logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

2600 Rødovre september 1971.
Jeg var 14 år i 1971 og var på dette tidspunkt meget interesseret i flyvemaskiner (hvilken 14 årig knægt er ikke det!).
Jeg var med mine forældre en søndag ude og besøge min morfar, som havde et hus på Lucernevej i Rødovre. Indflyvningsruten til Kastrup lufthavn gik næsten henover min morfars hus, så det var jo spændende at stå at betragte de forskellige flytyper, som kom henover. Den dag i september var der som sædvanlig trafik i luften. Det var en typisk efterårsdag med overskyet vejr, og jeg lægger mærke til, at der er en Fokker Freindship (tomotores indenrigsfly m. turboprop) under indflyvning med landingshjulene udslået, den var forøvrigt fra SAS. Flyet kommer fra retning Ballerup og er vel cirka 3-400 meter oppe, da den er næsten ud for mig, kommer der et ekstremt hurtigt flyvende objekt i en buet bane oppe fra skyerne og lægger sig cirka 10 meter bag halen på flyet med samme hastighed som flyet. Det så ud som om det kom med 2000 km/t og standsede op i samme hastighed som flyet i en brøkdel af et sekund!
Faconen på objektet var pæreformet, og det fløj med den brede ende forest, farven var matsort/metal, det havde ingen vinger, men lignede grangiveligt en pære som var malet sort, og der var ingen lyd bortset fra flymotorene. Ved at sammenligne med størrelsen på flyet, vil jeg mene, at det havde en størelse på cirka 8 meters længde og 4-5 meter bredt. Det fløj i samme hastighed som flyet i 25 - 30 sek., hvorefter det ligesom „standsede“ op, og med en utrolig hastighed (jeg kunne næsten ikke se det, så stærkt gik det) forsvandt op i en bue i skyerne igen.
Jeg var helt lamslået og løb ind til min mor og far og råbte: Jeg har lige set en flyvende tallerken, deres svar var selvfølgelig, den er god med dig knægt, du har vist for meget fantasi. Det var fantastisk at se igen, for jeg havde én gang før set noget tilsvarende, men det kan jeg altid fortælle om en anden gang. Jeg er i dag 48 år, men den dag i 1971 glemmer jeg aldrig.


4180 Sorø marts 2000.
På observationstidspunktet boede jeg på en fredet gård i ved Sorø. Jeg stod ofte og røg en smøg ved den 400 m lange indkørsel. Fra dette sted havde jeg om natten vænnet mig til at se de forbipasserende bilers skarpe lys, når de kom over bakken ved Susåen med retning fra Næstved til Susåen. Ejendommen har fri udsigt ned til Susåen mod syd, og til Næstvedvej over nabogårdens marker mod vest, og skoven som grænser op til ejendommen mod øst.
På det tidspunkt havde naboen en granplantage på nordsiden. Udover bilenes lys og husets belysning var der ingen belysning fra hverken vejen eller de nærliggende byer. Jeg mindes heller ikke at månen var synlig den nat, men bliver pludselig blændet af et meget kraftigt hvidt lys, som jeg først antager for at være fra det lange lys på en bil på vej op af indkørslen. Jeg erindrer tydeligt min undren over, hvem der kunne finde på at besøge os uanmeldt så sent på dagen. Lyset blev meget hurtigt kraftigere end noget jeg havde set tidlig!
Det forekom mig underligt, at jeg stadig kun kunne se en lyskilde og ikke to. „Mon det ene lys er i uorden ?“ tænkte jeg... Lyset voksede ikke blot i intensitet, men spredte sig til nu til en horisontal synsvinkel på måske 90 grader, hvor det først kun havde været et punkt.
Først, da jeg bemærkede at lyskilden steg opad i stedet for at følge den lange indkørsel, gik det op for mig, at der var noget særligt på spil. Fra en højde på 0 grader steg lyskilden til ca. 45 grader... Så gik lyset ud så brat, som det kom til syne. Der gik nogle sekunder inden mine øjne kunne tyde noget i mørket. Det jeg nu så var en mærkelig diffus belysning, samme sted som det kraftige lys gik ud. I denne diffuse belysning så jeg en oval genstand, som badede i svag, lysegrønt lys. Lyset kom IKKE fra den ovale genstand i luften, det virkede nærmere som om, det kom fra den omgivende luft! Jeg råbte og skeg til min kæreste, som var inde i stuen, om at skynde sig ud. Der var nu måske gået et minut fra det tidspunkt hvor lyset „tændte“. Mit blik forlod ikke den ovale, svævende og stille genstand. Jeg kunne endda tyde flere forskellige rektangulære zoner på den ovale flade som var en stor del af mit synsfelt.


8000 Århus 21. april 2004.
Under indsejling til Aarhus med færgen Maren Mols i morges, blev jeg pludselig opmærksom på en kometlignende lysfænomen (kugle med hale der spidsede til), der bevægede sig fra nord mod syd, lavt ind over byens lys. Da fænomenet var over den sydlige del af Aarhus, så det ud som om det delte sig og blev til to, hvorefter det forsvandt over/bag Marselisskoven. Min første indskydelse var, at det kunne være et 2 motores jagerfly, man så skråt agterind.
Hvorvidt fænomenet var over Århus eller længere vestpå, kan jeg ikke afgøre, men da vi kom i havn og vores reparatører kom ombord, havde den ene fra motorvejen Randers - Aarhus bemærket 2 lys, „som så mærkeligt ud“, men han havde slået det hen med et par forlygter fra en bil på en bakke langt væk.
Min styrmand var i gang med at klargøre til ankomst, men nåede at se fænomenet lige inden det forsvandt syd Aarhus.


8370 Hadsten, motorvej E45 lidt nord for Århus 21. april 2004.
Jeg kører i min bil på E45 sydgående spor. På et forholdsvis fladt stykke, bemærker jeg noget, der virker helt forkert på himlen „lige ved siden af mig“. Dette „noget“, oplever jeg først som værende Månen, men det skyldes kun, at den har form som en halv-måne med perfekt afrundede „spidser“, - der ligger på rykken. Den er der simpelthen bare lige pludselig!
Den er HELT ren i omridset og lyser fuldstændig hvidt, - ikke som Månen. Den har fart på, men virker fuldstændig stabil og under kontrol. Jeg bemærker, at den perfekte form indbyder til at indeholde en kugle i centrum, eller at der HAR været en. Jeg kommer til motorvejs-afkørslen ved Hadsten og frakørsels-rampen dækker for „genstanden“ som er til højre for mig. Da jeg kører under broen, drejer der en bil fra Hadsten-retningen ned ad tilkørsels-rampen i samme retning som mig. Jeg prøver her, at kæde bilens forlygter sammen med „lyset“ men det er bare overhovedet ikke det, og jeg ser ikke mere...


4300 Holbæk 21. april 2004.
Vi kørte ad skovvejen, fra Holbæk mod Kalundborg ca. 10 km fra Holbæk, da min makker og jeg, på samme tid, observerer en meget grøn lysende kugle med en hale af gnister! Genstanden virker meget stor, set fra vores vinkel.
Efter ca. 7 til 10 sek. deler emnet sig i to dele, hvorefter den accelererer og bliver utydelig, eller ligesom slukker?
Både min makker og jeg er meget tavse... og der skal noget til!! Vi reagere først, da emnet er væk, med nærmest i kor at sige, „..hvad fanden var det???“, hvorefter vi straks kontakter vores vagtcentral i Holbæk og fortæller dem om hændelsen.
Jeg, undertegnede, har set en del på himlen, gennem mit liv, både meteoritter og diverse andre sjove ting, men aldrig noget lignende det her??
Min makker og jeg har iøvrigt fuldkommen samme opfattelse af hvad vi har set, selv om ingen af os kan forklare hvad det var!!!


4600 Køge 21. april 2004.
Klokken 04.42 observerede en ven og jeg et „Uidentificeret Faldende Objekt“.
Kørende sydpå langs med vandet, i den nordlige udkant af Køge by, så vi pludselig et objekt falde, med relativt høj fart og forsvinde under horisonten. Det faldt i en lige linie, sydgående retning, et godt stykke væk fra os. Fra da vi først observerede det, og til det var forsvundet under horisontallinien, gik der vel omtrent fem-syv sekunder.
Selve objektet var mørkt, og ikke til at identificere, men det havde et grønligt lys, nærmest som en lanterne på et skib (det lyste meget skarpt, ikke som de meteorer, på de billeder vi har forsøgt at sammenligne, hvad vi så med) i det, der kan kaldes forenden, og bagved var der et gullig-orange-grønlig „flammeformet“ lys (som fra en jetmotor). Dette sidstnævnte viste sig, da vi så objektet, forsvandt kort, viste sig igen for derefter at forsvinde helt, inden objektet forsvandt. Vores første indskydelse var, at det var et passagerfly, der var på vej ned. Og det er det egentlig stadig, da vi ikke kan finde en forklaring på hvad, det ellers kan være.
Vi skriver sådan set for at spørge, om noget lignende er blevet observeret, af radarer, satellitter eller andet lign. udstyr. Evt. militært, måske? Eller om der måske ER styrtet et fly ned?!? Selvom der ikke har været noget om det i nyhederne indtil nu.


3250 Gilleleje 20. maj 2004.
Kl. 01.40 om natten vågnede min kone pga. toiletbesøg. Hun stod op og trak gardinerne fra (hvad hun ikke plejer), og så mærkelige lysglimt på himlen. Hun vækkede mig, og vi så sammen de mærkelige lys i ca. 20 minutter. Lyset var som en gul/hvid rund „sol“, der i rækkefølge lyste op forskellige steder i en ellipseformet bane. Lysglimtene var meget regelmæssige og fulgte den samme bane hele tiden. Til slut blev lysglimtene svagere og forsvandt derefter. Vi kunne ikke høre nogen lyde eller støj derfra. Ellipsebanen var stor og bevægede sig ikke, kun lysglimtene bevægede sig.


9370 Hals 21. maj 2004.
Var egentlig på vej i seng og havde lige børstet tænder, da jeg besluttede mig for at gå ud på terassen og få et par mundfulde luft - hvilket jeg tit og ofte gør, hvis det er skyfrit, så stiller jeg mig med ansigtet op mod himlen for at beundre stjernehimlen...
Idet jeg overvejer at gå ind igen, ser jeg fra min venstre side et lysende objekt komme svævende med høj fart henover min have styrende direkte mod kirketårnet... Dens rute var for mig meget markant, da man fra min have kan se toppen af det gamle vandtårn mod nordvest og toppen af kirketårnet i modsat retning... Objektet kom til syne lige over vandtårnet og fulgte i lige linie mod kirketårnet, det forsvandt dog på en „udfadende“ måde, inden det nåede kirketårnet. Jeg opfattede det med det samme og kunne uden problemer følge det hele dens vej... Jeg nåede at tænke en masse ting.. Og det første, der strejfede mig var, at det var et stjerneskud, som jeg kan huske, jeg havde set så mange af på utallige sommerlejre og kanoture.!
Men jeg blev hurtigt klar over, at det kunne det ikke være - ellers skulle det være det første firkantede stjerneskud, jeg nogensinde har set.
Først da det var direkte over haven, lagde jeg mærke til dens egentlige form – hvis jeg skal beskrive det kort, så lignede det en lang fly-vinge, der var dog ingen fly-krop at se i midten af den. Jeg nåede at lægge mærke til den måde, det var oplyst på – der var ikke blinkende lygter eller lamper, som man tit ser det på almindelig fly – det så mere ud til at være oplyst indefra – eller sådan som en statue eller bygning kan være oplyst fra opad lysende projektører.
Mod nattehimmelen så det lidt gulligt ud – og ved måden det kom til syne på, lader det til, at det allerede før vandtårnet havde været oplyst i et stykke tid... Og det var først, da det havde nået den modsatte side, at det ligesom dæmpede lyset for at forsvinde i en slags lomme i himlen – lige over kirketårnet.
Ruten havde ingen bøjning eller kurver, det fløj i en vandret og lige retning. Min første reaktion var at stå et øjeblik og se i den retning ,det var forsvundet i, og jeg forsøgte virklig at greje, hvad det var, jeg lige havde set – ikke mange øjeblikke efter at det havde krydset min have – så kom min kæreste ud ved døren; han havde lige taget sine linser ud, da han jo også var på vej i seng. Jeg fortalte ham, hvad jeg havde set, og han blev lidt „skumlificeret“, som jeg gjorde det – men han kom ikke ud på terassen for at se i samme retning som jeg, da han ikke ser ret godt uden linser og derfor opgav det på forhånd. Jeg forklarede ham udseendet af det og måtte lige sunde mig lidt og satte mig på min kontorstol foran computeren – da jeg alligevel skulle til at slukke den. Jeg estimerede, hvilket tidspunkt det krydsede min have til at være ved kl. 01.45 – 01.46, og at selve observationen af det varede omkring 4-5 sekunder – så det havde temmelig høj og glidende fart på. Klokkeslett et blev noteret på en seddel, og jeg besluttede mig for at sove på det, før jeg begyndte at lede efter et sted at kunne rapportere det til.


8800 Viborg 22. maj 2004.
Jeg så en utrolig stor og lysende plet på vesthimlen højt på himlen. Da var den hvid. Jeg har ALDRIG set en stjerne lyse så kraftigt + den her bevægede sig, samt den var større end nogen stjerne, jeg har set. Som den kom lavere ned i horisonten, begyndte den at blinke rødt, og til sidst var den næsten konstant rød. - Da var den dog så langt væk, at det kan være svært at vurdere det helt præcist. Den forsvandt relativt hurtigt bag horisonten.
Jeg er ikke den eneste, der kan komme med samme forklaring, da jeg fortalte det til mine forældre. De så det samme. Dog tog jeg min stjernekikkert med udenfor, men jeg var kun i stand til at fokusere på objektet med kikkertsigtet og fik altså aldrig det nærbillede jeg havde håbet på.
Jeg odagede objektet lidt efter 23, og det forsvandt først helt 00.10 - dette er ca. tidspunkter, og det kan altså både have været lidt før eller lidt senere.


6000 Kolding 27. juni 2004.
Jeg er søndag d. 27. juni ude og nyde det gode vejr, og med 2 venner taget ned til Kolding Marina. Jeg betragter de rigtig flotte såkaldte „godtvejrs-skyer“, da jeg får øje på, hvad jeg først tror er en havfugl i meget stor højde, og siger til mine kammerater, at de lige skal kigge op. Det gør de, og den er i højde med skyerne, for den passerer igennem én lige i det øjeblik. Men snart opdager vi, at det ikke er en fugl, da den ikke „blafrer med vingerne“. Dens form er nærmest som en lille, aflang „stump“, lysende hvid.
Den fortsætter lydlyst i god fart at passere hen over vores hoveder, stadigvæk i stor højde. Da den er lige over os, reflekteres sollyset i den, eller også lyser den op indefra; derefter skrifter den tilbage til den første lystæthed, og vi diskuterer, hvad det kan være, og kan både udelukke fly, svævefly, balloner, satellitter og drager. Genstanden fortsætter sin kurs mod sydvest og forvinder, ligesom den kom til syne, ind i en sky langt borte.
Under hændelsen var vi ærgelige over, at vi ikke havde en kikkert med, da vi måske så kunne afskrive observationen som et Uidentificeret Flyvende Objekt. Men indtil vi finder ud af, hvad det var, ja, så var det et UFO.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted