logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

6971 Spjald 16. april 2006
Da min mand og jeg ca. 01.15 gik ude i gårdspladsen/haven på vores gård, sagde min mand pludselig, der flyver da en ufo (han tror normalt ikke på sådanne ting!!). Og ganske rigtigt, da vi kiggede mod vest i retning af Ringkøbing (der er 20 km. til Ringkøbing), så vi et ovalt lysende flyvende objekt, der fløj rundt i en cirkelformet rute (skiftede lidt position dog ikke meget, men samme cirkelformede flyverute). Den var 2-3 gange så stor i diameter som månen og var omgivet af noget dis/tåge/uklarhed, men alligevel meget tydeligt oval UFO-formet (sådan som man forestiller sig en flyvende tallerken skal være). Den cirkelformede rute var en „skrå cirkelrute opad og nedad“, men samtidig væk fra os og mod os (lyset var kraftigst når den var hen mod os).
Vi holdt øje med den gennem en lille times tid, og da vi gik i seng lidt over 2, var den der stadig (den kunne også ses fra loftsvinduet og kredsede da stadig i samme område). Der var ingen lyd eller andet underligt.
Vi har spekuleret meget over hvad det kunne være. Men vi kan ikke finde nogen logisk forklaring på det lys (den nærmeste lille landsby i den retning ligger 8 km. væk og ikke i direkte linie bagved ufoen, og den nærmeste store by Ringkøbing er 20 km. væk, der ligger ingen forretninger, virksomheder eller laserlyskastere i den retning. Der er kun bare marker og gårde og en grusgrav i nærheden. Ca. 15 km. væk ligger en græstørrefabrik, men ellers intet. Den fløj oppe i fri himmel ca. 40 grader over horisonten (ind imellem gik dens bane om bag nogle træer ved vores nabohus), Dens hastighed var stille og rolig, men med næsten samme hastighed.
Det er svært at sige hvor langt væk den var, men den var da noget stykke væk. (Vi bor på et af de højeste punkter i området og kan se helt til Nr. Lyngvig Fyr i klart vejr. Men ufoen var ikke i samme retning som Nr. Lyngvig Fyr, mere nordvestligt. (Vi har skam tænkt på, om fyret kunne lave lysspejlinger i skyerne, men synes ikke retningen passer til det). I øvrigt var det ikke klart vejr, og fyret kunne ikke ses pga. dis og skyet vejr. Det var heller ikke stjerneklart.
Om det virkelig var en flyvende tallerken i bogstavligt forstand kan være svært at afvise... Mon andre har set den?? Det kunne være spændende at høre.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted