logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

8600 Silkeborg sidste kvartal 2006
Jeg stod en stjerneklar aften i min baghave og ser mod Nord. I det fjerne kan jeg se 3 lysende prikker på stripe. Kunne godt se ud som en stor flyvemaskine, dog ikke så lange væk. Det bevæger sig hele tiden over nordhimlen mod øst. Da jeg har observeret lyset nogle minutter, tager pokker ved de 2 yderste prikker, og flyver meget hurtigt frem mod en anden lysende prik mod øst. Der flyver de så rundt et stykke tid, mens de ligesom undersøger et eller andet rundt på himlen i nnø retning. Den sidste prik nærmersig, og de flyver så sammen igen mød øst.
Tidspunktet var omkring på året hvor præsident Buch var her på vores længdegrader. Mener ikke han var i Danmark, men måske i et af de andre nordiske lande. Jeg tænkte godt nok på, om det kunne være Airforce 1 med 2 jægere ved siden af, men det kunne bare ikke rigtig passe med selve lyst på himlen. Der var ikke noget som blinkede, eller lyste rødt. Kun klart lys. Når jeg sidder her og gennemgår episoden i hovedet igen, kan jeg svagt huske, at der var en masse larm, som når en jetmotor giver gas, men det passede bare ikke rigtig med hastigheden på lysene.


8800 Viborg 14. januar 2007
Jeg og min datter på 17 år kom kørende i vores bil på vej fra Skive til Viborg. Der var blevet lidt mørkt. Vi samtalede under kørslen og observerede samtidigt gennem forruden på himlen en lysende kugle, som dukkede op pludseligt. Vi udbrød begge: „Hvad er det?“
Kuglen bevægede sig langsomt skråt nedad og forsvandt helt på himlen efter ca. 5 sekunder. Lyset var klart og på den øverste halvdel af kuglen var der en skygge, der buede opad midt på skyggen. Kuglen var på størrelse med en enkrone mønt i udstrakt arm. Vi havde begge som det første tænkt på, om det var et stjerneskud, men havde udelukket dette, da den simpelthen var for synlig i lang tid og var for stor. Vi havde også hver især tænkt på, om det var en nytårsraket ellet et fly. Dette udelukkede vi også, da vi ikke mente dette stemte overens med vores observationer. Det var først, da vi kom hjem, at vi talte om fænomenent og muligheden for, at vi har set en UFO-lignende genstand.


8800 Viborg 16. januar 2007
Jeg går og taler i telefon, kigger op og ser to lys komme mod hinanden fra en afstand, der vil svare til Karlsvognens bredde, i en 90 graders vinkel. Jeg tror først, at det er satellitter, der tilfældigvis krydser hinanden. Hastigheden er hurtigere end ved rutefly - lidt hurtigere end jagerfly i stor højde. Lysene er helt ensartede og har en intensitet, som er lidt svagere end de omkringliggende stjerner.
Før lysene mødes, retter de op (drejer hver 45 grader) og fortsætter i et perfekt parløb (de ligger på en linie vinkelret på bevægelsesretningen) med en afstand, der svarer til den halve afstand mellem to stjerner i Karlsvognens „håndtag“.
Lysene fortsætter i nordvestlig retning og begynder at „svinge“ fra og mod hinanden med en inderposition, som svarer til den førnævnte, og en yderposition, der er det dobbelte - altså som mellem to stjerner i Karlsvognens „håndtag“.
Dette fortsætter i ca. 30 sek. hvorefter rytmen brydes, de sætter farten i bevægelsesretningen ned til det halve, før de sætter farten op igen efter 5 sek. Derefter holder lysene en ens afstand (svarende til yderpositionen). Lysene begynder nu en langsom omdrejning med uret, stadig på linie. Midtpunktet på den linie, som kan trækkes mellem de to lys, følger samme fart og bevægelsesretning, mens lysene drejer, så det sydvestlige lys ligger forrest i bevægelsesretningen, da de kommer så langt ud mod horisonten, at de falmer og bliver uklare inde over midtbyens lys.


7900 Nykøbing Mors 20. januar 2007
Jeg er ikke sikker på, om det vi så, var en UFO....... men det var ihvertfald mystisk.... især efter at jeg i dag har snakket med flere, der også så det.
Min kærste og jeg kommer kørende lidt over kl. 19 op ad Feggesundvej mod Dråby Vig. Da vi er lidt uden for Alsted, ser vi pludselig over halvdelen af himlen i NNV-retning blive lyst kraftigt op i et neogrønt/hvidt skær, med ligsom et rundt „center“, hvor lyset ståler ud fra. Vi kan kun se havdelen af „centeret“, da vi befinder os uden for Alsted og den bakketop, der afskærer Alsted By fra Dråby Vig.
Min kærste og jeg begyndte straks at snakke om, at der røg der nok endnu et fyrværkeri-lager.... og vi blev hurtigt enige om, at det kom i retningen af Flade eller Thisted.
Da vi kom over bakken, kunne vi imidlertid se på afstand, at Flade by så ud, som den plejede i mørket... Vi blev herefter hurtigt enige om at køre til Sø Bugt, hvorfra der er et frit udsyn over til Thisted. Undervejs ringede jeg til mine forældre i Thy. De havde ikke set eller hørt noget, men de havde dog lige mistet TV2 signalet.... Straks tænkte jeg, at det måske var Thisted masten, der var væltet i det kraftige blæsevejr (20-25 m. i sekundet). Jeg afsluttede telefonsamtalen. Snart var vi ved Sø Bugt.... og jeg kunne med det samme se, at det ikke var masten der var væltet.... da jeg så de karakteristike røde blink ude i horisontetn. Men hvor var Thisted...... der var helt mørkt derovre. Der gik nogen tid (x antal minutter, max. 3-4 minutter vil jeg tro), så kom lyset pludselig... først i den nordlige del af byen.... herefter i midtbyen.... og straks herefter var alt som det plejede mht. belysningen ovre fra Thisted. Men hvad pokker var der sket? Da vi kom hjem og skulle til at se håndbold VM, kunne jeg se, at der havde været en strømafbrydelse, da min computer var slukket.
Næste dag skyndte jeg mig på nettet for at se, om der skulle stå noget på Thisted Dagblads hjemmeside eller på DR's hjemmeside under region midt og vest. Der stod intet! Og det gør der stadig ikke pt. (søndag aften kl. 23.40).
Da min kærste kom hjem fra arbejde søndag eftermiddag, kunne hun fortælle, at vandet havde været gult om morgenen, da hun skulle lave kaffe.
Søndag aften var jeg henne ved nogle venner for at se på en computer. Da vi sidder over kaffen bagefter, spørger en af dem, om vi ved, hvad der var sket ovre i Thisted i nat? Hun havde snakket med flere i dag (søndag), som havde se det samme lys... og vidste at lyset var forsvundet ovre i Thisted. De havde alle haft et kortvarigt strømafbrydelser og mange havde pludselig ikke vand mere!?? Vores venner havde også en kortvarig strømafbrydelse...... men ikke problemer med vandet... så vidt de ved. Alle dem, som hun snakkede med, bor også på Mors.
Vi snakkede om, hvad det kunne være. Den anden af vores venner mente måske, at det kunne være højspændingsmasterne i Thy, der kunne have forudsaget lysglimtet og strømsvigtet, hvis trådene var blevet slået sammen i blæsevejret.. hvis strømmen var gået... går strømmen jo nok også til de pumper, der pumper vand rundt fra vandværkerne, som han sagde.... men vi andre syntes ikke, at det burde kunne give så meget lys, og det kæmpe lysglimt vi så. Vi begyndte at snakke om små grønne marsmænd.... altså om det var et kortvarigt besøg, vi havde haft af en UFO........ der havde forusaget det hele....... Vi kan ihvertfald IKKE begribe, at der IKKE står noget som helst om episoden i medierne!!!
Som sagt ved jeg ikke, hvad det var vi så...... men jeg havde ihvertfald brug for at komme ud med det på tryk..... så det ikke bare går i glemmebogen. Det er hermed gjort!


4920 Søllested 27. januar 2007
En af de typiske rapporter om ildkuglen den 27. januar er fra projektleder Filip Steenholdt, Vesterborg på Lolland, der fortæller:
„Min søn sad på højre bagsæde i bilen og så ud af sideruden op mod himlen. Se, der er et stjerneskud" sagde han. Vi andre i bilen så ud af ruderne og fik også øje på det.
Jeg har aldrig tidligere oplevet, at man ser et stjerneskud og kan nå at sige det videre til andre, så de også kan nå at se det.
Klokken var 17.53. Varighed 2-3 sekunder.
Jeg nåede at bøje mig fremad i førersædet og så til højre ud af forruden i retning stik sydvest en stor grønt lysende kugle (som et romerlys) med en først bred grønlig lysende hale som så blev lang og hvid.
Størrelsen var ikke en tynd streg som et normalt stjerneskud men snarere som et romerlys affyret fra naboen - dog i den forkerte retning - skråt nedad.
Der var ingen huse i den retning. Retningen var skråt oppe fra højre ned mod venstre. Jeg mener det næsten var lodret, men resten af familien mener, det var lidt mere vandret.
Jeg vurderer at ‚nedslaget’ var i retningen syd for sydspidsen af Langeland.“
Ildkuglen den 27. januar blev set i alle egne af landet. Den bevægede sig i sydlig retning og endte et sted over N-Tyskland. Det er derfor udelukket, at der kan være faldet noget ned på dansk område af denne meteorit.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted