logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

4652 Hårlev - 17. august 2018
Natten mellem torsdag og fredag er det helt stille, som det virkelig kan blive på landet. Jeg ligger alene på værelset i den NV gavl og min kone i værelset i SV. Det er varmt og har vinduet åbent.
Jeg vågner ved en øredøvende larm, og jeg kigger ud af vinduet (nysgerrig er man jo!), og ser kun et objekt komme ind fra NØ, ser dog kun umiddelbart lysene rødt og hvidt i faste mønstre og så larmen! Jeg er helt sikker på at det er en helikopter.
Jeg gætter på, at den er på den anden side af „Bybakken“, ca. 200-30 0m fra mig. Jeg hører min kone står op og gå på toilettet og overvejer om, jeg skal sige noget til hende! Hun vil normalt svare at: Det kan du læse om i avisen i morgen, så det lader jeg være med. Jeg er overbevist om, at der er en, der syg og hurtigt skal på hospitalet.
Helikopteren lander, rotorerne stopper og til sidst stopper motoren også. Der bliver igen stille, men jeg kan tydelig høre at der snakkes! Jeg sad og overværede det hele (altså selvom jeg intet kunne se) og var sikker på, at jeg kunne få beretningen senere fra ham, der bor i nr. 3. Han lader ellers aldrig chancen gå fra sig, når der er en mulighed.
Stor var min forbavselse, da han ingenting havde hørt. Han var meget tættere på, men står tidlig op (04.50). Om det kan ha' haft en betydning ved jeg ikke. Ham og genboen i 8A har undersøgt græsfoldene for mærker, men har ikke fundet noget. De kan selvfølgelig ha' landet på den asfalterede vej!
Ingen, ud over mig, har observeret noget pånær min gode ven i nr. 1. Han har dog hørt en masse larm. Enden på det hele blir', at den helikopteren starter først motoren igen kl. ca. 03.50 - derefter hører jeg rotorerne starte, den letter og flyver mod NV, og forsvinder. Jeg kan endnu en gang tydelig se dens lys i fast rytme.
Vi er vant til at blive „overfløjet“ qva. vores beliggenhed, men ikke at der er nogen der lander!
Jeg går ud fra, at der er en naturlig forklaring, bla. er der en ny helikopterlandingsplads ude på Stevns, vist nok i forb. med havvindmølleprojektet.
Har hele tiden vist, at jeg ville indberette, hvis jeg ikke fandt forklaring. Jer er 100% sikker på observationstidspunktet.


Sao Joao do Souto, Braga, Portugal - 25. september 2018
Vi var tre, som på en mørk himmel i Portugal, så et himmelfænomen, som ingen af os havde set før, - og heller ikke har hørt om. Mystiskt, men smukt.
En række lys, ligesom stjerner, fordelt i to grupper, ikke så langt fra hinanden. Den ene med ca. 20 til 25 stk. - den anden gruppe med ca. 15 stk.
I den første gruppe var lysene spredt som stjernerne på himlen. Den lille gruppe var lidt mere på række, ikke som perler på snor, men som et uordentligt fugle-træk.
Lysene blinkede uregelmæssigt uafhængigt af hinanden. Ikke som når man ser Helsingborg fra Helsingør en mørk sommernat, men heller ikke som en lyskæde til jul. Men alligevel lidt i den retning. Blinkene var ikke som i varmedis.
Der var ingen lyd.
Lysene bevægede sig samtidigt af sted i tilsyneladende samme indbyrdes højde, ud for os i en vinkel på måske 600 til 700, fra venstre mod højre i et roligt tempo, næsten som når man ser et fly højt oppe, eller som et fugletræk.
Lysene blev overdøvet af byens lys, da de kom ind over byen Braga’s centrum.
Vi så dem ikke mere.
De kom ikke igen.


2605 Brøndby - 13. oktober 2018
5 stk. kom efter hinanden, med passende afstand. De var lydløse, og de 4 af dem fløj i samme retning mod vest. Den sidste fløj mod nord.


9640 Farsø - 14. oktober 2018
Var ude at gå med hunden, da jeg ser et kæmpestort objekt med to pulserende lys helt uden nogen lyd overhovedet mod Limfjorden vest. Bevæger sig langsomt 10-50 km/t mod Farsø. Svært at vurdere, men det var nok større en mit 140 kvm hus og var stillestående i 10 sek.


8600 Silkeborg - 18. oktober 2018
Vi kører på motorvejen ved Silkeborg - mod Aarhus - og ca. 2 km efter 110 km/t fartbegrænsning ophører, ser vi begge et stjerneskud ret foran over vejen i horisonten.
Det starter oppe og går næsten lodret ned, dog ca. 5-10 grader mod øst.


1620 København V - 20. oktober 2018
Bliver simpelthen lige nød til at dele min oplevelse i dag med jer.
Jeg var i Tivoli med 3 andre i går lørdag d. 20/10. Der er halloween aften i Tivoli, og kl. var ca. 19.10.
Vi stod lige ved det kinesiske tårn, tror jeg den hedder. Af en eller anden årsag kikker jeg lige op, hvor jeg står og ser tre meget svage lys, og det er tættere på, end man tror, da vi tydligt kunne se under objektet, som danner en trekant.
Jeg siger hurtigt det til de andre uden at fjerne mit blik fra objektet. Det bevæger sig pludseligt og går ud af den trekantede formation, og de tre lys lægger sig i en lige linje og flyver stille og roligt væk.
Vi tabte dem hurtigt af syne, da der var et stort træ i vejen, hvor vi stod og kunne ikke følge dem, men de fløj mod hovedbanen.
Det skal siges, at de var ikke særligt højt oppe, og det andet var, at deres lys, var meget svagt, som en klar fornemmelse, som noget der gemte sig i luften, og ingen lyd.
Umiddelbart svært at sige, da der er meget larm i Tivoli, og nej det var ingen drone (flyver selv med drone), og det var hellere ikke noget fra Tivoli, og det var absolut ikke noget fly.
Inden de var helt ude af vores syne, tog jeg et billede uden, jeg regnede med, der kom noget på billedet, men det gjorte der, dog meget rystet, men man kan se der er 3 lys efter hinanden.


5900 Rudkøbing - 3. november 2018
Er meget skarp i farver står næsten stille og blinker grøn, rød, hvid. Er det en rumstation. Den forsvinder ikke.


5900 Rudkøbing - 3. november 2018
Jeg har lige set, at der endnu kommet samme lysende stjerne. Den første rykker ligesom tæt på og så tilbage, og den er også længere nu på syd vest, imens er der en ny, som står skråt fra den første og længere mod syd øst og har skarpt lys. Står stille, men rykker sig ind imellem. Hvad er det?


4800 Nykøbing F - 7. november 2018
Ryger en cigarat som altid inden jeg går i seng. Ser på stjerner og følger satellitter. Så ingen satelitter på dagen.
Ser lige op. Og ser 3 svage, orange prikker, som ikke er fly og ikke satellitter. Der er ingen lyd.
De flyver side om side. Den ene yderest til højre bevæger sig ind mod den i midden. De flyver mod syd syd-øst.
Jeg har ikke tidligere set noget ligende. Har fulgt masser af satellitter. Og en enkelt gang set ISS komme fra vest mod øst. Men dette var noget, jeg ikke har set før.


4200 Slagelse - 16. november 2018
6 stk. objekter fløj ved siden af hinanden og spredte sig og forsvandt.
De er blevet set 4 gange indtil videre her.


7000 Fredericia - 16. november 2018
Kl. 21 i går aftes, stiller jeg mig ud på min altan for at ryge min smøg. Over mig er himlen helt mørk og stjerneklar, mens himlen mod syd er oplyst grundet byens gadebelysning.
Til min store overraskelse ser jeg på himlen over mig 4 diskformede objekter. De 3 flyver i en trekant, mens den fjerde flyver lidt for sig selv. De er kommet fra nord og bevæger sig sydpå. De ville være usynlige, hvis det ikke var for det svage røde/orange lys, som omridsede dem og dannede et mønster i bunden af dem.
Jeg kaldte lidt panikagtigt på min mand, som kom løbende ud og så det samme som jeg. Min mand er militærmand og har aldrig troet på ufoer/aliens eller noget i den stil. Men han er som jeg helt paf. Desværre kunne vi kun se dem i ca. 30 sek. Da himlens belysning grundet gadelygter mod syd, gjorde dem usynlige/umulige at se.
De fløj højt. Højere end sportsfly, men lavere end de højtflyvende passagererfly. De var lydløse og fremstod store. Trods de var diskformede, kunne man stadig se, at der var højde på dem - de var ikke helt flade.


Kommer kørende fra Helsinge siden, hvor der er totalt mørkt ud over markerne.
Jeg kigger ud af højre bilrude. Ser en noget stor elipse formet „genstand“ i flotte grønne farver med en stor klar/lysende kugle i midten --- og som et sus forsvandt det / „styrtede“ til jorden.
Jeg måtte holde ind til siden og få pusten. Det var et fantastisk syn.


9900 Frederikshavn - 20. november 2018
Min bror og hans to børn så i går d. 20-11-18 ved 19:30 tiden i Koktvedvej området ved Hånbækblokkene i Frederikshavn - et sort trekantet uidentificeret fly med et lys i hvert af de tre hjørner.
Information fra min bror:
Det var ca. 100 meter oppe og virkede større end et normalt fly. Det afgav en brummende pulserende lyd, og fløj på en besynderlig måde, som min bror beskrev som om, det stod lidt på højkant. Det fløj hen over Musikkvarteret, vest for Hånbækblokkene og fortsatte mod Hjørring.
Min bror synes, at lysene på fartøjet så meget menneskeskabte ud.


2640 Hedehusene - 21. november 2018
Ved 1.30-tiden torsdag var jeg på vej i sengog skulle lige ryge en smøg på altanen.
Jeg så en hvid/rød ting (hvid for oven og rød under), der bevægede sig langsomt over himmelen, men ingen blink som alm. flyvere bruger. Jeg er vant til megen flytraffik over Hedehusene, så jeg ved, hvordan de skal se ud.
Jeg betragtede den nogle minutter, da det så underligt ud, at det stod stille i luften.
Så svævede den mod syd og stoppede så igen. Der skiftede den til en grøn farve, og det undrede mig selvfølgelig meget, så kunne det ikke været almindeligt fly.
Den rykkede så forholdsvis hurtigt til højre og stoppede, dernæst hurtigt til venstre og blev der måske 1 minuts tid. Så skiftede den igen farve til hvid/rød og fløj mod nordvest let dalende til, jeg ikke kunne se sen mere pga. træer og huse.
Jeg ventede ca. 10 minutter, men så ikke mere til den.
Jeg prøver lige igen i aften, samme tid, om den skulle være at se igen.


4220 Korsør - 15. december 2018
Ingen beretning.


5500 Middelfart - 16. december 2018
Gik rundt i haven og så op på en lysende genstand, der bevægede sig med ret stor fart på kryds og tværs. En gang imellem stoppede den op, hvorefter den blinkede måske 5-10 gange for så at foresatte på kryds og tværs. Dette gentog den så længe den var synlig. En skam det var så overskyet har oplaget det på men mobiltelefon.


7000 Fredericia - 30. december 2018
Vi kommer kørende på motorvejen ved Fredericia, da vi første gang ser et lys på himlen. Vi tror til at starte med, at det måske er en stor projektør, som kører over himlen, da bevægelsen er på samme måde.
Men vi bliver ved med at kunne se lyset krydse himlen både fra side til side og frem og tilbage over bilen. Ved Kolding skifter vi over på Esbjerg motorvejen, og jeg tænker, at lyset nok fortsætter med motorvejen syd på, men nej det drejer med mod Esbjerg. Det er dog som om, vi er kommet lidt foran lyset, men min datter på næsten 12 kan fortsat følge det ud af side ruden.
Vi kører af ved Lunderskov og holder på viadukten over motorvejen og ser lyset zik zakke over motorvejen.
Lyset fortsatte mod Esbjerg. Var det en politi helikopter med projektør ?
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted