logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

8723 Løsning - 18. juni 2013
Ser op imod nordøst, som jeg gør tit, og ser en ufo lukket op i bunden med stærk lys. Da den begynder at lukke, begynder den at bevæge sig. Da den er lukket, går set stærkt mod øst.


4000 Roskilde - 1. juli 2013
Jeg har kl.23.03 observeret et et objekt over Roskilde, som kom fra vest (ca. Svogerslev af retning) ind over Rønnebærparken hvor jeg bor.
Objektet bevægede sig mod øst i zigzag, hvor hvert zigzag er ca. 200-300 meter og objektet skiftede retning i en frekvens på ca. 1-1,5 sekund fra side til side i forhold til flyveretningen. Der var et fly, som krydsede objektets kurs. Flyet var af enmotors type og fløj fra sydvest mod nordøst i en lavere højde end objektet, og jeg er sikker på, at piloten har set objektet, fordi jeg bemærkede objektet pga. lyset, da det var lige over mig i ca. 700-1000 meters højde. I udstrakt arm målte objektet som en knyttet hånd.
Ojektet var kraftigt lysene med rødligt skær og var totalt lydløst. Objektet forsvandt i horisonten vestlig retning kl. 23.06.
Min vurdering er, at objektet øgede hastigheden betragteligt, da det fra en størrelse på ca. 2 cm i udstrakt arm og 45 grader over horisonten, til det forsvandt i horisonten som en lille prik kun gik ca. 10-12 sekunder.
Jeg har aldrig oplevet noget ligende.


4000 Roskilde - 5. juli 2013
Jeg var på vej ud efter sidste koncert på Roskilde og ser disse tre orange kugler, der danser hen over himlen. De to af dem var forholdsvist tæt på hinanden, og de så ud til at „danse“. Den tredje fulgte bare stille og roligt med og så en smule større ud.
Jeg har filmet dem på min smartphone. Hvis jeg selv skulle vove et gæt, vil jeg tro at der er tale om vragdele fra en satellit eller andet rumskrot, der brænder op.


3000 Helsingør - 7. juli 2013
Jeg sidder i min stue og ser en film, da noget stærkt lysende skærer mig i øjnene udenfra gennem mit vindue således, at jeg straks ser op og misser med øjnene.
Går straks hen til vinduet og tænker: „Hvad i alverden er det?“. Åbner mit vindue for at høre, om der er lyd, men der er ingen lyd fra f.eks. et fly eller en helikopter.
Pludselig dukker der en til op og derefter flere i meget korte intervaller. Nogle gange kun 1 lysende „kugle“, andre gange 2 eller flere. De flyver allesammen den samme retning og inden for et vist antal .. øhh.. meter omfang. Det hele varer cirka 4 til 7 minutter, og så kommer der ikke flere.
De flyver meget hurtigt og mod slutningen af hele episoden, kommer der 5 stykker flyvende hurtigt, hvoraf den ene af lyskuglerne indhenter den ene af de andre lyskugler, hvorefter den ligesom sænker farten - det, der dog undrede mig, var hastigheden på hele denne episode og måden det skete så „legende let“.
Selvom jeg er meget åben som person, er jeg dog godt klar over, at det måske kan have været Japanske vejrballoner eller... ??...
Optog cirka 2-2½ minut af oplevelsen, samt tog et billede med mit mobilkamera, hvis I er interesserede i at se dem.


8000 Aarhus C - 12. juli 2013
Vi så et orange/rødt objekt på himlen, og troede det var Mars, da vi kom om bag en anden bygning, var der pludselig en mere, de lyste nu begge orange/røde, vi kiggede mod retningen de fløj, og der var et noget større sort objekt, der fløj i samme retning. Vi kiggede tilbage mod de to andre, som nu slukkede og blev sorte, mens de forsatte hen over himlen, og blev væk bag et hustag. Ca. 30 sekunder senere kom endnu et objekt flyvende med samme kurs, dette så dog ud til at slukke hurtigere, og forsætte som en sort kugle hen bag tagene.


2770 Kastrup - 12. juli 2013
I går d. 12/7-2013 ca. 23.15 sad jeg i stuen, da jeg så en rød lysende „kugle“. Troede først det var et „nødblus“, men opførte sig ikke som et.
Så den fra min altan mod vest, og den fortsatte mod syd (langs Kastrupvej) mod lufthavnen, hvor den så stod stille i flere minutter, hvorefter den forsvandt. Den lyste meget klart rødt, lidt hvid lys, ingen blinkende lys og ingen lyd. Det hele tog ca. 10 minutter. Prøvede at tage et billed med mobilen, men der er bare en lys plet - med lidt hale.


4200 Slagelse - 13. juli 2013
Under afholdelse af børnefødselsdag med efterfølgende grill-hygge, observerede jeg et indkommende „meteor/stjerneskud“, dog var dennes hale meget kort, nærmest stoppende.
Det mærkelige ved observationen var dog det, at „meteoret“ blev ved med at lyse som en meget kraftig „stjerne“, svævende i retning mod vest, i en hastighed på ca. 1-2 sek. pr. cm. aftenhimmel.
Jeg tager så min laser og lyser i en cirkel rundt om objektet, og modtager et svar retur via et hurtigt KRAFTIGT blink, og „ufoen“ fortsætter i samme retning mod vest, dog med mindre kraftigt lys. Jeg markerer endnu en gang med laseren og får samme svar hurtigt KRAFTIGT blink, derefter forsvinder/slukkes „stjernen/lyset“ og kan ikke ses mere!


3550 Slangerup - 13. juli 2013
Jeg observerer lørdag aften kl. 22.50. En kraftig rød plet, som et nødblus på himlen i vestlig retning ca. 240 g, som forsvinder i østlig retning ca. 90 g og 45 g over horisonten. Det bevægede sig i en lige linie over horisonten, hurtigere end en flyver, der var ingen motorstøj.
Inden objektet forsvinder efter 10 - 15 sekunder blinker den røde plet et par gange. Netop som man tror, at det røde lys svinder ind blusser det op igen, og det fortsætter det med i de sidste par sekunder, indtil det er ude af vores synsvinkel.
Det røde lys kan på ingen måde sammenlignes med en flyver eller et nødblus efter min mening.


3400 Hillerød - 13. juli 2013
Der observeredes to lysende „ildkugler“ med ca. 2 minutters med 2 minutters mellemrum. „Kuglerne“ bevægede sig begge ens, fuldstændig lydløst, tilsyneladende let slingrende, men med fastlagt kurs.
Det lykkedes at optage tre digitale fotos af kugle nr. tre, som ved forstørrelse til pixel-grænsen udviser karateristika som ved en efterbrænder på en jetjager, eller en raketmotor-udstødning.


4800 Nykøbing Falster - 19. juli 2013
Der kom først to kugleformede røde prikker, derefter to til efter et minut og til sidst en. Har de sidste 3 på min telefon, men det er ikke den bedste optagelse.


3060 Espergærde - 19. juli 2013
Så en ildkugle bevæge sig pænt hurtigt sydover. Kaldte på min mand, der nåede at se den fra husets 1. sal på den anden side af huset, hvor den forsvandt sydover bag nogle træer. Spændende - har aldrig set det før.


2100 København Ø - 20. juli 2013
7 lys svævede i horisonten i uvilkårligt mønster. Ser dem bevære sig rundt i ca. 15 sek., hvor efter de forsvinder. Ca. 1 min efter kommer de igen. Ser dem igen i ca. 15 sek., hvor efter de forsvinder som hvis nogen slukkede for lyset. Står og venter i 20 min hvor intet sker.


6400 Sønderborg - 22. juli 2013
Jeg var vej til Aabenraa med bussen fra Sønderborg og skulle over den ny bro. Det var kl. ca. 8.05. Da jeg lige skulle at køre over broen, så jeg et objekt ved siden af broen.
Det stod helt stille i luften, så jeg kørte lige forbi. Tror jeg var ca. 5-10 m fra det, så jeg så det rigtigt tydeligt. Det lignede en stor cykelhjelm med to lygter ved siden af hinanden. Det var ca. 60 cm. Det var grå med blå bred stribe på midten.
Jeg kørte langsom forbi det og kikkede rigtigt meget på det. Der var biler bag ved mig, så jeg nåede ikke at få taget et foto af det, desværre. Der var også en anden bus og biler foran mig, så de må jo nok også har set noget. Det var lidt under mig, så derfor kunne jeg se, at det havde en mørkeblå bred stribe.. Ved ikke hvor langt der tid, det var der, for det var der, efter jeg kørte forbi det. Så jeg så det ikke forsvinde...


5220 Odense SØ - 22. juli 2013
Min søn kaldte på mig og pegede op mod himlen. Vi kiggede ud af vores vindue på 1.sal i vores hus. Vi så et mandelformet objekt flyve lydløst og lavt i høj hastighed hen over himlen. Farven hvid.
Jeg tænkte, det først måtte være et lille fly, men hastigheden og den glidende fart, den fløj med, gjorde, at det ikke kunne være det. Jeg kan ikke forklare, hvad det var. Måske kan I hjælpe os?


3400 Hillerød - 23. juli 2013
Jeg opdager en meget lille hvid plet på himlen næsten over hovedet, den flyver i retning mod nordvest, hasigheden overstiger det, jeg normalt ser ved de rutefly, der overflyver området, måske det dobbelte, og formen er rund og ligner da heller ikke fly, og der er ingen kondenssttriber.
Jeg tror først, det er en sæbeboble eller fjer, men med objektets konstante hurtige fart og den lige retning mod nordvest, er det ikke troligt, jeg har dog svært ved at bedømme, hvor langt væk objektet er. Hvis det er en sæbeboble, må den jo være tæt på, og jeg vil hente min kikkert, men kan se, at jeg ikke kan nå det, og umiddelbart efter forsvinder objektet.
Det har været på himlen i ca. 10 sekunder, og der går vel 5 sekunder, da det dukker frem igen, men denne gang siksakker objektet som en sommerfugl, dog stadig med retning mod nordvest, efter 5 sekunder forsvinder det så i den blå luft.


2650 Hvidovre - 23. juli 2013
Jeg var alene i min vens lejlighed på 15. sal i Rebæk Søpark og sad på sofaen og kiggede i retning mod vinduet. Døren til altanen var åben.
Pludselig hører jeg en mærkelig lyd og kigger ud. Oppe på himlen ser jer en sort „ting“, der bevæger sig i ring og stiger mod himlen med høj hastighed. Solen skinner mig direkte i øjnene, så jeg kan ikke se den meget tydeligt.
Jeg skynder mig at finde mine solbriller frem og tænde for min Iphone for at optage den mærkelige ting på himlen. Mens jeg gør det, så er „tingen“ allerede kommet lang væk fra mig. Men, alligevel, jeg optog det jeg kunne og vil meget gerne sende den optagelse til jer. Måske så jeg blot en sort pose på himlen, men den var meget mærkelig at se på, den gav lyd og bevægede sig helt oppe over solen.


4840 Nørre Alslev - 23. juli 2013
Vi sad på terrassen og nød den dejlige aften. Pludselig ser vi en lysende kugle dukke op på himlen, nærmest rullende fra øst mod vest for lidt efter at forsvinde igen.
Ingen af os har nogensinde set så stort lysende objekt på himlen.
Vi er selvfølgelig nysgerrige over at vide, hvad det var. Andre må også have set den?


6830 Nørre Nebel - 23. juli 2013
2 røde kugleformede objecter kommer lydløs hen over himlen, i forholdsvis lav højde. Efter ca. 10 min kommer yderligere 2 og forsvinder ud over havet.


5750 Ringe - 26. juli 2013
Jeg har lige oplevet en overflyvning, som jeg ikke kan relatere til noget menneskeskabt.
Jeg sad på min altan, og i minuttet 21.31 ser jeg et lydløst objekt overflyve Midtfyn. Det tager mig lige et par sekunder, at gribe mobilen, og få kameraet klar. Jeg har 5 billeder taget med mobil, som jeg ikke har set kvaliteten af endnu, da jeg hellere ville dele denne besked med jer.
Jeg bemærker samtidigt en flyvemaskine, men på lyden har den en øst-nordøstlig retning. Objektet, sådan som jeg oplever det, afviger ikke mange grader fra nord.
Objektet er ovalt/æggeformet, og bevæger sig med en hastighed, jeg ikke har set magen, med mindre et privat propelfly har været 200 mtr. oppe, eller forsvarets F-16, i direkte linie max. har været 1000 mtr. væk.


2100 København Ø - 28. juli 2013
Jeg selv og en ven har netop observeret 7-8 meget hurtigt bevægende grønne pletter på himlen over København. De bevægede sig i højere luftlag end skyerne, og til sammenligning med flyvere, der skulle lande i København, ved meget højere hastighed.
De første fire fulgtes ad i en kolonne, og de sidste fulgte efter en efter en med 5-10 sekunders mellemrum. Vi observerede det omkring klokken 00:20, og det varede i omkring 1-2 minutter - altså deres passage af nattehimlen.


3660 Stenløse - 30. juli 2013
Den kom svævende fra højre,(syd/syd-øst), blev langsomt lidt større, halvdelen af månens størrelse på himlen (månen var der ikke (skyet)), glødede som fuldmånen, men stærkere, og i meget klar guldfarve, måske meget lidt flakkende i lyset, men absolut stærkt, stort, klart lys.
Efter den har passeret lidt forbi midten af mit synsfelt, stopper den næsten op, og svæver væk fra mig igen, imod øst/nord-øst, bliver et kvart sekund til en mindre rødglødende ring, men bliver så straks til den store glødende kugle/sol igen, bliver langsomt mindre og toner væk i skyerne...
Måske kan andre fortælle lignende, i dette område og tidspunkt?
Der var ingen lyd at høre...
Den var måske i 1-3 km højde....
Lige præcis denne dag var min tlf.med kamere flad for strøm(3%), og lå hjemme til opladning, da jeg gik tur m.min hund...


3751 Østermarie - 30. juli 2013
Vi har lige kørt fra Svaneke til Østermarie på Bornholm.
Da vi kom halvvejs, kom der fire lavtflyvende lys imod os med jævn hastighed og ens afstand til hinanden. De havde ikke meget fart på, og det så meget mystisk ud.
Er der en forklaring?
Kl. var 22.35 så det var nok ikke 4 svæveflyvere.


8654 Bryrup - 2. august 2013
De fløj i formation i lige linie, lav højde, stille jævn fart. Fra øst og direkte mod vest, hvor solen lå bag horisonten.
De kom enkeltvis, parvis, trible, og ja den sidste var lidt større. Det hele tog vel over 5 minutter, altså de kom med mellemrum og fløj samme vej.. Vild oplevelse.
To vidner udover migselv og et par billeder. Gyldne kugler med forskellig farvet auraer..


4990 Sakskøbing - 4. august 2013
Jeg gik ud kl. 22:30 for at trække lidt luft og kigge lidt på aftenhimlen.
Som jeg normalt altid gør, når jeg går ud, stikker jeg næsen i sky og studerer stjernerne. Jeg kigger lidt rundt på himlen og kan ud af mit højre øje „se“, at der kommer et kraftigt hvidt/lyst lysende objekt imellem grenene på et træ. Jeg står stille og følger det med øjnene mod øst. Jeg lytter for at høre efter lyd og kan svagt høre lyden fra et fly. Jeg får lokaliseret flyet, som ifølge Flightradar24 er Flight NAX4MF fra Barcelona til Arlanda, så det er der lyden kommer fra.
Jeg vender øjnene over mod objektet igen og følger det. Det svæver i en lige linje mod øst med uændret hastighed. Hvor mange grader over horisonten og hastighed, har jeg ingen ide om. Det hvide/lyse bliver svagere og svagere og forsvinder i østlig retning.
Da jeg kommer ind, slår jeg først op på Flightradar for at se, om der har været andre fly til stede ved min lokation på det givne tidspunkt, men der er kun NAX4MF. Bagefter slår jeg op http://iss.astroviewer.net/, og det kan meget vel tænkes, at det er ISS, jeg har været vidne til. Hvis det er, er det første gang i mit liv at jeg har set ISS på himlen, hvis ikke det er ISS, vil denne observation stadig være en UFO, indtil det modsatte er bevist. :)


5660 Aarup - 4. august 2013
Stod i haven og snakkede mobil, hvilket gjorde jeg ikke var klar til at filme det, men jeg så på den klareste stjernehimmel, hvorpå jeg observerede flere unormale røde lys fra øst, der „svævede“ over himlen, idet det var lydløst, mod vest.
Objektet var trekantet lignede det, udefra placeringen af de røde lys, som var trekantet, afstanden fra mig til objektet er svært at sige, da jeg ikke har nogen anelse om, hvor stort, det er. Men det virkede til ar være stort.


9700 Brønderslev - mandag, august 2013
Så en rimmelig stor rød kugle komme fra syd-vest og så forsvinder så i nord øslig retning, 40 grader ca. Farten var rimmelig hurtig. Kl var 22/15 Det var en mærkelig oplevelse. Har aldrig set det før.


7700 Thisted - 8. august 2013
Jeg sad og så TV og lidt før midnat, så jeg et glimt, som kunne minde om kornmoden (lyn ude over havet) og tænkte ikke nærmere over det.
Men pludselig så jeg et glimt på den anden side af huset og tænkte, „hvad f... var det“, for det lignede blitz fra et kamera oppe i luften. Så jeg rejste mig og gik hen for at se og fik øje på et kraftigt hvidt lys komme i min retning. Det var vel omkring 5x større end div. stjerner, og det kom hurtigt.
Først tænkte jeg, det er måske en satellit, for det har jeg før set, men kunne så se, at det var den alt for stor til, og hastigheden var også for hurtig.
Der var ingen lyd, og pludselig blev lyset svagt orange og ændrede uden videre 90° retning og forsvandt ud i ingenting.


2650 Hvidovre - 8. august 2013
Sad tilfældigt i haven. Pludselig kom et objekt str. som luftballon - sløret omrids - meget kraftigt lys (som om der var ild i den). Fløj ca. parallelt med Holbækmotorvejen i retning mod Valby/Frbrg. Forsvandt som en prik (himlen overskyet).
Ca. 2 min efter gentog nøjagtig det samme sig. Nr. 2 gang fik jeg hentet videocamera og optog seancen omend, det var svært at holde objektet på displayskærmen - jeg zoomede ind og ud. Videocamera Sony Handycam CX 160. varighed 1.23 min, filstr. 93,6 mb. filtype TS (AVC) Format.
Objekter fløj med stor hastighed og var helt lydløse.


5220 Odense SØ - 8. august 2013
Jeg har nu flere gange og så sent som i aftes kl. ca. 22.30 set en „stjerne“ bevæge sig meget hurtigt over himlen. (I aftes fra ca. vest mod syd).
Det er IKKE et fly, da der ikke er de røde/hvide blink og ingen støj!


2450 København SV - 10. august 2013
Jeg var ude og for en go'nat smøg, da jeg så et orange lys mod S.V. Jeg tænkte først, at det var et slags nød raket eller fyrværkeri, men den havde et pænt fart på og nærmede mig.
Jeg regnede med, at jeg kun se dens form et øjblik, men den blev bare en udefineret orange kugle, indtil den forsvandt i de lavt liggende skyer. Den var total lydløs.


5300 Kerteminde - 10. august 2013
Lysende objekt meget større end stjerne, kom med høj fart fra den ene side hen over motorvejen og senere fra den anden side.
I starten var jeg i tvivl, om det var reflekser. Det var det ikke. Da jeg nu er landet i Kerteminde og går ud, iagttager jeg samme fænomen. Der er høj hastighed. Lyset ses så længe objektet er bag skyen.
Jeg kan desværre ikke tage foto. Har prøvet med video, men det er bare sort.


8000 Aarhus - 14. august 2013
Fiskede i Århus havn, da et jagerfly flyver lavt over havnen Kigger op i luften og ser et hvidt opjekt, 3 små kugler samlet.
Ser pludslig som en sæbebobble rundt om kuglen, trækker sig sammen og fosvinder, imens et lille sportsfly flyver rundt, 3 gange rundt om havnen og byggeriet.
2 minutter senere flyver en helikopter mod øst.J eg formoder at piloterne har set det samme som mig :)


4560 Vig - 14. august 2013
Første gang var fænomenet hvidt og bevægede sig lidt imod sydlig retning, hvor jeg stod.
Troede først det var et fly, men havde ikke det sædvanlige røde og grønne lys, man ellers ser, og efter ca. 3 min. forsvandt det i samme position.
Herefter opstod det igen 3 gange i den tidsramme. Jeg har opgivet med ca. 2 min. varighed pr. gang, men i form af en gulorange ildkugle på størrelse med en fodbold med gult lys vandret ud fra ildkuglen. Det bevægede sig ikke, men opstod og forsvandt i samme position.


4300 Holbæk - 14. august 2013
Hvid kugle med bred, kort „hale“. Størrelsesforhold: Højde 1 - længde på hale 10. Lydløs.
Jeg nåede ikke at registrere, om den forsvandt bag trætoppene i Knudskoven, eller om den „bare slukkede“.
Jeg anslog, at den var omkring 5-10 km væk. Dens udseende var noget i retning af den meteor, som slog ned i Rusland i foråret, dog i en langt mindre udgave.


2100 København Ø - 14. august 2013
Sidder på terrassen med min voksne datter, da objektet pludselig er på himlen. Det flyver lidt frem og lidt tilbage et par gange.
Vi rejser os og tror først, det kan være nogle lyskegle agtigt noget, men pludselig flyver det hen over vores terrasse i nordlig retning.
Det er helt lydløst og fornemmer, at det er ret langt nede. Det er lysende og på størrelse med en luftballon.


2200 København N - 15. august 2013
I går aftes observerede jeg en lysende genstand, ca. 20 grader over den nordlige himmel. Genstanden lyste hvidt/gulligt og pulserede fra svagt til mere intenst, og tilbage igen, med nogle sekunders interval.
Først mente jeg, at det måtte være et fly, men objektet skiftede retning flere gange i et mønster, der ikke er typisk for et almindeligt fly. Samtidig lod det til at hele objektet lyste, og altså ikke blot havde et blinklys monteret, pga. afstanden er dette dog noget usikkert.
Gennem trafikstøjen mente jeg svagt at kunne høre støjen fra en jetmotor, og fik fornemmelsen af, at det måske kunne være en af luftvåbnets jagere, dette er jeg dog ligeledes meget usikker på.
Efter et par minutter forsvandt genstanden i nordlig retning. Jeg er ikke klar over, hvad det var, jeg så. Men måske I kan sammenholde min observation med tilsvarende beretninger fra Københavnsområdet, i det pågældende tidspunkt.


7100 Vejle - 17. august 2013
D. 17-08-2013 sidder mig og min veninde på min altan ved 22 tiden. Pludselig ser jeg en rund ild ting meget tydeligt på himmelen, der var overskyet og ikke en eneste stjerne i sigte.
Jeg tror først, det er en af de der kinesisk lanterner, som man kan sende op. Men det bliver vi hurtig enige om, at det ikke er, da den er temmelig stor og har meget fart på.
Jeg bor tæt på Billund lufthavn, og der kommer mange flyvemaskiner om dagen her, da ruten ligger omkring området. De flyver meget lavt og larmer helt vildt. Så vi troede faktisk det var en flyver, som der var ild i. Men den var ikke på vej til at lande, og den var ikke lige lettet, da den var alt for højt oppe og og var ikke på vej ned eller op, da den bare holdt højden. Den var helt stille, vi kunne ikke hører en eneste lyd. Vi har desuden heller ikke hørt om, at der skulle have været et flystyrt.
Der gik ikke mange sek. før den var væk, og desværre var vi så forbavset over det, vi så, at vi ikke nåede at tage et billede.
Jeg har googlede alt, hvad jeg har kunne tænke, det kunne være. Vi synes mest, det lignede en komet, fordi den var ildrød! Men den havde ikke en „hale“ efter sig?


6300 Gråsten - 17. august 2013
Så 10 flyvende objekter først hang de stille for derefter at flyve stille ind over os, for derefter at forsvinde op ad.


2200 København N - 19. august 2013
Jeg blev vækket af et blåligt kraftigt lys ind af mit soveværelsevindue. Det faldt på min seng og pude.
Først troede jeg det var fuldmånen eller lignenede, men samtidigt var det alt for kraftigt. Da jeg kigger ud og op mod himlen (jeg har „himmelkig“), ser jeg mod den mørke himmel noget, der ser ud til at være rundt og med blå og røde lys i 2 rækker placeret oven på hinanden. Den svævede lige over for mit hus, men højere, og den forsvandt hurtigt igen bag den næste tagryg.
Efter et sekund eller to kom „det“ tilbage og svævede over „Familieskolens“ tag lige her ved siden af min bygning i en 3 - 8 sekunder.
Den havde blå og røde store lys på siderne. Een række røde og en række blå. Da den fløj væk, lød der en meget stille dyb brummen!! Men ikke maskinelt. HVAD VAR DET??
Jeg har så i dag talt med en DRONE-specialist over tlf., da mange af mine venner har foreslået, det kunne være en Drone. Han sagde det KUNNE måske have været en drone. Dog kender han ikke til de røde og blå lys, som jeg beskrev, OG han sagde, at Droner generelt larmer!! Den jeg så, var praktisk taget lydløs. Så han mente, at det enten var en „cumstom made“ Drone eller en rigtig UFO. Ydermere sagde han, det var forbudt at flyve inde i byen på den måde uden særlig tilladelse, og han kunne slet ikke genkende placeringen samt farverne på de lys jeg så. Han sagde også, at Droner generelt larmer MEGET..... den her sagde blot et lavt brummende VUISHHH lige inden, den forsvandt igen. Underlig oplevelse.


2650 Hvidovre - 22. august 2013
Jeg stod ude på min tag terrasse og kiggede op på stjernehimlen.
Da så jeg noget, der lignede en jet-jager formation. En foran og så fordelte der sig flere ned i V-formation. Det var gult lys og uden lyd, og det fløj over himlen 2-3 gange hurtigere end en jet-jager formation ville/kunne gøre.
Det var et flot syn og aner ikke, hvad det var jeg så.


2860 Søborg - 23. august 2013
Står en sommer aften sammen med 2 venner og venter på deres bus.
Da en af os får øje på et lys på himlen, som nu er ved at være noget mørk.
Lyset er orangefarvet og kommer fra øst. Det bevæger sig mod vest, og først tror vi, det er et fly eller helikopter, da det vi kan høre motorstøj. Men det kommer fra et fly, der bevæger sig fra sydvest mod nordøst. Da det passeret, er lyst der stadig og bevæger sig med en stabil hastighed i en lige linje. Nu uden nogen motorlyd.
Det forsætter et stykke hen ad himlen og begynder at tone væk, som om det drejer op af, for til sidst af forsvinde. Da nr. 2 så dukker op, samme sted, som det første kom fra. Rejser samme linje hen ad himlen, samme farve og størrelse som nr 1. Igen ingen lyd.
Det forsætter lidt længere end den første, men laver samme udtoning, som det drejer op af. Men der ingen skygge som forsætter, hvis det havde været et fly eller helikopter. Mod vest er der stadig lidt lysere himmel, ikke meget, men nok til at man ville kunne havde set noget, der havde forsat den retning.
Vi holder øje efter om der kommer en nr. 3. Men nej. Kun 2.
Den ene af mine venner prøver at filme nr. 2 med sin iPhone. Men er PT ikke sikker på, hvor meget han fik med, eller hvor godt det blev, pga mørket.
Det sjove er måden nr. 2 dukker op på. Det starter bare. Ikke noget der kommer nedefra, det er der bare pludselig.
Har set mange ting på nattehimlen gennem tiden. Meteorer, satellitter, fly i forskellige vinkler, signal blus, projektøre og andet lysshow. Men ikke noget der ligner det, jeg så her.
Tætteste jeg kun forstille mig, er to satellitter, som har været i samme bane. Den nedadgående sol, som nu er under horisontlinjen, har fået spejlet sig i satellitternes solfangere og lavet denne effekt.


8660 Skanderborg - 24. august 2013
Min ven ringede og sagde, at jeg skulle skynde mig ud. Han sagde, der var 5 orange prikker på himlen.
Da jeg skyndte mig ud, så jeg kun 2 og har aldrig set et fly eller noget normalt, der er her på jorden...


9900 Frederikshavn - 24. august 2013
Vi sidder på terrassen hos min svigermor, da hun rejser sig for at gå ind og lave kaffe.
Idet hun rejser sig fra stolen siger hun se lige. Vi retter alle blikket imod et rimelig stort objekt, der kommer med høj fart fra øst mod syd. Pludselig står det stille på himmelen, for efter nogle sekunder at fortsætte mod syd, men skifter retning mod sydvest, der bliver lyset mindre. Den blinker kraftigt 2 gange for derefter at forsvinde helt.
Det hele gentager sig ca. 5 minutter efter med præcis samme retning, fart og farve, blinker 2 gange og forsvinder. Dette objekt har ingen af os set før. Vi nåede slet ikke at tage billeder af, det da vi alle var helt opslugt af objekterne.


8220 Brabrand - 25. august 2013
Jeg står på min altan og ser op på himlen mod øst, da 3 runde objekter kommer flyvende fra vest mod øst i høj fart. De er meget svagt oplyst.
De ville havde været meget svære at få øje på, hvis jeg ikke allerede havde set i den retning, og de forsvandt allerede 30 til 35 grader over horisonten.
De bevægede sig, som når et fly laver barrel roll uden, at det var synkront. I den korte tid jeg så dem, nåede de ca. en ½ omgang rundt om hinanden.
Jeg vil sige, det hele tog 3 til 4 sekunder. Der var ingen lyd, og der var heller ingen „efterladenskaber“, ligesom et fly eller et stjerneskud kan lave. Hvis de var på størrelse med en personbil, ville de havde være ca. 400 til 500 meter væk.


4591 Føllenslev - 24. august 2013
Genstanden kom til syne mod øst, bevægede sig hen over hovedet på os og forsvandt mod vest, passagen tog ca. et minut.
Genstanden var klart, men ikke stærkt hvidligt lysende med et mere lysende centrum. Månen var fremme og genstandens diameter var ca. en femtedel af månens diameter. Vi hørte ingen lyd fra genstanden, selvom der ikke var anden støj, og vi hører begge udmærket.
Fire til fem minutter efter overflyvningen gentog fænomenet sig (kom der endnu en genstand), nøjagtigt på samme måde. Om end det var lørdag aften, var vi begge ædru.


5560 Aarup - 25. august 2013
Stod I haven og snakkede mobil, hvilket gjorde, jeg ikke var klar til at filme det. Jeg så på den klareste stjernehimmel, hvor jeg observerede flere unormale røde lys fra øst, der „svævede“ over himlen, idet det var lydløst, mod vest.
Objektet var trekantet lignede det, ud fra placeringen af de røde lys, som var trekantet, afstanden fra mig til objektet er svært at sige, da jeg ikke har nogen anelse om, hvor stort det er. Men det virkede til at være stort.


6510 Gram - 26. august 2013
Fik øje på en svag satellit næsten i zenit. Pludselig begyndte den at lyse op og efter knap et sekund lyste den mindst lige så kraftigt som ISS. Efter et par sekunder dalede lysstyrken til, hvad den var før.
Efter 15-20 sek. gentog fænomenet sig, i alt tre gange, hvorefter den forsvandt bag bygningen.
Spekulere på om det kan være et roterende rakettrin eller lign.


3400 Hillerød - 26. august 2013
Den sene anmeldelse skyldes, at jeg først flere dage efter blev gjort opmærksom på „SUFO“, da jeg fortalte om min oplevelse.
Jeg sad og så stand-up komikeren Anders Mattesen, da jeg blev opmærksom på, at 6-7 stk orangefarvede „fodbolde“ langsomt gled forbi „et godt stykke“ oppe uden lyd.
Jeg gik ud på terrassen for at kigge nærmere på det, da et nyt „sæt“ på 6-7 stk. kom glidende forbi. Jeg for ind efter foto-app i håb om et tredie sæt, men desværre kom der ikke flere.
Jeg havde regnet med at kunne høre lidt på tv ell læse om det i avisen - men nej. Jeg er spændt på at høre, hvad det kan have været.


8000 Aarhus C - 27. august 2013
Tre trekantede fly. Forsvandt pludseligt. Lydløse. Difuse konturer. Ikke hurtigere end helikoptere. Fløj undder skyhøjde.


4440 Mørkøv - 28. august 2013
I bussen på vej hjem fra arbejde fik jeg øje på et sort objekt, der fløj i umidlbart i højde med, eller lidt under, skyerne.
Objektet var sort og var en 2-3 kilometer væk, det må have fløjet umidlbart over Mørkøv i retning mod Holbæk.
Både buschaufføren og jeg så det. Objektet så ud til at være på størrelse med et passagerfly eller større, men fløj umidlbart lavere. Der var ingen tydelige vinger, og det fløj hurtige end noget luftskib, jeg før har set. Det lykkedes mig desværre ikke at tage et billede af det.


8620 Kjellerup - 28. august 2013
Jeg går ud med affald, og kigger op på himmelen. Der er let skyet, men man kan godt se en del stjerner.
Jeg får øje på en lille bitte prik, som bevæger sig i et jævnt tempo fra syd mod nord. Jeg tænker først, at det er en flyvemaskine, da jeg ligesom får øje på den, da den blinker. Men lægger så mærke til, at den ikke blinker mere end den ene gang.
Nu tænker jeg, at det måske er en satellit, der har reflekteret sollys. Lidt efter blinker den så ret så kraftigt op igen. Jeg lægger mærke til at blinket ikke er hurtigt, men et „blødt“ blink, der varer et-to sekunder.
Jeg synes det virker lidt underligt, så jeg kalder på min kone, som kommer ud. Jeg kan nu ikke få øje på objektet, men det kan hun, og øjeblikket efter lyser den op på samme måde igen. Lidt derefter kan jeg ikke længere se objektet, da himlen virker lidt diset.


4040 Jyllinge - 29. august 2013
The object was black, without visible wings and as wide at both ends. It moved very slowly towards/over Roskilde, lower than a usual aircraft. We were driving in a car and could have watched it forever, if we had time. The picture looks rather bad and is not as representative.


5270 Odense N - 30. august 2013
vi sad i en have, da jeg fanger et objekt i mit synsfelt.. og reagerer på dette... det er ikke helt rundt... mindede nærmest som en sky agtig ting.. troede det var et nordlys, jeg havde set..
Det havde et grønligt/hvidt skær...det „kørte“ ligesom i en bane.. men til tider ret hurtigt. Når jeg skriver i bane, er det fordi, det efter 2 timers observation virkede ret „mekanisk lavet“..
Men men men, da jeg ved 00.15 tiden gik hjem (bor ½ km derfra, hvor observationen blev lavet), fulgte denne genstand altså med... stadig svævende i en slags bane.. som om det fulgte efter mig hjem... til sidst var det over mit hus. Synes det virkede mærkligt og ikke rigtigt kan forklares..
Hvis det var nogen, der lyste med en projektør.. ville der være en slags lyskegle under objektet.. og så ville det være blevet på samme sted ikke? Det mener jeg i hvertfald, det ville... der var ikke nogen støj i forbindelse med objektet.
Vi var alle 3 meget nysgerrige for at vide, hvad det evt. kunne være, vi alle havde set. Der var rigtigt mange stjerner.. men det var næpppe en stjerne? der opførte sig sådan ?
Har i hørt om lignede fænomen, som oplyste den pågældende aften? (fredag aften). Jeg ved, det lyder kunstigt lavet.. og hvis det var en ufo.. ville den ikke være der i så lang tid .. eller ville den? Men det, at det ligesom fulgte med mig.. virker ret besynderligt for mig.. uforklarligt i hvertfald.
Mine tanker gik også på, om der var et firma, som ligesom har et „reklame-lys“, som kører på en bestemt måde,, men det mener jeg ikke, der er i Odense.
Desuden skiftede det lidt retning.. og var hurtig til tider.. vupti var det et andet sted.. som man havde slukket for kontakten til lyset, og væk var lyset... så hurtigt.
Håber i kan give en forklaring.. vi prøvede at fotograferer det.. men det ville ik med på billedet.. bare mørke. Vi kan derfor ikke dokumenterer vores opservation, men håber I har hørt om lignene opservationer.


2650 Hvidovre - 30. august 2013
Der kom mellem 10 og 15 objekter i grupper af 2 eller 3, bagved eller forskudt fra hinanden.
Der var ingen lyd, og de passerede hen over himlen med en jævn fart. Højden kunne ikke bedømmes pga. mørket.
Jeg optog 3 videosekvenser og forsøgte at zoome. Objekterne jeg optog, ser ens ud og ligner en lidt flad sekskant, hvor de yderste lodrette kanter er kortere. Objekterne ser ud til at rotere om sig selv.
Jeg kan desværre ikke vedhæfte filerne da hver af videosekvenserne hver fylder mere end 20 mb. De fylder mellem 100 og 221 mb. pr. sekvens.


4700 Næstved - 31. august 2013
Kom ud i køkkenet og så lyset, det havde stor fart på over byen. Løb ud på altanen på den anden side, men da jeg ville filme, når det kom frem, så var det forsvundet.


6200 Aabenraa - 5. september 2013
Min kæreste og jeg går ud for at ryge inden sengetid. Vi står og beundrer nattehimlen og prøver at få øje på et stjerneskud (som så ofte før).
Pludselig ser jeg et og peger op. Kæresten øjner det straks og når kun lige at sige „åh Ja“, da objektet med lynets hast ændrer retning. Det laver med høj hastighed nogle cirkulære drejninger, flyver så lynhurtigt skråt tilbage, hvorefter det lige så hurtigt forsvinder i nordvestlig retning!
Der var kun en helt lille, næsten forsigtig sky på himlen, hvor objektet i nogle få sekunder mistedes af syne og dukkede frem igen. Det fløj meget højt oppe, og der var absolut ingen lyd at høre, hvorfor jeg ikke tror, det kan være noget fjernstyret objekt! Det tyder hastigheden heller ikke på!
Det ville være helt fantastisk, hvis der findes en logisk forklaring på fænomenet... Og jeg/vi hører gerne fra jer (evt. om andre osse har set det!


4300 Holbæk - 6. september 2013
Stod og børstede tænder i vinduet, med udsigt ud over et grønt areal ved Munkholmvej i Holbæk. Jeg betrangter som altid stjernerne og ser forholdvis i en lav vinkel over horisonten mellem nogle bygninger i NNV retning, et småt let blinkende orange/hvidt lys, på samme størrelse som stjerne - altså må det have været langt væk eller noget småt.
Men grunden til, at jeg ville kalde det en UFO, er at dette objekt flyver en meget buet retning, zig zagger og flyver igen lidt lige, lidt mod nordvest, men stadig lavt horisontalt. Jeg råber til min kæreste, at hun skal komme og se en UFO, og vi står sammen og kigger på den sjove måde denne „lille stjerne“ flyver på, indtil lyset bliver for svagt, og en lygtepæl tættere på mig gør det mere vanskeligt at se mere.
Det bliver indberettet med det samme, da andre måske har set det samme eller også syntes at det virkede som en uforklarlig hændelse!


8940 Randers SV - 7. september 2013
Min kone og jeg var på vej hjem fra en fødselsdag, da min kone pludselig gør mig opmærksom på, at der er et mærkeligt lys på himlen lige imod vores køreretning.
Vi stopper for rødt lys og følger objektet på himlen, medens vi holder for rødt, som på det sted er temmelig længe. Da det bliver grønt, drejer vi lige rundt om hjørnet og stopper bilen og stiger ud. Vi kan så følge objektets bevægelse nærmest mod nord, hvor det så forsvinder bag nogle bygninger og træer.
Vi kunne ikke afgøre objektets højde eller hastighed, men hele observationen varede måske ca. et minuts tid.
Vi har ikke tidligere set noget der ligner dette objekt.


4720 Præstø - 8. september 2013
Natten til i dag søndag d. 8/9 2013. Kl. ca. 00 midnat gik jeg ud for at se på nattehimlen, inden jeg gik i seng. Her så jeg en række flyvende objekter startende i øst, som fortsatte mod vest i en række på fire, hvoraf den første så gled af syne pga. dis/tåge.
Hver gang et objekt gik af syne i vest, dukkede der et nyt op i øst på nøjagtig samme possition. Dette fortsatte i halv times tid, hvorefter det ophørte, det sidste objekt var var dog lidt forsinket, idet de foregående var gået af syne, inden det sidste dukkede op i øst.
Objekterne var rimeligt stærkt lysende gule/orange af størrelse som en fuldmåne og totalt lydløse. Højden de bevægede sig i var væsentlig under flyvehøjde, idet der under senariet kom flere trafikflyvere i syd-nord retning, og såvidt jeg kunne se, var disse flyvere en del højere oppe end objekterne. Jeg har en kikkert 12x50, men den af slørede intet.
NB.: Observationen varede ca. 15 min.


3650 Ølstykke - 12. september 2013
Under hundeluftning observerer jeg et karftigt hvidt lys i vestlig retning, der stiger hurtigt. Stopper pludseligt helt op, hvilket udelukker fly e.lign. Drejer kort til skråt nedad til venstre, så direkte til højre, lidt op, hvorefter det daler hurtigt mod horisonten, der er dækket af hustage, hvorfor jeg ikke kan se, hvor lyset forvinder hen.
Hele bevægelsesmønstret kan bedst beskrives som et firtal. Højre side af det hvide lys var svagt rødligt. Ingen lyd.


5700 Svendborg - 13. september 2013
Vi er 4 piger, der har set en orange, stor, oval formet, ting der fløj gennem himlen ved 21:30 tiden i Svendborg.
Den var lydløs og fløj igennem himlen ca. 3 minutter, inden den døde ud. Vi har dokumenteret det på video, og kunne virkelig godt tænke os at høre, om I ved hvad det er?
Aldrig har vi set noget lignende og begynder at tro på, det er noget, der ikke kan dokumenteres med en faglig grund. Hjælp hjælp, vi er bange, og har brug for en grund til, hvad det kan være, før vi kan ligge det fra os.


5300 Kerteminde - 13. september 2013
Var netop parkeret ved fjorden ved Kølstrup/ved Kerteminde og så straks et lysende fænomen bevæge sig imellem skyerne. Det bevægede sig langsomt fra øst mod vest, for derefter at bevæge sig meget hurtigt i østlig retning og skifte hurtigtig retning mod vest og stige opad og forsvinde.
Ventede lidt og så kom der to lysende objekter, der også bevægede sig meget hurtig i forskellige retninger, og de forvandt efter ca. 30 sekunder.


6818 Årre - 13. september 2013
Har set mange stjerneskud. Men aldrig en den kommer lige ned og stopper pludseligt op midt på himlen, som om nogen slukker for lyset. Og ca. 4 min senere drejer den med en meget virkelig meget høj hastighed til venstre op ca. 80 til 90 grader.
Har ikke haft kamara eller ligende til stede. Prøver altid og analysere, hvad det nu kunne være, men det som jeg så idag...


8370 Hadsten - 14. september 2013
4 rødlige priller kom fra vest på himmelen og mod nord og forsvandt pluselig. De fulgtes side om side 2 og 2 med et større mellemrum.
Befandt mig Østergade i Hadsten og kiggede mod nordvest


6710 Esbjerg V - 19. september 2013
Kikkede ud af køkkenvinduet, og pludselig så jeg et stort rundt hvidt lys (Månen i mindre format.
Blev hængende i luften i mindst 7 minutter.
Pludselig var den væk. Har set flere meget gule lyskugler samme sted, den 29. november 2012.


3450 Allerød - 21. september 2013
Min veninde og jeg og to cykelister stoppede op for at observere de tre lys over nattehimmelen, der fløj i en tre-formation i konstant tempo.
Da det første hold af de tre lys forsvandt i vest mod nord, dukkede endnu et hold op med præcis samme hastighed og længde mellem de gule/orange lys.
Der var ingen tegn på lyd fra en evt. motor før eller efter de tre lys.
Det var en meget usædvanlig oplevelse, og en af cykelisterne, som var stoppet op sammen med os, havde været vidne til det før i både Frederiksund for nogle måneder siden, samt set det for ca. 5 år siden i Allerød.


5700 Svendborg - 22. september 2013
Min kæreste og jeg er på vej hjem fra en fest. Ingen af os er fulde eller påvirket. Da vi kommer ud, ser vi to orange objekter flyve vestvendt fra vores synsfelt.
Jeg går fremad forbi nogle træer og observere et tredje objekt. De ser ud til at flyve i formation med ca. 4 fingersbredder fra hinanden over Svendborg fra syd mod nord. Min kæreste bliver meget oprevet, men jeg når at få hende til at filme to af objekterne forsvinde på sin I-phone.
Vi er begge meget skeptiske, men da vi får vendt oven i hovedet, hvad der er sket og ser optagelsen, må vi tilstå det IKKE er noget vi har set før.


3000 Helsingør - 24. september 2013
Jeg kunne se tre lys der fløj i formation, i raskt tempo, længere nede end flyvemaskiner flyver. Inden de forsvandt pga. boligblokken, var det som om den „flippede-over“ til venstre (mod syd).
Et til to minutter senere kom den igen. Denne gang kunne jeg se fire lys, igen samme svage lysstyrke, og nu kunne jeg følge dem relativt længe, da de denne gang fløj på langs med blokken i stedet for på tværs.
Havde jeg kun set dem første gang, havde jeg slået det hen med, at det nok var, rispapirslygter, men jeg så dem flyve først den ene vej og så den anden, og anden gang var et langt lige stræk. Så hvad var det...? og er der andre der har observeret det?


6430 Nordborg - 27. september 2013
Fik øje på en orange kugle kommer nordfra, vel sagten ned over Lillebælt følgende Alsfjord, Alssund mod Tyskland. Den fløj hurtigere en et fly ville i den højde.
Vi snakkede om, hvad det nu kunne være. Da den var længere syd på, måske over Kegnæs, „faldt“ der en meget klar lyskugle ned fra den lodret mod jorden for hurtigt til at være faldskærm, (vel samme hastighed, som kuglen havde horisontalt). Lidet senere kom den ud af syne eller forsvandt.


5260 Odense S - 27. september 2013
Jeg så omkring 30 til 50 lysende orange kugler spredt på et stort område på himmelen. Nogle fløj i trekanter, nogle alene og andre på rækker af 7 til 10 orange kugler. Størrelsen på kuglerne var, hvis man ser på en stjerne dobbelt så store, og der var ingen lyd.


6900 Skjern - 28. september 2013
Jeg står i haven, og pludselig kommer 4 hvide kraftige lys farende hen over himlen i meget høj fart.
I første fase er det 4 kraftige lys i firkant formation, men efter ca. 5 sekunder skilles de 4 lys, til tre dobbelt afstand, hvorefter de begynder at dreje om en akse i nøjagtig lige stor afstand fra hinanden.
Det hele varer ca. 25 sek., hvorefter det forsvinder ud af syne. Det var en meget mystisk oplevelse som giver stof til eftertanke.


5771 Stenstrup - 29. september 2013
Står og ser efter stjerneskud med min 3 år datter. Ser vi 5 lys/stjerner i en rudeform, som rykker sig hen over vores hustag, men de har nok været 8-10 km væk. De rykker 3 ryk over himmelen. Første ryk står de stille i ca. 2 til 3 sek. Anden ryk 1 sek., og 3 står det stille i ca. 5 sek., hvor de flytter sig utroligt hurtigt mod vest.


8260 Viby J - 30. september 2013
Lysfænomen. 2 lys der ligesom roterer rundt ret højt oppe, sommetider kunne vi kun se 1 lys, der stod på himlen. Det flytter sig meget langsomt (for langsom til at være et fly eller helikopter, men flytter sig hurtigere en stjerne, ved godt det er Jorden der rotere).
Lyset skifter i farve fra hvidt til svag rødlig og grønlig. Tror det er en Ufo.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted