logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

6857 Blåvand - 12-15 år siden
Min lillebror og min mor står på stranden, og prøver at filme vindmølleparken ude i vandet. Pludselig kommer denne lyskugle forbi dem, hvor min lillebror så udbryder, „hvad faen var det?“, og hvor min mor ikke har lagt mærke til den.
Min lillebror husker ingenting, da han kun var to-tre år gammel på dette tidspunkt. Vi har tit tænkt og snakket om, hvad det kunne være, da vi først troede at det var et skud, men da vi så nærmere på videoen, kunne vi se at den ændrede retning.
Farten den kommer i, kan vi heller ikke få til at passe med et insekt eller andet dyr.


8462 Galten - ca. juni 2012
Var på vej hjem fra Århus mod Galten, Så et skarpt lys ca. 100 meter oppe i luften. Drejer til højre ned af en grusvej for at obsevere. Det skiftede pulserene mellem de farver som nævnt.
Havde kamera i bilen plus en kraftig laserpind.. Lyste op på det og fik blink tilbage. Der var det ca. 50 meter fra mig. Begyndte at filme, tage billeder. Lagde mærke til, det var helt lydløst. Lige så langsomt begyndte det at svæve mod mig..
Hvor jeg blev bange. Startede bilen og skyndte mig hjem. Til min overraskelse havde jeg fået en masse film + billeder.
Har set ufoer før i det her område, derfor kameraet i bilen.


9970 Strandby - 6. november 2013
Dato 6/11-2013 kom jeg gående med min hund på vej hjem. Det var mørkt. Da jeg nåede ud for min havelåge, så jeg et stærkt orange, lysende kuglelignede objekt bevæge sig mod mig i lav højde i jævn fart. Pludselig mindskede det hastigheden og forsvandt bag taget af mit hus.
Jeg gik om i haven for at se, hvor det blev af og fandt objektet hængende helt stille over mit hoved. Forneden stak der to langstrakte lysende trekanter ud. Der var ingen lyd at høre.
Jeg løb ind for at hente min søn, så han kunne se fænomenet. I mellemtiden var det steget højt på himlen og bevægede sig nu i lige linie i nordlig retning og forsvandt pludselig.


3400 Hillerød - 1. januar 2014
Nytårsaften mellem kl. 24:00 - 01:00 stod jeg, min voksne svigerdatter og min gl. kollega/nabo og snakkede, og mens vi så på krudtet.... så vi et orangegyldent objekt, der fløj rekognoscerende hen over himlen... stille og roligt og ingen tvivl... det var ikke jordisk af nogle arter... ej heller en kinesisk lampe eller nødblus til en båd og lign....
Min kollega var helt stum... og det ser ud til, at flere andre også har oplevet lign... det objekt vi så var flad oval/ægformet... og den måde, den bevægede sig på, er som der bliver sagt i linket... for hurtig til det kunne være en lanterne og for langsom til at være en flyvemaskine, - helikopter, - fyrværkeri eller nødblus... og den holdt samme højde... helt anderledes end, hvad vi vanligt ser og oplever... den skilte sig i den grad ud... jeg har søgt over hele nettet efter flg... og erfarer, at der i alt fald er 7 lande, der har oplevet det samme fænomen på samme dato... endvidere er der flere, der har set det forskellige steder i Danmark...
Desværre var mit kamera i telefonen ikke god nok til at kunne filme det.. men jeg har fundet mange links fra forskellige steder fra samme dato, - der viser det, - som vi så her i Hillerød... jeg forsøger at sætte link ind her... http://www.ufo-blogger.com/2014/01/ufo-news-2014-ufo-video-ufo-sightings-california.html og http://abclocal.go.com/kabc/story?section=news%2Fbizarre&id=9379816, det hoppede ikke som på filmene her.. men det er muligvis pga.. optagelserne det hopper... dette objekt vi så.. holdt fart og højde meget rekoncerende agtigt.. jeg har gemt diverse links fra samtlige, jeg har fundet på nettet efterflg... objektet blev ligeledes set andre steder i Danmark, som jeg også har links til...


1658 København V - 1. januar 2014
Nytår 2013/2014 i København var fantastisk, og der var gang i raketterne fra midnat. Henad ved ca. 00.45 - 01.15 tiden blev både jeg og min søn opmærksomme på, at noget var anderledes.
Jeg stod i stuen sammen med min søster og så ud over kødbyen og op i himlen og så mange smukke farver fra raketterne, og min søn var på værelset, der vendte ind mod gården sammen med sine kammerater. Men han så tilfældigvis ud af vinduet samtidig med, at jeg spottede det underlige lys på himlen.
Først tænkte vi, om det kunne være de japanske papir dimser, man sender op med ild i, men de brænder op og rykker heller ikke på samme måde til siden som dette underlige lys pludselig gjorde. Jeg fulgte den intenst med øjnene, og den var flammende i en slags oval form og midt inde i den ovale form, var den sort.
Mellem det flammende omrids og det inderste af den, var den adskilt med endnu en sort ring, så man faktisk fik to ovale flammende former i en stor. Det var først, da den så pludselig ændrede retning stik modsat af, hvor den var på vej hen, at jeg tænkte... dette er ikke normalt overhovedet. Tempoet var ultra langsomt.
Den kom tættere og tættere på, og jeg kunne nu tydeligt se de flammende ovale former og åbnede mit vindue på 5. sal, og der var ingen lyd. På det tidspunkt var raketterne ved at dale i antal, og den ovale form var endnu mere tydelig. Den havde retning ind over tagryggen på bygningen, jeg boede i, og pludselig så min søn ud af vinduet og sagde, hvad i alverden er det?
Han så den ændrede retning endnu engang og beskev den fuldstænding magen til mig bagefter. Han observerede ingen motorlyd og stod længe og så på den i altandøråbningen.
Pludselig forsvandt den i en ny retning, men med høj fart og væk var den. Vi vidste begge, at der var nogle mindre fly, der filmede hele herligheden over København nytårsaften, men... der var ingen lyd... og nej, vi var ikke fulde. Så hvad det end var vi så, var det ikke helt almindeligt.


2850 Nærum - 1. januar 2014
Observationen blev foretaget i ÆDRU tilstand, og med det skal der også siges, at jeg er ganske overbevidst om, at det ikke var fyrværkeri på trods af den påfaldende dato.
Objektet, omtrent på størrelse med en fodbold (umiddelbart) blev set flyve i en præcis, skrå linje, nærmest præcist 45 grader mod jorden. Lyset var meget kraftigt, og det bold-runde flyvende objekt blev efterfulgt af en kraftigt lysende hale i samme farver.
Jeg må slå fast, at jeg er overbevist om, at der ikke er tale om fyrværkeri, da objektet startede et 50-100 meter over almindelige raketters flyvehøjde, og da der ikke var lyd/eksplosion. Der ud over kan det også siges, at jeg efterfølgende observerede 1 „normalt“ stjerneskud umiddelbart efter overstående hændelse.


3450 Allerød - 5. januar 2014
Lysende gullig kugle krydsede himlen i højde som fly 10-12 km men med større hastighed end fly.
Fly udelukket, måske en satelit, hvor højden har snydt mig. Flyvebane meget lige. Farven som brændende tændstik. Hvis lige op hos mig er 90 gr. ser jeg objektet ca. 45-50 gr.


7100 Vejle - 5. januar 2014
En orange/gul rund genstand bevæger sig fra syd mod nord. Med en hastighed der er ca. 3 gange hurtigere end alle de passagerfly, der ofte kommer ind over Vejle for at lande 30 km. længere vestpå i Billund. Der kunne ikke høres nogen lyd fra genstanden, da den bevægede sig over os.


5800 Nyborg - 10. januar 2014
Hvidt objekt, da det er tydeligt, det er oplyst/reflekteret af sollyset.
Objektet stod helt stille på himlen, lignede en udtrukket eller forvrænget trekant.
Desværre kom der en front ind (skyer), og det forsvandt bag skyerne.
Min kone opdagede det, at det var usædvanlig lys på himlen. Så nåede ikke at fotografere det.


4220 Korsør - 1. februar 2014
Skiftet fra 2 lys til 4 lys med gule vinger, var stille stående så den ca. 15 min.


2820 Gentofte - 2. februar 2014
Min hustru, søn og jeg observerede på den i aften stjerneklare himmel et objekt, som var helt lydløst.
Jeg har tidligere set meteoerer, men i dette tilfælde fløj det langsommere, så måske var det en satellit højt oppe i atmosfæren?. Objektet var orange og lignede en brændende kugle.


8543 Hornslet - 2. februar 2014
Vi kommer kørende fra Voldum mod Skader den 2/2 2014 kl. 20:03.
Vi ser et orange lys mod nord. Det virker som om, det er tæt på jorden og tæt på os. Da Skader ligger i en dal og husene dækker for udsynet, går der et min. eller to, før vi er på den anden side af byen.

Da vi kommer ud af byen igen, kan vi se lyset igen, men da er det længere væk. Vi drejer mod nord og kører samme retning.

Lyset øger hastigheden og forsvinder ud i horisonten i løbet af 1 til 2 minutter, hvorefter det var væk.


4100 Ringsted - 3. februar 2014
Jeg kunne se solen tydeligt gennem den disede himmel, og observerede en rektangulær genstand, der stod helt fast samme sted henover solens skive i al den tid jeg observerede fænomenet, i alt ca. 5 minutter.
Objektet så ud til at have skarpe rektangulære former og fremstod helt sort op mod solen. Jeg vil gerne vedhæfte en tegning af solen og objektet, der gengiver placering af objektet, samt størrelse i forhold til solen, men ved ikke, hvordan man gør det fra denne side. Jeg forsøgte uden held at fotografere det med mobilkameraet på fuld zoom. Jeg kan ikke se det på billederne, nok grundet kameraets dårlige opløsning ved zoom, samt for lille brændvidde.
Hvad kan jeg have set, findes der stillestående satellitter i den form som man kan se fra jorden med det blotte øje ?


3650 Ølstykke - 7. februar 2014
Fra spisebordet ud af vinduet blev jeg opmærksom på 15 lysende rødvinsrøde ting i luften, som bevægede sig ret langsomt mod NØ, i „formation“. De var fordelt sådan, at ca. 8 var i forlængelse af hinanden, de øvrige var 2 over hinanden. De var for tætte og for mange til at være alm fly, og farven var absolut ikke „lanterne-rød“, så alm. fly er udelukket.
Jeg har hørt, at der nogle steder opsendes små „luftballoner“ ifbm. fester og lignende. Den rødlige farve var ikke ild-farvet, men har der været et selskab, kan det jo ikke udelukkes. Men jeg undrer mig så over, at de ikke fløj langt mere ustabilt i vinden.
Jeg har googlet „UFO red light“ og må sige, at flere fotos der dukker op der, ligner til forveksling.
Vi fulgte dem i mindst 5 minutter, mens de langsomt og indbyrdes i samme afstand forsvandt mod NØ. De ændrede ikke højde, hvad jeg ville tro luftballoner ville gøre over 5 minutter. Jeg forsøgte at tage video med tlf, men pga modlys fra gadelamper kan jeg ikke umiddelbart se, at de røde lys er kommet med. Jeg har dog stadig optagelsen.


9800 Hjørring - 14. februar 2014
Var på vej ud at gå med min hund, da der er et eller andet, der lyser kraftigt op skråt bag mig og afgiver reflekslys i mine briller.
Drejer hovedet mod nordvest og ser en kæmpe orangerød kugle, der først bevæger sig raskt, sætter farten ned, for derefter at tage et ordentligt ryk mod øst. Den ændrer retning og bevæger sig derefter lidt imod syd (imod mig).
Jeg ringer til min bedre halvdel og beder hende og hendes forældre om at finde en kikkert. Imens jeg taler med hende, ser det ud som om objekt bevæger sig ned mod jorden (har aldrig været højt over, efter mit skøn) og tager pludseligt et ordentligt ryk op igen og bevæger sig så videre mod øst (vil vurdere at objekt på dette tidspunkt må befinde sig over Skibsbylejren).
Min svigermor får lige nøjagtigt peget kikkert i retning af objektet, da det forsvinder ud af syne, muligvis i skjul af skydække. Ved ikke hvad det var, men stort var det og det bevægede sig til tider med meget høj hastighed. Kan afskrive månen, da denne hang mod øst/sydøst og havde en helt anden farve. Vil afvise et fly, da jeg aldrig har set et fly, der kan ændre fart og retning på samme måde og heller aldrig set et fly, der lyste så kraftigt i denne farve.


3630 Jægerspris - 14. februar 2014
To flyvende objekter kommer ind fra syd i lav højde (under et tyndt skydække)ind over Jægerspris. Da de er tættest på flyver de forbi i ca. 60 gr. højde og drejer over mod nord, hvor først den ene forsvinder og 20 sek. efter den anden forsvinder for øjet i ca 10 gr. højde.
Observationen er filmet på en Ipad. Da de er tættest på, er de anslået i 300-600 m. højde.
Stærkt lysende orange-rød, helt uden lyd. Lysstyrke 50x Venus.
Jeg har kigget meget stjerner og himmel, men aldrig set noget lignende. Ensartet lysstyrke. Intet blink. Rund orange lyskugle.


Playa de las Americas Tenerife - 24. februar 2014
Første nat på vores ferie skulle jeg på toilet og gik bagefter ud på terrassen. Og der så jeg noget meget underligt...
Det var overskyet, men månen og stjernerne skinnede igennem skydækket. Og pludselig dukkede en ovalformet „"sky“ frem. Den var lysere end skyerne og „susede“ meget hurtigt rundt i ringform. Stort radius - tror jeg - da jeg måtte vende hovedet hele tiden, for at følge den. Ca. efter hver 10 - 15 sek. stoppede den brat - og hver gang samme sted. Var „stille“ i ca. 4 - 5 sek. og fortsatte derefter.
Jeg sad på terrassen i ca. 1 time - og tænkte til sidst, at jeg var blevet skør - men den fortsatte. Radiussen blev en gang imellem mindre - og på et tidspunkt fløj den vandret frem og tilbage. Men stadig med stop på 4 - 5 sek. samme sted.
Jeg måtte vække min mand for at få bekræftet, at jeg ikke så syner eller var blevet helt „tosset“ - og han så og bekræftede. Højst besynderlig oplevelse - som har fyldt meget på ferien.


5485 Skamby - 8. marts 2014
Vi ser en hvid skikkelse på himlen.
Min søn ringer og siger, det ligner en flyver i snor, da den ligger i en fast rute og ligner noget, der cirkulere. Jeg kikker ud og ser noget, der ligner et stjerneskud, men kan så godt regne ud, det er det ikke, da det er samme sted, det dukker op hver gang. Så siger jeg, det er et fyr, men sådan et, har vi ikke så tæt på.
Jeg står så og fokusere samtidig med, jeg prøver af finde ud af, hvad det kan være. Jeg har intet svar.


5892 Gudbjerg - 8. marts 2014
Vi ser 3-4 lys på himlen, det ser ud til de er over skyerne. Vi tænker om det er noget projektør lys et eller andet sted fra. Men det flytter sig på himlen.
Lysene kører rundt i cirkler skiftevis tydelige og svage og bevæger sig længere væk, mens vi iagttager dem.
Vi prøver at køre efter det og kan følge det til Gislev, men hvor det stadig virker til at bevæge sig væk. Jeg kører så hjem igen, men min svigersøn og datter og en kammerat fortsætter.


5464 Brenderup - 8. marts 2014
Et uskarpt lys, der cirklede i store ringe, med en konstant hastighed og flyttede sig også på den måde ...
Troede først, det kunne være unge, der legede med laser, men lyset kom også tæt på, og der var ingen mennesker nedenunder, såvel som det vist heller ikke kan lade sig gør med så jævn en hastighed over så stort et areal...
Har lige kigget igen... Den er her stadig..


4320 Hvalsø/Lejre - 12. marts 2014
Onsdag morgen. Jeg kører mod Kværkeby og ser mod nord et kugleformet objekt. Det hænger på himlen.
Jeg sætter knægten af i børnehaven og fortæller om min beretning. En padagog kommer med ud og kigger. Vi observerer i 3 min.
Det flytter sig ikke. Det er tydlig. Jeg kører mod Roskilde og kører over Hvalsø/Lejre.
Jeg kommer næsten ind under objektet


2450 København SV - 12. marts 2014
Står ved kaj, Enghave Brygge Kbh. Og fortæller om Orion til kolega.
Ser med min kikkert navy 9x63 field 6,2" på tågen under Orions bælte, hvor der pludselig kommer 2 stk lysegule „stjerner/satellitter“ ind foran - meget langt ude.
De flyver tæt sammen, men krydser i den flugt, jeg ser. Jeg ser dem kun få sek. Men er ikke i tvivl. Det kunne være flytrafik til Kastrup, eller satellit. De fløj meget hurtig, og jeg gjorde min kolega klart, at det var UFO.


8755 Nørre Snede - 12. marts 2014
Mod nordnordøst sås et lysende objekt falde direkte ned mod jorden.
Det var ulig noget stjerneskud, snarere rumaffald. Det faldt lige ned, forekom rødglødede på undersiden med en lys hale efter sig, inden det slukkedes/forsvandt af syne ca. 105 grader over jorden.
Var midt på vejen mellem Klovborg vestpå mod Nørre Snede som passager i en mindre personvogn. Langt væk mod højre side ses en genstand på himlen, der bevæger sig ned gennem atmosfæren med så stor hastighed, at den er rødglødende på undersiden. At dømme ud fra dens bane, var den ikke længere væk end måske helt ned til 20-50 km, bedømt ud fra den relative bevægelse over den stjerneklare himmel, mens vi bevægede os med godt 80 km i timen.
Føreren af bilen kunne ikke se objektet, der var 95 grader til højre for kørselsretningen, da det blev observeret og ca. 100 grader fem sekunder senere. Nordnordøst.
en, og det orange lys „fader“ lidt inde i skyen, og det går jo hurtigt!
Det er fanme da ingen helikopter, der kan lave sådan en manøvre, og hvor er lyden henne især i den modvind, ville man ikke være i tvivl, selvom jeg vil tro, jeg er nok 3-4 km fra objektet!
Jeg stopper op og ser, objektet laver det samme mønster igen (2 gange) for så til sidst, bliver objektet i skyen og flyver mod nord og forsvinder helt!
Øøhh hvad skete der lige der! Jeg er en simpel mand, der bare skal på arbejde – passe mit liv – min familie og nu er der andre ting, man skal tage stilling til her i (der er fart på Danmark), hvis i forstår hvad mener!
Jeg er helt indforstået med den udvikling, der er inde for vores tv/medie verden – idet man ikke skal tro på noget af det crap, der bliver lagt på youtube mm. Men denne gang så jeg sku noget LIVE, som et fornuftigt menneske ikke kan tilsidesætte eller bortforklare med alt det, vi bliver proppet med i vores medier – såsom det er en luftballon – forsvaret holder øvelse – eller det var en nødraket – nej nu stopper de sku!!
Det ville i min verden være for naivt at tro, vi er de eneste i universet, og de skinnende stjerner på himlen ikke altid vil bare være skinnende stjerner er nok noget, vi aldrig for svar på, idet der både er konspirations- og dommedagsteorier om, hvem er vi, og hvornår er det slut, + hvem bestemmer egentlig.
90% skeptisk 10% godtroende/Real så går man nok ikke helt galt i byen, hvis man trykker næsen flad mod sin computer - internettet - youtube mm.
Denne indberetning blev så både en observation + det løse ;-);-)


5270 Odense N - 17. marts 2014
Jeg kom cyklende mod vest på vej på arbejde, i stærk modvind - klokken var ca. kvart i 6 og har hovedet fyldt med dagens udfordringer en mandag morgen, og der er aldrig noget eller nogen form aktivitet så tidlig om morgen!
Men da jeg så en kugle af orange lys dale ned fra skydækket - tænker jeg, det er nok en helikopter, der er ved at lande i Beldringe (en lille lufthavn NV for Odense) jeg cykler bare derudad, imens jeg observerer videre – på objektet for ligesom det var på vej ned mod jorden – svinger det i en halvbue op mod skydækket ig, men har stadigvæk svært at se, hvad det skal være. Det flytter sig ikke på himlen.
Da jeg kommer frem til job i Roskilde, kan jeg stadigvæk se objektet. Sidst jeg kigger efter er klokken 09.45. Det er væk.


4600 Køge - 19. marts 2014
Det er onsdag morgen i Ølsemagle (Køge). Solen skinner fra en krystalklar skyfri himmel, og der er næsten vindstille. Jeg lufter hund og følges med min datter, som er på vej til skole.
Vi ser en mørk grå metalisk kugle hænge lavt over horisonten mod vest (ca. 290°). Jeg vurderer den til at være MINDST en km, formentlig flere km væk. Ved udstrakt arm er den, fra vores position, på størrelse med en tommelfingernegl. Objektet har omkring sin egen størrelse i „fri luft“ mellem det og horisonten under det.
Vi standser og observerer kuglen et øjeblik og går videre. Kuglen bevæger sig ikke, den er der bare.. Vi ændrer retning og der er nu huse, som blokkerer for udsynet, men man kan stadig se den i horisonten „over hække og haver“ imellem husene. Vi passerer 4-5 huse og så er objektet pist væk. Skæve vinkler og synsbedrag taget i betragtning vender vi om for at få klart udsyn igen, men objektet er væk.
Senere, i min søgen på, hvad vi kan have set, finder jeg en bemærkelsesværdig lighed mellem vores observation og observationen fra 4320 Hvalsø/Lejre, præcis en uge forinden. Det virker som samme type objekt, og det er geografisk samme område. Samme ugedag og så er det omkring samme tidspunkt om morgenen.


8660 Skanderborg - 20. marts 2014
Jeg kom kørende på E45 i nordgående retning mellem Horsens og Skanderborg. Jeg fik øje på en stillestående blinkende genstand oppe i luften (på en position svarende til kl. ca 11.30 set fra førersædet i en bil - hvis det giver nogen mening?)
Jeg tænkte at genstanden var alt for højt oppe til, at det kunne være et advarselsblink på en mast eller skorsten. Samtidig ved jeg, at der ikke er master eller høje skorstene i det område, da jeg tit kører på strækningen.
Jo tættere jeg kom på genstanden, jo mere blev jeg klar over, at det var noget, jeg ikke før har set på himlen, mest fordi jeg kunne konstatere, at genstanden var fuldstændigt stillestående, og jeg mener FULDSTÆNDIG set fra førersædet i en kørende bil. Jeg måtte nødvendigvis holde ind i nødsporet. Det kom til at være direkte ud for objektet, som jeg dermed havde kl. 9 for mig.
Mere eller mindre med det samme fjernede det sig i rolig bevægelse og langsomt tempo, vil jeg sige, sydover i en lige linje. Det så ud som en langsom glidende og rolig bevægelse. Måske var der lidt korte stop undervejs, for jeg kunne se det i nogle minutter ud af bagruden.
Da jeg bedst kunne betragte det, var der tre eller fire små blinkende røde lys, som var de omkring en genstand (jeg kunne ikke se nogen form af en genstand, kun lysene) Imellem hver af de røde, blinkende lys var der hvide, også blinkende lys i en slags stråler.
Det er svært at sige noget om højden, men prøv med forestillingen af blinkende lys i toppen af en fjernsynsmast. Som dog alligevel er alt for højt oppe til, at det kan være et „mast“-lys.
Jeg kan ikke sige noget om kompasretningen, for jeg kender ikke udgangspunktets koordinater. Men jeg ved nogenlunde, hvor jeg holdt og kan måske genfinde det.


3400 Hillerød - 22. marts 2014
Jeg var i Gribskov med en kammerat fra fredag d. 21-3 til lørdag d. 22-3-2014. Vi står ved et shelter tæt på Muldebjerg radarstation, hvor vi skulle overnatte.
Vi står og nyder det klare vejr, så vi har en forrygende stjernehimmel. Min kammerat vender ryggen til for at lave os noget kaffe, og et par sekunder efter, er der noget, der fanger mit blik til min venstre side (sydvestlig retning) ca. 250 grader og forsvinder for mig ved ca. 310 grader. Den bevæger sig fra syd mod nord.
Jeg ser en blågrå, bred genstand bevæge sig med en enorm hastighed, og den laver lige som et kort spor i luften efter sig og forsvinder fra mit syn, da den passerer et par enkeltstående træer.
Min kammerat når desværre ikke at se det. Det ser ud, som det er langt ude i horisonten, men forekommer meget tydligt for mig, selvom det gik så hurtigt. Jeg viste dårligt, hvad jeg skulle sige til min kammerat, for jeg har aldrig set noget lignende.
Vi har brugt en del tid på at kigge nettet igennem for at et finde noget, der lignede det, jeg beskrev for ham. Det, der minder mig mest om, hvad jeg så, er, når et jagerfly bryder gennem lydmuren, ligesom det laver en skarp trekants form i spidsen, men den havde lige som en kort hale efter sig som en flamme, men uden gnistre. Der var ikke nogle streger i luften efterfølgende, og det ligner heller ikke noget, der brændte. Der var ingen lyde eller brag.
Jeg ved med sikkerhed, at det ikke var et jagerfly, da det fløj alt for hurtigt til at være det. Jeg har aldrig set et stjerneskud der mindede om det, jeg så, så det tror jeg heller ikke, det var. Kl. var ca. 00:40 d. 22-3-2014, og det bevægede sig fra syd mod nord på min vest side.
Hvis jeg strækker min arm ud og måler med mine fingre, så jeg genstanden som en ca. 1 cm bred vifte. Min odservations tid var ca. 2 sek.
Jeg lavede en tegning af, hvad jeg så, som jeg huskede det, da vi kom hjem. Så hvis det har interesse, kan jeg godt sende den.
Hvis der er nogle, der så, hvad jeg så, vil jeg meget gerne hører jeres observation. Jeg er meget nysgerrig efter, hvad jeg så, så jeg håber, der er nogle der ved noget.!?


8410 Rønde - 23. marts 2014
Min datter på 16 år, som er vidne nr. 2, havde være ude for at se på satellitter.
Hun kommer ind og fortæller om, hvad hun har set, og herefter går vi sammen ud og kikker på den klare nattehimmel.
Efter ca. 10 min. stryger 4-5 svagt hvidorange lys over himlen i en skråt-liggende L formation..


8330 Beder - 26. marts 2014
Kommer kørende på cykel fra Beder op ad Oddervej imod Århus efter en endt fodboldtræning - Her er rigtig mørkt på dette stisystem om aftenen.
Pludselig oppe omkring Søsterhøjsenderen dukker en neongrøn genstand op på himlen, med en hvidlig hale - Den forsvinder med meget høj fart i retning mod Moesgaard Strand og mod øst.
Da jeg ser den første gang på himlen, er det svært at sige, hvor den dukkede op fra, men der var virkelig fart på da objektet forsvandt - Det var helt sikkert ikke et stjerneskud, for det ændrede retning to gang på de ca. 10 sekunder, jeg observerede det.


4173 Fjenneslev - 30. marts 2014
Stjerneskud kraftig hvid i afstand 5-10 km i konstant kraftig lys kommer til syne mod sydvest. Efter ca. 2 sekunder forsvinder det stik vest set fra min bopæl. Pga træer/beplantning ryger det ud af syne ca. 15 grader over Jorden.

SUFOI's Kommentar: Observationen skyldes en ildkugle (kraftigtlysende meteor), som kunne ses over det meste af landet d. 30/3 2014 kl. 00.54. Idkuglen blev registreret på adskillige automatiske ildkugle-kameraer.
Se hjemmesiden: www.stjerneskud.info.


6990 Ulfborg - 30. marts 2014
Et hvidt blændende lys, der kom fra et samlet punkt, nærmest en langvarig blitz effekt. Det oplyste det område, vi ser fra vinduet, have og mark. Vi var vågne fordi hunden netop var kommet ind ad katteklappen.

SUFOI's Kommentar: Observationen skyldes en ildkugle (kraftigtlysende meteor), som kunne ses over det meste af landet d. 30/3 2014 kl. 00.54. Idkuglen blev registreret på adskillige automatiske ildkugle-kameraer.
Se hjemmesiden: www.stjerneskud.info.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted