logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:


5540 Ullerslev - 1974
Da jeg har mødt en del af de her uforklarlige ting i livet, synes jeg i skal have historien, og gerne fortælle tilbage om andre har set lign. ting på samme tidspunkt.
Det starter, da min mor er gravid med mig, her siger min mor og far, at de blev forfulgt af et grønt lys 3 gange... min far stivnede og var bange. Det skete i Langeskov ved Urup i 1967.
En aften følger lyset dem hjem til mine bedsteforældre, og min mormor har fortalt, at hun også så det grønne lys, som var en aflang lyskegle, eller som et stort lysstofrør, der drejede rundt over dem.
I 1974, jeg er 7 år, går jeg en tur med en anden pige, som dengang var i plejefamilie, ned for at soppe i en å, der ligger bag Hindemae i Skellerup. Da vi er på vej tilbage ad marken, ser vi den store grå runde tingest hænge i luften skråt over os. Den er sat sammen med flere plader i bunden, med runde nitter... der er 3 ben under den. Rundt om maven på den er der sorte vinduer delt op i felter, og jeg kan se, at der er lys inde bag ved. Jeg føler, at de kigger på os, og vi står og kigger på dem. På toppen af den er der flere antenner placeret lidt tilfældigt. Vi snakker om, at de er underligt, at den ikke har vinger, for vi ved intet om ufoer på dette tidspunkt. Jeg løber hjem og fortæller min far det, holder øje med den, men den er på vej væk. Min far og jeg går op på terassen for at se resten af den, men når det ikke.
Da jeg er 12 år, er jeg ude at passe børn i Ellinge. Her går jeg ud med pigerne, vi går en tur ud på marken og ser så en masse hvide kugler komme op fra jorden, i retning af hvor Hindemae er. Kuglerne kommer lodret op fra jorden, standser højt oppe i himlen, kuglerne står stille, ligesom de venter på hinanden, derefter tager de kraftigt fart og flyver alle nu vandret. Jeg spørger en af pigerne, om de har et kamera, hun løber ind efter det, og da hun kommer ud, er de selvfølgelig væk.
Den sidste oplevelse, jeg har haft, er da jeg er 17 år, og er på knallert over til en kæreste i Rolfsted, her følger en blå kugle mig ude på marken, den flyver vandret, der kommer så en skov, og den forsvinder bag skoven.


6300 Gråsten - slut 1970erne
Jeg har flere gange talt med mine forældre om en oplevelse ud over det sædvanlige. Jeg har desværre ikke selv haft fornøjelsen af at opleve denne, men da jeg aldrig kunne forestille mig mine forældre tale usandt, er jeg blevet ekstremt nysgerrig angående dette.
Jeg har søgt efter det på Google og fandt på jeres hjemmeside en beretning om et lignende fænomen, dog ca. 8-10 år tidligere end mine forældres beretning, som var i slutningen af 70'erne. Det omhandler noget de så, da de boede i Gråsten. De omtaler et grønt lysende objekt, der fløj over himlen i hurtig fart (3-4 sekunder) fra de kunne se det, til det igen var væk. De forklarer det som flyvende fra øst mod vest, og det grønne lys værende af størrelse som en rundballe (altså at det for dem så ud til at være ret tæt på - mindre end 500 m). De beskriver det som værende lydløst og hurtigt. De nævner, at der dagen efter stod i aviserne, at der havde været heftig UFO aktivitet i området - det kunne også være interessant at få fingre i disse annoncer!?
Det jeg fandt på jeres hjemmeside ligger under: Beretninger 1/4-30/6 2010 som 6300 Gråsten, men som sagt værende ca. 8-10 år før mine forældres oplevelse. Dermed er jeg nu meget nysgerrig efter, om i har andre oplysninger eller beretninger - eller evt. en nærmere forklaring på dette fænomen?


3140 Ålsgårde - 17. juli 1982
Min Oldefar fortalte mig nytårsaften, at han og hans ven var ude og gå en tur i Ålsgårde lørdag d. 17. juli 1982, og da de var nået til stationen, så min oldefar et meget skarp og rødt lys oppe i luften.
Min oldefar sagde til hans ven, at det der kunne ikke være et fly, men de kunne ikke finde ud af, hvad det var. Min oldefar så en mand komme gående med et kamera i hånden, og min oldefar sagde til manden, at han skulle skynde sig og tage et billede.
Lige da manden havde tændt sit kamera, forvandt det røde lys pluseligt. Min oldefar ved ikke noget om manden med kameraet i dag, men ved kun, at på den aften, hvor lyset var der, var manden ca. 20-30 år.
Jeg spurte min oldefar, om vi ikke kunne fortælle hans ven om det, men hans ven døde desværre i 2005 af lungekræft. Min oldefar er i dag 98 år gammel.


7950 Erslev - sommer 2001
Vi var på vej hjem fra arbejde klokken var ca. 00.30 sommertid, så forholdvis lyst. Vi kommer forbi en mark på højre hånd lige inden byen Flade.
Midt over marken svæver noget, der ligner mest af alt en sky i ca. 8-10m højde. Emnet er ca. 20-25m over midten og ca. 5m fra bund til toppen. Den lignede mest af alt 2 dybe tallerkner, der var lagt oven på hinanden, men udseendet lignede den en sky.
Ingen lyd eller lys fra genstanden, den hang bare der. Jeg ville have, vi skulle stoppe, men det ville hun ikke. Tror nok hun var en smule skræmt over dette fenomen, især fordi der hverken var tåget eller skyet den sommernat kl ca. 00.30. Så for hende blev det slået hen som noget vås, at nogen kunne tror på den slags pjat, men hun ville alligevel ikke holde ind og studere dette nærmere.


4600 Køge - sommer 2000-2002
En sommer formiddag,det var virkeligt godt vejr,står jeg ude på vores østvendte terrasse og kigger i retning nord/øst, himlen var helt klar og der var ingen vind overhovedet.
Pludselig ser jeg noget, som langsomt flyver fra vest mod øst. Det er et forholdsvist lille objekt, som svarer meget godt til den beskrivelse, der gives i artiklen, det mindede mest af alt om et flyvende køleskab der ligger ned, og det havde faktisk nogle ting der stak ud i begge ender.
Først tror jeg, det er en ballon, men da der ikke er nogen vind, bevæger den sig for hurtigt og alt, alt for stabilt til på nogen måde at kunne være en ballon. Den fløj næsten som om, den var på skinner, og det gør en ballon altså ikke.
Kunne det så være et fjernstyret fly at en eller anden art. Nej!
For der var overhovedet ingen lyd at høre fra det, og den summen, som en fjernstyret motor laver, kan høres langt væk. Jeg vil tro, den bevægede sig med en 30-40 kilometer i timen, og den fløj lige hen over nogle boligblokke, som ligger cirka 60 meter fra vores hus, så den var ret tæt på, hvor jeg stod, og derfor er jeg ret sikker på, at det jeg så, passer med min beskrivelse.
Den har været oppe i en højde, der svare til 10-20 meter over blokkenes tagryg, og blokkene er 4 etagers standart blokke fra 60erne.
Jeg følger objektet og ser, at det flyver i retning af Køge centrum, og her er det, at jeg tænker, at hvis det har fortsat den kurs, cirka nord/øst, så vil det jo havne inde i København på et tidspunkt.
Jeg har aldrig glemt, hvad jeg så, men jeg har heller aldrig set objektet igen, dog kender jeg til, at der har været folk ovre i boligblokkene, som den fløj over, der har oplevet at et kraftigt lys er strålet ind af deres vinduer sent om aftenen, og de beretninger ligger cirka 10-12 år tilbage i tiden, og jeg husker, at der var en del tale om de/det lys i kvarteret den sommer.
Jeg har også igen for cirka 10-12 år siden set nogle lys ud over Køge bugt, som jeg heller ikke har nogen forklaring på.
Jeg står en aften ved 21-22 tiden uden for vores hoveddør, som vender mod syd. Det er helt stjerneklart, og det har også været i sommerperioden.
Jeg kigger på stjernerne og ser, en af dem begynder at bevæge sig langsomt mod nord/øst, det kunne jo sagtens være en satellit, tænker jeg, men få sekunder senere, begynder en til stjerne at følge efter den første, og så fanges min opmærksomhed for alvor.
Og tro det eller lad være, få sekunder efter, at de 2 første er begyndt at bevæge sig, de stod helt stille til at starte med, så begynder først en 3 og så en 4 at bevæge sig efter de første i samme retning, og der er nu 4 stjerner, som flyver i lige linje efter hinanden mod nord/øst.
Det skal lige siges, at vores hus ligger lige under en indflyvnings rute til lufthavnen, så jeg ser massevis af forskellige fly hver dag og nat hele året rundt, men disse 4 objekter kan simpelthen ikke have været fly eller hellikoptre og slet slet ikke de der kinesiske varmluftposer, det er blevet så populært at sende op.
Jeg ikke set noget lignende siden dengang, og derfor husker jeg det så tydeligt, som var det i går.


2400 København NV - 16. februar 2009
En sent aften var jeg sammen men mine forældre og min lillebror. Vi boede på på 4. sal og kunne se ud over en del af byen. Da aftenen skred hen opdagede min far noget på himlen. Det var et lys, som ingen af os havde set før.
Det var et lys som så ud som en stjernekaster. Vi tog et vidiokamera frem og fik det på film.
Jeg har dog selv prøvet at finde ud, hvad det var jeg/vi havde set den aften, men har ikke kunne finde noget.
Det er nu lidt over 2 år siden.
Det stod kun på denne ene aften, men man kunne ikke undgå af se det. Vi ikke har set det siden.


5935 Bagenkop - 14. juli 2009
Jeg kiggede mine gamle fotoalbum i gennem, da jeg faldt over mappen fra vores ferie i Bagenkop, Langeland. Billedet viser tydeligt et objekt i himlen, som ved nærmere zoom viser et uidentificeret objekt. Objektet er cirkulært, og solens stråler rammer overfladen, hvilket afslører den sølvgrå farve. Mørke nuancer anes under objektet, hvorpå solen ikke når hen.


9700 Brønderslev - et par år siden
Jeg stod ude ved vejen og så noget mørkt flyvende hen over nogle træer. Den fløj ned bag træerne og forsvandt skråt ned.
Der var et mellemrum mellem nogle af træerne, og hvis det skulle være en fugl eller lign., ville det HELT SIKKERT dukke op i det mellemrum. Men det gjorde det her bare ikke. Objektet var ovalt, ikke som to tallerkner, der var lagt sammen, men mere æggeformet uden at ligne et æg.
Solen skinnede klart, da jeg så denne genstand. Jeg er meget sikker på, at det var en form for ufo
.


5230 Odense M - 11. oktober 2010
Den nat gik min daværende kæreste Louise og jeg op mod byen for at købe cigaretter. Vi var ikke gået mere end 200 meter, da vi opdagede objektet på himlen. Jeg kan ikke huske, hvem af os der så det først, men vi kunne ikke høre nogen form for mekanisk lyd, som et fly, helikopter ect.
Der var 3 meget orange lys på himlen, ligesom skrallen på en appelsin. Min første indskydelse var, at det var noget nyt kinesisk „fyrværkeri“ der består af en form for pap/papir, der er omkring 40 cm i bredde og længde og en meter i højden. Man tænder et lys indeni og den kan svæve op til 100 meter op i luften. Jeg havde set sådan noget „fyrværkeri“ nytår 2009/10.
Men blot efter få sekunder kunne jeg se, at hastigheden på objektet, synkroniseringen mellem lysene og lysest konstante skarphed (stabillitet) gjorde det umuligt at være, hvad jeg først troede, da fyrværkeriets lys nemt bliver påvirket af vind og svæver meget langsommere.
De 3 orange lys dannede en perfekt trekant, der fra det forreste lys til det bagerste punkt mellem de 2 andre lys strakte et sted mellem 12-15 meter, og imellem de 2 bagerste lys var der ca. 7-10 meter. Selve lysene var runde og havde en diameter omkring 40-60 cm. Objektet har ikke været meget højere oppe over jorden end en 5-6 etagers bygning og svævede hen over himlen. Jeg har meget svært ved at give et bud på fartøjets hastighed, da det ikke gav nogen lyd, og ,hvad jeg er vant til af hurtigt fartøj, er blot min cykel, men det må have været omkring 25 km/t. Det virkede som om, at det hverken gik hurtigt eller langsomt, men objektet stod aldrig stille, og vi havde kort tid til at observere, mens det fløj fra højre til venstre, knap 10-15 meter foran os. Lysene brød på intet tidspunkt deres formation, og det fik mig til at prøve og kigge i midterpunktet af objektet, men det var pitch-black med meget få nuancer af grå. Som tynde bøjede streger. Der var 2 andre mennesker, en mand og en dame, omkring midten af tyverne vil jeg tro, som stod på modsatte side af krydset. Da min kæreste højlydt sagde „Det er en UFO!“, hørte vi begge kvinden sige „hvad sagde jeg“ til manden.
Objektet fløj videre over en af boligbygningerne på kastanievej mod Sdr. Boulevard i en N/NV retning. Vi skulle samme vej og havde knap 150-200 meter op til Sdr.Boulevard, så vi gik i et meget hastigt tempo derop for at kunne følge ufoen, og vi mistede synet af den i 10-15 sekunder, da den fløj over boligbygningen på Kastanievej. Da vi kom op til Sdr. Boulevard står vi overfor Ansgar anlæg (en park), og jeg havde regnet med en god udsigt til at kunne observere fartøjet noget mere, men det var væk. Da det var efterår, og bladenr på træerne var begyndt at falde af, forundrede det mig lidt, at det nu var ude af syne og forblev det resten af vores tur.
Tidspunkt, sted og fartøjets retning er meget korrekt, da Louise sendte en besked til en fælles ven, umiddelbart lige efter at vi havde set objektet. Den tekstbesked er dateret d. 10 Okt. 2010 kl. 03:38, og jeg har boet her i 12 år så kender stedet og retninger til de 4 verdenshjørne så godt, som du kender værdien af 100 kroner.
Da jeg selv altid har været en skeptiker og udelukkende havde den opfattalse af, at UFO'er havde form som en tallerken eller en cigar, skød jeg min kærestes ide om aliens ned med „der er sikkert en fornuftig forklaring“. Årsagen til, at jeg først beretter om mine observationer nu, er fordi, at jeg har fundet ud af at fænomenet med trekantet fartøjer med orange lys, egentlig ikke er så sjældent alligevel. Siden jeg fandt ud af det, har jeg haft følelsen af at panikke, skrige, græde, grine og så meget andet, så håber at dig der læser ALDRIG oplever noget lignende dette, for det er ærlig talt en byrde jeg håber bliver mindre nu.


2730 Herlev - maj 2011
Sad ved min computer, som står ved siden af min altandør, da jeg gennem vinduet pludsleig så tilsynekomsten af 6 rød lys som fløj lidt random i forhold til hinanden. Vil gætte på at de måske har ligget omkring flyvehøjde, men er ikke ekspert. Tog nogle billeder, men fandt først ud af for nyligt at denne side eksiterede.


4700 Næstved - november 2011
Min kone og jeg var ude og gå tur med hunden. Vi står på toppen at en bakke og nyder solnedgangen. Jeg vender mig om og opdager en lysende kugle. Den er tilsynladende stationær, ved første øjekast lignede det en stjerne, men den var for stor, og den virkede relativt tæt på.
Der går ca. 10 min, hvor jeg kigger på den og funderer ove, hvad det kan være. Min kone så den også, men hun havde travlt med hunden. Nu var det på tide at gå hjemad mente konen, så jeg vender mig om og går imod min kone. Jeg skulle lige se en sidste gang, inden vi gik. men den var væk 20 sek. efter.


9900 Frederikshavn - 27. december 2011
Den 27.12.2011, kl. ca. 00.35 ser jeg over Odinsvej i Frederikshavn et roterende hvidt lys over skyerne. Det ser ud som at blive sendt rundt fra et ikke synligt midtpunkt, som en vertikal lyskegle fra et fyrtårn og lydløst.
Det ser ud til at være lige over skyerne. Højden anslåes til ca. 100 m, og lyset kastes rundt eller roterer med uret i rolig og helt stabilt tempo.
To vidner.
Observeres i ca. 15 min. Umiddelbart efter forsvinder antennesignalet for hele området i flere timer.


4040 Jyllinge - 31. december 2011
Nytårsaften. Vi sad 5 mennesker på verandaen og røg en cigaret. Pludselig er der en af os, der lægger mærke til noget, der ligner et nødblus. Men det bevæger sig i en lige linje.
En af os foreslår, det er en satellit. Men jeg har både set mange satelitter og stjerneskud, og de har alle været hvide. Denne har lyste orange/rød og var større og tydeligere. Og da det samtidig var overskyet løb en af os ind efter et kamera, men det var for sent.


8600 Silkeborg - 2. januar 2012
Umiddelbart virker objektet som et lavtgående fly, men det mærlige er den manglende motorstøj. Det har to hvide lamper og en rød, og det cirkler rundt et par gange i meget langsom fart hvorefter det flyver mod nord med betydelig forøget fart.


9800 Hjørring - 6. januar 2012
Jeg kommer cyklende ud ad den grusvej, jeg bor. Jeg lægger mærke til et lys nordøst for mig, det er klart i vejret, så min første indskydelse er stjerne. Da så obejektet flyver mod mig, tænker jeg fly/helikopter.
Genstanden kommer tættere på, og ikke ret højt oppe. Jeg har headset på, og tager det af for at høre, om det er en helikopter. Jeg kan ingen lyd høre, så det er meget mystisk. Da jeg nærmere mig bygrænsen og gadelamperne, forsvinder genstanden i modsat retning af mig.


2600 Glostrup - 6. januar 2012
Fik øje på en rød lysende kugle på himlen, som ikke lignede en flyver eller noget andet. Derefter kom der flere lige efter hinanden, ikke på række, men de dukkede op sådan lidt tilfældigt, der har i hvert fald været tale om 15 stykker eller mere.
Min tagterrasse vender mod syd, og kuglerne kunne følges i ca. 5 minutter indtil de formodentlig forsvandt i skyerne.


2600 Glostrup - 7. januar 2012
Jeg står og kigger ud af vinduet og ser noget, der ligner en helikopter, men undrer mig over dens lys, da det ikke ligner det lys, en helikopter flyver med.
Jeg tænker, jeg må ud i haven og høre om den lyder som en helikopter. Det gør den ikke, den flyver helt lydløst over hovedet på mig med samme hastighed som en minimum en flyvemaskine. Den er ca. i samme højde på himlen som en helikopter. Den er rund, ikke særlig stor og ligner, at der en ild i den, men alligevel ikke, fordi der er ikke flammer, den lyser bare orangerød, men man kan se at det ikke er stationært lys, det ligesom bevæger sig indeni selve objektet. Jeg får min mand til at komme ud, og han ser det også, og vi syntes det er så underlig en oplevelse, at vi ville indberette det her.


5000 Odense C - 11. januar 2012
Vi kigger mod vest ud af vores vindue, der vender ud mod kolonihaverne.
Taler om at skyerne mod vest (Jylland-England/Irland) er meget tunge og ser utrolig flotte ud. Sydvest for os observerer vi et stort mørkt objekt af enorm størrelse komme til syne i skyerne (Lange tynde skyer), dog forsvinder det ind i skyerne igen og dukker op lidt længere henne mod syd i skyerne igen, her bevæger det sig lodret ned i en identisk sky, der ligger lidt længere nede. Her observerer vi den ydeligere stikke „siden“ ud et par gange, inden den forsvinder i skyen stik syd.
I mellem alt det her ser vi, at den store sky, vi betragtede til at starte med, har noget, der ligner tågen fra et fly (kan ikke se, hvad der trækker det efter sig) sendt direkte op ad sig og har drejet skarpt mod syd-sydvest (til venstre for os).
Disse „tåger“ stiger der ydeligere tre mere op af. Det er hidtil der største objekt, vi nogensinde har betragtet på himlen.


6230 Rødekro - 12. januar 2012
Min datter var på badeværelset og kaldte på mig for at komme at se et mærkeligt lys. Badeværelset vender mod øst, og lyset vi kunne se, lignede en klar hvid stjerne (som man tegner en stjerne med fem spidser). Den kom roligt glidende mod os, mens den dalede.
Det eneste vi kunne forestille os, det kunne være, var en nødhjælpsraket - men vi mente, den ville være orange eller rødlig.
Den endte med at glide ned bag nogle bakkedrag.


8766 Nørre Snede - 14. januar 2012
Jeg sidder inde i min stue, da jeg rejser mig op, og går rundt, ser jeg nogle mystiske lys ud af mit vindue mod vest. Jeg går ud for at se, hvad det er.
Jeg kan hurtigt se og høre, at det ikke er almindelige fly både på størrelse, bevægelser, farve og de manglende motorlyde.
Jeg skynder mig ind for at hente mit kamera (et Olympus SP-565UZ) og skyder en knapt 40 sekunder lang video, der viser observationen, selvom kameraet ikke er gearet til at zoome og skyde video i mørke...


2300 København S - 14. januar 2012
Meget skarp rødt med blåt skær uden om. Så ud til ar være kugle formet. Kunne ikke se nogle blink eller høre nogen lyd. Fløj med jævn høj fart. Fløj i retning fra kbh/Christianshavn mod Dragør. Set på Brigadevej indtil den forsvandt over hustagene...
Måske russisk satellitrest, men det skulle vist først være omkring 15-16/1 og ved heller ikke om retningen ville kunne passe. Ved bare at det ikke var et fly jeg så... Nåede desværre ingen billeder.


Nu har jeg og min kone oplevet 3 observationer inden for 1 måned på næsten samme sted. Observationer, der ligner det, som er filmet 12/2-12 ved Malling.
Omkring d. 18-19/1-12 kommer jeg kørende til vores hus ved 19-tiden og ser en stor cirkulær lyskilde orange/gul komme flyvende mod min køreretning. Lyskilden vil jeg gætte er ca. 100-150 meter over jorden. I starten tror jeg, at det er et fly, men der er ingen lyd og intet andet lys på den.
Da jeg ser den først, er den ca. 500 meter fra vores hus. Jeg kører hen til huset og stiger ud af bilen for at observere den. Den er ca 150 meter ud fra vores hus og 100-150 meter over jorden. Der er ingen lyd overhovedet og den bevæger sig stille og rolig i en jævn bevægelse. Da den er ca 50-80 meter forbi vores hus står den stille i nogle sekunder og begynder derefter at bevæge sig ud over vandet, og da er det som om, den accelerer voldsomt for i løbet af ca. 10 sekunder forsvinder den ind til ingenting for til sidst helt at forsvinde. Hele observationen varede ca. 2 min.
Til denne observation var det kun mig, der så den - den næste så både jeg og min kone.
Denne fandt sted samme dag som i Malling - nemlig d. 12/2-12 omkring kl. 22.00. Min kone og jeg sidder i sofaen og ser tv, da Janne (min kone) får øje på noget lys ca. 50 meter over jorden omkring naboens hus. Vi skynder os hen til vinduet, og da får jeg øje på samme lyskilde, som jeg så omkring d. 18.-19. januar. En lysende cirkel/kugle i orange/gul. Vi observerer den kun i ca. 8-10 sekunder inden den forsvinder.
Så tirsdag 14/2-12 observerer min kone den igen. Dette sker om aftenen omkring kl. 22.25, da hun kommer hjem fra et besøg hos sin mor. Hun ser den igen, da hun kommer kørende mod vores hus. Igen er den over vores nabos hus svævende fra vest mod øst. Hun skynder sig ind og kalder på mig, men da vi kommer ud sammen er den væk.
Jeg er meget interesseret i at høre, om der er andre der har observeret noget ligende i denne periode. Grunden til, jeg skriver, er bl.a. videoen på jeres hjemmeside og har netop læst om en person i Hjørrin,g der har oplevet noget ligende i januar måned.


3450 Allerød - 20. januar 2012
Kørte på Hillerød-motorvejens forlængelse med retning mod kbh. Omkring Allerød ser jeg en flyvende „skive“ i 800-1000 meters højde omkring 5 km forude i østlig retning, (til venstre for sydlig kørsels-retning) med retning mod nord-øst.
Jeg antager først, det er et fly, og formen er et synsbedrag, som skyldes vinklen, men da objektet fortsætter med „fly-hastighed“ (hastigheden virker ikke speciel høj eller lav sammenlignet med et fly), forbliver formen den samme. Skarp ved kanterne, med en glidende overgang til et tykkere skrog på midten. Objektet har ingen blink eller lys, hvorfor jeg udelukker, det er et fly, og objektet forsvinder bag en skyformation.


5550 Langeskov - 23. januar 2012
Går tur med hunden kl. 6. Hunden skal tisse, og jeg står og ser op på himmelen, da jeg ser et skarpt lys komme flyvene. Tror først, det er en satellit, men kan se den flyver mod noget, jeg tror er en stjerne. Lyset bliver svager jo tættere den kommer stjernen, og pludseligt er den forsvundet i det, jeg tror er en stjerne. Men så flyver det, jeg tror er en stjerne, videre og forsvinder.


4920 Søllested - 24. januar 2012
Jeg kørte i bil fra Søllested mod Nakskov ad rute 291, og så, umiddelbart efter jeg var kommet fra af rundkørslen, et kraftigt orange lys mod vest. Lyset så umiddelbart ud til at være stationært, men som jeg bevægede mig, fornemmede jeg at lyskilden måtte være længere væk og højere oppe end en projektør eller lignende.
På et tidspunkt holdt jeg ind til siden og stod ud af bilen, for at sikre mig, at der ikke var tale om refleksioner i bilruden.
Ved observationens afslutning var lyset blevet svagere og kommet en smule nærmere horisonten, det virkede som om lyset havde bevæget sig væk fra mig i lige linie. Jeg kunne ikke se nogen former for markeringslys, og der er ingen almindelige flyruter på observationsstedet.


3230 Græsted - 25. januar 2012
Min kone og jeg gik hjem fra at have været hos min svigerfar ad hans grusvej. Vi går tit og ser på stjerner, når vi går og snakker.
Pludselig afbryder min kone mig og siger: „Se skatter, lyset deroppe“. Jeg kigger hurtigt op og ser et meget kraftigt lys ca. som 3x den klareste stjerne på himlen. Det bevæger sig væk fra os på himlen og accelerere op i fart, og pludselig går det lynhurtigt op i fart, og forsvinder pludseligt.
Jeg har før set masser af stjerneskud, og det lignede slet ikke et sådan. Jeg har heller aldrig set noget på himlen bevæge sig langsomt for derefter at suse derud af med en uvirkelig fart. Det havde ikke noget spor efter sig.
Vi er begge sikker på, at vi aldrig har set noget lign. på himlen før.

SUFOIs kommentar:
Denne observation skyldes sandsynligvis et kraftigtlysende meteor - også kaldet en ildkugle. Med mellemrum ses disse særligt lysstærke meteorer (stjerneskud) som „klare stjerner“, der i løbet af nogle sekunder bevæger sig et stykke hen over himlen. Forklaringen underbygges af, at Orion Planetariets „meteor-kamera“, som løbende filmer himlen for at registrere meteorer, har optaget en ildkugle på netop samme tidspunkt, som observationen fandt sted. Optagelsen kan downloades fra hjemmesiden www.stjerneskud.info.
Direkte link til filmoptagelsen:
http://www.stjerneskud.info/~orioncam/archive/event2012-01-25-18-37/trig2012-01-25-18-37.avi. Der er sandsynligvis tale om samme ildkugle.


8600 Silkeborg - 28. januar 2012
Objektet sås kommende fra øst, medens jeg sad inde i stuen. Gik med kikkert ud på min vestvendte altan og betragtede det i kikkert. Det havde ildfarve, klar orange (som en glødetråd i en gammel pære). Der var ingen lyd at høre.
På et tidspunkt forsvandt det i skyerne mod vest. Hele tiden ensfarvet uden blink eller forandring i farven. Der sås i kikkerten inten spor af røg eller lignende på himlen.


4600 Køge - 28. januar 2012
Kl. 20.00 ankom vi til vores hjem i Køge. Efter at have kørt bilen i garage, ser vi et antal lysende orange/gule „kugler“ flyve/drive fra øst mod vest. Vi kunne ikke høre nogen lyd. De fløj i grupper efter hinanden. I et tilfælde blegnede det ene lys. De lysende objekter kom i 2 gruppr, mens vi observerede dem - og talt med 2 personer i spøg om, at der var godt nok mærkeligt, og at vi nok blev invaderet.
Jeg kontaktede politiet på tlf. 114 for at høre, om de vidste noget, hvilket ikke var tilfældet. Vedkomende spurgte, om det ikke kune være laserlys, og det var det ihvertfald ikke.
Jeg forsøgte at tage to billeder med min mobiltelefon, men de blev ikke tydelige pga. af lys fra huset. Jeg sender gerne billerne pr SMS, hvis det har interesse.


2625 Vallensbæk - 30. januar 2012
Det var blevet mørkt, delvist overskyet. Fra mit soveværelsesvindue ser jeg konstant mange fly, da Københavns lufthavn i Kastrup ikke er ret langt væk ( i fly ).
Samtidig med at to fly passerer i forskellig højde og hver sin vej, ser jeg et svagt hvidt lys, som er væsentligt svagere end det, som flyene fører. Der er ikke noget blinkende lys, som på fly. Kun dette svage hvide, som jeg på et tidspunkt bliver i tvivl om, muligvis er to svage lys.
Lyset flytter sig med nogenlunde samme hastighed som flyene, men adskiller sig drastisk ved at udføre manøvrer, som jeg bestemt ikke kan forestille mig, at noget fly kan. Først et lille lodret dyk, derefter retning stik imod den oprindelige, endnu et lodret dyk, og igen den oprindelige retning, brat opstigning, igen modsat retning, brat lodret dyk, og igen modsat retning. Derefter kan lyset ikke ses mere. Om det slukkede eller gik bag en sky, kunne jeg ikke afgøre, men det blev ikke synligt efterfølgende.


5792 Årslev - ? februar 2012
På cykel hjem fra Brugsen i Årslev ad Overvejen. Ser et blitz-agtigt turkis-farvet lys blinke on-off: Et kortvarigt blink efterfulgt af ikke-lys. Tid mellem blink ca. 1/10 sekund. Kan kun se lyset, ikke hvordan - hvis overhovedet - det var tilkyttet en genstand. Iøvrigt bevægede det sig så hurtigt (i ryk), at man vanskeligt kunne opfatte en eventuel genstand i det aftagende dagslys.
Lyset fulgte mig på den ene side af vejen et par meter, for meget snart derfeter at være i den anden side af vejen, hvor jeg sidst så det. Jeg stoppede ikke, var lidt nervøs ved situationen. Spekulerede på laser-penne. Har ikke set, hvordan deres lys kan se ud, men det her virkede på en eller anden måde som stammende ikke fra en sådan kilde.


3450 Allerød - 2. februar 2012
Gik tur hunden og så et højere end bredere orange fænomen komme svævende cirka med fart som et fly hen over hovederne på mig og hunden.
Det virkede ikke som om, genstandene var højt oppe, måske en km., men svært at sige. Vejret var helt stjerneklart, ikke en sky på himmelen.
Tæt på så det nærmest ud som en stor luftballon helt omgivet af et meget orange lys. I midten af fænomenet sås der ligesom antydningen af et stålskelet, var i hvertfald som tynde lod- og vandrette sorte streger. Bevægede sig som sagt stille og roligt mod sydvest, uden at ændre retning eller højde.


6740 Bramming - 3. februar 2012
Da jeg kørte nordpå for at komme ud til arbejdsstedet, så min kolega og jeg et lysende og rimelig stor flyvende objekt komme sydfra og højt oppe og dalende i høj fart mod nord.
Det var en stor gul/hvid lyskugle, som var rund. Da den var meget større end et stjerneskud og ikke havde nogen hale, er jeg blevet i tvivl om, hvad objektet var?
Den kom med høj fart, men dog ikke med højere end, at vi kunne nå at se den fra bilen uden at være specielt fokuseret på himmelen. Det ville være sjovt hvis andre har set det samme.


8800 Viborg - 4. februar 2012
Står ude og ryger, da der kommer dette lys svævende henover himlen. Tror først, det er en helikopter, men kan ikke høre motorlyd. Henter min datter for at vise hende den, og tænker ikke mere over det, da den flyver mod nord, men forsvinder hurtig.
Pludselig kommer der igen lys fra samme side som det andet lys. Kigger igen efter den, og så kommer der et til nr. 2 flyver samme vej mod nord, men nr. 3 daler lige pludselig lodret ned mod jorden i hurtig fart og forsvinder, mens den anden forsvinder i luften som den anden.
Ved ikke om det er en ufo, eller om det er en helikopter, men har aldrig set så stærkt lys på en helikoper eller fly før. Og den måde de kommer på og forsvinder på.
Tror nu ikke på ufoer, men denne oplevelse har alligevel fået mig til at skrive her.


8800 Viborg - 4. februar 2012
Så 1. lys stik øst fra Viborg. Efter få sek. kommer et lignende lys og igen nr. 3. Det 3. lys går så lodret ned til, jeg ikke kan se det mere, de andre 2 går i god hastighed lige mod nord-nordvest. Større hastighed end en flyver normalt har.
Afstanden er svær at sige da det var kraftig lys , så det kan være fra 3 til 15 km væk.


8320 Mårslet - 9. februar 2012
Udsædvanlig høj lyd, som raket, der farede hen over hustaget. Meget pludselig opstået, og meget hurtigt væk igen. Ved forsøg på visuel observation, var der intet at se.
ftk.dk har svaret negativt på hændelse i området.
Lyd også observeret af bekendt i området - men heller ikke her opnået visuelt syn.


8870 Langå - 9. februar 2012
Jeg har her til aften d. 9/2 kl. 19:45 set nogle mærkelige lys på himlen nord vest for Langå. Først kom der 5-6 lys, der bevægede sig mod vest, dernæst 1 og dernæst yderligere 2 - alt i alt inden for mindre end 5 min.
Jeg gik udefor, men kunne ikke høre noget - men jeg tror, at de var for langt væk. Hastigheden var vel helikopter hastighed, men lysene virkede konstante, og jeg mener, at der skal være strobolys på en helikopter - er det ikke rigtigt? Derudover har vi vel ikke så mange helikopterer i Danmark?


8370 Hadsten - 15. februar 2012
Underlige farvede prikker, der blinker, men flytter sig ikke. Langt nede på himlen.


9990 Frederikshavn - 16. februar 2012
Vi observerede noget, der i første øjekast lignede et fly, hvorefter vi så, at det stod helt stille i luften.
I starten holdt det højden, men begyndte stille og roligt at falde langsom. Ca. 2 grader i minuttet. Da den nærmede sig en 20 grader, begyndte den at udskyde noget der mindede om stjerner, og forsvandt pludselig.
Dens lys var grøn, lilla, gul, hvid og blå, og blinkede umiddelbart usymmetrisk.


9000 Aalborg - 17. februar 2012
Fænomenet blev set 2 gange. Jeg troede det var fyrværkeri. Ca. en halv time senere kom der en ny lyskugle på ca. 20cm i diam. ret lavt over huset fra samme retning og højde og lysstyrke som den første.
Jeg løb ud mod Ø og så den ret langsomt forsvinde i ØNØ-lig retning. Farten var konstant og lysstyrken konstant. Jeg har aldrig set et lignende fænomen. Jeg er vant til at observere fugle, fly, stjernehimlen, kometer og laserlys. Jeg har endog set nordlys herhjemme.
Jeg har ikke noget bud på, hvad det kan være. DMI kan ikke tage sig af det.


4700 Næstved - 19. februar 2012
Jeg er ude at løbe (dags dato, 19/02-2012) her til aften.
Kommer løbende forbi p-pladsen ved Næstved Stadion, og derefter ned af en vej kaldet Meistersvej i Næstved. Ser på himlen vest-sydvest ca. kl 20:53 en meget skarp „stjerne“ eller et stjerneskud på himlen. S„tjernen“ begynder at dale langsomt nedad og forsvinder pludseligt.
Jeg ved ikke, hvad jeg kan have set, og er ikke helt klar over, om det kan være et stjerneskud, som jeg ellers kun har set med høj hastighed.


8800 Viborg - 29. februar 2012
Vi var på vej hjem i bil, da min kæreste sagde: „Se et fantastisk stjerneskud“, som kom ca. et par hundre meter over vores bil i en blødbue, lige indtil den gik fra meget klart hvidt lys over til orange og steg lodret op i luften en skarp vinkel hurtigere end noget fly kan og forsvandt.
Det er det skarpeste lys på himlen, jeg har set, og jeg kan godt se forskel på et stjerneskud, og hvad dette her så ender med.


4572 Nørre Asmindrup - 1. marts 2012
Først et blink ligesom et blitzlys.
Derefter intet i et par sekunder. Så en lille hvid plet, der først meget langsomt flyver over himlen, sætter så farten op og er væk på et par sekunder.
Det første blink er mod øst ca. 60 grader oppe, forsvinder mod sydvest og er væk i en højde ca 30 grader oppe.


4200 Slagelse - 1. marts 2012
Er i tvivl om, hvad jeg har set. Observationen går i al sin enkelthed ud på, at jeg så et klart hvidt lys (lysprik), der bevægede sig i en skrå vinkel på ca. 30 grader mod jord. Hastigheden var mindre, end jeg normalt ser ved et stjerneskud, lyset var konstant, og der var ingen hale efter bevægelsen.


6740 St. Darum - 8. marts 2012
Mig og min bror var lige ude og gå med hunden her til aften, da vi så en masse skiftevis lysene og blinkene ting på himlen. Nogle gange blinkede de og fløj rundt i en sværm.
På et tidspunkt lyste to af dem op og fløj ned mod jorden, hvor de forsvandt, og et stykke tid efter fløj de op igen. Nogle gange forsvandt de også helt, og lige pludslig dukkede der en 10 stykker op igen.
Vi stod og kiggede på det i over en time. Hvorefter det blev for koldt, så vi tog hjem. Det kan sikkert stadigvæk ses nu fantastisk oplevlse!


8680 Ry - 8. marts 2012
Jeg skriver, fordi jeg netop har set noget MEGET underligt, jeg er selv amartørastronom og kender alt til forskellige himmelfænomener!
Men jeg har netop 8. marts kl 21:19 observeret noget jeg aldrig har set før. Et objekt, der bevægede sig med retning stik vest bevægende mod øst og paserede over himlen på ca. 45 sek.
Den lyste klart gulorange med en klarhed, der svare til Venus, styrken varierede en smule henover himlen og så på et tidspunkt ud til at blinke, dvs., lysstyrken faldt for igen at stige.
Min egen forklaring er, at der må være tale om en bolide, men en stor en af slagsen!


2605 Brøndby - 11. marts 2012
Det lignede fire stjerner. Lysende enheder, der dukkede op først to, så de andre, samledes rimelig som en flok og fløj sammen væk - hurtigt, for stor afstand til at være fra samme objekt, bevægede sig for uafhængigt til at være det samme. ingen lyskegler.


3790 Hasle - 16. marts 2012
Bor på vestkysten af Bornholm, ca. 8½ meter over hav-overfladen. Har udsigt mod vest og kan ofte se syd-kysten af Sverige (også fyr som lyser grønt).
Min oplevelse denne nat startede med at et klart (skarpt) hvidt lys oplyste værelset, hvor jeg netop var gået i seng. Blev liggende, da jeg var i tvivl om hvad jeg så. - I løbet af ca. 20-30 sekunder oplyste det hvide lys værelset 2-5 gange, nærmest som om nogen udenfor lyste ind ad vinduet med en skarp projektør. Så skarpt et lys, at jeg blev i tvivl om, hvorvidt mit gardin stadig var trukket for. Jeg rejste mig, gik til vinduet og kunne nu se, at det hvide lys „befandt“ sig over Østersøen, ca. 20-40 km vest for Hasle (Bornholm) og ca. 5-15 km syd / syd-øst for Ystad, Sverige. Positionen var lige i underkanten af horisont-linien (eller rettere dér, hvor jeg ved horisont-linien er, - ved observationen var der jo mørkt over havet).
Det hvide lys blinkede et par gange, så dele af Østersøen blev oplyst, og på et tidspunkt blev lyset ligesom „samlet“ i en stor kugle, som var lidt større end fuldmånen. Lyset stod meget skarp i ca. 10-15 sekunder, jeg besluttede at finde video-kamera frem.
Men desværre forsvandt lyset, da kameraet var klar, - lyset forsvandt bagom horisonten. Mindre lys-stråler fortsatte dog med at stråle frem bag horison-linien. Efter i alt ca. 10 min var der ikke mere af det hvide lys eller små stråler.
Vil tilføje, at jeg har set Nordlys i Grønland, - men dette hvide lys mindede ikke om Nordlys, måske med undtagelse af de mindste afsluttende stråler. Endvidere var det mod stik vest, og sluttede vest / nord-vest.
Så i dag blev min datter og jeg enige om, at jeg nok har set min første UFO.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted