logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

6800 Varde - 1. juni 2013
Jeg var på vej hjem efter at have besøgt en god ven. Klokken var omkring 01.30. Da ser jeg et meget skarpt lys komme ud fra en sky og 5 sek. efter kom der et til. Da bremsede jeg bilen og tog et billed af 5 lys hængende i 45 graders vinkel og var på vej ned.
Jeg kigger hurtigt på billedet, og det viser kun nogle små prikker.
Så jeg ringer til min ven, som lige var gået i seng. Og han kunne se 3 af dem og de kom stille og roligt ned, og da de var 200 meter fra jorden blev lyset rødt, og de forsvandt mod Varde.
5 skiver med lys under ca. 30 meter i diameter.


8920 Randers NV - 31. juli 2014
Det lignede en stjerne, der fløj i cirkler, zig zaggede op og ned og fløj hen over himlen mod højre og tilbage mod venstre og igen i cirkler.... Den blev ved med at være på himlen, da jeg gav mig til at sove.


3630 Jægerspris - 20. september 2014
Observerer noget på himmelen, der svæver over lygtepæle. Jeg skynder mig at tage 3 billeder med min mobiltelefon.


9530 Skørping - primo oktober 2014
Jeg observerede, hvad der i første omgang lignende et helt almindeligt stjerneskud fra min terrasse.
Det gik fra nord til syd og næsten over hele min horisont, før det forsvandt - altså meget længere end et almindeligt stjerneskud plejer at vare. Men, det underlige var, at da det nåede „zenit“ drejede det skarpt mod vest for derefter at fortsætte sydover igen.
Det hele varede ikke længere end et godt sekund, og jeg har tænkt på forklaringer, a la at taggryggen forstyrrede min synshorisont - men det holder ikke rigtigt, for jeg ser masser af stjerneskud her, hvor jeg bor, og ingen har opført sig sådan, hverken før eller siden.
Jeg tror ikke rigtigt på aliens, men jeg tænker, at I må være vant til at finde „naturlige“ på mærkelige fænomener, så jeg håber, at I har hørt om dette før og har en naturlig forklaring lige ved hånden :-)


2000 Frederiksberg - 4. oktober 2014
Ligger på sofaen og ser Barnaby, da jeg kl. ca. 22:02 ser en lyskugle på himlen. Dette er der intet usædvanligt i, da jeg ofte ser disse. Det er fly, som letter fra Kastrup.
Det usædvanlige er dog, at denne kugle meget hurtigt fik selskab af 2 kugler mere. De tre kugler samledes på linie i samme højde og står nærmest stille et øjeblik. Så sker der det, at en af kuglerne stiger, mens de to andre daler mod jorden og forsvinder bag tagryggen på en 5 etages ejendom, som ligge ca. 400 m. fra mig.
Min tanke er naturligvis, at det er kinaballoner, da de har farven (orange/rød). Men så flyver den sidste mod NV i en jævn fart og i ca. samme højde som en flyver ville gøre. Dette gør, at jeg rejser mig og går på altanen for at kigge nærmere.
Mens jeg står her kommer, der en kugle mere fra samme sted som de øvrige. Denne kommer op i samme bane som den tredje og tager samme retning. Nu er jeg en smule forundret, for det ville balloner da ikke gøre? Jeg bliver stående et øjeblik og går ind igen og får sat mig i sofaen, da jeg ser yderligere 1 kugle foretage samme manøvre som den foregående.
Efter et par minutter kommer der så 2 mere, som laver samme manøvre. Herefter slutter observationen. Hvad jeg så, ved jeg ikke, men jeg vil udelukke balloner. Al fornuft siger jo, at det så må være fly/helikoptere, men jeg må indrømme, at jeg er i tvivl om, hvad det var jeg så.


2610 Rødovre - 6. oktober 2014
Var lige ude på altanen for at ryge en cigaret og stod og kiggede lidt på Månen, som var ved at blive dækket af skyerne, da der langt til venstre for Månen (mod syd ) dukkede en tydelig hvid kugle op, som faldt direkte nedad.. lodret..
Det, der afviger fra andre alm. stjerne skud, er at denne kunne jeg følge hele vejen ned.. ( ca. 1- 1,5 sek ). Andre stjerneskud opfatter man jo kun som et kort glimt.
Hentede efterfølgende min iphone og prøvede at rette kompas mod retningen, som er ca. 190°- 200° mod syd.
Kunne være spændende, hvis det var en lille meteor eller andet..
Håber andre kan bekræfte obsevationen.


9220 Aalborg Øst - 11. oktober 2014
Cirkelformede lys, fra 2 objekter, der cirkler rundt. Pludselige drejninger i modsat retning. Uden lyd. Bevæger sig mod hinanden, så vi troede, de ville flyve ind i hinanden, men svævede blot forbi hinanden.
Svævede på kryds og tværs af hinanden, både i langsom fart og meget høj fart. Var enige om, at det ikke var helt normal flyvning. Bliver lidt utilpas på et tidspunkt på grund af noget uforklarligt........


7860 Spøttrup - 17. oktober 2014
Vi ser en blinkende genstand, som flytter sig ganske lidt fra højre mod venstre og tilbage igen, og ganske lidt op og ned. Det er tydeligt det ikke er en flyver eller helikopter.
Placeringen er, hvis du ser Karlsvognenes trækstang - tager de 2 yderste stjerner i den, så ligger den i forlængelse deraf ca. 8 gange.
Noget lignende er observeret for 5 år siden i sydsydøst. Varigheden er uvist, da den ikke forsvinder samme aften. Blev dengang observeret over 1 time..


8000 Aarhus C - 17. oktober 2014
Jeg var ude at gå en tur med vores hund sammen med min søster.
På vej hjem så vi en cyklende mand, som blev ved med at kigge på himlen. Da vi kiggede efter, hvad han kiggede på, så vi små røde lys som bevægede sig samtidig helt uden lyd. Der var slet ikke lyd af flyvemaskine eller sådan noget. De bevægede sig helt uden lyd.


9400 Nørresundby - 17. oktober 2014
En kammerat og jeg sidder ved havnen og kigger på byen og lidt rundt omkring. Pludselig får vi begge øje på noget som først ligner et rødligt langvarigt stjerneskud, men da det fortsætter i ret langtid imod horisonten, må det næsten være udelukket.
Et par minutter senere observerer vi 3 stjernelignende objekter, også med rødligt skær, i en tydelig 150 graders formation i ca. 10 sekunder, der kommer flyvende over os og forsvinder også ud i horisonten.


4760 Vordingborg - 18. oktober 2014
Jeg var ude og tage billeder af stjernene. Da jeg så ud af min øjenkrog, der kom flyvende denne hvide med grønblå skær skråt hen over mig og forsvandt væk efter 2½-3sek.
Det kunne godt minde om en ildkugle, som jeg har læst mig til nu. Men er ikke sikker, så vil alligevel sende den herind.
Havde sat mit kamera til at tage et billede på 30 sek., typisk nok så det fløj lige forbi på den forkerte side...... fløj over Vordingborg fra syd til nord-nordvest.


4750 Lundby - 26. oktober 2014
Til at starte med, troede jeg, der var tale om et fly, da det lyste omtrent lige så meget, som hvis man ser et flys lygter forfra. Det blev dog klart, at der ikke var tale om et fly, da det til at starte med ikke lod til at bevæge sig.
Jeg kiggede nærmere efter, da det så ud som om det blinkede og kunne se, at det bevægede sig. Måden det bevægede sig på, mindede mest af alt om en fjernstyret helikopter, der „hænger stille“ i luften, men hvor den stadig bevæger sig.
Der kan dog ikke være tale om en fjernstyret helikopter, da den forsvandt i skyerne, da det blev overskyet. Den blinkede og lyste meget stærkere end de tydeligste stjerner på himlen, da det var allermest klart.


2650 Hvidovre - 28. oktober 2014
Det var et hvidt lysende objekt med en meget høj hastighed...
Hastigheden kunne være samme hastighed, som når man ser et stjerneskud, foreskellen med denne her obsavation er, at objektet kom fra (NNØ) svingede til venstre og så til højre for så til sidst tilbage til venstre mod (S) før det forsvandt.
Det lysende objekt var på størelse med de der satelliter, man ser om aften, cirkulerer omkring jorden.
Det var ikke et stjerneskud, da der ikke var nogen form for lysændring fra, da objektet blev observeret til det forsvandt.
Observationsvinkelen fra det blev set til det forsvant var en afstand på ca. 40 - 45 grader.

SUFOIs kommentar: Denne observation skyldes sandsynligvis en ildkugle (kraftigtlysende meteor). Det skal i den sammenhæng bemærkes, at der på nogenlunde samme tidspunkt (kl. 01:21) registreredes en ildkugle på Orion Planetariets automatiske ildkugle-kamera. Der kan muligvis være tale om samme ildkugle. Se optagelse fra ildkugle-kameraet ved at følge denne link (åbner video): http://www.stjerneskud.info/~orioncam/archive/event2014-10-28-01-20/trig2014-10-28-01-20.avi


2800 Nyborg - 29. oktober 2014
Mig og min underbo sad ude på hendes altan og snakkede, da der pludselig kom der 2 orange kugler flyvende fra øst mod vest.
Vi vil begge vurdere, at objekterne var ihvertfald et par hundrede meter oppe i luften og mindst 500 meter væk. De var fuldstændigt lydløse. Jeg optog en video med min mobil, men desværre viser den farverne i hvid istedet for orange, som de så ud.
Efter ca. 2 minuter var det som om, at blev slukket på en kontakt, og så forsvandt lyset fra dem og kom ikke igen. Det er første gang vi har set noget lignende.


2750 Ballerup - 29. oktober 2014
Jeg ligger i min seng og kigger op på stjernerne og ja bare ligger og kigger.
Pludselig ser jeg noget sort større end et fly... Det har befundet sig meget højt oppe altså virkelig højt oppe... Først kigger jeg en ekstra gang og fatter ikke lige, hvad det er jeg ser, men følger det og kan se denne sorte skyggeagtige tingest flyve over himlen og kan se den skygger for de stjerne den flyver under, eller hvad man siger.
Undskyld jeg formulere mig så dårligt, men har aldrig set noget lignede. Jeg VED, jeg så det og er slet ikke i tvivl. Det var næsten umuligt at se, men jeg ved ikke, er sku lidt i chok lige nu.
Jeg skriver ikke for, at dette skal på jeres forum eller noget, men aner ikke, hvem der vil tro på mig, hvis jeg fortæller dette til nogen, men det var IKKE et fly, for der var ingen lys bare en stor sort skygge (formen som skroget på et fly bare større) bevæge sig tæmmelig hurtigt over himmelen... Jeg undskylder igen for min dårlige formulering og min evt forvirrende måde at skrive på, men jeg kan ikke rigtig tro på og fatte, hvad det er jeg lige har set!
Har altid været skeptisk over for de historier, man hører, og det er ikke som de observationer, der er beskrevet på jeres side for ingen lys eller blink, bare en mørk skygge/plet bevæge sig mod nord, og ja så var det væk igen efter den korte tid jeg fulgte den over himmelen...


1671 København V - 7. november 2014
Fulgte min søn og ven til Halloween-fest på Vesterbro ungdomsgård. Vi kigger op på himlen og ser, hvad vi tror er en satellit. Det var dog derefter, at jeg ser en rødlig lysprik på himlen tæt på „satellittens“ bane.
Den røde lys-plet accellerer mod øst, og jeg tror et øjeblik, at det er stjerneskud. Men så skifter den retning i høj fart - nærmest i zig-zag forsvinder den hurtigt ud af syne pga. etageejendom.
Det lignede lidt en cigaret-glød i mørket, hvilket er den bedste sammenligning, jeg kan give. Min søn og hans ven så det ikke, da de ikke kiggede op mere end nogle sekunder.


7400 Herning - 20. november 2014
Lå på sofaen i vores stue. Kiggede ud af vores terrasse vindue (vi bor på 2.sal) og så en stjerne, der blinkede kraftigt. Og skiftede farve.
Blev ved med at kigge på den. Jeg lå stille. Og ved hjælp af dørkarmen til terrassedøren kunne jeg se, hvordan den bevægede sig. Kom tættere på. Fløj zik-zak. Blev kraftigere i farve. Fløj længere væk. Kom tættere på. Gentagende gange. Kl. er snart 3 nu, og den er der stadig. Vækkede min mand, og han kan også se det.
Har haft ringet til min mor. Hun bor 4 km herfra. Og kan også se den. Den har virkelig været stor og tæt nede. Ved øjemål en halv cm ca. Måske lidt større. Hvis jeg kigger på en stjerne er den ved øje mål en mm. Ca.. er man i Herning er det ude over Lind.

SUFOIs kommentar: Fænomenets udseende og beskrivelsen af dets bevægelser svarer umiddelbart til andre observatørers beskrivelser af udseendet af kraftigtlysende stjerner/planeter. Dette understøttes også af observationens lange varighed. Hvis observatørens retningsangivelse (syd) er korrekt, har det dog næppe været en planet (ingen lyskraftige planeter var på sydhimlen på obs.tidspunktet). Mere sandsynligt har det været stjernen Sirius, som ved obs.start (23.15) befandt sig i SØ (124 gr. azimuth og 2 gr. over horisonten) og ved obs.slut (ca. 02.15) befandt sig i S (az. 166 gr. og højde 16 gr. o.h.). Sirius er himlens klareste stjerne.
Hvis observatøren har angivet forkert retning, kunne Jupiter måske også være en mulighed. Ved obs.start stod Jupiter lavt i Øst (azimuth 71 gr. og højde 5 gr.) og ved slut befandt Jupiter sig i øst/sydøst (110 gr., 30 gr.).
Observationsdetaljerne taler dog mest for Sirius som forklaring, omend farverne kunne passe bedre på Jupiter. Sirius-teorien støttes også af, at Lind ligger næsten stik syd set fra observatørens bopæl.


3070 Snekkersten - 25. november 2014
Jeg var ude med aviser og var oppe ved toppen ad anden vej.
Der så jeg et lys i himlen. Det steg langsomt op over en sky. Da jeg kiggede efter det på næste vej, var lyset væk.
Først troede jeg det var et fly, men det steg ikke på samme måde. Måske var det en satellit, men den burde ikke lyse så meget. Jeg ved ikke hvad jeg så, og jeg er stadig i tvivl.


4583 Sjællands Odde - 25. november 2014
Ser fra vindue en „Ufo“ meget hurtigt passere højt oppe (1 sek.). Går ud for at observere og ser en mere passere i samme højde, samme fart, samme tid, men øst-vest.


2300 København S - 27. november 2014
Hej, jeg står og venter på en taxi på vej til Kastrup lufthavn. På himlen ser jeg så en rød/orange ting komme hen over himlen.
Det ligner ikke et fly, da den ikke blinker, men har et konstant rød/orange lys og bevæger konstant i lige linje hen over himlen.
Jeg har 4 fotos, som jeg tog med min IPhone. Hvis I vil se dem, så send mig en mail, så kan jeg sende dem til jer.
Det var underlig, og min hustrus først kommentar var ... „Det en ufo, men hvor bed hun det fra??“. Det lyder jo tåbeligt, men tro mig det var ikke et fly.


8600 Silkeborg - 1. december 2014
På vej til arbejde kører fra Silkeborg centrum via Århusvej ud mod det gml. Resenbrokryds.
I himlen hænger noget, der minder om en kraftig stjerne i lysstyrke, men 2-3 gange større. Lyset blændes langsomt ud, objektet bliver mere metallisk/grå i udseende og går langsomt i et med den blå baggrund i himlen. Fra mit perspektiv synsvidde er den 2-3 mm stor efter lyset er gået helt ud.
Himlen var december-klar med få skyer på himlen. Objektet var meget klart. Det så ud til, at objektet var placeret et godt stykke bag ved de få skyer på himlen. Objektet bevægede sig ikke - men det var synligt i for kort tid til, at jeg kunne identificere om det bevægede sig langsomt, eller om det var et (meget) kraftig genskind fra f.eks. en satellit.

SUFOI's kommentar: Denne observation skyldes sandsynligvis sollysets kortvarige reflektion i metalskroget på et fly. På tidspunktet for observationen (kl. 08.01 UTC) befandt et fly sig nordøst for Silkeborg i en afstand af ca. 10-15 km. Det var flyet fra Karup til København (DY3055). Kl. 08.01 UTC lå det stik øst for Silkeborg (lidt vest for Galten) i en højde af 3,2 km.
Lidt senere passerer et fly øst om Silkeborg i en bane fra sydvest mod nordøst (KLM1153 fra Amsterdam til Göteborg). Kl. 08.04 UTC befandt flyet sig en højde af 11,9 km over nogenlunde samme position (lidt vest for Galten - stik øst for Silkeborg) som førnævnte fly gjorde få minutter før.
Der er med andre ord to potentielle kandidater. Svært at afgøre, hvilket af flyene, som kan have forårsaget observationen - men det virker mest sandsynlig, at det har været flyveren fra Karup mod København, som må have befundet sig relativt lavt over horisonten på obs.tidspunktet. Dog angiver observatøren selv en højde på 60 gr. o.h. (svarer til at man skal lægge nakken noget tilbage for at se lyset) - i så fald er det mest sandsynligt, at det har været flyveren på vej til Göteborg.


5500 Middelfart - 2. december 2014
Her i aftes stod jeg sammen med tre venner udenfor.
Pludselig så jeg et rødt lys bevæge sig hurtigt over himlen. Lysets størrelse ændrede sig. Det bevægede sig ikke i en lige strækning, men lavede underlige cirkulationer.
Det forsvandt efter 5 minutter, hvor det røde lys enten fløj opad og ud af vores syn, eller også brændte „det røde lys op“.
Det er ikke første gang, vi har set dette lys. For præcis en uge siden (tirsdag) så min kæreste og jeg præcis det samme lys, præcis det samme sted, samme tid og samme forsvinden. Tror normalt ikke på ufoer og sådan noget overtroisk „pjat“, men det her virkede underligt og ikke jordisk.


8940 Randers SV - 6. december 2014
Observerede lørdag den 6.-12 ved 17-tiden adskillige -ca. 20- flyvende kugler på himlen - næsten over Randers Regnskov. Kuglerne bevægede sig i østlig retning. Farverne var gul/orange/hvide samt lydløse. Har I flere observationer af samme slags.


3080 Tikøb - 6. december 2014
Går tur med hunden og pludselig ser jeg en stor kugle rund kugle måske 1/4 mindre end Månen fra hvor jeg står. Den flyver hen over himlen uden lyd og ser nærmest ud som om, der er orange flammer i enden, meget mærkeligt.
Den flyver så hurtigt, at jeg desværre ikke nåede at tage et billed, og forsvinder ud bag træerne ved skoven. Gik og observerende himmelen de sidste 15 min. på turen hjem, men så ikke mere.


2300 København S - 6. december 2014
Vi sidder i sofa og observerer pludseligt en flyvende lysende ting uden for vores vindue. Vi går straks til vinduet og ser dette objekt meget tydeligt og tæt på os (500 meter fra os og i en højde af 45 meter).
Den bevæger sig ganske langsomt og holder lidt stille for så at bevæg sig let. Vi åbner vinduet og kikker gennem kikkert på dette objekt. Vi taler om, det er en drone med lys på, men lyset er orange/rødt og det har de ikke.
Vi overvejer om, det er en lysende lampe (kinalampe), men denne kan stå helt stille og så rykke sig igen. Vi kikker gennem kikkert og ser, at den har minimum 3 lys på en række, men vi kan ikke se, hvad det er. Så begynder den roligt at bevæge sig mod Sverige, og efter få sekunder tager den fart og forsvinder lige mod Sverige i meget højt tempo. Det er en meget klar aften, ingen skyer og fuldmåne, der giver os et godt klart blik.
Vi er overbevidste om, at vi har set en UFO - og ærgrer os over, at vi ikke tog et foto eller en video.


Fuerteventura - 7. december 2014
Stod på altanen af mit hotel og røg en smøg, da jeg bemærkede, hvad jeg først antog var en stjerne, bevæge sig i en støt hastighed. Skulle den have krydset hele nattehimlen, havde det nok taget den en 2-3 minutter.
Jeg er ret villig til at gætte på, at det nok har været et fly, men den blinkede ikke, og dens lys var stærkere end de fleste stjerner på nattehimlen. Jeg optog en 5 sekunder video, hvor man kan se den bevæge sig relativt til en anden stjerne.
Observerede den nok sammenlagt i 30 sekunder til, den forsvandt bag et skydække.
Men opfattelse har dog altid været, at fly har adskillige lys, hvoraf nogle af dem blinker. Plejer ikke at have svært ved at identificere dem på nattehimlen.


2990 Nivå - 9. december 2014
Jeg kommer kørende fra Strandvejen i Nivå og opdager et mærkeligt lys. Det ser ud som om, det er en omgang røg, der lyser lige under skyerne. Det bevæger sig over himlen og forsvinder så som røg.


4700 Næstved - 13. december 2014
Jeg var på vej hjem fra min mormor, da jeg havde spist og var næsten hjemme, ser jeg et lys falde ned fra himlen.
Jeg troede først, det var en form for et meteor, hvilket det godt kunne være, men for en sikkerhed skyld ringede jeg til min mormor og spurgte roligt, om det kunne passe, at der var stjerneskud den nat, og ganske rigtigt, det var der, men da min mormor så skulle til at sige noget, blev jeg helt stille og mundlam, og jeg kom næsten til at råbe, at „NU FLYVER DER FANME LYSENDE BOLDE OVER MIT HOVED OG I TREKANT FORMATISON“. Det ser jeg i næsten lidt over 2 minuter. Så flyver de væk fra mig lydløst...
Jeg ved ikke, hvad jeg så den aften, men en ting var sikkert, det var hverken et fly eller noget lys.


9500 Hobro - 13. december 2014
Min datter og jeg var ude at kigge på stjerneskud, da vi så noget lys på himmelen bevæge sig i hurtig retning mod øst. Højde måske ligesom et mindre fly. Der var bare ingen lyd overhovedet. Og ingen blink.
Vi fulgte den med øjnene og på et splitsekund var den væk.


3400 Hillerød - 13. december 2014
Er ude at lufte hunden kl. 21.50, det er stjerneklart, ser op på himlen, hvor der komme en orange kugle flyvende fra vest over mod øst. Tænker det måske var ISS, den så jeg i sommer.
Men så pluslig kommer der flere orange kugler glidende fra vest, og flere. Der er ca. 10 til 15 stk., der ligesom følger hinanden. Der er absolut ikke motorstøj.
Der er flere, der forsvinder mod nord, men ca 8-10 stk. forsætter mod øst.
Der kommer en bil, og bilen standser. De ser også disse kugler. De kører dog videre.
Det hele varer ca. 6-7 min.
Må sige det var en flot syn mod den sorte himmel. Har fået det filmet. Ca. 4 min på min mobil.


4690 Haslev - 14. december 2014
En lysende blinkende genstand bevægede sig meget langsomt hen over himlen, men bevægede sig også i nogle meget hurtige ryk både til siden og i højden.
Det så meget unaturligt ud, og min søn og jeg optog fænomenet på video ca. 1 time, men man kan kun se en lysende plet på skærmen, da den er ret langt væk. Det er også svært at se på videon de ryk den bevægede sig i.
Da vi kl. 4 var meget trætte og skulle op næste morgen, valgte vi at gå i seng, derfor ved vi ikke, hvornår den forsvandt.


9460 Brovst - 15. december 2014
Har kikket hver aften/nat efter min første observation tilbage i aug. Men var mest interesseret i de mange stjerneskud, der har været her på det sidste.
Jeg ser lige op og får øje på noget mørkt/sort langt oppe, næsten som at skimte en fisk nede i vandet, den var stor og havde allerede fart på, da jeg så den, men lige i det, som jeg ser den, tog den ekstremt meget fart på.
Fra jeg så den lige op og til den forsvandt i horisonten NV, tog den mindre end 1 sek. Det var helt surrealisttisk og kan stadig ikke kapere det jeg så.
2 timer senere finder jeg så ud af det lyner i den retning. Ved ikke om der er en sammenhæng?


7130 Juelsminde - 15. december 2014
Jeg så i går aftes et eller andet, som bedst kan beskrives som en lyskugle med en hale bagefter.
Det var ca. kl. 22,50 - jeg stod og kiggede ud af vinduet, da der pludselig kom en lyskugle farende - parallelt med jorden.
På grund af mørket var det svært at vurdere, hvor langt væk kuglen var og hvor højt op - men da det var mod S - SØ kunne der være nogen på Nordfyn, som også har set det.
Det gik fantastisk hurtig - varede nok 2-3 sekunder.
Farven var helt hvid. Og sluttede med at den ligesom „slog en prut“ - altså blev 2-delt - og derefter helt slukket. Vinduet var lukket, og jeg kunne derfor ikke høre, om der var nogen lyd. Blot interesseret om det var et kuglelyn eller lignende??

SUFOIs Kommentar: Denne observation skyldes en ildkugle (et lyskraftigt meteor), som også er blevet registreret på automatiske ildkugle-kameraer. Se her: http://www.stjerneskud.info/fireball/fb20141215/


4330 Hvalsø - 27. december 2014
Der var ca. 13 prikker, der langsomt stef op. De steg op i en række som fyrværkeri. Det var hvad, jeg først troede, men de fløj for langsomt til at være det. De forsatte op og ud syne.
Gik over til en person for at se, om hun kunne se det samme. Det kunne hun, da de blev der i mere ind 4-5 min.
Det, jeg vil spørge om, er, hvad var det????
Turen for de lysende prikker gik over himmelen, og var et fantastiske syn.


7860 Spøttrup - 31. december 2014
Jeg sidder sammen med min kone i stuen og ser fjernsyn. Ud af vinduet i stuen ser jeg i retning mod nordvest, at der kommer noget i luften, som ikke er en nytårsraket, som det ellers godt kunne være, da denne observation sker nytårsaften.
Som en sidebemærkning så var ingen af os påvirkede på observationstidspunktet. Jeg løber ud til vores fordør, der vender mod østnordøst med min mobiltelefon, fordi jeg ønsker at tage billeder af fænomenet.
Da jeg når udenfor, er objektet ikke kommet til syne endnu, men efter nogle sekunder kommer det til syne. Det virker som et varmt gult lys, men til forskel fra, hvis du ser en satellit, som har en konstant farve, så flakker det en smule som om, det er en slags ildkugle. Jeg har set de der lamper, man sender op om natten bl.a. i Thailand med ild i, men synes ikke rigtig det ligner det, fordi højden over jorden ser ret konstant ud. Den slags lamper med lys i har en tendens til langsomt at stige, ind til de slukker og dratter mod jorden.
Desværre lykkes det først at sætte mobiltelefonen på video optagelse, da objektet er langt ude i horisonten mod østnordøst, og man kan kun lige ane en lysprik på videoen i starten af filmen, så det kan sikkert ikke bruges til noget. Der hørtes ingen lyde i forbindelse med passagen af objektet.
Jeg tjekkede skydækket efterfølgende, og der er enkelte huller i skydækket, hvor man kan se stjernehimlen d.v.s., der er en del skyer, men her en time efter observationen er der næsten skyfrit, så mens jeg ser objektet, er der altså en opklaring i gang.
Alligevel vil jeg sige, at det må være et lysfænomen, der er under skyhøjde, for der var konstant visuel kontakt med objektet, så længe det var til at følge med øjnene. Hastigheden er svær at vurdere, især fordi det er mørkt, jeg kender ikke afstanden til objektet, men det virkede som en relativt lav hastighed som, hvis du så en lille flyvemaskine (1 motors propel) flyve på en sommerdag i nogle hundrede meters højde. Jeg tror ikke det er en satellit pga. at objektet tilsyneladende er under skyhøjde.
Ingen lyd indikerer, at det måske er en ballon af en slags. Men hvorfor lyser objektet, hvis det er en ballon. Dertil en temmelig konstant hastighed og retning fra vestsydvest mod østnordøst indikerer en eller anden form for fremdrift eller konstant vind i objektets højde. Kunne fantastisk godt tænke mig at få en forklaring på hvad det er jeg har observeret.
retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted