logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

6541 Bevtoft - 1958
Fra en ældre herre - KB - ny desværre afdød, har jeg denne observation, som er noget rystende. Observationen stammer fra 1958.
KB kører hver aften på samme lille vej, for at komme frem til en gård.
KB aner intet uråd, da bilen går i stå. Han holder nu med et vandhul på venstre side og åben mark på højre side. Der går et levende hegn fra vandhullet hen til vejen.
Det er langs dette hegn,KB nu ser et meget kraftigt lysskær, som er rettet imod bilen. Lyset er hvidt og pulserende. Han bemærker, at der ikke er nogen lyd at høre. Man skal huske, det er 1958, hvor en helikopter i hvert fald kunne høres!!
Punktet ligger tæt på Skrydstrup Flyvestation, så et luftfartøj af en slags, kunne ikke være utænkeligt!
Lyset bevæger sig langs hegnet, som om det var en naturlig forhindring. Det laver bevægelser, som om det „søger“. Det stopper midt på vejen, og bevæger sig over KB's bil. Det er nu tydeligt, at det er tale om et massivt objekt på 25-30 meter i diameter. Ikke noget, jeg tror man har i Skrydstrup!
Det er stadig komplet stille, og få sekunder efter glider objektet væk med stor hast. - Mod syd.
Objektet er hele tiden 10-15 meter over jorden.
Bilen starter igen, KB skynder sig hjem på gården og fortæller det. Han var en meget jordnær mand, som ikke lod sig ryste, og var ganske skeptisk. Men i tiden efter, var han tydeligvis mærket af hændelsen. Han har meget svært ved at finde ord, som kan forklare hans oplevelse, først da han hører udtrykket UFO flere dage efter, er han selv overbevist!!


1610 København V - marts 1967
I 1967 boede jeg på Vesterbro i en lejlighed. Jeg skulle trække gardinerne for, og pluslig så jeg oppe på himlen 5 ufoer i formation v-formet, den højre vibrede med vingen. Ufoerne lignede boomeranger, de var glødende orange og fløj i stor fart uden en lyd mod øst. Det skal siges, at det var dagen efter, at russerne havde sendt en raket op i luftrummet, hvis det betyder noget.


2680 Solrød Strand - omkring 2009
For 4 år siden var jeg og en god kammerat ude og fiske i Karlstrup Kalkgrav i Solrød. Vi havde været ude hele dagen og hen mod slutningen af dagen, så vi noget meget besynderlig,t som vi endnu ikke har fundet ud af, hvad var.
Vi stod og fiskede, og pludselig lægger vi mærke til en masse små fisk begynde at springe ud af vandet. Som regel, når små fisk gør det, betyder det, at der er noget, der jager dem, så det fangede selvfølgelig vores opmærksomhed.
Pludselig kan vi se en cirkulær mørk skygge, formentligt omkring 5-8 meter i diameter, komme flydende under vandet i langsomt tempo. Jeg kan huske, at vi begge finder det højst besynderligt og begynder at kigge efter tegn til, hvad det kunne være, så vi kiggede op for at se, om det skulle være en skygge fra noget fra oven, og vi kiggede rundt omkring, men kunne ikke umiddelbart finde kilden til den mørke runde skikkelse i vandet. Vi følger skikkelsen langs bredden i cirka 5 minutter, hvorefter vi mister den af syne, da den bevæger sig længere ud på søen og formentligt dybere.
Vi stod længe efter og snakkede om, hvad det dog kunne være, og jeg kan huske, at min første indskydelse var, at det var en form for kæmpe fladfisk, men vidste jo godt, det ikke kunne lade sig gøre. Eller hvad?
Siden har det siddet på nethinden som en af de mest bizarre oplevelser, vi begge har haft. Nu har jeg så researchet de sidste 2 års tid på nettet omkring ufoer og er blevet meget interesseret i emnet. Har læst mig frem til nogle lidt anderledes observationer, hvor folk har set ufoer gå under vand i søer og have.
Hændelsen fandt sted om sommeren, og vi var de eneste to, der så det.
Jeg har fisket i Karlstrup Kalkgrav i mange år lige siden, jeg var helt lille, hvor min far tog mig med ud. Har altid fundet et eller andet mystisk over stede,t men har aldrig set noget som det her før.
Jeg har før set dykkere der og tror vidst, der er en dykkerklub, der bruger søen, så man kunne jo forstille sig, at de ville have haft set noget, hvis der er noget eller måske ikke?
En ting er sikkert, der var i hvertfald et eller andet den sommerdag, som vi ikke kan forklare.


5771 Stenstrup - januar - februar 2012
Jeg kom gående på vej hjem fra gymnastik. Jeg kigger op, da der var noget, der lyste op lidt svagt.
Først troede jeg, det var en meteor, men den var for langsom, og den blinkede. Den var for lille og for tæt på til at kunne være et fly. Den var blåagtig, kan ikke beskrive farven ultraviolet, men stadig for lys, og så blinkede den med nogle hvide blink og med et hvidt skær bagud, som om det gav fremdrift.
Så forsvandt den hen over kirken.
Jeg havde lyst til at løbe efter, men den forsvandt lige efter.
Siden har jeg ikke tænkt på det, før der kom alle mulige programmer med ufoer og som anbefalede denne side, hvis man har set noget. Jeg kan ikke huske så meget, da det er et år siden, og jeg kun var 13 år og ligeglad med ufoer, men nu mente jeg, at jeg skulle af med det.


9800 Hjørring - 6. oktober 2012
Mig og min kæreste, var ude i stalden og tage vores heste ind. Min mor var ude at ride i området omkring Vidstrup.
Det startede med at hun ringede mig op på min mobiltelefon og forklarede, at hun var meget bekymret over 2 enorme lys på himlen i nordlig retning. Vi gik ud for at undersøge det og så, som hun havde beskrevet, 2 kæmpestore lys på himlen (de lignede nærmest 2 sole) i varme orange og gule nuancer. Hestene på marken virkede forskræmte, kattene inde i stalden virkede også meget hektiske (de løb rundt) og fårene, som også var indenfor i stalden, begyndte at udtrykke sig højlydt.
Jeg ringede min mor op og fortalte, at vi kunne se det og prøvede at berolige hende. Jeg kan huske, at lysene var alt for store og højt oppe til at være nogen form for lygte eller anden lyskilde nede på jorden. Himlen var skyfri. Vi gik rundt omkring vores gård for at se det fra forskellige synsvinkler. En bil, der kørte over broen til højre for vores hus, standsede brat på toppen, formentlig for at beskue dette besynderlige fænomen.
Til at starte med var lysene skrå, men de bevægede sig langsomt i en parallel stilling ved siden af hinanden. Derefter blev lysene gradvist større og mere intense, hvorefter de pludselig forsvandt. Jeg så dem ikke personligt forsvinde (men min kæreste gjorde), da jeg gik indenfor i ca. 3 minutter for at fortælle min far om det hele. Han valgte dog at blive indenfor. Derefter gik jeg ud igen.
Jeg vil gerne påpege, at vi blev følelsesmæssigt overvældede af situationen og vidste ikke, hvad vi skulle gøre. Det gik først op for mig, at vi havde glemt at dokumentere det med billeder eller anden form for beviser bagefter. Jeg vil dog tro at man ville kunne finde vidner i området, da et fænomen af sådan en enorm størrelse må være blevet observeret af andre.
Da min mor kom hjem lidt efter diskuterede, vi hvad da lige skete. Vi tjekkede vores mobiltelefoner for at se, hvilken tid det var sket, men det var som om telefonen slet ikke havde registreret opkaldene. De stod slet ikke i opkaldshistorikken.
Da vi var færdige ude i stalden, skrev jeg en status på Facebook om, hvorvidt andre havde set, hvad vi havde. Flere af mine venner påstod, at det havde de.


2000 Frederiksberg - 29. december 2012
Jeg kan desværre ikke huske den nøjeagtige dato for observationen,cmen det var sidst i december 12.
Jeg sad og spiste noget mad med min veninde, da ser vi en slags ildkugle komme flyvende skråt ned ude over hustagene. Vi kan se den flyvende ting i ca. 20 sekunder, inden den forsvinder igen. Jeg har 3 billeder taget med min telefon, som jeg sender.


3952 Ilulissat - 31. december 2012
På vej hjem fra noget familie, bemærkede jeg et anderledes lys oppe i himlen ca. 300 meter fra jorden. Jeg sagde det til personen, som jeg gik sammen med, og vi kikkede på dette lys, som var ca. 600 meter væk fra, hvor vi stod. Lyset svævede langsomt sidelæns. Det havde en halvrundt form, (sådan ligesom en boomerang). Det var meget tydeligt og svævede lydløst hen over byen.
Vi stod og så på dette i ca. 3 min. og kom i tanke om, at vi kunne tage billeder. Det gjorde vi så. Jeg tog et billede med min mobiltelefons kamera, mens det stadigt lyste med et rødligt g. Lidt efter blev objektets lys lidt svagere, og objektet var ved at stoppe og svævede derefter hurtigt opad mod syd og forsvandt.
Da vi kom hjem, overførte vi billederne, som vi havde taget over til pc'en og kunne derfor se disse meget tydeligere ved at zoome ind på dem og fik dermed bekræftet det usædvanlige syn, en ufo.
Da vi zoomede ind på det billede, som jeg havde taget, kunne man tydeligt se, at der var flere små lys som svævede tæt ved siden af hinanden.


4760 Vordingborg - januar 2013
Jeg kom kørende i begyndelsen af Farø-broen, hvor jeg på min højre side så et svagt hvidt lys ligesom en stjerne. Pludselig blev lyset meget skarpt, og langtsomt var der ligesom nogle lamper i bunden af det skarpe lys, der blev tændt og lyste i alle farver.
Da lysene var tændt svævede det hvide lys ligesom længere væk mod nord, og derefter kom det tilbage til observationsstedet, hvorefter de roterende mangefarvede lys forsvandt, men det skarpe hvide lys blev hængende.
Pludseligt tændte de mange farver igen og i løbet af ingen tid, var det ligesom, der blev trykket på en kontakt, og det hvide lys forsvandt.


2660 Brøndby Strand - 1. januar 2013
Vi stod og så på fyrværkeri ud over Brøndby Strand i østlig retning.
Pludselig kom der en bred lysende skyagtig formation til syne på den mørke nattehimmel ca. 20 grader over horisonten og afstand ca. 4-5 km, som når månen lyser gennem et hul i skyerne, uden man kan se den. Ud af toppen fra denne lysende formation kom der en efter en 6 orangegule lyse objekter til syne. De svævede langsomt dalende mod nord, hvorefter de forsvandt efter ca. 5 min. Den lysende formation blev mørk igen.


4470 Svebølle - 1. januar 2013
Jeg var ved at lave aftensmad, da min kæreste pludselig kalder på mig udenfor. Vi så 6 eller 7 mørke orange objekter på himlen. De kom glidende lige efter hinanden helt lydløst.
Objekterne kom det samme sted fra i syd og forsvandt pludselig igen nøjagtig samme sted alle 6 -7 i nord. Lige inden de forsvandt igen skiftede de farve over i det rødlige. Det var en fantastisk oplevelse, og vi håber vi har set en ufo i virkeligheden.


8305 Samsø - 3. januar 2013
Cykler på vejen fra Østerby mod Alstrup. Nyder den stjerneklare nat og har lige set lysene fra et par fly, da jeg ca. 500 m før Alstrup får øje på noget, jeg i første omgang troede var et fly, men som jeg straks indså måtte være noget andet - et „stjerneskud“, formoder jeg.
Men som nævnt med et varmt rødligt lys, der ikke var særlig skarpt afgrænset - som om det var „ude af fokus“. Jeg slog mig til tåls med at det måtte ha' været noget der ikke nåede at brænde helt op!
Måske kan min iagttagelse indgå i evt. nedslagsbestemmelse!?


8300 Odder - 5. januar 2013
Gik tur med hunden, da vi så et lavthængende rød/med orange dråbeformet objekt, ingen lyd afstand. 3-500 m (vores fornemmelse). Kom langsomt tættere, lys gik ud.... gik videre og så var der pludselig 2 af dem, lyste kraftigt op og forsvandt mod øst i retning mod Samsø.


9800 Hjørring - 7. januar 2013
Så et objekt, der kom flyvende ca. 100 meter oppe i luften hen over vores hus. Det fløj lidt hurtigt i lige retning mod nord. Det var som om, der var ild i den, men den fløj lige og uden lyd. Meget underligt.


5610 Assens - 12. januar 2013
Ser gennem vinduet en „stor nytårsraket“ med lysende hvidlig hale, bevæge sig „den forkerte vej“ - oppe fra og skråt nedad. Tænker at det måske er en lille „meteorsten“? Lyset kan være genskin fra lav sol mod en ellers gryblå himmel.
„Nedslaget“ vil jeg antage kan være i et område ved Thorø Huse.


4700 Næstved - 12. januar 2013
Vi ser et lys over Sct. Jørgensen Park. Det varede cirka et minut. Det var meget klart og tydeligt og larmede ikke. Lyset slukkede pludseligt og væk var det.


2840 Holte - 21. januar 2013
Pludselig fremkom en meget hurtig og lav tingest, den bevægede sig meget hurtigt, den foretog en lille kursændring, men den høje fart må have medført mange, mange G.


7700 Thisted - 23. januar 2013
Vi så i østlig retning „noget“ som en stjerne oppe mellem de andre stjerne, bare meget mere lysende og med røde og blå „blink“.
Vi troede først, det var et fly eller en rumstation, men det flyttede sig ikke. Vi kiggede i ca. halvanden time. Den/det blev hængende..... og vi gik i seng.
Ud på natten var det blevet overskyet, og vi kunne ikke se lyset mere.


2600 Glostrup - 2. februar 2013
Min mand og jeg kom kørende på Ringvejen mod syd og har lige passeret Glostrup Sygehus og kører over bakken over jernbaneskinnerne.
Pludselig bliver vi opmærksomme på nogle orange pletter på himmelen. Først tror vi, det er genskin fra autoruden, men pludselig ser vi mindsts 30-40 lysende orange pletter bevæge sig over himmelen i en hastighed, der kunne svare til et fly, der snart skal lande. Pletterne danner et lang bånd over himmelen og kommer med afstand imellem sig.
Vi kører bilen ind til siden (ved et busstoppested) og stirrer mod himmelen (mod øst). Det ser helt fantastisk ud, der kommer en lind strøm af lysende kugler hen over himmelen og de følger en bue over Jordens overflade, og fra hvor vi står, kommer de ca. fra nordlig retning og drager mod syd. En anden bil holder også ind, og vi udveksler kommentarer om „hvad pokker det er vi er vidner til ?“.
Fordi vi holder uhensigtsmæssigt, er vi nødt til at køre, mens de orange lysende kugler stadig kører over himmelen. Vi kan ikke se hvor de bliver af, for desværre forsvinder de en efter en i skydækket. Vi fotograferede det ikke, for vi var sikre på, at der ville komme noget om det i nyhederne/vejret, (der måtte jo være en logisk forklaring), men vi har intet set om det i medierne. Derfor skriver jeg nu dette - for det er dog det mærkeligste, vi nogensinde har oplevet. Mon vi kan få en forklaring? Der må da være mange mennesker, der har set det i lørdags - det var jo så tydeligt!?


4900 Nakskov - 2. februar 2013
Jeg står på P-pladsen ved Aldi og kigger på Jet-tankens pristavle, da jeg bemærker et varmt, orange lys på himlen, en stor prik, som bevæger sig i sydlig retning.
Efter et lille minuts tid, forsvinder lyset bag en bygning (Kondensen). Der er ingen lyde at høre, og det ser ud som om, lyset flimrer, som en flamme der flakker. Dette får mig til at tænke, at jeg muligvis har set en rispapirslanterne, en flyvende lanterne.8700 Horsens - 2. februar 2013
Klokken 19:28, Horsens midtby ved Vitus Bering parken, der er mellem Horsens banegård og gågaden dukker et lysstærkt orange objekt på himlen.
Himlen er skyfri og der er ligeledes ingen andre atmosfæriske forstyrrelser i form af nedbør, tåge osv.

Observationens retning og fart:
Bliver målt med et kompas fra start til slut, til at være i retningen af 233 grader SV til 186 grader S, hvorefter objektet forsvinder bag en bygning.
Objektet bevæger sig med moderat hastighed tværs over himlen, for langsom til at være et fly og for hurtigt til at være en varmluftballon.
Højden anslås til at være 2-3 kilometers højde (svært at sige på grund af ikke målbare muligheder, men er subjektivt anslået).

Observationens lyd:
Objektet gled stille og uden hørbar lyd, for både mit og de to kvinders vedkommende, over himlen. Hvilket indikerede at det ikke var en konventionel motoriseret maskine, selvom objektet syntes at være indenfor en rækkevidde på 2-3 kilometers højde.

Objektets form og udseende:
Kuglerund form med intens orange lysskær, der hverken flimrer, blinker eller lignende.
Stjernerne, månen og bygningerne i baggrunden der giver et referencepunkt om objektets størrelse vidner om, at objektet har en moderat stor størrelse.
Størrelsen anslås til at være 1/3 af månen d. 2. februar 2013. Månens synlige overflade areal er denne dag 67% (kilde http://www.kalender-365.dk/manen/manekalender.html).

Observationens vidner:
Udover selv at have været vidne til observationen, er der to kvinder, som allerede før min tilstedeværelse og opdagelse af objektet, har fulgt det i 30 sekunder. Efterfølgende mens jeg opdager objektet bevæge sig over himlen tager jeg kontakt til de to kvinder hvor vi i fællesskab følger objektet indtil det forsvinder i den anførte retning bag en fire etagers boligblok på den andens side af Vitus Bering parken i Horsens.
Imens vi observerer objektet i 90-120 sekunders varighed ligger vi mærke til at mennesker ankommende fra banegården og på vej mod gågaden stopper op og iagttager det samme, som vi gør.
Ligeledes fra den anden retning, fra gågaden til banegården, er der mennesker der gør det samme.
Antallet af disse mennesker blev ikke helt præcist observeret, som følge af at fokus var rettet andet steds hen. Men udover os tre, der stod samlet, var der 4-5 andre mennesker der iagttog det samme objekt.

Anden information:
Ingen af os (de to andre kvinder og mig selv) tager på noget tidspunkt et billede af hændelsen. Først efter et par sekunder efter hændelsen bruger jeg min iphone's kompas til at fastslå retningens start og slut. Herefter sammenligner jeg størrelsen med månen for at have et referencepunkt, der på det tidspunkt ikke var omkring eller i nærheden af objektets bane over himlen.

Subjektive tilføjelser:
Det var en meget underlig hændelse og objektet lignede ikke noget de to kvinder eller jeg nogensinde havde set før. Objektet var så tydeligt og i en højde at mange mennesker i Horsens ikke kunne undgå at se det. Derfor er jeg overbevist om, at flere mennesker ville indberette deres informationer omkring hændelsen, havde de vidst hvem de skulle indberette dem til.
Vi var også overbevist om at hændelsen var af sådan en karakter, at den ville blive nævnt i nyhederne.
Jeg håber at der kommer flere troværdige og objektive rapporter ind fra folk omkring i landet, med det formål at, der kan etableres en tidslinje over hændelsens forløb og ligeledes nås frem til en start og slut position ved hjælp af triangulering af de forskellige menneskers beretninger.


8680 Ry - 2. februar 2013
Vi er på vej hjem, min mand og jeg. Vi ser 5 til 6 ens kraftige ildgule, næsten kugleformede objekter på nattehimlen. De svæver i meget god afstand fra hinanden.
Vi standser bilen og stiger ud. De er rimelig tæt på jorden, ca. 100 m. Der er absolut ingen støj derfra, og vi kan bare se noget, vi aldrig har set før.
Da vi står på en mørk landevej, og der er lidt befærdet, bliver vi desværre nød til at køre, men vi så det forsvinde i retning af Skanderborg-Horsens.


2650 Hvidovre - 3. februar 2013
Søndag kl. 02:35 står jeg ude og kigger op og nyder den stjerneklare nattehimmel noget, jeg gør tit, når der stjerneklart for at se stjerneskud, og til min forbavselse jeg ser en svag rød/orange cirkular disk passer hen over nattehimmlen fra en ca. 23 grader NNØ'lig retning mod SSV'lig retning ca. 224 grader.
Det tog den cirkular disk ca. 5 - 6 sek. at nå fra den ene side af himmellegemet til den anden. Før den forsvandt, lavede
den et ca. 5 - 10 grader knæk på himmlen.
Jeg troede først, at det var en meteor, men den mistede aldrig lysstyrken, som en meteor ville gøre, og en meteor kan ikke ændre retning under dens færd over himmlen. Den var også en smugle uklar i kanten.
Jeg tog en måling af objegtet med mine finger... fra øjet til finger ca. 52 cm med 1,5 cm mellem tommelfinger og
pegefinger. Hvis I kan finde ud af, hvor højt oppe den var, kan I regne ud, hvor stor den var i omkreds.
Jeg har skrevet til Flyvertaktisk Komando, og de sagde, at jeg skulle skrive til jer. Så jeg ville høre, om I havde registret noget på dette tidspunkt, som ikke var helt normalt.


8680 Ry - 9. februar 2013
Jeg er ude at gå med min hund, da jeg ser 2 lysende ting svæve over himmelen. Der er ingen lyd fra dem, og de svæver med ens fart og samme retning. Det ligner, at de er langt væk og svæver med høj fart.
Efter ca. 30 sek. bliver lyset svagere, og de forsvinde begge 2 samtidigt på en skyfri himmel. Jeg har taget et billede og en lille video med iphone 4.


8270 Højbjerg - 10. februar 2013
6 stærkt gult lysende objekter kom i løbet af ca. 5 min glidende efter hinanden med stor afstand over himlen og forsvandt forbi Søsterhøjsenderen ca. midt på senderen. De var måske 20 gange større end planeter, og formen var svær at se, men kunne tyde på luftballoner. De efterlod ingen spor på himlen.


8500 Grenå - 10. februar 2013
Ikke egen observation, men 2 gæster der gik fra adessen og lavede observationen samtidig. Der var et LETTERE skydække.
Observation er gjort af 2 gæster, som forlod adressen samtidig. Objektet som beskrives som rundt og rødligt bevægede sig MEGET langsomt og lignede IKKE et fly. I bevægelse forsvandt i et let skydække.


4700 Næstved - 10. februar 2013
Jeg kiggede mod himlen (for at se stjernerne) og så først 1 lyse forskellige farver, den skiftede imellem farverne (den holdte samme position i alle 3 timer).
Jeg forsøgte at tage billeder og filme, men uden held.
Nå men efter 1 time kom endnu en af samme slags og lyste på samme måde, men den steg pludseligt 90° op imod himmelen og fløj langsomt væk (ud af mit øjesyn).
De var lange og formet som en boomerang, havde også en lille form for et jagerfly (- den sidste halvedel af et jagerfly.


5800 Nyborg - 11. februar 2013
Først så jeg et stort klart lys.
Da jeg så efter var det et konstant lys i flere farver - blå-grøn, orange-gul, rød-lilla, ligesom en lyskæde, hvor lysene skifter. Der var en lodret linie igennem der lyste blåligt. I en stor cirkel omkring var der to hvide lys, der blinkede (flyvemaskiner ?). Efter lang tid kom der en hvidlig tåge med lyskugler fra bunden. Så var der 4-5 mindre klare lys, der fløj rundt, eller pludselig stod helt stille.


23030 Livigno, Italien - 14. februar 2013
Vi var på ski i Livigno, hvor jeg kikker op og observere et fly, der flyver mod nord. Lidt efter får jeg øje på en rund sølvagtig genstand, der flyver langsomt i modsat retning, og står til sidst nærmest stille. Men det mest mærkelige ved det hele er, at vi iagttager en meget mindre rødlig/brunlig plet i nærheden af sølvkuglen!? Kort tid efter forsvinder de spoløst væk.
Kan det være en militær drone? Eller er det meteoren fra Rusland, eller ved I om der er andre, der har obseveret fænomenet i Italien i sidste uge?


5600 Fåborg - 16. februar 2013
Jeg ser ud af vindue et fast lys, som et nødblus, går straks ud og bemærker, at der ikke er lyd af nogen motor. Objekt har da passeret retning nord.
Objektet fortsætter sin stille færd mod vest, indtil jeg mister dette i synsfelt pg. træer. Efter ca. 2 minutter kommer der 3 objekter mere, samme hastighed og afstand, en afstand jeg bedømmer til 4-6 km.


2650 Hvidovre - 17. februar 2013
En varm gul kugle svævede stille og langsomt mod nord, og kom tættere på, forsøgte at tage et billede med mobiltelefon, som blitzede, i det samme ændrede kuglen retning mod øst.
Da det fløj mod øst, forsvandt det langsomt, som en ild der brændte ud.
Kunne være en af de dersens varmluftballoner? Bare mærkeligt, at den kunne skifte retning fra nord til øst.


8200 Aarhus N - 23. februar 2013
Røde kugler kom over himmelen, først to så tre i alt måske 15-18 stykker. Der var ingen motorlarm. Alle kuglerne fulgte den samme bane. Kuglerne forsvandt ind over byen.


8200 Aarhus N - 23. februar 2013
Er på vej hjem fra arbejde ude ved Risskov, over skoven ved Trøjborg kommer der et kraftigt gult lys glidende langs skoven et par hundrede meter over skovtoppen. Kører bil, så jeg kan ikke helt bedømme afstand.
Det ligner et flyvende bål, der er trekantet eller noget i den stil, det som om det pulsere fra svagt lys til kraftigt, og bevæger sig ca. lige så hurtigt som bilen, ca. 60km/t.
Lyset bevægede sig fra skoven over Trøjborg og videre hen over Universitetsparken, og der skulle jeg holde for rødt lys, så kunne ikkke følge det mere desværre.
Prøvede at filme det, men det er svært at tyde på filmen, hvad der er gadelys, og hvad tingesten er.


7100 Vejle - 25. februar 2013
Jeg er igang med at studere Månen gennem min stjernekikkert Focus orion. Jeg bruger et 20 mm okular, da jeg ser en genstand passere månen højre mod venstre i en nedadgående 45 grader vinkel. Genstanden er sort og flad, den flyver hurtig, lige og afgiver ikke lys, som man ville se fra fly.


2100 København Ø - 25. februar 2013
Det drejer sig om tre objekter med ca. et halv minuts mellemrum. Først ser jeg et objekt komme fra nordlig retning, det ligner et nødblus, lys med rødligt skær omkring efter fulgt af to mere lys. De kan ikke være højt oppe, da det er skyet, og de flyver med samme hastighed.
Jeg har fået optaget nogle videoklip af objekterne. Skal siges, at det er svært at både holde kameraet stille og finde ordentlig fokus. Men sender gerne klippene til jer. De er i Mp4 format.


3400 Hillerød - 26. februar 2013
Jeg observerer en mørk hjerteformet ufo med røde blinkende lys bagpå og et klart hvidt lys for enden af „hjertets“ spids. Den svæver og drejer sig ligesom på må og få (til højre, ned og op igen og til venstre) i løbet af de små 10 minutter, jeg holdt øje med den.
I første omgang hentede jeg en kikkert. Da jeg lidt senere hentede mit kamera, var det desværre løbet tør for strøm, og da jeg kom ud på terrassen igen, var objektet pludselig forsvundet.


2800 Lyngby - 27. februar 2013
Der kom cirka mellem 30-50 orangegule lyskugler cirka 3 i sæt. De svævede med rimelig fart på, alle i samme højde og retning, altså skråt vandret op, og forsvandt samme sted på et punkt på himlen.
Det var ikke til at se, om de forsvandt bag en sky eller faldt ned. Jeg brugte en kikkert, men kunne ikke se, hvor de blev af. Kunne dette mon være varmluftsballoner?


9330 Agersted - 1. marts 2013
Jeg havde været ude at fotografere, da jeg er autodidakt naturfotograf, da jeg på vej hjem ad med kameraet over skuldrene, ser, at der ud over Kattegat kommer et gulligt rundt lys nærmere mod mig.
Ikke på noget tidspunkt overvejer jeg, om det en flyver, jeg vidste med det samme på dens opførelsel i luften og kun dette gullig lys, at det var en UFO. Den virklede og ligesom dansede i luften og stopped op, hvor på den så bare ikke længere havde det gullige lys, men blot var tin farvet/metalgrå.
Da jeg ikke havde mit superteleobjektiv 400 mm med ud, måtte jeg nøjes med det, jeg havde, 16-55 mm objektiv og forevigede det med 3 fotos.
Jeg behøver ikke nogen videnskabelig efterretningsforklaring fra jer, da jeg ved, at disse findes og mener ikke, at det er en sentation, da jeg har set det før 3 gange.. Jeg følger en del med i, hvad der forgår af aktiviter rundt om på kloden med hensyn til UFO, og det spirituelle der er i det for mig.


8543 Hornslet - 3. marts 2013
Ikke at jeg tror vi bliver besøgt af andre .. Men har set/oplevet noget lettere mystisk her til morgen i Skader ved Hornslet!
Var så heldig at stå at se meteoren, som kom ind over Christianssand .. Ud over Århus og skulle have landet ovre i Sejrøbugten, ifølge Ole Knudsen..
Så har set sådan en .. Ret spektakulært!!! Nå! Til sagen. Kl. ca. 6.30 sidder jeg og nyder morgenkaffen! Pludselig ser jeg det jeg først tror er blå blinkende lys fra en ambulance eller lign . 3 blink nåede jeg at se ramme træerne ude foran mit vindue. Lige i det samme går strømmen ... I 1-2 sekunder for derefter at vende tilbage? Ingen lydmursbrag!! Ikke en lyd, dog måske en svag susen samtidig med de 3 blink.
Havde det været udrykning uden sirene, ville strømmen vel ikke være gået! Lidt mystisk med det blå lys! Det var lige så kraftigt, som det jeg så før var tilbage! Dog var det hvidt .. Som blitzlys. Det her var tydeligt blåt. 3 blå blink .. 2 hurtigt efter hinanden og et .. Ca et halvt sekund efter!


4450 Jyderup - 3. marts 2013
Jeg stod i haven og kiggede på stjerner, da jeg så, hvad jeg umiddelbart først tolkede som et stjerneskud pga. fænomenets hastighed henover himlen.
Ved nærmere eftersyn kunne jeg se omridset af 2 trekantede letlysende objekter, der fløj hen over himlen i tæt formation lidt forskudt i forhold til hinanden, hvilket kunne minde lidt om viften i et gåsetræk, men de fløj alt, alt for hurtigt til, at det var fugle og var desuden tydeligt trekantede i form.
Jeg hørte ingen lyde, jeg kunne forbinde med observationen.
Jeg er som jæger vant til at se fugle i flugt under dårlige lysforhold, men denne observation adskiller sig i den grad fra alle tidligere erfaringer, jeg har med fugle i flugt.


8970 Havndal - 3. marts 2013
Ser tilfældigt et gulorange lys bevæge sig over himmelen. Det er stjerneklart, tror først det er MIR, men den er for stor (målt mellem 2 fingre i strakt arm, er den så stor som 5-6 mm), og den bevæger sig hurtigere også.
Fulgte den med øjnene i et åbent vindue, til den forsvandt. Der var ingen lyd eller røgspor.
Stod lidt og kiggede efter den og gik så ind igen.
Umiddelbart efter jeg havde sat mig, kom endnu en, måske en anelse større, men ellers samme bevægelsesmønster og stadig ingen lyd eller røgspor.


2100 København Ø - 3. marts 2013
Min kæreste og jeg står og ryger vores aftencigaret på vores franske altan, da en tydelig UFO-lignende genstand kommer til syne i horisonten henne over Netto.
En gyldenrød trekant med små blå lyssøjler, som pegede ned (eller op ad) kom kort til syne. Bag den gyldenrøde trekant kom efterfølgende tre svage lysglimt til syne i henholdsvis blå/grøn, rød og gul/orange. Har svært ved at huske de præcise farver.
Jeg tog et billede med min mobiltelefon.


5000 Odense C - 10. marts 2013
Jeg står og ryger min cigaret og kigger op mod himlen.
Jeg ser 3 lysene objekter, der flyver hurtig hen over himlen.
De 3 objekter flyver i en formation på række, og da de når over himlen flyver den ene tættere på den anden, og de forsvinder stille ud, så jeg ikke kan se dem mere.


8381 Tilst - 14. marts 2013
Jeg er ude med min hund, og da der er meget stjerneklar, går jeg og kikker op stjernerne.
Jeg kan da se, at der kommer et fly fra syd. Jeg er ikke i tvivl om, at det er et fly, da det blinker med hvidt lys.
Ser ud som om, at det nærmer sig en gruppe stjerner, og da flyet er i yderkanten af stjernerne, kommer der et hurtigt blink fra den anden side af styregruppen. Det varede kun i 1-2 sek. Så var det væk igen. Det ser ud som om, at det er i samme højde som flyet, som jeg vurdere til at flyve i 10.000 m højde.


25662 Helsingborg, Sverige - 15. marts 2013
Vi så 2 objekter flyve over himlen over vores hoveder. Vi kunne se, at det ikke kunne være fly, og det var for højt til at være helikoptere. Det så ud som om at det brændte.
Efter et par minutter „døde ilden“, og objekterne var ikke synlige mere.


7000 Fredericia - 25. marts 2013
Da jeg og min kone var ude og på vej hjem, fra min svigerfar, stoppede vi op og kiggede, op mod himlen.
Øst for nordstjernen, hvor vi kiggede mod en anden lysende stjerne. Lige under den lysende stjerne, kom der et kraftigt hvidt lys. Det var ikke et stjerneskud. Det er med sikkerhed, at det ikke kunne være.
Dette objekt, vi begge to havde set, kan kun være et uidentifiseret objekt (ufo).
Ved kl.21.07 var der ikke nogle fly på himlen at se over Fredericia og til Billund lufthavn.


FO-100 Torshavn - 30. marts 2013
Da jeg så op på en forholdsvis klar stjernehimmel (enkelte skyer), fokuserede jeg hutigt på fænomenet, som jeg først troede, var en meget klar stjerne. Efter få sekunder var jeg sikker på, det ikke var en stjerne, da „det“ lyste alt for kraftigt i et orange skær.
Efter ca. 30 sekunder bevægede lyskuglen sig med jævn hastighed i sydlig retning, hvor efter det stoppede og så bevægede sig hurtigt „ud i rummet“, eller lyset fadede ud. Højdemæssigt var det over skyniveau, fordi lysetkuglen passerede nogle skyer.
Her til formiddag læste jeg nyhederne på portal.fo. Her skrev man, at redningstjenesten mrcc blev underrettet ved midnat af en, der havde observeret „måske en nødraket“.
Redningstjenesten fløj med med helikopter og undersøgte området, hvor man havde set lyset, uden at finde noget skib/båd, og man havde heller ikke fået noget nødopkald. Man har konkluderet, at der er tale om at nogen har opsendt en rislampe/lanterne.
Jeg er dog helt sikker på at det ikke var en lanterne.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted