logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

5000 Odense Juni/juli 1970
Jeg husker tydeligt, at jeg legede i stuen på Glentevej i Odense. Jeg kikkede ud af den åbne franske altandør på første sal, udover Odense N og Rising skolen. Deroppe så jeg en aflang brunlig/grålig/sølv-agtig cigarformet dims, der langsomt gled hen over himlen.
Som så ofte i de år, troede jeg først det var det sædvanlige luftskib. Afstanden til objektet var meget langt væk, og jeg kunne ikke identificere det direkte som et luftskib. Jeg fulgte det et par minutter og så også et jet eller andet fly trække kondenstriber i samme retning, og dette fly var betydeligt hurtigere end „cigaren“.
Men det var først, da der skete noget underligt, at jeg mente, det måtte være noget andet, nemlig hvad jeg dengang kaldte en raket. Objektet ændrede simpelthen retning og stod pludselig lodret for derefter at skyde opad. Det var her, jeg kaldte på min mor, jeg var kun 6 eller 5 år gammel dengang, og viste hende, hvad det var og forklarede sagen for hende.
Relativt kort tid efter at objektet begyndte en opstigning forsvandt det, og vi kunne derefter ikke se det. Så vidt jeg husker, efterlod objektet et røgspor, hvilket umiddelbart var grunden til, at jeg så dette som en raket.
Jeg har efterfølgende, da jeg blev ældre, søgt efter andre, der har set objektet, og mener at have fundet en tilsvarende beskrivelse fra samme område, jeg kan dog ikke huske præcis, hvor jeg fandt dette, men mener det var på internettet for en del år siden.
Jeg tvivler meget stærkt på, at dette ikke skulle være et U.F.O. i og med, jeg på det tidpunkt var alt for ung til at have set og hørt om fænomenet, og der har indtil nu ikke været nogen anden forklaring på observationen. Jeg havde på det tidspunkt set fjernsyn og havde fulgt med i landingen på månen og Apollo-programmet i fjernsynet.
Jeg er ikke helt sikker på årstal og retning, men jeg ved præcis, hvor og i hvilken retning jeg kikkede, så jeg kan via kort finde de nøjagtige data, hvis det skulle være interessant.
Lidt gammelt, men dog en interessant og stadig, for mig, uforklarlig hændelse.


4450 Jydrup 14. april 2007
Lørdag d. 14-4-2007 kl. c.a 1807 gik min kone og jeg og ordnede lidt have på vores ejendom i Brokøb ved Jyderup, da jeg tilfældigt får set op og ser en genstand komme flyvende fra ca nordøst mod ca sydvest. Jeg står lidt og prøver at identificere genstanden, det kan jeg ikke. Jeg prøver at få min kone til at se den, men hun når det ikke. Den forsvinder, da jeg drejer blikket lidt væk, mens jeg kalder. Observationen varede ca. 10-15 sek.
Genstanden var, såvidt jeg skønnede, rund, en lille smule oval, farven var grålig evt. dæmpet hvid, den var oplyst af solen, men der var ingen refleks fra evt. blanke dele. Størrelsen anslår jeg til at være ca. 10 meter. Der var ingen vinger eller andre ting at se på genstanden. Den fløj lydløst. Hastigheden synes umiddelbart noget højere end for fly generelt. Farten var konstant under hele observationen. Flyvehøjden var svær at vurdere, men synes umiddelbart at være på max. 2-3 km, måske mere, det var skyfrit, så jeg kunne ikke sammenholde med noget.
Jeg har igennem årene set mange ting på himlen dag og nat, men ikke noget jeg ikke kunne genkende. Det jeg så i dag har jeg ikke nogen ide om hvad var.


6440 Augustenborg 15. april 2007
15.04.2007, 21.31 (sommertid) befandt jeg mig i Augustenborg og kiggede på stjernehimlen. På himlens vestlige del så jeg et konstant stærkt lysende objekt bevæge sig i østlig retning med omtrent samme hastighed som de rutefly, der hyppigt overflyver denne lokalitet. Jeg bemærkede objektet, fordi retningen var en anden end den NØ-SV retning, der åbenbart er ruteflyenes foretrukne.
Det lysende objekt tiltrak også min opmærksomhed, fordi det hvide lys var omtrent samme styrke, som indenrigsruteflyene benytter fremadrettet, når de fra ganske andre retninger, med lavere hastighed og i lav højde lægger an til landing i Sønderborg Lufthavn.
Dette objekt havde hverken retning fra eller til Sønderborg Lufthavn, og vigtigst af alt: det stærke, konstante lys lyste lige kraftigt, mens jeg iagttog objektet forfra, fra siden og bagfra under passagen, som fulgte en lige kurs sydligt for det sted, jeg befandt mig. Og jeg kunne ikke se de blink eller styrbord/bagbord lys, som fly ellers benytter - der var kun dette hvide lys, der åbenbart lyste lige stærkt i alle retninger under passagen.
Jeg iagttager ofte himlen fra dette sted - om dagen, aftenen og natten, og jeg er fortrolig med mange forskellige objekter på himlen, som jeg kan identificere som himmellegemer og fly. Men dette objekt adskilte sig på flere måder fra, hvad jeg er vandt til at se. Derfor indberetter jeg nu min observation.


8000 Århus C 13. maj 2007
Så en anormal form svæve i luften - svært at vurdere afstanden, men vil skyde på 500 - 1000 meter. Den var ca 1 cm bred i strakt arm. Objektet skiftede form: Fra en art deform firkant (ruder-agtig) til en mere oval (vertikal) æggeform. Denne transformation skete flere gange. Men så hurtigt og med en stor præcision, så en forklaring om et løstrevet pressening eller lign., der hvirvlede rundt, virkede mangelfuld i betragtning af den måde formen skiftede på. For når den havde denne ruder-form, var det meget insisterende uden transformation, og måden den skiftede form på var ikke præget af at dreje rundt om sig selv. Det skete ligesom for hurtigt, og når den havde antaget den mere geometriske ruder form, opretholdt den ligesom geometrien uden at skifte form.
Jeg prøvede at forklare mig selv med, at det kunne være en vejrballon/plastik el. lign., og at den skiftende form kunne være forskellige nuancer på ballonen, men metamorfosen var nærmest for ekstrem. Og trods afstanden var den i starten meget tydelig formmæssigt. Der var også et lidt mørkere „beskidt“ område i midten - dog temmelig amorft.
I løbet af observationen „gled“ den længere væk nord/nordøst på, og blev til en lysende plet. Vi måtte lægge hovederne lidt tilbage i starten af observationen, og ved sidste observering var den ca. 45 grader over horisonten.
Observationen blev afbrudt af mine børn, så jeg kunne ikke observere dens exit. Varighed ca. 10 minutter. Da min kæreste nåede at se den, gik hjem til vores lejlighed med vores søn for derefter at komme tilbage – da hun kom tilbage var den blevet til en lysplet længere borte. Faderen jeg stod ved siden af (vores børn gik i vuggestue sammen), syntes også det så meget mærkeligt ud og mente at det eneste, der kunne forklare det, var at det måtte være et stykke pressening/plastik – sådan som det bevægede sig.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted