logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

3600 Frederikssund - 1971
Da jeg så en udsendelse om ufo d. 26 9, tænkte jeg på en episode i 1971.
Vi sad 4 personer på en terrasse i Hareskovby. Der så vi 3 store runde lys lige over os, der kredsede rundt. Få minutter efter kom 3 jetfly, så forsvandt de hurtigt mod øst.


Valle de Ternelles, Mallorca - 31. december 1988
Min plan var at gå fra Pollensa igennem den smukke og ubeboede dal Valle de Ternelles og så over bjerget langs kysten til Cala Sant Vicenc.
Da dalstien efter 10 km endte blindt ved en bugt, og jeg endnu ikke havde fundet bjergstien (heldigt, skulle det vise sig - trekket er krævende og ville være alt for langt så sent på dagen), besluttede jeg istedet at følge kysten mod mit mål. Men dette viste sig vanskeligt - snart sluttede også den smalle stribe strand og blev erstattet af stejle klipper, som jeg klatrede videre på rundt om tangen og lidt ind i den næste bugt. Men da jeg her ikke kunne se nogen tegn på beboelse, og jeg fandt passagen halvvejs oppe på de næsten lodrette skråninger mere og mere umulig i mine sandaler, måtte jeg vende om og tage den lange tur tilbage.
Da jeg nåede stedet, hvor jeg tidligere på vejen havde drejet af for at besøge den gamle mauriske klipperuin Castillo del Rey (fantastisk sted - desværre er det nu ikke længere muligt at komme op på borgen), vender stien sig lidt længere mod syd og fortsætter herefter næsten ret ud gennem det meste af dalen.
Solen var gået ned bag klipperne foran mig, men det var stadig lyst og himlen helt klar. Jeg gruede dog lidt for at skulle vandre det lange og ensformige stykke gennem det tørre landskab. Men i det samme bemærkede jeg en stor stjerne i præcis den retning (SV), stien førte. Højden, nok en 50-60 grader, var også tilpas til, at jeg kunne gå og meditere på min „ledestjerne“ og lade tankerne flyve.
Efter ca. 10 min. hvor jeg således havde fået bragt mig selv i ligevægt igen (jeg var bekymret over at komme sent hjem) blev jeg brat revet ud af min tilstand, da stjernen pludselig slukkedes! Jeg stirrede vantro mod dets punkt på himlen, men der var intet at se. Efter 10 sek. lyste den op igen, men kun i et sekundlangt blink. Lige i det samme bemærkede jeg noget til venstre og vendte hovedet akkurat til at se et kæmpe stjerneskud med en lang hale fare over det kvarte af himlen og på et split sekund forsvinde ind i det forrige lyspunkt.
Tænkte umiddelbart, at „stjernen“ reelt var en markering, som „skuddet“ sigtede efter. Jeg havde betragtet den så længe, at jeg var sikker på, at det var lige der, det ramte. „Stjerneskuddet“ er det største, jeg har set (og ellers aldrig i dagslys) - det så vitterlig ud, som om, det ramte et ormehul og warpede til hyperspace! Måske nok en fantasifuld forklaring, at det skulle have drejet sig om en UFO-portal, men jeg kan dårligt tro, de to fænomener var urelaterede, når tid og sted var så sammenfaldende.
Der er flere militærbaser i området, de kan naturligvis tænkes at have være involveret - „stjernen“ var så en ballon el. lign., der var mål for et missil. Eller måske var det højere oppe - en „star wars“-test? Det er i alt fald en mere jordnær forklaring...


5000 Odense C - 28. juni 2011
Kiggede mine gamle sky-videoer igennem og fandt dette sære objekt, der passerer foran mig sekundet efter, jeg starter en optagelse på min JVC HD Camcorder GZ-HM200 (*.mts).
Filmede ud af min terressedør med kompas retning vest. Tror objektet kom fra nord-vest og fløj mod syd-øst sådan ca.
Det specielle ved den her er, at det ser ud som om, den udleder kondens/tåge, mens den flyver. På toppen af objektet kan man se, der udledes tåge af en art. Og det er som om, der er en ring af tåge omkring objektet også, mest tydeligt i bunden. Jeg lagde ikke mærke til objektet, da jeg filmede, desværre først 7 år efter opdagede jeg dette.
Kilde artikel med video, billeder og animation (9 frames) https://myufophotos.com/ufo-videos/ufo-fly-by-on-surveillance-footage-from-denmark/
Har delt artiklen på jeres Facebook side under titlen „UFO fly-by on surveillance footage from Denmark“...


4700 Næstved - 6. juli 2018
Jeg gik en tur i haven for at få noget frisk luft, hvor jeg derfefter lagde mig ned for at kigge på himlen.
Imens jeg ligger og kigger nøje på en stjerne, ser jeg et slags lys tænde ved siden af stjernen. Det flyver derefter forbi stjerne, imens lysstyrken bliver dæmpet. Det flyver videre indtil, det så forsvinder.
Har ingen data fra observationen ud over, at jeg skyndte mig ind for at skrive det ned, eftersom jeg er dybt fascineret af rummet.


Tyskland? - 9. juli 2018
Jeg sidder i et fly, Norwegian Airlines, på vej til København fra Catania Lufthavn på Sicilien. Vi er 11 kilometer oppe i luften, kl. er 14.35. Vi er lettet fra Catania Lufthavn godt 12(20 minutter forsinket) formodet ankomst til København 15.20.
Det har været en behagelig flyrejse fortrinsvis skyfrit. Jeg sidder ved vinduet og kigger ud, der er nogle skyer nu, og ud af skyen ser jeg en genstand, jeg vil beskrive sådan her:

Formen:
Man skal forestille sig et stort metalrør, bøjet, men hvor enderne ikke når hinanden. Røret er mere, kasseformet, altså ikke rundt, snarere buet. Se tegning.

Størrelsen:
De to stænger, der kom ud fra skyen var noget længere end flyets vinger, men var meget smallere.

Farven:
Lyst metal, titanniumlignende. Sluttede med en rød/bordeaux kant.

Vinklen:
Vinklen på stængerne var sådan, at buen, genstanden dannede, måtte være inde under skyen.

Jeg kigger på genstanden og tænker: Den styrer lige imod os, og jeg er overbevist om, at den må støde ind i os, jeg vender mig om mod min mand og siger: „Prøv lige at se.....“ og idet jeg selv skal til at se ud, er den pist væk.
Det eneste, der var at se, var et lille fly længere nede, der fløj i rasende fart, ganske almindeligt.
Jeg ærgrede mig over, at jeg havde vendt mig om. Jeg noterede mig tidspunktet.
Da jeg kom hjem tegnede jeg genstanden, jeg sender den til jer.
Jeg havde selvfølgelig mange spekulationer, da jeg kom hjem om, hvad det kunne være.
Skrot fra rummet, selv om det ikke, efter min bedste dømmekraft, lignede det.
Men hvad så??
Jeg er meget nøgtern, og jeg ved nøjagtig, hvad jeg så. Ikke nogle følelser, om noget mystisk, men fascinerende var det absolut.
Jeg har så efterfølgende læst beretninger om forskellige UFO observationer.
Jeg læste en, som var lidt henad min oplevelse:

U.K
1991: An Iltalia Aircraft was approaching London Heathrow Airport when the pilots saw, what they described as a cruise missile, fly extremely close to the cockpit.The pilots believed, that a collision where imminent.
UFO expert David Clarke says, that this is one of the most convincing cases for a UFO he has come across.
Det var, hvad jeg kunne finde, der var „in the air“, men denne genstand var ikke „a cruise missile“ i gængs forstand altså, men følelsen af, at den var så tæt på, og nu måtte vi støde sammen var identisk.


3905 Qinngorput - 11. juli 2018
Klokken var ca. 23.20, da vi kørte en tur i Qinngorput min kæreste og jeg, hvor vi så en regnbue. Mens vi kigger på regnbuen, ser vi noget, der blinker med hvidt lys.
Først tænkte, vi at det er en helikopter eller en fly. Den fløj fra syd-vest mod øst, i en „normal“ flyhøjde ca. 50 grader over horisonten. Det er svært at vurdere afstanden, men minder meget om almindelig fly, udfra lysstyrken. (Men har en rund form).
Det kunne selvfølgelig også godt tænkes, at det var en drone, men det, der sætter spørgsmålstegn ved det hele, var, at den begyndte lige pluselig flyve meget hurtigt og standse, mens lyset holdt op med at blinke. Eneste synligt tilbage var en hvid „prik“, der holdt den helt stille i ca. 2-3 min i vejret.
Hvor efter det så ud som, den fløj mod syd langsomt uden lys (blink), og derefter forsvandt af syne.
Der var lidt skyer i vejret, vind stille, let regn, forholdsvis klart, lidt efter solnedgang, hvor der ikke var mørkt.
Der var andre køretøjer på vejen, som så ud til at overvære den smukke regnbue, men jeg er ikke sikker på, om de har set dette flyvende objekt.
Jeg skrever til jer, da jeg mener, at det er lidt underligt at være vidne til noget, som jeg umidelbart kan forklare, hvad det er.


2680 Solrød - 13. juli 2018
Vi sad 4 personer og kiggede på stjerner. Pludselig observerede vi 2 lys højt oppe på himlen, som virkede til at bevæge sig i samme retning og omkring 5 graders højde fra hinanden (mellem 30 og 40 grader oppe). Efter 30 sekunder drejede de svagt mod øst og forsvandt. Det virkede som om lysene fadede ud.


1820 Frederiksberg C - 13. juli 2018
Vi sidder 3 personer på en sydvendt altan og har tidligere på aftenen bemærket, hvad vi antager, hvad var en planet, relativt lavt i horisonten (ssø).
Pludseligt bemærker jeg 2 stærke lys på samme sted, og gør mine gæster opmærksomme på det. Vi når alle 3 at se de stærke lys, før de pludseligt blegner. Jeg forventer at se røde og grønne blink, da jeg formodede, at synet var landingslys, men de udebliver. Min ene gæst synes hun kan se, de nu meget svagere lys tage en ny og hurtigt retning opad.


5700 Svendborg - 14. juli 2018
Ved en natlig strandtur mødte jeg to jævnaldrende. Vi faldt i snak, og pludselig udbryder den ene af de fremmede - Se der, og peger mod himlen.
To klare stjerner viser sig, lyser klart i et stykke tid og blegner så. Fra hvor vi stod, syntes der at være to centimeter mellem objekterne. Kort efter var der intet spor af dem.


2660 Brøndby Strand - 15. juli 2018
Flaksende roterende mørkt objekt. Set på himmelen på næsten samme sted. Bevægede sig i små ryk. For langt væk og oppe i himmelhøjde til at kunne være en fugl.
Fløj ikke som et fly. Forsvandt 2 gange pludseligt for så, pludseligt at komme til syne igen.
Lignede absolut intet, vi havde set før. Altanen har udsigt over en smule af Køge Bugt, og det var i synsretning mod Stevs, vi så det.


8400 Ebeltoft - 17. juli 2018
Så på nattehimlen. Netop fulgt en satellit syd-nord! Pludselig en dæmpet rød eksplosion højt højt oppe! Ingen lyd!,
- Hvad mon det kan være, og har andre også set det? - og væk var det.


9200 Aalborg SV - 19. juli 2018
Her klokken 23:57, d.19 juli har jeg haft en meget mærkværdig oplevelse i Frejlev.
Min hund og jeg går vores tur ned over marken/grunden på Brahmsvej, pludselig bliver vi oplyst af en kraftig smal lysstråle bagfra, kigger bagover og ser et objekt komme med en utrolig høj hastighed, det flyver over os og pludseligt, efter nogle få sekunder forsvinder lyset, og intet er at se på den klare himmel, forventer egentlig et brag, som jeg har læst om i Rusland ved meteor, men her er bare helt stille.
Hastigheden på objektet er væsentlig hurtigere en et fly.
Ved ikke om, der har været noget på radaren ved Aalborg lufthavn, som er på den anden side af Limfjorden.
Er opvokset med Nordlys og har boet på Thule basen, har aldrig noget som dette.


4581 Rørvig - 21. juli 2018
Jeg sad med min familie om formiddagen på terrassen, da vi pludselig hørte en lyd oppe fra himlen, der lød som en motor der „hakker“.
Vi tænkte først det var et fly, da vi havde kigget på fly tidligere. Men jeg kiggede op og så et gråsort, trekantformet, flyvende objekt og skyndte mig ud på græsset for at se mærmere på det, indtil det fløj væk over huset og træerne. Det fløj i samme retning og hastighed hele tiden, uden at ændre kurs på noget tidspunkt.


8500 Grenaa - 23. juli 2018
Observerer et skarpt hvidt lys komme fra vest og forventer motorlyd efterfølgende, da Tirstrup lufthavn er forholdsvis tæt på, men lyden kommer ikke, og der er ingen røde/grønne/hvide blink, som man normalt ser ved fly.
Objektet er ikke en satellit, da den flyver for langsomt og er ikke en del af nattehimlen, men tættere på jorden end himlen. Lydløst glider det mod øst og tydelig observation er ca. 5 sek. Forsætter bag trækrone og skimtes bag grene.


5500 Middelfart - 23. juli 2018
Skarp hvidt lys, samme hastighed som fly, men ingen motorlyd eller blinkende lys. Fløj i skyhøjde. Fløj mod nord/øst i lige strækning.

SUFOI's kommentar (Toke Haunstrup): Denne observation skyldes med stor sandsynlighed den internationale rumstation ISS, som - set fra Middelfart - var synlig d. 23/7 2018 fra kl. 22.47 til 22.53. ISS ses som en særdeles kraftigt lysende, hvidt lys på himlen. Den forsvandt mod øst i en højde af 10 gr. over horisonten.“


7700 Thisted - 23. juli 2018
Jeg sad i min have for at køle af og se på stjerner.
Der var en del aktivitet af meteor, men pludselig kl. 00:42 kommer en mystisk lidt sløret genstand flyvende med rimelig høj fart, lige hen over hovedet på mig, fra nordvest mod sydøst. Hvor højt den var oppe, var svært at vurdere. Den fløj lidt slingrende/vaklende og helt lydløs.
Størrelsen vurdere jeg til, hvis man tager en 1 kr. og holder ud i strakt arm, så næsten lige så stor som Månen.
For inden observerede jeg flere uforklarlige glimt højt på himlen mod vest, som kunne minde om en masse blitz. Min mor, der bor ca. 3 km længere mod syd, havde set de samme glimt.


8620 Kjellerup - 26. juli 2018
Har observeret et objekt i Grenaa og efterfølgende set det på vore hjemadresse.
Dagen efter sætter jeg mig haven for at se om, det skulle komme tilbage. Kl. 23.27 kommer det til syne stik vest og flyver lydløst over himlen stik øst. Farven er skarp hvid og må betegnes som projektør på en flyver, men ændres ikke pga. Flyve retningen. Lyd er der ingen af. Blink ingen af.


5260 Odense S - 27. juli 2018
Ude at tage billede af Måneformørkelsen, da jeg bemærker et hvidt glødende lys, der er ret kraftigt og bevæger sig hen over himlen. Ingen lyd anden ind fra vejen.
Mand og jeg diskuterer lidt frem og tilbage, hvad det er. Han tror det er et fly, men den blinker overhovedet ikke. Film sendt ind af, hvad jeg optog.


7400 Herning - 2. august 2018
Sad på terrassen for at kigge efter stjerneskud, da jeg ser små røde lys, som danner en stor trekant glide helt lydløst over himlen.
Den kommer til syne fra øst over mit tag, og jeg kan følge den indtil, den forsvinder bag nogle store træer mod vest. Vil skyde på den ca. er 20 m bred og 25 m lang, men svært at vide i mørket, hvor man kun kan se lysene.
Det er skyfrit, men den fløj så lavt, at hvis der havde været skyer, ville den have været under.
Vil meget gerne vide om, der er andre, der har observeret det samme som mig.


6100 Haderslev - 3. august 2018
Vi sad 3 personer og hyggede os. Gæsterne var ved at bryde op, da en af dem fik øje på et lysende objekt på den sydlige nattehimmel. En anden filmede det med sin iPhone (filmklip er sendt i separat mail til jer).
Undertegnede antog, det måtte være en drone, men det bevægede sig på en måde, hvor jeg som en gennemført skeptiker alligevel kom i tvivl.
På et tidspunkt flyver objektet skarpt mod øst. Vi løber gennem lejligheden ud på en svalegangen i den modsatte side, hvor vi atter får øje på det. Her står det nærmest stille på himlen.
Pludselig forsvinder det, men kommer kort tilbage, hvorefter det er væk med meget stor hastighed.


2680 Solrød - 6. august 2018
Det var på størrelse med en gadelampe, set fra 50 meters afstand, som hurtigt kom frem og forsvandt igen efterfulgt af et Hvidt lys.


8381 Tilst - 6. august 2018
Vi sidder tre personer ude i min venindes have om aftenen ved midnatstid ca. kl. 23.30-24.00 mandag d. 6 august 2018 og pludselig tændes, hvad jeg kun kan beskrive som et stort kraftigt vandret ovalt lys, der kan ses hen over husets tagryg.
Størrelsen på objektet fra hvor vi ser det, vil jeg anskue til at være på størrelse med en stor fuldmåne.
Fra at have stået helt stille på himlen begynder ojektet at bevæge sig langsomt horisontalt, alt imens det bliver mindre inden for en relativ kort distance for til sidst at forsvinde. Lige derefter følger to hvide glimt på himlen ikke langt fra hinanden tæt på, hvor objektet lige har befundet sig.


8340 Malling - 7. august 2018
Blev kl. ca 02:30 opmærksom på tre objekter på vesthimlen, som bevægede sig i høj fart rundt mellem hinanden frem og tilbage, og op og ned i cirkel, ottetals, samt random mønstre på et stort stykke af den vestlige himmel.
Tænkte lige det første sekund, at det måske var lys fra show-projektører, men kunne hurtigt udelukke det (Hvem skulle også tænde for sådan noget en mandag nat?).
Har set den slags tit og ofte, og det ser helt anderledes ud. Dels kan man se strålerne, dels er det begrænset, hvor stort et stykke af himlen de dækker, dels ser man lyset som tågede klatter af en vis størrelse, og dels reflekteres lyset mod klatter af skyer. Det forsvinder ikke bag dem som disse gjorde. Det var tale om selvstændigt klart lysende lyskilder - Ikke reflekteret lys.
Fly, droner etc. kan ligeledes udelukkes, for det er ikke muligt for noget i den stil at bevæge sig så hurtigt over så stort et areal. Desuden går droner vel heller ikke højere end skyerne.
Observationen blev gjort af undertegnede samt min søn, som jeg tilkaldte. Vi observerede det i ca. 45 minutter, dog afbrudt af, at der på et tidspunkt passerede et fly i området. I det tidsrum forsvandt objekterne, for så at vende tilbage, da det havde passeret.
Ind imellem strøg objekterne lynhurtigt stik øst, hen over observationsstedet, og var grundet huset ude af syne for os en tid, for så at vende tilbage efter et øjeblik og igen fare rundt som beskrevet på vesthimlen.
Grundet tiltagende skydække kunne vi ved ca. 03:15 ikke se dem længere, og ved derfor ikke om, fænomenet har fortsat længere. Fænomenet har ikke gentaget sig i nat (8-8).
Vil meget gerne høre, om andre har observeret det, og måske har en god forklaring på det. Er lidt skeptisk over for det med små grønne mænd.

SUFOI's Kommentar (Toke Haunstrup): Beskrivelsen af fænomenets udseende og bevægelse passer på alle måder med projektør- eller laserlys. Det skal i den forbindelse bemærkes, at der samtidig var Live Camp på Smukfest (Skanderborg Festival), som netop ligger i samme retning som lysene blev observeret i.


8870 Langå - 11. august 2018
Så et stort rundt hvidt lys.Det var konstant.
Det blev pludselig meget lille og forsvandt lynhurtigt.

SUFOI's Kommentar (Toke Haunstrup): Er med stor sandsynlighed et glimt fra en Iridium satellit. Ifølge Heavens-Above (www.heavens-above.com) kunne der mod NØ ses et ganske kraftigt (magnitude -8, hvilket er væsentligt lyskraftigere end planeten Venus) Iridium-glimt kl. 22.28 fra Langå. Azimut 47 gr. (næsten stik NØ) og højde 47 gr. o.h. Observationen skyldes Iridium 95.


5600 Fåborg - 12. august 2018
Vi havde venner på besøg.
Pludselig da vores ven er på terrassen råber han: „Kom der er noget I skal se.“
Vi andre løb ud, og hen over himlen kom ca. 9 objekter. Lysenede ledelys, hvide runde.


2770 Tårnby - 15. august 2018
Lys der konstant flyver i lav højde og lav hastighed vest til øst til vest. Mod øst er lyset rødt mod vest skifter det til grønt. Der et desuden et hvidt lys der blinker, som kun er synligt kort tid. Ingen støj og observationen har nu varet i min 20 minutter.
Det er helt sikkert ikke et fly eller en helikopter. Muligvis en drone? Men den flyver tilsyneladende midt i lufthavnens indflybningskorridor. Har filmet med mobiltelefon. Ved ikke om det kan ses.


2700 Brønshøj - 18. august 2018
Jeg ser ud af mit stuevindue et klart, hvidt lys, som kommer ud af ingenting.
Det bevæger sig mod nord med en hastighed som svarer til et alm. objekt (eks. en bold som falder), eller et stjerneskud som bevæger sig over himmelen. Det har dog ingen hale og skifter let retning fra stik nord til en let nordvestlig retning.
Jeg kan ikke selv bestemme mig for, hvad jeg så, men er overbevist om, at dette ikke var en flyver, helikopter, fyrværkeri, stjerneskud el.l. Derved vil jeg mene, at det var en UFO.


6800 Varde - 23. august 2018
Kører i bil og ser pludselig et stort fly med 4 lodrette propeller som en drone. Den flyver helt lavt over træerne. Meget større end en normal helikopter.
Undrer mig over hvad det er for et type fly, da jeg ikke kan finde billeder nogen steder på nettet som ligner. Måske I kan hjælpe?


5330 Munkebo - 4. september 2018
Var ude at lufte hund, da jeg ser en 5-krone-stor lysende „plet“. Den lyser meget kraftigt, og pludselig flyver den ligesom nedad mod jorden, og er nok 10 grader over horisonten, står helt stille.
Pludselig lyser den meget kraftigt op, og forsvinder i en rasende fart mod vest.
Det er helt sikkert ikke et menneske-skabt „lys“ med den fart, den havde på, det er ikke noget, der findes her blandt os mennesker!


5260 Odense S - 18. september 2018
Jeg kigger tilfældigt ud af skråvinduet på 1. sal, og mit blik fanges af en lysprik, der kommer frem „bag“ en telemast på ejendommen. Objektet ligner en rund kugle, oplyst hvid af solen så den i højre side er klart hvid, og i venstre side er mere dæmpet i lysstyrke.
Objektet bevæger sig i nordlig retning med høj fart, hastighed over himlen vurderes til 2-3 gange hastigheden for passerende satelitter. Afstanden er umulig at vurdere, den kan have været 50 meter oppe eller flere kilometer. Objektet virker klart afgrænset kugleformet, uden nogen form for farveskifte eller formskifte. Størrelsen er ca 3-4 mm i strakt arm ved start af observation.
Objektet forsvinder i nordlig retning i løbet af 10-15 sekunder, det „forsvinder“ på samme måde som en satellit kan gøre det, hvor lyset fader. Under observationen overflyver et kommercielt rutefly området, fra øst mod vest.
Mine første tanker gik på en satellit/ISS, men både hastighed og lysstyrke var for høj til dette. Min næste tanke gik på en ballon eller andet luftbåret objekt, hvilket kunne passe med vindretningen denne dag (løs snor på mast viste vindretningen). Jeg vil dog igen vurdere hastigheden som værende for høj ifht. vindstyrken, ligesom en ballon eller pose formentlig ville give indtryk af formskifte.
Ved afslutningen af observationen forsøgte jeg at fange objektet i en udsigtskikkert, der står ved vinduet, men uden held.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted