj fart, men i samme bane som fly ind mod landingsbanen, men dog meget laver på himlen.
Genstanden er mørklilla, og det virker som om, der er to genstande efter hinanden med et meget langt rødlig hale.
Inden for 3-4 sekunder passere den fra ca. 8 grader nord og forsvinder omkring 188 grader syd. Stort set i samme bane som fly lander, men lavere på himlen.

SUFOI's Kommentar: Beskrivelsen stemmer meget fint overens med en ildkugle (lyskraftigt meteor). Det skal i den forbindelse bemærkes, at de danske ildkuglekameraer i Silkeborg, Hobro og Aalborg samme aften registrerede en ildkugle, der bevægede sig ned over Vestjylland fra nord mod syd (http://www.stjerneskud.info/fireball/event2021-03-27-20-52-59/). Dette kunne passe fint med at dette meteor ville ses som et lys, der bevægede sig fra nord mod syd relativt lavt på vesthimlen set fra Amager. På stjerneskud.info er der dog lidt uklared om tidspunktet, som både er angivet som 20.53 og 21.11 (sidstnævnte fremgår af filarkivet for de enkelte ildkuglekameraer). Kl. 21.11 stemmer fint overens med tidspunktet for observationen fra Kastrup. Men uanset hvad, så stemmer beskrivelsen af fænomenets udseende og bevægelse helt overens med udseendet af en ildkugle (uanset om det er samme som registreret på stjerneskud.info eller ej).


2660 Brøndby Strand - 27. marts 2021
Stort meget kraftigt hvidt lysende objekt, kugleformet med kort hale, observeret strygende fra vestlig mod sydlig retning.
Betydeligt større, end de mange stjerneskud jeg nogensinde har oplevet.
Finder der en forklaring - eller har andre observeret fænomenet?

SUFOI's Kommentar: Beskrivelsen stemmer meget fint overens med en ildkugle (lyskraftigt meteor). Det skal i den forbindelse bemærkes, at de danske ildkuglekameraer i Silkeborg, Hobro og Aalborg samme aften registrerede en ildkugle, der bevægede sig ned over Vestjylland fra nord mod syd (http://www.stjerneskud.info/fireball/event2021-03-27-20-52-59/). Ildkuglen er registreret kl. 20.53, hvilket passer fint med tidspunktet for denne observation. Bevægelsen fra vest mod syd passer desuden fint med den registrerede ildkugle.


4000 Roskilde - 30. marts 2021
Da jeg som altid kører på arbejde ad Holbæk motorvejen i østgående retning, på vej til arbejde, ser jeg ud af forruden et lysglimt.
Jeg kan bedst beskrive det som et stjerneskud eller en opbrændning af en lille meteorit. Et lys med en kraft af en klar stjerne kom pludselig frem, fortsatte som et lille stjerneskud, men uden hale i starten. Denne lysende bevægelige genstand ligner ikke, at det er særligt højt oppe måske nogle kilometre.
Den „falder“ skråt nedadgående i østlig retning, med et fald på måske 30-35 grader i forhold til horisonten. Efter 1-2 sekunder begynder det at brænde op, som en nytårsrakat med hale. Den bevarer sin størrelse som en kraftig stjerne og lysstyrke, som dog aftager, da den „brænder“ op på himlen.
Herefter forsvinder den ud af syne, fordi den ikke længere er varm nok til at kunne ses evt. Hele hændelsen tager mellem 3-5 sekunder og sker, mens jeg kører på motorvejen.
Til oplysning er himlen uden skyer, måske kun på den laveste del af horisonten og månen er næsten fuld i modsatte retning (vest).
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted