logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

5762 Vester Skerninge - 31. december 2019
En række af ens lyspunkter, ca. 20-25, som opfattedes som stjerner.
Beskrev en let buegang henover himmelen i god fart, hurtigere end fly, men ikke overdrevet hurtigt, som trukket på snor. Samme afstand mellem „stjerner“, og samme fart. Dog kom der 2x1 „par“ på tidspunkt, med enkelt „stjerne“ imellem. Lå højt oppe, og havde samme lysstyrke som stjerner. Virkede som om de kom fra samme punkt på himmelen, en „moderstjerne“ af lidt andeldes størrelse, men ikke meget.
Rækken beskrev en gang over himmelen på cirke en halv horisont. Den forreste i rækken fadede ud, den næste i rækken fadede samme sted osv. Omkring „moderstjernen“ stod der på et tidspunkt en trekant af samme slags lyspunkter. De ændre position stille og roligt, og fadede så. Dog ikke moderstjernen.


4593 Eskebjerg - 31. december 2019
Efter dronningens nytårstale gik min kæreste, vores nabo, og jeg ud på terrassen for at ryge.
Jeg opdager en række lys på lige linje i bevægelse fra horisonten, og op. Det ligner små satellitter på række, der forsvinder, da de når et stykke op på himlen. Det er samme punkt de forsvinder ved.
Der er omkring 20, der flytter sig i samme tempo og med samme afstand. Efter de 20 enkelprikker kommer der 2 x, hvor der er to, som „flyver“ tættere sammen. Dette kommer der to gange, hvorefter strømmen af enkeltlys fortsætter. Der kommer yderligere omkring 8 før, der afsluttes med to lys, der flyver over hinanden.
Der var skyfrit, og der var ikke lysstråler fra jorden og op, hvilket undrer mig meget. Jeg har aldrig set noget lignende og undrer mig over, hvad det kan have været. Desværre havde jeg ikke mit kamera med mig, så ingen dok. ud over os tre der så det.


6230 Rødekro - 31. december 2019
Det, jeg stod og så, var på størrelse og samme farve som stjernerne, men det mest mærkelige var, at det kom i mod mig som perler på en snor, i langsomt tempo, i en fuldstændig lige linje, med fuldstændig samme afstand indbyrdes til hinanden, meget langt ude i rummet for mig at se.
De antal lys, som man kunne se på en gang på lige linje, var ca. 15-20.
Nu så jeg ikke, hvornår det begyndte, men jeg mener, det gik ca. 10 min. i den tid jeg så på det, lige til det holdt op. Jeg havde ikke indtaget alkohol på det tidspunkt på nytårsaften.


4000 Roskilde - 31. december 2019
Vi så en lang række stjernelignende objekter komme „flyvenede“ hen over himlen. De fløj alle glidende over himlen med ca. samme hastighed.
Der var mindst 20 af dem og de fløj i grupper af 2 og 2 i den sidste del af tiden man så dem. De forsvandt alle ca. det samme sted midt på himlen.


4800 Nykøbing F - 31. december 2019
Efter god nytårsmiddag skulle hundene luftes, og min kone og jeg gik derfor ud i min kones forældres stor have.
Der er frit udsyn mod syd og mod vest og meget stjerneklart. Klokken var ca. 18:30. Jeg kiggede og på den klare himmel for at se Måne, Mars osv. Kigger hele himlen rundt, og jeg ligger mærke til ca. 8 lysende prikker, som ligger på rad og rækkke med samme mellemrum imellem dem. Synes ikke, jeg havde set de lys før og bliver hængende ved dem.
Synes de bevæger sig i samme retning og kalder derfor min kone for lige at konstatere om, det var mig der tog fejl. Alle 8 lys bevæger sig mod øst, men forsvinder en efter en lige over mig.
Der er ingen skyer, hvor de forsvinder, og der dukker flere op i horisonten i sammme tempo.
Vi ser ca. 30 lys i tidspunket de passager os på himlen. Blandt de 12 sidste lys er der 3 sæt, der bevæger sig som par ved siden af hinanden. De 2 sidste lys ligger lidt forskudt for hinanden. Alle lys forsvinder i det samme de er oppe over os.
Vi var 6 personer som fulgte disse lys.


6200 Aabenraa - 31. december 2019
Gik en tur før aftensmaden på en markvej, Feldsbækvej. Det var stjerneklart og ikke et sted, hvor der blev fyret fyrværkeri af.
Vi observerede en lang række af lysende pletter med nogenlunde ens afstand, ca. 20 stk., som forsvandt på det samme sted, altså en af gangen.
Pletterne lå som perler på en snor undtagen de sidste 4-6 stk, de lå lidt tættere sammen.
Det skal siges, at vi meget ofte går aftenture, hvor vi kigger på stjernehimmel, og vi har aldrig set noget lignende.


6270 Tønder - 31. december 2019
Der var stjerneklar himmel, såvidt vi kunne se. Vi stod præcis og talte om, det var længe siden, vi havde set så fin en himmel, da jeg bemærker en linje af lys, der bevægede sig over himlen.
Vi kunne se lys fra fly samtidig. Lysene fra flyene virkede til at være væsentligt tættere på jorden end striben af lys. Samtidig virkede linjen af lys til, at bevæge sig med højere hastighed end flyene. Lysene blev synlige på et præcist punkt, som vi vurdere værende MEGET langt mod vest.
Jeg ved ikke, hvor mange lys, der har været, før vi fik øje på dem. Men vi har set ca. 40 stk., der blev synlige på ca. samme sted, og som forsvandt ca. samme sted, som var højt på himlen en smule øst for vores placering.
Der var absolut ingen lyskegler. Jeg kan på ingen måde se sammenhæng mellem eventuelle proktører og lysenes opståen, bane og forsvinden. Ud af de sidste 3 stk., var den ene lidt forskudt. Derudover fremstod banen, lysstyrken og hastigheden ens vore øjne. I retningen af hvor lysene blev synlige ligger Vesterhavet og England.


6400 Augustenborg- 31. december 2019
12 til 15 hvide prikker som satellitter på en række som perler på snor. Ca. samme afstand mellem dem. Kort før Månen forsvandt de en efter en. Ingen lyd.


7300 Jelling - 31. december 2019
De lysende objekter dukker op en efter en efter hinanden på samme sted af himlen, ca. 35 - 45 lysende objekter på lige linje, hvorefter de på et tidspunkt forsvinder på den østlige himmel på det samme sted, igen en efter en.


3700 Rønne - 31. december 2019
Kl. 18.40 observationspunkt 55.15’5N01486’8E (Bornholm/Aarsballe) kompasretning 240°.
3 personer - observerer et antal hvide lysobjekter, der ligger på linje som perler på en snor og med samme indbyrdes afstand (formation). Objekterne syntes at blive synlige ca. 30° over horisonten og bevæge sig enten væk fra jorden ud i rummet eller i en cirkelformet omløbsbane om jorden henover vores position.
Formationen brydes i en kort periode, umiddelbart efter 2 nye objekter kommer til syne 30° over horisonten i samme linje som de første. Disse 2 objekterne splitter tilsyneladende op og bliver til 4 objekter, der parvis ligger forskudt for hinanden men bliver i hovedformationen af objekter.
Objekterne fader ud og forsvinder i et område i nattehimlen ca. 90° over horisonten. Dette område virker sløret/diset eller forvrænget og passer ikke helt i den stjerneklare nattehimmel.
Antal objekter: 30 +
Observationstid: ca. 10 min
Flyveretning: estimeret kurs 060° (fra retning Tyskland, Peenemünde mod retning Sverige, Gotland)
De 2 af observatørerne har års erfaring indenfor militær og civil luftfart.


5600 Fåborg - 31. december 2019
Ml. 15-30 hvide satellitagtige lys på samme linje, observeret på linje, synlige fra 30° over horisonten bevægende sig mod zenith, hvor de forsvinder.
I starten en efter en, derefter en frekvens hvor de kom parvis.


6500 Vojens - 01. januar 2020
Efter at have set på en farverig himmel med raketter, kom et gul lys, som vi først tror er en slags nødraket, langsomt op i luften.
Lyset bliver stående lidt, hvorefter det fortsætter længere op. Lyset bliver kraftigere og skifter til 2 røde lys. Derefter flyver det sidelæns, indimellem hurtigt, derefter står det stille. Vild oplevelse. Min bror har intet drukket. Jeg kun indtil kl 17.00.


7451 Sunds - 05. januar 2020
De flyvende objekter minder om lysene små skyer eller lyskugler. De er runde og lidt aflange og blinker en gang i mellem. Deres flyve rutine cirkulerede meget omkring hinanden, med små hurtig bevægelser til enten højre eller venstre.
Nogle gange er der to andre gange tre, og de blinker nogle gange. Vejret er meget overskyet, så det ligner at de oppe over skyerne.


8950 Ørsted - 13. januar 2020
Kom gående hjem og så 2 røde blinkende lys i det fjerne, som ligesom fløj nedad, efter 20 sekunder var de væk. Der var ingen røgsky eller andet på himlen efter.


8520 Lystrup - 21. januar 2020
Der kom en ikdkugle på himmelen, mens jeg kørte på motorvejen. Og så forsvandt den hen over astmofæren.
Har flere meldt ind om det - og ved I evt hvad det var ??


3650 Ølstykke - 24. januar 2020
Jeg observerede 2 objekter, hver med 2 røde lys.
Det ene stik syd, det andet sydvest.
Lyset mod syd fløj først mod øst, så kraftigt opad. Derpå lodret ned, så øst-vest igen. Stod også stille på himlen ind i mellem.
Lyset mod sydvest var mere i ro, men dette lys fløj også lodret op og ned samt sidelæns.
Der var en tydeligt hørbar summen.
Til slut dykkede begge lys hurtigt nedad mod syd og forsvandt.
Vi har en mistanke om det kan være droner, men er ikke sikre. De fløj meget hurtigt over himlen.


8300 Odder - 29. januar 2020
Jeg er ret sikker på, at jeg så en UFO i morges.
Jeg kiggede ud af mit vindue ca. 07:00, og så en mærkelig stjerne. Det lignede en stjerne, der funklede/blinkkede og så „hoppede“ lidt rundt i en cirkel sådan lidt sporadisk. Nogle gange kom der små stjerner ud af den i et split sekund.
Jeg filmede det desværre ikke. Jeg vil gerne høre om det kan forklares på en anden måde?
Det var som om den sådan „beamede“ rundt på himlen.


6300 Gråsten - 17. februar 2020
Stod i min baghave her til morgen kl. var ca. 6 og røg en cigaret incl. 2 hunde. som skulle ud.
Så 4 lys/genstande på himlen skrået hen over mig. De fløj mod øst med rimelig hurtig hastighed. Gik ca 1 min så kunne jeg ikke se dem mere, også pga. skyerne.
De 2 første fløj ikke på lige linje, men lidt forskudt. Den bagerste var højere oppe end det første lys. Defter kom der 2 lys mere. De fløj mere i en lige linje. Mellem lys/genstand var der mere mellemrum mellem nr. 2 og 3. Hvis man skulle trække en lige linje, var det lys nr. 2 som var højere oppe en de andre.


5631 Ebberup - 19. februar 2020
Det så ud som om, der kom et lys højere oppe fra end de stjerner, man kan se, lyset kom nærmere og blev til den største stjerne på himlen. Stjernen bevægede sig rundt i en meget lille omkreds, hvorefter den forsvandt op og blev til en næsten usynlig prik efter ca. 5 min.


2920 Charlottenlund - 24. februar 2020
26 lysende objekter fløj som perler på en snor.
Til at starte med, med samme afstand, men til sidst med større spredning. En enkelt fløj i en bane for sig selv men i samme retning.


4180 Sorø - 27. februar 2020
Før kl. 06.00 er jeg udenfor. På stjernehimmelen ser jeg en kæde af lyspunkter, der bevæger sig over himmelen med nøjagtig samme afstand mod venstre.
Hvor lang tid det er foregået inden ved jeg ikke, men jeg observerede det i flere minutter.
Jeg var temmelig panikslagen og tænkte at nu var 3. verdenskrig brudt ud; men det jeg så har nok været på stjernehimmelen. Hvad var dette?


3740 Svaneke - 11. marts 2020
I onsdags, lidt efter kl. 19.30, så jeg fra køkkentrappen, hvad jeg mente var en satellit, (som jeg i øvrigt ofte ser, når jeg lufter hund om aftenen).
Lige i halen på den en til. Jeg slukkede udelyset for at følge dem. Lige efter kom der en til og så fulgte der bare en hel række. Jeg talte 16-17 stykker, før jeg hentede min kone ud, gik der en anelse sur i tællingen.
Alle kom fra vest-sydvest og bevægede sig mod øst-nordøst og alle fløj med samme afstand på nær de to første og et par midt i rækken. Der var ingen blink, som man ser ved passagerfly, og der var ingen efterfølgende lyd, som der også er ved passagerfly, når der ellers er stille vejr, som der var den aften. De bevægede sig også lidt hurtigere end højtflyvende fly, forekom det mig.
Jeg går ud fra, at nattehimlen er konstant overvåget, så man må tro, at andre end jeg og min kone har set fænomenet.


4700 Næstved - 12. marts 2020
Stod på min altan og røg, da jeg så 3 objekter flyve hen over himlen. Jeg fulgte dem.
De dannede en formation som en trekant, to af disse objekter skiftede plads meget hurtigt. De trak sig ud i en støre trekant for der efter at samle sig igen i den mindre formation, som de havde fløjet i tidligere. De var lydløse.
Jeg ved med sikkerhed, at disse ikke var fly, da jeg tidligere i mange år har arbejdet i Københavns Lufthavn, både hos SAS og som Security i Lufthavnen.
Ydermere havde jeg en anden oplevelse for ganske nylig. Dato: 27-02-2020.
Kl. ca. 05:45 stod jeg også på min altan og røg, da jeg kiggede op på himlen, så jeg det, som lignede en satellit og fulgte den med som den fløj. Det mærkelige var, at den var ikke alene, der fløj ca. 25 stk. lige efter hinanden, i samme interval og med samme hastighed og farve som en satellit. To steder var der sked i formationen, hvor de sprang et led over. Jeg prøvede at filme det med min telefon, men det lykkes desværre ikke. Jeg gik ind fra min altan, og ca. under et minut måtte jeg simpelthen ud igen for at se om jeg havde set forkert, men nej...der fløj de sidste 3-4 stykker forbi, og så var det slut.
Indrømmer at der var mange tanker, som fløj gennem hoved på mig, såsom „kunne det var et ukendt ‚forsvars-system’“ eller en forberedelse på en invasion" og måtte grine af mig selv for den sidste tanke.
Er oprindelig Københavner, men efter at jeg er flyttet til Næstved for ca. 3 1/2 år siden, har jeg set i alt 4 ting på himlen, som jeg ikke har kunne forklare.


7182 Bredsten - 21. marts 2020
Jeg var ude at gå med min hund i går, og så et mærkeligt objekt på himlen. Troede næsten det var en meteor, der var ved at styrte ned. Det lignede den kom nærmere, men jo længere vi kom hen af marken, jo længere væk virkede den til at være.
Har billeder på min tlf, og kan virkelig ikke se, hvad objektet er, kunne jeg heller ikke med det blotte øje. Men jeg kunne se en energi eller varmestråle. Skrev endelig hvis I vil se billeder, eller hvis I mener der er andre jeg kan kontakte.


5900 Rudkøbing - 21. marts 2020
Igen så jeg fra min have et meget skarpt, hvidt lys ligesom stjerne, der fløj faret rundt så til høje og venstre rundt og lige ud i høj fart. For så at blive mindre og pist væk, som et lys, der gik ud. Cirka samme højde som fly.
Hvad var det. Anden gang inden få få dage.


9440 Åbybro - 21. marts 2020
Observeret også den 20022020 ved samme tid, dog er objektet flyttet mere mod nordvest og ikke så højt på himlen.


3730 Nexø - 25. marts 2020
Set ufo kl. 3 den 25. Marts 2020 først. Frønt lys - så forsvandt den (det var stjerneklart vejr), så dukkede den op igen med hvidt lys - den skiftede farver med rødt og grønt lys forsvandt i hvidt lys, da vi morsede SOS mod objektet.


5700 Svendborg - 28. marts 2020
Ca. 20-30 lysende stjerner i en lige linie... flyttede sig hastigt fra sydvest mod sydøst..


8300 Odder - 28. marts 2020
Kl. 20.30 d. 28.03.2020 og ca. fem minutter frem observerede jeg en del flyvende genstande på himlen.
Jeg står på Alrø (Horsens Fjord) Sønderby og ser mod syd, mod Hjarnø, her kan jeg se en meget lang række lysende genstande bevæge sig fra vest mod øst, genstandene er en lille smule større end de stjerner, man normalt kan se på himlen.
De bevægede sig ca. dobbelt så hurtig som almindelige fly, afstanden mellem dem var ca. to fingers bredde i strakt arm. Jeg talte omkring 20, de var hvidlige i farven og pulserede ikke.


9981 Jerup - 28. marts 2020
Bliver ringet op af min svigersøn, jeg skal kigge mod syd.
Ud af vinduet ser 11 hvide lys på vej mod øst, hvor af et af dem flyver lodret op og stopper, jeg har 3 stk billeder af hændelsen. Ingen lyd ,forholdsvis klar aften, let skyet.


5953 Tranekær - 28. marts 2020
Vi så en lysende genstand flyve fra ssv mod ssø med langsom hastighed. Lige over sidste stjerne i stjernebilledet Orion bælte.
Jeg hentede en kikkert og fulgte den til, den var fløjet forbi alle 3 stjerner i bæltet. Pludselig satte den farten op og drejede direkte mod en sydlig retning, ud mod rummet og forsvandt.


3200 Helsnge - 29. marts 2020
Så 3 lysende prikker på række. Vandret. Kom fra vest mod øst, med stor hastighed.


5500 Middelfart - 29. marts 2020
Der ses 15 objekter flyve efter hinanden fra vest mod øst, der er ingen andre lys at se udover det hvide, de ændrede kurs, da de flyver højere op og forsvinder. Det er stjerneklart.


6040 Veswter Nebel - 29. marts 2020
Søndag aften klokken 21:45. Spotter vi 3 lys på himlen der dannede en 3-kant. De bevæger sig fra højre mod Venstre i høj fart. De flyver ind på en lige linje og lige pludselig kommer der 1 mere fra højre, ind på linjen.
I takt med at den forreste forsvinder, kommer der 1 mere på linjen. Og sådan forsætte det med ca. 17 lys i alt.
I mens linjen kører, kommer der også et lys fra siden af linjen og lægger sig ind mellem 2 og begynder så at følge resten. De fløj på helt lige linje med stort set nøjagtigt samme mellemrum. Der var ingen motor støj eller noget form for blik der kunne indikere fly. Det var en helt klart nattehimle.


8800 Viborg - 29. marts 2020
20-25 små hvide lys. Ligner stjerner. Kom til syne en ad gangen mod sydvest og holdt en fast afstand mellem sig til de forsvandt højt på himlen mod sydøst. Nogle lys bevægede sig i eget tempo og fulgte ikke de andre.


2730 Herlev - 30. marts 2020
Først kom der to hvide lys flyvende lidt forskudt. Det ene var rundt, det andet var aflangt. Der var ikke en lyd at høre, da de var væk kom der otte stykker flyvende på række lige efter hindanden, og så en, der var lidt større fløj på siden af de otte.
Troede at den første af de otte var en satellit, men så kom der en efter en efter en på række og sådan flyver satellitter ikke.


5591 Gelsted - 30. marts 2020
Jeg observerede et lysende objekt, hvidt konstant lys, efterfulgt af 4 mindre objekter, som også lyste konstant hvidt, men med svagere lysstyrke. Alle 5 objekter bevægede sig med samme hastighed, og med samme afstand, i samme retning, imponerende præcision!
Det forreste og største objekt/lys havde en lysstyrke som et fly med landingslyset tændt, de 4 efterfølgende lyste meget svagere, som lyset fra en svag stjerne.
Hastigheden var som et sportsfly.
Der var ingen lyd.


7400 Herning - 30. marts 2020
Kiggede op på den klare himmel efter satelitter i retning S-SØ, og ser denne stribe af objekter med. ca 4 fingres mellem rum.
Alle mellemrum er ens i starten 6-8 objekter. En „almindelig“ satellit klarere krydser objekterne fra NV mod SØ.
I minutterne efter følger 2-4 yderligere objekter på samme linie, men med større afstand mellem hinanden.
Jeg kaldte på en nabo, som observerede sidste del af oplevelsen. Er der en forklaring. Var ikke fly/ingen lyd - Ingen blink.
De var bitte små. Tror normalt ikke på UFO'er men nu?.....
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted