logo
Danmarks UFO Forening 

Beretninger

Observatørerne fortæller:

6857 Blåvand - 2000
Jeg kan ikke forklare det, var 3-4 år.
Mig og min mor, (som filmede,) var på stranden. Vi ventede på min far og mine brødre. De var ude og løbe.
Lige pludselig kommer der en orange/rødlig ting flyvende med ca. 10.000 km/t. Jeg sagde, „hvad faen var det?“. Det var det, jeg oplevede, har uploadet på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=oEuzhrzomB8


4591 Føllenslev - 21. april 2010

Ikke direkte observeret, men set på foto.


8882 Fårvang - 29. maj 2010
Det var stille vejr, 10 ufoer i alt fløj i formation trekant el. 2, nogle brød ud fra formationen og skiftede retning, fra opdykningen til væk ca. 4-5 min. Lydløs ingen ingen striber højde vanskelig at bedømme, 3 - 10 km.


Det hele startede en aften, hvor vi sidder og spiller kort.
Ca. klokken 01.30 ser vi en stærk lysende kugle på himlen, der er i bevægelse... Vi løber ud på terrassen, men den er fuldstændig lydløs..
Den/det bevæger sig temmeligt hurtigt, lyset er det samme, om man ser den/det forfra eller bagfra... Der er heller ingen blink eller noge, der minder om et almindeligt fly... Nu har vi observeret dette i 14 dage, talt med Naviair, som kan sige med 100% sikkerhed at det ikke er et fly... der har været gange, hvor den/det har udsendt et meget stærkt lys.. Vi tror ikke på at det er en satellit, den er simpelhen for stor.... En satellit er vel, set herfra, på størrelse med spidsen på en nål, hvorimod denne er på størrelse med en meget stor stjerne...


5900 Rudkøbing - 16. juni 2010
Min mand og jeg stod på vores gårdsplads, hvorved jeg kigger op og får øje på 2 runde hvide/skinnende „kugler“. Jeg viser min mand det, som mener det er fly.
Jeg har mit kamera med (det har jeg altid, når jeg er i vores have, det er min hobby, at fotografere div. blomster m.m.) Så jeg når at fotografere de 2 kugler, der langsomt bevæger sig mod syd. Jeg så begge kugler meget klart. På det 1. billede, jeg tog, ses den ene kugle meget tydeligt, og den anden er meget svagt aftegnet. 12 sek efter har jeg taget et nyt billede, og der er den klare væk, og man kan kun ane den svage, den anden forsvandt.
Jeg har set på jeres side, at der er næsten den samme observation d. 17.06.2010.


6000 Kolding - 28. juni 2010
Jeg hedder X. Jeg er 14 år gammel, og er koldingenser. Min bedste veninde hedder Y. Hun bor på en gård i Z, med mange marker omkring. Vi er ofte sammen, men sidst vi var sammen, skete der noget helt udsædvanligt.
Vi overnatter også tit sammen, og om sommeren er vi vant til at ligge os ud på trampolinen og sove. Det har vi gjort ved både hende og jeg. Så reder vi trampolinen med dyner, tæpper og puder, og ligger og kigger på stjerner og snakker sammen, til vi falder i søvn. Det er sommerferie, og i dag er det mandag d. 28 juni 2010, og sidst vi overnattede sammen, var det lørdag til søndag d. 26-27.
Vi havde planlagt at sove på trampolinen, og vi havde taget hendes ene hund med ud. Den ældste af hundene er en lille trofast dansk-svensk gårdhund. Og den yngste, en legesyg labrador, måtte ikke komme med ud.
Det var fuldmåne den aften. Da vi lå ude på trampolinen, snakkede vi om, at det ikke kunne passe at vores planet, Jorden, var den eneste planet med liv, ud af alle de planeter, der er i universet. Pludselig kigger vi begge to til højre, hvor der flyver et objekt, der ikke er en flyvemaskine. Det er rundt og firkantet på samme tid. Det er på en måde en firkant med meget runde kanter, men stadig rund i siderne. Det ligner lidt en dyb tallerken, med en flad tallerken ovenpå. Den har et grønt lysstofrør hele vejen rundt i siden, og nogle røde lysstofrør for neden i siderne. Den brummer en mærkelig lyd, og lyser meget op.
Vi pisker hurtigt en stemning op, om at det er en ufo, fordi det kunne umuligt være en flyvemaskine, da den fløj for langt nede, og ikke havde samme form som en flyvemaskine, eller noget vi før havde set for den sags skyld.
Klokken må have været omkring lidt i 1 om natten på det tidspunkt. Vi var begge ret sikker på at det var en ufo, og ville derfor tage et billede af den, med mobil. Men da vi prøvede på det, og så på billedet, kunne vi ikke se ufoen på billedet. Den fløj væk over/forbi gården.
Vi ligger og snakker om den, og opfører sig usædvanligt, og låser sit blik fast i retning af Månen, hvor ufoen kom fra. Omkring 15-20 min efter, siger Y pludseligt: „gik ud på marken“! OG jeg kigger derud. Ude på marken ser jeg to mindre objekter, flyvende i en højde på cirka 4 meter over marken, og de var en del mindre end den første. De er lidt mere aflange og runde, og har ikke de samme runde firkantede kanter. De var mere runde og aflange, og de havde ikke det samme grønne lys rundt i kanten. De havde derimod tre lysende røde cirkler, der lyste aflyst af hinanden. Dvs. at de lyste på skift. Først den første, og da den stoppede med at blinke efter en gang, overtog den næste, som blinkede en gang, og til sidst var det den sidste, der blinkede en gang. Lyset holdt i cirka 1 sekund ad gangen.
Af de to sidste små ufoer, var den ene cirka 200 meter fra os, og den anden cirka 400-500 meter fra os. De fløj betydeligt lavere, end den første. Den første fløj nok omkring 10-15 meter over jorden. De kom alle sammen fra månens retning. De to sidste fløj, begyndte de at flyve lavere og lavere ned mod marken, og vi blev bange for, at de ville lande, men da de var omkring 1,5-2 meters højde over marken, fløj de ikke skråt op, men direkte op i luften cirka 4 meter, og derefter ligeud igen, og forsvandt bag gården.
Vi blev rigtig skræmt, fordi vi var overbevist om, at det ikke lignede noget, som vi havde set før, eller noget menneskeskabt. Da den var forsvundet over gården, lød der vist 3 brag på en måde. De kan ikke beskrives som brag, men nærmere som heste, der galopere over brosten. Vi løb derefter indenfor, fordi vi blev utrygge.
Klokken var på det tidspunkt omkring 1.30 om natten. Da vi løb ind, blev hundene ret nervøse, og pev og gøede. Vi vækkede hendes mor, der stod op og kiggede ud af døren, hvor den ene hund løb ud. Den løb hen til åbningen ind til gårdspladsen, hvor der kom et skarpt lys fra. Det var svært at få den ind igen, men det lykkedes dog til sidst. Bar den lille hund, i hendes arme, og den var meget bange. Det endte med, at vi blev nødt til at sove indenfor.


9800 Hjørring - 1. juli 2010
Var ude og lufte hunden, da jeg bemærkede noget stærkt lysende. Troede først, det var en stjerne, men det slingrende bevægelsesmønster afslørede, at dette ikke var tilfældet. Dernæst troede jeg, at det var et fly, men bevægelses mønsteret op og ned og slingrende til siderne, mindede ikke om dette heller. Det var heller ikke muligt, på trods af den klare nat, at se de røde og grønne blink, som normalt er på et fly. Lyset pulserede og vekslede mellem gult og hvidt lys, stod på et tidspunkt næsten stille og steg derefter i kort tid op og begyndte derefter igen at bevæge sig i ryk sidelæns.


2300 København S - juli 2010
Jeg sad i mit kontor, da jeg tilfældigt pludseligt kunne observere et lys på himlen et stykke over horisonten uden for mit vindue. Jeg rejste mig da op uden at kigge væk og gik ud på en lille altan, jeg har. Der stillede jeg mig så og observerede dette fænomen. Det mærkelige var, at lyset stod helt bum stille, og efter en rum tid begyndte det at forsvinde, hvorefter det begyndte at lyse op et andet sted et relativt stykke derfra, det fortsatte et stykke tid, hvor jeg stod og funderede over, hvad det dog kunne være for noget!


4000 Roskilde - 1. juli 2010
Det skal lige siges, at dagen og tidspunktet ikke er helt præcist, da jeg ikke har nogen tidsfornemmelse på Roskilde Festival. Men jeg ved dog, at, hvad jeg så, er 100% korrekt. Jeg tager hverken stoffer eller ryger mærkelig tobak, der giver mig hallucinationer, så jeg var helt på toppen, da jeg så denne ufo-observation.
Det, der sker er, at jeg sidder og snakker, da jeg ser denne runde kugle på himlen, den har samme farve som en stjerne, men er dog meget større, næsten 5 gange større (synsmæssigt). Da jeg opdager den og sidder og kigger på den, bevæger den sig hurtigt hen over himlen, lige pludselig stopper den, og bliver til en trekantet form, hvorefter den bliver mere utydelig, og så forsvinder.


1422 København K - 1. juli 2010
Jeg sidder og nyder det gode vejr ved vandet v. Christianshavns Voldgade i København. Klokken er ca. 16.00, og vejret er varmt og lidt diset - dog ingen skyer, udover i horisonten. Jeg sidder og betragter fuglene og en gruppe træer på den anden side af vandet (mod øst), og ser pludselig et stærkt lysglimt lidt over trækronerne. Jeg kigger i retning af glimtet, og der er nu et svagt lysende punkt på stedet, som ikke var der før. Det er ret langt væk, jeg vil skyde på 8-10 km væk, og langt oppe i luftlagene. Dette lysende punkt, som nu er kommet til syne, begynder at bevæge sig langsomt til venstre, dvs. i nordlig retning, og jeg finder hurtigt mit kamera frem fra min taske for at forsøge at filme det.
Objektet er dog så langt væk, at zoom-funktionen ikke er i stand til at fange det, så det opgiver jeg og prøver i stedet at holde øjenkontakt. Det forsvinder med samme jævne hastighed bag trækronerne, men kommer til syne på den anden side. Efter ca. 20-30 sek. toner objektet ud og forsvinder. Det kan ikke have været en „flare“, da den bevægede sig i en vandret bane, var for langt oppe, samt tilbagelagde en ret stor afstand, adskillige kilometer i hvert fald. Jeg kan også udelukke en satellit, da de ikke kommer til syne i et lysglimt og fader ud; lyset bevægede sig dog med samme høje hastighed som en satellit, inden det forsvandt.
Varighed af observationen: ca. 2 min.


2770 Kastrup - 2. juli 2010
Fra Vores altan opdager vi et kugleformet og konstant lysende objekt, som er i bevægelse på himlen. Observeres i 1-2 minutter, fra retningen nord-vest, til forsvinden i syd-øst. Der er ingen blinkende lys, og heller ingen lyd, så et fly er det ikke. Vi syntes at objektet virker for stort til at kunne være en satellit.


4100 Ringsted - 4. juli 2010
Lørdag nat kl. 0015 så jeg mærkelig lys vest for afkørsel 36, Borup. Der var omkring 12 lys i forskellig højde, der bevægede sig mog nord. Det var nok over Ringsted.
Det var vel asiatiske papir lanterner ????
Kan set at dette er set mange gange før og også over Ringsted.


2690 Karlslunde - 4. juli 2010
Observationen er gjort i nat - natten mellem den 3. og 4. juli - kl. 1.30 i postnummer 2690. Observationen er gjort af 2 personer, og drejer sig om 8 eller 9 objekter bevægende sig fra øst til vest i en lige linie syd for observationspunktet. De bevægede sig i to grupper a 4 og syntes at være i en form for gruppering. Obserservationen er gjort inden for et minut. Fra hvert objekt kom et stærkt rødlig lys, som var konstant.
Mit bedste bud er helikoptere, men der var ingen lyd. De lå for tæt på hinanden til at kunne være fly. Givet bevægelsen syntes det ikke at kunne være noget som ikke er motordrevet.


3550 Slangerup - 4. juli 2010
Det startede som en stor lysende plet, som stod stille på himlen, den lyste rødt. Efter at have kigget på den lidt, begyndte den at bevæge sig, rimelig hurtigt, og lyset blev svagt, og forsvandt til sidst helt.


3550 Slangerup - 4. juli 2010
Ville bare høre, om I ved noget om orbs eller hvad, det nu er og den slags. Så nærmest kugle, en hvid kugle. Den var der meget kort tid, og så forsvandt den. Har aldrig set noget lignende. Har desværre ikke billede, da det var så kort, men om I kunne svare på hvad det var.


6261 Bredebro - 5. juli 2010
Så et lys komme ind fra vestlig retning. Skarp og med en jævn fart, dog væsentlig langsommere end en satellit. Efter ca. 30 sek. var det som om, der tændtes en række lys, der dannede en cirkel. Dette fortsatte i 30 sek. Der var ingen rotation eller ændring i hastighed.
Løb hen til vores soveværelsevindue,hvor min kone og søn opholdt sig. I skrivende stund kan jeg ikke sige om de pga. aggrundslys kunne se noget. Objektet havd nu igen tændt for hele cirklen og derudover var der tændt/kommet til syne, 4 nye lys, der kunne synes trapezformet. Min kone syntes,jeg skulle slappe af, men jeg var helt oppe at ringe. Kunne ikke få mit mobilkamera til at virke, men det var helt fantastisk. Objektet forsvandt med samme hastighed, kom det kom ind i synsfeltet med retning af øst.
Det er letskyet med 0 vind, derfor kan jeg ikke umiddelbart forstå, hvis det skulle være en ballon. Ej heller med den lysformation den antog.


4700 Næstved - 5. juli 2010
Klokken ca. 23.35 observerede vi et mystisk objekt på himlen fra Ladby ved Næstved. Objektet var på størrelse med Venus, både i forhold til størrelse og lysstyrke. Objektet bevægede sig langsom mod nord, hvorefter det pludselig blev mindre og mindre og forsvandt til sidst „ud i rummet“ - sådan virkede det.
Det var meget højt oppe og ændrede ikke retning, men fortsatte i en lige linje hen over himlen. Fra vi opdagede det, varede det ca. 20 sekunder til det var væk.
Vi har aldrig set noget lignende og tror ikke, at det var en „rispapirlampe“, da det var meget højt oppe på himlen og udsendte hvidt lys.


4200 Slagelse - 8. juli 2010
Vi sidder 4 voksne mennesker udenfor i haven og nyder en kop kaffe i sommervarmen i nattestilheden. Pludselig ser jeg et konstant orange lys på størrelse med hullet i en femmer flyve uden lyd og i en vurderet højde af 1,5 km. Lyskuglen flyver uden en lyd fra øst mod vest. Jeg beder de andre se lyskuglen på himlen, og vi når at se den i 10-15 sek., inden træerne blokerer for udsynet.
Vi har alle en god portion realitetssans. Den ene har et godt kendskab til fly og ny teknologi, men ingen af os kommer med et kvalificeret gæt på, hvad det kunne være, vi havde set. Kun, at lyset målrettet fløj i forholdsvis lav højde hen over Slagelse. Det var delvist stjerneklart og stjernene havde et næsten hvidt lys i forhold til denne glødende orange lyskugle.
Vi tænker, at andre natteravne måske kan have set det samme...


8700 Horsens - 9. juli 2010
Jeg sad på terrasen, og pludselig dukkede en mærkeligt ting op. Troede først, det var et fly, men den stod ganske stille nogle sekunder, så flyttede den sig lidt til venstre stod, stille igen og var så væk. Den var stor og meget rund.


4892 Kettinge - 10. juli 2010
Jeg har skimmet jeres brochure om himmelfænomener, og det, jeg så, svarede ikke til nogen af eksemplerne. Jeg bor langt ude på landet på Midtlolland - her er ikke gadelys, så man kan se meget på himlen. Dette var hverken en satellit i orbit, et fly, en stjerne, komet eller meteor - eller laserlys. Disse fænomener har jeg set tidligere og kan godt genkende dem.
J
eg gik ud på gårdspladsen i går ca. ved midnat og min opmærksomhed blev tiltrukket af, hvad jeg først troede var en kraftig lysende stjerne eller planet, der stod næsten lodret over mit hoved. Nåede at tænke, at det ikke kunne være Venus, fordi den ikke står så højt på himlen. Den stod - som en stjerne - på samme sted uden at bevæge sig, men begyndte at lyse kraftigere og kraftigere indtil der kom en „lyseksplosion“ eller et meget kraftigt lysglimt, meget større end „stjernen“ selv. Derefter begyndte den med det samme at bevæge sig, samtidig med at lyset fadede ud. Jeg fulgte dens bevægelse ca. 5-10 grader, og så var den væk.
Jeg har iagttaget næsten det samme fænomen en gang mere inden for det sidste års tid. Da stod det blot lavere mod horisonten og bevægede sig fra nordlig retning mod øst. Jeg ved, at der har været et kraftigt meteornedslag på Lolland for ca. et år siden - det så jeg også - og det var ikke det samme fænomen.


2730 Herlev - 10. juli 2010
Objektet kom langsomt flyvende fra vest, stor og varm gul, stoppede så op og „stod“ stille i ca. 15 sek., hvorefter det forsvandt hurtigt mod nord vest. Ca. 2 min. senere kom der et objekt mage til det første, stoppede samme sted og ventede i ca. ti sek., mens der meget længere væk var en lille lysende plet, som objektet så fløj mod, som om de skulle følges væk.


4653 Karise - 10. juli 2010
Jeg sad stille og så på nattehimlen fra vores terrasse. I retning SV så jeg en meget stor lysende genstand, som efterhånden svandt ind igen til ingenting. Da genstanden stod stille, formoder jeg ikke, at det har været et stjerneskud - har nogle andre personer observeret samme lys???


4873 Væggerløse - 10. juli 2010
Jeg sad med min venninde og så et stort lysobjekt komme fra vandet og ind over land, hvorefter objektet slukkede. Objektet var 10 gange så stort som en stjerne og fløj med en højde som en flyvemaskine, men var mange mange gange størrer end en flyvemaskine. Det flyttede sig med en hastighed som er ca. dobbelt som hurtig som en flyvemaskine. Jeg tog en kikkert og kunne se en paddehats ligende figur. Inden objektet slukkede helt, havde det 2 gange, hvor lyset slukkede delvis. Vi undredes os over objektet og vil derfor håbe på at andre på Marielyst, Falster, også har set objektet, da det var meget tydeligt og mystisk.


4990 Sakskøbing - 11. juli 2010
Jeg var ude og lufte hunde kl. 00.34 på markvejen bag gården, da jeg bliver oplyst og kigger op i noget næsten for klart lys, som lyser direkte ned på mig. Det stod helt stille i luften, og så forsviner det bare op i luften igen, ingen lyd eller lign, det forsvinger bare lige op og inden for meget kort tid, ligner det bare de ander stjerner på himlen, og det er der jo ligesom ingen ting der kan? eller?
Vi bor langt ude på landet, ingen former for gadebelysning biler eller master eller lign, som kunne have gjort det.


9210 Aalborg SØ - 11. juli 2010
Jeg kom gående med en kammerat, som bor i Gug, Jeg bor selv 300 meter fra, hvor han bor, og vi gik en tur hjem til ham med en smøg i hånden. Pludselig fik vi øje på en lys stjerne, og vi så den begge. Først troede jeg, at det var en faldende stjerne... men pludselig bevægede den sig i stedet opad med en fantastisk hurtig fart. Og den forsvandt i horisonten.
Vi var begge i chok. Kan ikke glemme, hvad jeg så, derfor den sene besked. Har læst lidt om UFOer efter at have set, hvad jeg har set. Kigger på himlen hver eneste aften nu.


3100 Hornbæk - 14. juli 2010
Vi havde set solnedgang fra en af de højst beliggende klitter ud for Centeret for Rygmarvsskader i Hornbæk.
Vi observerede et meget kraftig lysende punkt, der pludseligt var opstået langt ude i horisonten, troede umiddelbart, at det var en stjerne/planet, men måtte efterfølgende konstatere, at den bevægede sig temlig hurtigt mod øst (land/os).
Lyset aftog i styrke jo nærmere det kom, tænkte at det måtte være en flyver, men hastigheden var langt højere, end man normalt ser på et fly, der flyver hen over en i 11 km. højde. Den var nu næsten over vores hoveder, den var uden lys, hvilkede undrede os, for den havde jo haft solen i „ryggen“, så det var åbenbart ikke solen, der havde fået den til at lyse.!! Da den passerede hen over os, var det helt UDEN nogen form for lyd.
Vi så til vores store undren, at det var en slags cigarformet sølvgrå krop, men det, der var allermest mærkeligt, var, at den havde 2 store, helt røde „tragte“ siddende på hver sin side af den FORRESTE 1/4 af af kroppen, og de VENDTE FREMAD I FLYVERETNINGEN!!! („tragtene“ vendte så den store åbning vendte i flyveretningen, og farven er vi på ingen måde i tvivl om). Vores bedste bud er absolut en satellit, grundet hastigheden og den manglende lyd og så selvfølgelig den mærkelige form.


8950 Ørsted - 15. juli 2010
Jeg stod i min have og kiggede mod vest på de smukke lysende natskyer, som vi kan se for tiden. Ud af øjenkrogen ser jeg et hvidt lys komme ind fra syd. Som det kommer over himmelen, bliver lyset klarere, jeg tænker, fly, helikopter, satellit? Men der var vindstille og ikke en lyd at høre, og jeg kunne ikke afgøre, hvad det kunne være.
Pludselig standser objektet op, det ser ud som om, det dykker en smule for der efter at forsvinde lynhurtigt op og ud i himmelrummet mod vest. Jeg går ofte ud om aftenen og kigger stjerner, men denne „genstand“ har jeg bestemt aldrig set før. Er der mon nogen der har en forklaring?


8330 Beder - 18. juli 2010
Jeg havde lige lukket hunden ud i haven, da jeg observerer, hvad der ligner en meget kraftigt skinnende stjerne, næsten som at blive blændet af en lygte. Jeg opdager, at den bevæger sig og tænker, at det må være et fly. Måden den bevæger sig på er dog så underlig, at jeg kigger efter de røde blinklys på vingerne for at være sikker. Til min store forbløffelse ser jeg, at den bevæger sig opad i stor fart. Efter ca. 15 sek. er den ikke længere synlig.


4700 Næstved - 22. juli 2010
Jeg gik her til aften forbi køkkenet og så noget mærkeligt på himlen. Jeg havde ikke kontaktlinser på og gik derfor ind efter mit kamera for at få et bedre kig på sagerne. Nåede kun at tage et enkelt billede, før jeg ikke længere kunne finde „lyset“ på himlen. Jeg har stadig RAW-billedet (råbilledet) fra mit kamera, hvis nogen vil kigge nærmere på det.


2670 Greve - 23. juli 2010
Stod og røg en smøg i ro og fred uden for vores hus, da der pludselig kom en rød/gul, stor rund ting, uden lyd og bevægede sig langsomt og ligesom en vandmand i luften. Farven var stærk i midten og sløret rundt om. Kaldte på min kone og min søn, der nåede at se den længere ude mod nord, hvor den til sidst forsvandt. En meget mærkelige oplevelse jeg aldrig har set før.


2670 Greve - 23. juli 2010
Kraftigt rødgult lys, ingen lyd, over skyhøjde, ingen blink, ikke et fly, fløj i lige retning, observeret i 3-4 minutter.


2500 Valby - 23. juli 2010
Under aftentur med min hund, observerer jeg et landningslys fra en flyvemaskine/genstand (ses ofte om aften i Valby, da fly passerer hen over bydelen for landing i Kastrup).
Lyset fra flyet/genstanden nærmer sig meget hurtigere end normalt, desuden observerer jeg ingen mortorstøj fra flyet/genstanden. Da den passerer hen over hovedet på migr konstaterer jegr at flyet/genstanden er cirkelrundt (undersiden er oplyst med et rødt lys i midten), flyet/genstanden er stadigt lydløst, derefter tabes det af syne. Alt dette er observeret under skydækket i normal indflyvningshøjde til Kastrup, men flyet/genstanden var ikke på den normale indflyvningkurs.


8700 Horsens - 24. juli 2010
Så et rødt konstant lys, komme ind fra vest i lav højde. Det havde et gul/orange lys omkring det, som pulserede uregelmessigt. Det fløj i lav højde fra vest mod syd lige over hustagene, anslået afstand til objektet 1 km. Det fløj i en lige bane hen over hustagene for til sidst blot at slukke. Det var et ret kraftigt lys, som ikke lignede et fly, da det orange lys omkring det røde ligesom lavede en cirkel.


4800 Nykøbing F - 25. juli 2010
Var på vej til at sætte min bror af, da jeg ser 4 orangerøde små kugler foran. Jeg kommenterer dette, og vi stiger alle lidt overraskede ud af bilen. De bevæger sig på samme kurs og forsvinder så ind i skyerne. Så kommer der 2 mere. Samme kurs og samme forsvinden.
Måske bror har fået et brugbart billede af noget af det - Han forsøgte at tage billeder, men jeg ved først fra i morgen af, om der er noget resultat.
Lige da jeg kastede bilen ind til parkering, var der udrykning af en politibil. Lidt senere kom endnu en politiudrykning og en brandbil, tror jeg.
Jeg vil lige indskyde at jeg er SKEPTIKER ! - jeg tror ikke på liv i det ydre rum osv, men jeg ved ikke hvad vi så?
Jeg kan finde det samme sted og fotografere det og derefter tegne ruten ind på billedet, hvis det bliver nødvendigt.


6854 Henne - 25. juli 2010
Har af og til observeret nogle underlige objekter i luften over markerne i nærheden af vores hus. Det, jeg har se,t er store runde kuglelignende genstande, der hænger lavt på himlen og blinker eller lyser i røde, gule og orange farver, men den snurrer hurtig rundt og farer skiftevis op og ned på himlen. Har egentligt bare slået disse observationer hen og glemt alt om dem, indtil jeg igen her til aften observerede det samme fænomen over marken.
Lige nu er den der faktisk stadig, men er bare længere væk, end den var sidst. Prøver at tage et billede. Kunne godt tænke mig at vide ,hvad det er?
Er egentligt ret skeptisk med ufoer, meeen synes alligeve, dette fænomen er ret underligt efterhånden. Her hvor vi bor, går der desuden rygter om, at vores nabo (en nu afdød gammel dame) gentagne gange har sagt, hun har været bortført af det, hun dengang kaldte rumvæsner osv. osv. Den historie har vi jo bare grinet af flere gange, men må da indrømme, jeg synes det begynder at virke lidt mystisk.


1620 København V - 26. juli 2010
Det startede med at jeg blev sulten og skulle have noget og spise, da jeg var på vej hjem fra amager. Jeg tog til Istegade for at spise, da de laver god mad osv. Havde lige parkeret min bil, går ind for at bestille mad, da jeg så vælger at gå uden for at vente. Det er en varm sommerdag.
Så kigger jeg bar for sjovt bare sådan op på himlen, da jeg så straks får øje på et mærkeligt kraftigt hvidt lys komme mod jorden med sindsyg højt fart. Det bliver større, og jeg tænkte, at måske det kune være et stjerneskud meget højt oppe. Ca. 4-5 kilometer oppe, men nej det fløj i zigzag og så op og ned til side til side. Meget underligt. Har aldrig set noget lignende, som så forsvandt med et glimt. Kunne slet ikke forstå, hvad det var, jeg så. Er sikker på, det var en ufo, for det ikke første gang, jeg oplever det. men 3 gange i mit liv. På samme måde, det er meget svært at forklare det skrifligt.


Ulvedal Plantage - 27. juli 2010
Tirsdag aften ved 20:37 kommer mine forældre og jeg kørende ad vejen (186) fra Skive mod Kjellerup. Efter Ulvedal Plantage ser jeg et brun rundt objekt på himlen, hvori solen laver genskin. Jeg noterer klokken (fra instrumentbrætter i bilen, en Opel Vectra 2.1). Objektet minder om en luftballon. Jeg fører bilen, og gør min far, som sidder ved siden af mig og min mor opmærksom på objektet. Min far når aldrig at se objektet, men jeg ser den de gange træerne ikke står i vejen eller de mange højdeforskelle i landskabet. Jeg vurderer objektet til at være altid et stykke til højre for vejen. Jeg ser den indtil flere gange samme sted, meget stationær. Min mor ser objektet efter nogle minutter. Jeg bemærker ikke objektet til at være bevægeligt. Efter at have passeret forbi en vej, som går til Duelund (lokalitet), kommer der en lille skov og herefter forsvinder objektet. Vi kører ind i Kjellerup og ud i den østlige del af byen, hvor mine forældre bor. Vi kigger stadig efter objektet, m en det er ikke til at se.
Beskrivelse af objektet. Brun og rundt, genskin fra solen. Stationært. Ingen lyd eller lys. Vurderer objektet til at ligne en luftballon. Afstand er ikke til at vurdere.


5466 Asperup - 31. juli 2010
Vi var fire personer, der så, først en lyskugle tæt fulgt at en anden kugle. Der kom i alt seks kugler. De fløj lavt og hurtigt. Pludselig steg de op i en stor bue og forsvandt. Den sidste og 6. kugle fløj lidt lavere og mere uroigt, men den tog den samme kurs og forsvandt. Det hele forgik helt lydløst og hurtigere end en flyvemaskine. Det tog vel alt i alt nogle minutter. De kom fra øst mod vest - lige i kystlinien. Kuglerne var gule.


7900 Ø. Assels - august 2010
2 klare runde lys hang over vandet. Vi satte os, og i det samme som vi får os sat, fornemmer jeg og kikker op, noget flyver lydløs over mit hoved. Min mand ser det ikke, men vi opdager, at lysene ude over vandet er væk.
Samme nat oplever vores søn, at huset ligesom ryster og en mærkelig lyd. Vi vågner ikke, selv om han tænder alt lyset i huset. Dette fortæller han os næste dag, og jeg kunne fortæller om vores oplevelse, som han ingenting viste om.


8400 Ebeltoft - 3. august 2010
Ved samtale under middag observerede min datter en lysende kugle på himmelen. Alle gik ud på terrassen og så kuglen, som for over himmelen. Jeg nåede lige at tage et par billeder, ikke tydelige, men man kan da se, at der er et eller andet. Det tog ca. 35 sek. for kuglen at nå fra den sydvestlige horisont til den den østlige.
Den startede fra vest med stor styrke ca. 3 cm i diameter og svandt ind efterhånden, som den gik over himmelen og forsvandt i nordvest.


5500 Middelfart - 3. august 2010
Jeg var ude og lufte hund. Pludselig kommer der et orange kugleformet lys over himlen, rimeligt hurtigt, men jeg når at komme hjem og får min mand ud for at se det (han tror abselut ikke på ufoer).
Han kan ikke forklare, hvad det er. Vi ser den forsvinder, lyset går langsomt ud, efterhånden som afstanden forlænges. Vi vender os og vil gå ind.
Vi ser så to mere i samme retning dreje af lige over hovedet på os, meget tæt på syntes vi. Jeg ser i kikkert at den ene`s lys går ud, men jeg kan se silhuetten af den, stadig rund og større end lyset, den anden fortsætter, men den der er slukket og går ned bag nogle træer, tæt på.
Så vi tager bilen og kører i retningen af stedet, men ser intet..
Det var ikke fly, der var ingen lyd. Meget mærkelig at de to første holder samme højde og samme retning, mærkeligt at den sidste går ned.


5290 Marslev - 3. august 2010
Kraftigt hvidt lys zoomer op. (Tror først det er en satellit), men lyset zoomer kraftigt op i få sekunder, hvorefter det zoomer ned igen. Objektet bevæger sig herefter med nord og forsvinder. Det er lige som om en efterglød på en halogen pære, når den slukkes. Jeg mener ikke fart og kurs var ensartet. Jeg er 100% sikker på, det ikke var solfangerne på en satellit. Objektet stod stille, medens den lyste. Afstand efter mit bedste skøn er ca. 3000 m.

SUFOIs kommentar: Denne observation er efter al sandsynlighed forårsaget af et kraftigt lysglimt fra en såkaldt Iridium satellit. Disse satelliter er udstyret med særligt lysreflekterende antenner. Sollysets refleksion i disse antenner kan give anledning til observationer, hvor man i få sekunder kan se et lys med en lysstyrke som planeten Venus bevæge sig langsomt et lille stykke hen over himlen. Herefter dør lyset ud. I nogle tilfælde kan sollysets refleksion på overfladen af selve satelliten bevirke, at der både før og efter „lysglimtet“ kan ses et svagt lys.
Observatørens beskrivelse af fænomenets udseende passer med et Iridium-lysglimt. Denne forklaring bekræftes endvidere af, at der ifølge hjemmesiden www.heavensabove.com kunne ses et Iridium-lysglimt fra Marslev kl. 23:16:33. Lyset havde en lysstyrke af -3 magnitude og kun ses 20 grader over horisonten mod vest-nordvest. Tidspunkt og retning stemmer fint overens med observatørens angivelser.
Omtale af Iridium lysglimt på den engelske Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Satellite_flare


6100 Haderslev - 6. august 2010
Sidder henslængt i min lænestol og kigger på træernes blade udenfor i sollyset, mens jeg glæder mig over synet. Mellem bladene får jeg øje på en måge samt et objekt, som jeg først antager til at være et fly. Jeg ser at det bevæger sig meget langsomt. Det er ovalt og sølv-hvidt. Det ser ud til at være stort. Kalder på min kone, som sidder i sofaen, så hun kan verificere, det jeg ser. Hun ser det samme som jeg. Vi følger objektet, indtil vi ikke kan se det for hustagene mere.
Antageligt varer det 1-2 minutter. Der er solskin og blå himmel, så andre må have set noget i sammenhæng med denne observation.
Da jeg får øje på objektet, kommer det fra østlig retning set gennem bladene på træerne. Da det bliver fri af bladene på træerne, flyver det i vestlig retning, og forsvinder som sagt bag hustagene, da vi bor midt inde i byen. Vor vinduer vender mod syd.


7870 Roslev - 6. august 2010
Jeg var ude i min have sammen med tre venner, da vi pludselig ser en oval, sølvhvid, nærmest raketformet ting på himlen. Da vi bor i en lille by, kan vi se tingen i forholdsvis lang tid. Vi så en lignende ting omkring ti minutter før, men tænkte ikke videre over det. De fløj middelhurtigt over himmelen. De flyver begge fra nordøst mod vest.


5700 Svendborg - 6. august 2010
Der kom 3 gule lys som på med en god afstand som de træ prikker der er her . . .


8260 Viby J - 7. august 2010
Jeg stod på min mors altan og kiggede op i himlen mod syd, også kom der 6-7 klart-lysende store kugler flyvende fra vest mod øst. De var meget større end en stjerne. Da jeg så dem først fløj de på række, men så bevægede de sig mere ujævnt, ligesom mere op og ned. De fløj middel-hurtigt hen over himlen, også forsvandt de nærmest ind i himlen.


2600 Glostrup - 7. august 2010
Lysskær som lyste direkte ned, cirkelformet og ændrede derefter til firkant, lyset lyste direkte ned fra en meget høj „firkant“ et godt stykke i luften og var ligesom et kraftigt skær. Blev observeret fra en bakke et stykke væk, så størrelsen mv. kan ikke skrives. Andet kan ikke oplyses, blot et mere solidt input til jeres observationsarkiv. NB. Billede er taget, men det er fuldstændig hvidt.


6000 Kolding - 7. august 2010
Vi sad inde i stuen, da jeg så lyset fra et fly (troede jeg). Vi gik ud i haven, for lyset var usædvanligt stort.
Lyset kom fra nord, bevægede sig ret hurtigt mod syd, pludselig syntes det som om, det stod stille, men det har været fordi, det ændrede retning mod øst, derefter forsvandt det bag skyerne, alt imens, det blev mindre.
Min veninde, der var sammen med mig, betragtede fænomenet i en kikkert, og fortalte, det var rundt og orange som solen, og der stod stikflammer ud fra objektet, ligeledes som på en sol, eller som om det brændte.


6000 Kolding - 7. august 2010
Hændelsen finder sted på vores terrasse ved Fjordvej, Kolding. Vi sidder to personer sidst på aftenen og kigger ud over Kolding Fjord og observerer et orange A4-formet lysende objekt på himlen, som kommer mod os. Efter få sekunder forsvinder objektet som en lysende orange prik. Et af vidnerne beskriver formen som et vindue, den anden som et skjold. Vidnerne er usikre på om observationen er sket den 6. eller 7. august 2010.


5466 Asperup - 7. august 2010
Vi sad tyve personer, børn, unge og voksne, da en person observerede en lyskugle kommende ind fra sv i en vandret bane. Efter et kort øjeblik steg kuglen lodret op i skyerne og forsvandt. Kort efter kom yderligere to ildkugler fra samme retning, også de forsvandt op i skyerne.
Kort før kl. 22.00 fulgte den fjerde kugle med nøjagtig den samme rute.
Nogle voksne hævdede efterfølgende, at de observerede en mørk prik forsvinde i nø retning. Måske en pose/faldskærm fra en nødraket. Der observeredes ingen støj eller ildhale efter kuglerne, der havde størrelse som lyset i et trafiklys.


5672 Broby - 7. august 2010
Ildkugle dukker pludselig op over trætoppe, angiveligt omkring 1-2 km væk. Bevæger sig med omkring 10 m/sek opad, og drives i vindens retning, svag vind. Flakker lidt, men stiger jævnt hurtigt. Bliver mindre og mindre efterhånden som den stiger opad, og forsvinder ind i skyerne efter ca. 10 min. Tvivler på det er en nødraket, da den ikke vil opføre sig sådan. Tænker det kan være et fysikforsøg/spøg. Håber flere har set den/det.


2635 Ishøj - 7. august 2010
Vi var til 30-års fødselsdag/havefest i Ishøj sommerby i går aftes, hvor vi så nogen besynderlige lys, som vi havde lidt vanskeligt ved at identificere.
De bevægede sig rimelig hurtigt en ad gangen henover himlen med en vis afstand imellem sig.. Der kom vel sagtens omkring 10-14 lys (hvide lys) efter hinanden uden at tælle dem godt nok.
Til at starte med troede vi, det var helikoptere, men kunne ikke høre en lyd, selvom det var en vindstille og klar aften. De forsvandt som en stearinlys-væge ulmer væk..
Selskabet kom med flere mulige bud, men har ikke været i stand til at få bekræftet, om det også har været én af disse.. bl.a. at det skulle være vejr-balloner, men hvorfor så mange, og hvorfor med lys på.. nogen mente, at der endvidere forekom korte glimt af grønne/røde lys-glimt.. men det det var ikke fly, de kommer ikke så tæt på hinanden. Vi mente heller ikke, at det kunne være svævefly, slet ikke så mange og så om natten.. svævefly flyver såvidt jeg ved også mere i fugleflugt-baner, og ikke helt så præcist lige linier, som disse objekter.
Jeg er desværre ikke så godt kendt i Ishøj, så jeg kan sætte en retning på, men de kom i en hale efter hinanden et hvidt lys pr. „objekt“, og de kom i ca. 2 - for mig at se - lige linier.. og med et nogenlunde ens interval imellem sig.
Virkede heller ikke som en øvelse af fly.
Lysene forsvandt, som om de blev
slukket
efter et stykke tid, og så var de væk.
Håber evt. herigennem at få løftet sløret for, hvad det var, vi så i går aftes. I selskabet var flere med militær-baggrund, og de havde ikke nogen kvalificerede gæt på fænomenet.
Husker ikke det nøjagtige tidspunkt, men mener det var i ca. ½ times tid mellem 22:30 og 23..


2630 Tåstrup - 7. august 2010
Lørdag den 7. august om aftenen kl. 22.35, sad vi sammen med nogle venner på vores terrase i Høje Tåstrup ved København.
Bedst som vi sad og snakke om løst og fast, bemærkede undertegnede noget, jeg først troede, var et af de sædvanlige fly på indflyvning mod Kastrup Lufthavn. Det var et skarp lys, som landingslys på et fly under take-off eller indflyvning, der bevægede sig fra nordvest i retning mod sydøst. Jeg er fly-entusiast, så jeg holder altid et vågent øje når flyene kommer tæt ind over os. Men pludselig bemærkede jeg endnu et lys bagefter det første objekt, og tænkte, at det var mærkeligt, at to fly på samme indflyvningsrute var så tæt på hinanden.
Jeg sagde så til de andre ved bordet, at der er noget galt her og alle kiggede nu op og så det samme som jeg. Objekterne bevægede sig ganske langsomt, nærmest som et fly under indflyvning, men fuldstændig lydløst. Lyset blev skarpere og skarpere, og objekterne nærmede sig hinanden. Da de var tættest på os, begyndte det ene objekt at tage lidt fart og gik højere op, mens det andet fortsatte ud i horisonten mod sydøst og forsvandt hurtigt. Det andet kunne ses et stykke tid, mens det hurtigt forsvandt opad på himmelen.
Vi har efterfølgende ventet, at andre havde set fænomenet, men det er der tilsyneladende ikke. Dog sad vores naboer også ude, og vi bemærkede, at de også så lysene, da de udbrød: „Hvad fanden er det for noget“.
Objekterne bevægede sig så langsomt til at starte med, at vi kunne hente kameraet og tog et par billeder, der ikke er specielt gode. Men man ser lyskuglerne sammen på det ene foto. Det andet viser kun den ene.
Undrer os meget over, at det var så lokalt at andre ikke har bemærket dem. Vejret var lidt diset, men lysene var tilsyneladende under skydækket.
Kuglelyn eller stjerneskud var det ikke. Hvad det var er vi naturligvis ikke klar over.


9870 Sindal - 7. august 2010
Jeg vil gerne høre, om der ikke er andre, der har set det fænomen, min hustru og jeg så lørdag den 7. august kl. 22.30.
Vi sad på vores hyggelige terrasse og nød et glas vin. Min hustru havde lige tændt et par lys, da hun bemærkede, at der ikke var ret mange stjerne på himmelen. Da jeg skulle til at kommentere dette, opdagede vi en stor cirkelrund kugle på vej mod os. Den lyste MEGET kraftigt orange og lidt gult.
Den kom nærmere og nærmere og vi var dybt optaget af dette fænomen. Pludselig stod den stille et par minutter, hvorefter den i ryk trak til højre for os - til venstre for fænomenet. Efter tre til fire ryk stod den igen stille for derefter MEGET hurtigt at „flyve væk“ og den forsvandt i horisonten.
Vi har naturligvis gransket om, dette kunne være et fly. Det er udelukket, for så skulle det have været i brand, og ville falde ned. Det kunne heller ikke være nordlys - for det er ikke blot en kugle, og det lyser heller ikke så kraftigt.
Min hustru og jeg er overbevist om, at dette var en ægte UFO, men der må være flere, der har set dette fænomen.


3450 Allerød - 7. august 2010
Jeg stod i min have og røg en smøg, da jeg pludselig så en stor kugle komme flyvende. Den fløj hurtigere end et fly og var helt lydløs. Da jeg ikke kunne se den mere, kiggede jeg tilbage derfra, hvor den første kom, og så 2 mere, og sådan blev det ved i ca. 20 min. Der kom måske 50 af dem.
Vi filmede det på mobiltelefonen, og tog billeder med digitalkamera. De fløj alle sammen samme rute, og samme højde. De var alle sammen samme størrelse på nær en, som var måske dobbelt så stor. Det virkede som om den fløj tættere på, og ikke helt samme bane som de andre, men endte alligevel med at flyve samme kurs som de første, og forsvandt derefter ud i horisonten. Det sluttede med at jeg ikke kunne se dem mere, fordi de blev blokeret fra mit synsfelt af træer og tage.


9800 Hjørring - 7. august 2010
Vi var på vej fra Sindal til Hjørring, da vi ved rundkørslen kan se en kæmpe orange oval-lignende kugle hænge lige over rundkørslen.
Først troede jeg, det var var et fly, der var sat i brand på en måde, så kontaktede alarmcentralen, der selvfølgelig intet kunne gøre, førend vi vidste hvad det var.
Der var ingen lyd ved det overhovedet, og lige pludselig begyndte det at bevæge sig stille og roligt, og senere blive mindre og mindre, indtil det til sidst forsvandt.
Det lignede mest af alt et brændende objekt, men fuldstændig uden lyd. Min kæreste og jeg så det fra vores bil, men vi lagde mærke til nogen stykker, der var stået ud af deres bil for at se det.


4330 Hvalsø - 7. august 2010
Vi var på vej fra toget på Hvalsø station, og går op ad Hyllebjerg, da jeg kigger ud over en græsmark som ligger på højre side, der står 6 gul/orange lys op, og jeg siger til min veninde, at de har sat lys på kranen. Hun mener ikke, der er en kran.
1 min. senere er der kommet flere lys op fra horisonten, og der er ca. 20 lys. De kommer op som en oval figur og slukker, når de kommer op i ca. 45 grader... og forsvinder.
Vi går ud på græsmarken og kigger på dem, da vi så ikke bliver generet af lamper fra gaden. Der kan vi så se hvide, runde kugler, der flyver med meget høj hastighed og en svag brummen hen over himlen. De fløj fra 45 grader højde NV til 45 grader SØ på ca 30-40 sekunder ...


3460 Birkerød - 13. august 2010
Kommer kørende fra birkerød mod Blovstrød og ca. 500 meter før, man kan dreje til venstre mod Høvelte kaserne, var der pludselig en kraftig grøn lysstråle, der flakker rundt på vejen lige som en laserstråle. Først i modsatte vejbane og så lige over i vores bane.
Jeg forsætter mod Blovstrød, men kan se den grønne stråle i bakspejlet, og den forsætter med at flakke rundt. Den kommer lodret ned, og der er ingen fly i luften at se, og det kan ikke være fra noget højtliggende, hvor evt. man kunne lave noget sjovt fra. Jeg så det mindst 30 sek. i bakspejlet, og drengene sad og så bag ud. De kunne heller ikke se hverken fly eller noget, men den grønne lysstråle ligesom om søgte noget.


2730 Herlev - 13. august 2010
Vi sad i vores gård og drak aftenkaffe, da der kom en gulorange kugle/lys, som vi først troede var en flyver, men der var ingen lyd, og den fløj i forskellige retninger, som en flyver ikke kan. Den stod stille på himlen og pludselig fløj den langsomt tilbage ad samme rute, som den var kommet.


3300 Frederiksværk - 13. august 2010
Fredag sen aften, nok ved 23:00-23:30 tiden, ligger min kæreste og jeg i sengen og kigger på stjernerne. Vi bliver fanget af to stjerner. De ligner i hvert fald på en prik (haha) stjerner, de er lige så „utydelige“ og lyser på nøjagtig samme måde - dvs. ikke kraftigt og kunstigt og ingen blink. Eneste forskel er, at de bevæger sig. Hurtigt - ikke satellitfart.
De er til at starte med helt parallelt med hinanden og bevæger sig med præcis samme hastighed.
Efter at have tilbagelagt en vis afstand kommer de tættere på hinanden, og pludselig er det som om, de leger med hinanden, tæt på hinanden, længere fra hinanden, rundt om hinanden. De forsvinder fra vores synsvinkel bag nogle træer efter omkring ti minutter.


3400 Hillerød - 13. august 2010
Jeg har her til aften siddet i min have og kigget på stjerner. Lige pludselig får jeg øje på to stjerner, som jeg mener bevæger sig. Men det kan jo ikke passe. Kigger rundt på himlen, og vender så blikket tilbage. Jo de har 100% flyttet sig på himlen. Men deres afstand er stort set den samme. Det virker også som om, de „skyder“ mod hinanden. Men om det er mit syn, der driller på det punkt, ved jeg ikke. Men det er meget langt ude. Jeg kan kun se de to „stjerner“, når alt lyset er slukket omkring mig.
Jeg ved ikke, om det er ufoer eller, hvad det er, men jeg er 100% sikker på, at de to stjerner har rykket sig på himlen, og at alle andre stjerner „stod stille“.
Jeg kan stadig se dem efter 30 min., så jeg ved, at det heller ikke bare er to stjerneskud.


2400 København NV - 14. august 2010
Den var boomerang formet, og der var ikke noget lys på. Den bevægede sig langsomt, men så den kun kortvarigt, da jeg ikke havde frit udsigt til himlen. Men jeg er helt sikker på, hvad jeg så!
Håber der er andre, som har kigget op og set det samme i nat, da der er varslet mange stjerneskud??


6840 Oksbøl - 14. august 2010
Jeg og nogle venner havde haft en grillaften i Ballonparken. Vi havde pakket sammen og var på vej over plænen, da vi så lyset komme fra nord. Vi kunne med det samme se, at det ikke var fly e.lign., da der kommer en del fly trafik pga. øvelseterrænet og trafik ud i nordsøen, Billund Lufhavn.
Der var ingen motorstøj og blinkende positions lys. Jeg iagttog emnet. Hvis det var et militært fly, havde det en anden blinksekvens og bevægede sig over skyerne. Højden kunne ikke fastslåes, da det er meget svært at gøre det i mørke.
Vi mente, at det kunne være en ballon eller komet, men underlig var det.


9900 Frederikshavn - 14. august 2010
Var lige gået i seng, men hørte et par lyde udenfor og ville lige tjekke ved at kigge af min hoveddør, som vender mod øst. Fik med det samme øje på et objekt med et meget skarpt lys komme flyvende ind over centrum af Frederikshavn. Lige over mit hus.
Lyset bestod af 3 til 4 eller flere kraftige lys på række i flyveretningen. Jeg kunne ikke se objektets form, men kun placeringen af lyset på denne række. Lyset var gult over i det orange. Der var overhovedet ingen lyd. Højden vil jeg antage som noget lavere end indenrigsfly, nærmere lidt højere end et sportsfly flyver i. Hastigheden var rolig og stabil, men svær at bedømme, da jeg ikke kunne se størrelsen på objektet og den nøgagtige højde. Så ud som om det stod lidt stille ud mod vest, men var svært at bedømme. Der var ingen blinkende lys som på alm. fly, kun det meget kraftige nedadlysende gule lys.


8800 Viborg - 15. august 2010
Jeg stod på min altan og kiggede på den klare nattehimmel, da jeg pludselig ser 4 lys passere på himlen foran mig. De startede ud som i en formation af en rhombe eller firkant, men begynde at zig zagge imellem sig og flyve på tværs meget hurtigt.
Jeg er ikke god til beskrive nattenhimlen, men kan dog sige, at de passerede lige over Karlsvognen, før de fløj over huset og ud af syne. Jeg kunne ikke umiddlebart høre nogen motorlyd. Det, som jeg umiddelbart fandt pudsigt og får mig til at anmelde denne observiering, var den måde de bevægede sig på. Altså på tværs af hinanden i meget høj fart.


4000 Roskilde - 15. august 2010
Jeg så fra min altan noget, jeg først tænkte, var et fly, fordi der samtidig var flystøj, men lyset var alt for kraftigt til at være et fly - i såfald var der ild i flyet. Ved nærmere observation kunne det afgøres, at lyd og objekt ikke hang sammen.
Jeg så mod nord i retning af Roskilde Domkirke, et ildkuglelignende objekt komme fra øst og bevægende sig mod vest med en hastighed hurtigere end et fly. For at følge objektet løb jeg ind i stuen for at se det fra mit vindue, der vender mod nordvest.
Objektet forsvandt bag husene på den anden side af gaden. Derefter gik jeg igen ud på altanen, og så kom der endnu en ildkugle, mage til den første, henover himlen i samme retning. Det var som om, man kunne ane en skive opad bagom lyset/ilden.


8660 Skanderborg - 18. august 2010
Jeg stod og prøvede, om jeg kunne se nogle stjerner, da jeg pludselig så en lysende kugle foran en sky i en nærmest sydlig retning. Jeg tror, at den var 5-6 grader over horisonten.
Lidt senere så jeg en anden lysende kugle næsten lige under den første. Jeg prøvede at tage nogle billeder af dem med min mobil, men kameraet var ikke godt nok. Så var det som om, at den øverste kugle lyste mod højre, så det så ud som om, at der var ild i den. Jeg prøvede igen at tage et billede, men da jeg kiggede igen var de væk.


5000 Odense - 20. august 2010
Havde en vild mærkelig og faktisk lidt skræmmende oplevelse i går... Skulle køre datteren på banegården, da hun skulle på tur med en masse andre, og mens vi venter på deres bus... ser vi et stort og faktisk skarpt lys på himlen... det kommer fra en retning og flyver tværs over... så kommer der en mere og så 2 og så en og en og en og og og 2 og 2 og 2 og til sidst én mere...
Vi holdt op med at tælle, men der kom mindst 10-15 stykker og de var totalt lydløse... man følte sig overvåget/invaderet på en måde... og selvfølgelig tog ingen af os billeder... vi stod bare og gloede op på det med stor forundring... hvad var det... skræmmende fornemmelse/oplevelse.
Men har lige set at andre har oplevet nøjagtigt det samme og taget billeder, men det er på andre datoer og steder i landet... tjek tv2 vejret http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fvejret.tv2.dk%2Fartikel%2Fid-32768177.html&h=7c449 ... det var nøjagtigt hvad vi så og oplevede igår.... hvad er det????


4874 Gedser - 21. august 2010
Vi sidder i sandet på Gedesby Strand. Månen er mod syd af og til delvist synlig gennem skyerne; på havet langt ude spejler den sig i vandet. Pludselig ser vi et diffust og lidt blegt orange lys nær horisonten. Det minder om et sløret Skt. Hansbål langt borte. Det fylder vel kun en halv månediameter. Med et ændres lyset til et skarpt orange glimt og forsvinder så. Da der ikke beskrives nogen skibsbrand i pressen, vælger jeg at informere SUFOI. Vi prøver at forklare hændelsen med reflektion af lyset fra fyret i Gedser, som netop udsender et orange lys men er ikke tilfredse.


2000 Frederiksberg - 21. august 2010
Mit øje fanger noget, der bevæger sig på himlen. To lysende objekter bevæger sig over himlen. Der er ingen lyd. Det er klart vejr. Der er tydelige stjerner. Højden er, hvad jeg vil kalde under et lavt skydække. Dette kan jeg konstatere kort efter, hvor nogle lave skyer driver i samme retning. Kort efter kommer yderligere tre objekter! I alt kommer der 12-15 objekter en, to eller tre sammen. For tre til fire af dem er der noget der minder om en udstrækning af det orange lys, der drejer rundt, som om det søger. Udstrækningen af denne udstrækning er af samme størrelse som objektet.


4700 Næstved - 21. august 2010
Min kæreste er ude på vores terasse, og hun kommer ind og vækker mig. Hun fortæller, at der er noget, jeg skal se. Vi går ud, og hun peger op i luften. Der kan vi se et meget kraftigt gult/orange objekt flyvende langsomt og konstant fra sydvest mod nordøst henover Næstved by. Længere ude i horisonten kan vi se yderligere to objekter i samme farve og hastighed komme hen imod os. Da objekterne passerer os, kan jeg skimte en meget uregelmæssig blinken bag det kraftige lys.
Der er ingen lyd overhovedet. Det er svært at antage, hvor højt de er fløjet. Det virker umiddelbart som om, at de har samme højde ud fra deres størrelser at dømme. Desuden flyver de under skylaget som er gældende på det tidspunkt. Hastigheden vurderes til at være den samme som i en en-motors propelmaskine. Desværre har vi ikke det bedste udsyn i den retning, de forsvinder i, da vores terasse er overdækket.


1902 Frederiksberg C- 22. august 2010
Jeg gik hen til mit sydvendte vindue for at trække gardinerne for og opdagede med det samme et par orangelysende objekter, som svævede lydløst (jeg åbnede straks vinduet) hen over himlen fra sydvest mod nordøst. Jeg bor på fjerde sal og har stort udsyn til himlen på begge sider af mit hus!
Det mindede mig i første omgang om de papirsballoner med et lille lys i, som man sender op i Østen ved bestemte lejligheder. Men jeg fandt dog ud af, at det var det ikke! Der kom i alt en ca. 20 stykker, jeg talte dem desværre ikke. Jeg var alt for optaget af at gå frem og tilbage i min lejlighed for, at se dem dukke op i sydvest og forsvinde i nordøst i et let skydække der.
Ret hurtigt kom jeg i tanke om at jeg havde en fuglekikkert liggende af ret god kvalitet. Jeg fandt den og rettede den mod en af objekterne og kunne således observere, at objekterne bestod af en cirkel som bevægede sig ligesom på højkant, og i denne cirkel var der en masse lysende punkter, som nærmest så ud som elpærer, der var tændt, dog var lyset meget stærkere!
Kl. ca. 00:29 var det slut, der kom ikke flere!! En meget sær oplevelse og meget smukt så det ud! Hvad mon det var?


4060 Kirke Såby - 23. august 2010
Inde for 15 min kom der ca. 20 „flyvemaskiner“. I en højde af ca. 3-400 meter de kom i par af to og to, men ikke i en bestemt formation.
Der var ingen lyd, og det var kum det røde lys der kunne ses. Har taget et par billeder af det, men der vises ikke noget tydeligt!


3460 Birkerød - 23. august 2010
Jeg observerede en raketaffyring stik øst, og vel vidende om det forestående danske raketforsøg, tog jeg det for givet, at raketten nu var affyret. Men det undrer mig meget, at der intet har været herom i nyhederne. Er i bekendt med en affyring?


4850 Stubbekøbing - 28. august 2010
Jeg har taget to billeder af en 2-mastet skonnert på Østersøen. Den sejlede ca. 1km fra kysten ud for Hesnæs i dag mellem kl. 13.08 - 13.10. Billederne er taget fra to forskellige steder/positioner med ca. 100-150 m afstand fra hinanden.
Det er der såmend ikke noget specielt i, men der er nogle pletter/prikker på himmelen på begge billeder ca. 45 - 50 grader over skibet! Jeg ikke rigtigt kan finde ud af, hvad det er!
Har i et bud på det??
Jeg har lagt det bedste af billederne op her inde i min billedmappe! http://www.24.dk/group/snebamsensluftigehjrne/forum/thread/2145048/0
Samt de bedste som jeg har kunne lave!
Jeg mener de prikker er for store til at være fugle!
Jeg har først set dette, da jeg tømte kameraet for billeder har i et bud??


5672 Broby - 28. august 2010
Under en sammenkomst på adressen Assensvej i Nørre Broby, skulle en af de tilstedeværende hente en jakke i sin vogn, men kommer pludselig tilbage til selskabet og udbryder: „Hvad pokker er det?“. Da han lyder opskræmt, går alle ud på gårdspladsen og ser følgende: Syv objekter svæver hurtigt over himlen - lige over vore hoveder. Vi anslår afstanden fra os til 10 km og indbyrdes afstand til ca. 1 km. Der var ingen lyd fra objekterne.
Straks ringer anmelder til Billund Lufthavn, hvor der ikke var nogen, der svarede telefonen. Derefter ringede jeg til Beldringe, hvor jeg talte med den vagthavende i tårnet, han havde dog ingen plausibel forklaring på vore iagttagelser.


2730 Herlev - 28. august 2010
Der kom 5 - 10 stk. over himlen. Ved ikke, hvad det var, men ikke noget normalt.


2800 Lyngby - 28. august 2010
6-10 meget klart lysende „emner“ bevægede sig ret langsomt over nattehimlen med nogenlunde samme fart, men med indbyrdes varierende afstand og helt lydløst. Ingen blinkende lys ( som på fly ).


2800 Kgs. Lyngby - 28. august 2010
Inden for 15 min. kom der ca. 20 „flyvemaskiner“, i en højde af ca. 3-400 meter. De kom i meget spredt formation, der kunne ses ca. 8-9 stykker på sammen tid.
Der var ingen lyd, og det var kum det røde lys, der kunne ses. Passerede månen og forsvandt.


2830 Virum - 28. august 2010
På en aftengåtur ser jeg pludeslig 6-7 klart lysende objekter, der bevæger sig langsomt over himlen. Jeg står på en forholdsvis mørk vej og ser dem tydeligt på en klar himmel. De er helt røde. De blinker ikke og bevæger sig i nøjagtigt samme tempo over himlen.
De fire forreste objekter danner en firkant. Efter de fire forreste er der først et par objekter mere. Men flere følger. I alt vil jeg tro, at 15 ens, knaldrøde objekter passerer på en lang række med forholdsvis store mellemrum.
De kom ind sådan ca. fra syd-vest, og jeg vil tro, at de befandt sig over Bagsværd/Buddinge. De beskrev nærmest en cirkel, som om de fløj rundt om København. Jeg gætter på, at de befandt sig et par kilometer oppe.
Herude i Virum/Sorgenfri er vi vandt til at se fly under indflyvning til Københavns lufthavn. Disse objekter har intet til fælles med den sædvanlige fly-trafik, og der var heller intet der tydede på, at de skulle lande. Da det er en ret stille aften, er jeg meget sikker på, at der ikke var nogen lyd fra objekterne. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at andre må have set det samme syn. Og der er sikkert en fornuftig forklaring på det. Men da jeg aldrig har set noget ligenende, er jeg nysgerrig, og vil gerne fortælle jer om det også. Spændende hvad det var!


2880 Bagsværd - 29. august 2010
Vi var 5 personer, som observerede noget uforklarligt på himlen. Prøvede at tage billeder med mobilerne i mørket, men blev bare til små prikker.
Der kom ca. 20 (ikke talt op) lydløse objekter flyvende langsomt mod syd, de var inden for atmosfæren, faktisk ikke så højt oppe. - Vi kender ikke til jeres grad-system, så det kan vi ikke specificere. De fløj over Bagsværd Sø, kom fra Furesø-området (nord) og fløj langsomt mod syd. Vi stod for enden af Søvej, Bagsværd.
Først troede vi, at det måtte være nogle som havde sendt en masse balloner op, men de fløj meget hurtigere. De dannede formationer og stod ind imellem stille og fløj videre for til sidst at blive mindre og forsvinde (mod syd).
Objekterne var lysende orangerøde - delvist runde. Kan tegne formen, men det kan jeres indberetning ikke... Lidt som vandmandsform - flade i siderne, men runde i midten. De var meget lysende, svævende, flydende, rolige, alle mod samme retning. De skiftede ikke retning på noget tidspunkt, andet end de forreste dannede - i en flydende bevægelse en slags formation, som kunne ligne et stjernebillede.
Vi ringede 2 gange til 118 for at få telefonnummer til SUFOI, men de oplyste begge gange forkert nr. Så indbetningen sker først 45 min. senere.
Kan I oplyse, om I kender til en naturlig forklaring, måske fra andres observationer, vil vi meget, meget gerne have en forklaring, send gerne en e-mail eller ring på oplyste kontaktinformationer.


8200 Århus N - 29. august 2010
4 lysende hvide aflange tingester flyver fra vest mod øst, i en legende glidende, men hurtig bevægelse. De flyver i en samlet flok, der er meget klar lys i dem, intet blinkende. Stille og rolig glidende bevægelse hen over nattehimmelen, men under stjernehøjde, altså ca. 45 grader.


3520 Farum - 29. august 2010
Jeg var i gang med at lægge mig til at se en film, da jeg så et skarpt orange lys over nogle bygninger, som man kan se fra min sofa, gennem glasdøren til min altan. Jeg kunne se noget, der lignede „baglygter“ på et flyvemaskine, og et fjerde lys til højre for de 3.
Lige pludselig starter „flyvemaskinen“ med at dreje i cirkler!!! Enten var det en kæmpestor flyvemaskine, som var lige ved at falde fra himlen, eller var den også alt for tæt på (da lysene var lidt langt fra hinanden). Men hvordan skulle en så stor maskine dreje så hurtigt? Og hvorfor kunne jeg ikke høre dem, da jeg var gået ud på altanen?
Så kom der det 5. og så det 6. lys. Nr. 2 og 3 blev ved med at dreje, og så forsvandt nr. 1 bagved et sky. Så gjorde nr. 2 det samme, og bagefter nr. 3 og nr. 4. Så forsvandt nr. 5, mens nr. 6 blev hængende der, uden at bevæge sig.
Efter 15-20 sekunder forsvandt det sidste lys bag det samme sky. Jeg prøvede at tag video med min gamle mobil, men alt, hvad man kan se, er lyset fra et vindue i den bygning „under“ lysene. Underligt og mystisk var det!!!


4800 Nykøbing F - 30. august 2010
Der flød 7 missil lignende tingster over en skole, jeg stod og kiggede ud af vinduet, og da jeg så dem, tænkte jeg, at der måtte komme øredøvende kæmpe lyde med alle de maskiner, der kom intet.
Først efter et stykke tid tænkte jeg, at flyvemaskiner plejer og larme, og at det her faktisk ikke havde noget med flyvemaskiner at gøre, der var ingen vinduer, det lignede missiler. Jeg har spurgt alle i området, om de har bemærket noget, men ingen, jeg har talt med, har set noget.
Jeg taler med en ven og siger, at jeg tror jeg er lidt tosset i hovedet og fortæller om min oplevelse, hvor han fortæller at en af hans kammerat har set 3 orange røde tingster i sammen by ved aftens tid. 2 af dem forsvinder pludseligt, men kommer tilbage, og han har forsøgt at optage det på sin mobil, dog ved jeg ikke om der er kommet noget ud af optagelsen.


3660 Stenløse - 30. august 2010
Da jeg kikker ud af køkkenvinduet, der vender mod NNØ, ser jeg et lys, der fanger min opmærksomhed, da det ligesom pulserer, - og „kommer mod mig“. Jeg lægger mærke til, at det er skyfrit. Et fly passerer højere oppe. Et andet længere nede.
Lyset bevæger sig op, for derefter at glide mod Ø, så nedefter, igen mod N. Med et er der to lys, der følger hinanden. Et træ dækker lysene, så jeg går til et andet vindue i køkkenet, slukker lyset, og ser begge lys.
Jeg løber udenfor, hvor lysene nu glider lidt frem og tilbage, og ser så lysene glide mod hinanden, og så pludselig er det ene ovenover det andet, - lodret. Blot nogle sekunder efter, glider de til hver sin side.
Jeg løber ind for at hente kikkerten og kalder på min mand, om at der foregår noget mærkeligt på himmelen. Vi ser begge nu et lys, der nu glider mod N. Skyer er ved at dukke op fra nord, og lyset forsvinder der.


9000 Aalborg - 31. august 2010
Jeg gik ud i vores lille baggård for at ryge en smøg, før jeg skulle i seng, da jeg ser noget, jeg føst tror er et stjerneskud dukke frem bag nabohuset (mod vest). Den forsætter i en kurs, som jeg vil mene, er vandret over nattehimlen, til den bliver væk bag et andet hus (syd-øst).
Selve objektet, jeg så, bevægede sig meget stærkt ca. 1/3 af den hastighed, man nomalt ser et stjerneskud med. (Jeg har tidliger set stjerneskud, der varede 3-4 sekunder og er rimelig sikker på, at det ikke var det, jeg så).
Objektet, som jeg så det, så for mig ud til at have eller være sammensat af 2 eller 3 lys og havde hvad, der så ud som en hale efter sig.


2650 Hvidovre - 31. august 2010
En stor lysende stjerne, som næsten stod stille, men pludselig bevægede sig stille og lydløst mod sydvest. Jeg kaldte på min far, som så, at den bevægede sig hen over himlen og forsvandt i disen. Den bevægede sig ganske vist mod Kbhn. Lufthavn, men uden at sige en lyd og med kraftigt lys bagudvendt. Det var ikke landingslys. Lyset var på størrelse med en lille ært i udstrakt arm.


 
 
Den lille projektør på toppen af Erhverspark Lollands bygning i Holeby, lavede ravage på den lollandske nattehimmel i forbindelse med kulturarrangementet „Lys over Lolland 2010“.
Foto: Ole Henningsen
4840 Nørre Alslev - 31. august 2010
Min mand kørte ved Øster Kippinge på Falster på vej mod Guldborg kl. 22.50. Han ser noget lys på himlen der flyver foran bilen ca. 1 km oppe, det svinger fra side til side over vejbanen. Det svinger sådan hele vejen fra Øster Kippinge og til Sakskøbing, hele tiden over vejbanen. Han møder andre bilister på turen, som tilsyneladende også har observeret dette fænomen, da 2 bilister blinker med lygterne til min mand.
Min mand kommer hjem, og vi går begge udenfor for at se dette mystiske lys. Det flyver hurtigt rundt i rundkreds både den ene vej og den anden vej, samt krydser også over sin cirkelformede flyvning. Vi kan følge det på himlen indtil kl. 23.35, hvor det forsvinder ud i horisonten syd over Sakskøbing.


SUFOI's kommentar:
Den pågældende havde jeg modtaget et telefonisk opkald om samme fænomen, som jeg fra min bopæl på Vestlolland kunne iagttage i sydøstlig retning. Jeg kunne samtidig også med mellemrum se, at der var tale om en eller anden form for projektør, hvor lyskeglen belyste lavthængende skyer på forskellig vis.
Dette gav ind imellem illusionen af, et eller flere diffuse lys, der fløj rundt på himlen.
Dette meddelte jeg den ene observatør, der efterfølgende svarede:
„Det var også vores tanke, at det kunne være projektør. Men hvordan forklarer det, at min mand ser det ved Øster Kippinge på Falster ca. 50 meter foran sin bil hele vejen hjem til Sakskøbing ?“

Nysgerrigheden og efterforskningstrangen vandt, da jeg så aftenen efter igen ved 22-tiden gik udenfor og igen fik øje på lysfænomenet på sydøsthimlen.
Jeg var ikke i tvivl, men ville have dokumentation.
Jeg startede fluks min bil og fandt til sidst årsagen til lysshowet:

Midt i Holeby på Sydlolland hos Erhvervspark Lolland stod en lille projektør på taget af bygningen og sendte den nydeligste lyskegle op på nattehimlen.
Selve lyskeglen ses kun, hvis der eksempelvis er lidt fugtighed i luften.
Ellers er det kun et diffust rundt lys, der ses fare rundt og oplyse skyerne i forskellig højde afhængig af sigtbarheden de enkelte steder.
Hvordan kan man så opleve det som noget meget nært på?
Alle vore undersøgelser i SUFOI viser, at det egentlig er umuligt at bedømme den korrekte afstand til et lys i nattemørket.
Jeg oplevede selv for 10 år siden en mørk vinteraften ved Nørreballe på Midtlolland at observere „et brændende fly“ flyve hen over vejen kun maks. 1500 m foran min bil.
I virkeligheden viste det sig efterfølgende at være nedfaldende rumskrot, der brændte op i atmosfæren over Jylland 150 km borte.
Så selv en erfaren observatør, som jeg trods alt anser mig selv for, kan blive taget grundigt i skægget.


2730 Herlev - 02. september 2010
En orange/rød kugleform, ingen lyd. Bevægende sig fra nord mod syd og med en hastighed, der nogenlunde svarer til et fly under landing og i konstant højde i en meget lige bane. Så ud som om den kun var ca. 1 km oppe og ca. 5 km væk fra mig (Sikkert synsbedrag). Størrelsen svarede ca. til en enkrone holdt ud i strakt arm. Forsvandt ikke ned i horisonten, men forsvandt fra himlen pludseligt efter, at den var kommet langt væk fra mig. Kunne se den i ca. 4 minutter.
Jeg bruger megen tid med at kikke på nattehimlen og ser næsten hver gang flyvende satelitter højt oppe og ved godt, at de kan skinne meget og forsvinde pludseligt, når solen ikke skinner på dem længere, men dette har jeg aldrig set før, og som sagt så den ud til at være tæt på.
Der må være mange, der har set den, for den lyste meget op på den stjerneklare nat. Det var HELT SIKKERT IKKE en flyvemaskine. Den må helt sikkert også kunne ses fra Kastrup lufthavn, da det var ca. i den retning den til sidst forsvandt.
Håber meget på en forklaring.


8700 Horsens - 02. september 2010
Min kæreste og jeg var ude og lufte hundene på Tordenskjoldsgade ved skaterarealet over for 10. klassescentret. Vi sidder på bænken og lader hundene lege, så de kunne blive kørt trætte, inden vi skulle hjem i seng.
Efter og at have siddet og snakket lidt, ser jeg et stjerneskud, og vi begynder at kigge op på nattehimmelen for at se, om vi kunne se flere, da det var stjerneklart. Vi spotter fly, satellitter og ser et par enkelte stjeneskud mere, da jeg pludselig ser en ting, der minder om en satellit bare meget større, og som bevæger sig ca. 4-6 gange hurtigere.
Jeg når at pege op på himmelen, og min kæreste ser også denne satellit-ligende ting. Den var meget klar og uden blink, så et fly er udelukket, og et stjerneskud var det heller ikke, da jeg har set mange stjerneskud i løbet af mit liv. Min kæreste har også set en del af disse, så stod vi der og havde begge aldrig set noget ligende på himmelen. Den var rund, men samtidigt lidt firkantet, og den fløj helt lydløst med en fart der minder om et jagerfly, måske lidt hurtigere, men uden blink.
Satellitter plejer at være rimelig små og bevæger sig ikke så hurtigt, så dem kan man følge i rigtig lang tid. Så hvad har det været, vi har set?
Den kom ud af ingenting og fløj henover himmelen fra øst mod vest for nærmest og flyve væk, altså ud i rummet og forsvandt.
Jeg har aldrig set noget, der lignede eller mindede om min observation, og min kæreste har heller aldrig oplevet noget, der kunne ligne det vi så....


2610 Rødovre - 03. september 2010
Vi er på altanan, da en „kugle“ pludselig viser sig på himlen, lige over husryggene ca. 300 m væk. Kuglen vurderes til at være på str. som en stor badebold.
Først bevæger kuglen sig lidt nærmere, men pludselig bevæger den sig med høj fart lodret op til en højde, hvor den står stille i længere tid og ligner her næsten en normal stjerne (dog lyser den mere klart, og mere orange end de rigtige stjerner. 2-3 gange, mens den „står stille“ på himlen, laver den en hurtig bevægelse til samme side, for hurtigt at rykke tilbage i samme position igen.
Vi holder øje med den og får hentet kamera frem, men desværre først da den er et godt stykke oppe på himlen. Efter ca. 8-10 minutter forsvinder den længere væk, og til sidst er den ude af syne, måske bag skyer(?)
Det er over en uge siden nu, og vi har talt alle logiske forklaringer igennem uden at blive klogere. Dens bane, fart og dens meget kuglerunde form hænger i min optik ikke sammen med en varmluftballon..


7000 Fredericia - 04. september 2010
En fra sydøst kommende lysende blå „kugle“, som pludselig bliver til 4 mindre kugler, hvoraf 3 fløj mod hhv. N - V og Ø. Den 4. fløj mod jorden.
Hændelsen fandt sted over Fyn, formodentligt sydøst for Middelfart.


1310 København K - 04. september 2010
Det skete for ca. en uge siden - jeg tror datoen var den 4. september, og tidspunktet har formentlig været omkring 22:30. Jeg kiggede ud af mit vindue, og så omkring 10 nøjagtig ens små runde „lys“ komme svævende over tagene ved Nyboder i retning fra Østerport st. De havde alle et orange-rødligt udseende, og deres størrelse var ikke mere end at de netop kunne ses med det blotte øje. Akkurat som de sidste gløder fra et bål. De svævede alle lydløst og med samme fart. De svævede alle i nogenlunde samme højde over jorden - jeg vil gætte på omkring 60 meter.
Til at begynde med kommer der vel ca. 10 lys svævende - alle med en afstand på mellem 1-5 meter fra hinanden, og stadig tæt nok til at kunne sige, at de flyver i en samlet flok. Fælles for disse lys er, at afstanden mellem dem og jeg er 30-70 meter når de hver især forsvinder. Det ser ud som om de simpelthen brænder ud - langsomt bliver de svagere og svagere for dernæst at forsvinde. Imens de første lys er ved at forsvinde (brænde ud), kommer der følgelig omkring 7 flere svævende. Nøjagtig det samme sker med disse 7 lys. Da alle lysene er brændt ud, kommer der slutteligt ca. 10 lys svævende. Også disse kommer forholdsvis tæt på - 2 af dem når så tæt på mig som i en afstand af ca. 25 meter. Jeg ser først den ene af disse langsomt forsvinde, dernæst den anden og sidste langsomt forsvinde.
Der kommer ikke flere lys svævende, og det hele er overstået lige så pludseligt som det begyndte.


2100 København Ø - 04. september 2010
Jeg var på vej hjem og gik på Grønningen fra byen mod Østerport på den mørke side af vejen, som vender mod Kastellet. Omkring halvvejs mod Østerport er der en åbning i træerne, og jeg ser mod stjernehimlen mod øst. Pludselig kommer der i horisonten mod nordøst frem over trekanten et bevægende gult lys (fra ca. 15 grader over horisonten er himlen fri for træerne på dette sted). Lyset fortsætter over himlen mod ca. syd vest, lystet efterfølges nu af et andet lys, og et andet lys, og det bliver ved i ca. 2 minutter, og i alt kommer der ca. 30 sådanne lys. De går i nogen lunde samme bane alle sammen, på nær et enkelt lys, som på et tidspunkt bevæger sig meget langsomt, eller direkte modsat, efter hvad, der så ud som om, de kom fortæt på hinanden oprindeligt. På et tidspunkt ses, hvad der forekommer som en meget stor cirkelrund skive ved siden af et af lysene. Den lyser ikke, men er svagt lysere end nattehimlen. I alt ses 3-4 af disse skiver bevæge sig rundt på himlen. De er så lys svage at se, at jeg ikke kan fastslå med sikkerhed, at jeg så dem, og at det ikke var en form for vision bedrag? Ingen lyd at høre.
De kraftige gule lys ligner i hvert fald ikke almindelige flyvemaskiner, dels er lyset meget mere gult end det mere hvide lys, jeg er vandt til at se, dels er der tilsyneladende ingen retningsvariation i lyset, dels er der ingen blinkende, og ingen farvede lys at se. Nogle af lysene forekommer også at være for tæt på hinanden til med rimelighed at kunne være civile flyvemaskiner. Kunne det være militære flyvemaskiner på „træk“? Det er i så fald et relativt stort antal fly, og må de flyve med en så besynderlig lysmarkering? Eller kunne det være fly eller fugle, som blev ramt af solens lys? Men det her, det er 2 timer og 20 minutter efter solnedgang. Er det en meteorit, der er gået i mange stumper? Eller bare mange meteoritter? Banen virker mere som den ville være for fly. Ja, lyset forekom relativt kraftigt, men ikke så kraftigt, at stjernerne ikke kunne ses. Er det en satellit der er gået i stykker eller andet rumaffald, som er ved at brænde op? Er det ildkugler fra et lystigt fyrværkeri ved Øresundskysten? Lysene fortsatte fra den ene horisont til den anden, så det forekommer også usandsynligt.
PS: Jeg har nu læst på nettet at det kunne være fugle, som tilbagekaster byens lys. Lyset virkede dog i så fald overraskende kraftigt. Det var i hvert fald en flot oplevelse.


1433 København K - 04. september 2010
Jeg kom ud fra båden og så i vestlig retnigng noget, jeg tænker „DET var dog et klart stjernebillede“, men de flytter sig og ligner små fly, der flyver relativt tæt: Jeg kan kun se lyset, så kan reelt godt være fly.
De flyver så i sydlig retning og drejer nok „røv“ mod mig i en vestlig kurs og forsvinder. Jer ser så, at flere kommer op over hushorisonten ca. vest-nord-vest henover husene ved Amerikakaj. Kommer op her og er tydlige, er det for mig tegn på, at de enten flyver lavt eller letter i umiddelbar nærhed.
Der var ikke meget der gjorde det UFO-agtigt i flyvestil eller udseende:
Linede jo bare lys fra fly. Men retningen disse fly kom fra i en samlet gruppe på ca. 8 i noget, det lignede tæt flytning en tilfældig lørdag aften, synes jeg virkede speciel.
Det kan sagtens være fly, men så ved I det jo sikkert.


4450 Jyderup - 06. september 2010
Jeg skal møde på arbjede ca. kl. 4.50-4.55. Jeg er fikseret af en meget lysende stjerne ca. vest. Stiller min cykel ved hallen og kigger igen og lige over mig, er der et objekt. Beskrivelse: Sort, ca. 50-100 m over mig, lydløs, „holder“ stille i ca. 10 sek., derefter flyver den meget langsomt videre uden lyd, kun en svagt susen.
Fartøjet var/er ca. 20-30 m fra vingespids til vingespids. Har en „pilespids-formet“ omkreds med en svag bue bagtil. Der er en rød lampe på venstre vingespids og en grøn på højre. Ikke noget hvidt lys under. Flyver væk med meget svag fart. Jeg aner ikke, hvad jeg så, men jeg så det!


2970 Hørsholm - 09. september 2010
Jeg kom kørende af Isterødvejen, hvor jeg pudselig bliver opmærksom på lys i luften foran mig ca. 500 meter borte
.
Min første tanke er, at det er et fly, som skal nødlande på vejen, men som jeg kommer tættere på, ser jeg foran mig et rundt mørkegråt objekt, som har lys på undersiden, og som holder stille i luften uden en lyd. Blev for befippet til at forsøge at tage fotos.
Hvis der er nogen, som har en ide om, hvad der kunne være, vil jeg meget gerne have det at vide, eller om der eventuelt har været øvelser eller lignende.


5000 Odense C - 10. september 2010
Jeg vil starte med at sige, at jeg har set en del det sidste halve år. I alt har jeg set 6 uforklarlige ting. Men nu vil jeg skrive til jer, for det sidste, jeg har set her i fredags, var det vildeste af dem alle. Og alle mine sightings har jeg set med en eller flere vidner. Jeg har i lang tid været interesseret i himlen og tænkt som en masse andre, om der virkelig var noget derude og om det kunne passe, at vi var alene i universet. Og jeg har læst og set en masse dokumentar det sidste års tid. Og har også en masse spørgsmål til jer. Men for at komme tilbage til det, jeg så i fredags.
Vi sad ude hele aftenen. Jeg har en kammerat, som går ligeså meget op i det som mig selv. Han så noget dagen før, som var en lysende kugle på en regnvejrsdag.,Himlen var helt overskyet, og den pulserede hvidt og gult/orange. Og de har en balkon med et rimeligt godt udsyn.
Så han ringede og fortalte om sin sighting dagen før, vi skulle derind. Men så dagen efter, vi kom ind om aftenen. Jeg skal lige sige, at hele fredagen var det overskyet og regnvejr. Så ved 20 tiden begyndte det at klare op, og en times tid efter var det helt skyfrit. Så vi sad derude og kiggede efter ufoer. Og pludselig kom der et lys magen til det, som min kammerat havde set dagen før. Nøjagtigt som han havde beskrevet. 10 min. efter kom der et til samme sted, og lige efter kom der to mere. Så man kunne se tre på samme tid. Det var helt VILDT! De fløj langt nede, for der var et rutefly, som passerede de tre lysende objekter. Det lignede det i hvert fald, men det kan godt snyde med retningen.
De kom bagfra et af de høje huse i Odense. Som sagt var det inde i byen, og vi sad ved en balkon. Men jeg har ikke set noget lignende. De pulserede, og hvis man så godt efter, kunne man fornemme, at de drejede rundt om sig selv. De var der kun i små 20 sekunder. Og der var helt skyfrit. De pulserede (lyste skarpt og svagt). Men når de lyste svagt, var de stadig klarere end den klareste stjerne på himlen. Og så pludselig kunne man se, at lysende trak sig sammen og forsvandt ud af det blå. Så vi var mundlamme.
Men det er første gang jeg skriver til jer, og vil meget gerne i kontakt med jer for at høre, hvad i har at sige til det. Nu køber jeg snart et godt kamera, så jeg kan få det på bånd og vise, hvad jeg ser, når jeg sidder og kigger efter ufo,er om aftenen. Jeg har dog ikke set noget om dagen endnu.
Jeg er næsten nød til at fortælle jer om en anden oplevelse, jeg også har haft. Men det et stykke tid siden. Så kan ikke huske hvornår. Men klokken har været ca. 01.00. Jeg bor i Svendborg i et rækkehus og har en rimelig stor himmel at kigge på. Men den aften skulle jeg ud foran med min hund, så den kunne tisse af inden, vi skulle i seng. Så kigger jeg op, og så var der et stort lys, som var meget klarere og meget større end en stjerne. Den stod helt stille. Og jeg løb ind og hentede min kæreste og hendes søster. Lige da vi var kommet ud, satte den i bevægelse, og fløj henover vores hus. Ikke direkte henover, men sådan, så vi skulle løbe ind igennem og så ud i haven på den anden side. Den satte farten mere og mere op. Den pulserede farverne rød, gul, grøn og blå/lilla. Så jo... jeg er meget interesseret i, hvad i har at sige til det.


2620 Albertslund - 11. september 2010
Havde været på besøg hos min søn, da jeg på vej hjem ser et meget smuk lysende varmt (orange/rødt) opjekt på himmelen. Så straks, at det ikke kunne være et fly, da flys lys er skarp hvid og klart rød.
Min telefon ringede, og min søn spurgte, om jeg kunne se de 6 lysende ufoer på himmelen... Men på det tidspunkt kunne jeg kun se en... Skal lige siges, at min søn stod på sin altan for at vinke farvel til mig. Jeg stoppede og ventede et øjeblik, så kom der over hustaget og lige efter det første opjekt en lige så smuk lysende ufo. Jeg sagde, han skulle hente sit kamera, som lå fremme.
Min søn så dog stadig de 6 stk., som fløj i formation, 1 forrest, 4 i midten og 1 kom som en bagstopper.. Det hele var hurtigt overstået, for de gik ligesom i opløsning eller fløj bag nogle skyer.. Ingen lyd eller blinkende lys..... Min søn fik et billed af en af dem...
Da jeg har gået ca. 5 min og er ved at være hjemme, kommer der fra syd endnu et smukt objekt mere, som dog flyver stik mod nord, men forsvinder bag nogle skyer... Det var en ret intens oplevelse..


2620 Albertslund - 11. september 2010
Vi sidder i stuen og ser film, da min datter pluselig siger: „Hvad er det“, og kikker ud af vinduet.
Jeg kikker ud fra, hvor jeg sidder og siger....„Det er bare en flyver“, hvor efter hun straks siger... „Så mange“.
Jeg går hen til vinduet og kikker ud og ser 5 lys (gulige), de 4 af den i en firekant og det sidste foran de 4, på linje med de 2 øverste lys.
De var alt, alt for tæt på hinanden til, at det kunne være fly, desuden var der ingen blink fra vingerne.
Jeg er meget fly-intresseret og kan med 100% sikkerhed sige, at det var det ikke.
Lyset i de 5 objekter varierede i styrke, og de bevægede sig fuldstændig lydløst.
De 5 objekter holdte deres formation hen over himlen, indtil lysene forsvandt bag skyer.
Jeg nåede at tage et meget sløret billede, men pga. den lange eksponering, er det ret svært at se.
Kort efter, de 5 objekter er forsvundet, kommer endnu et til syne i sydvest og opfører sig som de 5 andre hen over himlen, stadig helt lydløst.
I den boligblok, hvor jeg bor, sidder der 5-6 unge mennesker, der ved synet af de første 5 objekter udbryder.....„Hvad er det“, den ene udbryder.. „Åh nej, jorden går under“, helt klart for sjov, men også klart med en undertone af at han helt klart aldrig har set noget ligende før.


2620 Albertslund - 11. september 2010
Min kammerat bemærker 2 orange lys, som bevæger sig hen over himlen og spørger mig, om det kan være fly/helikoptere, hvilket jeg afslår, da lysene ikke blinker og de er helt lydløse.
Vi går ud i haven, og der kommer 6-7 lys yderligere fra samme retning. De bevæger sig rimeligt hurtigt på en lang linje dog ikke alle lige hurtigt, og det er umiddelbart lige under skyhøjden, som jeg vurderer til at være max. 1000 meter. Samtidig bemærker vi, at skyerne bevæger sig fra syd mord nord. så lysene bevæger sig ikke i vindretningen.
Hele seancen varer max. 60 sekunder, og vi bemærker begge, at det foregår fuldstændig lydløst.
Lysene er orange, næsten som fra varmluftballoner, men hastigheden og retningen umuliggør, at det kan have noget med varmluftballoner at gøre.


8210 Århus V - 12. september 2010
Jeg kom gående ad St.St. Blichersvej tæt på krydset til Klokkervej. Pludselig dukker der en Flammegul „kugle“ op fra vest. Objektet holder en konstant fart hen over himmelen mod øst. Der er absolut INGEN lyd forbundet med objektet. Lysintensiteten er stærkest forfra. Der er ingen konjukturform at se. Lysintensiteten er konstant, men minder meget om en „gul flamme“ fra et bål. Første tanke var. Et jetfly. MEN det kan ikke passe med den fluxurerende lysintensitet FORFRA !!
Der var ingen „vinduer“ at se eller andet, som kunne henlede til, at det måske var et fly.
Det var overskyet. „Basen“ hænger vel omkring 2-400 meter for skyerne. Helt klart, at objektet bevægede sin UNDER basen.
Observerer objektet, mens det forsvinder i østlig retning.
Underligt nok næsten samme bane, som fly vil bevæge sig fra Århus mod Tirstrup Lufthavn, men alligevel ikke helt.
Men jeg vil understrege, at der absolut INGEN lyd (jet lyd, propel lyd, rumlen, hvislen eller andet) var at bemærke.
Fart på objekt. Svært at bedømme, men omkring 3-400 km/t vil jeg tro.
Objektet forsvandt lige så hurtigt, som det var dukket op. Ligesom men slukker et bål.


3450 Allerød - 23. september 2010
Kl. 21.30 står jeg, min bedre halvdel og en veninde på vores altan.
Fra højre side, meget lavt og totalt lydløst kommer et objekt flyvende henover tagene. Vi snakker måske om 300 meter oppe.
Selve objektets facon kan man ikke helt se grundet tidspunktet om aftenen. Dog kunne man tydeligt se fem-seks lodrette rækker med omkring 15-20 konstante hvide lys med en anelse blåligt skær. Fire blinkende i rødt.
Det, vi bed mærke i, var, at hele turen fra højre mod venstre, altså fra NV til SØ, var det lavtflyvende, langsomt flyvende, og uden en lyd på noget tidspunkt. Jeg sagde til de to andre „se et meget lavt flyvende fly“, hvorpå vores veninde kontant svarede „det der er squ ikke noget fly“.
Jeg kontaktede Københavns Lufthavn for at høre, om de havde noget i luften i området, hvilket blev afkræftet.


2880 Gladsaxe - 26. september 2010
I tidsrummet fra 01:09 og 6-7 minutter frem var vi 3 personer, der var ude og trække luft og køle lidt af fra, festen vi deltog i. Det var tæt overskyet og månen forsvandt i tide og utide. Nogen gange var den helt tydelig andre gange dækket af tæt tåge, så man kun kunne se lyset bag ved, og andre gange igen var den helt væk (dvs. også lyset) på grund af tågen.
Pludselig kommer 2 lysende objekter i relativ lav højde, men med en hastighed, der er noget højere, end når man ser almindelig rutefly. De kom fra østlig retning fløj i syd-sydøstlig retning. Mens vi betragtede de 2 objekter, kom endnu et 1 til syne, og som fulgte de 2 andre. De 2 første var højdemæssigt forskudt fra hinande, og det 3. var i nivaeu med den nederste.
Vi så på dem i ca. 3-4 minutter og talte om, at det var meget atypiske objekter. Vi drøftede også, hvor Kastrup lå i forhold til, hvor vi havde set, de kom fra. Vor undren var nu mest, at der var 3 maskiner, der tilsyneladende lettede samtidig og så på det tidspunkt af natten. Da de var væk slog vi det hen som en lille pudsighed. 1-2 minutter senere kommer der så 2 andre og kort efter 2 andre igen. Nu var der 4 i horisonten alle forskudt fra hinanden og med samme hastighed som de 3 tidligere.
Der var ingen pludselige bevægelser op eller ned. Det var i en fast (relativ høj) hastighed. Igen gik diskussionen på, hvad vi egentlig stod og så på. Himlen var fortsat meget overskyet. En af os forslog, at måske det kunne være udblæsningen fra F16 fly, fordi det var meget gulligt, og fordi hastigheden var så høj. Men det var ingen støj af fly eller andet. Der var heller ikke tale om, at objekterne fløj i formation på nogen måde. Men højderne var forskellige og hastighederne ens. På nær et af dem, det 3., der fløj så tilpas hurtigere, at det nåede op på den 1. inden, de igen forsvandt.
Da vi nu troede, at vi havde set det sidste, kom der yderligere 3 forskudt fra hinanden. Altså ikke i „hælene“ af hinanden, men i forskellige højder og med samme hastighed. Også samme hastighed som de foregående. Disse 3 objekter forsvandt på samme måde som de foregående. Vi var selvfølgelig nu noget mere opsat på at se flere for at komme nærmere en forklaring på, hvad vi så. Men trods 15-20 minutters venten, så kom der ikke flere hændelser.
Ikke så mærkeligt, mener vi jo allesammen, at vi må have set noget fra „det ydre rum“, men ret beset er der vel blot tale om en UFO-observation. Vi er derfor meget interesseret i at høre om, hvad det var, vi så, og om andre har haft lignende oplevelser den nat.
Vi tror ikke på, at så mange fly er ankommet eller lettet fra Kastrup inden for den korte tid og på den tid af dagen.
Vi tror heller ikke på, at der kan være tale om, at 10 F16 skulle holde øvelse på den tid af dagen.
Der må være en mere rationel forklaring på det vi så.
Vi har i de forskellige aviser og internet medier ej heller kunnet finde noget, der omtalte, det som vi havde set.

SUFOIs Kommentar:
Der er sandsynligvis tale om samme fænomen som det, der blev observeret samme nat fra 2860 Søborg kl. 01.15 DST.
Observatørerne har befundet sig inden for samme område af København. Ved begge observationer angives det, at lysene kom fra en østlig retning og forsvandt i en sydlig retning. Der har med stor sandsynlighed været tale om små varmluftballoner opsendt fra et sted ikke langt fra observatørerne. Ifølge DMI's Vejrarkiv kom vinden fra nordøst på observationstidspunktet, hvilket stemmer fint overens med lysenes bevægelsesretning.


2860 Søborg - 26. september 2010
Jeg så tre klart lysende punkter, som lignede røde nødblus med helt konstant lys. De bevægede sig med fast fart henover himlen lige som flyvemaskiner i stor højde. Da de fjernede sig mod sydvest aftog lyset lidt på grund af, at de var over de let gennemsigtige skyer. De holdt en fast trekantformation hele tiden. Der var ingen lyd fra dem. Min kone så dem også.


2400 København NV - 28. september 2010
Jeg stod og talte i min tlf. og kiggede ud af vinduget og så 3 runde orange lys på stribe svæve lydløst efter hinanden med kort mellemrum. Der kom 2 lys/kugler mere. Har aldrig set noget så mærkeligt før.
Jeg ser dagligt fly flyve forbi, og det var ikke fly, det jeg så. Ved ikke, hvad det var, men har aldrig set noget svæve på den lydløse måde før.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted