logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

8400 Ebeltoft - 24. august 1986
Min far og jeg sejlede ofte rundt i havet omkring Mols, imens han levede.
En sensommerdag sejler vi langsomt ned langs kysten fra Sletterhage mod Femmøller. Ca. 500 m fra kysten råber min far pludslig, „hva satan er det?“, og da fik jeg øje på det, som JEG VED var et fartøj af fremmed art.
Jeg er stadig den dag i dag IKKE et sekund i tvivl. Den hang ca. 50 m over vandet omkring 2-300 m fra båden. På det tidspunkt kunne man måske bortforklare det, som et naturligt fænomen, men få sek. efter begyndte „den“ at hoove, som jeg vil kalde det. Den lettede stille ca. 100 m lige opad, hvorefter den stod helt stille, stadig lydløs.
Og efter yderligere nogle sek. tog fanden godt nok ved den. Solen var lige gået ned, og der var ikke en sky på himlen, men stadig lyst, og på en skyfri dag kan man altså se mange km. ud i rummet. Den her „ting“ var lavet af noget, der mindede om helt blank stål eller glas, for det dyborange skær fra solen, som netop var gået ned, skinnede ligesom igen på dens overflade.
Den var vel godt 20 m bred, og flad oval i formen. Det lignede et fladtrykt æg, som var væltet og lå på siden, som den hang der. Der var INTET, der brød dens glatte form, hverken antenner eller noget som helst andet. Totalt glat, hvilket giver mening med den fart den skød stejlt skråt ud i rummet.
Jeg har ALDRIG set noget bevæge sig så hurtigt, og min far brugte lang tid på at berolige mig igen. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi ikke er „alene“... Jeg tror at ca. 5 pct af observationer ER „virkelige“, fordi de minder om det, jeg selv så... og jeg er glad for den oplevelse, fodi jeg siden har vidst, at vi ER IKKE alene, og der ER noget der er større end os mennesker. Hvil i fred kære Gorilla Lars. min elskede far. Du vil altid være hos mig.


5792 Årslev - juni 2012
Jeg udfører denne indberetning på vegne af min far, der havde en spændende oplevelse med et UFO for omtrent en måned siden.
Han husker ikke præcist datoen, men eftersom han var heldig, at få taget en kort videofilm af fænomenet med sin iPhone, er klokkeslettet ihf. registreret. Filmen findes stadig i hans telefon, og det er muligt datoen dukker op, hvis filmen overføres til computer. Man kan tilsyneladende ikke se datoen med mindre filmen overføres først.
Det kunne være interessant at få at vide, hvad det egentligt er, filmen viser, og det er baggrunden for denne henvendelse. Min far påstår, at der under ingen omstændigheder kan være tale om et fly eller en helikopter, og han fortæller videre, at der ingen lyd var under hele hændelsesforløbet.
Han har desuden for mig beskrevet en gullig-orange kugle, der svævede hurtigt i SØ-NV-gående retning på størrelse med omtrent en fjerdedel af Månens størrelse, da objektet var tættest på. Han har ikke kunnet oplyse detaljer om objektets afstand eller højde.
Oplevelsen varede 1-2 minutter gætter han på, men desværre nåede han kun at filme objektet i 14 sekunder, mens det var på vej væk, da han kort forinden var nødt til at gå indenfor for at hente sin iPhone.
Vi er meget spændte på om SUFOI kan bidrage med en forklaring på hvad det er min far har set?


3200 Helsinge - 23. juni 2012
Kigger tilfældigt op i himmelen og ser en lysende kugle flyve stærkt fremad, efter få minuter kommer der en mere.


4293 Dianalund - 30. juni 2012
Vi var til en lille grillfest, og spillede kroket i haven hele aftenen. Jeg kan ikke huske, hvordan vi egentlig fik øje på den, men en sagde „Hvad fanden er dét?“ og pegede op mod himlen.
Det var et konstant glødende lys, der var meget langt væk i NØ retning, da vi så den. Den bevægede sig enormt hurtigt. For hurtigt til at være et fly, men for langsomt og tættere end et stjerneskud. Da vi havde kigget på den i ca. 5-6 sek. slukkede lyset brat og UFOen blev kulsort, men fortsatte med samme fart. Efter yderligere ca. 5 sek. forsvandt den bag nogle skyer, hvorfor jeg ikke kan sige graden fra horisonten.
Jeg går ud fra at dette har en helt ordinær forklaring, og tror ikke at det er noget udenjordisk. Den eneste grund til, at jeg oplyser det til jer, er, fordi jeg ikke har nogen forklaring på, hvad det var. Jeg kan ikke forklare, hvad det var af følgende grunde:
  • Hastighed. Hvad det end var, kunne det flyve enormt hurtigt. Med den distance den dækkede på den tid det tog, ville jeg gætte på at det fløj over lydens hastighed.
  • Lyd. Objektet havde ingen lyd.
  • Lys. Det startede som en stor gylden prik, der ikke blinkede som på et fly. Det var større og konstant. Men så slukkede det, som et sluk på en kontakt, og objektet fortsatte i kulsort. Hvis det havde været noget der styrtede ned igennem atmosfæren, ville jeg forvente at det brændte hele vejen, og at det ville have en hale af røg og ild efter sig. Det havde dette ikke. Det så ikke ud som at det var ved at styrte ned, og der var ingen hale efter det. Lysets farve kunne godt minde om gyldent ild på afstand, men det stoppede næsten for brat til at kunne være ild.


4760 Vordingborg - 30. juni 2012
Ser et enkelt, konstant orange lysende objekt på himlen komme sydfra med god fart. Undrer mig over det usædvanlige syn og kalder på min hustru som også kommer ud i haven. Da vi kommer ud i haven igen ser vi flere af de samme udseende objekter komme på samme måde.
Over ca. 10-15 minutter kommer minimum 15 af disse objekter over os. Vi kan se på skyerne, at de flyver i forskellig højde, er helt lydløse og fra de kommer til syne til de er borte går ca. 90-120 sekunder.
Jeg optager nogle klip på mit videokamera og kan efterfølgende se på optagelserne (som er temmelig rystede), at lysende er konstante, ikke pulserende, og består af et meget lysende punkt i midten, hvorfra resten af lyset udstråler fra - så vidt jeg kan vurdere.
Alle objekter ser ud til at flyve i nogenlunde samme hastighed, som også er konstant. De flyver i tilfældig rækkefølge, dog synes tre af dem at flyve i formation. Et enkelt af objekterne synes at fravige de andre objekters kurs en smule og flyver mere i vestlig retning end de andre.
Jeg går ud fra, at SUFOI vil modtage adskillige observationer fra denne aften, men jeg synes også i skulle have mit bidrag.


2450 København SV - 30. juni 2012
Den 30/6-2012 kl. 23.50 10-12 orangerøde lys fra sydøstlig retning tværs over himlen i nnv retning. Højde anslået til 1.200-1.500 m. Hastighed ansl. 1.200-1.500 km/t inæsten ret linie.
Bestemt ingen lyd og kan ikke forveksles med stjerneskud-nødjys-raketter eller fly, da vi ligger tæt på Kastrup Lufthavn i København.


2610 Rødovre - 30. juni 2012
Jeg så 10-12 små flyvende „gløder“ på himlen, i forskellige hastigheder... ikke fly... for sjovt nok, kom der lige et lille fly, man både kunne høre og se, blink og det hele, men det var lige som om, de bare fløj forbi og ikke så en skid..
Få minutter efter kom der ligesom en „bølge“ af gløderne igen.... denne gang var min veninde lidt mere observant.... „hun begyndte at google UFO“. Jeg blev lidt urolig, så jeg ringede til min kæreste, og han kom inden for 10 min. Han så de sidste 4-5 stykker. Ringede som en god borger til politiet... og er hermed registreret som sindsyg/tosset hos politiet...
Kom først i tanke om ny teknologi i sidste fase... og har taget nogle „formentlig“ dårlige billeder på tlf... I må hjælpe mig..... sidder nu og glor ud af vinduet, og venter på en mere...
Jeg er ikke bange... bare uforstående.... vi kan vel for fanden ikke være de eneste, der var ude ved midnatstid på sådan en dejlig aften, og så dette????


5592 Ejby - juli
Ville tage billede af solnedgangen, hvad jeg før plejer at gøre også samme sted, men så så jeg noget på mit mobilkamara, som jeg ikke kunne se med mine øjne.
Først tænkte jeg, det bare var lyset fra solen, der drillede mit kamara, men det blev ved med og være der, så skyndte mig at tage nogle billeder. Min dame grinte af mig, da jeg kom ind og sagde, jeg havde taget billeder af en ufo, men hun stoppede sgu godt nok, da jeg viste hende det på computeren..
Håber I vil se de 8 flotte billeder igennem og svare mig hurtigst muligt..


8250 Egå - ca. 1. juli 2012
Objektet er observeret helt tilfældigt 2 forskellige aftener, hvor jeg har kigget ud af mit køkkenvidue, for at se efter lysende natskyer på den lyse nattehimmel mod nord
.
Første gang var i juni 2012. Her lå objektet stille i ca. 30 sekunder, hvorefter det i en for os mennesker høj fart forsvandt over et højtliggende lettere skydække mod nord og var væk. Jeg valgte at fortrænge dette, for ja, der var jo nok en naturlig forklaring, og måske var jeg bare træt og så syner....
Ca. 1. juli 2012 kiggede jeg så igen efter lysende natskyer, og nu hang der noget på himmelen igen i den samme retning og højde. Denne gang var objektet oplyst i farver, der ligner en solnedgang og det glimtede. Jeg har efterfølgende tænkt, at det må være solen, der jo var gået ned på jorden, men som stadig var „oppe“ i objektets højde.
Objektet lå forholdvist stille, hvor et fly fra lufthavnen i Tirstrup jo hurtigt ville passere. Jeg mener, at det rykkede sig et par gange i små ryk, som hvis du sætter en prik på din rude og så bevæger dig, mens du kigger på prikken på ruden - altså et hurtigt lille ryk.
Nu skulle det altså dokumenteres, så jeg måtte hente mit kamera, men de 10 sekunder, jeg var væk, var nok til at objektet var helt forsvundet fra den klare himmel, og der var ingen tegn på røg/damp på himmelen, som efter et nødblus eller et fly - æv jeg ville godt have set det forsvinde i høj fart og også have haft det på film.
Jeg er meget interesseret i at høre, om andre har set/observeret det samme objekt nord for Århus ca. 35 grader over horisonten i den nævnte periode.


2920 Charlottenlund - 4. juli 2012
Har her 4. juli 2012 ca. kl. 23.59 siddet på min altan og set ud over Øresund, hvor jeg observerede, hvad jeg troede var et fly med retning mod mig. Da lyset ikke kom nærmere, tog jeg min kikkert og så en næsten rund kugle, der ligesom bestod af „små lysende diaamanter med en større lysende prik i kanten“.
Kaldte på min veninden, da jeg ikke kunne forstå, hvad jeg så. Hun kunne blot konstaterer det samme. Efter ca. 5 til 8 minutter var det pludselig væk.


2665 Vallensbæk Strand - 5. juli 2012
Jeg står og kigger ud på vejen fra min terrasse i vestlig retning, da jeg drejer hovedet lidt til højre og får øje på en grå robot støvsuger lignende genstand, der svævede lydløst over det overforliggende hustag, og jeg har aldrig set noget ligende vender mig om og prøver at få kontakt til min mand, som sidder inde, men han gider ikke komme ud.
Jeg kan ikke sige noget, fordi jeg er temmelig rystet. Jeg vender mig om og ser den stadig er der, men forsvinder så væk bag træer.
Det er først senere, at jeg tænker, var det en ufo?


8370 Hadsten - 7. juli 2012
Lørdag den 7. juli 2012 kl. 23.07.41 ser jeg ud af mit vindue, som vender mod vest, en lysende ting komme imod mig. Først tror jeg, det er et fly, der brænder, men så kommer det tættere på og ændrer farve til orangerød.
Jeg når at hente mit kamera og tage et billedet af det. Den forsvinder ned bag nogle høje huse, og jeg kan ikke se den mere. Den forsvinder mod syd. Den følger himmelvælvingen.
Jeg vil sige at den er rund og på størrelse med 1/4 fuldmåne, da den er lige over mig. Mit kamera er et almindelig lille et, som hedder Caplio R6 med 7,1x optical wide zoom. Jeg sender også en mail med billedet.
Hvad har jeg set?


2610 Rødovre - 14. juli 2012
Min svigerinde åbner terrassedøren, da vi lige er kommet hjem fra noget jazzmusik. Klokken er ca. 22.38 og hun siger, at der flyver noget underligt på himlen lige over. Jeg kigger ud i det fri og ser en mærkelig genstand ca. 250 meter oppe nærme sig huset. Den flyver direkte vest/øst.
Huset ligger nøjagtig med længderetning vest/øst. Det er efterhånden tusmørke. Genstanden har samme størrelse som kabinen på en 2 personers helikopter. Den er elipseformet, nærmest med form af en baseball og sort-grå-metallic i farven og uden destinationer. Foran blinker et stærkt orange/rødt lys med en regelmæssig frekvens, som blinkeren på en bil. Den bevæger sig parallelt med Kamstrupvej på havesiden af husene med ulige numre. Farten er ca. 40-45 km. i timen. Hurtigt er objektet over min grund lige oppe over og passerer ud mod Tårnvej og København. Der er absolut ingen lyd forbundet med genstanden. Lige efter den har passeret er det røde/orange lys ikke til at se mere. Genstanden er stadig synlig, men allerede 10-15 sek. efter passagen, svært at se i tusmørket.
Vindstyrken var 0-2 meter i sekundet, og det var overskyet.
Yderligere kommentarer: Den type lys har jeg aldrig set nogen steder før og aldrig i forbindelse med noget teknisk. Det er et lys, man klart husker. Genstanden fløj uden slinger i valsen og roterede ikke. Den fulgte ligesom en udspændt line. Det så ud som om den bare skulle forbi området, og der var en klar destination forude
.


1906 Frederiksberg C - 14. juli 2012
Inden sengetid stak jeg hovedet ud af vinduet for at se, om det var muligt at se nordlyset, som lovet i pressen. Jeg kunne ikke se noget.
I stedet fik jeg lov at se, et sted mellem 20 - 30 lysende prikker på nattehimlen, der lydløst og nærmeset majestætisk kom flyvende over himlen fra vest mod øst. De optrådte enkeltvis og i mindre grupper på 2 - 5. De befandt sig i næsten samme højde og deres velocity var den samme.
Jeg var temmelig „oppe at køre“. Men på trods, lykkedes det mig, at tage nogle billeder med min mobiltelefon. Jeg har ikke haft lejlighed til at studere dem nærmere i en fotoshop, men der er lysende pletter på billederne. Det ene foto er der 4 prikker på. Da vejret var diset, har det formegentlig været med til, at kvaliteten af billederne ikke er den bedste.
Søndag form. tog jeg kontakt til Københavns lufthavn og fandt ud af, at der i tidsrummet kun var landet 3 fly, og at de benyttede bane 22 og landingen skete fra vandsiden. Så det har ikke været ordinære fly jeg har set.
Oplevelsen virkede på en eller anden måde rigtig. Det føltes som om, det var nogle af vore naboer i universet, der overbevisende kom sejlende hen over København for at vise, at de er her og holder øje med os.


7000 Fredericia - 14. juli 2012
En lysende (i orange røde og lysende skær) skikkelse passerede stille på himlen totalt uden lyd.


5892 Gudbjerg - 15. juli 2012
Jeg var lige kommet hjem fra arbejde og havde dagen forinden lovet min kone at klippe vores hække. Jeg parkerede bilen, og gik ud til hækken for at se på den, inden jeg gik i gang. Da jeg bor på landet, stod jeg i vores indkørsel, og kiggede ud over naboens marker. Jeg tænkte, hvor gyldent og flot det hele var, et sand fryd for øjet, og fortsat med at kigge på skyerne og det flotte blå himmel.
Pludselig kunne jeg se noget, som jeg kun kan betegn som et lyst, glinsende objekt med en sølv-metalagtig overflade. Objektet, der var ovalt i formen, havde tilsyneladende ingen vinger, og efterlod ingen jet- eller kondensstriber efter sig. Det bevægede sig meget langsomt fra S til SSV eller SV, og virkede som om det måske fløj lidt på skrå. Fra min ejendom kan jeg se 2 vindmøller på en nabos mark, og højden og placeringen af objektet i forhold til disse møller lå omkring 2 mølle længder op fra horisonten, altså ca. 25 eller 35 grader. (har tjekket placeringen i dag.)
Det hele gik forholdsvis hurtigt for sig, set i bakspejlet, men jeg mener, at hele observation tog ikke meget mere end 1½ til 2 minutter måske, før objektet desværre forsvandt. Om jeg blinkede, ved jeg det ikke, objektet forsvandt bare.
Jeg var udendørs senere på eftermiddagen og igen flere gange i løbet af aftentimerne, fordi himlen var ret klar og lyst, men desværre blev det ikke til flere glinsende objekter. Jeg håber, I kan bruge mine oplysninger til noget, og I må naturligvis gerne ringe eller skrive til mig om det behøves.


2610 Rødovre - 16. juli 2012
Fra tagvindue ser jeg ud mod København 3 orange/røde lysende objekter, som bevæger sig fra syd til nord på mørk himmel. Med en 7x50 kikkert er det muligt at se, at lysene ikke kommer fra en nødraket, idet der er et tydeligt korpus. Det er svært at afgøre afstanden, som kan være nogle km.
Det ene objekt kommer ligesom i en bue op over langhuset, Carls Ro i Rødovre, og forsvinder ned bag det. Det tager kun 5-6 sek. Jeg bor mindre end 500 meter fra huset, som er på 6 etager og mit tag ligger meget lavere. Det andet objektet stiger op på himlen fra syd til nord højere oppe og er helt fri for langhuset. Lyset fra objektet dør hurtigt ud. Det tredje objekt er klart tættere på mig og kommer også fra nord. Det fortsætter højere op på himlen, og bevæger sig tilsyneladende nu mod øst. Lyset fra objektet er meget kraftigt i kikkerten, som at se ind i en brændende ovn. Lyset bliver så svagere og efter 10 sek. er objektet forsvundet.
Det skal bemærkes, at objekterne udsendte et karakteristisk orange/rødt lys, som var identisk med den observarion jeg og et vidne så over Kamstrupvej lørdag d. 14. juli kl. 22.38.


9900 Frederikshavn - 17. juli 2012
Det var en stille og rolig, morgen da jeg gik mig en tur ned mod byen. Da jeg kom til Emilievej 56, så jeg et flyvene metalisk objekt i vestlig retning.


9492 Blokhus - 21. juli 2012
Så er den gal igen. Jeg har skrevet observationen fra Egå den 1. juli 2012. Denne gang er det på stranden 3 km nord for Blokhus det foregår.
Jeg går en skumringstur ned til vandet og nogle km hen ad stranden. Et lys, som en blitz, kommer med jævne mellemrum ude fra horisonten mod vest, og jeg kan i den lyse nat se en fjern top af en tordensky, som jeg efterfølgende kan se på DMI´s lynradar driver ca. 100 km ud for kysten.
Mens jeg venter på det næste lynglimt, kigger jeg op på Karlsvognen og lidt til venstre for den, næsten lodret observerer jeg et objekt, der blinker 2-3 gange efterfulgt af en pause, hvor det ikke kan ses, og ½ minut efter blinker det igen og har nu flyttet sig fra 85 gr. til måske 70 gr. mod vest og igen efter ca. ½ minut ses det igen via de 2-3 blink omkring 60 gr. mod vest. Her er det som om, det „stabiliserer“ sig.
Fint nok. Sikkert bare et observationsfly, med noget ustabilt blinkeværk. Men nej. I de næste ti minutter sker der det, at hver gang objektet har blinket 2-3 gange, tænder 4-5 objekter, som lyser som nogle af de svageste stjerner og bevæger sig lynhurtigt på kryds og tværs af hinanden nord for det blinkene objekt. Da de stopper efter 3 sekunder slukkes de igen og tænder så igen efter 2-3 blink fra det andet objekt, og de bevæger sig igen hurtigt rundt mellem hinanden. Jeg vil tro dette foregår mange hundrede kilometer væk.
Jeg går nu hjem til sommerhuset uden at kigge mere op. Ved sommerhuset er trangen og trygheden til igen lige at kigge op tilstede, men fænomenet er væk. Til gengæld kommer der nu et andet objekt kl. ca. 01.45 fra stik vest i jævn fart mod øst, og dette objekt kan ikke som en satellit ses lyse konstant. Det ses kun de gange, det blinker en enkelt gang med uregelmæssige intervaller på mellem 3 og 10 sekunder. Blinket er meget kraftigt, som en kraftig projektør meget langt oppe (ingen motorlyd under begge observationer).
Håber I kan forklare observationen kl 01.45 med noget menneskeskabt, ellers bliver det sgu snart for belastende at kigge op på nattehimlen.
På vejen hjem fra stranden efter den første observation filosoferede jeg over, om det er mig, der har set for mange UFO-videoer på Youtube og så er ved at blive tosset, eller om der måske er noget under opsejling ude fra verdensrummet.
Men hvorfor skulle de komme lige nu, mens jeg lever og ikke for 500 millioner år siden eller måske først om 100.000 år? Tja, måske netop nu, fordi vi inden for de sidste få hundrede år jo virkelig har gjort opmærksom på vores eksistens via evigt lys fra byerne på den mørke side af jorden, som sikkert kan ses med „deres“ udstyr langt væk. At vi har en form for intelligens, viser vi også med vores trådløse kommunikation og satellitter, som de sikkert også kan opfange signaler fra langt væk.


6740 Sejstrup - 25. juli 2012
Meget hurtigt bevægende vedvarende lys i flyhøjde. Ved ca. 75 grader i horisont lyste det kraftigt op 2 sekunder for derefter at blusse ned igen og kort efter forsvinde (5 sekunder efter). Ingen motorstøj fra lyset, og det var en stille aften, så burde være hørt.
2 min efter kom et fly fra vestlig retning, mod øst. Der hørtes tydelig mortorstøj. Lys bevægede sig med 3-4 gange hastighed af rutefly og i en lige linie. For lavt og lysende til at være satellit og alt for langsomt til at være stjerneskud.


2605 Brøndby - 26. juli 2012
Præcis samme observation som overstående observation ..
Det ligner først en svag stjerne som bevæger sig henover i lige retning .. Men stille og roligt bliver den klarer og klarer .. Og på sit højeste lyser den som den klarestes stjerne for så at tabe lysstyrken igen og så gå helt ud og er helt pist væk ..
Det er ikke et fly da det ikke blinker .. Det hele varer 5-6 sek.
SUFOIs kommentar: Denne observation skyldes med stor sandsynlighed et såkaldt Iridium-glimt forårsaget af satellitten ‚Iridium 21’. Denne kunne ses fra Københavns-området kl. 23:25:36 den pågældende nat på himlen mod vest/nordvest i en højde af ca. 20 grader over horisonten. Kilde: www.heavens-above.com.


4300 Holbæk - 26. juli 2012
Så noget skarpt lys, troede det var landingslys på et fly. Men kunne se, at det ikke var det. Det var lydløst, og virkede som kontroleret fart. Efter et øjeblik, kunne jeg hører en lyd som en fuserraket. Der kom lidt stjerner fra bunden.


5300 Kerteminde - 27. juli 2012
Hvid/sølv lyskugle. Ingen lyd eller blink.
Med jævn og rolig fart fra Kerteminde Fjord og forsvinder ud over Storebælt mod Kalundborg.


9520 Skørping - 27. juli 2012
Flere lyskugler kom fra syd. De kom med samme indbyrdes afstand og hastighed. Når de kom til det samme sted på himlen, drejede de mod vest og forsvandt.


9520 Skørping - 27. juli 2012
I alt 8 røde kugler dukker op 1-2 ad gangen for at forsvinde igen efter få minuter.


9400 Nørresundby - 27. juli 2012
Jeg sad d. 25/7-2012 i Nørresundby (Aalborg) og snakkede med min familie ude i haven
.
Pludseligt, mens jeg taler med min stedfar, fanger noget lys over hans hoved mit syn, og jeg ser noget meget mærkværdigt i et splitsekund. 2 striber af lys, der i en identisk bue fra hver side nærmer sig hinanden, og hvor de mødes, skyder de lodret op i luften.
Buerne havde begge 2 farver, rød og grøn i særskilt formation som set ved en regnbue, hvilket dette dog ikke var, eftersom lysstyrken var intens nok til at fange mit blik, og eftersom solen ikke var fremme, kl 23:30 ca.
Dernæst falder min tanke på laserlys, men det syntes heller ikke at kunne forklare, hvad jeg så. Har det seneste døgn gået og ventet i spænding på, om der måske kom en lignende observation på jeres hjemmeside, men uden held, hvorefter jeg nu vil bede om jeres umiddelbare bud.
Jeg var den eneste, der så det, da det kun varede et sekunds tid, og jeg som den eneste sad med front mod nord/nordvest, hvor dette skete. Heller ikke fyrværkeri som farverne mest af alt mindede om passer på, hvad jeg så, både fordi det syntes for symmetrisk, nærmest som en trekant med bløde langsider og uden top, og det burde heller ikke kunne ændre banen så drastisk og lodret op på nattehimlen.
Vil sætte stor pris på at modtage jeres bud på en forklaring, og henvend jer endeligt hvis i ønsker detaljerne uddybet.


3250 Gilleleje - 3. august 2012
Vi ligger i båden og ser op på himlen. Pludselig ser vi en rødorange kugle komme glidende med jævn fart hen over himlen. Den kommer fra vest og bevæger sig helt lydløst videre mod øst hvor den forsvinder.


3140 Ålsgårde - 3. august 2012
Jeg har set mange mærkelige ting på himlen og aldrig søgt svar. MEN i går aftes fredag d. 03.08-2012 kl. ca. 23.16 så jeg noget højest besynderligt og må simpelthen bare vide hvad det er.
Orangefarvede, form som et sejl på et skib, lydlyse objekter ca. 12-15 stk. fløj i samme bue og retning på himlen. Vvarede i ca. 8 min.
Ved I hvad det er? Måtte bare vække min mand, det var et utroligt syn. Venter spændt på svar.


4300 Holbæk - 3. august 2012
Da vi kører fra Kvanløse mod holbæk (Vest sj,) obseveres et orange objekt, der langsomt flyver fra vest mod øst ca. kl. 23. Der er ingen blink som på normale fly. Da vi ankommer til Holbæk, filmer vi det fra fortorvet, og det forsætter stadigt mod øst, men stopper lidt op, hvorefter det forsvinder.


3250 Gilleje - 4. august 2012
Sad udenfor efter aftensmaden, da min far pludselig udbrød..„ Det var da mærkeligt, hva der der flyver der...? Der er da ikke hverken rødt eller grønt lys på...“ Vi gik ud i mørket væk fra huset og kunne se en lysende genstand flyve stille imod os fra vest.
Tænkte først. at det var en flyver.. Men da den ligesom nåede udfor der, hvor solen gik ned for en times tid siden (gætter jeg), drejede den nord på...
Idet det ligesom ændrede retning, gled lyset ligesom stille af den.. Tror det var solen, der skinnede i bunden, det lignede det meget både på måden, lyset forsvandt på og på, lysets farvespil, da det var der..
Da lyset forsvandt, kunne man pludselig se, at den var helt sort og absolut intet lys havde på... Jeg var inde efter mit kamera, men ku ikke finde det.. Og da jeg kom ud, kunne jeg se den forsvinde stille og rolig ud i nogle mørke skyer...
Det fløj generelt meget roligt, blødt og langsomt og så ikke umiddelbart aflangt ud som et alm fly, mere højt og kompakt i det...
Min far, der er MEGET skeptisk på dette felt (er jeg også selv), siger han, ville have svært ved at sige, hvad det var, men at han ville gætte på en helikopter... Men at han samtidig synes, det var meget mærkeligt han ikke kunne høre den, da det ikke virkede som om, det var så langt væk, og at den så meget mærkelig ud, og havde en meget underlig flyvebane nordpå..


3250 Gilleje - 4. august 2012
Vi stod på stranden og nød den lune klare sommeraften, da vi i V-SV retning så et objekt komme flyvende i vores retning mod N-NØ. Lyset fra objekt pulserede og farverne vekslede fra blød hvid til orange/gullig. Der var ingen navigationslys tilstede.
Det var meget svært at vurdere højden og dermed hastigheden, men den fløj med god og jævn hastighed. Meget pludseligt mistede vi alle 3 objektet af syne, vi gætter på i ca. samme afstand som, da vi først så det. Vi kunne absolut ikke høre nogle lyde fra objektet på trods af en meget stille aften.


2665 Vallensbæk - 4. august 2012
Var her til aften ude og lufte hund. Da der på himlen pludselig var syv lysende objekter på himlen i sydøstlig retning. De kom ind på himlen sydøst, og forsvandt først i østlig retning.
Efterfølgende var der rigtigt mange objekter, der fulgte efter, alle dukkede op samme sted, og forsvandt ca. samme sted. Enkelte af dem, syntes at dele sig i to. Sammenlagt vil jeg anslå, at vi så 30-50 objekter.
Jeg har taget et foto med min Samsung Galaxy S1, som er vedhæftet. På billedet ses tre objekter på himlen. Jeg har set mange stjerneskud i mit liv, men aldrig noget lignende. Objekter fløj, efter min overbevisning, for langsomt, til at kunne være stjerneskud.


4700 Næstved - 4. august 2012
D. 4. august kl. 22.50 blev jeg opmærksom på et stærkt rødt lys på himlen, som fra et lavtgående fly. Min mand kom til, og vi så derefter en lang række på 8-10 flyvende røde kugler. De fulgte nøjagtig samme bane, som perler på en snor, og der var nogenlunde samme afstand mellem dem.
Når de nåede ca. 60 grader op på himlen forsvandt de et efter et. Om det var fordi lyset blev slukket ellers genstandene forsvandt, kan vi ikke sige.
De var konstant lysende indtil de gik ud, og der var ingen lyd, vi gik udenfor for bedre at kunne se og høre. De var ikke specielt hurtige, det var en glidende bevægelse henover himlen.
Vejret var klart og mørkt. Vi har ikke tidligere set noget, der bare ligner. Der var ikke tale om raketter eller balloner, hastigheden var enten for langsom eller hurtig, og den nøjagtige følgen efter hinanden var også ganske speciel.


9550 Mariager - 4. august 2012
Vi så i første omgang en lavtflyvende „ting“, hvorefter 2 tilsvarende fulgte efter tæt på hinanden. De gled i rimelig hastighed lydløst henover himlen.
Vi kunne hurtigt konstatere, at det ikke var fly (pga. lyd, højde og hastighed). De var ikke så højt oppe som almindelige fly. De kom fra vest og drejede så mod nord og lidt højere på himlen, hvor de forsvandt. Vi gik ind igen og lidt efter så vi 3 mere, der fulgte efter.... og mens de bevægede sig hen over himlen kom der én til. Alle fulgte samme „bane“ og forsvandt „puf“ op i himlen ...!


8210 Aarhus V - 4. august 2012
Jeg/vi så 3 lavtflyvende „ting“ tæt på hinanden, som gled lydløst over himlen. (Vi blev enige om, at det måtte være 3 fly, der skulle lande i Tirstrup). De var ikke så højt oppe som almindelige fly... og så får vi øje på 3 mere, der følger efter.... og da de har bevæget sig hen over et stykke af himlen kommer, der en sidste.
De er alle med et gult lys, der ikke blinker. Hver „ting“ har mere end 1 lys. (vi tror de havde 3 lys hver).
De forsvinder på et punkt, der undrer os. Det er stjerneklart, og vi kan noget senere se en rigtigt flyvemaskine på et langt større stykke af himlen. De laver ingen lyd, flyver jævnt og i et pænt tempo.
Vi har ikke kunnet finde ud af, hvad det var, så jeg håber I kan hjælpe?.


5856 Ryslinge - 5. august 2012
Jeg observerede først 1 rødorange rund plet med en meget diffus ydre diameter, bevæge sig mod vestlig retning.
Kort tid efter (ca. 15-30 sekunder dukkede der endnu en op).
Nummer 2 fulgte efter den første, og inden de forsvandt, så det ud som om, de bevægede sig mod nord, for de blev mindre og mindre, og mere sløret.
Jeg ved ikke om vejret evt. var diset.
Hastigheden var ikke ret hurtig, og jeg troede først, at det var et fly, men jeg kunne ikke se nogle lys blinke.


8500 Grenå - 5. august 2012
Tror først der er fyrværkeri, der aldrig bliver udløst. Det er orange kugler, der i en ballistisk bane kommer over himlen, orange kugler med høj fart, i alt ca. 50. Stk. og under skydækket altosteatus skyer.
Da jeg ikke selv kan finde en naturlig forklaring, vækker jeg min mand, og heller ikke han kan give en naturlig forklaring på det, vi har set. Der kommer først en del i streg, senere er der omkring 1 min. Mellem hver kugle.


9000 Aalborg - 7. august 2012
Stod ved vinduet i køkkenet og observerede nattehimlen. Jeg går utroligt meget op i astronomi, og ved derfor meget om himlens fænomener. Jeg bor i en lejlighed, og kan kun kigge op til himlen fra min baggård.
Imens jeg står og kigger på Karlsvognen, svæver der pludselig en orange rund kugle meget langasomt over himmelen. Det er så tæt på, at jeg kan se at det virkelig lyser. Det står på i ca. 20 sek, da den med en ubeskrivelig fart flyver direkte op imod atmosfæren, Og ud af ingen ting stopper den og står nærmest stille i luften. Et kort sekund efter sætter den med en høj hastig fart dirkete hen over himlen igen. Ingen hale, kun et stærkt orange lys, som den hele tiden har vist.
Jeg har i starten på året, da jeg var ude at gå en aftenstur med min mand og min datter, observeret noget, der var næsten magen til. Da boede vi ude i en lille landsby 25 km uden for Aalborg. Der var sne og ganske smuk stjernehimmel. Da vi når en grønt areal, hvor der ligger kridtbakker og marker, ser vi pludselig en orange kugle svæve omkring 6-10 km over hovederne på os. Den havde ingen hale, det var ikke et fly, en luftballon eller en kinesisk opsendt ballon. Kun en stor orange kugle, der fløj med meget langsom hastig. Denne observation stod på i næsten 6 minutter. Som et splitsekund fløj dette objekt også med en ufatteligt fart op imod atmosfæren, stod stille ved en hvis punkt, og forsvandt med høj hastighed i retning mod sydøst.


9493 Saltum - 7. august 2012
Ser 2 lysende kugler tæt sammen i høj fart, lavt på himmelen i vandret position uden hale, de er der i ca. 3 sek., hvorefter de bare forsvinder på himlen.


4700 Næstved - 8. august 2012
Jeg har altid drømt om at LIGGE ned og kigge på stjerner, og det blev så i går, jeg endelig tog mig sammen til at føre det ud i livet.
Det var stjerneklart, så på med varmt tøj, et tæppe og en drømmeseng slæbt med ud på terrassen. Jeg lå der ca. 1 times tid, hvor jeg fik set 2 fly, der fløj i østlig retning, 5 stjerneskud blev det også til, og en enkelt satellit så jeg også, alle ting, som jeg har oplevet mange gange før - Men efter at ha' ligget og kigget op på himlen ca. en 20 minutters tid, (kl.00.26), så jeg noget, jeg aldrig har oplevet før. Tænkte først, „det er nok en måge“;, men efter et par sekunder, var jeg slet ikke i tvivl, at det, jeg så, var præcis magen til de billeder, jeg har set af flyvende tallerkner.
Det kom oppe bagfra, hvor jeg lå, som en hurtig svagt lysende orange ting, havde retning nedad, hvor det blev langsommere og ca. 3 meter over jorden, hvor det langsomt forsvandt ud i natten, (har aldrig vidst før, at det andre har set, også har været orange, det var først nu her lige før jeg fik den oplysning, (ved at læse om det, i dette forum), altså ,jeg var ikke farvet af andres erfaring/mening om, hvad jeg så, syntes i øvrigt det var en smule uhyggeligt, at ligge der alene i mørket, efter min oplevelse), men det var ikke særligt højt/ret langt væk fra mig, og det var slet ingen tvivl om, at det var en isoleret ting jeg så, altså ingen lyskegle, jeg befandt mig på en terrasse i 1. sals højde - Jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide, om der var andre der så det samme, som jeg så i nat.


5800 Nyborg - 9. august 2012
Min kæreste og jeg var på vej hjem fra et familiebesøg i Odense, da vi på motorvejen så et stjerneskud. Det var min kæreste, der kørte, så efter dette stjerneskud kiggede jeg naturligvis op i himlen stort set hele vejen hjem til Frørup, hvor jeg bor.
Da vi kørte forbi Holckenhavn Slot ved Nyborg, så vi noget, der lignede en meget kraftig stjerne, bare meget større og kraftigere, som lyste kraftig hvidt med et blåt skær. Vores første bud på dette var en flyvemaskine, men da vi ingen blink så, kunne det være en satellit. Men denne lysende ting ændrede pludselig hurtigt kurs fra at flyve mod syd, altså Langeland, til at flyve mod øst, altså Sjælland. Kursskiftet skete hurtigt, for hurtigt til at være et fly, men selve flyvningen ligeud, skete samtidig også for langsomt til at være et fly.
Den flyvende genstand ændrede kurs endnu engang, fra at flyve mod øst, Sjælland, til at flyve mod vest, Jylland, til igen at ændre kurs mod syd, Langeland og derfra fløj den mod øst igen, altså Sjælland, hvor den pludselig forsvandt efter at have fløjet 30 sekunder mod Langeland for anden gang og derefter ca. 10 sekunder mod Sjælland.
Vi mener ikke, at det har været en satellit pga. de mange kursændringer, men ej heller en flyvemaskine pga. den langsomme fart. Men hvad det end har været, så fløj denne meget kraftigt lysende genstand over Storebælt, det var sådan det så ud fra vores placering.


4200 Slagelse - 9. august 2012
Min søn og jeg gik en aftentur på Byskovvolden i Slagelse. Sønnen kiggede op på de mange stjerner og sagde, er det der ikke en satellit der oppe. Jeg kiggede op og sagde, jooo det ligner det, men denne "satellit" forsvandt pludselig og dykkede op igen.
Da vi fik øje på den, lyste den meget kraftigt op i et hvidt lys og forsvandt. Vi kiggede efter den og fik øje på den igen længere væk, og den forsvandt igen for at dukke op længere væk, hvor den atter forsvandt, og vi så den ikke igen.
Hvad det var, ved jeg ikke, men jeg har aldrig set sådan noget før.
Mens vi stod og kiggede op for at se, om den var at se nogen steder, kom der nu et hvidt lys, som kom fra vest og langsomt fløj mod øst. Dette lys var ikke kraftigt, og det forsvandt først, da det kom langt væk fra os.
Mit bud er, at ingen af disse 2 ting var flyvemaskiner, da farten og højden så ud til at være forkert til et fly. Håber at flere har set det samme som os denne stjerneklare aften.


4700 Næstved - 9. august 2012
9. aug. 2012 var konen og jeg ved at gå i seng. Da jeg kiggede ud af vinduet i soveværelset så jeg denne lysende „kugle“. Den fløj hen imod vores hus temmelig hurtigt, så jeg løb ned ad trappen for at få kameraet, halvvejs oppe ad trappen, siger konen, at den havde passeret vores hus, så jeg løb ned af trappen og gik ud af hoveddøren.
Kuglen/ufo havde der skiftet retning og sat farten ned. Det var helt vindstille og lignede ikke en lanterne. Jeg har efterfølgende set to igen. Den ene 11. aug. og igen den 19. aug.


2300 København S - 11. august 2012
Mig og min kone observerede i nat ca. 10 stk orange flyvende objekter, der gled hen over himlen over havneløbet på Islands Brygge. De havde præcis samme kurs og gled hen over himlen med samme hastighed som fly, man ser på lang afstand. De virkede, som de ikke var langt væk og var dybt orange, der var ligesom en orange tåge rundt om en lysende plet.
Objekterne var ikke helt cirkelformede, havde samme hastighed og var lydløse. Vi så 2 formationer med 3 objekter i en trekant med et i front og ca. 4 stk alene. Min vurdering er, at de var nogle hundrede meter oppe.
Det var stjerneklart og vindstille. Jeg observerede en formation med 3 stk. og 1 solo i kikkert, var så bjergtaget af synet at jeg ikke nåede at tage fotos.


8660 Skanderborg - 11. august 2012
Den 11/08-2012 sidder jeg udenfor i Skanderborg, under Skanderborg festivallen, sammen med en veninde og snakker, da jeg kigger op på himlen og observerer 3 lysende genstande, lignende stjerner. (Der var dog ingen stjerner på himlen denne aften).
Disse 3 lysende genstande var plaseret som en trekant på himlen. Imens jeg sidder og kigger op, begynder de at bevæge sig rundt på en mærkelig cirkulerende måde, hvor de kort tid efter samles igen på under 1 sek. Min veninde kigger op, og jeg peger og forklarer, hvorefter de forsvinder, som var det lamper, der slukkes.
Det skal lige siges at jeg ikke havde drukket denne aften, da jeg arbejder under festivallen, og skulle møde på vagt kl. 00.00.
Grunden til, at jeg skriver til jer, er selvfølgelig, at jeg undrer mig, og specielt fordi det ikke var længe siden, at jeg havde set „parnormale efterforskere - fup eller fakta“ på TV3, hvor de viste optagelser samt billeder af 3 lysende genstande på himlen, også placeret som en trekant, fuldstændig på samme måde, som dem jeg så. Disse obs. var dog blevet opdaget i USA.
Jeg håber lidt på at finde svar hos jer, eller evt., at i kunne have nogle billeder liggende af noget lignende? Jeg nåede desværre ikke selv at tage et billede af disse 3 lysende genstande, da jeg var så chokeret, at jeg ikke kunne koncentrerer mig om andet end at kigge på dem, hvilket jeg ærgrer mig over nu.
Det er ikke første gang jeg ser uforklarelige ting på himlen, skal det lige siges, sidste gang jeg så noget, var det mere tydeligt, en flyvende genstand på himlen, formet som en tallerken, hvor midten var mørk og det udenom lyste, det skete på Oddervej mellem Malling og Odder sidste år, og dette har jeg 2 vidner på.


8260 Viby J - 11. august 2012
Fløj parvis, langsomt og helt lydløst stigende op fra syd og forsvandt op i det tynde skydække mod nord. Der kom 4 par + en enlig til sidst. Alle røde, som en baglygte på en bil på et par hundrede meters afstand.


Nordby, 8305 Samsø - 11. august 2012
Fra vi så emnet, var det langsomt opstigende i en bue mod os syd fra. Var observeret omkring 3 min. Nåede ikke at hente kikkert.
Umiddelbart herefter observeres et lysende klart objekt gående fra sydvest i østlig retning.
Troede det var et fly, men i kikkert, 7 x 42, sås ingen blinkene tegn, som ved vanlige flyobservationer.


2730 Herlev - 11. august 2012
Kl. ca. 22.25 ser vi et stort lyende rundt flyvende objekt. Det ligner først en stjerne, og herefter tror vi det er en satellit. Men den bevæger sig alt for langsomt og var meget tæt på jorden. Hernæst flyver den rundt, så vi kunne se den fra den anden side af huset.
Efter de ca. 10 minutter er den utydelig og herefter er den væk.
Der var ingen lyd og ingen farveskift, den var bare utrolig lysende og så større ud på himlen end en almindelig stjerne.


2400 København NV - 11. august 2012
Vi så to pulserende rød-gule lys, den ene meget større end det andet. De bevægede sig mod syd, blev gradvist mindre og forsvandt så ud af ingenting. Ca. 15 min inden havde vi set en anden kugle af lys bevæge sig over himlen et andet sted i Nordvest-kvarteret.


4500 Nykøbing Sjælland - 11. august 2012
Var ude at fiske med min familie en meget smuk og stille aften, da jeg pludselig ser et meget klart stabilt lys som bevæger sig langsomt og helt lydløst, ikke ret højt på himlen. Det blinker ikke og er ikke en satellit eller et stjerneskud ...(ser lidt senere en satellit, som jeg har set så ofte før, men det ligner bestemt ikke det andet vi så)...
Står alle og undres og observerer lyset, som begynder at dale næsten vertikalt nedad, og pludselig begynder objektet at „miste“ sit lys, for dernæst at blive svagt orangerødt og så derefter helt forsvinde. Ærgrer mig nu over at ingen tog et billede eller filmede :(


8830 Tjele - 11. august 2012
Lørdag aften observerer min kone et hvidt glimt reflektere i naboens vindue (kiggede mod syd), det samme observerer jeg igennem vindue vendt mod vest.
Vi gik ud for at se, hvad det var, og der var så 2 røde pletter, der bevægede sig i en lige linie fra nord mod nordøst. Der var absolut ingen lyd overhovedet.
Har optaget video af det, hvor man kan se begge pletter. Ved ikke hvor jeg kan uploade videoen. Kamera er Canon Powershot sx40 hs
.


7560 Hjerm - 11. august 2012
Så et kuglerundt hvidt lysende objekt, meget større end de største stjerner på himlen ser ud til at være.
Hentede min søn, som filmede den med sin Iphone, men optagelsen er meget utydelig. Der var små korte stråler af lys rundt omkring objektet, ligesom det ses ved små halogenspots, ved ikke om det er ens øjenvipper, der får det til at se sådan ud.
Den virkede til at være langt oppe, og hvis det er korrekt, mener min søn, at den fløj hurtigere end en almindelig flyvemaskine, jeg selv synes, det er svært at bedømme hastigheden. Objektet fløj i en lige linje, der hørtes intet støj fra den.
Min søn er overbevist om, at der er tale om noget hemmeligt militært isenkram, jeg ved ikke, om det „bare“ var et fly, som af en eller anden grund fløj med noget specielt lys, men han siger, at fly SKAL blinke grønt, rødt og måske hvidt, og objektet havde hele tiden et konstant og meget kraftigt hvidt lys. Er det korrekt, at fly skal blinke?


5700 Svendborg - 11. august 2012
Mig og min forlovede skulle ned på McDonald, som ligger 5 minutters gang væk. Klokken er kvart i tolv om aftenen, og vi får øje på en orangefarvet (nærmest brændende) plet på himlen. Vi ved ikke, hvor lang tid den har været der, men vi havde øje på den i ca. 5 min.
Den forsvinder efter de fem minutter, vi stod og kiggede på den. Vi kommer ned på MC og får vores mad og går ud igen. Da vi kommer ud, er den kommet igen, og vi holder øje med den hele vejen hjem.
Denne gang har vi øje på den i 7 min., hvor den så forsvinder bag nogle træer. Har lagt mærke til, at der er flere som beskriver noget lignende, men er der nogen, der har fundet ud af, hvad det er?


5540 Ullerslev - 11. august 2012
Ser en genstand komme med høj fart nord, flyver ca. 5km, standser på himlen, bliver stående ca. en time på samme sted.
Genstanden ser ud til at være rund, lyser hvidt med en slags stråler omkring sig
.


5540 Ullerslev - 12. august 2012
Genstanden hænger ca. over Odense, er lysende med stråler om sig, som om den kredser lidt.


8220 Brabrand - 12. august 2012
Søn. d. 12/8 ved 23-tiden sad jeg i min have i en liggestol med blikket rettet mod nordøst for at se stjerneskud (Perseiderne). Fra venstre i mit synsfelt dukkede en fænomen op, der fortsatte ret hurtigt med en jævn bevægelse i en bane fra vest mod øst og forsvandt fra mit synsfelt bag nabogrundens træer.
Fænomenet var tre nærmest rustrøde pletter, der udgjorde en trekant og bevægede sig som sådan. Omridset af pletterne var lidt diffust - hvis det havde været overskyet ville jeg tro, at det var én eller anden form for laser eller projektør, der belyste skyerne. Men himlen var jo helt klar.


3000 Helsingør - 12. august 2012
Hejsa.. Søndag d. 12 august var min kæreste og jeg ude og se på nattehimlen fra vores have i Helsingør, da der skulle være mange stjerneskud...
Ca. Kl. 23.30 ser vi et objekt komme svævende med pæn fart over himlen, det var absolut ikke et stjerneskud eller en satellit, der var intet lys på og ingen hale, det var bare en grå plet der fløj hen over os fra nordøst. Den drejede og fløj i en anden retning mod syd for så at dreje igen og flyve i en tredje retning mod nordves,t hvor den forsvandt ud af syne...
Vi syntes, det var ret mystisk og snakkede om hvad det kunne være. Vi blev enige om, at det heller ikke kunne være en fugl, da den var højere oppe end skyerne..
Der gik et kvarters tid, så kom den igen fra vest, og som sidst fløj den hen over os, drejede af mod syd og forsvandt bag hustaget. Da den ikke havde lys på, kunne vi kun se den, fordi den var grå, i forhold til nattehimlen, der var sort.
Den måde, som den drejede på, ville en flyvemaskine ikke kunne, den var ret skarp i sine drejninger... Og igen, den havde INTET lys på... Har du hørt om andre der har set samme fænomen på nattehimlen i Helsingør i nat? Tænker at vi ikke var de eneste, der var ude og se på meteorsværm.


8700 Horsens - 12. august 2012
Den 12. aug om aftenen sad vi ude i haven og så efter stjerneskud, som skulle komme i nordøstlig retning, men de kom alle andre steder fra.
Pludselig så jeg et markant rundt orange skarpt lys på himlen i nordvest i ca. 30 gr. højde, som zigzaggede op og ned i langsom hastighed. Kaldte på min kone, som mente, at det nok var et nødblus, men det sagde jeg nej til, da jeg er tidligere sømand. Så forsvandt det.


8240 Risskov - 13. august 2012
Skulle til at trække for i soveværelset med udsigt mod syd, da jeg bemærkede et lysende objekt højt på himlen. Lignede en stjerne, men det bevægede sig med jævn fart mod sydøst.
Efter et par minutter gik jeg ud på altanen og fulgte det, indtil det forsvandt bag huset.
Der var ingen motorlyd og ingen blinkende lys. Retningen kunne evt. tyde på kurs mod lufthavnen ved Tirstrup? Lysintensiteten var ensartet under hele forløbet.


6760 Vester Vedsted - 13. august 2012
Solen er netop gået ned og de klareste stjerne kommet frem. Imod min position kommer fra 10-15 grader til venstre for stjernen Arcturus, hvad der ligner et fly med landingslysende tændt.
Da den passerer hen over mig i en højde af 70-80 grader retning stik syd, fremstår objektet stadig som en enkelt stærk lyskilde. Ca. 3 gange så lysstærk som Arcturus. Ingen positionslys, ingen lyd, ingen kondensstriber.
Da den er på vej væk mod øst, løber jeg ind efter min 8X50 kikkert og når at se lyskilden „fade“ bort i løbet af 15-20 sekunder i en højde af ca. 20 grader over østlig horisont. Heller ikke i kikkerten nogen positionslys at se.
Har tjekket flightradar24 og NASA, men hverken fly eller satellitter i nærheden. Opførte sig umiddelbart som satellit, men meget lysstærk.


9800 Hjørring - 14. august 2012
Var ude med hunden og beundrede stjernehimlen. Spotter en „stjerne“, som bevæger sig, til at begynde med i en lige linje i høj fart og ser ud til høj højde. Pludselig flytter den i ryk og med et efter et par minutter, ser det ud til, at den ryster og forsvinder brat. Troede at det måske var et stjerneskud, men ikke når set varer så længe og opfører sig sådant.


9800 Hjørring - 14. august 2012
Endnu en, denne gang kom den dog fra en nordvestlig retning. Denne med en lidt rød tone ellers som en stjerne. Bevægede sig i små ryk og hang i ca 3 min over Hjørring midtby.


4736 Karresbækminde - 14. august 2012
Klar hvid konstant lysende genstand på himmelen, kommende fra vest og forsvindende ret hurtigt mod øst, højt oppe på himmelen.
Der kan ikke have været tale om et traditionelt fly, da genstanden var ALT for højt oppe til at være et sådan. Der var heller ingen lyd at høre.


4180 Sorø- 18. august 2012
Jeg var ude i haven, med mine 3 børn og mand. Børnene legede med deres nye selvlysende legetøj
Vi så pludselig en lysende kugle, komme flyvende hen over himlen uden lyd, uden blinkende små lygter. Den fløj hurtigt, men ikke så hurtigt som en flyver.
Vi så den, og jeg sagde. „Se der kommer en på cykel“. Sådan så det ud. Det forsvandt igen, som det kom, hvor det pludselig slukkede lyset, og vi kunne ikke se andet end en sort prik, som forsvandt. Mærkeligt.


8000 Aarhus C - 18. august 2012
Da jeg stod og ventede på bussen nu her - nede i Vesterbrograde, lagde jeg pludselig mærke til nogle flyvende objekter på himlen. Jeg så 1 ud af øjenkrogen, og slog det væk igen. Men derefter kom der 2 mere, og de fløj i lige linie med ca. 2-3 meters afstand imellem hinanden. Lyset var kraftigt, og gulligt. Og min første tanke var: Sådan der flyver fly altså ikke.
Jeg ved ikke, hvor højt de var, da de forsvandt, da de forsvandt bag nogle bygninger. Men højt oppe var de. Der var en anden person, som stod og ventede på bussen også - jeg fik ikke snakket med ham, for min bus kom - men jeg kunne se på ham, at han så det samme. For han kiggede undrende hen på mig. Jeg har aldrig set sådanne lys på himlen før, og jeg ved, hvordan et fly på nattehimlen ser ud. Disse to var ikke fly, men hvad det var, ved jeg ikke. Er der nogen, der kan fortælle, hvad det er, eller har en ide?


4600 Køge - 18. august 2012
Der kom 2 lys hurtigt og uden lyd efter hinanden lige efter en tredje. Troede det var tre kampfly, der fløj ind over Stevns med retning mod Københavns lufthavn. Men ingen lyd. Farve gul orange og der var også rødt. Konstant lys der ikke blinkede.
Hvordan kan evt fly overflyve uden vi kan høre det. Havde jeg været alene om observationen ville ingen tro mig, men min svigersøn oplevede også observationen.


2770 Kastrup - 18. august 2012
Vi sidder på terrassen og nyder aftenen, da denne ildkugle pludselig dukker op. Vi er hurtig enige om, at der ikke er tale om et fly. Vi er tæt på lufthavnen, og ser en del fly lande og lette, men slet ikke i den retning.
Lyset er også alt for rødt, faconen forkert og hastigheden al for høj. Nogle minutter senere kommer der yderligere tre magen til. Samme højde og hastighed. De to af dem flyver meget tæt. Der er ingen lyd.
Det er ikke rislamper. Vi håber at høre fra jer, da vi aldrig har set noget lignende.


8000 Aarhus C - 18. august 2012
Jeg har lige bevidnet 32 lysende objekter, som jeg og min kone så flyve henover århus, fra syd mod nord, ca. fra kl. 22.05, 18. august.
Det var svært at se, hvor hurtigt de fløj, men hvis de har befundet sig en en højde af 3-400 meter, som de så ud til, så har de nok bevæget sig med ca. 150-200 km i timen. De lyste rødligt, men pulserede en smule i lysstyrke, imens de fløj. Der var ikke nogen lyd overhovedet fra objekterne. Kan I give en forklaring på denne hændelse?


2300 København S - 18. august 2012
Objekt spottet på himlen fra kl. 20:15 til kl. 22:55 med jævne mellemrum.
Objektet bevægede sig ganske hurtigt i lige linie.
Objektet udsendte ikke motorstøj eller propelstøj.
Objektet havde ikke blinkende lamper som på fly.
Objektet havde et blussende flammefarvet lys i fronten.
Objektet havde ingen synlig lyskegle.
Objektet kom fra syd øst (ca. fra Kastrup) og forsvandt i nord øst (ca. ved Christianshavn).
Objektet er observeret 7-8 gange.


2680 Solrød Strand - 18. august 2012
Vi ser på stjerner. Det er helt vindstille. Pludselig kommer der en „kraftig kinesisk lampe“, men med en hastighed, der er meget hurtig. Vi har mange gange set kinesiske lamper i Fjernøsten, men denne bevægede sig som et fly.
Den var dog større, kraftigere og med den orange farve (det var ikke en kinesisk lampe, hastigheden var meeget stor). Mens jeg skriver dette kalder min kone på mig. Der er en til. Lige så hurtig, og med konstant hurtig fart syd-nord.


4300 Holbæk - 18. august 2012
Tre trekanter kommer ind over gårdspladsen fra SSW og forsvinder mod NNØ. De fløj lydløst lidt forskudt (halvt V-form) med samme indbyrdes afstand og samme konstante hastighed (jetjager fart).
De var kantet med blåt lys og et rødt lys i midten.
Ikke helt til at sige højden over horizonten ved forsvinden, da de fadede ud i luften.


3220 Tisvildeleje - 18. august 2012
Vi stod og nød den klare stjernehimmel, da der pludselig ganske lydløst kom et gul-orange lysende objekt flyvende henover himlen. Objektet bevægede sig i en lige bane i nord-østlig retning i relativ høj fart. Ca. 1 minut efter kom to tilsvarende objekter, bevægende sig i samme bane og tilsyneladende identisk hastighed.
Afhængig af deres flyvehøjde, som var svær at bedømme, kunne afstanden mellem dem være op til 100 m. De to efterfulgtes af endnu 3 objekter, som fløj forbi med ca. 2 minutters mellemrum.


6400 Sønderborg - 18. august 2012
Lukkede mine hunde ud inden jeg skulle i seng. Det er buldermørkt. I det samme jeg lukker døren op og træder ud, kikker jeg op mod himlen, som jeg har for vane, da jeg vidste, der var mange stjerner at se. Det havde været en utrolig varm dag, og natten var også lun.
Jeg ser en kugle m. ildflamme stille og rolig lyser op over mig, og den farer af sted hen over himlen, men det går ikke lige så hurtigt som et stjerneskud. Jeg kan se ilden. Den højt oppe, men ikke så højt, som jeg normalt observerer stjerneskud eller andet.
Den forsvinder eller brænder op efter et stykke tid, da jeg bliver ved med at følge den m. øjenene.


6000 Kolding - 18. august 2012
Der kom ca. 15 objekter flyvende ind fra syd og drejede mod vest. og så gik lysene pludselig ud. De var gule og røde.
10 min senere kom der en enkelt mere, som var gul og forsvandt samme vej som resten.
Jeg kan lige fortælle, at sidste år på samme dato oplevede jeg det samme bare med den forskel, at der var de alle gule og kom fra vest og fløj mod nordøst. (Også ca. 15 stk). Vi håber I kan give os en god forklaring på hændelsen!


8700 Horsens - 18. august 2012
Var ude at lufte hunden i vores have, og havde netop observeret en satellit, da 3 rødlige objekter med en lysende kerne, dukker op i en formation som en retvinklet trekant, 1 forrest og 2 bagvedliggende. En udstrakt hånd ville dække det område som de spredte sig over himlen.
De var synlige i ca. 2-3 sekunder, der var ingen blinken eller lys spor.
Hastigheden var væsentlig højere end fly og stattelitter, men ca. 50% af et stjerneskuds hastighed.
Har aldrig set noget ligende tidligere


3460 Birkerød - 18. august 2012
Vi sad i haven med bål og kiggede stjerner, da der pludselig dukker en rød „lanterne“ op over hækken mod SV.
Naboen havde lige sendt lanterner til vejrs, så først troede vi, det var en lignende, men den bevægede sig i en helt anden retning og langt hurtigere. Der var overhovedet ingen lyd fra objektet, og der var helt vindstiile i øvrigt.
Det var MEGET svært at bedømme afstanden til objektet (især pga den manglende støj). Vi mistede den af syne, da den forsvandt bag vores store bøgetræ.


2720 Vanløse - 18. august 2012
Ca. 10 eller flere lyskugler/flyvende objekter fløj hen over himmelen med samme kurs, samme hastighed og med ca. 1 minuts interval. Der var hverken lyd eller lys blink fra objekterne, og de fløj hen over himmelen, indtil de forsvandt væk fra vores udsyn.
De dukkede frem fra samme punkt i horisonten og fløj i præcis samme retning i en højde, der var for lav til et fly.
De fortsatte med at dukke op i flere timer, dog med længerevarende pauser imellem hver seance. Flere mennesker på gaden stillede sig op og kiggede på fænomenet og undrede sig.


2700 Brønshøj - 18. august 2012
I alt 5 objekter i næsten samme bane fra syd til nordøst. Først 1 i normal satellitstørrelse og hastighed, men med gullig farve, som forsvandt 60 grader over horisonten. Derefter nummer 2 ca. 60 grader over horisonten fra syd med gylden farve og væsentlig større og kraftigere lys end de tydeligste planeter. Nummer 3 er en lille prik (normal satellitstørrelse), som ser ud til at fortsætte skråt ud fra nummer 2. Samtidig dukker nummer 4 og 5 op, ligeså lysstærke som nummer 2, i samme bane fra syd, måske 30 og 40 grader over horisonten.
Min kone og jeg ser på de 3 store samtidigt, indtil den første forsvinder ca. 90 grader oppe, mens de 2 sidste forsvinder lidt efter i en højde af 70-80 grader over sydhorisonten.
Både bane og hastighed gør det mest sandsynligt, at der var tale om en større satellit, som på et tidligere tidspunkt er blevet revet i flere stykker under det første møde med atmosfæren, og derefter er brændt langsomt op, mens den oprindelige bane blev opretholdt.


5300 Kerteminde - 18. august 2012
Lysende glimt startende fra syd og forsvandt Nord-Nord-ØST.
Jeg vil regne med mindst 20 gange startede - relativt hurtigt.
Billeder og Video optaget på Iphone. - men langt væk. Fænomenet stoppede efter en fly (3 hvide lys og blinkende rød lys) overfløj stedet fra vest mod øst.


4700 Næstved - 19. august 2012
Jeg kom kørende i bil på Vordingborgvej om natten på vej mod Næstved. Pludselig blev jeg opmærksom på en masse orange „lanterner“ på en lang snor over byen.
De store orange lyskugler steg op på himlem i en stor bue over Appenæs og fortsatte ind over byen mod nord, hvor de på et tidspunkt forsvandt.
Lyskuglerne kom i en lind strøm med nøjagtig samme afstand og hastighed - som perler på en snor. Jeg har optaget lidt video på mobilen.
Da jeg nåede hjem og havde parkeret bilen (i Appenæs) kom der igen en række lys, denne gang bare tættere på og meget større. Lysene var alle orange, en tæt, afgrænset kugle i midten med et meget stort, tyndt orange felt udenom, som i perioder kunne virke som projektørlys. Lysene for hen over himlen med stor hastighed. Fænomenet var fuldstændig som beskrevet d. 4. august i år.


5220 Odense SV - 19. august 2012
Vi stopper på Lindholmvej, hvor en pige, vi skal samle op, spørger om vi har set de stjerneskud der er. Jeg stiger ud af bilen, og vi får alle øje på et stort orange/rødt lys mod syd.. Det kommer direkte imod os. Men modsat stjerneskud, som set meget småt, hurtigt og højt på himlen, så var lyset her stort, konstant, uden „hale“ og med en konstant fart.
Ovenikøbet virkede det som om, det fløj i helikopterhøjde, så ret tæt på, men helt lydløst. Vi blev alle lidt paf, fordi det var sådan en syret oplevelse.. Stjerneskud var det ikke.. Ej heller nogen flyver. Objektet var rundt, konstant lysende i høj fart. Men helt lydløst.
Nåede at optage en kort video med det.
Vidnerne var 3 børn og en voksen mere.


8970 Havndal - 20. august 2012
Jeg står ved vinduet på 1. sal, da jeg opdager et kraftigt blinkende lys, som jeg først antog for et fly. Men der var noget galt. Lygteføringen passede ikke. Objektet udsendte et meget kraftigt hvid blink efterfulgt af et noget svagere. Der efter igen et kraftigt. Sådan blev det ved. Der var yderligere et rød og et blågrøn lys-ikke særligt kraftigt i flyveretningen.
Objektets hastighed var hurtigere end et rutefly, men betydelig langsommere end en jager. Pludselig ændrede det kurs og fløj nu stik nord. Dets flyvehøjde anslår jeg til ca. 4-5000 m. Jeg åbnede vinduet for at lytte efter motorstøj, men der var ikke en lyd.
I mellemtiden forsvandt objektet ud af mit synsfelt. På grund af dis kunne jeg ikke se nogle konturer. Kun de oven nævnte lyseffekter. Har andre set noget lignende, hører jeg gerne om det.


5230 Odense M - 20. august 2012
Så to kugler komme flyvende med en vis afstand. De fløj langsomt og fade'ede langsomt ud. Ikke som stjerneskud der flyver hurtigt og nedad. Kugler fløj vandret og forsvandt i vandret stilling også.


8230 Åbyhøj - 20. august 2012
Ja, vi har set mange spændende sager på himmelen den sidste uges tid, først er der den lysende kugle i lav højde, der flyver vandret over os, den blinker ikke, den larmer ikke, som de fly, vi har set ved siden af den.
Den har vi set 5 dage i træk! Vi har også set to rødlige kugler komme mod hinanden, spinde omkring hinanden og fortsætte videre hver deres vej. Ja ikke nok med det, har jeg set en et stort flot lys, som en stor stjerne, lyse op også gå ud!
Der kommer mere, vi så to rødlige lys bevæge sig forbi hinanden på hver sin side af en stjerne. Vi troede, det var en satellit, indtil vi så, det var to, og indtil vi pludseligt så, at de samlede sig og gik i opløsning i 4 lysende glimt.
Ja, vi har set mange fine ting, og jeg hører om mange andre end os, der ser sager på himmelen for tiden. Alt dette er inden for en uge. Er det en særlig tid for tiden, med mange fænomener omkring os? Jeg oplever det sådan og hører det også fra bekendte.


5220 Odense SØ - 24. august 2012
Jeg kom cyklende og hørte en lyd som en helikopter, kiggede op og så en sort genstand, som havde facom som spar i kortene, eller en rokke, svært lige at skrive det helt nøjagtigt.
Den var tyk rund ude i siderne og havde en mørk tap eller lignende bag på også, den så mærkelig ud. Har ikke set sådan en før, ved ikke hvad det er, kan kun skrive, det jeg så.


8400 Ebeltoft - 25. august 2012
Vi er 4 voksne, der spiste en sen aftensmad ved Ebeltoft Vig, Ebeltoft Centrum i privat hjem lørdag d. 25. august 2012, og så var der flere lyskugler, der bevæggede sig over himmelen med en jævn afstand med en jævn fart(?).
Og jeg vil vide, om der er flere der har set dette syn.
Vi kunnne høre nogle af byens gæster i baggrunden, der snakkede. Synet kunne næppe passeres ubemærket. Der var ingen speciel lyd, dvs. ingen motorlyd.
Vi troede først det var varmluftsballoner, MEN så mange kan ikke flyve snor-lige og med samme fart!
Hvad har vi set?
Jeg har kontaktedt jer om denne oplevelse, på vores alle 4s vegne, men I har ikke hidtil berettet om det
.


2450 København SV - 25. august 2012
Jeg kiggede ud på et orangerødt lys på himlen, der bevægede meget hurtigt i een retning fra ca. SØ mod NV, og tænkte, at man normalt ikke kan se flylys ved totalt skydække.
Normalt kan jeg også se flere lys og høre, når det er helikoptere, især hvis de flyver så lavt som dette lys.
Da lyset passerede hen over genboejendommens tag (højt oppe), løb jeg ud på altanen for at se nærmere på. Det lignede en lyskugle i eet lys, ingen blink, ingen lyd, bare fremad i høj fart lige ud.
Jeg tænkte, at det måske var et lille modelfly, men de larmer, og der var altså ingen lyd.
Lyskuglen forsvandt bag næste bygning, men jeg kunne følge det med øjnene fra i alt ca. 1 km.


2625 Vallensbæk - 25. august 2012
Var ude og trække lidt luft, vi står et par stykker og ser 2 orange kugler på himlen. De fløj langsomt, nr. 1 var lille og fløj forrest, og nr. 2 var større og fløj med lidt afstand fra nr. 1. Lige pludselig forsvinder nr. 1, og man kan stadig se nr. 2, og efter 1 min er nr. 2 også væk.


4800 Nykøbing F - 25. august 2012
Vi kom kørende på Nordfalster i total mørke og nød synet af en dybrød måne i horisonten.
Pludselig får bagsædepassageren øje på nogle lysende objekter på himlen. De var ret langt væk, gætter på at de hang over Guldborg måske 5-8 kilometer væk.
Det var helt stjerneklart vejr med fantastisk sigtbarhed. Der var 6 objekter som flyttede sig meget langsomt i forhold til hinanden tilsyneladende tilfældigt. De var rødgule i farven. Efter 2-3 minutter forsvandt de mod vest/nordvest.


8700 Horsens - 27. august 2012
Den 27. aug. 2012 var min kone ude og lufte hund ved 21.20 tiden og kommer ind og kalder på mig, at der er noget, jeg skal se.
Det var nøjagtigt det samme runde, orange, skarpe lys i ca. 60 gr. højde mod syd. Observerer den i ca. 5 min., hvor den zigzagger op og ned og lidt til siderne mod nord langsomt. Da den er næsten lige over huset, blinker jeg med vores udendørs lys, hvorefter den stiger lige op og forsvinder.
Så siger min kone, at nu kommer der en mere samme sted fra i samme kurs og opfører sig på nøjagtig samme måde, som vi observerer i ca. 10-15 min. Da den er lige over huset, blinker jeg igen med udendørslyset, hvorefter den også stiger lige op og forsvinder, da første gang jeg blinkede med lyset, kunne være et tilfælde.


2770 Tårnby - 31. august 2012
Et stort, rundt rødt lys, uden blinklys, ingen larm, ikke særligt højt på himlen, men i rimelig hurtig fart mod syd/vest, hvor lyset blev aftagende.
Jeg går tur hver aften og kigger ofte op i himlen, og jeg er er vant med flyverne. Dette her lys lignede ikke et lys fra er flyver, og jeg har aldrig observeret en flyver i den bane/retning på himlen.
Kan jeg få besked, hvis der er andre, der har observeret dette lys? Og hvis det kan forklares, kan jeg så få en forklaring på det?


5792 Årslev - 1. september 2012
Ved 22 tiden var jeg på vej ind gennem hoveddøren, da jeg ser mig over skulderen. Over naboens hus i nordlig retning ser jeg en stor UFO svævende over naboens hus. Flytter sig fra side til side og forsvinder pludselig i nordlig retning. Lyder lidt som en morselyd. Tingen var helt rød og havde blå lysende prikker, og var helt rund. Meget større end huset.


6800 Varde - 1. september 2012
Jeg sidder i min stue og ser en film. Ser pludselig et stort lys komme hen over himlen. Derefter igen et og sådan bliver det ved.
De kommer i en lind strøm, på op til 3, 5, 7 og 1 og 2. Sådan hele tiden. Ihvertfald over 50 og jeg vil mene 60 til 70 i stedet. Meget fascinerende. De lignede ildkugler og kom bare stille og roligt hen over himlen. Hver gang de forsvandt, så jeg ikke kunne se dem mere, kom der hele tiden igen flere... og sådan blev det ved.


4760 Vordingborg - 3. september 2012
Min kollega og jeg fulgte et flyvende objekt fra en sort prik i horosonten, der blev større og større.
Det svævede fulstændig lydløst og var langt nede. Det var kulsort uden lys og lyd. Det var en smule aflangt og lignede måske en person, der fløj med armene ind til kroppen. Det lignede noget vi aldrig havde set før. Det fløj meget langt nede over vores hoveder, og der kom ikke en lyd fra det. Vi fulgte det, indtil det var væk i horisonten.
Det svævede eller fløj med en langsom og konstant fart, og vi var ærlig talt lidt trykkede resten af aften. Har I et bud på hvad det kan være.


6000 Kolding - 4. september 2012
Jeg stod på parkeringspladsen på Skamlingsbanken. Der fik øje på et kraftigt gul/orange lys i retningen af Lillebæltsbroerne. Men ikke så langt væk som broerne.
I begyndelsen er lyset ikke så højt på himlen. Kun få grader. Så bevæger det sig mod øst/sydøst stille og roligt, og bliver langsomt svagere.
Jeg kunne intet høre, selv om jeg formoder, at lyset kun er mellem 5-8 km borte. Der var næsten vindstille og klar himmel.


4600 Køge - 5. september 2012
Har nu igen i aften set, en hvad der ligner en „kugle“ lign. genstand flyve henover nattehimlen med meget stor hastighed og foretage skarpe drej. De to, jeg har set, har begge foretaget skarpe retnings skift, og begge med meget stor hastighed.
Har i mit liv set mange stjerneskud og satellitter, og også denne aften har der været flotte af slagsen. Det, der er den HELT store forskel, er, at de to, jeg har set (den første for ca. 14 dage siden), er at disse foretager MEGET hurtige skarpe retningsskift. De begge to er ALT for hurtige til at være fly eller satellitter og opfører sig bestemt ikke som en meteor, da disse ikke har skarpe skift (4-6) inden for MEGET kort tid!!!
Den sidste, jeg så, havde et mærkeligt „skær“ over sig, imens den anden for 14 dage siden var helt tydelig og lavede sik sak henover himlen!!


6200 Aabenraa - 9. september 2012
Kraftig gul kugle kom fra øst med stor hastighed og forsvant i horisonten i vest højst 10 min. senere.
Hvad kan det have været?


2730 Herlev - 9. september 2012
Kraftigt orange/gult lys uden lyd fløj uregelmæssigt lidt op lidt ned, men hele tiden mod nord. Efter ca. 3 min forsvandt det.


5500 Middelfart - 16. september 2012
Kort efter midnat beder min kone mig om at følge hende ud på terrassen, da hun har set „noget underligt“ lavt på himlen. Vi ser en række lys svæve lydløst fra vest mod øst hen over den mørke klare himmel.
Lysene dukker op nogenlunde samme sted, følger nogenlunde samme bane og forsvinder/dør ud nogenlunde samme sted.
Kalder på naboparret, der netop tager afsked med gæster, og gør dem opmærksom på lysene. De når lige at se det sidste af de lysene objekter.
Lysene var kraftigt gule i midten med rød omkreds.
Jeg troede først at det var asiatiske rislamper, men mig bekendt sender man ikke disse i luften enkeltvis og i rækkefølge. Tiden mellem hver enkelt var nok 10 sek.


3650 Ølstykket - 16. september 2012
Omkring kl. 1:30 dukkede først et gul/orangerødt lys op på himlen kommende fra syd sydvest og fortsatte over himlen i nord nordøstlig retning, hvor det langsomt tonede ud, inden det nåede horisonten. Da det var ca. halvvejs over himlen, blev det efterfulgt af et tilsvarende lys med nøjagtig samme udseende hastighed og retning.
Lysene flakkede en smule, men var ellers konsistente i størrelse og styrke. Der var ikke nogen lyd, og jeg tvivler på, at det var varmluftsballoner, da vi ofte bliver overfløjet af disse og lyden fra brænderen er altid meget markant - derudover har jeg ikke oplevet varmluftballoner, hvor brænderen kører hele tiden. Det kan have været rislamper, men det virkede dog som om, at de fløj for hurtigt og for højt.
Interessant nok kan jeg se, at der er nogen i Middelfart, der sandsynligvis har observeret samme fænomen lige over midnat. Men om det er de samme objekter, de har set eller tilsvarende, skal jeg ikke gøre mig klog på. Dog virker det i så fald ikke som om, at det kan være rislamper, for de kan næppe tilbagelægge den afstand på blot en time.


3900 Nuuk - 17. september 2012
Jeg var ude og lufte min hund sammen med kæresten. Der var kraftig nordlys på himmelen, som kæresten og jeg beundrede. Lige pludselig ser kærestenog jeg et lys højt på himmelen, som bevæger sig i høj hastighed. Ikke så hurtig som en meteor og hurtigere ind noget fly, jeg har set.
Efter cirka 10 sek. kunne vi ikke længere se det. Har aldrig før set noget bevæge sig med den hastighed.


4690 Haslev - 19. september 2012
Jeg lå i min seng og kiggede ud af vinduet. Her plejer jeg at ligge og kigge på flyene på aftenhimlen. Men igår var det ganske anderledes.
Jeg kigger ud, får øje på en lysende prik, som blinker, ligesom var det et fly. Jeg bliver ved med at kigge på det, men det forsvinder bare ikke, det hænger fuldstændig stille i luften. Jeg undrer mig lidt, men tænker så, at det muligvis er fordi, at flyet skal blive i luften, da der ikke er plads på landingsbanen endnu.
Men efter 1 time er det stadig i luften, fuldstændig samme sted. Jeg tænker så med mig selv, om det kunne være en stjerne. Men prikken blinker, som var det et fly, og desuden kunne jeg ikke rigtig få øje på andre stjerner. Efter 1,5 time ca., hvor den stadig var der, faldt jeg i søvn. da jeg vågner igen, ved en 2-tiden om natten, var den væk.


6960 Hvide Sande - 21. september 2012
Ser mod syd op mod den klare himmel, hul i skyerne. Lys, kugleformet kommer som et lavtgående stjerneskud, men følger mere en længere bue, og væsentlig langsommere.
Der er tid til at „se“ på den. Og den forsvinder lige over skyen ude over havet. Der var kun en meget kort lysstreng efter kuglen, måske synsbedrag i mørket. Det var som at se på en planet i kraftig kikkert.
Lysfænomenet vil jeg beskrive som kugleformet med mørkt centrum, over blå til hvidt uroligt lys yderst, svejselys. Hastigheden svarer synsmæssigt til de hurtige fly længere ude på nattehimlen. Lyset var meget større „10x“ og kraftigere.
Første tanke var, noget nedfald som ville ramme ned i havet. Men den lange svage bue fulgte næsten horisonten dog nedadgående.
Jeg er nysgerrig og kan ikke helt slippe oplevelsen og tænkte, at der måske var en god forklaring. Tidsangivelsen er noget usikker, lidt en efterrationalisering. Mit første indtryk var bare forbløffelse og et forsøg på at forstå. Tænde piben og tænke, det var som satans...


7600 Struer - 21. september 2012
Så et skarp hvid lys med gul og røde gnister i enden. Det fløj meget hurtigt og slukkede og forsvandt.


Vi kørte mod vest på hovedvejen øst for Røgind Kro, da der fra øst halvt oppe på himlen fløj en kugle med med en lysstribe efter sig. Den fløj forbi os og forsvandt ned bag træerne ved rundkørslen.


6950 Ringkøbing - 21. september 2012
Vi ser noget, der i første omgang minder om et stjerneskud. Kuglen bliver ret stor og ligner en svejseflamme med en kort ildhale efter sig. Fænomenet flyver parallel med jorden.
Jeg tænker efterfølgende, om det er et fly med ild i. Hastigheden er så høj, at det ikke kan passe. Det flyver ret lavt på himlen, og jeg tænker, at det måske falder ned omkring Stauning/Ringkøbing.


6710 Esbjerg V - 22. september 2012
På vej hjem fra indkøb ser vi 2 konstante rød/gule lys på himlen, intet blink som ved almindelig fly om aftenen, (vi har tit helikoptere og små fly over os, da lufthavnen er forholdsvis tæt på), og efter vi parkerede i indkørslen, går vi ud og kigger på dem.
Ingen lyd, men konstant fart fra vores venstre mod højre. Så ser vi to mere komme til syne flyvende i præcis samme bane og til sidst en enkelt mere følgende de andre et godt stykke bagved.
Vi følger dem i 5-10 minutter, indtil de efterhånden alle flyver ind i en sky mod nordøst, og venter, men de kommer ikke ud på den anden side.
Vi har aldrig oplevet den slags før, og de fløj modsat af de sædvanlige fly, vi ser, der kommer fra Nordsøen ind mod lufthavnen. Hvis I har en forklaring eller har fået andre indmeldinger på det samme, hører vi meget gerne tilbage.


5700 Svendborg - 22. september 2012
Jeg stod i mit køkken og hældte kaffe og kigger ud af vinduet og ser pludselig 2 orange runde objekter komme flyvende og var lige pludselig væk igen, men kom tilbage på samme sted ca. 30 sek efter og forsvandt ligeså hurtigt igen. Kan ikke forklare, hvad det er, men der var en flyvemaskine højere oppe end det, jeg så.


7000 Fredericia - 22. september 2012
Er ude at gå min aftentur bagved Korskærparken nede ved golfbanen, da jeg ser tre røde prikker stå i et perfekt V cirka 45 grader over horisonten. Der var ingen bevægelse på prikkerne, men de stod bare klart lysende i henved 10 minutter, hvorefter den nederste prik i V'et bare slukkede, men de to øverste lyste videre i et minuts tid, og langsomt slukkede.
Jeg ved ikke, om der var en form for fartøj på himlen, men jeg lod mærke til, at en stjerne var blev synlig, der hvor V'et havde været, der var enkelte skyer på himlen, og stjernen kan også have været gemt bag en sky.
Ingen lyde kunne høres, andet end almindelig trafikstøj (tog og biler).


3060 Espergærde - 24. september 2012
Vågnede ved en mærkelig lyd, ikke en flyver eller helikopter, men en mærkelig høj motorlarm.
Den kom og forsvandt, og kl. 4.40 så jeg til højre for boligblokken over for vores hus en rund tingest med blinkende røde lygter, den forsvandt bagom bygningen og fløj mod nordøst, hvor jeg igen kunne se den til venstre for huset, forsvandt mod øst.
Vores nabo havde ligeledes undret sig over den mærkelige lyd, men stod ikke op. Kl. 4.44, hørte jeg lyden sidste gang.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted