logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

8305 Samsø 1999
Året er 1999, og jeg er på jagt sammen med min papfar på samsø. Det er højlys dag kl. er ca fem, det er dejligt lunt og nærmest skyfrit.
Vi var på min papfars chefs mark et stykke uden for nordby. Vi skulle skyde fugle - krager tror jeg, og jeg fik derfor besked på, at vi gik hver sin vej rundt en lille skov for, hvis den ene så jagtede noget op kunne den anden nå af skyde på den anden side af den lille skov.
Efter jeg så er begyndt af gå den ene vej, og han den anden, og har gået ca. 100 til 150 meter får jeg en fornemmelse af, at der er noget over mig. Da jeg kigger op, hænger der i luften „I know“ et hvidt lys. Det hænger helt stille over mig. Det var virkelig svært at sige, hvor langt, det var oppe, men det var på størrelse med en billygte på lidt over 50 meters afstand. Måbende stod jeg og stirrede, nok mest af forunderlighed, på dette objekt i ca. 7 måske 10 sekunder. Nok til at se det klart og tydeligt, min bedste beskrivelse er en kugle af lys eller snarere en kugle af forkromet sølv, der kastede alle solens lys lige i hoved på mig.
Som sagt var det næsten skyfrit, men efter ca. 10 sek. kommer der en lille sky, næsten den eneste på himlen, og svæver lige ind mellem mig og objeket og blokkere mit syn, til den ca. 3 sek. efter forsvinder, er det objekt, jeg lige havde stået og kigget på få sek. forinden, væk. Det er virkelig ikke til at fatte, da jeg jo kunne kigge hele vejen rundt om den lille sky, og tro mig, det gjorde jeg. Det var virkelig, som om den forsvandt med lysets hast, og jeg tror måske også, den ved jeg kiggede på den...
Da vi kom hjem, sagde jeg intet, jeg anede ikke en gang, hvad jeg selv troede. Det er med tiden til gengæld blevet soleklart for mig, selv om jeg kun kan gætte mig til, hvad fanden der var inde i den. Eller hvad der kunne holde den oppe. Siden hen har fortalt til nogle få, hvad jeg så..
Nu en del år efter er jeg så nærmest blevet afhænging, har ikke set ligende siden, men følger med i alle medier i aviser på nettet og tv om de sære hændeleser folk berætter om.
Jeg er personlig 100 % sikker på, at vi ikke er alene...


4220 Korsør 8. oktober 2007
Min mand og jeg parkerer foran huset kl. 21.24, og stiger ud af bilen. Da jeg kigger op på den stjerneklare, skyfrie himmel, tror jeg først, at jeg ser et stjerneskud, men opdager i samme sekund, at der er flere „stjerner“, som alle farer afsted i en rasende fart i lige kurs og uændret V-form hen over vores hus. I V-formen er der en „stjerne“ i spidsen og 3-4 „stjerner“ ud i hver side af V-formen. Bag ved V-formen følger en enkelt „stjerne“ som bevæger sig i samme rasende fart som de foranliggende „stjerner“, men i en sikker slalom-agtig kurs. Der var ingen lyd, og i løbet af få sekunder „slukkede“ lysene - ikke på en gang - men som om der gradvist, hurtigt blev skruet ned for lyset, startende med de forreste og hen mod de bagerste, som om de fløj ind bag en sky - men der var skyfrit omkring dem, så man kunne se de omkringværende, stillestående stjerner. Jeg blev så overrasket over observationen, at jeg udbrød „Hvad er det?“, hvilket gjorde, at min mand også nåede at se det hele.
Mens vi stadig stod målløse tilbage på vejen, ringede vi til familien, som vi netop havde besøgt, og fortalte, hvad vi havde set. Vi stod og kiggede op på himlen for at se, om der kom flere lysende „stjerner“, mens familien spurgte til, om ikke det kunne have været fugle - men med mindre at fugle er begyndt at flyve med turbomotorer og hvide forlygter så klartskinnende som stjerner, kunne vi straks udelukke, at det var var fugle, vi netop havde set! Men hvad det så var, finder vi nok aldrig ud af ... ?


2100 København Ø 23. og 24. oktober 2007
Kl. 23.45 ser jeg en enkelt lysende genstand komme fra nø mod nv, troede at det var en satellit, indtil jeg få minutter senere ser to komme fra samme retning, hvor af den ene krydser og kommer lidt på højkant i forhold til den anden. Senere ser jeg en komme stigende fra n, som også pludselig forsvinder. Nogle minutter senere kommer der endnu en fra nø og forsinder mod nv.
Kl. 7 da jeg vågner ser jeg en enkelt flyvende fra nv, som forsvinder hurtigt. Få sekunder derefter ser jeg pludselig en klynge på 6-8 stk., der forsvinder lige så hurtigt som den første.
Kort tid efter opstår de igen, denne gang kommer de fra alle retninger, men flest fra nv. Ringer til en veninde, som er nabo, hvor jeg bor, og beder hende om at kikke ud af vinduet. Hun ser det samme som mig.
Nu flyver de ind mellem hinanden, mens der kommer ca. 2 fra nø mod nv, men de fortsætter retningen mod nv i stabil færd. En enkelt eller to ligner, at de basker med vinger, som fugle, men lige meget hvilken retning, de vender, kan jeg se dem hele tiden. Nogle kommer fra n og virker til, at de kommer højere oppe fra end de andre. På det her tidspunkt ligner det, at der er omkring 15-20 stk.
Ser almindelig fugle komme flyvende fra ca s, men når de når derhen, hvor de lysende er, kan jeg ikke længere se dem.
Kl. ca. 7.30 er de helt væk.
Så på side 23, at det godt kunne minde om et fugle-fænomen, men det, der undrer mig, er, at jeg ser det kl. 23.45, hvor det er nogle enkelte, som forsvinder hurtigt, og igen kl. 7-7.30. Og at det kun var på nogle, jeg kunne se vinger og ikke andre.....
Grader og retning er et gæt, da jeg ikke helt har styr på det.


Min kone bemærker nogle meget klart lysende prikker på nattehimlen, så vi går ud på terassen og ser ca. 7 genstande klart konstant lysende i gul-orange farver, som bevæger sig med en ekstraordinær stor hastighed (hurtigere end alm. flyvemaskiner). De kommer fra syd sydvest, ikke i nogen formation, men meget spredt, drypvis og vel over flere kilometer, og efter at de har passeret den Nye Lillebæltsbro tager de retning mod øst (mod København).
Og det er ikke rutefly, som vi kender til, idet de til tider kommer fra samme retning, men dels tager ruteflyene så retning efter Billund Lufthavn og dels er lyset fra disse genstande ekstremt store, klart og lysende gul-orange - ja det ligner faktisk ufo'er som vi har set fra tv'et.
Vi kan godt se at dette ser mærkeligt ud, og jeg skynder mig ind efter mit digitalkamera, jeg tager et billede, men uheldigvis får jeg ikke slået blitzen fra, så der er ikke noget at se på billeder (umiddelbart ihvertfald), jeg tager et mere, denne gang uden blitz og zoomet ind på en at genstandene (og dette er okay). Jeg ville tage flere billeder med hele nattehimlen på, for at kunne vise et antal af de uforklarlige og mærkelige genstande... MEN inden jeg når at trykke, forsvinder lysene... man skulle tro at „de“ har set blitzen fra mit første billede og kommanderet mørklægning til hele flåden.
Jeg forventede at ville få en forklaring i pressen den kommende dag.... men det skete altså ikke - jeg ville så gerne angive min observation.. men hvor og til hvem? Jeg nævnte hændelsen til en bekendt og han forelog at jeg konsulterede ufo.dk - derfor denne indberetning ! Umiddelbart skulle man tro, at der er mange ihvertfald i vort område - Fredericia/Middelfart/Strib, som har set dette?


2200 København N 15. december 2007
Lørdag d. 15/12/07 om aftenen gik jeg ind i mit soveværelse, som vender i nordlig retning. Man kan se Rigshospitalet fra mit soveværelse. Ofte kigger jeg lige ud i baggården, op mod Rigshospitalet eller op mod nattehimlen uden at tænde lyset i mit soveværelse, da jeg personligt godt kan lide mørket. Astronomi har altid været en stor interesse og derfor er et mørkt værelse naturligt for mig.
Denne aften så jeg noget, som jeg aldrig har set i mit liv. Op mod nattehimlen i vel cirka 40-50 graders højde over horisonten, dvs rimelig højt på himlen så jeg to objekter, som i størrelse, udseende og lysstyrke mindede mig om Venus, bortset fra at begge objekter var orange. De stod helt stille på nattehimlen uden at blinke, og der var en afstand mellem de to objekter på cirka 5 grader. Det vil sige, at det ene objekt stod cirka 5 grader højere på nattehimlen. Jeg blev ved med at observere objekterne i cirka 10-13 minutter, uden der var nogen som helst bevægelse, indtil det øverste objekt pludselig begyndte at bevæge sig i forholdsvis roligt tempo skråt opad i en hældning på 50-60 grader fra den oprindelige position, det befandt sig i. Det øverste objekt blev i løbet af et par minutter (3 minutter?) mindre og mindre indtil, det til sidst havde samme størrelse som en svag stjerne på nattehimlen. På dette tidspunkt begyndte det andet objekt at bevæge sig i samme retning, skråt opad med samme hældning på 50-60 grader, indtil det også efter nogen minutter ikke længere kunne ses på himlen. Hele episoden varede cirka 20 minutter. Ved deres forsvinden havde de vel en højde på cirka 60-70 grader i forhold til horisonten.
Under episoden og derefter granskede jeg min hjerne for, hvad det egentlig var, jeg havde observeret. Da jeg interesserer mig for astronomi, har jeg næsten hele mit liv kigget på nattehimlen og derfor set næsten alle objekter, man kan finde derude i mørket. Det skal lige siges, at jeg aldrig har set nogen underlige objekter på nattehimlen, som ikke kunne forklares naturligt, indtil nu.
Man kan ikke finde to naturlige orange objekter på nattehimlen, som er lige så klare i lysstyrken som Venus, og som pludselig bevæger sig. Derfor må det være noget andet.
Jeg tænkte på to muligheder, enten to helikoptere eller måske antikollisionslys fra fly. Med hensyn til helikoptere virkede højden på min observation til at ligge langt over den højde, som helikoptere bevæger sig. Jeg kender heller ikke nogen helikoptere, som står stille på nattehimlen i 10-13 minutter uden at blinke for derefter at bevæge sig skråt opad og forsvinde på cirka 3 minutter. Med hensyn til antikollisionslys kan det lys være orange, men igen, jeg har set fly på himlen hele mit liv og har aldrig set noget, der ligner dette fænomen.
Jeg var også opmærksom på, om det måske var et synsbedrag. Over Rigshospitalet og byen i det hele taget står der altid et orange skær på nattehimlen, som måske kunne fremkalde en optisk illusion, men jeg vil med det samme afvise det som tilfældet her. For det første var observationen ikke over Rigshospitalet, men længere mod vest i forhold til bygningen, og det var så højt på himlen, at byens orange skær ikke generer. Det var på en baggrund af stjerneklar nattehimmel.
Som afslutning vil jeg sige, at jeg ikke præcist ved, hvad det var, jeg stod og kiggede på, men da jeg i mange år (over 20 år) har observeret nattehimlen og alle naturlige (stjerner, planeter, meteoritter o.l.) og unaturlige (fly, helikoptere, satellitter, rumstationen o.l.) objekter, kan jeg med sindsro sige, at hvad jeg så den 15/12/07 i cirka 20 minutter er noget nyt, som jeg aldrig tidligere i mit liv har set. For dem, der måske tror, at jeg er konspirationsteoretiker eller lignende, kan jeg sige, at jeg af natur er tvivler og altid søger at finde en naturlige forklaring på alt, jeg oplever i livet.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted