logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

4683 Rønnede - ?. juli 1974
En lun sommer-aften, stjerneklart. Var på besøg hos nogle venner og var ude for at sige farvel til andre, der var på besøg. Pludselig råber konen i huset „hvad er det?“
Vi kigger op, og jeg ser en genstand, der ligner to dybe tallerkner, der vender mod hinanden, midt på kunne jeg se oplyste vinduer og under denne genstand et kegle formet lys mod jorden ikke et lys som en lygte, der var ikke lys på jorden.
Vi kiggede på dette i ca. 5-10 sek. Mens vi ser på, er det som om, der står en i genstanden og drejer på et håndsving og trækker lyset op. Da det kegleformede lys er væk, slukker også lyset i „vinduerne“, og ude i hver „hjørne“ tænder der røde lys, og genstanden forsvinder lydløst ud over Jomfruens Egede mod Nord i meget høj fart.


6091 Bjert - 1975/76
En sommermorgen i 1975 eller 1976 kørte min far og jeg i bil fra vores hjem. Han skulle på arbejde, og jeg skulle sættes af ved skolebussen, hvor Vesterskovvej møder Skamlingvej. Derfor må klokken have været mellem 7.30 og 8.00. Solen var stået op, det var vindstille med nogle få, højtliggende skyer.
Få meter før det sted, jeg normalt blev sat af for at vente på skolebussen, sagde min far „Se“ og stoppede bilen. Vi steg begge ud på hver sin side af bilen. Foran os hang et diskosformet objekt ca. 20-30 meter væk, i en højde på 10-15 meter. Objektet var mat gråt, overfladen nærmest som en lidt mørkere udgave af „gammeldags“ computer-plastik, og lige så „fast“ og defineret som en bil. Jeg mener at huske en svag summen, a lá en transformatorstation. Der er et par detaljer til, men ovenstående er det væsentligste
.
Objektet blev - helt uden at bevæge sig - foran os i 3-5 minutter. Jeg talte senere med min far om, at vi havde en fornemmelse af, at „den“ var lige så bevidst om vores eksistens, som omvendt. Vi talte ikke sammen eller bevægede os (uden at det altså var deres frysestråler, der lammede os :-)), mens observationen foregik. Efter denne periode fløj objektet væk i en lang cirkelbue mod sydøst, mod Sdr. Bjert strand/Skamlingsbanken. Det var en lang og rolig acceleration, og da objektet forsvandt ud af syne, var det måske 10 kilometer væk. På det tidspunkt bevægede det sig langt hurtigere end noget jetfly.
Det første, der derefter blev sagt var - meget ironisk - min far, der sagde at „det var sjovt, han ikke havde tænkt på, at han havde for 20.000.- fotoudstyr i bagagerummet“ - han var pressefotograf!
Senere samme dag fortalte vi det til familie, kollegaer, og hvem der ellers måtte være interesseret. Indimellem tror jeg faktisk, det plagede min far lidt senere gennem livet, når familie eller venner igen spurgte om „han nu var HELT sikker, på at det passede“, han var en strengt naturvidenskabeligt funderet person, og helt stolt af episoden blev han aldrig :-)
Så der er mange grunde til ikke at anmelde det her så mange år efter; ufoen holder sig helt klichéfyldt til et design fra 50-ernes sci-fi film, og jeg var, som det fremgår af personoplysninger 7 eller 8 år, hvor man jo har en ikke ringe indbildningskraft. Hvis jeg havde set det alene, ville jeg helt sikkert have fortrængt erindringen som fantasi.
Men nu var vi altså to, der så det og kunne bekræfte hinanden. Og vejret var fantastisk klart, og observationen varede længe. Og det er godtnok ret langt ude på landet, men klokken var lidt i 8, og der må have været mange oppe og på vej til arbejde, der kan have set noget. Oplevelsen var fantastisk, og det er egentligt mest af alt en kær erindring, men det ville jo give en dimension til, hvis andre også havde oplevet noget...
Så hvis I som sagt har tid, ville det være spændende. Jeg er ked af ikke at kunne komme datoen nærmere, men vi boede på egnen indtil jeg startede i 3. klasse, og det er det tætteste, jeg kan komme på det - min mor husker det heller ikke. Selve minutterne husker jeg lysende klart. Jeg har sendt dig en Google Earth-kortnål på dét sted, vi steg ud af bilen.


7600 Struer - 15. juli 1979
Hej, jeg læser med interesse alt, hvad I skriver og specielt andres beretninger om oplevelser! Jeg har også en beretning, som jeg syntes I skal have.
På det tidspunkt boede vi i Struer og havde besøg af min onkel og moster, som begge var MEGET interesseret i UFO-observationer. Vi sad en sommeraften og snakkede inde i stuen, hvor vi havde udsigt over hele Struer. Pludselig råber min onkel: „Der er en UFO!“. Vi løber ud på terrassen og ser denne rødt lysende genstand. Jeg siger, det er en nødraket, men straks ændrer jeg opfattelse. En nødraket daler langsomt nedad! Denne var på størrelse med en 1 kr. holdt ud i strakt arm og lyset stod helt stille i ca. 2½ - 3 min., hvorefter den ændrede retning skråt opad mod højre (3 - 4 håndsbreder) samtidig med at den blev mindre, ca. som hullet i en 2 kr. Denne ændring varede få sek., hvorefter den forsvandt mod venstre i meget stor hast og forsvandt. Alt i alt varede dette senarie ca. 5 min. og uden en hørbar lyd.
Jeg er overbevist om, at det ikke var en nødraket, idet denne vil dale konstant og følge vinden.


Mellem København og Roskilde - 11.-22. december 2011
Jeg så en aften mellem kl. 19-22, et mærkeligt lys på himmelen på vej hjem i bil mellem København og Roskilde. Jeg kan desværre ikke huske den præcise dato, men det var mellem d. 11-22 december 2011.
Månen var enten fuld eller næsten, og jeg så det på en stjerneklar himmel, lidt ved siden af månen. Det var et hurtigt, men halv kraftigt hvidt lys, der ligesom lyste hurtigt op, og lysglimtets størrelse var ca. dobbelt så stor som månen. Det varede kun meget kort tid.
Kan det have været en supernova? En ufo? Eller noget helt andet?


2650 Hvidovre - 26. januar 2012
Jeg var ude og gå en tur... kommer lige ud af min dør og kan fornemme, at jeg skal se i retningen af Hvidovre Havn. Der kommer et stærkt röd lys, som jeg kigger på et par minutter, hvorefter det forsvandt igen. Jeg stod og kiggede op på himlen for at se om, noget kom forbi, da jeg så et objekt 100 meter oppe eller noget i den retning som roterede hurtigt rundt... Den fløj ud mod Køge Bugt...
Objektet var firkantet, mørkegrå... Og det spandt meget hurtigt rundt... Jeg tænkte først, det kunne være en japansk lampe, men den opførte sig sært
.
Er ked af jeg desværre har et dårligt kamera i min telefon...


2100 København Ø - 3. april 2012
Sidder på altanen, nyder stilheden og det klare vejr, da der fra sydvest kommer et meget klart lysende, for mig at se rundt objekt
.
Objektet er lydløst, flyver i lige vandret linie mod Nord/Nord/Øst, afstanden er svær at bedømme, jeg formoder mellem 1-5 km.
Obsavationen tager ca. 3 sek, jeg følger objectet, pludseligt slukker det, og en elektrisk/metalisk lyd forekommer.


7660 Bækmarksbro - 3. april 2012
SUFOI's kommentar: Observationen skyldes den internationale rumstation ISS, som netop fremstår på himlen som en klartlysende stjerne, der i et roligt tempo bevæger sig fra vest mod øst over den sydlige del af himlen (dvs. fra højre mod venstre). Om morgnen d. 3. april 2012 kom ISS til syne kl. 05.18:43 i en sydvestlig retning ca. 20 grader over horisonten og forsvandt igen kl. 05:21:44 (dvs. ca. 3 minutter senere) i syd-sydøst i en højde af ca. 10 grader over horisonten. Tidspunkterne gælder for observationsstedet (Bækmarksbro) og er fundet vha. www.heavens-above.com. Læs mere rumstationen ISS - og hvordan den kan give anledning til observationer - på vores hjemmeside her: http://www.sufoi.dk/arkiv/arkiv-hn/iss-obs.php.


8660 Skanderborg - 25. marts 2012
Min kone og jeg ser to stærkt blinkende lys, som om det var to fly, der reflekterede solen, men systematisk med ca. 1 blink pr. sek. - og sådan kan fly ikke bevæge sig, at de reflekterer på den måde. Der var to blink, ikke alm. lys fra fly, vi ser det som 2 UFO-er. I starten står de nærmest stille, og vi når at hente en kikkert, uden at det dog er muligt at identificere det yderligere.
Nr. 1 bevæger sig mod syd, lige væk fra os og forsvinder langsomt under højdedrag i det fjerne (syd for Mossø).
Nr. 2 bevæger sig langsomt mod vest og forsvinder efterhånden under det samme lange højdedrag.


6705 Esbjerg Ø - 31. marts 2012
Jeg var ude og gå med en hund, jeg passer en gang imellem. Lige da jeg kigger op, rammer mine øjne 5 flyvende objekter. De er ikke større end stjernerne og flyver samme retning, hvoraf to af dem nærmest danser/leger (de flyver på kryds og tværs).. efter 5 sek er de væk på samme tid.. jeg stod med åben mund og sagde „wauw, wauw, wauw“.... fantastisk :)


9850 Hirtshals - 3. april 2012
Jeg så et flyvende opjekt.. Det er fangede min opmærksomhed var at der ikke kom nogen røg eller fart striber bag den.. Der var ingen lyd. Det så ud som om, der kun var en vinge.. Det havde en rødlig snude... Jeg tænker, det måske kunne være en Drone.. Eller noget til at opsevere olie udslip med...
Det undrer mig bare, at der kun var 1 vinge og ingen lyd eller røg...
PS.: Det, der undrer mig, er, at jeg ikke kune høre nogen lyd eller se noget røg, samt den ene vinge, for jeg kunne jo se noget rødt, og så kan det ikke være så højt oppe...


3370 Melby - 3. april 2012
Tirsdag 03. 04.2, kl. 22.15 jeg stod på min terresse, som vender mod nordøst. Jeg så et fly på størrelse med et 737, hele flyet plus vingerne så udsom, at der var brand eller, alt lyste, som det brændte dog uden, at der var nogen flammer, der blafrede.
Jeg skyndte at kalde på min kone, så hun hunne se det. Det bevægede sig mod os i almindelig flyvehøjde langsomt, så drejede det mod nord og stod stille et kort øjeblik, hvorefter det bevægede dig mer mod nord, derefter lignede det meree en rund glødende kugle, hvor efter den steg lodret op og blev mindre og mindre. Dette skete i 3370 Melby.
Vi syntes, at det var en usædvanlig oplevelse, derfor vil det glæde os, hvis vi kunne få en tilbagemelding fra jer.
PS.: Der var ingen lyd af nogen motor.


7700 Thisted - 7. april 2012
Vi kigger ind over Thisted, da det er fantastisk stjerneklart. Pludseligt kommer en stor rød kugle svævende henover byen ganske langsomt. Lyset fra kuglen er rigtigt stærkt, og den kommer ind over byen, men drejer mod syd og forsvinder langsomt ud i horisonten.
Jeg har set flere ufoer førhen, så jeg blev ikke rystet, men det gjorde mine børn og kone. Blev nødt til at lyve over for børnene og sagde, bare det var et stjerneskud. Objektet var hurtigt og lydløst og dobbelt så stor som Venus, der var bagved objektet.


8660 Skanderborg - 8. april 2012
Kørte min søn hjem i bil. Fik øje på en lyskegle ca. 500 m væk fra min bil ca. oppe i små 1000 m højte. Kunne kun se lyset. Så også 2 lys pletter d. 28/3-12 over mit hjem ved Eskebækparken, ca. et sted mellem 2-3 km. oppe over motorvejen E45 ved Skanderborg.


8600 Silkeborg - 8. april 2012
Jeg hørte netop i radioen, at der var observeret nogle uforklarlige fænomener over Skanderborg i april. Jeg observerede nøjagtigt det samme over Silkeborgs nordlige del påskesøndag 8. april 2012.
Jeg skulle have en aften-cigaret på terrassen kl. ca. 22 og på den klare himmel dansede 2 meget underlige ting rundt om hinanden, fra hinanden og sammen fløj de væk mod byen. Jeg har set projektørlys på himlen før, og jeg mener absolut IKKE, at dette var projektører, bl.a i betragtning af at det ene tog et meget langt spring væk fra den anden og tilbage igen og fløj sammen væk.
Jeg fortalte vidt og bredt om det og blev meget overrasket, da jeg lige nu hørte om den samme betragtning over Skanderborg, også i april måned.


8660 Skanderborg - 8. april 2012
To dansende søjler, fra jorden og op.


8660 Skanderborg - 8. april 2012
Jeg var ude på min terrasse ca. 22.20, og så pludselig 2 lysfænomener på himlen over Svejstrup Enge. De bevægede sig som dansende lys, de byttede plads, blev runde, så mere aflange og var i konstant bevægelse. Sommetider gik det lynhurtigt med at flytte sig, og andre gange var det mere som en svævende danserinde.
Jeg tænkte straks, at dette måtte være ufoer og ikke lyskejler, da de hele tiden skiftede facon og fart. Jeg kaldte på min familie, som kom ud og så lyset, de grinede bare og sagde ja, ja, det er godt med dig, det er da bare nogen, der lyser.
Min datter gik ind efter en lommelygte og lyste i deres retning, og på et splitsekunt var de væk. Jeg synes, det var en fantastisk oplevelse. Har læst om ufoerne i Skanderborg Ugeblad og synes også, jeg ville give min oplevelse videre til jer.


8660 Skanderborg - 8. april 2012
Min nabo ringer til mig og siger, at på vej hjem fra svigerfamilien kan de (to voksne og to børn ) se to til tre lys bevæge sig frem og tilbage lidt øst for Ejer Bavnehøj, hvor på jeg går ud på min altan, som vender mod vest over mod Ejer Bavnehøj og ser to lys, som „danser“ parvis med forskellige hastighed, og ind imellem skifter de plads.
Det forsætter frem til ca. kl. 01.00 mandag morgen, hvor jeg går i seng, men kl 03.45 bliver jeg vækket at mine 3 pyreneer hunde (stor hunderace), som gøer voldsomt, hvorefter de bliver super bange og gemmer sig i mit soveværelse. Jeg kikker ud af vinduet og ser et kraftig „måneskin“ over mit hus, hvor efter jeg går ud på altanen i modsat ende af huset, men da jeg kommer ud på den, er det normalt mørkt igen.


8660 Skanderborg - 8. april 2012
Jeg var ude for at lufte min hund ved 22.30 tiden. Jeg ser en lyskugle i ca. 200 meters højde. Tror først, at det må være et fly, men det går op for mig, at det er overskyet. Skyerne må vel ligge i 300 meters højde, og fly går ikke så langt ned.
Lyskuglen kommer svævende langsomt fra vest mod øst. Tror så det må vær en nødraket. Men den stopper op et øjeblik for at forsvinde i lidt højere fart mod nord. Jeg følger den med øjenene, men den svinder hurtigt ind og er væk.
Jeg gik straks ind for at tjekke en hjemmeside for at se, om der skulle være fly i nærheden af Skanderborg. Der var stort set ikke et fly over hele Jylland på det tidspunkt (www.flightradar24.com). Jeg har ingen ide om, hvad jeg så. Min kone har set en lignede observation senere i april.


8680 Ry - 8. april 2012
Kom kørende ad landevejen fra motorafkørsel Skanderborg vest mod Ry. Ca. 500 meter før Dover Kirke observerer jeg to ovale lys foran mig ca. 45 grader oppe på himlen. Min første tanke var at det måtte være lygtereflektioner fra modkørende biler. Men der var ikke umiddelbart nogen tåge eller skymasse som et sådant lys ville kunne reflektere på.
Pludselig begynder de asynkront at „danse“ med hinanden eller lege en form for „tick-leg“ med hinanden. Da jeg er ud for Dover Kirke tænker jeg for sjov, at det nok er nogle af de døde der leger lidt. De fortsætter, og det virker som om, at de ikke befinder sig så langt væk fra mig. Jeg checker om det skulle være reflektioner på min forrude, men det er det ikke.
Målt på min forrude er de ca. 4 cm. på den lange led og 2 cm. på den korte. De er ikke skarpt afgrænsede, men virker som når man laver skråt lysindfald fra siden på tåge, eller på en sky. Blot virker det ikke som om, de befinder sig ret højt oppe, måske 100 - 200 meter. De fortsætt er med „at følge mig“, hvor de ind imellem forsvinder ud til siden, nogle gange hver for sig, nogle gange sammen og hurtigt ind igen foran mig, indtil jeg når første rundkørsel i Ry.
Jeg fortæller ved hjemkomsten min kone om min oplevelse, og det kan ikke undre, at hun kigger lidt „skævt“ på mig. Efter nogle dage læser vi om fænomenet i lokalavisen, og jeg beslutter at skrive til jer. Min forklaring er, at der måske er reflektioner på nogle ikke synlige vanddråber som hænger lavt, men hvor „projektørerne“ skulle befinde sig ???
Min svigersøn som kommer fra Wales, fortæller at nøjagtigt samme observationer er gjort flere gange der. (Swansea, Gower området).


8660 Skanderborg - 8. april 2012
Går udenfor og ser op. To hvide, ikke skarpe lys, men mere som lyståger fra hhv. vest- nordvest og nord-nordvest bevæger sig mod hinanden og mødes i retning nordvest, hvor de bevæger (danser?) sig om hinanden, før de samles eller smelter sammen, hvorefter de forsvinder (lyset slukkes). Et øjeblik efter gentager det sig. Lysene dukker op, samles og forsvinder. Det gentager sig igen og igen. Bevægelsesmønsteret er varieret, men alligevel det samme og med små ændringer i højden over horisonten. Efter cirka 20 minutter går vi indenfor igen. Mærkværdig, men meget fascinerende oplevelse.


8751 Gedved - 8. april 2012
Med mellemrum kom to lysende objekter op på himlen. De susede rundt med høj fart, meget høj fart. De cirklede rundt og forsvandt. Kom igen efter lidt tid og gjorde det samme.


8600 Silkeborg - 8. april 2012
Jeg står i mørket og kigger ud af vinduet mod syd, over vejen mod Jyllandsringen, hvor jeg ser to stærke lys på himlen.
Umiddelbart tror jeg, det er lyskegler fra en bil, men de forbliver ikke parallelle. Så tror jeg, at det er lyskegler fra stærke lommelygter, men lyset „danser rundt“ og kan umuligt komme fra lommelygter. Det ser ud som om, at lyset komme oppefra og ikke nede fra jorden. Det ene lys drejer rundt om det andet, og hurtigt forsvinder de begge mod syd/vest.
Hele seancen varer måske ikke mere end to minutter. Jeg lytter efter, om jeg kan høre en eventuel støj fra motorer, men der er ingen.


8660 Skanderborg - 8. april 2012
Jeg så to ret store dansende runde hvide lys „kugler“ - ikke kegler - det så ud som om de var på vej hen over vores skov, men stoppede op, da jeg kom ud i haven. De krydsede over hinanden og forsvandt derefter i nordlig retning. Det var diset i luften, så der kan godt være tale om projektørlys, men jeg så ingen projektører i nærheden.
Lysene havde ikke et lysspor bagud, og de havde en tydelig afgrænsning fremad, så det så ud som om lyset kom fra midten af kuglen, ikke fra et sted udenfor. Da de var tættest på har de være ca. 200 meter væk. Jeg gik spontant ud i haven, fordi det så så mærkeligt ud, men rapporterer det først nu, fordi jeg læste i Lokalavisen, at andre havde set det samme.


8680 Ry - 9. april 2012
Jeg så også de dansende lys natten mellem d. 8. og 9.4.
Efter at have kigget på det i ca. et kvarters tid, blev jeg enig med mig selv om, at det var månens lys, der tittede frem mellem de mørke skyer. Det blæste ret kraftigt, og der havde været fuldmåne få dage inden.


7300 Jelling - 9. april 2012
Var ved at køre min søn i skole i Jelling, pludselig dukkede to lys op på himlen langt oppe (ca. 500 meter fremme, tæt på Jelling), de stod helt stille, bad min søn kigge, og vi blev enige om at det lignede lys fra to projektører, men der var ikke andet at se... ingen fly, kasser, snore, pæle/stænger eller andet lysene kunne komme fra. Rækkede ud efter min telefon, for at ville tage et billede, men da jeg kiggede op igen, var de væk, og kunne ikke se noget uanset hvilken retning jeg ledte... Himlen var blå med få, små skyer. De stod stille i 20-25 sek. og så desværre ikke hvor eller hvordan de forsvandt.


6700 Esbjerg - 14. april 2012
Orange lys, så næsten ud som helikopter med ild i.
Set forsvundet over hustag (2. sals bygning). Ikke muligt at angive højde over horisont ved forsvinden, da forsvandt bag hustag.


4690 Haslev - 15. april 2012
Kl. ca. 20:37 kalder min kone på mig, da hun ser nogle flyvende objekter over vores vej. Først tror jeg, det er helikoptere, der er langt væk, men de siger ikke en lyd - heller ikke da de passerer direkte over vores vej.
Der er tale om 2 stk. som er identiske - tæt på „dråbeformede“ og de flyver med eksakt samme afstand mellem hinanden og samme hastighed. Da de forsvinder i horisonten dukker der pludselig 3 nye op fra samme sted og er nøjagtigt magen til de andre 2. De forsvinder også i horisonten, og lige da er væk dukker der 3 nye op igen. De er ligeledes magen til, men vi ligger mærke til, at de alle 3 har et rødt lys for enden ved dråbeformen og lyset ligesom „spejder“/undersøger frem og tilbage ned mod jorden. Disse 3 forsvinder samme sted som de andre og alle objekter fløj med nøjagtig samme rute.
Vi fik taget et par billeder med et Canon EOS 550D kamera, og jeg fremsender et par billeder i en separat mail som I ønsker. Virkelig en meget mystisk oplevelse´, og I er velkom men til at kontakte os hvis der er spørgsmål.


4900 Nakskov - 15. april 2012
Der kom en rød kugle fra vest som fløj mod syd vest og forsvandt. Efter ca. 1 min kom der en rød kugle mere som fløj i samme retning. Den sidste tog jeg foto af.


8660 Skanderborg - 15. april 2012
Lysende objekt, fløj direkte nord over Skanderborg midtby, blinkede ikke på noget tidspunkt, der kom et fly flyvende i en højere bane på tværs af objektets bane. Syntes heller ikke at kunne høre nogen lyd.


7800/7500/6990 Skive/Holstebro/Ulfborg - 15. april 2012
Min kæreste og jeg så en lille lyskugle mellem Skive og Holstebro, hvor hun bor på et landsted.
Var på vejhjem fra hende, da jeg bemærker en ret klar stjerne, der glider med samme fart som en flyver, men med den forskel, at den ikke blinker som en flyver. Jeg kaldte på hende, og hun sagde, at hun aldrig havde set sådan en der før.
På vej hjem og næsten på vej ind i Holstebro får jeg øje på den igen, men denne gang forsvinder den bag nogle skyer.
Da jeg kommer helt hjem til Ulfborg og står ude på badeværelset og kigger tilfældigt ud på himlen, ser jeg den igen... Jeg skynder mig at slukke lyset og kan se stjernen bliver svagere og svagere - mindre og mindre, som om den forsvinder opad og ud i rummet.
Jeg har oplevet disse stjerner før, men har ikke set den samme 3 gange før.


2300 København S - 16. april 2012
Ikke den store sensation, men når jeg henvender mig, SÅ var hændelsen altså noget der gjorde indtryk. Tidspunktet er som beskrevet: mellem 4.50 og 5.00 om morgenen. Et stjerneskud ved vi hvordan det ser ud, men dette her varede længere og virkede meget større og mere lysende. „Halen“ sås også længe og lyste op, modsat et stjerneskud; Huhej og væk er det.


3050 Humlebæk - 16. april 2012
D. 16.4.12 - vi står 3 personer uden for mit hus, der har front mod vest. Min mor kigger mod syd/øst og spørger om Venus stjernen ikke plejer er være mod vest. Jeg står med front mod vest og kan tydeligt se Venus stjernen. Jeg peger og svarer, jo den er jo der - hvorpå min mor peger mod syd/øst og siger, hvad er så det?
På aftenhimlen ser vi så en meget stor strålende kugle (Hvidt lys), der roligt (uden lyd) kommer fra syd og flyver mod øst. Jeg kalder på min søn, der også kommer ud og kigger. Vi følger den nogle minutter, den stråler utroligt klart, og den er større end Venus. Den flyver mod øst og bliver hurtigt mindre, indtil den kun ligner en lille stjerne, hvorpå den hurtigt forsvinder. Vi tjekker jeres hjemmeside og ser at I skriver noget om ISS rumstation og tænker, at det nok er den. Bagefter ser vi adskillige fly, der blinker og så videre, de er ikke til at tage fejl af. Vi har før jul set noget tilsvarende. En stor lysende kugle - det var ca. kl. 01.00 om natten, men den fløj først langsomt mod øst og skiftede så retning hurtigt mod vest og så mod syd (op, ned og på skrå, som hvis man går i lige linier), inden den med en enorm fart skød lige op og forsvandt. Og den var også meget stor, strålende og klar - bestemt ikke en satellit, som glider stille i samme bane med små ryk. Jeg er ikke god til grader osv. Men den vi så d. 16.4.12 så ud til at være længere nede end Venus.


2630 Taastrup - 20. april 2012
Ved 04-tiden så jeg op mod stjernehimlen en smule vestligt for nord. Det stjernebillede, jeg så, var anderledes end det plejer, så jeg stirrede på det. 3 stjerner, en anelse mere uldent lys end de andre, skilte sig ud og bevægede sig med vanvittig fart mod vest - max. 4-5 sekunder - og de var væk. Der var stor afstand mellem de 3 lys, men de fulgtes ad i en flad trekant, så jeg fik en fornemmelse af et plant objekt. Er spændt på om andre har set det samme.


2700 Brønshøj - 21. april 2012
Da vi kører på motorvejen og nærmer os Herlev, kan vi ud af vinduet se 2 gule lys på himlen til højre for Herlev sygehus. De var højt på himlen. Den ene en del højere end den anden. Nu var vi kørende, så det så ud som om, de stod stille på himlen. Vi var 4 i bilen, og vi så dem alle. Kørte af motorvejen ved første stop og kørte tilbage, men vi kunne ikke finde lysene igen
.


2400 København NV - 22. april 2012
Jeg kommer gående henad Stærevej, da min opmærksomhed fanges af et skapt hvidt lys. Først tænker jeg, om jeg mon har fået noget i øje,t da lyset flyder ud og har farveforandringer i kanten. Jeg slår det hen og tænker, det nok bare er et fly, der har landingsprojectøren tændt, men synes dog, at farverne i kanterne og den store diameter på lyse,t ikke minder om et fly's projektør. Så jeg følger det og tænker, når det har passeret mig, må der nødvendigvis ske en forandring i intensiteten af lyset, hvis der er tale om et fly.
Men der skete ingen forandring overhovedet, 1 minut efter det passerede, kom der et „rigtigt“ fly flyvende nærmest dimetralt modsat retning af objektet. Og jeg tænkte, det fly flyver godtnok lavt, men det passer vel egentligt også meget godt med, at hvis det har kunnet ses på en flyveoperatørs radar, har han nok bedt det flyve lavt.
Efter det rigtige fly havde passeret, fulgte jeg objektet med øjnene, som på det her tidspunkt har været en lille bitte prik på himlen, og det mindede mest af alt om en stjerne, der stod helt alene, da der ingen andre stjerner var lige på det afsnit af himlen.
Midt i alt det her, stødte jeg på en mand, der var stoppet op i sin bil og steget ud. Da jeg synes, at det her var en meget mærkelig oplevelse, spurgte jeg ham, om han også havde set det. Dertil svarede han yes. Han kunne ikke dansk. Han sagde noget om, at han havde oplevet nøjagtigt det samme to år tilbage i en skov.
Han drejede til højre af Hulgårdsvej, muligvis for at prøve at følge lyset lidt længere. Og jeg vendte snuden hjemad.


2400 København NV - 27. april 2012
Der var to lys som kom hen over himmelen. De svævede ikke, de fløj så hurtigt, at der må have været en motorkraft el. lign. bag.
Man kunne kun se lysene, ikke noget strukturelt/krop. De fløj med jævn hastighed, intet stop eller lign. Lyset var rimelig kraftigt, og fik dem til at se ud som om, de var tæt på, arealet af lyset var ca. 14 gange større end en stjerne, som man ser den på himmelen fra jorden. Afstanden mellem lysene varierede ikke, den var præcis den samme konstant. De fløj i samme retning uden udsvingninger. Jeg har billeder, men de er af ringe kvalitet.


2860 Søborg - 28. april 2012
Kraftigt lysende formation (måske parvis) 8 - 10 stk, fuldstændig lydløse, med et interval på ca. 20 sek. fra nøjagtig samme sted mod samme sted. Det kraftige lys gjorde, at man ikke kunne se konturer af fast form. Hastighed som fly i lav fart eller stor højde. Kunne ikke bedømme højden.


2400 København NV - 1. maj 2012
Kæresten og jeg lå og slikkede solskin i en park, og pludselig pegede kæresten op og sagde „SE SE“. Jeg kiggede op, og vi så et besynderligt formet objekt overflyve os i relativt høj hastighed. Vi så kun objektet klart i få sekunder, før vi kun kunne se det igennem trætoppene.
Jeg løb over gaden for at kunne se objektet igen, men der var det væk. Det er altid svært at vurdere højde, men mit gæt er umiddelbart at det var ca. 100 meter oppe
.
Objektet så meget besynderligt ud, og er lidt svært at beskrive. To kugler med en spids, er det nærmeste, vi kunne blive enige om at beskrive det. Objektet var sort, og der var sol reflektioner i det. Vi snakkede om, at det muligvis var noget, der var blevet sendt op fra 1. maj festen i Fælledparken. Dog syntes vi umiddelbart, at det var for stort, og fløj for hurtigt til at kunne være det. Men muligvis er det forklaringen alligevel. Men nu har i ihvertfald fået observationen, i tilfælde af at i kan sammenkoble den med andre lignende observationer.


3660 Stenløse - 4. maj 2012
Så i første omgang 4-5 lysende pletter, der bevægede sig glidende over himlen. Mens vi stod og kiggede, kom der 2 mere, der lyste meget kraftigt, inden de forsvandt i samme retning som de øvrige.


2720 Vanløse - 5. maj 2012
Observationen fandt sted i Vanløse på Ålekistevej overfor nr. 122 på fortorvet ved den her beliggende park. Klokken var 22:19, og jeg havde netop sendt min kammerat afsted i en taxa.
På vej tilbage mod min lejlighed, fanger noget på himlen min opmærksomhed ud af øjenkrogen. Det jeg observerer, er ved første øjekast 8 - 10 lys i orange farve, som i lysstyrke langt overgår stjerner og som bevæger sig i formation fra vest mod øst. Jeg observerer stik syd. Afstand til disse lys og deres hastighed tør jeg endnu ikke gætte på.
For at kunne dokumentere og evaluere griber jeg min telefon, en Nokia E75 med indbygget 3,2MB kamera, og begynder at filme med automatisk lysregulering og i højeste opløsning. Efter at have filmet i bare 84 sekunder, og mens hvad jeg vil kalde objekterne stadig er i syne, afbryder jeg for at ringe til min kammerat i taxaen. Det lykkedes mig at få ham til at stoppe taxaen og kigge på himlen i min retning, hvor han kan bevidne at se 2 af disse objekter. Herefter ringer jeg til min mor, som bor øverst i etageejendom nær Grøndalsparken, og mens jeg taler med hende og får hende til at kigge ud af viduet dukker endnu 2-3 lysende objekter op. Tilsyneladende kommende fra samme retning i omtrent samme hastighed og samme farve, omend jeg husker det som om, et af dem var endnu kraftigere i lysstyrke og størrelse end de på videoen dokumenterede. Pludselig udbryder min mor: „Hov hvad var det, var det et stjerneskud“. Jeg svarede: „Hvad skete der, hvad mener du?“, da jeg ikke længere havde visuel kontakt selv.
„En af dem faldt ned tror jeg“, svarede min mor. Jeg sagde:„ Nej, det tror jeg ikke“. Herefter forsvandt også den sidste, og vi talte videre en tid om hændelsen og sluttede samtalen. Der var i forbindelse med hændelsen ikke noget at høre såvidt jeg kan bedømme. I alt var der tale om op til 13+ i antal. Videoen er uploaded til youtube.com på linket her: http://www.youtube.com/watch?v=j9jqxGQsnTw. Titlen er:05052012 22:19 orbs/objects Copenhagen.
Naturligvis ville jeg sende videoen som en fil til Ole Henningsen også. Desværre er den 27,2 MB og min mail tillader ikke at sende større filer end 25 MB. Den kan eventuelt pakkes på en måde, så det lader sig gøre alligevel. Dette har jeg ikke erfaring med, hvorfor jeg venter med det lidt endnu
.
I hos SUFOI, er naturligvis velkomne til at henvende jer, hvis I har spørgsmål eller mener jeg eller vidnerne kan bidrage med yderligere.
Faktisk ville jeg være taknemmelig for en forklaring på dette, hvorfor jeg selvfølgelig håber at høre fra jer.


5230 Odense M - 5. maj 2012
Min Kæreste og jeg kommer kørende i bil og ser pludselig 5 lysende kugler. De har formen som Karlsvognen og tror først, at det er denne, som lyser så klart.
Pludselig begynder de at flyve sidelæns og samme vej i samme tempo. Vi forsætter vores kørsel, og ude i horisonten ser vi ligeledes 6 lyskugler på stribe flyve i vores retning... vi tænker hva...f.... og bliver begge nysgerrige, men også lidt opskræmte.
Vi observerer, at folk, som venter på bussen, ser det samme fænomen som os, idet de peger op i luften, så det er ikke vores fantasi. Kuglerne forsætter i samme retning, hvorefter de alle forvinder/går ud på samme tid.
Vi tror ikke, at det er ufoer, nok nærmere rispapirslamper??? eller noget helt andet... men en mærkværdig fornemmelse og oplevelse gav det. Kan godt forstå, folk oplever dette, tror at de har set en UFO.


3050 Humlebæk - 6. maj 2012
Jeg så et orange, nærmest ildfarvet, lysende objekt komme svævende ind fra vest og i et pæn fart flyve mod øst, hvor det forsvandt ud af mit synsfelt bag en 2 etagers boligblok (Teglværksparken).
Først troede jeg, at nogen havde affyret en nødraket, da jeg så den ud af vinduet. Så gik jeg ud på altanen og kunne følge objektet hen over himlen. Der kom ingen lyd fra objektet, så det har næppe været et fly. Til tider så det ud, som om det lyste op.
Jeg synes, jeg kunne se et aflangt, hvidt objekt med det orange lys i den ene ende, men jeg kan tage fejl. Der var ikke nogen lysende, haleformet støvsky efter det, så det har heller ikke været en meteorit (som jo som regel også lyser hvidt) eller en komet (jeg har før set en komet, så det var det bestemt ikke).
Jeg tror, det kan have været noget rumskrot, der var på vej gennem jordens atmosfære, men det styrtede ikke til jorden, og det splintredes heller ikke (det var med andre ord ikke ligesom da Columbia brændte op).
Jeg håber, I har fået flere observationer af objektet, og at I kan fortælle mig, hvad det er, jeg har set.


8700 Horsens - 12. maj 2012
Lørdag aften, den 12-05-12 kl. 23:25, var jeg nede i min bil på parkeringspladsen, hvor vi boer, og observererede kraftige lysende objekter, der dannede en trekant, fløj som i en formation stille glidende og med samme hastighed, placeret to lige ud for hinanden. Den sidste var længere tilbage, så de dannede en trekant. Farven på det kraftige lys var gult, som lysene på et havneområde. De kom fra vest, og forsvandt mod øst, og uden nogen form for lyd.


8700 Horsens - 12. maj 2012
Vi kommer kørende med omfartsvejen i Horsens, da vi observerer 5-6 lys på himlen, som bevæger sig i formation fra vestlig mod østlig retning. Observerer dem med mellemrum gennem byen. Sidste observation omkring krydset Bygholm Parkvej - Vejlevej. 2 fløj på et tidspunkt meget tæt på hinanden men hurtigt fra hinanden igen.


8700 Horsens - 12. maj 2012
Lørdag aften var vi 3 i bilen, der kom kørende fra Skanderborg ind til Horsens. Da vi kørte forbi Hotel Opus Horsens, ser vi alle 3 i bilen 15 til 20 gule orange lys bevæge sig fra vest mod øst, syd for Horsens uden nogen fast position mellem alle lysene, nogle af lysene bevægede sig op og ned og op igen.


2830 Virum - 13. maj 2012
Der ses en genstand, som kommer svævende fra vest - genstanden virker også til at ændre størelse - svæver i samme højde over området i højde lavere end indflyvningshøjden til Kastrup Lufthavn. Vi er sikre på, det hverken er en helikopter eller en stor fugl, og hastigheden er for hurtig til at være en ballon. Hastig er jævn hele tiden, og virker ikke påvirket af vind..


2000 Frederiksberg - 14. maj 2012
Gik ud på altanen for at trække lidt frisk luft, da jeg med det samme så et kraftigt lys, som skiftede mellem hvidt og rødt. Det gør jeg tit, da jeg ofte ser flyene komme ind til landing i lufthavnen.
Efter ca. 30 sekunder blev det kraftige hvide lys svagere, men stadig pulserende/blinkende, heller ikke noget odiøst i det. Jeg har set i hundredevis af fly, som kommer ind, så jeg regnede da også med, at det var tilfældet her. Normalt, når jeg ser dette, kan jeg også se en bevægelse i flyets retning. Imidlertid var det, som fangede min opmærksomhed, at dette virkede stationært. Det hang på samme sted i nogen tid, svagt lysende/pulserende.
Efter to til tre minutter begyndte det at bevæge sig i meget langsom tempo mod øst og i samme bane hele tiden. Der var således ikke tale om et fly, der var ved at komme ind til landing. Jeg kender efterhånden rutinen, og dette var, jo mere jeg tænker over det, ret usædvanligt. Det kan selvfølgelig godt have været et fly, men jeg tvivler. Vil blot fortælle dette, i fald der er andre, som har set det samme.


2800 Lyngby - 17. maj 2012
To klare lys bevægede sig hurtigt, ca. 30 sekunder, fra SSV mod E, hvor de blev tabt af syne. Kraftigere en ISS og Venus, men ikke som de stærkeste Iridium flares. Farven var mere orange end en alm. satellit - omtrent som natrium-lamper. (Vinkel)hastigheden virkede også højere en ISS, men jeg har ingen ide om den absolutte højde eller afstand.


2100 København Ø - 19. maj 2012
Vi var på vej hjem fra Parken, hvor Mikkel Kessler havde bokset. Da vi skråner over Fælledparken i retning af Lersø Parkallé ser vi meget tydeligt 2 runde lysende objekter bevæge sig nordøst over himlen. Umiddelbart svært at vurdere hvor højt de var oppe, men måske 700-1000 meter. De var meget tydelige og lyste med et parmanent orangeagtigt lys.
Der var ingen lyd fra dem, og de blinkede heller ikke, så det kan ikke have været helikoptere eller fly. De fløj også for langsomt til at være fly. Så kom der flere, 8 - 9 stykker i alt. Nogle af dem fløj to og to, meget tæt på hinanden, alle fløj i samme retning i et stille og roligt tempo.
Vi var et selskab på seks personer og vi stod og betragtede objekterne i flere minutter før de var forsvundet bag fælledparkens trætoppe.


5500 Middelfart - 23. maj 2012
Vi fik øje på objektet, da vi kommer kørende. En stor rød-orange kugle glider stille og roligt i en bue over himlen.
Vi kører hurtigt ned til vandet og ser den tydeligt på himlen, det er klart vejr og ingen skyer, den lyser som en stor glød. På et tidspunkt er det ligesom den stopper og ændrer lidt form, men da er den langt væk.
Få minutter efter kommer der en mere, nøjagtig samme form og fart og samme retning. Vi har aldrig set noget lignende.


4100 Ringsted - 25. maj 2012
Kl. ca. 22.30 observerer vi et kraftigt lys på himmlen omtrent fra en syd vestlig retning.
Først mener vi, at det er et fly med lys tændt. Lyset havde en form som en stor trekant med et rødligt skær. Det nærmer sig hurtigt. Farten aftager til det virker, som lyset står stille på himmlen. Vi kigger væk et øjeblik.
Da vi kigger på himmlen igen, er lyset væk, men der er en sort plet. Den vokser, og vi bliver klar over, at det er et objekt, der falder mod jorden. Det ligner et meget stort stykke stof eller pressening, som vi i starten troede, var en faldskærms udspringer. Vi mister kontakten med det faldende objekt, da det kommer under træ og tag højde.


4300 Holbæk - 26. maj 2012
5 ildkugler der er ensartede. I en ensartet formation, i hvad der synes en ellers lige og vandret retning. Iflg. mit kompas kommer de fra vest og forsvinder i nordlig retning.
Kugler i den rødgule farve,m der er ved alm. bål i flammen. I højden oppe som et alm. fritids fly -- det ser sådan ud -- Forsøgte at tage fotos, men de blev ikke gode.
Jeg ved ikke, hvad det er. Og jeg er meget nysgerrig, og ville da værdsætte en forklaring, hvis den findes...


4300 Holbæk - 2. juni 2012
På vej hjem fra Holbæk station så jeg tre orangelysende objekter på himlen. De fløj i en trekantformation i en fast fart.
30 sekunder senere kom yderligere 3-4 objekter flyvende, dog ikke i speciel formation, efterfulgt af yderligere to. Jeg skyndte mig hjem, hvor det fortsatte med flyvende orange objekter. Mine to sønner så nogle af dem. Jeg vil gætte på, at jeg observerede 15-20 styks i alt. De fløj i forskellig højde (fra 2. sal, hvor jeg bor, var det mellem to og tre knyttede hænder over hinanden i strakt arm).
Nogle af objekterne fløj forbi et par skyer - ikke bag) Ellers var der næsten skyfrit og fin måne. Der var ingen motorstøj.


9400 Nørresundby - 3. juni 2012
Jeg stod i min gårdhave lige over midnat, da jeg så denne orange lysplet, der bevægede sig hurtigt og lydløst henover himmelen. Jeg har aldrig set noget lignende før, så det undrede mig noget. Hastigheden svarede meget til et kampfly, men der var ingen blink, og det var helt lydløst.


5230 Odense C - 3. juni 2012
Was driving with the bike with a friend home, after we have been in the city and almost home, I saw this lights. Was from like „starting“ and flying to east and have coming more from there, so it might be balloons.
3 of this lights also have formed a triangle before they dissappeared. There where coming more of them and than it ended.
From my dormitories kitchen I also have seen one more light which also dissappeared. A taxidriver and his quest made a video with their mobilephone and promised to put it on youtube the next days with the tag Niels Bohrs Alle.
Might have been some normal lights but when they have reached some height they flow like planes to the east and formed this triangle. Reporting it because I want to know if it have been balloons. Dont know the height but far over the trees... maybe 200 m.


3300 Frederiksværk - 11. juni 2012
Blev ud af øjekrogen opmærksom på et kraftigt lyspkt. på himlen. Observerede det derefter, mens det bevægede sig i lige linie i en lang bane hen over himlen. Mindede meget om synet af en satellit (også i hastighed), men himlen var endnu alt alt for lys (helt skyfrit vejr) til at se stjernerne. (Kun med anstrengelse, kunne det lige bagefter netop lade sig gøre at finde de allerførste enkelte begyndende meget svagt lysende stjerner).
Lysets styrke var, som når man i horisonten omkring Kastrup kan se et kraftigt landingslys fra et fly, som nærmer sig og er nået til at være få (ca. 10?)km væk. Dette var det dog ikke, da lyset i sin bane tydeligt fjernede sig sig fra mig, på samme måde som en satellit, der ses forsvinde ud mod horisonten.
Jeg nåede at løbe hurtigt ind efter en kikkert og så gennem den, hurtigt atter ude i haven, hverken nogen detaljer eller noget (Som f.eks. supplerende lys), der blot på mindste måde kunne antyde et fly. Lysets styrke aftog derefter, mens det fjernede sig efterhånden på samme måde, som det også ses for en satellit, der bevæger sig væk.
Ingen lyd. Det var helt klart ikke en ballon eller en rislampe med lille flamme til opdrift. Det var absolut ikke noget, der blot bevægede sig med vinden højt oppe. (Vejret var vindstille, og af de få ubetydelige små skydannelser sås, at også i højden var det nær vindstille nogen vind). Hvis ikke lyset havde været så kraftigt, og ikke det var for tidligt til at se nogen stjerner i det hele taget, så synes jeg, det iøvrigt godt kunne passe med, som man plejer at se en satellit, men jeg har selv i mørke aldrig nogen sinde tidligere, gennem meget nattekiggeri, set nogen satellit med blot tilnærmelsesvis en sådan lysstyrke.


3730 Nexø - 11. juni 2012
Jeg befinder mig i et sommerhus på Bornholm 500 m fra Østersøen. Ca. kl. 23.00 kigger jeg mod syd, oppe på himmelen fra øst kommer der et stærkt gulligt lys, der bevæger sig mod vest i ca. 50 grader højde: Det er for lavt til at være en satellit.
Lyset minder om ladingslyset på et fly, men i den højde burde jeg kunne høre det, og der var ingen motorlyd, og ingen blink. Det var heller ikke en ballon, eller de der små, man sender op med lys i.
Den fløj forholdsvis hurtitgt, da den passerer mit synsfeldt på under 1 min. Det var et skrapt lys, og lysformen var lige som en stjerne. Min kone syntes hun hørte en meget svag hvæsene lyd.


4990 Sakskøbing - 13. juni 2012
Ved skumrings tid, omk. kl. 22.30, observerer jeg en klar „stjerne“ på himlen, der flyver fra vest mod øst over. Himlen er mørkeblå og har et par skyer i horisonten, som den flyver over, forsvinder, for 15 sek. efter at dukke op igen på himlen. Da den passerede skyen, bliver efterfølgende svagere og ude af syne. „Stjernen“ er større og skinner klarere end de få stjerner, der ses på himlen. Farten var samme som et almindeligt fly. Varighed omk. 5 min, observerede med vidne. Ingen lyd, eller brændstof hale efter „stjernen“.


8520 Lystrup - 14. juni 2012
Jeg stod og røg en godnat smøg i min baghave og kiggede op på stjernerne, da der var ret klart, ud af øjenkrogen ser jeg et kraftigt blink og kigger derfor i den retning det kom fra. Men da jeg lige kiggede derover, var der intet at se.
Der går dog kun 2-5 sekunder, så kommer der et kraftigt blink igen, og jeg kan se en hvid plet (næsten som en stjerne) bevæge sig fra øst mod vest. Den blinker ind imellem kraftigt som en blitz, næsten men ikke i noget specifikt tempo, bare sådan ind imellem.
Da jeg har observeret det i 10-15 sek., kan jeg se, der ved siden af er et objekt mere, der flyver i samme tempo, og hver gang først observerede objekt blinker, rykker det nærmest frem i et „hak“, og nummer 2 objekt følger med, dog uden blitz/blink. Hver gang det blitzer/blinker, rykker det et godt stykke frem uden, at man kan følge dens bane.
Kort inden de forsvinder fra mit synsfelt over min taghorisont, skifter de retning mod nordvest og skifter position, så de skiftevis ligger forrest.
Har aldrig set noget lignende så derfor jeg indberetter det her.


8320 Trige - 17. juni 2012
Var lige ude for at tjekke om, der skulle være potentiale for at fotografere NLC, så tændte en cigaret og gik nordpå, da der er lidt bedre udsyn fra en nærliggende sø, end fra min bopæl. Halvvejs ved søen kigger jeg bagud og ser denne kraftigt orange lysende genstand, der kommer flyvende under skydækket.
Den var ret stor, og havde ingen lyd, men var (vist) femkantet, så tror ikke, at det var en ballon. Den fløj hastigt over himmelen og forsvandt i en sky. Den dukkede lige hurtigt op igen og forsvandt.
Aftenen har på jordniveau været særdeles stille, og skyerne har ikke flyttet sig i noget, der ligner den fart objektet havde på.
Jeg forsøgte at filme det med min iphone, men kvaliteten er simpelthen for ringe... det er bare en lysende prik. Hvorfor tog jeg ikke bare mit DSLR med i første omgang?!?
Der er sikkert en fornuftig forklaring på det, men jeg synes nu at det virkede underligt.


8600 Silkeborg - 17. juni 2012
I aftes klokken 00.45 fik jeg øje på et orange/rødt „fly“, som fløj mod nord. Men da det ikke blinkede, slukkede jeg lyset, så jeg bedre kunne se det...
Da jeg gik hen til det åbne vindue, fik jeg øje på ca. otte fly mere, som fløj samlet et stykke bagud. Til sidst kom endnu et enligt fly. Det mærkelige var, at jeg ikke kunne høre dem... og da de kom fri af de mørke skyer, som jeg kunne se i baggrunden, kunne jeg heller ikke se dem mere...!
Jeg HÅBER, at der er andre, der har set disse lysende fiduser...!!! Men selv om jeg har ledt på nettet - herunder diverse aviser, er der åbenbart ikke noteret nogle observationer...???
Jeg håber virkelig, at „nogen“ ved, hvad der fløj på himlen i aftes!!!


2800 Bagsværd - 20. juni 2012
Vi sad i baghaven og nød den helt klare aftenhimmel lige før den længste dag i året. Pludselig ser jeg noget underligt komme flyvende og spørger min mand: „Hvad er det?“ Det lignede ikke et fly og fløj øjensynligt også i lavere højde. Vi kunne se noget, der lignede ild, som hvis det var en ballon, men da det var næsten lige over os, kunne vi se, at det nærmest var kegleformet. Da det passerede os, så det ud som om ilden slukkedes, i hvert fald blev det sort og så ud til at rotere omkring sig selv.
Vi har ledt på nyhedssider for at se, om der ikke var noget om det i medierne og blev glædeligt overrasket over beskrivelsen fra Roskilde, som er 5 min. senere end her cirka. Det lader til, at der er tale om samme fænomen. Vi er overbevist om, at der må være en naturlig forklaring.


4000 Roskilde - 20. juni 2012
Det startede over et hus på Holbækvej, som vi gik forbi på vej hjem fra Wiemosen. Det fortsatte henover himlen fra over huset, til bag ved Kvickly Hyrdehøjscentret.
Det var et flyvende objekt, rundt i facon. Det startede med at være rødt og gult lysende i farve, nærmest som en glødende pære eller en flamme. Da den var nået 2/3 over himlen blev det sort og mindre tydeligt, men så stadig ud til at lyse, bare med en sort farve.
Da vi var ved at miste det af syne, besluttede jeg, at vi skulle løbe efter det for at se, hvad det var. Da vi næsten nåede ned til Kvickly, mistede vi det af syne og kunne ikke finde noget, der var landet. Dagen efter ved højlys dag undersøgte vi området bag Kvickly igen, men kunne stadig ikke finde noget.
Vi har dokumenteret dette med 3 forskellige videoer, optaget med et Canon kamera og to mobiltelefoner, og et billede, taget med en mobiltelefon.


2620 Albertslund - 22. juni 2012
Jeg vil starte med at sige at jeg interreserer mig for muligheden for liv i universet og har set og læst meget af det stof der er til rådighed og der er meget bluf i omløb, men det kom bag på mig hvad jeg selv så. Jeg var over hos min mor i Rugens Kvt i Albertslund vest og havde lige set fodbold Tyskland/Grækenland „Ingen Alkohol“. I hendes lejlighed vender stuen med syn i sydlig retning.
Min mor på 81 gik lige efter fodboldkampen ud i sit køkken og så derfor ikke noget, mens jeg sad og så fjernsyn, som også er i syd retning, så jeg pludselig lige over fjernsynet i horisonten et lige og bredt orange lys komme i retning mod mig, eller om du vil med retning mod nord. Først tænkte jeg, det er da en underlig farve lys, det fly har. Det kunne ligne et fly, der kom mod mig, men med de forkerte farver „kun klar orange“ Der var stort set ikke en sky på hilmen, helt klart vejr efter, at det havde regnet hele dagen. Så jeg tænkte, det er løgn eller hvad? og sprang ud i min mors have og kiggede op i luften.
Det for med tanker gennem hovedet på mig, og jeg prøvede at regne ud, hvad det var, fly - svævefly - ballon eller andet?
Lyset kommer støt nærmere, og jeg kigger og kigger med nakken mere og mere rettet bagud, og da lyset begynder at være over mig, forsvinder det, og jeg ser kun en mørk silhuet, ingen lys under objektet eller bag på kun en mørk „skygge“, hvor jeg ikke rigtig kunne se formen, men den var „klump“ og ingen vinger på. „„Hvad““ igen, tænker jeg og ser dette forsvinde mod nord over mig.
Jeg kigger væk et øjeblik og kigger tilbage igen og får et chok, da objektet lige pludselig nu er langt nede mod jorden og er vokset betydeligt i størelse. Jeg kan ikke nå rigtigt se formen, kun at den ser sort/mørk ud og er ligesom omgivet af en grålig/hvid tåge, og jeg troede faktisk, at den landede bag Egelundskolen, der ligger meget tæt på, hvor jeg er, og hvor der er et stort grønt område.
Så jeg fik pludselig travlt med at komme ud af døren for at prøve, om jeg kunne finde eller se den igen. Jeg tager min cykel og kommer kun lige ud på pakeringspladsen, og så ser jeg fandeme en til. Igen et klart orange lys, der kommer fra sydlig retning men denne er højere oppe og fortsætter også mod nord. Så nu står jeg med et ben i hver retning, kommer den også ned? tænker jeg, men den fortsætter lige ud, efter hvad jeg kan se, og igen er det det samme, da den begynder at være lige oppe, forsvinder det orange lys, som åbentbart kun lyser i fremadgående retning, og jeg ser kun en mørk plet på hilmen, og jeg kunne kun se den, fordi jeg vidste at den var der, og hvad retning den fløj.
Jeg kan ikke sige, hvor hurtigt de fløj, for det har jeg ikke forstand på, men det var ikke hurtigt. Men jeg cykler derefter ud bag området bag Egelundskolen og ser ikke andet end en ræv og et smukt område med lavthængende dis, ingen ufo.
Jeg snakkede med nogle drenge, der var ved skolen, men de havde ikke set den. De var klassiske på den måde, at jeg hørte ingen lyd fra dem. Jeg ved ikke, hvor store de var, men der var en god størelse på dem.


2750 Ballerup - 23. juni 2012
Vi troede, vi så en flyver under indflyvning. Farten og højden passede med det.
Da den kom nærmere, kunne vi se, at den var orange/rød, og der var ikke de blinkende lys, som der er på et fly. Den fløj lige hen over hovedet på os, men der var ingen lyd, så vi blev enige om, at det ihvert fald ikke var noget fly.
Den fløj meget hurtigt, og der var ingen vind, så vi var også enige om, at det ikke kunne være en vejrballon. Inden jeg fik mobilen frem, så jeg kunne tage et billede, var den allerede meget langt væk, men det lykkedes mig alligevel, at få taget et billede af en lille „prik“. Når man forstørrer billedet, ser man en lige orange streg, der måske kan skyldes farten, da jeg umiddelbart opfattede den som værende rund.
Vi kiggede på den i maks. 1 minut, og kan derfor vurderer, at den har haft ret god fart på.


2840 Holte - 23. juni 2012
3 grupper med 3 rødlysende „satellitter“ med en hastighed svarende til satellitter, men meget langsommere end stenreskud. Derudover 2 stk. og endnu en en lidt laveregående.
Afstanden mellem de lysende pletter kan beskrives som en vinkel på 30-35 grader. Det var ikke fyrværkeri og alt for systematisk og helt samme kurs og hastighed.


8800 Viborg - 28. juni 2012
Min mand og jeg kommer kørende fra Viborg mod Ravnstrup, da vi ser et meget skarpt hvidt lys på himmelen. Først tror vi det er en flyver, men den flytter sig ikke. Lyset er meget skarpt og hvidt - en stor lysende form. Der er kun den skinnende lysformation på himmelen, ingen hale eller lign. Pludselig er den væk (som at trykke på en kontakt) og kommer ikke igen, selvom vi holder øje med himmelen resten af vejen hjem.


2820 Gentofte - 29. juni 2012
Sidder til dagligt på et kontor i en kælder, hvor vi har kamera installeret af sikkerhedsmæssige årsager. Dette kamera er et nightvision kamera, som optager så snart det opfanger lyd/bevægelse.
I nat kl. 02.47 får jeg denne optagelse med et helt småt aflangt lys, som suser igennem rummet. (Gardiner er rullet for osv.) Har ingen forklaring på det selv, her er et link til videoen. http://imageshack.us/clip/my-videos/834/us9f.mp4/
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted