logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

6950 Ringkøbing 1. januar 2005.
Efter vi havde affyret vores raketter nytårsaften og stod og så på andres raketter, så vi et klart gult aflang lysende objekt. Det blev observeret fra åben mark ude på landet ca. 10 km fra Ringkøbing.
Objektet bevægede sig fra vest med varierende hastighed (periodevis stillestående) mod øst. Tilsynekomst ca. 70 grader over horisonten.
Objektet var betydeligt kraftigere end nordstjernen som det passerede forbi.


5250 Odense SV 14. januar 2005.
Min mand sad i bilen og var på vej hjem. Han så objektet på himlen og kunne se det længe, foran sig. Da han holdt for rødt lys, var objektet næsten lige over bilen, højt oppe. Det fløj hen over bilen, trak opad og speedede op og fløj væk. Min mand måtte vride sig i førersædet for at følge det med øjene. Han fik et godt kik på det.
Beskrivelse: Sølvgrå, 6 lysende „koøjer“ (runde vinduer). Ligesom dobbeltsider på objektet. Det virkede rundt, selvom det så „halv“ ud. Det virkede meget stort. Et stykke under objektet var der på hver side ligesom en „ponton“ (hvis man kan kalde dem det). Herpå sad der for enden på den ene „ponton“ 1 hvidt lys og 1 rødt lys. Llysene sad ligesom på en stang. På den anden „ponton“ sad der 2 røde lys på en stang.


5250 Odense SV 31. januar 2005.
Min datter og jeg var på vej hjem fra en konfirmationforberedelse i Dyrup Kirke ved 21. tiden. Da vi gik på stien hjem, (ligger på en åben markeng), havde vi et smukt udsyn over den totale klare stjernehimmel. Vi kunne se 360 grader rundt i frit udsyn til himlen.
Vi gik og kiggede på stjerner og flyvemaskiner, som vi snakkede lidt om. Der var masser af blinkende lys, røde og hvide. Det var flyvemaskiner, det var vi klar over. Men så kom der et objekt nærmest sejlende hen over himlen. Det så højst besynderligt ud, lignede lidt en flyvemaskine, der fløj på højkant. Måske drejede den bare i sin bane, men jeg har aldrig set en flyvemaskine så tæt på før på dette tidspunkt. Der var et rødt blinkende lys foroven, og et godt stykke under var der et hvidt og midt imellem, var der også noget der blinkede. Så var der et hvidt lys, der løb hen over, hvad jeg formoder var „maven“ på objektet. Hvis det var en flyvemaskine, der drejede, så kunne det være et rødt lys på den ene vingespids og et lys i midten og et hvidt lys i den anden vingespids og så et hvidt lys, der løb hen over selve „maven“. Det virkede bare som om, at der ikke var nogen hale på. Her tænker jeg på en flyvemaskine.
Det tog lang tid, før det var ude af syne. Vi stod stille og kiggede efter det, så gik vi lidt og stoppede og kiggede igen, det var stadig i syne. Meget langsomt forsvandt det mod vest. Der var ingen lyde at høre. Fra vi så det, til det var ude af syne, fløj det stadig på „højkant“.


3400 Hillerød 31. januar 2005.
Jeg beundrede stjernehimlen fra min lejlighed, det var helt stjerneklart, og jeg kiggede ud gennem den åbne havedør. Jeg kiggede på stjernebilledet Cassiopeia og så en „stjerne“ nedenunder Cassiopeia. Jeg tænkte ikke umiddelbart over det, men pludselig fløj stjernen hurtigt et stykke henover stjernehimlen for derefter at stoppe meget brat. Dette gentog sig tre gange, og stjernen fløj i forskellige retninger og meget, meget hurtigt. Hurtigere end fx et stjerneskud.
Sidst jeg så den, var i syd, men jeg så den ikke forsvinde, for jeg var forskrækket over oplevelsen og lukkede havedøren.


5200 Odense V 2. februar 2005.
På vej hjem fra arbejde går jeg igennem et større, grønt område omgivet af 2-etagers boligblokke. Faktisk er det en stor græsplæne med bænke, håndboldmål og en legeplads, der ligger bag en hestesko's-formation af socialt boligbyggeri.
På vejen igennem dette grønne areal har man frit udsyn til det meste af den store, sorte aftenhimmel. Og når der er skyfrit, kan man tydeligt se de fleste af aften- og nattehimlens utallige stjerner, hvis man da ikke lige står på et bestemt sted, så et af områdets få træer er i vejen for ens synsfelt.
På vejen igennem dette grønne område får jeg pludselig, på den enorme aftenhimmel, øje på et lille, rundt objekt, som kommer farende hen over himlen fra østlig retning. Objektet er meget, meget højt oppe i atmosfæren. Det er svært at beskrive, hvor stort eller småt det i virkeligheden er. På aftenhimlen fylder det runde objekt omtrent 15-20 gange så meget som een af himlens respektive stjerner, set/vurderet fra mit synsfelt, vel at mærke.
Objektet er nærmest at beskrive som rundt, da det af udseende mest af alt ligner en stjerne. Dvs. at objektet på himlen ligner en lysende prik, akkurat som en stjerne, dog bare 15-20 gange større, og derfor gullig/lysende af farve. Det mærkværdige er blot, at objektet nærmest kommer farende hen over aftenhimlen fra østlig retning. Der er ingen lyd at høre fra objektet. Dets hastighed er enorm, da det flyver meget hurtigere end de sædvanlige flyvemaskiner, man ofte ser på aftenhimlen.
En flyvemaskine kan man typisk stå og følge i flere minutter på himlen. Dens hastighed er sneglende, når man følger flyvemaskinen hen over det meste af aftenhimlen.
Men dette objekt kom farende hen over himlen fra østlig retning, for derefter at zig-zagge i meget hurtige bevægelser og helt forsvinde i nordvestlig retning. (Jeg gik med ryggen vendt mod Orion, som ligger i sydvestlig retning).
Objektet fløj nærmest i hurtige zig-zag bevægelser, skiftende fra nordlig til vestlig retning 3-4 gange i alt, før det helt forsvandt ud af syne. Det forsvandt nærmest ud i ingenting. Som om det helt har fløjet ud af den synlige himmelsfære med sin enorme hastighed på blot 4-5 sekunder.
Objektet og selve hændelsen er derfor meget sparsommeligt beskrevet, da det omtalte objekts tilstedeværelse på aftenhimlen blot har varet i nærheden af 4-5 sekunder.
Jeg undrer mig meget over objektet. Hovedsagligt pga. dets hurtige zig-zag bevægelser, da stjerneskud oftest kommer dalende oppefra og ned. Iøvrigt er et stjerneskud kun at skue i max. 1-2 sekunder. Min erfaring er, at man dårligt nok når at se et stjerneskud, før det allerede er forsvundet igen. Partiklen brænder sig selv op på ingen tid. Men med dette objekt var der ikke tale om noget stjerneskud. Det var et objekt, som nærmest foretog en bevidst styring. En lysende genstand på aftenhimlen, som kom farende fra østlig retning, for derefter at flyve 3-4 gange i zig-zag bevægelser langt langt oppe i atmosfæren, for slutteligt helt at forsvinde ud i ingenting.
Jeg tvivler stærkt på, at der har været tale om en meteor eller satellit.


3480 Fredensborg 20. marts 2005.
Under en familiefødselsdag observerer vi et større objekt på nattehimlen syd for Fredensborg, objektet er stillestående og skifter mellem grøn, rød, gul osv. lidt i stil med en stjerne, men tydeligvis større end nogen kendte stjerner.
Vi opstiller en Leica kikkert for at undersøge objektet nærmere, men det er i første omgang svært at fokusere på, dog kan vi med en vis sikkerhed udelukke, at det skulle være en stjerne, et fly eller en helikopter.
Objektet skifter efter ca. 4-5 min farve til helt gul/hvid og vokser betragteligt, for derefter at forsvinde i anseelig hastighed mod Sverige.
Vi mener også at objektet blev fulgt af et mindre og svagere objekt, og her tror vi der er tale om et fly eller des lige. I løbet af den næste time observer vi yderligere et par objekter, som dog lyser kortere og „bare“ svinder ud.
Vi kan dog med sindsro udelukke, at det skulle være noget unikt, og „fremmed“ – det er slet ikke her, vi leder efter en forklaring, men det ville nu være interessant at løse mysteriet, eller høre fra andre, der eventuelt havde set det samme.
Vi har lidt låst os fast på, at det måske nok er en stillestående raket, eller noget meteorologisk måleudstyr, men vi er ikke på nogen måde eksperter på området.


7600 Struer 27. marts 2005.
Søndag den 27. marts kl. ca. 23.50 gik jeg ud på vores sydvendte terasse for at trække lidt frisk luft og kigge på den flotte stjernehimmel. Jeg får øje på et fly - tror jeg i første omgang, da det blinker rødt - men da jeg havde stået og kigget på det i ca. 5 minutter havde objektet ikke flyttet sig.
Jeg går nu ind og henter en kikkert (en alm fuglekikkert) og ser, at der er 2 objekter mere, der blinker på samme måde i røde, grønne og gule farver på den sydvest/vestlige himmel. Da jeg gik ud her kl. 0.30 var objekterne stadig på himlen, og de er der endnu. De ser ikke ud til at have flyttet sig men blinker stadig meget klart i flere farver. Kan nogen forklare, hvad dette kan være. Er det mon månens (næsten fuldmåne) stråler, der giver farverne eller hvad kan det være.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted