logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

4000 Vordingborg. August 1987.
I august 87 var jeg på et gods i nærheden af Vordingborg sammen med mine studiekammerater. En aften, hvor jeg ville ud og nyde stjerne himmelen, så Jannie og jeg et meteor eller lign. En stor lysende hvid kugle, der fløj vandret hen over himmelen. Det var det største stjerneskud, jeg har set i mit liv. Fænomenet varede i ca. 5-10 sekunder. Banen var ca. seks håndsbredder lang. Der var en hvislen, som om man kunne høre lyset/ilden. Men ilden var helt hvid. Vi blev ret chokerede og diskuterede en del om hvad det kunne ha' været, men blev til sidst enige om at det måtte ha' været en meteor.


4873 Væggerløse. 22. juni 2003.
Jeg var til min genbos 70 årsfødselsdag. Omkring kl. 01.00 kalder en en af gæsterne på os, der er noget, vi skal se. Udenfor over vores hoveder er der ligesom et lys, der kører rundt. Det minder mest af alt om en diskoteks spejlkugle, der dreje,r så lyspletterne kører rundt på gulv og loft, men dette her var udendørs.
Jeg vil beskrive det som om, at det var en masse små skyer, der var oplyst, og de drejede rundt med en hastighed på 3-4 sekunder pr. omgang, størrelsen var 10-20 meter. og højden vurderede jeg til ca. 20 meter, altså på højde med trætoppene. Det roterede på samme sted ca. 1 min. for så at bevæge sig hen over nabogrunden og den næste grund,for der at stoppe og rotere der, et øjeblik, for så at komme tilbage, til samme sted som før.
Dette gentog sig 5-7 gange. Det sluttede med, at „lyset“ gik ud som om der blev slukket på en kontakt.
Jeg siden snakket med flere af de tilstedeværende, og ingen kan give en forklaring.
Her i nat, mandag morgen ved samme tid kl. 01.00 så jeg det igen i min egen have, det var næsten som første gang, men jeg mener, at lyset var svagere, og det var lodret over vores hoveder, min kone og jeg så det begge. Det var ligesom første gang, det roterede lidt og forsvandt så ind over nabogrunden, hvor vi ikke kunne se det på grund af høje træer, og kom så tilbage ca. 5 min. senere. Det gentog sig tre gange.

Kommentar fra SUFOI: Observationsbeskrivelsen passer nøje på projektørlys. Brugen af projektørlys er udbredt i Danmark og anvendes typisk af diskoteker eller i forbindelse med byfester eller lignende. Projektøren står på jorden og sender et antal roterende lyskegler op i himlen (typisk 3-4) - ofte vil lyskeglerne (foruden at rotere) bevæge sig frem og tilbage som samlet gruppe. Lyskeglerne kan sjældent ses i klart vejr - til gengæld kan aftegninger på skyer/skydække ses i op til 60 km afstand. I den konkrete sag fra Væggerløse er fænomenet set i nordlig retning, hvilket passer med retningen til Nykøbing Falster. Et gæt er derfor, at projektørlyset kan stamme fra denne by.

SUFOIs Ole Henningsen tilføjer: Jeg kan oplyse, at ved Marielyst, der ligger ca. 2-3 km ca. øst for Væggerløse, findes diskoteket »Dr. Emils Laboratorium«, der hver aften i sommertiden kører med laserlysstråler, d.v.s. som flere tyndere lyskastere/projektørstråler. Jeg så dem så sent som fredag den 18. juli på tæt hold. Så dem endvidere også selv i sommeren 2002, hvor der var 3 henvendelser fra forskellige datoer, fra Nyk. F., Nyk. F. samt Gedser. Jeg tolkede dem alle 3 som Dr. Emil-fabrikerede, selvom de ikke så meget beskrev lysstråler, men mere i retning af denne observation fra 22-6-2003.


5000 Odense. 16. juli 2003.
Jeg var lidt efter klokken halv et om natten gået ud i en lille gård bag hovedhuset i mit hjem i centrum af Odense for at trække lidt frisk luft. Da det trods bylyset var helt stjerneklart i den del af himlen, der kan ses fra gården, var det fristende at kaste blikket bagover, og prøve at genkende nogle af stjernebillderne.
Pludselig, fra et punkt i nordvestlig retning, viser der sig ud af det bare ingenting (fra et punkt på himlen, jeg netop stod og betragtede) et ovalt objekt, hvor min umiddelbare indskydelse var, at der var tale om et stjerneskud. Først, da det forsvandt bag vores eget hustag i sydvestlig retning, kom jeg i tvivl. Objektet havde være usædvanligt stort for et stjerneskud at være. Desuden havde det ikke nået at opløse sig, og tanken om at det kunne have været et større meteor, der skød ned gennem atmosfæren, slog ned i mig. Jeg forestillede mig, at det trods alt også kunne dreje sig om et fly eller en helikopter, men der udgik ingen lyd fra objektet på noget tidspunkt.
Hvis der var tale om et højtflyvende rutefly, ville den relative hastighed henover himlen også være langsommere (ligesom objektets størrelse ville være mindre). Og var der tale om et jetfly eller en helikopter ville hastigheden i ikke mindre grad indikere motorlarm. Lysintensiteten husker jeg som værende ens i de godt 5 sekunder observationen varede, og objektet kunne kun ses som stjernefarvet hvidt lys, som blot var langt større end almindelige stjerner eller stjerneskud. Jeg er umiddelbart nysgerrig efter at høre, om andre samme tidspunkt har gjort en lignende observation, om der faktisk er rapporteret om meteornedslag (på land eller til vands), eller om der er radar observationer på observationstidspunktet, der kan fortælle noget.


8900 Randers. 21. juli 2003.
Jeg ligger i min seng og kan ikke falde til ro på grund af varmen. Klokken er 00.16. Lige pludselig får jeg ud af det øverste vindue (sprossevinduer) øje på „objektet“, der har en langsom glidende bevægelse hen over himmelen.
Jeg (Michael) springer op af sengen og kommer til af tumle ind i en metalkuffert, det larmer, så min kæreste vågner. Sammen observerer vi gennem vinduet (som jeg åbner) følgende: et meget klart, men dog dæmpet lys, der peger nedaf, men ikke som en lysstråle, lyset bevæger sig vest over, og (som Lotte formulerede det) slår på et tidspunkt en lille lysprut!
Jeg ser det som en lillebitte tynd streg, der går ud fra underkanten af lyset med en lille klump forenden, dette kan ses ca. 1/2 sek., objektet er nu noget langt til venstre for os. Umiddelbart efter begynder lyset at blive svagt og igen lyse en smule op en to-tre gange, hvorefter jeg ikke længere kan se det, men burde kunne det, da objektet stadig ikke kunne være så langt væk.
Efter at have diskuteret oplevelsen og vendt og drejet den i hovedet, er jeg 100% sikker på, at det lys, vi har set, har været i bunden af noget!, altså peget nedaf. Vi tror, at afstanden ca. passer med, at objektet har fløjet over Randers Fjord.
Lidt efter klokken 00.32 kom der et fly i nordøstlig retning (formodentlig et passagerfly), dets højde gætter vi på er ca. den dobbelte af objektets og farten ca. den dobbelte af objektets. Jeg har tideligere set rå mængdet af stjerneskud, flyvere og satellitter, det har dette her med bestemthed ikke været. Til sidst vil jeg lige sige, at der her, hvor vi bor, ikke er en lyd at høre om aftenen/natten, det var der heller ikke i forbindelse med observationen.


Marmorkirken, 1265 København K. 21. juli 2003.
Tre gullige/orange kraftige lys i ligesidet trekant, med spidsen nedaf, med stor indbyrdes afstand. Observationen gøres også med kikkert, idet dette var medbragt efter teatertur(Grønnegårdsteateret). Med kikkert er det svært at fokuserer, på grund aa afstanden. Lysene bevægede sig i samme retning (mod nord) i ca. 8 min., hvorefter det øverste venstre lys forsvandt først, derefter det nederste og til sidst det øverste højre. Derefter dukker en fjerde op, enligt, bevæger sig i samme retning som de tre netop forsvundne. Men dette lys accelererer unaturligt kraftigt, da det forsvandt.


Holmen, 1436 København K. 21. juli 2003.
Klokken 22.55 observerer jeg 2 orange/røde flyvende objekter på himlen, der er ingen lyd, men kun den konstante orange/røde lysning fra de flyvende objekter.
5 minutter senere kommer der 6 flyvende objekter, 2 i rækkefølge efterfulgt af 2, som flyver ved siden af hinanden og herefter 2 bagved i rækkefølge. Da de flyver mod syd, kaster nr. 2 flyvende objekt noget blåt lys af sig nedmod jorden. Imens den gør dette, står den stille, og det gør alle de andre, også samtidig med at den næstsidste også kaster noget blåt lys af sig.
De flyver videre mod syd og forsvinder. Der går ca. 5 minutter, så kommer der flere de alle flyver i samme retning, og forsvinder alle mod syd. Der er stadig nogle, der stopper for at kaste det blå lys fra sig. Alt dette varer ved i ca. 35 minutter.


Sjællandsbroen, 2450 København SV. 21. juli 2003.
Vi havde kørt min mor hjem, og var nået lossepladsvejs krydset og holdt for rødt. Da jeg fik øje på en lysende prik kommende fra sjællandssiden af Sjællandsbroen flyvende i samme retning som vejen, men et stykke inde over byen og mod Amager. Jeg sagde til konen, at det ikke kunne være en flyver, da den manglede blinklys, så hvis det var en UFO, skulle hun tage videokameraet frem Hun var modstræbende og træt, men det varede kun det øjeblik, da hun heller ikke rigtigt kunne se noget blink.
Vores ældste kikkede ud af soltaget og istemte, at den ikke var en rigtig flyver. Den fløj langsommere nu og var ude over havnen, måske inde over centrum.
Lige efter broklappen på selve broen kørte jeg ind, og ud vi sprang, vores tre børn blev i bilen men så ud. Jeg prøvede at filme den, men fik kun en lille prik, et kort øjeblik, som kunne være hvad som helst.
Et par fiskere nede ved vandet så den ligeså og håbede, at jeg bedre kunne se den. Den var cirka 20 grader til højre fra os, måske inde over Amager.
Den ligesom bakkede frem og tilbage et par gange, som en bil, der ikke kunne dreje et smalt sted, før den langsomt fløj ind over København og forsvandt i skyerne omkring 15 grader til venstre fra broen.
Størrelsen var lidt større end en flyver, der har landingslys lys på, men det var det samme lys, selv om den fløj i forskellige retninger, der var måske en anelse pulséren, lyset var let orange.


4000 Roskilde. 31. juli 2003.
Natten mellem den 30 og 31/7 sad jeg ved bålpladsen i haven for at nyde stilheden. Det var meget mørkt, og så vidt jeg husker, var der ingen måne. Omkring kl. 23.30 tændte jeg et lille bål, hvilket er vigtigt i denne sammenhæng, idet bålet kunne have indflydelse på min observation.
Jeg havde ikke ur på, men vurderer, at der var gået ca. 1 time, da jeg pludselig hører en underlig hvislende/susende/pulsende lyd passere over mig med meget stor hastighed. Jeg kunne ikke se direkte op i himlen pga. nogle træer og måtte gå nogle skridt frem for at se, hvad der skabte denne underlige lyd.
Desværre kunne jeg ikke se noget, men blot høre lyden i nogle få sekunder forsvinde bag silhuetten af mit hus. Jeg noterede mig også, at der var ingen lyde fra biler på en nærliggende hovedvej. Lyden var meget intens og nærmest elektronisk pulsende, hvorfor jeg er sikker på, det ikke var en stor fugl, hvor man kunne høre suset fra vingerne, og det var heller ikke den karakteristiske konstante lyd fra et fly. Da lyden kom oppe fra kunne det heller ikke være evt. våde stykker træ i bålet der sydede i flammerne.
Som nævnt var hastigheden meget høj, så jeg fangede den kun et sekund eller to, før den var lige over mig og fulgte den 3-4 sekunder, mens den forsvandt ud i mørket bag mit hus. Yderligere opfattede jeg det som om, at lyden var forholdsvis tæt på jorden, idet mit hus har flat tag, hvilket gør det muligt, at se længere, end hvis det var et hus med alm. skrå tegltag.
Da jeg ikke kunne se noget, kan jeg ikke præcisere kursen, men min umiddelbare vurdering er, at lyden kom fra sydøst og fortsatte i nordvestlig retning udover Roskilde fjord. Jeg har aldrig før hørt eller observeret noget ligende og har derfor gransket Internettet for at finde et sted, hvor jeg kunne berette om min oplevelse, og måske få svar på, om der var andre der havde hørt eller set noget i samme tidsrum, lige før eller senere?


4200 Slagelse. 31. juli 2003.
Netop ankommet hjem fra arbejde og sidder på min terrasse sammen med min kæreste. Kigger op på en blå skyfri himmel for at nyde det gode vejr. Opdager en lysende plet på himmelen, umiddelbart ville jeg have opfattet det som et fly, men ikke denne gang. (hastigheden fanger mit blik).
Objektet kommer fra sydøst og bevæger sig med en hastighed der er ca. 6 - 7 gange hurtiger end det et passager-fly kan præstere. Højden antager jeg til at være 10 - 20 km sansynligvis højere. Ingen lyd eller kondensstriber og bevæger sig fra den ene del af horisonten til den anden på ca. 10- 15 sekunder. Imponerende.
Har svært ved at tro, at der er tale om et fly, men en naturlig forklaring kan måske være en mindre asteroide, der har passeret ganske tæt på jorden og har været så oplyst, at man selv ved højlys dag har kunne se den.


3450 Allerød. 2. august 2003.
Vi sad i haven lørdag aften kl. ca. 22.30, hvor vi ser tre lysende objekter. Højden er svær at bedømme, ca. 300 m over jorden, ca. omkreds 10- 15 m runde, det så ud som om, der var ild eller stærkt lys i bunden, og noget mørkt ovenpå! De kom flyvende uden lyd i forskellig fart. Det varer ca. 5 min.
Vores datter på 7 år stod på den anden side af vores hus og så dem. Hun kom grædende løbende gennem huset til os og var bange for dem!!!!
Vi så de samme, dog kun to objekter i uge 26 mener jeg, det var, De kom med stor fart fra syd lige efter hinanden, stoppede pludselig lige før de var over os og fløj derefter parallel mod vest.
Jeg er ikke den der tror på ufoer, men jeg har virkelig ingen forklaring på det vi så?????


9800 Hjørring. 2. august 2003.
Kommentar fra SUFOI: Observationen skyldes med stor sikkerhed planeten Mars. På observationstidspunktet stod Mars i en sydøstlig retning og i en højde af ca. 20 grader over horisonten. Mars er i disse måneder særligt lysstærk (da Mars er tættere på jorden end i mange år) og fremstår derfor som et tydeligt fænomen på nattehimlen. Observatøren beskriver, hvorledes fænomenet så ud til at bevæge sig frem og tilbage på det samme sted. Dette er en velkendt form for "fejlobservation" knyttet til iagttagelser af stjerner og planeter. Oplevelsen af at en planet kan stå og bevæge sig fra side til side og op og ned skyldes bl.a. ubevidste øjenbevægelser, som (især) fremkommer, når man over længere tid har holdt øjnene „fast“ på et lyspunkt på nattehimlen.


2920 Charlottenlund. 2. august 2003.
Vi var på besøg hos nogle gode venner. Vi havde grillet og sad bare og hyggede os. Pludselig siger værtinden, „se en satelit“.
Da jeg har set satalitter før, var jeg klar over, at de for det første flyver meget højere end denne genstand. En anden sagde, at det var et fly, men fly har beacon på vingerne, der blinker hvert 3 - 4 sekund, det gjorde det opserverede ikke, samt at det bevægede med stor hastighed og totalt lydløst, fra vi observerede de,t til det var lige over hovedet på os, samt at der heller ikke kom nogen lyde efter, at det var passeret.
Genstanden var ca. max. 1 kilometer oppe. Genstanden var gul i centeretcirklen, og rundt om denne cirkel var det som om 40 eller flere roterende cirkler i sølvfarve. Genstanden bevægede sig med megen stor hastighed, en hastighed der langt overskred normal fly hastighed.
Personligt har jeg aldrig set noget lignende, men har altid ønsket at opleve noget som dette, og det glæder mig, at der var mange vidner på dette, ellers ville man jo nok have sagt, at jeg havde fået solstik og havde set syner.


2000 Frederiksberg. 7. august 2003.
2 klare gyldne punkter kom til syne på himmelen mod vest med samme retning og med for kort afstand mellem hinanden til, at de kunne være fly. Hastigheden var stor og der var ingen lyd. 1 minut senere dukkede 4 nye lys op med samme retning. Et af dem drejede til venstre og så ud til at falde ned og brænde op. Vi kunne se en form for flamme rundt om den.
Ilse og jeg tror på noget menneskeskabt, men vi kender ikke til noget, der kan flyve så højt med så stor hastighed og uden en lyd.
Andre må have set dem. De var meget tydelige på denne smukke sommeraften.


2400 København NV. 7. august 2003.
Vi havde haft gæster og sad og kigge på stjernens fremkomst og efter eventuelle sattelitter. Kigger mod norøst og ser et fly, der har tændt landigslysene, men det er kraftigt orange, og der er ikke noget, der blinker eller nogen lyd.
Efter ca. observation på 45 sekunder falder der en stump lodret ned mod jorden også lysende, og jeg tager min kikkert, som vi havde kigget på månen med, en 7X35 ikke ret kraftig. Stiller skarpt på dimsen. Kunne ikke få andet en en kraftig orange plet frem, som stadig bevægede sig på langs af himmelen.
Pludselig kommer der endnu 3 lidt mindre orange pletter frem fra samme punkt på himlen, som den første kom fra. De bevæger sig i samme hastighed og med en mindre afstand immellem dem indbyrdes. Den sidste taber også noget lodret mod jorden.
Det ligende en helikopter formation der skulle landsætte. Den første store plet drejer ligesom ind over byen og forsvinder pludseligt. Lidt efter drejer de andre tre på sammested henover byen og forsvinder.
Kan der have været noget nedfald i atmosfæren, eller hvad var det, der kom henover himmlen? Specielt men flot var det. De var dobbelt så højt oppe som Mars normalt står.


Freerslev Hegn, 3400 Hillerød. 9. august 2003.
Vi nød solnedgangen fra vores sommerhus. Solen var netop gået ned, men den skyfri himmel var stadig så lys, at ingen stjerner kunne ses. Et lysende punkt over nogle fjerne trætoppe fangede min opmærksomhed - lidt til højre for det sted, hvor solen var forsvundet. Punktet bevægede sig tilsyneladende ikke. Jeg hentede en kikkert, som afslørede punktet som en oval, skråtliggende genstand - meget lignende en klassisk flyvende tallerken. Den havde ligesom en over- og en underside, hvor oversiden var rød og undersiden mere orange. Man fik indtryk af, at genstanden hentede sine farver fra solen, som den åbenbart stadig blev belyst af. Kikkerten gik på omgang, og vi så allesammen fænomenet. Efter et par minutter blev det klart, at genstanden faktisk bevægede sig, idet den ganske langsomt steg lidt højere på himmelen. Pludselig - i løbet af få sekunder - tonede den bort og blev usynlig. Den blev sandsynligvis ikke længere ramt af solens lys.

Kommentar fra SUFOI: Ud fra observationsbeskrivelsen vil vi skønne, at en mulig forklaring på denne observation kan være sollysets refleksion i et højtgående fly. Indtil adskillige minutter efter solnedgang vil man under de rette betingelser kunne opleve, at sollyset stadig kan reflekteres på overfladen af højtgående fly. Flyet har formodentlig befundet sig på stor afstand, hvilket også kan forklare den (tilsyneladende) langsomme bevægelse.


8270 Højbjerg. 9. august 2003.
Kommentar fra SUFOI: Denne observation skyldes givetvis planeten Mars. Mars er solsystemets „røde planet“ og står i øjeblikket ganske tæt på jorden. Dette er årsagen til, at Mars - der ellers ikke plejer at syne af meget på nattehimlen - i disse uger ses ganske tydeligt på den sene aften- og nattehimmel. På observationsdatoen (den 9. august) stod Mars op omkring kl. 22.05 DST og stod på tidspunktet for observationen (kl. 23.30) i en øst-sydøstlig retning lavt over horisonten (ca. 15 grader over horisonten). Planeter som Mars, Venus og Jupiter giver i øvrigt ofte anledning til observationshenvendelser, idet de - især når de står lavt på horisonten - kan være meget iøjnefaldende. Læs mere om Mars (og de andre planeter) på Tycho Brahe Planetariets hjemmeside: http://www.tycho.dk/article/view/320/.


2830 Sorgenfri. 10. august 2003.
Kunne det være ISS?
Denne skønne aften sidder min kone og jeg på altanen, vi kikker natueligvis også på aftenhimlen, fugle fly og lignende. Denne her observation har jeg ikke set før.
Klokken er 21.04, synsfeltet er fra syd til nordnordvest. I dette synsfelt får jeg øje på et objekt, som også min kone bliver opmærksom på. Fænomenet glider over himlen, fra sydlig retning mod nordnordvest, lidt langsomere end et fly, højden er ca. kl.10 på urskiven. Fartøjet fremtræder mørkt på himlen, som er oplyst af den nedgående sol. Set i ca. 3 min.
Observeret i kikkert lignede den nærmest en liggende banan med sejl. Forsøg på at fange den på video mislykkedes.


8800 Viborg. 10. august 2003.
Jeg kiggede tilfældigvis på stjernehimmelen og fik øje på en stjerne, der bevægede sig hen over himmelen. Jeg fulgte den hele tiden intenst med øjnene og lod den ikke ud af syne under obervationen. Den bevægede sig først fra øst mod nordøst, og jeg så at den på et tidspunkt blev uskarp (formentlig pga. afstanden øgedes). Selvom jeg nu kun kunne ane den, holdt jeg blikket mod dens bane, og pludselig så jeg den med utrolig høj hastighed fløj tilbage, hvor den kom fra mere eller mindre, dvs. fra nordøst mod øst (sydøst). Den fløj altså med en jævn hastighed fra øst(sydøst) mod nordøst, og pludselig fløj den tilbage med UTROLIG høj hastighed og havde, hvad jeg vil vurdere, en 20 cm lang hale efter sig.
Det kan ikke have været et stjerneskud, for jeg mistede aldrig blikket af „ufo´en“ (den bevægende stjerne). Havde jeg ikke set den flyve langsomt først, ville jeg dog nok have troet det bare var et stjerneskud. Min storebror så samtidig et andet lysende objekt på himmelen i samme position på himmelen (næsten), som jeg så. Han påstår at dette ændrede retning. Det er dog kun min observation, jeg kan udtale mig om her i detaljer.
Rent faktisk så jeg efter dette en anden „stjerne“, der bevægede sig fra nordøst til sydøst. Denne så min far også, og han sagde det var en satellit, men så kom den pludselig tilbage, ligesom den jeg havde set før, denne holdt dog en stabil fart hele tiden, og min far forklarede det som værende et højtflyvende fly. Men det var lydløst, lignede til forveksling en stjerne og kom DIREKTE tilbage. Ikke noget med det skulle dreje en bue for at vende de 180 grader.
Observationerne er fra mellem 22.35 og 22.48. Den første, og for mig at se mest uforklarlige, så jeg ca. 22.38.


Ormstrup Gods, 8850 Bjerringbro. 12. august 2003.
Kl. ca. 2.00 kikker jeg ud af soveværelsesvinduet mod vest fra Ormstrup gods og ser da pludselig et lavt flyvende himmellegme i retning af Ans by. Det flyver lavt i vuggende bevægelser og har to stærke lys, der blinker med ca 2 blink pr. sek.
Det flyver først mod Ans, vender derefter tilbage hen over Ormstrup sø, og man ser tydeligt de klare lysblink spejle sig i søen. Himmellegemet flyver igen i retning af Ans/Viborg for snart at vende rundt anden gang og komme tilbage i nogle karakteristiske vuggende bevægelser.
Jeg vækker min kone, og vi står og iagttager fænomenet i ca. 10 min., før det forsvinder i retning af Ans. Der var en ret kraftig tordenbyge på tidspunktet.


7760 Hurup Thy. 16. august 2003.
Jeg kom kørende fra Struer mod Thisted ved 5-tiden om morgenen. Det var overskyet, og der var ingen stjerner at se. Jeg havde nok kørt ca. 20 minutter (det må have været i nærheden af Hurup), da jeg fik øje på 2 blåhvide lys langt ude foran bilen (flere km. væk). De bevægede sig rundt på himlen, nærmest dansende, uafhængigt af hinanden, men hele tiden med nogenlunde samme indbyrdes afstand. De bevægede sig i varierende tempo. Jeg betragtede dem under min kørsel i ca. et kvarter, hvorefter de forsvandt mod øst i høj fart. Lysene lignede ved første øjekast stjerner, de lyste dog noget klarere. Jeg har tænkt på, om det måske kan have været laserlys, men det, synes jeg, virker usandsynligt, da det var kl. 5 om morgenen, desuden lignede måden de forsvandt på ikke laserlys.


8200 Århus N. 29. september 2003.
Vi stod og fik en smøg på terrassen, da min kollega pludseligt siger: „Se de der underlige stjerner“. Jeg går rundt og ser 4, mest røde, men osse blinkende i gulligt og hvidt. Objekterne bevæger sig roligt fra en nordlig/nordøstlig retning mod syd mellem nordstjernen og Cassiopeja.
De 4 objekter skifter langsomt position fra at have været i en næsten kvadratisk formation, til næsten at komme på linie, da de er lige over hovedet på os. Langsomt forsvinder de tre lysende objekter - måske på grund af bylyset - men den sidste fortsætter til en vinkel på mellem 80 og 90 grader stik syd over horisonten, hvor den forsvinder - igen formentlig på grund af bylyset.
Der var ingen lyd i forbindelse med observationen, og objekterne så ikke ud til, at følge nogen fast rute/linie i deres færd. Jeg ringede til en ven, og han havde også observeret fænomenerne.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted