logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

4100 Ringsted - ca. efterår ca. 2000
Det er snart en gammel historie, men efterhånden har jeg tænkt på det en del gange, ikke mindst når jeg læser ufo mails.
Vi kommer kørende fra Benløse mod Ringsted, og da vi er et sted mellem Holbækvej og motorvejstilkørslen mod Sorø, ser vi på vores højre side ca. 50 meter oppe en aflang rektangulær genstand med 2 parallelle række lampeligende objekter. Genstanden ser relativ stor ud og bevæger sig lidt rundt i området, for så derefter at følge motorvejen mod Sorø.


7870 Roslev - sommer 2009
Mig og min far kørte i bil, og lige pludselig så jeg en stærk rød farve oppe på himlen. Først lavede vi lidt sjov med, det var en ufo, men da den blev ved med at stå (meget) højt oppe på himlen og skinnede stærkt rød, begyndte vi at se, det var en ufo.


8000 Aarhus C - vinter 2011
Jeg har filmet nogle „lys pletter“, der fløj oppe på himlenen, nogle lysglimt, som bevæger sig meget mærkeligt. Lidt svært at forklare, derfor jeg gerne vil indsende filmen?


4200 Odense V - 15. maj 2011
Jeg var ude at gå med min lille puddel, kl. 23.00. Går først over til naboen, og står og sunder mig. Går om til køerne, vender mig og ser et flyvende objekt flyve hen mod Odense Sygehus. Jeg er vant til at høre maskinlyd af helikopter eller flyvemaskine, men nej der var ingen lyd, og heller ingen propeller.
Da jeg vendte mig om, troede jeg, at den ville flyve derover, men jeg blev godt nok overrasket, for dennne her var rund og havde grå metalvinduer. Jeg prøvede at vinke, men ingen reagerede. Lyste med min diodepandelygte, da den åbenbart også havde observeret mig, for den fløj ligesom hen i mod mig og styrede ned mod mig og kiggede i ca. 10-15 sek, vil jeg tro.
Jeg prøvede virkelig inderligt at tage nogle billede, men det var mørkt, og jeg var lidt små nervøs for hvad, det var? Jeg sendte en sms til min datter, at hun skulle åbne vinduet og kigge ud. Det gjorde hun, men hun blev bange og sagde, at jeg var skør! hmm jeg reagerede også voldsomt på det vi så, mens det var der.
Hun er ikke bange mere efter, at vi har snakket om det. Heldigvis;), men det fløj over mig og over marken, skiftede lys fra meget stærk lys til guldbrunt lys for, mærkeligt, måske for at ingen skulle opdage dette her objekt!
Det var som om, at jeg ikke var en af dens art, hvis man kan sige sådan, den observerede mig, og jeg var helt vildt nysgerrig, men har ikke set den siden.
Den fløj ud mod lillebælt, mærkeligt. Jeg har en video, men der er ikke noget på andet end blæse lyde, eller måske var det vinden, der gik i min mobil tlf. Men jeg sletter det aldrig, går hver aften og holder øje med den, men har ikke observeret noget endnu! Men noget er der, jeg tror på det!
2610 Rødovre - 21. maj 2011
2 søgleformede, oprejste genstande med ild i bunden, flyver med ca. 50-100 m afstand til hinanden fra syd mod nord. Ilden forsvinder stille og roligt, men genstandende flyver videre i samme fart. Det er helt sikkert ikke de kinesiske flyvelamper.
De fjøj for hurtigt og havde samme højde hele tiden. Genstandende var helt lydløse. Det samme blev set d. 30. juli 2011 kl. 22:34 ca. Der var det en genstand der fløj fra nord nod syd set fra Bryggervej, 3200 Helsinge.
4160 Skelby - 18. juni 2011
Den 18. juni 2011 klokken 22.33 om aftenen kommer jeg kørende på Sorø landevej og ser 5 store flyvende ildkugler, der er mørke foroven, komme svævende op over horisonten. De to første var tæt på hinanden og ca. 200 m efter kom 2 nye ildkugler svævende.
Den sidste kom ca. 300 m fra de andre. De svævede hen over soltaget på min bil, så jeg kunne se lige op på dem. De var meget store og helt lydløse, og de svævede i samme retning mod Ringsted og i samme tempo.
Ca. 1 måned efter så jeg en ildkugle magen til om eftermiddagen komme op over horisonten ved Vridsløsevej i Næstved. Den forsvandt ned i en have for enden af Vridsløsevej. Den var endnu større end de andre, jeg havde set den 18. juni. Har tænkt meget på dem efter. De gjorde volsomt indtryk på mig
.
Fik taget et billede af 2 af dem fra den 18. juni, men det er desværre taget i dårlig opløsning, men man kan se dem på billedet.


3060 Espergærde - 2. juli 2011
Jeg faldt lige over siden her. Troede i grunden, den var nedlagt, havde set noget på TV om det.
Klart lysende objekt kommer til syne mod nord, hvor det stiger hurtigt op fra horisonten og bevæger sig i retning mod syd.
Efterfølgende kommer identisk objekt til syne samme sted over horisonten og følger samme retning.
Dernæst kommer 3. objekt til syne samme sted i horisonten og følger samme kurs som deto første.
Den indbyrdes afstand mellem objekterne ser ud til at være den samme.
Ingen lyd.
Flot syn.


4300 Holbæk - 2. juli 2011
Lørdag d. 2. juli kl. 23.16 går jeg på Holbæk havn med en veninde, da jeg pludselig opdager 3-4 lysende hvid/gule kugler glide hen over himlen. Vi stopper begge og observerer dem.
De kommer fra vores højre side og flyver på en vandret lige linje (med lige store mellemrum). Vi følger dem hen over hovedgadens (Ahlgade) hustage - de er en anelse længere ude (bagved) end lige hen over tagene. Det er et skarpt, gul/ hvidt lys (ligesom lyskeglen på en bil).
Der er et minimalt rødt blinkende lys i den nederste del af lyskeglen på en eller flere af kuglerne. Den første stribe af kugler forsvinder lige så pludseligt, som de dukkede op.
Derefter kommer to nye kugler (ud af det blå - de kan ikke ses på lang afstand først), som fløj lige over hinanden med samme afstand imellem dem - den øverste dog en anelse længere bagud end den nederste, men de fløj begge i en præcis vandret linje som de foregående. De forsvinder også ud af syne.
Derpå kommer der en kugle susende i en lavere højde, som forsvinder lige så pludseligt som de øvrige (det er ikke muligt at beskrive, om de forsvandt op/ned el.lign.).
Dernæst kommer endnu en kugle susende (også lavere end de foregående) - den flyver så lavt, at vi ser den forsvinde bag hustagene, men den kommer aldrig frem for enden af tagene. Alle kugler kom fra højre mod venstre (vest mod øst). De fløj med præcise afstande både vandret og lodret. Farverne var meget skarpe. Der var fart på. Vi skyndte os op på Ahlgade for at se, om vi tydeligere kunne se, hvad det var, hvis der kom flere - det gjorde der ikke.
Vi forsøgte at tage billeder med mobiltelefoner. Det lykkedes mig at få et enkelt, hvorpå den sidste kugle ses, men det er naturligvis på afstand.


2200 København N - 2. juli 2011
Sidder og drikker kaffe med mine venner, som bor på 4 sal og har en god udsigt ud over horisonten mod nord, da jeg ser til højre for Hellig Kors Kirke spiret 4 stærke røde lys i formation flyve med en god hastighed mod syd . Derefter kommer der 3 mere med ca. 1 km afstand mellem hinanden flyvede samme vej og derefter forsvinder mod syd.


2850 Nærum - 3. juli 2011
Kørte i bil fra Skyttedalen i Nærum ned mod Vedbæk. Hvad der kun forekommer at være ca. 30-40 meter oppe i luften, kommer en rund (håndbold-basketboldstørrelse) flyvende. Det er en meget flydende og rolig bevægelse, den flyver med, men da jeg vender bilen og forsøger at tage billede med iphone er den alligvel hurtigere, end jeg regner med og er hurtigt over trætoppene.
Den er sådan lidt rødelig/orange inde i lidt som lidt lysende brandmand. Evt. er der meget, meget lidt af den på et af billederne, og der har den fire lysende boller, cirkler ind i sig (men er ikke sikker på om det er den, jeg har taget eller blot lys fra bilen på en eller anden måde).
Jeg opdager, at der er en flot KLART lysende plet, der er meget stille stående. Opdager den hurtigt, da jeg ikke bemærker nogen stjerner, der er synlige andet sted på himlen.
Jeg nedsætter hastigheden og holder fokus, da jeg tænker på, om det kan være et fly fra Kastrup. Da objektet kunne stamme derfra og havde retning mod mit venstre. Men lyset er stillestående, omtrent meget godt midt for vejbanen. Jeg vil sige, at det har befundet sig omkring Valby (Damhus Søen), måske tættere på. Højde taget i betagtning.
Jeg ser det ikke som en rislampe, da det er så stærkt lysende, at det blænder som en stjerne (Stella P.?), som er det eneste, jeg kan referere til. Jeg har ikke travlt og kan tage min tid til at være opmærksom, om det rykker sig, eller om det hæver sig.
Jeg vil sige, at det var meget stabilt, når objektet ville. I den skyfrie morgenskumring var det forholdsvis nemt at følge dens afvigelser i retning. Jeg så, at det både hævede sig og vendte tilbage til en lavere liggende potision„?“. Lyset var meget tone-fast. Og ikke blafrende, hvis man holdt for det ene øje, var det som at kigge på et objekt, det sejlede, for at fastholde dets stilling. (fladt).
Der var ikke nogen vind, der kunne tages i betragtning, og lyset var meget markant, for den observerende. Jeg henvendte mig til en tankpasser, som også kiggede undrende og ville ikke forholde sig til andet end, der er mere mellem - himmel og jord.
Jeg stod på en hævet gangbro over Roskildevejen og fulgte, hvordan lyset lod sig skinne for, det var ikke i megen bevægelse, men alligevel flyttede det sig med tiden. Det var som om, at retningen var sat, men at gøre forsvindelsen så glidende som mulig i forhold til at fade ud i den kommende morgensol. Jeg syntes at forholdet mellem dens alligevel hurtige ændring, (til tider) af dens position var mærkværdig, og dens bibeholdende intensitet af skær over den periode, samt lyset fremtoning, var yderst bemærkelsesværdig.
Jeg beslutter mig efter de 45 min., og dens nu noget svage tilstedeværelse, at gå langsomt med ryggen mod den, væk fra den. Og hjem. Men nysgerrigheden efter at se, om den pludselig ændrede markant hastighed, lod jeg mig vende om flere gange. For at søge efter den nu meget (klare) svage plet i 20 km afstand eller mere fra mig.
Lod jeg mig fange af et objekt, (ville mene fly), men dets hastighed var i en skala, at jeg ikke har set ligende, så lavt over bybebyggelse (100-200m) og manglen på (hale) efter sig, der i stedet virkede som et svagt rødt slør, som varmeslør. Der fulgte den, selve „flyet“ var sort. Og den fløj lige i den retning, som det første objekt havde holdt sig ved, (det var der, kun i horisonten som en svag markør) for det bevidste øje), men alligevel var det her objekt, der kom i så høj fart, dog stadig inden for mulig menneske hastighed.
Ville mene, at måde den brød det omkringliggende luft, er lige før lydmuren. MEN der var igen lyd at notere. Jeg vendte om på skosåler, for at se om jeg kunne komme om bag et træ, der skyggede svagt. Og da jeg kommer fri og har udsyn. Der er der intet at se. Har aldrig set et lignende fly med sådan en „bred varm“ hale efter sig. Og uden endda at runge i luften.
Men min tvivl ligger i farven, der var i dens „varme hale“ den svage røde, det kunne dog endda, også have været solen, der skinnede fra min min venstre side, med min front kiggende mod København/Valby. Jeg var åben for mange indfald om det objekt, der startede med at vise sig, men efter at dets vej, virkede så smooth, til at fade ud i morgenlyset, og det „fly“, der kom til sidst, det skabte mere spørgsmål..
Info: første objekt
Lille, let cirkulært. Skarp mere hvidt, end „starinlys“ gul farve.
Lys, konstant og dels synligt kraftigt (objekt, havde tendens til at skifte position (svage flyende ryk) for at holde sin højde, det virkede som kontrollerede forhold. Og dens exit for det blotte øje, matchede i lys og tone perfekt med en nylyseblå himmel, der gled ind og bort gjorde den.
Det andet objekt kunne godt, have i det øjekast som dets varmestråler, der var tilstede, have givet mig billede af et fly, men jeg så ingen blinkende lys fra det, (heller ikke den anden for den sags skyld). Og ændringen i fart var også ret markant, i at lade sig glide hurtigt over himlen, til at flyve Så langsomt, som den gjorde, og ikke være synlig,efter den krydsede taget.
Det var i en mørk farve, og ikke så skindende (næsten som et støvet stelthfly) i mit splitsekundt af observartion. Den mangel på lyd frustedere min opfattelse af fly med den kraft og hastighed, som det lagde.
Det er anden gang, at jeg notere noget yderst uforklarligt her i Rødovre. Og jeg håber snart at se mere, hvis de kun søger at lade sig blive set. og de selv forstår, at vi kun ser det, vi selv formår.


4370 Skee - 6. juli 2011
En aften min kone og jeg havde været ude at flytte vandingsanlæg i mosen. Da vi var færdige med det og stod og betragtede horisonten, hørte vi en hvislen over naboens mark lige over en grøft fra nord mod syd. Vi kikkede efter lyden og så en lysende kugle, der kom nærmere. Vi blev forskrækkede.
Der var nogle 1 emter rør, dem havde vi bestemt os for at kravle ind i, selv om der var 50 cm. vand i. Da den var 100 m. fra os trak den sig tilbage samme vej, den var kommet, og vi ånnede lettet op. vi har i dag hørt nogle luftfænomener og fået adressen til jer.


3480 Fredensborg - 8. juli 2011
I et ganske kort øjeblik så vi en kasse lign. genstand med røde lys.


5620 Voldtofte - 8. juli 2011
Min kone og jeg sidder i stuen og ser tv, jeg kigger ud af vinduet mod nord øst og ser pludselig en formation af 4 - 5 lys, der bevæger sig i en pileformation fra nordvest mod øst, jeg gør min kone opmærksom på lysene, og vi løber begge ud, jeg med min iphone, hvor jeg prøver at filme lysene, og også tager et enkelt billede. Lysene forsvinder en efter en pludseligt.
Himlen er næsten klar, men enkelte små tynde striber af skyer, som vi også kan se lysene igennem. Lysene forsvinder i den klare del af himlen.
Jeg kontakter efterfølgende flyvestation Skrydstrup og spørger, om de har noget i luften i denne retning, det har de ikke.


8270 Højbjerg - 10. juli 2011
Der var i alt 6 stk - varierende størrelse (måske p.g.a. afstand). Farven var rødlig. De forsvandt langsomt ligesom et lys, der ebbede ud - en efter en. Men det var hele tiden på den samme position.


8600 Silkeborg - 10. juli 2011
På min vej i bil ned i Silkeborg bymidte, observerede jeg en klynge meget stærkt lysene objekter i en lang række - ca. 20-30 punkter, der bevægede sig uafhængig af hinanden. En enkelt bevægede sig ind i mellem de andre. De bevægede sig i østlig retning. Da jeg var ca. 1 km fra det punkt, hvor jeg så dem, var de forsvundet. Enkelte i midten var meget stærkt lysene i en gul farve, og dem i siderne var svagere lysene.


2670 Greve - 11. juli 2011
Mandag den 11-07 ca. Kl. 23:30 iagttog jeg et usædvanligt lys omtrent på størrelse med månen, der stod lavt på den sydlige himmel - Et kraftigt gulligt lys, formet som en nedadrettet bagud vendt flamme ca. 1 fingerbredde over månen.
Jeg sad ved bagvæggen i min sydvendte stue (ca. 4 meter fra vinduet) på 4.sal. Der er 3 rimelige vinduer, samt en terrasse. Flammen bevægede sig med voldsom fart, vest mod øst. Da flammen/lyset dukkede op i 2. vinduesfag løb jeg ud på terrassen, med en fornemmelse af, at det kunne være et fly med en brændende vingetank.
Herfra kunne skimtes en cigarformet silhuet, der udsendte flammen/lyset. Flyveretningen var næsten parallelt med husblokken, lydløs og i konstant højde. Ved en position, der kunne være over København, foretog den en svag venstre drejning og et fladt dyk, derefter rettede den op og foresatte i oprindelig retning i højde med bebyggelsens tage (6 etager).
Observationens varighed, 15 til 20 sekunder.
En forvirrende og ulogisk oplevelse.


9900 Frederikshavn - 20. juli 2011
Har optaget 2 lysende kugler på video - de kom efter hinanden med ca. 30 sek afstand.


4970 Rødby - 20. juli 2011
I nat, klokken ca. 03.30, kiggede jeg ud af vinduet og så da, at et objekt stod stille på nattehimlen. Der var hvide og røde lys fra objektet (de blinkede ikke, men var konstante). I ca. 6-7 sekunder bibeholdt objektet sin position, før den med voldsom (ikke-jordisk) hast accelererede ud i rummet. Den fløj direkte op i luften og forsvandt så. Som tidligere soldat har jeg kendskab til diverse fly og flytyper, men har aldrig set en acceleration som denne.


7000 Fredericia - 23. juli 2011
Jeg opdagede objektet pga det brunlige lys, og derefter iagttog vi det komme flyvende langsomt og helt uden lyd lige under de tynde skyer, som var på himlen i går aftes. Lyset forsvandt efter, vi havde set på „tingen“ i et minuts tid, og derefter kunne vi ikke se lys mere, men kun en stor cirkelrund brunlig/rustrød ting!
Den forsvandt stille og roligt ud i horisonten i en lige linie retning mod nord-nordvest.


5330 Munkebo - 25. juli 2011
Mandag 25. juli så jeg noe som ligner på UFOer en ser i magasiner o.l.
Dette skjedde i Munkebo, Danmark ca. kl. 22.30.
Jeg gikk kveldstur med hunden, og så plutselig noe, som jeg først trodde var et helikopter rett over et tred ved veien, jeg gikk på. Det var sterke lys foran og på begge sider, men jeg hørte ikke en lyd, det var helt stille.
Så ble lysene slukket, og jeg så, at det ikke var noen rotor over, eller noe under legemet. Det hang i luften en god stund, og så beveget det seg bortover mot sentrum i Munkebo uten en lyd, før det forsvant bak noen trær. Fargen så for meg ut til å være mørk grå, og det kunne være ca. 5 meter bredt i diameter.


7700 Thisted - 26. juli 2011
Min kone sad og så ud af vores vinduer, som vender sydvest mod og går fra gulv til loft. Så sagde hun pludseligt til mig, „hvad pokker er det, der flyver derovre“. Vi gik begge to ud af vores terassedør for at se nærmere på det.
Objektet kom nærmere ind over Thisted. Det lyste orange meget kraftigt, lidt funklende. Jeg gik ind for at finde vores kamera. Objektet fløj fra vest mod øst et stykke tid, og jeg tog nogle billeder af det. Det ændrede ligesom kurs, da jeg havde taget billederne (der var blitz på) og fløj mod vest igen, hvor det forsvandt efterhånden. Der var ingen motorstøj fra objektet.
Vi ser en del fly hen over Thisted, så vi er vant til at se fly, men det her var med sikkerhed ikke et fly, satellit eller meteor. Jeg skal lige sige, at jeg tror den orange farve skyldes solens stråler på objektet, da solen går ned i vest, og vi bor meget tæt på Vesterhavet, så det kunne godt være en blank metalgenstand, som gav genskin.


9490 Pandrup - 26. juli 2011
2 stillestående kraftige lys.


4030 Tune - 27. juli 2011
Min kæreste hentede mig fra job. Pludseligt på vej hjem ser jeg 6 underlige prikker nærmest guld-farvede oppe på himmelen. Jeg blev så chokeret, så jeg bare råbte „se“.
Min kæreste stoppede bilen og var lige så chokeret som mig. Det lignede nærmest Karlsvognen, men manglede bare det ene hjul bagtil.
Jeg fumlede med min telefon, som desværre ikke ville samarbejde. Imedns så min kæresste 3 af dem flyve mod venstre over nogle træer, og så var de forsvundet..
De 3 sidste var der stadig, hvor det virkede som om, de 3 fløj op mod himmelen og forsvandt. Så var det hele væk.


2750 Ballerup - 30. juli 2011
Var ude i min fars firmabygning i Ballerup, og jeg beslutter mig for lige at gå en tur med min hund Anton, inden jeg kørte hjem af. Det er noget, jeg har gjort ofte, da der ligger en stor golfbane lige ved siden af som er helt rolig om aftenen.
Men jeg når desværre ikke helt derned denne aften, fordi jeg observere to orange røde lys ude på himmelen langt ude i horisonten i retning af golfbanen. De flyver fra højre mod venstre i et roligt tempo. Det øverste er et stykke foran det nederste, men de flyver fuldstændig synkront. Afstande imellem dem er måske en knyttet næve. Jeg stopper nu op og betragter lysene for alvor og lægger mærke til, at der ikke er nogle lyde, og lyset er konstant.
Og i det samme sekund jeg tænker, at det her virker lidt mystisk slukker, det øverste lys, og det kommer aldrig igen. Men det nederste forsætter i samme rolige tempo, men begynder pludselig at fade sit lys ned til det helt forsvinder.
Det hele tager kun et til to minutter, men er 100% sikker på, at jeg har har været vidne til noget, jeg aldrig har set før. Dertil skal lige siges, at jeg er opvokset lige ved siden af Flyvestation Værløse og har siden barnsben set alle slags fly og helikoptere af civil og militær art.
Det konstante lys og det tempo de holdt plus at de fløj synkront, vækker min undren. Hvad der er en knytnæve for mig må være adskillige kilometers afstand for dem, og derfor er jeg stadigvæk meget forbløffet over, at de magtede at flyve fuldstændigt synkront. Det var som om, de var en og samme organisme.
Har heller aldrig før set et fly med den konstante orangerøde farve for ikke at nævne, at det dæmpede ned, som om det havde en lysdæmper tilsluttet. Er ked af at jeg ikke nåde helt op på golfbanen i det totale mørke, men det er jo desværre ikke noget, man selv vælger vel.


4200 Slagelse - 30. juli 2011
Vi kom kørende - havde hentet min kone fra aftenarbejde og var på vej hjem.
Vi var ca. ud for, hvor jeg ved, der er en høj mast, og der ser jeg ud af forruden lidt forude et rødligt objekt. Første sekund tror jeg, det kan være et lys på toppen af masten, men jeg synes aldrig, jeg har set et sådant før, og det går da også op for mig, at det må være højere oppe end denne mast, som vi for øvrigt lige er ved at passere. Objektet bevæger sig, og min kone ser det også.
Det bevæger sig meget langsomt over den mørke aftenhimmel. Jeg lægger mærke til, at jeg overhovedet ikke kan se andre himmellegemer, så det må være under skyerne, men det er jo nærmest umuligt at give en højde, da man ikke kender størrelsen
.
Det er et rødligt objekt, men med et svagt gulligt skær - faktisk kan det minde om noget, der brænder, da det virker som om, lyset vibrerer. Det forsvinder til sidst, men jeg har svært ved at sige om, det er pga., at det forsvinder både mod vest og opad, eller om det bare „brænder“ ud, mens det bevæger sig mod vest.
Vi tænkte på, om det kunne være en aller anden form for luftballon, men jeg kan alligevel ikke forstille mig noget med ild i.
Vi havde stoppet bilen og fulgte legemet, til det forsvandt.
Vi kørte herefter de sidste 300 meter hjem, men da vi stod ud af bilen, gentog det hele sig. Desværre - og det gælder begge observationer - vi kan se, at den bevæger sig fra øst mod vest, men begge gange observerer vi først objektet i fuld størrelse - altså ikke noget med, at det fra en prik i horisonten bliver større og større og så forsvinder. Det er i max. størrelse begge gange, da vi observerer det, som ud af den blå/sorte himmel dukker det op. Til gengæld forsvinder det mod vest og bliver mindre og mindre.
Det er 100% sikkert ikke en flyvemaskine. Størrelsen - tjahh - opleves som det halve af månen, men afstanden. Hmm. 100-200 m oppe?
Og vi tænker selvfølgelig: er det nogle der har holdt fest og har sendt et eller andet op (det var lydløst og bevægede sig meget langsomt. På et tidspunkt virkede det som om, det stoppede - og det zig-zaggede en smule - men om det bare er vinden, der har forårsaget, det ved jeg ikke.


7300 Jelling - 30. juli 2011
Fra min sofa så jeg pludselig en gulorange lysplet på størrelse med en appelsin komme frem bag et træ i vestlig retning og bevæge sig på himlen.
Først tænkte jeg på en form for fyrværkeri, men lyskuglen dalede ikke. Min kone og jeg gik udenfor og fulgte objektet bevæge sig roligt i en let bue mod syd, indtil det forsvandt efter et par minutter.
Lyset aftog gradvist, mens objektet bevægede sig mod syd.
Der er mange fly, der passerer Jelling, så vi ved, hvordan fly ser ud på nattehimlen, og efter vores overbevisning var der ikke tale om et fly. Der var heller ingen lyd.


9700 Brønderslev - 31. juli 2011
Ufoen bevægede sig ligesom en flyvemaskine med røde lys, på et jævn niveau. Der var også lidt af en orange farve i lyset. Det kunne måske har været en varmluftballon eller noget lignende.


2880 Bagsværd - 31. juli 2011
Jeg sad og så en film med min kæreste, da jeg ser en orange plet på himlen, det ligner en ild glød, og da jeg ser flere, beder jeg min kæreste om også at kigge. Han ser det samme som jeg gør.
Vi hår begge ud på vores altan og ser nærmere på dem. Der kommer flere... Der er vel omkring 10 styks på himlen.. De flyver langsomt, det orange lys er konstant, og de flyver mod nordvest.. Der er ingen lyd af dem, og de forsvinder sporløst ud af horisonten... Det var ikke noget fly...


Hannover, Tyskland - 31. juli 2011
Ved ca. 3-tiden natten mellem lørdag og søndag den 31. juli er min familie og jeg på vej hjem fra Italien ad motorvejen mellem Kassel og Hannover.
Jeg er fører af bilen, da jeg ca. 90 km syd for Hannover pludselig opdager nogle lysende cirkler eller lysformationer i lav højde, som svinger frem og tilbage over bilens forrude. Cirklerne består af fire ens centrale runde eller lettere ovale lysende enheder omgivet af en krans af yderligere lysende runde ringe, som igen er omgivet af endnu en krans af flere lysende runde ringe. De lysende runde eller ovale enheder er alle af samme størrelse, som de centrale enheder.
Objektet eller de lysende enheder befinder sig umiddelbart over bilen således, at jeg kan se disse i den øverste del af forruden. Objektet svinger fra venstre mod højre side af forruden frem og tilbage. Sigtbarheden er god, men det er naturligvis om natten og vi kører ca. 120 - 130 km/t. Objektet svinger således frem og tilbage over bilen, mens vi kører og pludselig forsvinder de lysende enheder lodret op i luften.
Jeg opdager lysende, mens jeg kører og fortæller min kone, om hun kan se det samme. Det kan hun, og idet hun ikke er fører af bilen, får vi derfor iagttaget objektet godt.
Der er andre biler på motorvejen.
Som tidligere nævnt er sigtbarheden fin, men det er som om, at de lysende cirkler er omkranset af en tåge, dvs., de er ikke helt klare. Det er derfor også vanskeligt at bedømme afstanden, men det virkede som om, at objektet eller de lysende cirkler befandt sig inden for 5 til 10 meter over os.
Først troede jeg, at det var en helikopter, men bevægemønstret samt de uklare lysformationer tyder ikke på dette. Vi har derfor ingen ide om, hvad det kan være og vil være meget taknemmelige, hvis I kan give os en forklaring.


9210 Aalborg SØ - 3. august 2011
Min mand og jeg kom jeg hjem i bil, og jeg så pludselig et forholdsvist stort orange lys på himlen. Jeg holdt ind til siden i få sekunder, hvor vi kiggende undrende - for at få øje på, om det var et fly, der var „ved at dreje“, så vi kunne se alle lys på en gang... eller noget. Men det orange lys blev ved med at være der - som „et lille stille bål“, imens objektet bevægede sig i middel tempo - helt uden lyd (og der er ingen vind lige nu, ligesom der er stjerneklart og en lille smule småskyer).
Jeg synes, det mindede om „bunden af en raket ved opstart“, dog var „ilden“ meget rolig. Min mand - der arbejder med både helikopter og F16 fly - synes det fløj i „helikopterfart“. Min mand løb ind og hentede sin kikkert - det varede få sekunder - men da var objektet så langt væk, at der kun var en prik at se.
Min mand får associationer til en megastor „gasbrænder“, der var dog kun den orange farve - intet hvidt eller blåt - og det var jævnt og stille og roligt. Vi kunne virkelig godt tæn ke os at vide, hvad det var - mon nogen har en forklaring??


4840 Øster kippinge - 3. august 2011
Vi er lige kommet hjem og har lige været inde i huset med nogle ting. Vi har ikke tændt særligt meget lys i huset, da vi vendte tilbage til bilen. Vi kommer begge ud til bilen, da vi samtidigt får øje på et meget stort og meget tydligt lysende objekt på himlen. Det er meget langt nede i forhold til stjerneskud, fly mm. (ca. 80 m oppe luften og ca. 800-1.000 m. væk) Vi kigger mod Guldborg med ryggen til Øster Kippinge, da dette sker.
Dette lysende objekt (lignede et „i“, som er lagt ned - noget klart hvidt lys - lidt lys til højre og længere/større lys til venstre) var voldsomt tæt på, var meget klart på himlen - dukkede pludselig op på himlen og var pludselig væk igen med en umenneskelig fart. Fuldstændigt lydstille.
Stjerneklar aften med mange fly på himlen. Objektet var ikke i nærheden af at være et fly eller stjerneskud.


2610 Rødovre - 4. august 2011
Et meget udefinerbart objekt, hvidt-gennemsigitig boks-agtig, har aldrig set nået, jeg kan sammenline det med, svævede over naboens tag, gav et blink fra sig, og så roterede det langsomt 90 grader lodret, drejede rundt om sig selv i en meget kontrolleret bevægelse, men samtidig virkede det let og svævende, mens det (forekom som langsomt) svævede væk, men det forsvandt i løbet af få sekunder. Meget underligt syn. Det virkede som om det skiftede form konstant, eller også var det en form for genspejlninger der forstyrede øjet.


5700 Svendborg - 5. august 2011
Objekt nærmer sig med høj hastighed i den angivne retning fra vest mod øst under skyerne. Samme retning som vind.
Varmt, flimrende orange lys med særlig gul kerne i midten. Ved overflyvning af ejendom nedsættes hastighed, og det virker som om, objektet står stille efter overflyvning. Lyset er ligeså tydeligt bagfra som forfra (en kugle?)
Herefter forsvinder lyset pludseligt, og objekt kan ikke ses mere.
Tanken går på ballon (men ikke med konstant flimrende lys)! Helikopter var også en mulighed, men der var ingen lyd, og lyset var for varmt (orange/flimrende).


8660 Skanderborg - 6. august 2011
Klokken 23:30 gik vi i haven for at ryge, da vi så 3 klare lys flyve med stor hastighed fra nordøstlig retning mod sydvest.
Da det første lys er ved at forsvinde kommer der 3 mere. Der kommer mindst 10 lys i alt. Der var ingen lyd ingen blink, og de fløj alt for hurtigt til at være balloner.
Observationen varede mindst 6 min.


9220 Aalborg Øst - 6. august 2011
Lignede et stjernebillede i langsom bevægelse, tredimensionelt, forsvandt mod nordvest.
Bestod af ca. 10 lysende enheder. der fulgtes præcist ad, som om de dannede omridset af noget. Kom i første omgang direkte imod os, mens vi kørte, hvorefter vi hurtigt holdt ind til siden og steg ud af bilen for bedre at kunne se. Herefter var det så at den begyndte at vende siden til eller fronten, det vides ikke, og det var som om det var en kæmpe flyvende ting, der skiftede retning foran os.


9000 Aalborg - 6. august 2011
Lørdag aften sidder min mand og jeg udenfor i vores have og får pludselig øje på disse mærkelige lys, der kommer fra øst og styrer mod syd-vest. Det drejer sig om ca. 15 lysende, flyvende objekter, der har en varm lysende gullig farve og nærmest rød i midten. Ligner et hvidt kors i midten. De flyver én efter én i jævn kontinuerlig aftstand efter hinanden - med jævne mellemrum, som flyvere aldrig ville gøre. De var lydløse.
Et par minutter senere kommer en enkelt flyvedende i samme retning og forsvinder. Så er det slut - en meget mærkelig oplevelse, som vi ALDRIG før har set/oplevet.


9700 Brønderslev - 6. august 2011
Ser to lysende objekter mod øst, da de er næsten over det sted, hvor vi står, ændrer det ene hastighed så de kommer tættere på hinanden flyver i lav højde mod horisonden mod vest, til de ikke kan ses mere.


2400 København NV - 12. august 2011
Jeg sad i mit køkken og var i gang med min hobby, da jeg fik set ud af mit køkkenvindue. En rund bold, man kunne se igemmen, kom ned og begyndte at stige op efter, at den havde været næsten nede i jordhøjde.
Man kunne se næsten igemmen den, men man kunne også se noget svært rødt i den.
Da den begyndte at stige op igen, begyndte den at først at skifte farve til svær blå for der efter at flyve til venstre og højre.


2610 Rødovre - 12. august 2011
Under skyerne kommer et meget stort rundt orange objekt - lidt som en bold - som „flyver“ meget rolig i jævnt tempo og i lige linje hen over himlen for at forsvinde ind i de lavest liggende skyer mod vest. Der var ingen blinken eller farve skift.
Efter ca. 4 min kommer der én fuldstændig magen til - samme sted fra og forsvinder i samme retning. Jeg har en lille video på min mobil, men det er svært at se det ordentligt.


4500 Nykøbing Sjælland - 13. august 2011
Stod ved stuehusets østre gavl og betraget udsigten over markerne i fuldmånelyset. Da ser jeg mod syd et stærkt orange lys dukke op over horisonten ganske lavt, det forsætter sin bane op i en bue for så at forsvinde mod sydvest bag naboens gård.
Lyset er stærkt fra objektet og denne observation varer vel ca. to til tre min.
Jeg tager derefter min cykel for at se, om jeg kan se mere til, hvor obj. er forsvundet hen. Jeg kører vel ca. 3-400 m. af vejen Sølvagervej mod vest for at få frit udsyn, da vores store træer står lidt i vejen for udsynet. Jeg ser dog ikke mere til obj., men på vej tilbage ad vejen kommer endnu et obj. Dette obj. kommer også fra syd/øst, men kommer i en bane længere oppe på himlen. Jeg observerer, at det udsender det samme kraftige lys som det første obj. og en anden ting, jeg observerer at obj. bevæger sig fuldstændigt lydløst på himlen. Det bevæger sig ligeledes mod nordvest, og forsvinder i skydækket mod vest lige over horisonten.
Efter denne iagttagelse kører jeg hjem, men når ikke langt før endnu et stærkt lysobj. kommer op over himlen fra syd/øst. Dette obj. tager samme bane som de forgående to, men har bane lige over, hvor jeg står. Jeg har nu tid til at betragte fænomenet nøje, og kan se at obj. måler ca. 5 til 10 mm. er lysende rund, og udsender et kraftigt orange lidt flimrende lys, som solen ved solnedgang. Dette obj. bevæger sig med samme fart som de to forgående og forsvinder ligeledes mod nord/vest, dog med en bane langt længere mod nord.
Alle tre obj. bevæger sig fulstændigt lydløst, og jeg er ret overbevist, om at de går meget højt.
Med mit kendskab til flytrafikken fra Kastup, der er mange lavtgående fly, der kommer ind over vores ejendom til og fra lufhavnen, er jeg overbevist om at det ikke er fly, ihvertfald ikke civile. Heller ikke stjerneskud eller nødblus. Jeg skriver om disse observationer her, da jeg aldrig har set ligende fortilfælde, og ikke kan give dem nogen rationel forklaring.
Alle tre obj. har samme stærke lys, er fuldstængige lydløse og bevæger sig med samme fart over himlen, tiden det tager dem at tilbageligge turen fra øst til vest, er den samme, ca. 2 til 3 min.


7700 Thisted - 15. august 2011
Der dukkede 2 op over den sydlige horisont, medens jeg var ude i gården for at indsamle glemt tørretøj. Den ene bag den anden en anelse forskudt, som en slags formation. Vingerne eller hele skroget var lidt diffuse i kanten. De havde form som en boomerang med spidsen foran. Anslået højde: måske 3000 meter.


9981 Jerup - 15. august 2011
Kl. 23.15 står jeg mit køkkenvindue og er i gang med at lave kaffe. Kikker ud af mit vindue og ser et objekt flyve ca. 250-300 m øst for Jerup by, meget lavtgående. Jeg løber ud for høre, om det er en flyver. Den er total lydløs godt nok med rødt lys tændt og et langsomt blinkene hvidt lys. Den fortsatte nord på mod Ålbæk og Skagen.


8930 Lem - 18. august 2011
Opdagede det, da jag kom hjem og lagde billedet på min PC.


7100 Vejle - 20. august 2011
2 hvid/gul rødelige runde lys objekter, de kom til syne fra bunden af horisonten i en sydelig retning (Kolding/Vamdrup). De fløj samme hastighed med 0,5-1 km mellemrum lige efter hinanden.
Efter de havde været synlige i et par minuter, drejede de øst på ca. 90 grader, hvor de hurtigt forsvandt i skydækket.
Ca. 1-2 min efter begge var forsvundet øst på, kom der 2 identiske objekter til syne fra samme sted i en sydlig retning, de gentog de 2 foregående objekters manøvre. Og også disse 2 forsvandt på samme måde.
Det var ingen lyd at høre fra dem, og de var nok 5-10 km, men svært at bedømme. Lige inden de kom til syne første gang, kom et hvidt blinkende objekt. Formegentligt et rutefly på vej til Billund.


5672 Broby - 20. august 2011
4 stk. i rhombeform efterfølgende af 3 i ret linie (klart røde) så sværende ud. (For vinden ?)
De var under skyerne, senere under klar himmel. Holdt helt samme afstand fra hinanden.
De forsvandt en efter en, hver enkelt forsvandt pludseligt uden at blegne.


8600 Silkeborg - 20. august 2011
Jeg sidder i min stue og ser tv og ser ud af øjenkrogen en flyvende orange/rød kugle.
Først trode jeg, at det var et stjerneskud, men ved nærmer eftersyn, kunne jeg se, at det var det ikke.
Objektet fløj ud i horisonten og blev mindre og mindre. Farven aftog ikke. Objektet var meget klar hele vejen ud i horisonden.


3550 Slangerup - 20. august 2011
Jeg gik ud med skrald kl. 22.30 og kikkede op på stjernerne og så denne orange flamm bold, som temmelig hurtig fløj forbi og hurtig forsvandt i østlig retning, mens den blev mere rød orange (her kommer min kone ud og ser den ) og mindre og mindre og til sidst forsvandt ud af syne, den ændrede ikke retning på noget tidspunkt. Hele dagen har jeg haft denne følelse af at kikke i denne retning, hvor jeg og min kone så ufoen.


4970 Rødby - 22. august 2011
Natten til søndag sov jeg og min kæreste udenfor pga. det gode vejr. Ca. ved 1-tiden lå vi begge og kiggede op i himlen. Her så jeg det første af 7 objekter. Det bevægede sig fra NØ og mod N. Det så ud, som om det startede og stoppede med intervaller - altså, at det fløj et stykke, stoppede et øjeblik og fløj videre igen. Den afstand, som det fløj (når det fløj) svarede til 2 fingres bredde, når man rækker en udstrakt arm imod himlen.
I de følgende 20-25 minutter dukkede der 6 objekter mere op, men fra forskellige retninger. Bl.a. var der et, som fløj direkte fra N mod S, et, som fløj direkte fra V mod Ø og et som fløj fra NV mod N.
De var ikke alle lige kraftige i deres lys, nogle lyste som klare stjerner, andre lyste som meget vage stjerner. 6 af dem havde samme flyvemønster, altså den såkaldte „intervalflyvning“, hvor de holdt, fløj igen, holdt, osv.
Jeg har selv en formodning om, at det kan have været satellitter, som vi har set, da farten på objekterne ikke var „umenneske ligt hurtig“. Desuden mener jeg, at satellitter kan have en solreflekterende side, som under satellittens rotation sender det reflekterede lys i Jordens retning. Dette kunne muligvis give en en optisk illusion, som gik ud på, at objektet fløj „i intervaller“. Dog har jeg aldrig set så mange satellitter på så kort tid.
Jeg er sikker på at det ikke var flyvemaskiner, da 3 af disse fløj forbi, imens vi observerede de andre objekter. Hjælp gerne med at opklare dette.


8700 Horsens - 22. august 2011
Kl. 23.45 østnord øst ufo med 6-8 hvide lys i rundkreds om objektet.
Det jeg så var en kraftig stjerne, der virkede noget udflydende. Så gennem kikkert (7x50) kom det til at se ud som 4 til 8 hvide lys. Det så ud som om den roterede mod øst, så der kun var ca. 4 hvide lys, hvor efter det drejede retur.


3390 Hundested - 27. august 2011
Jeg er lige stået af toget på Dyssekilde st. og ser lysene på himlen med det samme. Ca. 10 roligt orangegule lys svæver roligt på himlen over markerne, fra venstre mod højre. Nogle er tæt på hinanden, andre med større afstand.
Det er mørkt og derfor svært at se, om de forsvinder bag en sky eller ud i ingenting. Jeg ringer straks til min kæreste, jeg ved han har haft oplevelser med at se lignende fænomener.
Det tager ham et par minutter at komme frem, imens står jeg og observerer, at der kommer flere lys frem, 4-5 stykker. De er næsten alle sammen forsvundet i samme retning, da han når frem, men han når at se de to sidste.
Jeg har ikke forhørt mig om andre har set lysene og heller ikke tjekket vindretningen. Det kunne være lysballoner, men jeg ved det ikke, så jeg er nysgerrig på at høre jeres vurdering.


5540 Ullerslev - 27. august 2011
Sidder og ser tv, da vores store søn opdager den på himlen. Først troede vi, det var et fly, men den farve, den havde og den fart, kunne det umuligt være et fly. Stor kugle, der var rød/orange, der fløj med samme fart over himlen.


4180 Sorø - 27. august 2011
Jeg er på mit værelse og kigger ud ad vinduet. Jeg kigger så op over huset og får øje på den. En lille lyskugle.
Først tænker jeg, at det er en fugl, der reflektere byens lys, men da jeg så den flyve, var det i zig-zag og i buer. Jeg kunne se den i 30 sek. ca., før den forsvandt ind i et skydække.
Jeg ved ikke helt, hvad det kunne være, men en fugl tvivler jeg på. For kernen af den var en del klare end det omkring. Håber at I har svaret.


2100 København Ø - 1. september 2011
Sidder i venteværelset på 12. sal og opdager pludselig en flyvende genstand, og siger til min dattter (36 år), „hvad søren er det, der flyver der?“
Der er ingen lyd at høre, men jeg ser genstanden, som en jetjager-fason, der nogle gange vender sig på siden, som når der er opvisninger. Min datter syntes, opjektet mere lignede en stor fugl. Genstanden størrelse var vel omkring 20-25 centimeter.
Ærgerligt vi ikke var så kloge at tage et billede, før genstanden var langt ude i horisonten.
Genstanden fløj langt i lige linje ud mod vandet, det så ud som om, det ville lande derude, men straks efter så vi det stige op og langt ud over horisonten.


4700 Næstved - 1. september 2011
Et stort rødt orange lys, mat, ikke strålende, men „levende“ med stråler ud i alle retninger, rolig bevægelse hen over himlen, næsten samme fart, som når man kan skimte en satellit.
Så forsvandt den langsomt direkte væk fra mig, og blev til en prik, som forsvandt. Den var 1,5 cm. set igennem fingrene på en fremstrakt arm (jeg e r1,75cm.høj). Lige efter observationen var der mange højtflyvende fly fra forskellige retninger, men flyene var kun 1/10 så store som lyskuglen.
Jeg hørte faktisk en brummende hvæsende lyd, men er ikke sikker på, om det kom fra den lysende kugle eller fra de mange flyvemaskiner/rutemaskiner


8700 Horsens - 1. september 2011
3 personer ser det, min bror, min mor og mig selv.

1) Et sted mellem 22:30 og 22:40
Orange lys der flyver med ca. femdobbelt(måske mere) fart af, hvad de fly, der var på himlen fløj med. Er ca. samme størrelse og lysstyrke som en almindelig stjerne. Kommer fra øst og flyver ind over Karlsvognen, omkring ved Karlsvognen sløver den ned, så laver den et „halvcirkel“ sving mod nord, og speeder derefter op og drejer i en blød bue mod sydvest.
Min bror og jeg ser hele ruten, min mor ser ikke halvcirkel svinget, da hun mister den af syne. Hun siger, at det var, fordi hun fulgte farten af objektet, og mistede det af det syne, da det sløvede ned. Hun får øje på det igen ved den bløde bue.

2) Ca. 22:56
Orange lys, samme størrelse, fart og ca. samme retning henover Karlsvognen, får dog først øje på den lidt senere i „ruten“, så ser ikke om der er samme „halvcirkel“ sving, men ser den dreje i en blød bue mod syd sydvest.
Alle 3 ser det hele.

3) Ca. 23:16
Hvidt lys der starter ca. fra Karlsvognen, meget hurtigt, ca. stjerneskuds-fart. Laver et s-sving og forsvinder.
Min bror ser sidste sving, min mor ser det kun som et hurtigt stjerneskud, og ikke efter den drejer. Jeg ser selv hele s-svinget. Dette lys er mere utydeligt end de andre, hvilket nok er grunden til min mor mister det af syne.


6600 Vejen - 2. september 2011
Vejret: Lettere overskyet med stjerneklar himmel i „hullerne“. Himlen er lys (oplyst af gadelygter), i stærk kontrast til den sorte nattehimmel.
Jeg sidder i en cafés baggård og snakker med en bekendt, mens jeg ryger en cigaret. Min opmærksomhed fanges af bevægelse (fra området bag min bekendt, dvs. i nordlig retning), og jeg ser, hvad jeg først tænker er et fly fra Billund.
Flyet (omtalt herfra som fly, da jeg forholder mig skeptisk og mistroisk over for disse observationer) passerer under skydækket, hen over min bekendt og jeg. Min bekendt sidder med ryggen mod flyet, jeg er derfor den eneste der er opmærksom på det. Først tænker jeg, at det er et lavtgående fly fra Billund, men da det passerer meget hurtigt og helt og aldeles lydløst, bliver jeg meget overrasket (flyet har samtidigt en kraftig silhuet mod de oplyste skyer over det, så jeg var ikke i tvivl om, at det var meget lavtgående). Min bekendt så ikke noget.

Flyet beskrives bedst som følger:

Trekantet, men tre til fire hvide lys i hver side i bevægelsesretningen. Der var ingen lys i den bagerste ende af trekanten. Jeg er sikker på, at det var en trekant, da silhuetten mod de oplyste skyer var meget skarp. Det var også derfor, at jeg blev meget urolig, for intet fly, jeg er bekendt med, er helt trekantet. Siddende på caféens havestol målte trekanten (hvor jeg sad) ca. 3 cm mellem mine fingre (tommel og pege) i strakt arm, hvilket igen tyder på et lavtgående fly.
Flyet tog 3-4 sekunder, måske kortere, om at passere fra området bag kunden til det forsvandt bag trækronen i den pågældende del af baggården.
Normalt ville jeg aldrig skrive til jer, da jeg hele mit liv har forholdt mig mere end skeptisk over for UFO-observationer, men disse få sekunder chokerede mig. Jeg har brug for afklaring- og jeg er sikker på, at der er tale om et ganske forklarligt øjeblik, men jeg kan simpelthen ikke regne ud hvad tilfældet skulle være. Det bedste jeg kan komme i tanker om, er et dragefly med lamper på den trekantede vinge i bevægelsesretningen.


6520 Toftlund - 2. september 2011
Min kæreste og jeg havde lige forladt huset, da vi opdagede et orange lys komme fra nattehimmelen. Det bevægede sig først et kort stykke mod vest derefter stod den stille i luften i 3-6 sekunders tid, derefter fløj den mod nord, igen et lille stykke, hvor den igen stod stille ca. 1-3 sekunder derefter fløj den mod nordvest, med ekstrem fart, hen bag nogle træer.
Vi prøvede at forfølge den, men da vi nåde bag træerne var den forsvundet. Tiden mellem den nåede bag træerne, og at vi nåede bag træerne, var ca. 10 sekunder. Bag træerne var der en bred klar nattehimmel, derfor måtte den have haft utrolig høj hastighed for at kunne forsvinde af syne så hurtigt.
Under hele forløbet hørtes ingen maskinlyde eller andre mistænklige lyde. Efterfølgene gik vi ud i byen og overhørte en oprevet lille dreng råbe af sin mor, omkring at „De“ faktisk eksisterer. Sammenhænget mellem drengens udsagn og hændelsen er naturligvis ren spekulation, dog i så fald et interessant tilfælde.


2610 Rødovre - 3. september 2011
Jeg bor i et hus med første sal, og det var på første sal jeg tilfældigt kiggede efter en flyver. Når jeg kigger ud, kan jeg se Herlev Sygehus og i den retning ser jeg tit fly, som er under indflyvning til Kastrup. Men der var tre gule lys, og jeg tænkte at tre fly samtidig? Da var det, at to af dem bevægede sig op og ned, mens den tredige havde en mere lige retning. Efter de 5 min. var det væk.


2730 Herlev - 3. september 2011
Jeg stod ude på vores altan og røg på min pibe, pludselig så jeg fem funklende orange lys og et lille hvidt lys komme til syne fra syd øst. Jeg kunne godt se, at det ikke var nogen flyvere, for de fem orange lys og det lille hvide lys fløj lavere, måske nede omkring 7. sals etage set fra vores boligblok på anden sal. Der var absolut ingen motorstøj fra de fem orange lys og det lille hvide lys. Det forreste orange lys fløj højere oppe, måske var det lederen, der fløj lidt højere oppe over de andre fire orange lys og over det lille hvide lys, som der fløj bag ved de fire orange lys. De fire orange lys og det hvide lille lys fløj på en lige række.
Jeg vil regne med at afstanden på alle de orange lys og det lille hvide lys fløj ca. 300 meter fra, hvor vi stod.
Jeg løb ind for at hente min mobiltelefon, som har et kamera + videokamera. Min familie spurgte mig, hvad sker der, hvorfor løber du? Jeg fortalte, at der var noget som jeg aldrig har set oppe på himmelen før, så vi var 3 personer, der så de orange lys, jeg prøvede at filme de 5 orange lys, men det var alt for mørkt udenfor.
Vi har udsigt til en grå firmabygning og Vestforbrændingens skorsten.


6823 Ansager - 3. september 2011
Observerer en perlerække på 40-50 meget klare orange lysende objekter. Efterfulgt af flere to og to, over for hinanden.
Derefter følger objekter i grupper af 3. Objekterne bevæger sig meget hurtigt, i forhold til et fly. På grund af beliggenheden kan vi ikke sige, hvor længe objekterne befandt sig på himlen, men vi kunne følge dem i ca. 2 minutter pr. objekt.
På et tidspunkt befandt et af objekterne sig så lavt på himlen, måske under 20 grader, hvilket bevirkede, at det lignede at objekterne styrtede mod jorden i horisonten.


4720 Præstø - 4. september 2011
Tre hvide lys i en tydelig trekant, der bevægede sig meget hurtigt og lydløst tilsyneladende lavt under skyerne. Bevægelsen var en klar aflang bane, hvorfor lys kastet op fra jorden ikke virker sansynligt. Kom inde fra landet og bevægede sig i retning mod havet.


4760 Vordingborg - 4. september 2011
Jeg så en tiltagende lysegul prik, som blev meget stor. Der var en opbremsning. Størrelsesforøgelse fra start til slut ca. 50 gange. Afstanden er relativ, men antagelsesvis ved indtræden i atmosfæren. Det var skyfrit, og ca 18 grader°C.
Ingen lyd, og ingen markeringslygter rød/grønne, og heller ikke nogen satelitter i nærheden.


2100 København Ø - 8. september 2011
Jeg så noget utrolig smuk. Troede næsten ikke på det jeg så... Blev bange for at gå ud på min altan. Desværre havde jeg ikke noget for at optage det, jeg så.
En stor trekant, som lyste rød og hvid skiftevis, den havde flere ligesom små elpære. Lige pludselig kom 2 mere, som var meget tæt sammen, næsten oven på hinanden, og de alle var gennemsigtige, efter det kom en til og en til, i alt mener jeg der var 5 eller 6, som fløj på det samme area.
De alle var lysende trekanter og fløj i forskellige retninger på nær den første, jeg så, som blev stille.
Jeg ringede hurtig min kæreste op, men han ikke troede på mig... Efter flere minutter bankede på min nabos dør, hun kom ud med røde øjne, som om hun var syg, og jeg spurgte hende, om hun havde set de mærkelige trekanter udenfor på himmelen. Hun sagde, jeg skal lige se, men lukkede døren, så jeg ved ikke endnu om hun så de lysende trekanter.
Jeg gik tilbage til min altan, og trekanterne forsvandt langsomt, den ene blev helt gennemsigtig, den anden fløj op mod rummet, og to andre fløj sammen mod vandet, og de andre så ikke.
Efter et par minutter fløj der flere forskellige flyvemaskine på Østerbro, måske helikopter, for jeg kunne høre lyden. Jeg blev helt forvirret, og begyndte at tvivle på det, jeg så, idet jeg selv syntes, det var meget en meget mærkelig oplevelse, og fordi min kæreste ikke troede på mig. Men jeg ved hvad jeg så.


3660 Ganløse - 9. september 2011
Jeg trode først at jeg så en flymaskine, hvor der var gået ild i en motor, da det passer med højde og hastighed.
Jeg observerede først en „orange lysene ildkugle“ med en konstant lys/skær. Efter 30 sekunder blev den efterfulgt af 2 identiske flyvende objekter.
Jeg har igen ide om, hvad det jeg har set, og ønsker gerne en tilbagemeling om, andre har set noget ligende,og hvad det er jeg har set.


2650 Hvidovre - 9. september 2011
Overskyet, med til tider synlig måne. Der kommer et orange-gult „bolp“ fra syd-syd-vest. Det passer ikke med den normale anflyvningskurs til Kastrup, og farven er ikke den normale hvide farve, som flyenes landingslys.
Det er kuglerundt, og der er ingen lyd. Det bevæger sig betydeligt hurtigere end et lille fly/helikopter, og ændrer kurs mod øst, og flyver bag om naboens hustag, og kan efterfølgende observeres, medens det bevæger sig i østlig retning. Det ser ud som om det stiger svagt indtil det forsvinder i skydækket.
Der kommer endnu et blop efter et par minutter, og nogle minutter efter endnu et. I kikkert ligner det en modelvarmluftsballon, der pendulerer omkring ballonens centrum, bortset fra hastigheden, der virker ret høj.


7400 Herning - 23. september 2011
Første observation på Vesterholmvej i Herning. Lige efter passagen af Gullestrupvej blev jeg opmærksom på et rødt lys mod nord over Gullestrup.
Første tanke var, at det var lyset på en mast. Men da der ikke er master af den størelse i den retning, stoppede jeg op på en sidevej.
Her kunne det lysende objekt tydeligt ses. Det lyste klart rødt og bevægede sig med moderat hastighed mod øst. Forsøgte uden held at tage et foto af det. Objektet forsvandt i skydækket i NNØ retning. Sigtehøjden over terræn vurderes til 10-12 grader. Var ude af bilen for at observere. Der var ingen lyd at høre. Afstanden har formodentlig været for stor.
Retningen på observationen passer med indflyvningen til FSN Karup. Men efter at have boet i området i mange år, har jeg aldrig set fly optræde med den farve under indflyvning. Lyset var klart rødt. Ikke pulserede. Farvetonen blev en anelse orange da objektet forsvandt i skydækket.
På observationstidspunktet var der et jævnt skydække i området. Ingen synlige himmellegemer at se.


4200 Slagelse - 24. september 2011
Hændelsen foregik lørdag d. 24. september 2011, da jeg var sammen med en kammerat, hvor vi skulle op og besøge min veninde, som bor i samme boligkompleks.
Vi bankede på hendes dør, og hun sagde: „Kom, kom, kom skynd jer, se lige det her“. Vi skyndte os ind til hendes soveværelsesvindue, hvor vi så et orange/rød lignede objekt, som var helt lydløst. Nu ved jeg godt, der altid er lidt støj om aftenen, også kl. 19:52, men alligevel. Hvis det var et fly eller ligende, ville man kunne have hørt det, ihvertfald på den afstand, hvor det flyvende objekt var. Jeg ved ikke præcist, hvad objektets højden var, måske 2-300 meter, måske under det.
Obejket fløj så langtsom, så jeg ved ikke om det stod stille. Det mest underlige var, at det så ud som om, studerede hele byen.
Hændelsen foregik utroligt nok 2-5 min, jeg nåede desværre ikke at få taget et billedet af det, men min veninde gjorde.


4791 Borre - 27. september 2011
Havde været ved en ven om aftenen og skulle gå tilbage til mine forældre, hvor jeg skulle overnatte. Stoppede for at se på stjernehimlen, som var klar denne aften.
Ved sydøstlig retning, imod Møns klint, bemærkede jeg, hvad der så ud som en kraftig stjerne, men der var dog ingen sammenligning, da det var et usædvanligt kraftigt lys. Efter at jeg havde set på dette et stykke tid, så jeg at objektet skiftede retning vertikalt samt horisontalt nærmest i bevægelse som en firkant. Bevægelserne skete hurtigt, og min bedømmelse er, at objektet bevægede sig inden for en ramme af 50-100 meter, dog uden at vide, hvor langt væk objektet var.
Jeg hentede mine forældre, som efterfølgende var vidne til fænomenet. Efter ca. 10 min fra starten af, hvor jeg havde set det, begyndte det at ændre lysstyrke. Skiftevis meget skarp til aftagende hvidt lys. Denne proces fortsatte i ca. 5 min., hvorefter objektet forsvandt ude af syne.


2300 København S - 27. september 2011
Koordinater fra Krak: WGS84:N 55° 39.870', E 12° 35.437'WGS 84 - decimal:55.66450, 12.59062.
Jeg har gjort mig det til en vane at gå en aftentur, især under stjerneklare nætter som i aften. Jeg stod og kiggede på Karlsvognen (Store Bjørn), og Cassiopeia, da jeg hørte et „passagerfly“ i tomgang, lyde man tit hører på Amager!
Jeg kan ikke bestemt sige, at det var et ikke jordisk objekt, men mystisk så det da ud, sammenlagt med den tilsyneladende passagerfly støj. Objekterne bevægede sig i sydlig retning og var klart orange, eller ravgule, om man vil. Der var tre stykker af dem, som fløj i trekants formation, hvert enkelt af objekterne bestod af tre orange lys på række.
Over IslandsBrygge Metrostation delte de sig, to af dem tog en mere vestlig kurs, og det tredie krængede mod øst. Jeg undres en smule over synet, da jeg mener at luftfarts reglerne dikterer, at alle fly skal føre to hvide blinkende lys på vingerne, og et rødt på ryggen, samt et orange under fuselagen. Det er ikke usædvanligt at se fly på Amager, heller ikke om aftenen, men det her kan jeg på ingen måde forklare. Jeg håber Ii kan kaste lidt lys over sagen, og hvad det rent faktisk var jeg så! For jeg troede jeg så syner :)


2920 Charlottenlund - 30. september 2011
Så 3 orange objekter - meget større end stjerner - passere over himlen fra sydvest mod sydøst med ca. et minuts mellemrum. Der var ingen lyd tilknyttet objektetne. De bevægede sig noget hurtigere end et fly.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted