logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

Over Hvalsø vest/nord vest er observeret hver aften her i uge 14 kl. ca. 21.30, ca. 25 grader horisonten.
Viser sig et kraftigt, lys som aftager over de næste ca. 4-5 timer. Det flytter sig måske langsomt mod nord (vi kan se det i forhold til vores flagstang. Nogle gange forsvinder det helt for så at vende tilbage.
Det ligner bare ikke noget lys som vi kender.


3460 Birkerød - 4. april 2015
Gik ud på terressen, da Matador lige var begyndt, for at få lidt frisk luft, da jeg observerede et stærk orangefarvet lys på himlen.
Objektet kom ca. fra VNV i retning mod København. Da flyruterne går lige hen over Birkerød, troede jeg umiddelbart, at der var brand i et rutefly på vej mod lufthavnen, men da der få sekunder senere dukkede endnu et objekt op i samme retning, konkluderede jeg, at det muligvis var nogle balloner med dette lys, da der ikke kom lyd, som flyene afgiver.
Da objekterne flyttede sig med stor hastighed og ydermere (ca. over Farum) foretog en drejning på ca. 90 grader og med stor hast forsvandt ud i horisonten i retning SSV, måtte der være tale om en anden form for flyvende objekt.
- Jeg har i dag undersøgt nærmere, om hvad det kunne være, og min konklusion må på baggrund af billeder og beretninger fra internettet være være den samme som andre har oplevet under betegnelsen UFO. Da jeg ikke kan finde andre indberetninger, hvilket undrer mig, sender jeg min til behagelig orientering.


Zarza Granadilla, Spanien - 6. april 2015
Tager fotografier af Månen, og ser bagefter, at det ene fotografi adskiller sig ved en bred lysstråle, der går fra Månen ned til Jorden, samt andre lys objekter.
Næste dag kredser militærfly søgende rundt i dalen. Det viser sig, at dalen er kendt for UFO fænomener, og jeg er blevet opfordret til at sende foto. Jeg sender uredigerede fotos til Ole Henningensen og hører meget gerne hvad i mener om fotografiet.


4560 Vig - 10. april 2015
Sidder i stuen, da min kæreste pludselig peger ud af vinduet og spørger, „hvad er det?“.
Først tænker han, at det er Karlsvognen.. fordi formationen ligner.. men „stjernerne“ er orange, og han opdager hurtigt, at de bevæger sig. Vi ryger ud af døren og står lidt og kikker. Der er ikke en lyd at høre. Der er 7 orange lys, som ligesom følges ad, og efterfølgende kommer der tre mere, som tager samme retning som de andre.
Jeg når at hente mit kamera.. men når ikke at få et billede af alle sammen. Jeg får også filmet noget, men det hele er desværre en noget rystet kvalitet... lige som os. Hvad pokker mon det var vi så ?


6400 Sønderborg - 10. april 2015
Et meget hurtig lys, som fly hurtigt rundt i himlen. Det er ikke et flylys, meget mystisk lys som forsvandt pludseligt ....


4660 Store Heddinge - 10. april 2015
Jeg får tilfældigvis kigget ud af vinduet, ud over torvet og ser et stort orange lys bevæge sig meget langsomt, kalder på min kammerat og åbner vinduet.
Tilfældigvis går min kæreste nede på torvet med vores hund, og hun havde allerede set det og råbte helt vildt til mig. Mig og min kammerat nåede at optage det, indtil det lige så stille og lydløst forsvandt mod nord-nordvest.


9460 Brovst - 15. april 2015
Sidder og kigger på mælkevejen, da den var meget tydelig. Jeg har mit kamera fremme til satellitterne, havde lige filmet en satellit, og så kigger jeg efter flere.
I det jeg ser lige op over huset, kan jeg se noget mørk orange i øjenkrogen, troede først, at det var fugle, men så da jeg ser den fart, de havde på, og manøvre, kunne jeg godt se at det ikke var fugle. Der var to af slagsen af mørk metalagtig, og jeg tror, den orange farve kommer af byens lys?
De var utrolige flotte, da de fanger lyset. De fløj i fletning side om side i rigtig høj fart mod nord og omkring 70-100 m oppe. Har stort set observeret stjernehimlen alle de dage, jeg kunne siden min først indberetning om boomerang ufoen.
Jeg ærger mig over jeg ikke filmede dem, da jeg havde kameraet i hånden, for det var nærmest ubeskriveligt flot.


8600 Silkeborg - 16. april 2015
Min hustru vækker mig pga af, hun er blevet vækket af et kraftigt gulligt lys, som oplyser rummet.
Lyset bevæger sig uafbrudt vandret fra højre mod venstre og kommer ind ad vindue/gardin samt oplyser loftet, og der ses skygger fra vinduesprosserne. Sammen med lyset høres en kraftig susen.
Vi antager, at det må være lys og lyd fra et passerende tog på jernbanestrækningen neden for grunden, hvorpå huset ligger.
Dagen efter taler vi om det og blev enige om, at skulle undersøge det nærmere. Derfor registrerer vi den følgende aften/nat hvorledes lyset/lyden fra et passerende tog opleves.
Vi må konkludere, at lyset og lyden ikke kan være et forbipasserende tog. Dels er togene ca. 2-4 sekunder om at passere grunden, dels er lyden en helt anden.


2605 Brøndby - 18. april 2015
Jeg vil, på vegne af mine bedsteforældre, rapportere to flyvende objekter, som kom til syne om aftenen d. 18. april 2015.
Min morfar henvender sig til min mormor, da han sidder i sofaen og ser ud af vinduet, to stærkt lysende cigarformede objekter. Min morfar tror først, at det er et fly omsluttet af ild og begge mine bedsteforældre skynder sig ud på deres altan. Her ser de dog de to objekter, ikke styrte ned, men forsvinde med voldsom fart op bag skydækket. Begge objekter var lydløse.


2400 København NV - 19. april 2015
Jeg stod og kiggede på stjerner før sengetid. Himlen var stjerneklar.
Pludselig kom to, meget hurtige lys henover himlen, fra øst med stik vest. De virkede begge to lidt slørede i deres udseende, og det var svært at afgøre hvor højt oppe de var.
De kunne godt minde en smule om projektørlys på en skyfyldt himmel, men denne aften var 100 % stjerneklar. De to lys var desuden meget mindre end et projektørlys normalt er på himlen.
Det tog de to lys ca. 5 sekunder at fare fra stik øst, henover himlen til stik vest.


3250 Gilleleje - 20. april 2015
Jeg gik ud, for at tage et par billeder af chemtrails som bliv sprøjtet helt vildt ud i luften den dag. Så kun nogle jet fly og ikke anden.
Da jeg senere så på billeder, som blev forstørret, så jeg et mørk objekt til højre og mange små lyse prikker og lyse aflange formationer øverst længst til højre.
Der jeg tog fotoene gennem ruden, troede jeg først, at det var snavs på den.
Dagen after tog jeg foto fra samme vinkel og tidspunkt, men der er ikke noget „prikker“.
Jeg har lagt mærke til di lyse „prikker“, fordi jeg så dem før på ufo-portal.


8000 Aarhus C - 21. april 2015
2 lysende kugler (ikke så lysende som eks. Nordstjernen) kom flyvende/svævende med meget højere fart end satellitter har.
Ligeledes blinkede de ikke, som et fly ville gøre, men havde et konstant lys. De var større end en alm. stjerne og synes mere cirkulære i deres form, de havde ingen hale efter sig.
De fløj parallelt, hvorefter de fløj ind mod hinanden for derefter at flyve fra hinanden igen. Mønsteret de fløj i kan synes som 2 modsatte parenteser, altså )(.
De forsvandt lige så hurtigt som de dukkede op.


3450 Allerød - 22. april 2015
Jeg havde stillet mit Gopro Hero 4 kamera op i haven for at fotograferer meteorsværmen Lyriderne. Kameraet var indstillet på Nightlapse med en lukkertid på 30 sek., og kontinuerlig optagelse.
Stjerneskud, som jeg kun fik 3 skud af, optræder kun på et billede, da de ikke varer mere end de 30 sek. lukkertid. Fly optræder gerne på flere billeder, som lange striber, der starter på et billede præcist, hvor det sluttede på det foregående.
Jeg har igennem det sidste halve år fotograferet stjernernes rotation på denne måde og aldrig observeret noget, der ikke umiddelbart kunne forklares. Men på disse billeder er der et objekt, der bevæger sig henover himmelen og blinker ca. hvert 15 sek. Åå billederne giver det sig til kende som to korte lysstreger på linie. Det ser også ud som om, blinket ikke er momentant, men blænder op og ned igen, da lysstregen er tynd i enderne og tyk på midten. Jeg har mailet billederne til Ole Henningsen, og kan også maile billeder af stjerneskud og fly fra samme serie bille der, hvis det skulle have interesse i at sammenligne.
Jeg tror ikke selv, at det er en ægte UFO observation, men da jeg ikke selv kan greje, hvad der opfører sig sådant på himmelen, er I de eneste, jeg kan komme i tanke om at spørge.


7430 Ikast - 22. april 2015
Jeg går udenfor, for at få noget frisk luft, da jeg ikke kan sove.
Jeg ser så en rødglødende „kugle“ oppe på himlen, som suser forbi med en hastighed, der ikke burde kunne lade sig gøre ...
Jeg har oplevet dette før, i modsatte retning. Der var flere vidner end mig, men det er næsten 10 år siden nu.


4000 Roskilde - 23. april 2015
Jeg var ude og kigge efter „Lyrids“-meteorregnen.
Jeg ligger på en bænk og fortryder, at jeg ikke kørte længere væk for at undgå lysforurening. Men mens jeg ligger der, ser jeg 5-6 MEGET svagt lysende objekter flyvende over himlen med meget høj hastighed. Måske 10-15 gange hurtigere end satellitter (og fugle), og i en lige linje formation. Måske det kunne være den der syns-forstyrrelse, hvor man ser prikker, men aldrig har jeg oplevet, at de havde så konsistent hastighed og lige formation (og jeg havde i over en time ikke set på lamper af nogen art).
Jeg har tidligere været i tvivl, om jeg har set noget uidentificeret, men logisk afslået det med fugle eller fly. Men denne oplevelse er for mig virkelig uforklarlig.


1432 Københvan K - 27. april 2015
Trekantet objekt, to stærke hvide lys og ét blinkende rødt i det, der synes som fronten. Lyset var ikke som på fly (dem ser jeg hele tiden ved lufthavnen), men mere skarpe, som et stærkt diodelys.
Svævede i højde mellem 800-1000 meter lige under skydække. Var ca. henover Frederiksberg > KBH NV > Ydre Østerbro > Hellerup. Hørte samtidig kampfly over skydækket. Objektet forsvandt på ca. 1 sekund, mens jeg så det gennem kikkert.


2750 Ballerup - primo maj 2015
Jeg har nu i flere aftener set et hvidt lys, der ligner en stjerne, men som lyser 5 til 10 gange stærkere end en stjerne over Ballerup, men det underlige ligger i, at den falder skråt til højre meget langsomt i løbet af aftenen, tidspunktet er ca. 22.30 - 01.00 for så at forsvinde.


2840 Holte - 1. maj 2015
Omk. kl. 23:02 observeres først 3 objekter (rød/orange ingen navigationslys, og INGEN lyd) i højde måske 5-7000ft? i nord nordvest flyvende i en slags formation (på linje) med mød øst med fart måske 6-800km/t, som forsvinder efter ca 2-3 min.
Herefter kommer der 3 mere i samme retning, men anden formation (trekant), som også forsvinder mod øst efter ca. 2-3 min. Et fly kommer i modsat retning (sikkert 5.000ft 4-500km/t).
Herefter (ca. 2min) kom der 2 mere efter hinanden. Vi cykler ca. 5 min mod Virum og ser en mere 23:15. Det var en helt stille og klar aften.


2635 Ishøj - 1. maj 2015
Så 13 lysende „kugler“ (der kunne have været flere inden, jeg så de første), som jeg troede var helikoptere, men de havde forkert farve og de blinkede ikke som vanligt (ser mange her) - og de blev bare ved at komme fra samme retning og forsvinde samme sted.
Det var stjerneklart, og de passerede under den næsten fulde måne.
Efter de var passeret, kunne jeg se stjerner i den retning, så det kunne ikke være diset eller skyet. Jeg kan kun forestille mig noget militært - ved I, om der har været noget sådant der?
Lysene blev mindre over vandet for helt at forsvinde samme sted - de holdt også samme fart - ligesom den fart helekoptere holder, når de flyver lige ud.
Jeg havde nok ikke tænkt nærmere over det, hvis det ikke var, fordi de blev ved at komme. De var allerede på himmelen, da jeg satte mig ved vinduet, så der kan have været flere. De kom ikke frem i samme afstand fra hinanden - nogle lige efter hinanden - så en lille pause og så flere. De tog alle samme rute med nøjagtighed - højden var dog en smule forskellig.


7500 Holstebro - 2. maj 2015
En svag stjerne/fly, flyver fra syd mod nord på vesthimmelen. Den lyser kraftigt op i 1-2 sek - svag igen nogle sekunder, derefter igen kraftig i et par sekunder, hvorefter den bliver svag og forsvinder på 3-5 sek.
Gætter på et fly, men der var noget med en russisk raket, der er på vej ned igen...


2800 Lyngby - 2. maj 2015
Jeg så 4-6 flyvende Klare lys med tydelig orange skær over Kongens Lyngby ca. Kl 22:35 i går aftes d. 02.05.2015.
De fløj stille og virkede til at bevæge sig uregelmæssigt.


2830 Virum - 2. maj 2015
Her netop set en rød brændende genstand gå over himlen fra vest mod øst - en brændende luftballon eller havde. Ikke meget hurtigt, men meget bevægelig.


2700 Brønshøj - 9. maj 2015
Mellem 8-10 lys fløj over himlen. Der var ingen lyd, og de svævede i konstant tempo, indtil de var ude af syne.. Mig og min far så dem begge, vi har begge optaget video og taget billeder.
Har desværre ingen kompas retninger, men vi så dem over den nævnte adresse.


2610 Rødovre - 9. maj 2015
2 rødgult lysende objekter, flyvende lidt forskudt for hinanden, overflyver med god hastighed i retning fra SV. De fanger min opmærksomhed, da de har et andet lys end de fly, der normalt kommer ind fra den retning.
Jeg starter iagttagelsen indenfor og går ud for at følge objekterne i den tro, jeg vil finde ud af, at det er et fly. Men de er absolut lydløse og lysintensiteten er præcis ligeså kraftig på bagsiden af objektet.
De flyver lige over huset, men tager, i modsætning til fly, en drejning mod nord. Efter et par minutter kommer et tilsvarende objekt, fra samme retning, men det drejer mod nord inden det når huset.


273 Herlev - 9. maj 2015
Fire orange lys. Jeg så først det ene og troede, det var et fly, der fra vest var på vej rundt mod bane 22L i Kastrup. De fløj ikke i formation. To af lysene forsvandt hurtigt. Det tredje fløj vist ind i en sky. Det fjerde forsvandt, da det passerede mig som om, det havde et orange landingslys, der kun kan ses forfra.
De fløj i konstant retning (NØ) og højde.
De så ud til at flyve lidt hurtigere end de fly, jeg ser dagligt anflyve Kastrup. Jeg kunne dog ikke bedømme afstanden. De havde ingen strobe lys.
Fart, højde og antal får mig til at tænke jagerfly. Fraværet af lyd og „almindelige“ lys undrer mig dog lidt.


1441 København K - 10. maj 2015
Jeg står i haven, der kommer et lys flyvene over mig. Er først i tvivl om, det er et fly, men det ser ud til, det er meget højere oppe plus, det er et konstant skarpt hvidt lys.
Pludselig sætter det i høj fart mod øst og stopper et minut eller 2, hvorefter det igen langsommere flyver mod sø, hvor der er et andet lys. Jeg bliver opmærksom på, det ligner næsten de flyver sammen og så et par gange rundt om hinanden, og med et i en lodret linje flyver den ene ned og den anden op og forsvinder....


2400 København NV - 12. maj 2015
Min kæreste sider ude på altanen og ser en dråbeformed ting, der flyver fra øst mod vest. Den flyvende ting lyste stærkt Hvidt på hele dens flade, hun kaldte på mig, og jeg nåede selv at se det nogle sek. Fløj med normal hastighed forsvandt bag skyerne.


4300 Holbæk - 16. maj 2015
Stod ved køkkenvinduet og kiggede ud for at se, om vejret var klaret op og ser, at der er stjernehimmel.
Skal til at vende mig, men ser så en orange rund ting komme flyvende hurtigt og i lav højde. Jeg finder min kikkert og prøver at fange den, og så ser jeg endnu en lige efter. Dukkede bare op bag den første. Skynder mig op på 1.salen og kigger efter dem.
De flyver meget målrettet og hurtigt. Vi har et stort gavlvindue mod vest, og jeg kigger ud og ser 2 objekter mere med kurs efter de andre. Jeg var alene hjemme og kunne ikke dele oplevelsen med nogen.
Tænkte bagefter, at det kunne have været 4 helikoptere på øvelse, men der var jo ingen lyd, og disse her var jo runde og orangegule??? Er der mon andre der så dem den aften?


5600 Fåborg - 23. maj 2015
1. Objekt (kugleform) flyver hurtigere end et fly over skyerne fra nord mod øst. Vi kan se, at det indimellem forsvinder bag skyerne, for så at dukke op igen og forsvinde øst over.
Efter ca. 1-2 min dukker endnu et objekt magen til det 1. op, og det samme sker. Vi ser også et 3. magen til de første. Alle med samme hastighed.
Vi taler alle 4 om, at det 1. måske var en satellit, men da der var 3 med kort mellemrum, kan det ikke være satellitter og ej heller fly.


4600 Køge - 24. maj 2015
Går med hunden. Kigger op, som altid...
Indover kommer noget elegant svævende. Det være med meget høj hastighed.
Objektet er ligsom formet med 2 rette vinger og kerne. Flyver en del diagonal/skæv i forhold retning den følger. Det mærkelige er at det hele forgår så ubesværet, elegant og dog så hurtigt.
Lyset fra objektet kan ikke sammenlignes med en pære, men mere fra glødende jern eller lign - Lys med svag orange, inde fra objektet.
Det hele tager kun 2-3 sek., men er meget tydeligt og meget anderledes.


1051 København K - 24. maj 2015
Jeg var på kanalrundfart med min mand og søn. Vi var på vej ind i Nyhavn igen, da vores øjne fanges af nogle lysglimt på himlen.
Først tror jeg, at det var glimmerstøv, men troede så, at det var en sværm af noget. Jeg valgte at filme det, og det var, da jeg kom hjem og så det på slowmotion og zoom, at jeg så store objekter i forskellige størrelser og farver.


2830 Virum - 1. juni 2015
Objektet fløj fra nordøst mod sydvest, forholdsvis langsomt, dvs. mere langsomt end et fly, jeg hørte ingen lyd. Jeg lagde mærke til objektet, fordi det ikke lignede et fly, og hastigheden, der ikke kan have været særlig høj, måske 100-200 km/t, højden vil jeg anslå til 1000-2000 m. Objektet fortsatte i samme retning til, jeg ikke kunne se det længere.


4560 Vig - 2. juni 2015
Jeg vågner et sted mellem 3 og 4 om natten for at give min søn sutten.
Jeg ligger mig hen i sengen igen, og ca. 10 min efter kan jeg fornemme igennem mine øjenlåg, at der er et skarpt hvidt lys, der blinker inde i midten af soveværelset. Jeg siger ikke en lyd, for jeg er bange for at vække vores søn. Men jeg kan ikke rigtig se så meget pga. det stærke hvide lys, der blinker og lyser rummet op.
Det gør det måske 5-10 sek i soveværelset og bevæger sig så ud i køkkenet, for dernæst langsomt at blive svagere og så forsvinde helt.
Ca. et sted mellem 5 og 10 min senere, hører jeg et slags køre/flyvetøj oppe over huset i et stykke tid. Jeg ville meget gerne op og se, hvad det var, men lige så snart jeg løfter hovedet fra puden forsvinder lyden meget pludseligt.
Da min kæreste vågner for at tage på arbejde, spørger jeg ham, om han også så lyset, og der svarede han meget bestemt JA, og at han ikke havde en anelse om, hvad det var, men at det var meget mærkeligt. Hvilket jeg jo kun kan give ham ret i. Frygter lidt at der måske har været „nogen/noget“ i vores hjem.


3660 Stenløse - 5. juni 2015
Stod ude på terrassen og lyttede til nattergalen mod nord. Da jeg kikkede mod vest, observerede jeg en ekstra stjerne under den meget klare og skarpe stjerne, som normalt er tidlig synlig på himmelen inden solen er helt gået ned.
Ved første øjekast troede jeg, at det var en stjerne, jeg havde overset alle de andre gange, jeg har observeret nattehimmelen. Den var stationær under stjernen i ca. 10 - 15 sek., da den begynde langsomt at bevæge sig mod øst.
Jeg løb ind og tog kikkerten for at se nærmer3 på det lysende object. Jeg bemærkede, at lyset fra objektet var lige kraftigt, om det var fra front, side og bagud, et skarpt hvid lys.
Objektet virkede som om, det var kuglerund i gennem kikkerten. Jeg bemærkede også, at der hverken var røde, grønne eller gule blinkende lygter som på en alm. flyver. Jeg bemærkede også som noget meget pudsigt, at der ingen støj af nogen art kom fra objektet. Jeg kunne stadig høre nattergalen i det fjerne.
Objektet bevægede sig hen over himlen fra vest mod øst i langsomt tempo, men så tog det lille retningsskifte og susede nu i en sydøstlig retning hen mod Månen, som var i sydøstlig retning af mit observation punkt. Det var skyfrit og vindstille med en klar skinnende måne.

SUFOIs kommentar: Observatøren har med stor sandsynlighed observeret en passage af den internationale rumstation ISS. Ifølge hjemmesiden www.heavens-above.com, var ISS synlig fra Ganløse fra kl. 02:18 (VSV i en højde af 10 gr. over horisonten) og forsvandt kl. 02:21 DST i syd (azimuth 188 gr.) i en højde af 16 gr. o.h.
Månen befandt sig på observationstidspunktet mod syd/sydøst (az. 166 gr., højde 15 gr. o.h.). Dette stemmer dermed godt overens med observatørens beskrivelse af, at lyset syntes at bevæge sig mod månens position (men forsvandt til højre for månen).


2630 Tåstrup - 16. juni 2015
Tobias 9 år sidder på toilettet og kigger ud af vinduet. Objektet kommer flyvende meget hurtigt, stopper brat, hænger i luften ca. 3 sekunder og forsvinder med lynets hast væk igen.
Formen på den er oval. Under den er det som om, den har små orange og grønne lys.
Han er meget oprevet bagefter og kommer flyvende ind og råber helt forskrækket, hvad det er han har set, og han kan fortælle igen og igen i detaljer, hvad han her set, og kan genfortælle retning den fløj i, og hvor længe den hang i luften osv. Jeg tror på, han har set en ufo.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted