logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

2920 Skovshoved - 1979-1981
En sommeraften i Skovshoved Havn ser jeg et objekt kommer mod jorden i høj fart.
Da vi kan se indflyvningen til Kastrup, tenker jeg, at det kan være toiletaffald kastet fra et fly, da der havde nogle historer om dette i den periode. Men da det kommer tættere på, ser jeg, at det er et rhombeformet stålgrå objekt, som roterer fuldstændig lydløst om sin egen akse.
Da det når en vis højde (50-100 m.o.h, og vel det samme ud fra havnen), standser det faldet, og begynder at bevæge sig frem og tilbage mellem nord- og sydlig retning, stadig roterende om sin egen akser.
Dette observeres også af nogle lystfiskere, men disse snakker polsk/russik, så vi får ikke kommunikeret på anden måde, end at pege på objektet. Der kommer et par fly ind for landing til Kastrup, og da begynder objektet at dirre i tillæg, som om det „forstyrres“ af flyene, hvorefter dirringen ophører, når flyene kommer lidt på afstand. Objektet bliver hængende længere, og det begynder og blive mørkt.
Jeg går til en telefonboks (dette var jo længe før mobilen) for i min ophidselse over dette, at høre med oplysningen, om der findes et sted for ufoindberetninger, (jeg tror, det fandtes den gang), men får bare nummeret til UFO-jeans - komisk, men ærgerligt.
Da jeg går tilbage, er objektet der forsat. Som den forholdsmæssig fornuftige teenager jeg var, måtte jeg hjem til aftalt tid, vel vidende at en bortforklaring om, at jeg så en ufo, ikke ville være forklaring nok til at komme for sent hjem.
Jeg cykler hjem, noget præget af oplevelsen. Jeg kan ikke give nærmere data, end - kompasretning mm. end det, jeg har beskrevet. Det lignede ikke noget, jeg har set hverken før eller senere.


1850 Frederiksberg C - 10. november 2013
Den 10. november sidste år (2013) tager jeg 4 billeder af den flotte solnedgang fra 4. sal på Gammel Kongevej xxx set i retning mod Zoologisk Have med min iPhone 5. Billederne bliver taget i perioden fra kl 16:09:17 til kl 17:09:42.
Den 4. juli 2014 ser familien billeder på fjernsynes skærmen fra iPhonen, og her opdager vi på den noget større skærm pludselig en lille prik, der tilsyneladende kommer flyvende mod fotografen ude fra horisonten og fortsætter op over huset.
Da jeg tog billederne, var der intet at se på himlen, ligesom der heller ikke hørtes motorstøj eller andet unormalt. (Jeg har aldrig set en flyvemaskine flyve ind over vores hus fra denne retning før). Jeg vil være glad hvis I vil kigge på billederne, for jeg synes umiddelbart det ser underligt ud.


4060 Kirke Såby - 26. juni 2014
Kl. 23 så jeg tilfældig ud af vinduet. I den fjerne horisont så jeg et fly komme, til konen sagde jeg kom og se.
Aldrig har jeg set et fly med så kraftigt et lys. Hun foreslog, vi gik ud.
Da vi kom ud, var det næsten ud for os på himlen efterfulgt af flere. Der var 6 flyvende ting i alt. De bevægede sig i samme tempo som et fly, men helt lydløst. Da nr. 2 var ud for os, begyndte nr. 2 og nr. 4 at dreje kraftigt rundt om sig selv samtidig med, at de stadig bevægede sig frem i samme tempo.
Begge maskiner slukkede lyset, da de begyndte at dreje rundt, hvor ved jeg kunne ane en silhuet af maskinen, der var nærmest.
Det var nærmest, som hvis man holder en dyb tallerken op; rundt og med noget nedenunder. Lyset fra maskinerne var meget kraftigt, ligesom hele maskinen var i lys og med en styrke som en stjerne. Det lyder meget utroligt. Hørte jeg det fra andre, ville jeg ikke tro på det, men det er hvad jeg så.
Jeg hart aldrig før set noget, der bare minder om dette. Foto nåede jeg ikke at tage, da jeg slet ikke var forberet på det.


3060 Espergærde - 6. juli 2014
Min ven, min bror og jeg besluttede os for at se film, men grundet insekters uendelige plage, foreslog min bror, at vi holdt en kort pause, indtil vi havde fået bugt med insekterne. Min ven og jeg så nu vores snit til at gå ud i baghaven og ryge en cigaret. Det er af mangel på bedre ord, at jeg kalder det en baghave. Det er et fliseareal på x5 meter, hvor vi bl.a. har vores kaninbur.
Klokken er halv 3 om natten, da min bror kommer ud og småsnakker, mens han venter på, at vi er færdige, så vi kan fortsætte filmen. Nu hører vi pludselig en slags summen/brummen/maskinlyd nærme sig fra vores højre side. Vi kigger hurtigt på hinanden for at bekræfte situationen, og vi konkluderer hurtigt, at der faktisk er en denne summen/brummen/maskinlyd, der relativt hurtigt nærmer sig. Det kan tydeligt høres, at objektet ikke er særligt langt fra os - mellem 3-15 meter væk fra os, og selvom det er ret svært at vurdere, har vi alle den opfattelse, at objektet bevægede sig 5-15 meter over jordoverfladen.
Objektets fart er ligeledes svær at vurdere, da afstand også har en indflydelse på vores opfattelse af den aktuelle hastighed, men det har hverken været meget mere eller mindre end 20 km/t. Vi lytter og kigger alle tre som sindssyge, men selvom vi kan høre at objektet er foran os nu, kan vi intet se. Objektet fortsæt½ter mod vest, hvor det forsvinder ca. 10 sekunder efter vi først hørte det.
Det skal nævnes, at vi på intet tidspunkt så objektet eller fik noget glimt af det.
Vi er tre meget rationelle drenge, der alle studerer fysik, kemi og matematik, men denne oplevelse kan vi simpelthen ikke finde nogen fornuftig forklaring på, hvorfor jeg skriver dette indlæg.
Vi kunne observere/høre objektet på en strækning på ca. 50 meter, og hvis objektet ikke havde svævet/fløjet, havde det umuligt kunne tilbagelægge den rute, da det vil ha' blevet stoppet af hegn og huse mm.
Lyden er svær at beskrive. Det var en mærkelig maskinlyd, en slags elektronisk summen. Lyden varierede konstant i kraft/volume/decibel. Der kan under INGEN omstændigheder være tale om et insekt/flyvemaskine/helikopter. Lyden var meget svag, selvom intensiteten af lyden varierede rytmisk. Havde vi været 10 meter længere væk, havde vi muligvis ikke kunne høre objektet.
Vi er ret sikre på, at der tale om et lille objekt. Den rute, som objektet tilbagelagde, er præget af høje træer og huse. Objektet har altså formået at undvige og at flyve forbi disse træer og huse, derfor kunne det måske tænkes, at objektet må ha' været styret af intelligens. Til sidst skal det nævnes, at Espergærde er en provinsby i Nordsjælland. Selv bor jeg i udkanten af Espergærde, og objektet havde retning mod et skovområde med marker og moser. Bemærkelsesværdigt er det også, at objektet passerer os kl. 2.30 - det tidspunkt, hvor det er allermørkest - på trods af de lyse sommernætter, var vi i hvert fald ikke i stand til at se objektet, vi kunne kun høre det.
Vi har overvejet om det kunne være en form for drone?
Ingen af os hælder til nogen forklaring, eller har på forhånd en ide om, hvad det kunne være. Hændelsen er tæt på uforklarlig, hvorfor vi heller ikke regner med, I kan give os svar på, hvad det var vi oplevede, men man kan altid håbe.


8920 Randers NV - 19. juli 2014
Så en hvid disk flyve rundt på himmelen. Disken fløj i en høj fart og lavede 90 grader sving.


2791 Dragør - 21. juli 2014
I går aftes den 21. juli 2014 kl. c.a 2305 oplevede min mand og jeg et sært fænomen, som I måske kan svare på. Inden sengetid stod vi udenfor på vores terrasse og nød den kølige aftenbrise. Pludselig kom der to klare lysstråler i en lodret vinkel fra himlen og lyste, hvor vi stod, det varede i 3-4 sekunder. Vi kiggede naturligvis op, men der var intet at se eller høre!
Kan det have været et stjerneskud eller lignende. Det var en meget mærkelig oplevelse.

SUFOIs kommentar: Ildkugle registret d. 21. juli 2014 kl. 23.15 hos stjerneskud.info (http://www.stjerneskud.info/fireball/event2014-07-28-02-33-40/). En mulig forklaring på observationen??


4220 Korsør - 22./23. juli 2014
Lignede disse, i videoen i linket her:
http://www.dagens.dk/underholdning/ufo-optagelser-video-viser-uforklarlige-ildkugler-set-over-irland, - der var bare kun én - var som en stor funklende ildkugle, som fløj med kraftfuld hastighed, uden hale, hen over vores hus. Forsvandt i horisonten efter 20 sek.
En rispapirlampe tror jeg ikke på - så skulle den være optændt med et fuldvoksent egetræ for at lyse så meget - og den høje hastighed hænger heller ikke sammen med, at det er helt vindstille udenfor?
Min mand fik også et glimt af den, da den var tættest på, og bekræfter, at dem i videoen i linket ligner den, vi så - både mht. størrelse, lys/klarhed, farve og bevægelse, „vores“ dog med lidt højere hastighed, men ikke meget højere.


4700 Næstved - 23. juli 2014
Jeg er avisbud i Næstved og forstæder, og tidligt om morgenen d. 23. juli 2014, kl. ca. 3:45, i det tidlige daggry, så jeg noget meget mystisk på himlen - to gange.
Jeg læste senere, d. 26. juli i lokalavisen, at mange mennesker på Sydsjælland og endda helt til Lolland har set et lignende fænomen - dog natten efter, d. 24. juli, kl. ca. 1:00.
Og jeg er 100% sikker på datoen og tidspunktet for hændelsen jeg så, så det må have været der to nætter i træk.
Jeg kørte på cykel ovre i Lille Næstved og fik øje på noget, der lignede en meget kraftig stjerne. Ca. 2-3 gange større end Nordstjernen tager sig ud. Det lyste meget kraftigt med et blåligt skær, næsten ligesom et LED spotlight, og så ud til at være meget langt væk. Det var en lille smule mod nordøst fra Zenit på himlen. Jeg stoppede op og kiggede på det, og efter 3-4 sekunder, begyndte lyset langsomt at blænde ned. Det stod på dette tidspunkt helt stille på himlen.
Og efter måske endnu 3-4 sekunder, hvor lyset langsomt blev svagere, lignede det en noget mindre stjerne. Og da det var på den størrelse, lavede det nogle meget hurtige zig-zag bevægelser, der dog ikke var så store - men hvor det blev mindre for hvert et sving det lavede, som om det fløj længere væk fra Jorden, og til sidst kunne jeg ikke se det mere.
Jeg har set en del nødblus, fly, satellitter osv. i mit liv, og det her var med sikkerhed ikke nogen af delene.
Fem minutter senere, lidt længere nede ad vejen, da så jeg endnu et lys, men denne gang hvid-gulligt, og i en konstant fart, og denne gang bevægede det sig lavt på himlen, ikke så langt over horisonten fra en sydlig retning mod nord.
Det var med sikkerhed ikke et fly eller en satellit. Der var ingen blinklys på det, og det havde ikke den samme bane over himlen, som satellitter normalt har. Normalt kan man se satellitter følge omløbsbanens kurve, men det lysende objekt, jeg så, fløj mere „fladt“, ligesom et rutefly. Det var nemt for mig at se, da det var langt nede på horisonten. Det virkede heller ikke lige så fjernt som en satellit. Lyset ændrede sig heller ikke på noget tidspunkt ift. Solen, som normalt sker, når dens lys reflekterer på satellitter.
Det er svært at sige hvor hurtigt det fløj, men et bud er omkring to gange hurtigere end et alm. rutefly. Størrelsen var som en mellemstor stjerne og lyset ikke nært så voldsomt som ved den første observation. Jeg stod og kiggede på det i et par minutter, indtil det forsvandt ud i horisonten.

SUFOIs kommentar: Ifølge Heavens-Above.com var ISS var synlig på himlen set fra Næstved fra kl. 03:37 (SSV, 13 gr. o.h.) til kl. 03:42 (ØSØ, 10 gr. o.h.). Maksimum højde blev nået kl. 03:39 (SSØ, 21 gr. o.h.). Med andre ord var der tale om en passage relativt lavt over den sydlige himmel. Den anden del af observationen kan derfor meget vel have været ISS. I så fald fandt første del af observationen sted ca. 03:32-03:37 DST.
Tjek på Heavens-Above.com viser endvidere, at et Iridium-glimt var synlig fra Næstved kl. 03:30:31 DST. Glimtet nåede en skønnet lysstyrke på - 7,4 magnitude - hvilket er en betydelig lysstyrke (langt kraftigere end Venus). Retning og højde: 119 gr. (ØSØ) og 46 gr. o.h. Kilden var satellitten Iridium 3. Satellitten fulgte en nordgående bane over himlen.
Konklusion: Det lyder sandsynligt, at observatøren først har observeret Iridium-glimtet og dernæst ISS-passagen. Tidspunkter og retninger stemmer nogenlunde overens.


9000 Aalborg - 23. juli 2014
Det undrede mig at en „stjerne“ var foran skyen på den blå nattehimmel. Den lille hvide lysprik lignede en helt almindelig stjerne, som stod helt stille på himlen.
Pludselig begyndte prikken at bevæge sig lodret ned og drejede derefter skarpt mod højre og fortsatte et stykke, hvorefter prikken igen drejede skarpt lodret ned indtil prikken forsvandt ud af syne bag et træ.
Det gik ret hurtigt og lyset blev kraftigere, da det satte i bevægelse. Der var ingen lyd, og hastigheden var hurtig til sammenligning med et fly på denne afstand. Bevægelsen var i lodret/vandret zig-zag.
Hører gerne om andre har observeret det samme, som kan give en forklaring på, hvad det var vi så.


4990 Sakskøbing - 24. juli 2014
Vi har siddet ude hele aftenen, og slutter dagen af med at se på stjerner, stjerneskud og satellitter.
Vi bor i en lille by på Lolland. Stik syd fra os er der mindst 10 km. til nærmeste by (også lille).
Vi sidder i mørke omgivelser, for bedre at kunne nyde aftenhimmelen.
Pludselig fremkommer der 2 store hvidt lysende objekter (ca. 5-6 gange større end Mars, som vi kan se mod vest). De 2 objekter står lodret over hindanden. Lyskransen omkring de 2 objekter gør dem næsten 10 gange større. De 2 objekter har en afstand fra hindanden på ca. 10 cm. (set fra vores side af selvfølgelig :-))
Objekterne er klart det lyseste på himlen.
Efter ca. 20 sekunder bevæger det øverste objekt sig mod venstre.
Begge objekter bliver svagere i lyskransen og igen efter 10 sekunder forsvinder begge objekter lige så pludseligt fra himmelen igen.
Oplevelsen gjorde os meget undrende, og vi taler stadigvæk om det i dag.


9000 Aalborg - 25. juli 2014
Jeg sidder tit om natten og kigger stjerner, da det er flot, så jeg ved godt, hvordan et stjerneskud ser ud, hvordan satellitter ser ud, hvordan et fly ser ud, natsværmere osv. Bare lige for at slå det fast.
Men jeg sad og kiggede stjerner, da der pludselig ud af ingenting kom dette objekt. Der var ingen lys på det, heller ingen lyd. Det var klart lysegrå og havde en oval form, med en udbuling på den ene side. Det bevægede sig i en lige retning mod øst, ret hurtigt. Jeg så det ca. 3 - 3,5 sek. inden det forsvandt ind over hustaget.
Som sagt har jeg set mange ting på himmelen i min tid, men slet ikke noget som dette.
Glemte lige, at det for mig var på størrelse med en 20 kr, så højden har jeg svært ved, at vurderer.


8270 Højbjerg - 25. juli 2014
En lysende orange kugle. Meget klar. Svævende over himlen lydløst. Afstand og str. kunne passe med en helikopter, men der var ingen lyd på. (desuden skulle hele helikopteren så også lyse for at det passede i str.)
Gik aftenstur med min hund, men havde en fornemmelse af, at jeg ikke skulle gå op på hundemarken. Så gik lidt rundt på stisystemet. På tilbagevejen mod min lejlighed gik jeg over parkeringspladsen, og her opdagede jeg den lysende kugle på himmelen. (Den kom fra retning af den før omtalte mark).
Jeg skal ikke kunne sige, hvor højt den var oppe, da jeg ikke har forstand på det, men ikke længere end 500 meter og ikke kortere end 80 meter. Den svævede uden lyd i en bue og i en hastighed, der ville passe en helikopter.
Jeg løb ind i huset for at finde min mobil, så jeg kunne filme den. Jeg tog mobilen og løb ud af bagdøren, men inden jeg havde nået at trykke på video, fadede den lige så stille ud (som om der kom skyer foran den) og forsvandt i retning af sydvest.
Det skal lige siges i den forbindelse, at der ikke var en eneste sky på himlen her til aften. Hed sommeraften med 28 grader her til aften.


2670 Greve - 28. juli 2014
Ser kl. 23.20 3-4 lysglimt, hvis størrelse er 2-3 gange større end stjernen Arkturus, men nogenlunde i samme lysstyrke.
Glimtene ses i et punkt, som jeg vil beskrive som en retvinklet trekant mod syd med stjernen Arkturus og den største stjerne i Nordlige Krone som de faste punkter. Varighed totalt 1-2 sek. Kl. 23.29 ses 1 glimt, lidt lavere på himlen og lidt længere mod syd end det punkt kl. 23.20. Dette glimt er kortvarigt, men i samme størrelse og lysstyrke.
Der var ingen lyde eller noget, der kunne tyde på et fly. Kan heller ikke på http://www.heavens-above.com/?lat=55.599&lng=12.342&loc=Greve«alt=1&tz=CET eller på http://www.flightradar24.com/55.67,12.08/8 finde nogen forklaring på mine observationer.


9640 Farsø - 30. juli 2014
Sidder på terrassen i mit sommerhus med udsigt over Limfjorden, da jeg langt ude over fjorden ser 2 runde lysende objekter ca. 100 m over vandet og ca. 50 m mellem lysene. De kommer stille og roligt i min retning, stopper lindt ca. 500 m fra mit sommerhus. Konstant lys ingen blink ingen støj. Fortsætter imod mig, passerer mit sommerhus. Kort efter at have passeret, forsvinder lysene næsten lodret i høj fart.
Håber nogen måske har et bud på hvad jeg har oplevet vil meget gerne høre fra jer.


8300 Odder - 1. august 2014
Som angivet observerede min kone og jeg et uidentifiserbart objekt på en let overskyet himmel, og derfor var det svært at bedømme fart og højde. Kursen blev fuldstændig ret. Ingen blinken. Det virkede ikke som strobelight eller landingslys fra et fly. Er der andre lignende observationer vil vi gerne vide det.


9560 Hadsund - 6. august 2014
Kl.0020 ser jeg en kraftig lysende „kugle“. es som en størrelse som Nordstjernen. Retningen er stigende fra vest mod øst. Set mod ret sydlig retning. Hastigheden er øgende samtidig med, at den forsvinder som mindre og mindre i en opadgående retning. Forsvinder da helt.
Jeg har optaget hændelsen som video på en alm. smartphone. men har ikke fået bevægelsen bekræftet ved at have et fast referencepunkt, desværre. Da den stiger mod øst, er min opfattelse at hastigheden stiger voldsomt.


9460 Brovst - 6. august 2014
Jeg lå og kikkede på stjernerne på en bænk ude i gården. Det var ikke mere end 50 m. over mig, og lignede et v. Og hastigheden var ikke mere end 60-80 km/t. Opdagede det pga. jeg kunne høre noget større glide igennem luften. Meget lydsvagt.


4330 Hvalsø - 6. august 2014
Cylinderform med 2 vinger. En del under skyhøje, metalfarvet med skyggegrå vinger, der sidder i top og bund af cylinderen. Altså modsat fly. Den har et „bælte“ omkring centrum, som er mørkegrå/sort. Cylinderen er meget tydelig, den er metallisk blank, ikke forkromet.
Den bevæger sig lydløst lidt til højre også til venstre - ca. 20 meter hver gang. Så tager den en tur væk fra mig, ca. 50 meter, for at vende tilbage. Her „danser“ den lidt frem og tilbage med ca. 5 meter i afstand.
Der er ingen lys eller lyd... Intet. Den ligner faktisk en flyver set oppe fra. Dog er der ingen bagende. Det mest fantastiske syn min søn og jeg har set.
Der var stort set ingen skyer, og den var næsten over vores hoved. Ca. 50 meter fra over vores hoved. Jeg vil antage cylinderen var 6-7 meter lang med et „bånd“ omkring sig. Vingerne gik ca. 2 meter op fra cylinderen, og 2 meter ned under. Det mest fantastiske var, da den fløj væk fra os, det var som om den bare „forsvandt“ foran os!!! Igen lydløst...


5466 Asperup - 6. august 2014
Jeg (UFO-interresseret) og min familie er på camping. Fra vores lejligheds vindue kan vi alle se en UFO komme fra nord østlig retning og flyve hen over Lillebælt, hvor den sænker farten og ændrer retning og forsvinder ned i vandet ca. 400-500 m ude fra kysten.
Inden for 5 minutter kommer UFO nr. 2 fra samme retning, men hvor nr. 1 fløj mod vandet, drejede denne opad og fløj bort ud mod horizonten. Nr. 2 fangede jeg på kamera (TLF), men dårlig kvalitet og ingen sammenlignings punkter gør, at den ikke er særlig god. Men lyset kan dog ses. Og der kan også ses lys fra et tankskib, der ligger i nærheden af, hvor UFO nr. 1 forsvandt i dybet.
Det kan siges om tankskibet, at det hedder Randgrid - er 265x46 m. 8-12 projektører på skibet oplyser på video. Man kan kun bruge skibet som reference på videoen. Men størrelsesmæssigt må UFO have været noget pænt stort! Video kan ses på Youtube „Ufo over middelfart“ Har den også så den kan sendes?


3650 Ølstykke - 9. august 2014
Jeg var ude med hunden, pludselig reagerede han voldsomt og trak meget for at komme hjem. Da jeg kikkede op på himlen, var der en stjerne og ved siden af den et klart lys, som næsten stod stille.
Kort efter bevæger lyset sig hurtigt mod sydvest, meget hurtigere end et fly ville kunne. Jeg går de sidste 40 meter hjem, og da vi står under carportens tag og kikker op, var lyset flyttet nord for os.
Det kan ikke have været et fly med den hastighed og lysstyrke, hunden var helt ud af den, indtil vi kom indenfor. Jeg løber ind for at hente min telefon, så jeg kunne filme det. Da jeg kommer ud igen, var lyset væk.


2650 Hvidovre - 12. august 2014
Hvidt meget tidligt lys med skiftende hastighed, så ud som der var lille lys hale bagi.


3650 Ølstykke - 13. august 2014
Den 13.8 var min mand og jeg ude at lufte hund ved 23. tiden i Ølstykke.
Vores opmærksomhed blev rettet mod himlen i vestlig retning, da himlen flere gange blev oplyst, som når det tordner mellem skyerne (antagelig torden meget langt væk). Pludselig får vi øje på et kraftigt gult lys, der tændes (farve som halogengul) på himlen mod vest.
Først troede vi, det var en flyver, der tændte landingslyset, men det var mere gult og kraftigere samt meget lavt nede ca. 200 m., og vi troede, det var et fly der måske skulle nødlande. Det fløj nedad i en skrå vinkel mod jorden, pludselig tændte sig et tilsvarende lys bag ved og endnu et, og endnu et i rytmisk tempo, til der var i alt 6-7 stykker på en lige linje som perler på en snor. Lysene var kommet så tæt på jorden, så vi kun kunne se dem gennem trækronerne, indtil de forsvandt helt ned bag træer.
Det punkt vi observerede dem fra er højere oppe, end der hvor vi så lysene, inden de forsvandt bag trækronerne og ned mod jorden. Min mand fotograferede fænomenet med mobiltelefonen flere gange, men på billederne kunne man kun se gadelygter og ikke de gule lys, selvom vi med det blotte øje stadig så de gule lys tydeligere end gadelygterne langt væk.
Det område, det så ud som om lysene/genstandene, havde retning ned mod/landede i er i mark, engområdet omkring Skenkelsø mellem Ølstykke og Oppe Sundby.
Der var ingen lyd overhovedet, og havde det været helikoptere, flyvere eller lignende, ville vi tydeligt kunne høre motorlarmen og se flere lys fra hver genstand end et.
Da vi var kommet hjem med hunden, cyklede jeg ned til det område, hvor vi havde set lysene forsvinde ned, men der var intet at se i mørket ud over engen og søen.
Min mand har aldrig troet på UFOer eller lignende, men efter dette syn er han overbevist om, at dette her var ikke noget, vi hidtil har set, og har ingen logisk forklaring på fænomenet og er ikke utilbøjelig til at tro, det kan være UFOER.....
Da vi fortalte vores datter om oplevelsen, fortalte hun, at hun et par uger tidligere havde set et tilsvarende gulligt lys lyse flytte sig på himlen, da hun var ude og gå med hunden, ved 23'tiden (datteren bor i Stenløse), og lyset var i retning mod Ølstykke, og hun undrede sig også over dette lys og troede først, det måske var et stjerneskud, men det var mere stabilt i bevægelse og samme størrelse lys hele tiden og meget tættere på jorden end fly eller stjerneskud.


2300 København S - 15. august 2014
Jeg var til Smukfest på 10'øren med nogle venner, hvor to af vores veninder lægger mærke til noget anderledes lys på himlen.
Vi ser to markante lysprikker, som er større end stjernerne på himlen, som beværger sig synkront i nord/vestlig retning. På himlen bevægede de sig ikke mere end et par cm fra hinanden. Undervejs cirkulerer de fra hinanden og tilbage igen, før de forsvinder i hast.
Det var svært at vurderer hastigheden, men det var noget hurtigere end et rutefly. Det var svært at sige højden, da vi stod næsten lige under observationen. Men det var langt højere oppe end, hvad lyset fra sceneshowet afgav. En gruppe bag ved os lagde også mærke til hændelsen.


2300 København S - 15. august 2014
I går, ca. klokken 23:55 gjorde mig og mine venner en usædvanlig observation. Vi befandt os til Smukfest Copenhagen. Petshop Boys var netop gået i fuld gang med at spille deres musik.
Min veninde ved, at jeg har en tendens til at kigge op i luften og se diverse mønstre og former i skyerne, så hun kom med en joke omkring det under koncerten, hvilket automatisk fik mig til at kigge op i mod den stjerneklare himmel.
Lige pludselig skinner to kraftige lys. Deres omkreds er betydeligt større end stjernerne på himlen, og de skinner også meget klarere, så de skiller sig hurtigt ud. Jeg gør mine venner og også folk, der står omkring os, opmærksom på det sære lysfænomen, der skinner usædvanlig klart på himlen.
Pludselig er fokus væk fra koncerten, som spiller derud af, og op i luften. De to kraftige lys begynder pludselig at bevæge sig. De flyver i en ok høj hastighed ud i luften, side om side, men ikke i en lige streg, som f.eks. et fly ville. De cirkulerer nærmest lige ud, og følger hinanden i deres bevægelser.
Pludselig forsvinder de ude i horisonten. Det var et forbløffende syn! Nu er det dagen efter, og jeg har lige siddet og skrevet med min anden ven, som også så det, om det. Jeg har læst nogle af jeres beretninger igennem, om der eventuelt var andre, der havde set noget lign. og jeres konklusioner ud fra det.
I nævnte noget med satelitter, der fløj ved siden af hinanden, men fra, hvad jeg kunne forstå, så skulle de bevæge sig i en langsom hastighed. Disse to kraftige lys, vi så i går, bevægede sig i et langt hurtigere tempo, og det ligner heller ikke det vi så, når jeg søger på andre folks optagelser af satelitter, som til forveksling kunne ligne noget uidentificeret.
Smukfest Copenhagen foregik på Amager, ude på 10øren. Fænomenet fandt sted ca. kl.23:55-23:58. Det er første gang i mit liv, jeg har oplevet noget så usædvanligt.


4320 Lejre - 16. august 2014
Objektet bevægede sig hurtigt fuldstændigt lydløst. Jeg tog billede med min mobiltelefon, men det er jo ikke særligt beskrivende. Indimellem så det ud som en flamme i kuglen.
Om dagen hænder det, at der er luftbaloner, der flyver over området, men det var jo buldermørkt, og der var heller ingen lyd at høre, som når der er flammer i ballonen. Den bevægede sig også hurtigere.


2750 Ballerup - 16. august 2014
I lørdags holdt vi vejfest. Omkring kl. 22.45 observerede vi to orangelysende objekter, som kom fløj fra vest mod øst. Der var nogen afstand mellem de to objekter, der fløj i samme bane. Der var ingen lyd at høre.
Jeg opfatter, at de fløj lavt måske 2-3 km, vurderet udfra mine erfaringer, når jeg ser fly.
Jeg gik ind og kiggede på min Fligthradar App. Der var ifølge den ingen fly i området. En kort søgning på Planetariets hjemmeside kunne ikke give svar.
Jeg tænkte først på den europæiske rumstation, men den skulle jf. hjemmesiden allerede være passeret kl. 21.33.
Har i en forklaring?


7000 Fredericia - 23. august 2014
Her til aften, kl. 21.48, gjorde jeg en observation. I første omgang så jeg to „indflyvnings landingslys“, dog undrede det mig, at de var gul/orange.
Jeg var inde at tjekke Flightradar24.com, men der var ikke noget at se. Da jeg vendte tilbage, var der yderligere 6 med retning E (088), hvor to af dem fløj i retning NE (055-075).
Min første indskydelse til, hvad det kunne være, var at det måske var en flok elever i T-17, men det passede ikke med, hvis de havde deres landningslys tændt, at det skulle være gul/orange. Der udover passede hastigheden ikke, idet jeg anslår den til at være mellem 250-300 knob (jeg sammenligner her med de daglige indflyvninger af B737, A320 mv. til EKBI). Hvad højden angår, anslår jeg den til mellem 4500 og 3000 ft. Jeg tog et billed med min mob., men det blev dårligt, men jeg tog også lidt film af det, og der er måske noget på.
Jeg fulgte de to, der fløj NE, med kikkert, og det lykkedes mig at se de flyvende genstande i silhuet, og det kunne sagtens minde om en flyver, men helt sikkert ikke et passagerfly, det var det for lille til.
Det kunne være et F-16, jeg tænker i den størrelsesorden, men det, der undre mig mest, var, at der ikke var nogen lyd!? Der udover var der heller ikke anticollisionslys, beacon, strobe eller navigationslys. Afslutningsvis vil jeg lige nævne, at jeg ikke tror på små grønne mænd.
Jeg er en stor flyvenørd og studerer astronomi, astrofysik og teoretisk kvantefysik. Jeg har rimelig styr på diverse satellitter som Envisat, Iridium og ISS. Men jeg er nu ret overbevist om, at det var noget menneskeskabt, ca. 1000 m over jorden. Med håb om at I kan, og vil, redde trådende ud for mig, vil jeg på forhånd sige 1000 tak.


7500 Holstebro - 28. august 2014
Skal ca. 21.10 vaske op. 5-7 grader over horizonten i sydvestlig retning ser jeg 2 lysende kugler, da de hænger over Jyske dragons Regiments øvelsesterræn, tænker jeg at det er „flares“ dog har jeg aldrig set flares i den farve (jeg har selv været 2 år i forsvaret) kuglerne falder først mod jorden, men begynder herefter at stige mod himlen.
Jeg vurderer derfor, at det må været 2 helikoptere, men jeg har aldrig set helikoptere med så kraftige projektører. Kuglerne stiger højere op i nordgående retning, men ca. 20 grader over horizonten flyver kuglerne i hver sin retning. Den ene kugle flyver i 248 gr. vestlig retning, mens den falder i højde, herefter forsvinder den bag en bygning.
Den anden kugle forsætter med at stige i nordlig retning, og ca. 40-45 grader over horizonten slukker lyset, men jeg kan stadig ane den sorte kugle, der forsætter med at stige i nordlig retning, ca. 55-60 står kuglen stille, hvorefter jeg taber den af syne 278 grader vestlig retning. Klokken er her ca. 21.30.
Jeg er et rationelt tænkende menneske, og jeg tror ikke på flyvende tallerkner og rumvæsener, der besøger os, men det, jeg oplevede torsdag aften, kan jeg ikke forklare.
Der flyver en del helikoptere rundt over Holstebro (lægehelikoptere, militærhelikoptere), men jeg har aldrig set helikoptere bevæge sig som disse to UFO'er gjorde, og jeg har aldrig set en helikopter flyve så højt op i himlen.
Hvis I har fået andre oplysninger eller ved, hvad det er, jeg så den aften så, må I meget gerne skrive tilbage til mig.
Jeg formåede også at tage et billede af de lysende kugler med min Ipad, men billedkvaliteten er meget ringe (selvfølgelig).


4735 Mern - 29. august 2014
Tilfældig får jeg øje på 2 svagtlysende stjerner i NV retning.
Pludselig virker det som om, den venstre af disse daler en smule for atter at stå stille og derefter dale i ryk igen.
Heldigvis havde jeg de 2 stjerners position i forhold til hinanden, og kunne dermed registrere bevægelsen.
Hele oplevelsen varede måske 30 sek. Efterfølgende blev jeg klar over, at hændelsen foregik under og lidt til venstre for Karlsvognen. Muligvis var den højre af de 2 stjerner den venstre nederste stjerne i Karlsvognen (med forbehold).
Et øjeblik efter, mens jeg funderede over episoden, kom et meget kraftigt stjerneskud fra ØNØ mod VSV dækkende det halve himmelhvælv. Håber ovenstående oplevelse har interesse, jeg er selv meget undrende over det observerede.


2000 Frederiksberg - 30. august 2014
Kl. ca. 21.30 vil jeg lukke mit vindue i min stue- og gå i seng, da jeg ser tre røde blinkede objekter på himlen. (Jeg får øjeblikkelig gåsehud ved synet- jeg kan ikke forklare hvorfor.
Jeg optager en film på min iPhone, (jeg kan fremsende denne). Jeg begynder at filme, og ser, at de tre objekter følges op med 5 andre flyvende objekter.
Der er ingen lyd. De er forholdsvis tæt på der, hvor jeg står. De flyver efter hinanden med samme distance imellem hvert objekt. Jeg ser dem komme en efter en. Da der foran min lejlighed er en høj gavl på et højhus over for min lejlighed.
De former nu et „v“ - og glider videre i lav fart.. Derefter går de sammen 2 og 2.. For bagefter at forsvinde i vestlig nordvestlig retning.
Jeg føler mig så heldig at have haft chancen for at se det. Jeg er ikke i tvivl om, hvad jeg så. Jeg håber at de snart kommer tættere på os!!!


8370 Hadsten - 2. september 2014
Gik med min hund og nød den stjerneklare aftenhimmel. Havde kort forinden set et stjerneskud og gik og kiggede efter flere. Jeg kunne se et rutefly fra syd, med røde blink på vingerne. Flyet kommer sydfra en retning som lokalt er fra Hinnerup N.
Pludselig studser jeg over 1 lys i samme farve som stjernerne, som flytter sig med stor fart fra syd-øst mod nord. Dobbelt så hurtigt som ruteflyet.
Jeg ser så også et mindre lys følge det klare lys på siden, men tydeligt det er 2 „ting“. Efter ca. 1 min. drejer begge lys i en „blød kurve“ men nu følger det mindre lys efter det klare. Jeg filmer episoden med min iPhone, men mister begge lys af syne i østlig retning mod Hadsten - Hammel.
Jeg kan stadig se ruteflyet, som ser ud til at være i svag nedadgående position for at lande, men jeg vurderer, at flyet er for højt oppe til at skulle lande i Tirstrup. Aalborg muligvis. Pga min bopæl her, ser jeg ofte fly komme fra syd-vest, som lander i Tirstrup, og som er noget længere nede, når de flyver over Selling. Min optagelse på iPhone er desværre helt mørk, da jeg ikke har prøvet at filme i mørke før.
Jeg har læst, at man nogle gange kan se ISS, men der var altså 1 klart lys fulgt af et mindre klart, men tydeligt lys. Ruteflyet må have bemærket det, da de passerede samme korridor.


4571 Grevinge - 5. september 2014
Filmet i går aftes lørdag den 5 september.
Det lignede noget oval formet på højkant på ca. 1 m høj og 500m væk..
Svævede helt lydløst forbi... Vi var ude og køre...
Der var et lys på, der lignede en flamme ... men svært at se på videoen... det var helt skyfrit... måske en drone ... måske sollyset, der lyste en sølv overflade op.. filmet her: Ufo: http://youtu.be/Inq3dwP_HRE.


2750 Ballerup - 6. september 2014
5 orange lysende kugler.
Det startede med, jeg sidder og putter med min datter på skødet, og min kæreste kigger ud mod altanen og ser den første lysende kugle.
Den fløj ca. 300-400 meter oppe over tagene. Så går der ca. 10 min, og to mere kom frem og fløj 200 m over hinanden.
Det samme sker så igen ca. et kvarter efter. Der var ingen lyd, og de flyver stilsommeligt over aftenhimlen.


3600 Frederikssund - 6. september 2014
Vi så først to lidt ovale kugler. De fløj ret lavt, hurtigt og lydløst. Da de var ved at forsvinde ud af vores synsfelt, kom der to nye kugler i samme retning.
Ingen af os har set noget lignende før. Jeg gætter på at de var 200-400 m oppe. Det lignede ikke de satellitter, man indimellem får øje på. De så større ud end stjerner og planeter.


3600 Frederikssund - 6. september 2014
Går ud på min terrasse lige omkring midnat. I retning fra Slangerup ser jeg 2 objekter på himlen de flyver lidt forskudt og lavt på himlen. De har form som cigarer med lidt firkantede snuder, de udsender et meget kraftigt rødt/orange lys. Da de er lige over mit hovede, flyver de side om side. Der er ingen motorlyd, og deres hastighed er forholdsvis lav. De fortsætter i retning af Jægerspris og „forsvinder“ pludselig ind i himlen. Og jeg står måbende tilbage. Intet jeg nogensinde har set på himlen kan sammenlignes med dette syn.


8920 Randers NV - 11. september 2014
Kl. 09.35 kom der en flyver over vores hus, sportsflyver, og jeg kikkede op. Over sportsflyveren var en stor sølvfarvet tallerken på størelse med en lille Fiat. Den fulgte flyveren og trak ud langs den ene vinge og derefter modsat, og så forlod den flyveren ca. 270 grader med en fart som en kanonkugle, og efter 5 sek var den ude i horisonten.


4200 Slagelse - 12. september 2014
Min kæreste, niece og jeg går til en fødselsdag udendørs for at ryge. Vi kigger på stjerner og holder øje med eventuelt nordlys, der potentielt skulle kunne ses på nattehimlen.
Dog får vi ikke øje på nordlys, men pludseligt kan vi se et lysende objekt, der ligner stjerner, som først i 2 min ca. flyver mod højre. Først i høj hastighed, derefter aftager farten. Efterfølgende står „den“ stille i et par minutter og flyver derefter mod venstre i lav hastighed.. Så stopper den og flyver opad hvorefter den aftager i synlighed..
Vi diskuterer om det kan være en satellit, eller måske militært fly?


4571 Grevinge - 12. september 2014
Så 5 til 6 ildkugler over himlen.
De kom sådan nedefra mod nord og fløj over himlen mod vest.
Først kom der en og så de 4-5 andre bagefter med 3-5 sekunders mellemrum. De startede meget kraftige i farven (som ild), og jo højere de kom, jo mindre blev de, og til sidst blev de så små ligesom en stjerne, og så forsvandt de.
De startede med at være lige så store som to håndfulde godt og vel og blev mindre og mindre....... men de lignede fuldstændig ligesom ildkugler........ men aner ikke hvad det er, kan I hjælpe mig....... Min veninde tror, det kan være ufoer, kan det være rigtigt???


8260 Viby J - 17. september 2014
Er ude for at lufte min hund. Det er helt stjerneklart. Går over på en fodboldsbane tæt på mit hus, for at se på stjerner, og så hunden kan blive luftet af.
Først ser jeg et stjerneskud i østlig retning, ummidelbart kort efter ser jeg et stjerneskud mere i sydlig retning. Går videre og hunden stopper for at snuse. Jeg kigger op på himmelen igen, og kan se en flyver meget klart passere. Da den er væk, kigger jeg stadig på himmelen, og ser først, hvad jeg tror kunne være en satellit, men meget lyssvag, og meget højt oppe. Lige på et split sekund er den meget tæt på, ca i samme højde som flyveren, og den er kuglerund og meget skinnende som de klareste stjerner på himmelen.
Der dukker 2 mere op, men de lyser ikke helt så stærkt. Jeg kigger kort over på flyveren, og da jeg kigger tilbage igen, er de 3 lysende objekter ude af syne.
Jeg beslutter mig for at gå hjem igen, da jeg møder en nabo, som også lufter hund. Vi står lige og snakker i et kort øjeblik, da jeg i sydøstlig retning kan se et svagt lille lys komme hen over himmelen ikke i særlig høj fart. Det bliver kraftigere og kraftigere i sin lysstyrke og størelse og stopper helt op på himmelen. Det gjorde mig faktisk en smule bange. Det blev på størrelse med et græskar og med meget kraftigt lys.
Jeg sagde til naboen: „Se lige på himmelen der, hvad tror du at det er?“ Han svarede: „Jeg ved det ikke, men ihvertfald ikke et fly.“
Vi stod begge og kiggede på det, og efter 2 minutter forsvandt det, som om det slukkede lyset. Det var ikke et nødblus. jeg ved, hvordan de ser ud. Men 2 observationer inden for 15 min., gør mig meget utryk.


8471 Sabro - 27. september 2014
Min kæreste og jeg står på gårdspladsen og ryger en smøg, da min kæreste pludselig siger: „skat prøv lige at se det mærkelige fly“, og peger mod vest. Jeg kigger og ser en kraftig orange lyskugle komme flvende/svævende mod vest, hvorefter der pludselig kommer en mere og derefter endnu flere....
I løbet af 2 min kommer der omkring 12 som alle flyver samme retning, nogle hurtigere end andre. Løber ind efter min mobil og får skudt 40 sekunders video, hvor man kan se de orange pletter over himlen. Skal ikke kunne sige, hvad det var, men de sagde ikke en lyd, og farten varierede fra lys til lys?
retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted