logo
Danmarks UFO Forening 
<

Beretninger

Observatørerne fortæller:

5300 Kerteminde - august 1956
Vi stod tre unge mænd, da den ene pludselig siger „Se!“ Objektet lignede nærmest to dybe tallekner mod hinanden, med tre kraftige hvide, sølvglinsende lys.
Der hørtes ikke en lyd, og så forsvandt den ind i en lysere himmel.


8381 Tilst - august 1962
Kom fra brabrand over True op til Viborg landevej og drejede mod Viborg. Da jeg rettede min nye vw op, stod den 2-3 km. fremme lige over landevejen.
Den så ud som vist mange gange, 2 dybe tallerkener mod hinanden og 1 eller 2 rækker vinduer. Størrelsen stor som set fra Ebeltoft mod Mols som Solen, når den går ned. Så i dag ærgrer det mig, at jeg ikke turde stå ud og tage mine briller af. Jeg har bygningsfejl på begge øjne, og se om den stadig var der.
Det tror jeg ikke, for jeg tror, at det er et optisk fænomen af en eller anden slags, som sker, når man kigger gennem forrudens dobbelglas og selv har briller med bygningsfejl. Det ville være interessant, om man kunne genskabe det ved forsøg, for jeg kan i dag vise, hvor jeg holdt. Landevejen er uændret.
PS.: Da den store tingest forsvandt, skete det på et splitsekund.


2765 Smørum - efterår 2001
Gik ude i min have og kiggede op, da jeg så en mørk skygge komme mod mig. Jeg kaldte på min datter, der lige nåede ud, da den paserede. Den var ikke særlig stor. Den var trekantet, sort med 5 hvide lys nedeunder, som fulgte dens form. Der kom ingen lyd fra den. Den svævede hurtigt hen over os og var væk lige så hurtigt, som den kom.


9260 Klarup - september 2008
Det skete i september, jeg kom sent hjem klokken 0200, da jeg så et kraftig lys på hilmen. Kigger på det og tænker, „det er en klar stjerne“.
Det blev da tydligt, at den var tæt på. Men så skete der noget, som jeg aldrig glemmer. Den delte sig i 3, 1 stor og 2 små. De små fløj til toppen af skoven og forsvandt ned i skoven, og den store fløj op og satte farten vildt op. Kunne følge til den ikke var at se mere.
Men grunden til, at jeg skriver, er, at jeg se en lys kugle i går det samme sted, dog blev der så mange skyer, at jeg ikke kunne se den mere.


5700 Svendborg - 2009
Hm. ja. Nu skriver jeg alligevel om min beretning. Men er mere ked af at, personer, som ved noget om det her med ufo, ikke kommer frem og fortæller det. Tror aldrig, at nogen har syntes sandheden er sjov uanset, hvad eller hvilket emne det er.
Men hvis man fortæller sandheden, har man heller ikke noget at lyve om!!!!!

Min beretning:
Jeg sad indefor i min lejlighed og sad og surfede på internettet, indtil da det hele rystede i min lejlighed.
Tænkte med det samme, da tidligere fly flyver over her, hvor jeg bor, helikoptere må da ikke flyve så lavt.
Blev nysgerrig og gik ud og kiggede. Klokken hvor 23 om aftenen.
Da jeg kom udenfor, så jeg det største flyvende objekt, jeg nogensinde har set og mest bizare. En kæmpe sort flade kom langsomt svævende i luften ca. 100 m oppe i luften. Den var ca. vil jeg gætte på 150 m lang og 10 bred.
Den sagde ikke noget og havde ingen lys. Men gav ligesom en magnetisk lyd, som kan give rystelser.
Har snart opgivet at fortælle denne historie, da man altid bliver til grin, når man fortæller, hvad man har set. Øv. Ved det jeg har set og kunne aldrig finde på at opdigte sådan noget. Ja.Hånden på hjertet!!!!!!!!!!


4912 Harpelunde - 18. januar 2009
Jeg ved, at det er lidt langt ude, men så noget om en masse døde fisk på Als og kom til at tænke tilbage --- omternt samtidig med, at det var i nyhederne med at mange så komet og metorit i Sverige/Norge, var jeg i haven om aftennen og fik et kæmpe chok, da jeg så et lys i skyerne, der kom meget hurtigt lodret ned i stor fart og forsvandt bag øen Enehøje fra, hvor jeg stod på Kongestien i Sletnæs. Hvis man trækker en linje derimellem synes jeg det passer med strømmen i vandet ---- det gik meget hurtigt og var overstået på 6-7 sekunder. Det var en skarp lyskugle med rimelig kort hale --- det er det vildeste, jeg har set i mit liv.


2100 København Ø - 6. august 2009
Var til Zulu sommerbio med min kæreste og hendes venner efter en fodboldkamp. Det var surprise film den aften, og de viste Slumdog Millionaire, en film, som jeg allerede havde set. Jeg så med til at starte alligevel, men da det så blev for kedeligt, lagde jeg mig ned på ryggen for at kigge på stjerner. Det var ikke den klareste aften, der var nogle tynde skyer, men man kunne for det meste se hele himlen fra fælledparken.
Efter at have kigget i 15 minutters tid, ser jeg 2 hvide orber langsomt svæve over himlen ligesom satellitter, og jeg tænker ikke meget over det, men et øjeblik efter, ser jeg dem igen, og nu bevæger de sig irregulært, aldrig rigtig hurtigt, men de tog spidse vendinger, af hvad det så ud. De var meget højt oppe, men de blev ved med at komme og forsvinde igen. Jeg sagde til min kæreste, lige efter jeg så deres vending, at hun skulle se, men så kunne vi ikke finde dem. Hun sagde jeg var skør og så film. 10-15 minutters kiggen senere kom de frem igen, og nu var jeg hurtig til at få min kæreste til at kigge op. Hun så dem, og vi kiggede sammen på dem i 5 minutters tid. Også forsvandt de.


6960 Hvide Sande - juni 2010
Følgende oplevede jeg og min mand en nat i juni.:
Omkring kl. 3 om natten vågnede jeg ved, at min hund gøede og ville ud - det plejer han aldrig at gøre - så jeg sjoskede ud til havedøren og lukkede ham ud.
Jeg blev stående i døren og ventede på ham, da mit blik bliver fanget af et kejleformet blåt lys, (næsten som en lygte), som tænder og slukker med sekunders mellemrum. Det var placeret ved et grantræ, og kom nede fra og op. Først troede jeg, at det var noget jeg havde drømt, men da jeg havde set det 4-5 gange, gik jeg ind i stuen og kiggede ud af vinduerne for at se, om jeg var blevet tosset - men nej, det blev ved !!
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg troede, at jeg havde mistet forstanden, så jeg gik ind og tog tøj på, og gik over mod træet - og lyset blev ved. Jo tættere på jeg kom, jo kraftigere var lyset.
Da jeg var nået næsten hen til kanten af græsplænen, blev jeg enig med mig selv om, at jeg nok lige måtte have bekræftet, at det ikke var mig, der så syner, så jeg gik ind og kaldte på min mand. Han gik med ud i havedøren, og vi stod også over mod træet - og ganske rigtigt, så så han også lyset. Vi stod og kiggede på det et stykke tid - og blev enige om, at det nok var en lommelygte og nogle børn, der var på natløb !! (Hvor dum kan man være, der var ingen lyde - kun lys). Vi blev enige om, at vi jo kunne tjekke rundt om træet i græsset om morgenen, da det ville være trådt ned...
Vi gik i seng, og sov resten af natten. Og vores hund reagerede ikke på noget - heller ikke, da han var lukket ud. Han stod blot og kiggede på lyset.
Næste dag gik min mand ned for at tjekke - og der var absolut ingen spor efter nogen - intet var trådt ned !!
Så er det bare jeg tænker - hvad pokker var det ??
Nogen der har oplevet noget lignende ?? Jeg tager mig selv i at kigge efter lyset den dag i dag - og kommer det igen, så går jeg dælme helt der hen !!
Vil være taknemmelig, hvis der var en logisk forklaring på mine oplevelser.


4600 Køge - 4. september 2010
Jeg var til en fest i Køge med noget familie. Jeg beslutter mig for at tage min scooter og køre ned på tanken for at købe en flaske spiritus til festen. På ved tilbage, inden jeg skulle køre over en bro, lægger jeg mærke til en masse klare lys på himlen. Jeg stopper og kigger mig godt omkring, og der var ikke specielt mange stjerner, man kunne se på himlen. Jegg undrer mig derfor, at der er omkring 12 lys, der virkelig skiller sig ud fra de andre få stjerne på himlen.
De var meget mere klarre end stjernerne, og de var alle samlet på et punkt på himlen, og så lagde jeg også mærke til, at de fleste af dem bevægede sig ganske langsom på tvers af hinanden i alle mulige retning. Derfor undrede jeg meget over, hvad det kunne være, og det kunne efter min mening ikke have været almindelige fly. Jeg tænkte, det kunne være meteorer, så jeg begyndte at filme, det så godt jeg kunne med mit dårlige kamera i min mobiltelefon.
Da jeg ikke havde meget plads på den til at filme, nåede jeg desværre ikke at filme det mest mærkelige af alt. Kort efter jeg havde filmet efter, jeg havde kigget på det i omkring 5-6 minuter, begyndte de alle sammen stille og roligt, nogle hurtigere end andre, at forsvinde altså, flyve væk i hver deres retninger af himlen. Og pludselig var de bare væk, og der var kun de få svagt lysende stjerner tilbage. Der konkluderede jeg så, at det ikke kunne være helt almindeligt.
Jeg fik filmet godt 20 sek. af dem alle samlet på lang afstand, og zoomet ind på to af dem på 18 sek., hvor man tydeligt kan se den ene bevæge sig over den anden.
Jeg har altid troet på, at vi ikke kunne være alene i universet og har studeret det meget, det er en meget stor hobby, jeg har, og tror dermed, at dette er mit eget personlige bevis på, at vi ikke er alene. Jeg er dog ikke selv 100% sikker på, det er ufo'er jeg har set, men at det var en højst mærkværdig hændelse.


1676 København V - 28. oktober 2010
Jeg står og ryger med en ven på taget, da jeg pludselig ser og råber til min ven „SE“. Desværre er der en lygtepæl i vejen, som blokerer for hans syn, men jeg når at se 3 stjernelignende objekter flyve hurtigere, end jeg nogensinde har set noget flyve før.
De flyver lige ud i formation,og så skifter de retning, hvad der svarer til 90 grader uden kurve, bare sådan vinkelret, og forsvinder, hvorefter der „smides“ et lysende objekt, ja et helt hvidtlysende et, som ligner et stjerneskud, men det bliver ved med at dale. Min ven opfatter og ser dette og forundres også.
De 3 objekter havde en farve som ild, men det, de „smed“ af, var så hvidlysende, som jeg ved ikke hvad, og så havde det som sagt en hale, som dalede. Jeg har før set 3 ildobjekter flyve omkring den retning, men aldrig set noget flyve så hurtigt og ændre flyveretning på den måde. We are not alone.


4700 Næstved - januar 2011
Jeg var ude at gå aftentur med mine hunde, da der pludselig kommer noget, der er på størrelse med en mindre badebold orangefarvet/glødende med en slags krans i kanten. Først tror jeg det er en gadelampe, eller at jeg har set syner, men den kommer altså ligesom hoppende lydløst over et hus for derefter at hoppe videre over gaden og nærmest som en hoppebold hopper den hen over to andre huse.
Jeg har valget at løbe ind efter nogen, da jeg er alene og selvfølgelig uden mobil. Typisk. Men jeg valgte at følge den, for den skiftede retning bag om husene med kurs opad imod himlen op over Helgenæsvej, og op i himlen for at blive til noget flyvende, der blinkede rødt bagpå. Kunne desværre ikke se, hvad den blev til, da den var for langt væk med kurs i retning imod Præstø/Næstved Centrum lige der imellem.
Min bror mener, det er et kuglelyn, jeg har set, men det var ikke dårligt vejr faktisk frostklart, og det var ikke fyrværkeri, det har jeg nemlig også udelukket, da jeg så den som iøvrigt var et facinerende syn, og jeg vil huske den så længe jeg lever og er taknemmelig for, at jeg fik den at se.


S-25276 Helsingborg - 1. januar 2011
Jeg stod og ventede på bus nr 2 på Åttekulla v/bernsteinsgatan - jeg så op og observerede en mørkegul konstant lysende rund genstand - flyvende totalt lydløst på himlen. Hastigt var som en helikopters - ca. 3-400 km/t - i retlignet bane fra syd mod nord. Lyset var ikke en helikopters eller flyvemaskine som normalt blinker.
Udover lyset var der ingen konturer af genstanden - kun lyset, som var rundt som en bold. Ikke en rød nødraket med faldskærm som daler langsomt - men holdt en bane nordpå - nøjagtig i samme højde og retlinet bane.
Tilstede var også en anden passagerer - som jeg ikke fik navn/adresse på.
Det var hundekoldt ca. - 4 grader og stjerneklart. Jeg kunne høre biler på nærliggende motorvej ca. 1-2 kilometer væk - en helikopter/fly ville have overdøvet denne baggrundsstøj. Ellers ingen støj i området.
Jeg har tidligere indrapporteret i ca. 1980 - 5 lysende genstande i Herlev - med retning mod Værløse militær flyveplads - flyvestationen oplyste, der ikke var noget fly i området på det pågældende tidspunkt om natten. nr.4 genstand cirklelede onkring nr. 5 lysende genstand iagtagelsestid ca. 2 minutter.


4700 Næstved - 2. januar 2011
Jeg satte min bil i carporten og gik hen mod min gadedør. Jeg kunne ikke undgå at se et par meget klart hvidt lysende punkter bevæge sig over himlen. De var meget klarere og meget mere lysende end alle stjerner i nærheden. De bevægede sig fuldstændigt parallelt, men den ene et godt stykke foran den anden. Den forreste tonede derefter ud ligesom om det kom hen over et tyndt slør af skyer, men himlen var helt gnistrende klar. Det andet lys gjorde det samme ca. 2 sekunder efter, stadig i en parallel bane.
Der var ingen lyd, og de var tydeligt længere fra hinanden, end det er almindeligt for fly. Desuden slukkedes de jo heller ikke samtidigt.


3490 Kvistgård - 2. januar 2011
Jeg stod og fik en smøg. Med ryggen op af mine forældres hus, og kiggede på stjerner og naturen. Jeg kigger på en stjerne, der altid lyser lidt kraftigere end andre stjerner, stik syd. Jeg kigger rundt på de andre stjerner et kort øjeblik, og da jeg vender blikket mod himmelen igen over naboens tag, er der en stjerne ekstra. En håndsbredte til venstre og et par centimeter længere nede fra den før omtalte stjerne/planet er der et stærkt lysende objekt ca. 3 gange kraftigere end stjernen/planeten.
Jeg siger højt til mig selv, "hvad fanden, der skal sgu da ikke værre en stjerne der". Den er til stede i ca. 5-6 sekunder, så bliver den svagere og svagere, og lyset er helt væk ca. 10 sekunder efter. Den kom og forsvandt på præcis samme sted og bevægede sig på intet tidspunkt.


5000 Odense C - 10. januar 2011
Jeg så et lysende objekt flyve i en lige bane svarenden til en strækning på ca. 8 km på himlen.
Min første indskydelse var, at det ligenede et stjerneskud, men møden den fløj på syntes at være mækelig. Det var i en snorlige linie.
Objektet bevægede sig hen over himlen og forsvandt lige som den kom frem, lidt som „den slukkede“.
Observationen er fortaget på Thorbeksgade i Odense med retning imod Helenevej..


7080 Børkop - 14. januar 2011
Den var lidt mindre end månen og var lige så lys som solen - så den blændede! Den gik bag en sky, og man kunne se den igennem skyen!
Den fløj meget stærkt! Jeg så den ud af mit vindue!
Den virkede rund i det hele, men var rund for oven og havde ligesom et hak ind i begge sider - derfra gik den skråt ind ad og var så rund i bunden!
Den havde en meget kort hale!


7200 Grindsted - 17. januar 2011
Var i gang med at eftermiddagsmalke køer, da der pludseligt kommer et meget skarpt lys, alt imens det begyndte at blæse meget, jeg gik ud af malkehallen og for at se, hvad det var, og der var det, en aflang rund ting, som lyste over den nærtliggende mark, men den var på vej væk. Prøvede desperat at få taget et billede, men nåede det ikke, da min mobil var meget langsom.


Der er modtaget i alt tre indberetninger fra samme tidspunkt og samme område, og der synes at være tale om samme fænomen.
Ud fra observatørernes beskrivelser af udseende og bevægelsesmønster kan det med stor sikkerhed konkluderes, at der har været tale om en gruppe mindre balloner opsendt fra et sted i Aalborg. Forklaringen understøttes af, at to af observatørerne angiver bevægelsesretningen som fra en vestlig retning mod øst. Dette stemmer overens med at der ifølge DMI's vejrarkiv på tidspunktet for observationerne blæste fra vest-sydvest (se: http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/vejrarkiv.htm). SUFOI modtager i disse år virkelig mange indberetninger om sådanne balloner, som i folkemunde ofte går under betegnelsen „thailandske lygter“. Nærmere oplysninger kan findes på denne side: Balloner.


9000 Aalborg - 22. januar 2011
Vi var på vej ud fra Aalborg mod Hadsund., Vi observerede i alt 7 stk. underlige lyse tingester i luften, 4 stk. mod sydvest og 5 stk. mos sydøst.
Da vi drejer i rundkørslen, holder vi ind til siden af vejen og hopper ud af bilen for at se, om vi kunne filme dem, men de fløj i en hurtig fart.
De 4 stk. forsvandt pludselig, mens de 3 stk. fløj afsted, meget underligt. Vi tror normalt ikke på sådan noget som det, men vi var helt overvældet. Vi kørte 2 personer i to biler, og vi alle så det.


9220 Aalborg Ø - 22. januar 2011
Mig og 2 kammerater sad og så film, hvor den ene pludselig får øje på nogle gullige funklende prikker på den klare himmel. Vi kigger, mens et par stykker mere dukker op bag nogle bygninger. Vi snakker kort om, hvad det kan være, og første tanke var helikoptere, men ca. 3 mins observationer senere er der ca. 20 lysende prikker på himlen. Da der ikke er nogen støj fra motorer eller lignende, og prikkerne ser ud til at stige stille og roligt, bliver vi enige om, at det må være sådan nogle „papir balloner“ med fyrfadslys, som bl.a. bliver brugt i Kina og thailand.


9220 Aalborg Ø - 22. januar 2011
Lørdag d. 22.01.11 ved omkring kl. 21.00 var jeg ude at gå en tur med kæresten. Tæt ved vores lejlighed så vi et rødt lys fare over himlen, da det kom ud bag taget på en bygning.
Ved første øjekast tænkte vi bare, det var et fly, men pludselig kom der en til med samme lys, fart, retning og højde. Dette blev ved, og vi observerede omkring 20 røde lys fare lydløst hen over himlen. Lysende forsvandt som de nåede langt nok væk.
Vi er begge nysgerrige om, hvad det kunne være, men har intet fundet på nettet om samme observation, så jeg skriver herind for at høre om, der er nogen der evt. kunne forklare disse lys. De bevægede sig for hurtigt, og der var for mange til at det kunne være fly.


3520 Farum - 22. januar 2011
Vi sidder i stuen og observerer et kraftigt orange lys fra vest. Åbner terrassedøren og kikker på det. Det flyver over på den anden side af huset. Jeg observerer det i en maritim kikkert med kompas.
Objektet er ens forfra, nedefra og bagfra. Vi kunne kun se det kraftige flakkende lys som farven på en appelsin. Det var cirkel rundt.
Jeg vil tro, at højden på objektet var mellem 1,5 til 2,0 km. og det skød en fart på ca. 300 km/t. Det var lydløst.
Jeg har ingen forklaring på, hvad vi så, men kan udelukke div. fly/helikoptere, naturfænomener. Observationernes data er meget præcise. Hr været befalingsmand i forsvaret i 10 år og vant til at observere.


4241 Vemmelev - 3. februar 2011
Jeg ser et hvidt glimt på himlen, og dette gentager sig. Derefter ses et objekt, der nærmest står stille på himlen eller flyver meget langsomt. Der er lamper, der blinker i farverne rød, gul og hvid. De blinker med forskellige intervaller og farverner skifter placering. Da jeg kommer hjem, er den stadig på himlen og flyver nu langsomt, relativt lavt og uden lyd forbi vores hus. Formen på objektet, set ud fra lysene, ser ud til at være trekantet.


2100 København Ø - 6. februar 2011
To prikker kommer frem på nattehimlen. Min veninde ser dem pludselig... Jeg kigger også op og ser to lysende gullige ret så tydelige prikker, og jeg tænker, at det kan umuligt være et fly. Undrer mig meget over, hvad det ellers kunne være...
Det hele gik ret hurtigt, pludselig splittes prikkerne, og den ene forsvinder ud af syne ved at flyve opad, indtil den forsvandt helt. Vi følger den anden med øjnene. Den er på vej skråt ned af... Jeg tænkte, at det kun kunne være en ufo.
Objektet forsvinder ud af synsvinklen hurtigt og lydløst, da hustagene var i vejen...


8660 Skanderborg - 6. februar 2011
9 lyskugler flyver over os, uden lyd eller andre indikationer for, at det var fly eller andet. Det var lydlys, og de flyver rimeligt hurtigt.


8660 Skanderborg - 6. februar 2011
Jeg er ikke nogen natteravn, da jeg på hverdage skal ret tidligt op, men da vi lørdag aften havde gæster til ret sent, blev det først efter midnat, at jeg kom ud og lufte hunden på den sædvanlige aftenrute. (Altså natten til søndag).
Efter ca. 10 min. gang bliver jeg opmærksom på nogle gul/orange lys, som flyver over himlen i en pæn fart. Mellem 6 til 10 stykker var der, vil jeg mene, og der var ikke nogen lyd at høre.
Først tænker jeg, at det er nogle af disse lysende balloner, man sender op til bryllupper osv., men kommer så til at tænke på vindretningen, som er temmelig kraftig fra syd/vest mod nord/øst og disse „balloner“ flyver ca. stik syd, så det kan jeg ikke lige få til at passe.


8660 Skanderborg - 6. februar 2011
I nat kl. ca. 00.20 var vi ude at kigge på nathimlen -- vi så 7 gule lys, som bevægede sig mod syd.


5000 Odense - 12. februar 2011
Jeg stod og kiggede op på en skyfri himmel kl 07.15 lørdag d. 12-02-11, og pludselig kom der et kæmpe stjerneskud.
Jeg tænkte, „hold da op, det er en meteor som lander“, men lige med et stoppede den og fløj vandret i 2 sek., så lodret igen et sek. og så vandret i 2 sek., og så var den væk. Den havde ingen hale og ingen lyd, og aldrig har jeg set et stjerneskud stoppe, og skifte retning.
Det var hvidt lys med tågedis omkring.


2700 Brønshøj - 18. februar 2011
Sad og spiste, da jeg så to gul/orange kugler flyve imod mit stuevindue i brønshøj... Ringede til min søster og forklarede, hvad jeg havde set...
Det tog vel i alt 7 min. før, det igen var væk... Da jeg så snakker med min søster i tlf. forklare jeg hende. at endnu en kugle kommer.... Og jeg optager hændelsen... Jeg var FOR befippet til at optage det første gang (desværre)....
Min søster og hendes datter (som er i kbh. nordvest) går ud på deres altan og ser. om de kan se noget - ser de OSSE en enkelt kugle på himlen, samme farve som jeg har forklaret... Begge gange har de fløjet meget stærkt... Anden gang var dog det, der var hurtigst, og det er som om objekt sænker farten, og det virker som en evighed før, den kommer ud på den anden side af min lejl.s vinduer... Og jeg igen kan se objektet flyve mod Brønshøj... For igen at forsvinde...
Jeg ville da gerne vide, hvad disse 3 kugler var...
Hele hændelsen har nok i alt taget ca. 15 min... Men fik ikke kigget på uret.. Kun at det var imens, jeg spiste, som var mellem 18-19 tiden... Håber andre har set disse kugler end bare lige os 3 piger...


8380 Trige - 18. februar 2011
Jeg var ude for at ryge. Da jeg kiggede hen over hustagene i den klynge af rækkehuse, jeg bor i. Imod syd, lige over hustagene (2etagers byggeri), så jeg en orange cirkel svæve roligt hen over tagene. Den var fra starten ca. 5 cm i omkreds.
Den „fløj“ imod nord i ca. et minut og ændrede derefter retning og fløj „væk fra mig“. I løbet af det næste minut blev objektet mindre og mindre, indtil det forsvandt bag skydækket.
Jeg hørte lyden af et fly, men det lød, som om det kom fra en anden retning.
Jeg så ingen blinkende lys, kunne ikke se nogle features på objektet - blot denne orange glødende farve.


2800 Kgs. Lyngby - 20. februar 2011
Jeg træder ud for at ryge og betragter fuldmånen igen, da jeg ser, hvad jeg først antager, en nødraket. Men det er vindstille, og den røde kugle bevœger sig temmelig hurtigt, samtidig synes jeg, at jeg kan høre en svag brummen.
Lyset skifter til gult og tilbage til rødt, imens det fortsætter i samme retning og højde mod vest. Jeg løber ind for at hente min kikkert (min kone og datter er desværre lige gået i seng). Med kikkerten kan se det runde lys fortsætte mod horisonten og ind imellem skifte fra rød til gul, stadigvœk med en svag brummende lyd. Ingen røg som en nødraket ville have givet og nok meget større og højere oppe.


7330 Brande - 6. marts 2011
Var på vej i seng, da jeg kikkede ud af vinduet, hvor jeg så nogle mærkelige lys...


7330 Brande - 5. marts 2011
Vi var på terrassen for at ryge, da vi pludselig så 4 orange stærkt lysende objekter i høj fart og helt uden lyd. Få sekunder efter kom der 3 - og dette fortsatte til vi nok ca. havde set 50 af disse objekter - 3-5 af gangen. De havde ALTID samme afstand til hinanden, og fløj ALTID med samme hastighed og i samme retning - som perler på en snor.


4684 Fensmark - 8. marts 2011
En lysende kugle, større end tennisbold, kom ret hurtigt fra syd mod nord. Dens retning var dalende og ingen lyd.


8660 Skanderborg - 12. marts 2011
Min hustru og jeg sad og spiste aftensmad, da hun pludselige ser et forholdsvis kraftigt orange/rød lys i retning 155 gr. Jeg troede først, det måske kunne være en flyver, men vi rejste os og gik udenfor i haven.
Vejret var overskyet og lyskuglen fløj forholdsvis lavt. Det var ingen flyver, ingen røde eller grønne lys, og da det havde passeret os, var der ingen hvid halelys. Der var ingen motorlarm og ildkuglen var fuldstændig lydløs. Da lyskugler havde passeret os, drejede den ligesom i nordlig og forsvandt i horisonten ca. 30 gr over os. Til sidst kunne vi ikke se lyskuglen mere på grund af naboens tag. Hele opservartionen varede mindst 3 minutter.


5792 Årslev - 19. marts 2011
Observationen ser ud til at være meget langt væk fra os - ude over vestfyn?
Vejr: Stort set skyfrit: solen gået ned, og enkelte stjerner er synlige.
Ser 4 lys der skinner kraftigt. De 4 lys kommer ud af intet - bliver bredere og klapper igen sammen og forsvinder.
Observation gentager sig få minutter senere, hvor vidne også ser det.
Tænkte først, at det evt. var landingslys fra et fly, men de 4 lys „klapper sammen“ i et, før de forsvinder, og at det sker så hurtigt, at det ikke kan være et fly, der drejer.


6000 Kolding - 19. marts 2011
Jeg sidder i stuen og ser nogle gule store lygter på himlen mellem træerne. Der var fire lygter. Lygterne gik vandret. De forsvandt hurtigt på himmlen. De blev nærmest usyndlige med et.


6092 Sdr. Stenderup 19. marts 2011
Jeg og mine to søstre er ude i min gårdsplads for at fotografere Månen, som vi lige har hørt er ekstra tæt på Jorden i aften.
Begge mine søstre ser efter deres beskrivelse fire store klare lys i en vandret linje på himlen, der med et forsvinder helt igen.
Efter kort tid kommer lysene til syne igen, og jeg ser dem også denne gang. Desværre forsvinder de igen så hurtigt, at jeg ikke kan nå at tage et billede af dem.


8600 Silkeborg 19. marts 2011
Som udgangspunkt havde jeg aldrig troet at jeg skulle sende en mail til jer, idet jeg er yderst skeptisk over for ufoer og deslignede, men jeg har netop gjort en mærkelig observation.
Nu skal det siges, vi har en del fly og helikoptere over og tæt på vores hus i Silkeborg pga. Karup lufthavn.
Denne observation, jeg har gjort, var mærkelig fordi:
Jeg troede, det var et fly/helikopter, men pga. af en orangerød (som et bål) lidt mere lysende og ikke blinkende farve, blev jeg opmærksom.
Det fløj middelhurtigt, men det var alligevel anderledes end de normale fly, derfor fangede det min interesse.
Ingen lyd på noget tidspunkt overhovedet.
Jeg spændende ind og fandt min kikkert og så ingen konturer af evt. brændende fly, derimod lavede den en lille sløjfe og fløj væk fra mig, så jeg kunne se konturer i midten af det orangerøde, en krans af ca. 6 rør. Hvis det skulle være et jagerfly, så ville det være alt andet end lydløst, og så kommer der heller ikke det meget blussende lys efter.
Observationstid ca. 1½ min. Sydøstlig retning.
Nu skriver jeg til jer. Om det er underlige flytyper, der mellemlander i DK, i forhold til Libyen, skal jeg ikke kunne sige, men jeg har nogenlunde styr på flykending.


4000 Roskilde 24. marts 2011
Det var, da jeg var på vej hjem fra min veninde i Roskilde.
Jeg går ved politistationen, hører musik i mine hørebøffer og ser tilfældigvis op mod stjernehimlen, som jeg har for vane. Idet jeg ser op mod himlen til min højre side, falder mit blik på fire runde mat-hvide skiver, der, i formation, glider i en lige linje langs med min gå-retning. Det, jeg lagde mærke til, var, at de nærmest bølgede eller flagrede, lidt ligesom den måde en fladfisk måske svømmer på, meget hurtigt, sandsynligvis synkront... Jeg fulgte dem i måske max. to sekunder, før de forsvandt bag nogle huse og træer.
Det første jeg tænkte var, det må være en projektør af en art, den slags man kan se lyskeglen på, og se hvordan lyset bølger hen under bunden af skyerne, hvis de er lave... Der var bare ingen skyer...
Så tænkte jeg, om det måske var fordi, jeg lige havde krydset en vej og fik nogle forlygter reflekteret i øjnene.. Men deres/dets bevægelse passede ikke med „forlygte-genskæret“, som man kan se, ligesom efter en blitz. De bevægede sig direkte ligeud, og „bølgede“ som sagt, meget hurtigt...
Så tænkte jeg, om det kunne være landingslyset fra et fly, da der er en god del fly, der flyver over Roskilde... Men jeg erindrer ingen fly på lige det tidspunkt, der var ikke nogen genkendelige blink, og jeg må indrømme, jeg aldrig nogensinde har set sådan et „lys“ før... Det lyste ikke rigtigt, det var nærmere som matte spøgelsesagtige skygger, der flagrede hurtigt hen over himlen.. Det har cirka været ved en 21- lidt i 21-tiden, da jeg gik fra min veninde cirka 20.45 ...


8220 Brabrand 26. marts 2011
2 objekter, orange (a'la bål/havnegadelys), kraftigt lys, overgår enhver planet. Blev initielt oberveret nært Mars og forsvandt lidt før og under stjernen Arcturus. Så max. 15 grader over horisonten.
Hvis man ser bort fra farven, så lignede det 2 fly, det ene under og bag det andet. Meget retlinet bane. Jeg vurderede, det var et par militære jets. men den ene mistede fart, standsede op, og døde ud. Den anden døde ud 10 sekunder senere, men lavede et lille flare-up, inden den helt forsvandt. Observerede i 7x50 kikkert uden at kunne se yderligere detaljer.
Har set ultralights samme retning/højde et par km under. Så senere et blinkende lys (fly) i ca. samme bane.
Vejret var stjerneklart med enkelte skyer.
Muligvist rumaffald.


5464 Brenderup 26. marts 2011
På aftentur med vores hunde opdagede vi pludseligt 4 lysende objekter på himmelen. De 3 foreste var placeret i en ligesidet trekant, og den 4. kom lidt efter de første 3. De fløj i jævnt tempo i retning mod Middelfart.
Efter noget tid svandt den bagerste ind og forsvandt helt. Derefter kom de tre andre ind på en linie og svandt så langsomt en af gangen.
Hvad var det vi så????.


2800 Lyngby 26. marts 2011
Vi så 2 lys på himlen gule/orange, som fulgte hinanden. Den ene stopper op og står helt stille, mens den anden bevæger sig videre. De forsvinder meget hurtigt. Vi så det i ca. 2 minutter.
Vi har filmet noget af det, men det er meget dårlig kvalitet.


2100 København Ø 26. marts 2011
Da jeg i aftes, d. 26.03.11, ved 22:45-tiden kom gående ad Willemoesgade observerede jeg, da jeg nåede Østerbrogade, et gult/orange lysende objekt komme flyvende fra sydlig retning ca. 20 grader over horisonten. Jeg skal med det samme gøre opmærksom på, at jeg er farveblind, men gul ligger inden for det spektrum, jeg kan farvebestemme, jeg er dog ikke god til at fastslå nuancer.
Jeg bed mærke i objektet, da det lyste noget kraftigere end et almindeligt fly normalt gør. Jeg tænkte først, at der måske var tale om en nødraket, og derpå om det kunne være et fly, som var ved at vende i luften, og derfor havde projektørerne vendt direkte mod min position. På dette tidspunkt lod objektet til næsten at stå stille, så jeg regnede med, at det måtte have en bane i retning af det sted hvor jeg befandt mig.
Da jeg var nået over Østerbrogade, til fortovet langs Sortedamssøens nordlige bred, var objektet kommet nærmere og flere detaljer kunne observeres, og jeg tog et par billeder med min mobiltelefon - desværre er kameraet ikke særlig godt. Objektet havde form som et deltavinget jagerfly og fremstod som nogle lysende punkter, ca. sådan her....

     o
     o o
   oo oo
  oo   oo

Flyvehøjden har jeg svært ved at udtale mig om. Men, jeg fik den ideé, at det måske var en ballon påmonteret nogle diode-cykellygter eller et fjernstyret modelfly, og derfor ikke særlig højt oppe i luften. Objektet bevægede sig i adstadigt tempo, og jeg kunne ikke høre motorstøj, men det skal siges, at der også var en del trafiklarm fra gaden.
Jeg tænke på, at antaste en lille flok mennesker, som stod uden for en af cafeerne på hjørnet af Dosseringen og Østerbrogade, for at spørge til, hvad de mente om objektet, men de var i opløftet stemning, og jeg syntes ikke, det var umagen værd.
Jeg så i øvrigt en del forbipasserennde biler, fodgængere og cykelister på Østerbrogade og Dosseringen, men ingen lod til at have set fænomenet. Jeg var, under observationen, hele tiden i bevægelse(langsomt gående med korte ophold) og vendte mig ofte for at se efter objektet. Da jeg nåede til cykelchikanen lidt nede af Dosseringen, forsvandt objektet ud af syne - for mig at se, et sted ude over Nord havnen. Objektet lod til hele tiden at have haft en langsom glideflugt i nordøstlig retning.
Jeg ved ikke, hvad det var jeg så, men det forekom ikke at være et almindeligt fly, og jeg er ærligt talt lidt nysgerrig efter at vide, hvad det var. Og det skal for en ordens skyld siges, at jeg ikke er tilhænger af idéen om, at vi bliver besøgt fra rummet, så længe mere jordbundne forklaringer kan gøre fyldest.
Ja, jeg håber I kan bruge min oplysninger til noget. Jeg synes min oplevelse var lidt speciel, og jeg har i hvert fald ikke selv nogen forklaring på den. Jeg vil dog personligt hælde til, at der ligger noget ganske jordisk til grund, og jeg håber at I kan være behjælpelige med dette.


3250 Gilleleje 26. marts 2011
Et stærkt lysfænomen bevæger sig hen over horisonten i lav højde over jorden fra vest til nord-øst. Fænomet opleves som en stærk lysende og skarp afgrænsende kugle, der bevæger sig i en bue over horisonten i den beskrevne retning.


4690 Haslev 29. marts 2011
Jeg vågnede i nat og lå og betragtede stjernerne fra mit skråtagsvindue. Der gik ikke længe, førend jeg fik øje på en meget klar lysende „tingest“. Først var jeg overbevist om, at det var Nordstjernen, men da jeg fik lokaliseret Karlsvognen, gik det op for mig, at dette ikke var en mulighed.
„Tingestens“ størrelse var lidt større end de andre stjerner (ca. 3-4 gange større end de gennemsnittelige stjerner), jeg vil faktisk sige, at den var lidt monstrøs i forhold til de andre lysende objekter på himlen. Den ukendte „tingests“ form var aflang, og fra objektet lyste to stråler ud fra siderne - hvor imod de andre stjerner var mere cirkulære, og deres lys under stjernen var en cirkelbue, og ikke to stråler. Farven, som „tingesten“ havde, var mørk, klar, lysende og karrygul.
„Tingesten“ bevægede sig i en oval bane, der tog ca. 5-6 min.
Jeg observerede „tingesten“ klokken 02 og holdt mig vågen i ca. en time, altså til kl. 03, men der var „tingesten“ stadig synlig. Da jeg stod op kl 4.30, var „tingesten“ forsvundet fra himlen.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted