logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

Jeg har indberettet denne hændelse for omkring 10-11 år siden. Håbede, at der var svar i jeres svarkolonne, men der var ingen forklaring.... desværre.
I 1989 var jeg 6 mdr. gravid. Derfor husker jeg tydeligt, at det var i august måned. Jeg boede i London og havde været i Harrods med min 14-årige datter. Det var en fuldstændig skyfri og dejlig varm og solskinsfyldt lørdag eftermiddag omkring 15-16 tiden og ikke en vind rørte sig. Med til beretningen hører også, at min datter fandt det pinligt, at jeg var synlig gravid, og jeg af den grund fandt det utroligt vigtigt at se hende i øjnene, medens vi gik og talte sammen om emnet (der allerede havde været omtalt/diskuteret adskillige gange før i de forgangne måneder).
Før vi kom til Belgrave Square gik vi over en stor plads. Der var ingen biler der kørte på pladsen, der var ikke andre mennesker tilstede. Det var fuldkommen stille. End ikke en radio, TV eller musik fra en af lejlighederne hørtes.
I midten af pladsen - der var stor - var en rundkreds af træer, men vi var ikke i nærheden af træerne. Vi gik ikke på fortovet, men skråede over pladsen. Dengang var der ikke elektriske biler, så vi havde jo hørt i god tid, hvis en bil nærmede sig bagfra.
Medens vi gik og talte, kom der en skygge over os, så vi gik i fuldstændig skygge. Skyggen, så jeg ud af den ene øjekrog, eller hvordan man nu skal forklare, at man ser en anden person i øjnene, men alligevel opfatter, at der rundt omkring os er en skygge, der følger os i 30-50 sekunder eller måske længere tid. Total skygge en meter frem for os og en meter ud til siden.
Medens jeg gik der under skyggen, fik jeg en voldsom angst, for alt, hvad jeg tidligere havde hørt og set (film) og læst om UFO'er, satte hele beredskabet i gang i mig.... det er utroligt, hvad man kan komme i tanke om.
Hvad er det, at det gør ved en? Jeg, som ikke tror på noget overnaturligt, jeg, som læser Saxo (fra Svend, Knud og Valdemar, tid, for den overnaturlige læsning er ikke lige mig), Cæsars Gallerkrige, de Islandske Sagaer, historie og ellers foretrækker facts.
Jeg gik der i skyggen og tænkte, hvad fa'en foregår der?
Da vi havde gået nogen tid under skyggen, og den var forsvundet, måtte jeg stoppe og kigge op, regnede med, at se et aller andet deroppe på firmamentet eller i umiddelbar nærhed. Hvad var det? spurgte jeg min datter om, og hun svarede, at ja, det var underligt. Der var intet at se på himlen. Ingen skyer. Ingen flyvemaskiner. Ingen helikoptere. Ingen flag eller andet, der kunne have skygget for os, men ikke havde kunnet forklare en længere skygge tidsmæssigt.
Da min datter var i 20'erne og senere omkring 39 år, har vi snakket om denne episode og er begge enige om, at det var totalt uhyggeligt. Det var virkeligt underligt.
Alle UFO-observationer - forekommer det mig - er altid om natten med lys. Jeg har aldrig hørt om observationer i dagslys. Men... jeg har heller ikke været opsøgende desangående.
Opsummering: London 1989, Skyfri himmel, Ingen lyd fra skygge eller omgivelser. Intet i omgivelserne der kunne kaste skygge, som kunne følge os i længere tid.
Vist var der uhygge ved at to personer stod og kiggede op og rundt på himlen over os og intet kunne se, der kunne afstedkomme en skygge. Men der må være en naturlig forklaring ?


4000 Roskilde - 16. august 2019
Mens jeg en aften kørte på Holbækmotorvejen, blev jeg opmærksom på nogle meget flaksende lys på himlen.
Med hurtige zig-zagbevægelser skilte de sig ud fra kategorierne fly, helikopter, drone. Somme tider slukkedes lysene og tændte igen et andet sted. Det nærmede sig motorvejen fra nordøst, og for at kunne iagttage det nærmere, drejede jeg ind på en rasteplads.
Men i tiden inden jeg fik fat i mobilen, fik sat den på videoptagelse og kom ud af sikkerhedsselen og fik åbnet bildøren - var den med fuld fart nået lige hen over mig - og forsvandt sekundet efter bag noget bevoksning.
Det sekunds optagelse, der kom på videoen, har jeg delt op i enkeltbilleder. Det så ud som om den var stor, sådan omkring 8-10 meter, og vel ca. 30 - 40 meter oppe. Lysene på den drejede og pulserede.


7330 Brande - 5. oktober 2019
Min hustru opdager et sort objekt svæve over naboens hus - hun kalder på flere andre (familie og besøgende), som alle ser objektet.
Objektet hænger på ret præcist samme sted, men der er ingen lyde af nogen art, som fx helikopter-støj.
Jeg kommer ud lidt senere (5-7 minutter), hvor objektet visuelt er blevet mindre, men det er øjensynligt stadigt samme sted på himmelen. Vi tager et par billeder med mobilen, men der er ikke så meget at se på billederne, udover en meget sort oval ting, som man skal zoome ind for at se.
Vi prøver at gå lidt rundt for at se afstand til objektet, men det ser ud til at være relativt langt væk.
5-10 minutter senere kører vi ned i Brande centrum - ca. en km væk i fugleflugtslinje ser vores datter det igen, stadig i ca. samme højde og retning.
Der er overskyet (måske 7/8), solen har lidt svært ved at komme igennem. Men objektet er også i højde under skyerne.
Hvis det er en drone, så er det er mærkeligt, at den er så langt væk, og dog alligevel så tydelig/stor på himmelen, klokken 17.45.
Objektet er der stadig, måske lidt visuelt mindre, og mens min hustru og søn står og kigger på det, bliver det pludseligt helt lille og forsvinder samme sted på himmelen.
Bemærkninger
Hvis vi i GIMP (version 2.8.22) beskærer objektet til et 99x84 pixels rektangel, skalerer plus x10 (metoder=Sinc (lanczos3)), og laver Auto White Balance på udsnittet, ses/fås et objekt, som er ovalt eller måske nærmere kegleformet. Just for info. Sender gerne fotos/redigeringer med nærmere info.
PS.: Vi rapporterede i øvrigt også til det lokale Politi d. 5-okt-2019.


2830 Virum - 28. oktober 2019
I går ca. 21.50 fra min hjemadresse i Virum
På himlen i nordlig retning mod sydvest: 2 svagt lysende objekter med samme afstand hele tiden og helt uden lyd i ret stor fart over himlen. Hvidt til lidt gulligt lys.
Observeret i omkring 10 sekunder - så blev de væk. Fornemmer det var i ret stor højde og stor fart (meget hurtigere end et fly), men det kan være svært at bedømme. ... Underligt ??


9800 Hjørring - 30. oktober 2019
Kigger op i stjernehimlen i min baghave.
En prik bevæger sig forholdsvis hurtigr og unaturligt hen over himlen. Prikken ligner en stjerne på en prik. Umiddelbart kan det ikke havde været en flyver, da „prikken“ på et tidspunkt zig-zakker og dernæst fortsætter ligeud.
Den hvide lysende prik, så helt falsk ud på himlen. Noget der skilte sig ud fra det naturlige billed på himlen.
Kunne se prikken lidt langt ude i horisonten, og den var ret hurtig væk igen i modsat retning ingen.
Den havde passeret hele himlen på ganske kort tid. Måske max. 1 minut.
Tænker en flyver ikke kan flyve så stærkt og samtidig zig-zagge igennem luften.
Den lignede en stjerne på en prik, bare at denne bevægede sig hurtigt meget højt oppe.


5900 Rudkøbing - 30. oktober 2019
Så et meget stærkt rødt lys, der fløj hen over marken ingen lyd, lå meget lavt nede, lige som et fly, der ligger an til landing.
Forsvandt bag nogle træer. Normalt kan man se igennem træerne ved den årstid, men det var væk.


9490 Pandrup - 31. oktober 2019
Jeg var sammen med en af mine venner på vej til fodboldtræning i Jetsmark, da jeg pludselig fik øje på noget mærkeligt lys der cirkulerede på himlen.
Det var 6-12 lyskegler, jævnt fordelt på noget, man kunne fornemme var cirkelformet, som lyste op. Lyskeglerne cirkulerede som skrevet rundt, dog forholdvist langsomt, det, som lyset kom fra, bevægede sig ikke og holdt nærmest stille i luften. Det forsvandt heller ikke så længe, jeg kiggede på det.
Jeg kunne blot ikke se det mere efter, vi drejede til højre i det T-kryds, vi kom til.
Ham, jeg sad i bilen med, opfattede det ikke, da han naturligvis koncentrerede sig om at køre. Han nåede dog at kigge op, da jeg fortalt ham, at jeg kunne se det, men han nåede ikke at kigge længe nok til, at se det ordenligt, men han sagde også, at han kunne se noget lys.
Jeg tror normalt ikke på denne slags ting, men det, jeg så her, var godt nok lidt underligt.

„SUFOI's Kommentar: SUFOI har modtaget to enslydende beretninger fra området ved Pandrup, som begge sandsynligvis skyldes samme fænomen. Det drejer sig om observationerne fra d. 31. oktober 2019 (ved Jetsmark) og den 8. november 2019 (gjort mellem Åbybro og Saltum). I begge tilfælde svarer beskrivelserne af lysene til projektørlys, hvor projektører på jorden lyser op i himlen og ses som lyspletter på undersiden af skyer. Observatøren fra Jetsmark angiver retningen til nordøst, hvilket kunne tyde på, at projektørlyset har været opstillet i området omkring Brønderslev eller Hjørring. Projektørlys kan ses ofte ses i stor afstand fra kilden. Læs mere om projektørlys som kilde til observationer i hæftet „Når du ser et stjerneskud“, som kan downloades fra ufo.dk.“


9490 Pandrup - 08. november 2019
Så en ring af noget, der lignede små „skyer“ med lys i eller bagved. Cirklen drejede rundt. Mod højre.
Jeg stod ud af bilen og kiggede på cirklen, der så stoppede med at dreje. Senere drejede den igen.
Da jeg kørte videre, var cirklen fortsat foran mig et stykke tid og blev tydeligere. Men så pludselig var det som om, jeg overhalede den og så den ikke mere.

„SUFOI's Kommentar: SUFOI har modtaget to enslydende beretninger fra området ved Pandrup, som begge sandsynligvis skyldes samme fænomen. Det drejer sig om observationerne fra d. 31. oktober 2019 (ved Jetsmark) og den 8. november 2019 (gjort mellem Åbybro og Saltum). I begge tilfælde svarer beskrivelserne af lysene til projektørlys, hvor projektører på jorden lyser op i himlen og ses som lyspletter på undersiden af skyer. Observatøren fra Jetsmark angiver retningen til nordøst, hvilket kunne tyde på, at projektørlyset har været opstillet i området omkring Brønderslev eller Hjørring. Projektørlys kan ses ofte ses i stor afstand fra kilden. Læs mere om projektørlys som kilde til observationer i hæftet ‚Når du ser et stjerneskud’, som kan downloades fra ufo.dk.“


6360 Tinglev - 29. november 2019
Her til morgen, da jeg luftede min hund, så jeg nogle, som jeg først troede var stjerner, som var i en lang række. Jeg undrede mig over, for jeg havde aldrig set denne formation før.
Da jeg kikkede nærmere på dem, kunne jeg se, at de bevægede sig. De fløj med ca. samme afstand. Der var et par stykker, der fløj lidt ved siden af, men alle fløj i samme retning og samme fart. De fløj med ca. samme hastighed som en normal flyver flyver med.
Først talte jeg dem til ca. 11 stk. men der kom flere, så der har nok været omkring 20 stk. Der kom enkelte lidt efter de andre.
Lyset de havde på, var konstant hvid, og lyste som en stjerne nu gør, men de fløj i samme retning alle sammen.


9870 Sindal - 30. november 2019
Så ud af vinduet ca. kl. 05.30.
Vi så lyspletter på line med samme afstand flyve, ret hurtigt...
Der var omkring 40-50 stk.
De var lidt større end stjerner... Kom ret hurtig fra syd med nord ... Ca 5-6 min. efter kom et lys, der var grønt og rødt fra øst, som også forsvandt meget hurtigt ..
Kunne være interessandt at vide, hvad det er. Da ingen tror på os ..


5240 Odense SØ - 30. november 2019
Lørdag d. 30.12.19. kl. 6.00-6.14 observerede jeg en lang række af satelliter i sydlig retning. De kom i helt lige række med samme afstand imellem hver. Jeg stoppede med at tælle ved 25.
Jeg kan ikke finde oplysninger nogle steder om lange rækker af satelliter og har aldrig set det før.
Kan i hjælpe med oplysninger? Observationen blev gjort i seden lidt udenfor Odense.


6705 Esbjerg Ø - 30. november 2019
Kl. ca. 6.00 i morges så jeg fra min terrasse adskillige „stjerner“ bevæge sig hen over himlen fra vest mod øst.
I begyndelsen var det nærmest som perlerække, men senere var der længere imellem dem. Det varede i en hel time, og min kone nåede også at se dem inden, det sluttede ved ca. 7.00 tiden.


8800 Viborg - 30. november 2019
Min kone og jeg var på ved hjem fra Billund. Vi holdt ind på en rasteplads ca. en times kørsel fra Billund mod Viborg.
Her får vi øje på en stribe hvide prikker, der bevæger sig i en lige linje fra vest mod øst. Klokken ca. 6.05. Vi holder til 6.45 og tæller 34 prikker først samme afstand. Ca. 25 til sidst en af gangen.


4160 Herlufmagle - 30. november 2019
Jeg stod op lørdag morgen ved en 6 tiden, da min yngste vågnede.
Vi bor på landet, så her bliver ret mørkt. Jeg kiggede ud af vores køkkenvindue pga af neget larm, jeg kunne høre. Da der ikke er noget at se, kigger jeg op på nattehimlen, da det er fuldstændig stjerneklart.
Jeg får øje på det jeg tror, er en satellit, der kom flyvende, men lige efter den kommer der en til, pludselig kan jeg se, at der også er nogle foran alle sammen i samme retning vest mod øst og umiddelbart samme afstande.
Jeg vækker min kønne og ældste datter, og vi skynder os ud i gården for at se, hvad dælen det er.
Jeg har ikke tal på, hvor mange der var, men de blev ved med at dukke op fra vest og forsvandt ud i horisonten mod øst. Måske 10 måske 30 eller flere. Jeg løb ind efter min mobil for at filme det, men det eneste, der er på, er vores stemmer. Tror det varede ca 10-15 min.


4681 Herfølge - 30. november 2019
Jeg er ude for at ryge en smøg, mens kæresten gør sig klar til job.
Der er ret stjerneklart, så jeg står og ser op af nysgerrighed.
Pludselig ser jeg, hvad jeg tror er er en satellit, den flyver langsomt henover himlen, som man har set det før! Jeg ser til højre og opdager en til, med ca. en håndbredde imellem fra mit sted, men opdager det ikke kun er de 2! De bliver ved med at komme med ca. en håndbredde imellem i ca. 5-6 min, vurderer at jeg når at observere omkring 20 stk. før det er slut, samme bane, samme afstand og samme lys.
Har prøvet at Google lidt efter informationer, men uden held. Håber I kan give mig en forklaring, det var en vild oplevelse og har aldrig set så mange bevægelser på nattehimlen, på samme tid før.
Har ikke kunne udfylde kompasretning osv, da det var stort set lige over mig, jeg så dem.


6690 Holsted - 30. november 2019
Lørdag morgen kl. cirka 06.15 ser konen nogle prikker bevæge sig i en lige linje over nattehimmelen med cirka samme afstand og fløj cirka med samme hastighed som vi normalt ser med en satellit.
Hun kalder så på mig, hvor jeg ser samme fænomen. Vi ser dem tit her i Holsted, da der ikke er meget lys her i Holsted, hvor vi bor. Men det er enkeltvis og som regel tale om enten meget højt flyvende fly eller en satellit.
Men dette har vi/veg ALDRIG oplevet eller set i mine nu 45 levende år.
Fænomenet / UFO:
Vi ser minimum 20 små lysende prikker på størrelse med stjerner i lige linje, med cirka samme afstand bevæge sig fra cirka vest mod øst.
Hvorfor så vi dem? Vi var ude at ryge på terrasen, da vi altid ryger udenfor.
Hvordan kunne vi se dem? I og med det var temmelig koldt lørdag morgen, var nattehimlen helt skyfrit.
Nu er klokken blevet 17.00, og vi har hele dagen gået og snakket om mon, hvad det var vi så.. Derfor prøver vi at kontakte jer om, I ved mere end vi gør.


6690 Gørding - 30. november 2019
Troede først det var en satellit, gående fra vest mod øst, men den blev efterfulgt af flere med samme afstand, så der til sidst var en kæde af lysprikker på vej fra øst til vest, i en hastighed som højere end en satellits.
En enkelt ef prikkerne tog retning sydøst, og kæden blev efterfulgt af nogle efternølere - enkelte „satelliter“ i samme linie.


5600 Fåborg - 2. december 2019
Min kone vækkede mig ca. 5.28, hvor vi sammen nok så omkring 20 lys-objekter i absolut lige linie med samme afstand, komme flyvende.
Flyvende lidt ind mod os fra højre og forsvandt ca 95° øst. De sidste lys kom lidt forsinket, men indhentede de andre lys. Det hele sluttede klokken 5.37...


6430 Nordborg - 2. december 2019
Mandag 2.december 2019 kl. 07.00 om morgenen befinder jeg mig i et skovområde, så jeg kan ikke se horisonten.
Det er stjerneklart.
I retning syd, ca. 45 grader over grunden får jeg øje på en lille lysende prik (som en lille stjerne, men med fast hvidt lys), som bevæger sig i flyvemaskinetempo fra højre mod venstre i en ret linie. Lidt efter dukker endnu en op og endnu en osv.
Sådan bliver det ved i mere end 10 minutter. Det ser ud til, at der er nøjagtig samme afstand i mellem dem, svarende til ca 1½ håndsbredde i strakt arm. De følger den samme lige linie. Jeg mindes ikke at høre motorstøj.
Når jeg ikke ser i længere tid, er det fordi det bliver for lyst til at skimte dem.
Jeg håber så meget, at andre har observeret det samme og kan hjælpe mig med at løse gåden.
Hvis det ikke er noget I beskæftiger jer med, kan I hjælpe mig med hvem, jeg så kan skrive til?


5750 Ringe - 2. december 2019
Jeg gik i mørket på vej hjem med min cykel. Jeg kiggede op på stjernerne 70 grader vinkel. Så så jeg en sort trekant med den spidse ende mod syd og uden lyd kursen mod syd. I hver af trekantens spidser var orange svage lys. Selvom trekanten var sort kunne den sagtens ses.


4760 Vordingborg - 3. december 2019
I dag d. 3. december til morgen omk. kl. 6 går jeg ud på terrassen, da det er stjeneklart. Jeg bor et sted, hvor der stort set ikke er nogen lysforurening, så der er rig lejlighed for at se stjerner og derfor også satellitter. Til morgen var ingen undtagelse.
Hvad, jeg først antog værende en satellit viste sig at være nogen helt andet.
Først så jeg en, så 2 og tænkte, det var da morsomt, som de ligger lige bag ved hindanden med samme fart og samme retning. Jeg kigger i retningen, de flyver, som er stik Ø og ser en lang række af „satelitter“ som perler på en snor med nøjagtig samme afstand imellem sig. De flyver alle sammen samme retning, med samme fart, og afstanden imellem dem ændrer sig ikke.
Umiddelbart vil jeg mene, at jeg kan se 30-40 stykker, der bevæger sig i den hastighed satelitter bevæger sig mod øst. Derfor troede jeg også de første sekunder, at de var satelitter.
Umiddelbart virkede det som om, at de kom ud af intet lige som, når en satellit bliver synlig.
Jeg står vel 10-15 minutter på terrassen og ser på. I den tid er der mindre ophold i strømmen der, hvor de opstår. Ikke noget videre. Jeg vil tro, at den umiddelbare afstand de bevægede sig i var omk. 5 fingre afstand set fra hvor jeg stod. Det umiddelbare ophold i strømmen, som jeg nævnte før, var vel 10-15 min., og så kom de igen med 5 fingre afstand. I de 10-15 minutter jeg stod der, så jeg flere end 100. Intet ændrede sig andet end, at der var de ophold i strømmen, som jeg skrev før.
Hvorlænge det havde stået på inden, jeg så det ved, jeg ikke, men det var sgu lidt scary..:-)
Det jeg egentlig vil høre om, er om der er andre end mig, der har set det her. Fra, hvor jeg bor, var det over Falster. Og jeg har ikke en fornemmelse af, at det var i lav højde. Det lignede satelitter, så hvor højt oppe det var ved jeg ikke. Men der var flere hunderede..


5560 Aarup - 28. december 2019
Vi bor et sted, hvor det er meget mørkt, når det er aften/nat.....ingen gadelys, ingen lamper, og meget langt mellem husene.
Jeg var netop gået ud på værkstedet for at hente lidt brænde til brændeovnen. Der var temmelig røget på værkstedet, fordi jeg havde grillet lammekoteletter til aftensmaden. Derfor åbnede jeg begge rullporte for, at få noget frisk luft, og jeg benyttede lejligheden til at gå ud.
Jeg kiggede op og observerede et (usædvanligt) rød/orange lys på himlen i østlig retning, 30 til 40 gr over horisonten. Det er ikke nemt at sige med sikkerhed, da vi bor i meget bakket terræn i ca. 90 meter over havet.
Pludselig så jeg en lille „lysende plet“ - nærmest som en lille hvid sky, som bevægede sig lynhurtigt.
Da jeg undrede mig over „bevægemønstret“, blev jeg stående og så, at der var 4 - 5 af slagsen, som havde meget hurtige bevægelser, i et helt uforklarligt mønster.
Jeg er absolut ikke overtroisk, men jeg fik kuldegysninger - og ikke kun p.g.a. temperaturen. Jeg gik ind og fortalte min kone om observationen, og hun gik med ud i gården, hun så det samme fænomen.
Prøvede at forklare det med „nogen der lyste op med kraftige lygter“ ......men der var bare ingen lyskegler?
Så gik jeg ind og hentede en særdeles kraftig stavlygte med en meget kraftig LED, som jeg brugte til, at lyse op på „pletterne“.
Det lykkedes mig nogle gange at „fange“ en plet og følge den i kort tid, og fra min lygte var der en meget kraftig lyskegle.
Jeg gik ind igen, da temperaturen kun lige var over frysepunktet, meget forundret over det jeg havde set.
Kl. 22.00 gik jeg ud igen og kiggede op, men det rød/orange lys var væk, og der var kun en (temmelig utydelig) hvid plet tilbage????.??.??.. Hvad er det jeg har set? Vi har boet her i 23 år, men aldrig set noget lignende.

SUFOI's kommentar: Beskrivelsen af de 4-5 „lysende pletter“ på himlen passer på alle punkter med projektørlys, som fra tid til anden giver anledning til indberetninger - ikke mindst i tiden op til nytår, hvor der ofte opstilles projektører ved udsalgssteder for nytårsfyrværkeri. Projektørerne lyser op i himlen, hvor de ses som diffuse lyspletter på undersiden af skyer. Ofte ses lyskeglen fra jorden og op til skyerne ikke pga. afstanden til projektørerne og/eller hvis der ikke er dis i luften over projektørerne. Projektørlysene bevæger sig almindeligvis i faste mønstre og de kan ses i afstande på op til 60 km fra kilden. Læs mere om projektørlys som kilde til observationer i hæftet „Når du ser et stjerneskud“, som kan downloades fra ufo.dk.


4760 Vordingborg - 31. december 2019
Går tur med hund, da vi begge ser 5 lyspunkter på linie + 2 lidt til højre for dem. Bevæger sig op ad i horisonten og forsvinder en efter en efterhånden som de kommer højrere og højrere op, og det hele tager 5-1o minutter.


6100 Haderslev - 31. december 2019
Land række lyspunkter over Måne med samme afstand, derefter kortere afstand og forsvinder midt over over os.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted