logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

3600 Frederiksund. august 2002.
Natten mellem lørdag og søndag, altså mellem den 9 og 10. maj er jeg på vej hjem fra fest, og er IKKE beruset eller påvirket af euforiserende stoffer.
Jeg cykler ad Ågade i Frederikssund, i retning fra vest mod øst, da jeg ser, at et hvidgrønt lys kommer til syne på himlen. Da det bliver skarpere, stopper jeg op og betragter fænomenet. Da det passerer mig fylder lysets center ca., som hvis man holder en tennisbold op foran sig i udstrakt arm. Lyset som „kuglen“ afgiver er meget skarpt lys og oplyser i splitsekundet, hvor det passerer mig, alt i nærheden. Jeg kan høre en knitrende og nærmest sprød lyd, da den passerer mig, og kan se en kondenslignende hale efter kuglen. Halen forbliver dog ikke synlig umiddelbart efter. Da den flyver parallelt med vandet og horisontalt, kan jeg udelukke forskellige former for fyrværkeri, nødraket etc.
Da jeg er vokset op som nabo til den amerikanske flyvebase i Sdr. Strømfjord, kan jeg også udelukke enhver form for menneskeført fartøj, pga. manglende kendingslys, for lav højde, og lyd. Med hensyn til. dets højde, da det passerer mig, kan jeg ikke give et kvalificeret bud, men vil skyde på mellem 30 og 50 meter (og måske faldende). Grunden til at jeg kan gå i detaljer omkring observationen er, at jeg umiddelbart efter hændelsen noterede alle info.


3140 Ålsgårde. august 2002.
Vi bor på landet, og her er meget mørkt om aftenen, idet vi heller ikke har gadebelysning.
Vores gæster skal til at køre hjem, og vi står ude i haven, og pludselig siger en af gæsterne, at der er en stjerne, som flyver over himlen. Vi ser op alle 6 og kan se ikke kun 1 stjerne, men hele 3 lysende „stjerner“ som markerer en trekant, og som flyver lige hurtigt. Det, som er meget underligt, er, at der er helt sort imellem disse 3 lysene „stjerner“. Man kan ikke se nogen stjerner igennem denne trekant. Efter denne kommer der en mindre lysene „stjerne“, som nærmest zigsakker efter denne flyvende trekant.
Man kan intet høre, og det er ikke til at sige, hvor højt der er op til denne, men vi mener alle, at det var på højde med et pass.fly. Dog er det ikke til at sige, idet afstanden mellem de 3 lysene punkter virkede meget stor.
Trekanten forsvandt i samme hastighed, mod øst.
Vi har tænkt på, om det har været satellitter, men det at der var sort, og man ikke kunne se noget af nattehimlen imellem de 3 punkter, og markeringen fra det ene punkt til det andet var så tydeligt, og størrelsen var så stor, at det umuligt kunne være et militærfly, ja, hvad kan det så have været??
Iøvrigt har jeg hørt at der er nogle i Nygård, der observerede dette samme aften.


7900 Nykøbing Mors. 1. januar 2003.
Vi stod og betragtede fyrværkeriet, da Søren gjorde opmærksom på, at han havde set noget. Jeg rettede mit blik derop og så en hvid plet, og efter cirka 10 minutters observation, halverede den sin lysudstråling og fløj i en lille cirkel, efterfulgt af et slags kors (en cirkel og et kors af cirka 2 cm diameter foran det blotte øje).
Vi besluttede, at dette behøvede mere undersøgelse og hentede derfor en kikkert. Da Søren bruger briller, var det mig, som i første omgang brugte kikkerten. Han beskæftede mine observationer senere.
Da man så på pletten gennem kikkerten, havde den vokset til dobbelt størrelse (hvilket burde udelukke en stjerne, og dette var ikke grundet større udstråling). Det var jo meget mærkeligt så vi besluttede at gå ind, fordi det kunne være, vi rystede på hænderne.
Der går cirka 4 minutter fra vi gik ind, til vi genoptager observationerne. På dette tidspunkt havde den næsten halveret sin udstråling med 75%, (vi konkluderede at det ikke var på grund af skyerne, da det var fuldkomment stjerneklart.) Under sin svage udstråling genoptog den sine bevægelser. Vi fortsatte med at observere den i cirka 50 minutter, hvorunder den lavede sit nedtoning og bevægelses nummer. Flere gange, da den helt nedtonede sin udstråling, kunne man gennem kikkerten ret tydeligt se 3 lys under den samt en rund underflade. Hastigheden blev bedømt til cirka tre gange hasigeheden af de stationære stjerner.
Det skulle ikke være kunne være rumaffald, da dette ikke ville bevæge sig frem og tilbage, dette burde heller ikke være en satellit, da denne heller ikke burde bevæge sig.
Vi kan kun konkludere, at det er et objekt, som forsøger at maskere sig som en stjerne, men alligevel ikke kan gøre det.
Observationen blev foretaget i fuldkomment ædru tilstand, af Ole O. og Søren R. F., samt Oles forældre og et par gæster. (gæsterne var dog ikke ædru)
Med lidt god vilje har objektet en hvis lighed med objekterne, som blev observeret i Holland (de trekantede med tre lys, kan ikke huske hvornår det var) Denne er dog bare noget længere væk. Klokken er nu 01:40 og vi fortsætter vore observationer.


2100 København Ø. 6. januar 2003.
Jeg kom gående ad Bolandsvej i vestlig retning, da jeg på himlen observerede et stort, lysende, stillestående objekt. Troede først det var månen, men så så månen omtrent 45 grader i sydlig retning.
Objektet fremstod ca. en halv gange større end månen. Formen var det mest opsigtsvækkende og som intet himmelfænomen: Nærmest som en dråbeform på hovedet, hvor hhv. den spidse og den runde ende er flade. Den varme hvide farve udfyldte imidlertid ikke hele formen, men var mest udtalt i yderkanten af fænomenet og aftog så indadtil for inderst at forsvinde (dvs. blive helt sort). Dette mørke center i objektet dannede en vertikal linse dog med „bløde“ ender frem for spidse.
Efter at have observeret objektet i omtrent et minuts tid, skyndte jeg mig ind efter min kæreste. Da han cirka et minut efter skulle se „mit syn“, var det desværre væk! Dermed fik jeg ikke set, hvor det blev af :-(


2700 Brønshøj. 23. februar 2003.
Lørdag nat kl. 01.45 gik jeg hunde tur ved Husumvej i Brønshøj, med en veninde og hendes hund.
Vi gik gennem vores gårdhave, og jeg gik med mit hoved ned mod græsset.... gården er lidt mørk... og himlen helt stjerneklar.... nå men jeg så ned og i mit ene brilleglas... så jeg et meget meget stærkt nærmest blinkende lys... jeg så op mod himlen og så det mest fantastiske, jeg i mit liv har set.
Jeg tror på liv i rummet... meeen har aldrig set mere end millioner af stjerneskud.... samt satelitter.... jeg er ikke i tvivl.... over mig fløj der et eller andet... og det var ikke et stjerneskud... ej heller en satelit.... en tyk tyk stråle af nærmest ild fløj over himlen... med en sindsyg fart.... for så at ende ud med et nærmest ... puf... men i puffet... var et skarpt.... grønt lys... og væk var det.... min veninde nåede slet ikke at se det....!!!
Jeg er i syv sind... vil virkelig have ønsket, at hun også havde set det.... men det gik virkelig stærkt.... øv øv sad så resten af natten og så op på den smukke stjernehimmel i håb om at se bare et lille glimt igen...


7470 Karup. 23. februar 2003.
Kører mod øst fra Karup mod Kjellerup af Årestrupvej. Har fået øje på en meget skarp stjerne, der er nogenlunde lige ud for min synsretning (næsten stik øst), som jeg får øje på lidt over trætoppene (15-20grader?).
Vejen går næsten ligeud hele tiden, men på et tidspunkt er der et lille blødt knæk til venstre og tilbage til højre. Da ser det lige pludselig ud til, at stjernen bevæger sig, og lyset begynder mere at minde om landningslys fra et fly på lang afstand. Så jeg går over til at tro, at det må være et fly, der er på vej til at lande i Karup i stedet.
Kommer tættere på og forventer egentlig nu, at jeg kan se flyet tæt på, og se haleror osv., men bliver meget overrasket, da jeg synes, at objektet står meget stille i luften - sådan nærmest svæver. Jeg kører forbi objektet til højre for mig, og jeg vil skyde på, at det er 300-500 meter væk.
Sådan som jeg husker det, havde det 4 røde lys - nærmest i en kvadratisk firkant, og så havde det også andre hvide lys flere steder rundt om. Jeg vil lige pointere, at jeg er farveblind.
Min første ide til en forklaring kunne være noget med en mast, jeg ikke har set før? Eller en helikopter?


Jeg kommer kørende ad hovedvej 445 fra Skanderborg mod Ry, da jeg i østlig retning (alså på min højre side) ser et fartøj oppe i luften, umiddelbart ser det ud til at bevæge sig i sydøstlig retning, men dette er lidt svært at vurdere, da det ikke bevægede sig særligt hurtigt, og jeg selv var i fart. I hvertilfald mister jeg det af syne bag mig, og først efter ca. 5 min. er det muligt for mig at holde ind til siden.
Jeg er nu lige uden for Ry. Jeg stiger ud af bilen og spejder hele horisonten rundt for at få øje på det igen, men på trods af, at det er høj solskin og fuldstændigt skyfrit, kan jeg ikke få øje på det.
Jeg fortsætter derefter til mit bestemmelses sted i Ry, hvor jeg ankommer et par minutter senere. Her får jeg igen øje på det, og nu, da jeg selv står stille, kan jeg konstatere, at det bevæger sig i nordveslig retning, hvor jeg følger det, til det er ude af syne.
Fartøjet befandt sig i ca. 1 km. højde, vil jeg skyde på (det var i hvertilfælde klart længere nede end nogle af de andre fly, jeg så den dag). Selve fartøjets form var ovalt, og uden synlige vinger eller noget. Med hensyn til farve vil jeg tro, at det har været blankt, da man kunne se solen reflekterer i det. Der kunne ikke høres nogen lyde, ligesom der heller ikke var nogen hvid stribe efter, som der plejer at være efter almindelige fly. Det hele sker mellem kl. 13.45-14.00.


4100 Ringsted. 18. marts 2003.
Jeg står på parkeringspladsen uden for min bil og er ved at låse den. Jeg kigger op mod himlen i vestlig retning, da jeg får øje på noget lys, der bevæger sig på himlen. Det flyver i østlig retning mod det sted, hvor jeg står. Pludselig tænker jeg - hvad i alverden er det, der kommer flyvende der. Det kommer flyvende i en højde af måske 200-300 meter og er enormt langt, jeg vil sige over 100 meter. Det er højt. Jeg kan ikke sige hastigheden nøjagtigt, men det flyver rimelig hurtigt. Hele seancen tager vel omkring 5 sekunder, hvorefter det forsvinder væk bag taget af en bygning. Men synet er utroligt. Jeg skal prøve at beskrive det.
Som sagt flyver det i en højde af 200-300 meter. Det er meget langt angiveligt over 100 meter og er højt og samtidig lidt slankt. Det er cigarformet dog med en pæn runding både for og bag. Det passerer næsten lige hen over det sted, hvor jeg står dog lidt forskudt mod nordlig retning, så jeg kan se hele den højre side af det. Ca. 1/3 fra forenden i højre side er der en stor rude og ca. 1/3 fra bagenden er der en tilsvarende stor rude. Der kommer lys ud af disse to vinduer.
Der er kun disse to vinduer på siden. Jeg kan også se lys skinne ud symmetrisk til modsatte side, altså dets venstre side, men der kunne jeg ikke se vinduer. Jeg undrer mig over, at det lys, jeg kunne se fra vinduerne, virkede tåget og lidt mat. Farven var lidt gullig. Vejret var nemlig meget klart med stjernehimmel og måne. Selve objektet var meget klart, men lyset fra vinduerne virkede noget tåget. Der var ingen lys andre steder på objektet at se end de omtalte vinduer på højre side og symmetrisk lys på modsatte side. Der var heller ikke noget som blinkede. Der var ingen lyd fra objektet i form af motorlarm, heller ingen lyd af luftmodstand eller andre indikationer af støj eller larm. Objektet havde ikke vinger.
Dette var hvad jeg så. Jeg kunne mærke en stigende utryghed, så jeg gik ind på fabrikken igen, hvor jeg arbejdede. Uret på væggen viste 04.07 og uret går rigtigt (passer med radioen). Derfor er den præcise tid for observationen 04.05-04.06. Jeg noterede forskellige detaljer ned på papir, foruden jeg forsøgte at tegne objektet, som jeg så det.
Senere på formiddagen (ved 10 tiden) retter jeg henvendelse til Ringsted politi for at høre, om de skulle have modtaget anmeldelser om et flyvende objekt over det østlige Ringsted den pågældende tid, men det havde de ikke. Jeg kan ikke være den eneste, der har set dette. Håber på andre har set noget, der kan bekræfte det. Jeg ved selv 100% at jeg har set det. Desværre har jeg ingen vidner, billeder eller nogen anden dokumentation for ovennævnte.
Til slut. Hvorfor har jeg valgt at skrive om og maile dette indlæg. Først var jeg også imod at gøre det, men nysgerrighed og håbet om at andre end mig måske også har set noget, fik mig til det. Jeg vil også gerne høre fra jer (SUFOI), om I har modtaget denne mail og også gerne fra andre mennesker, som måske den pågældende nat (18. marts 2003 omkring klokken 4 om morgenen) har set noget om dette, jeg har beskrevet. Og til allersidst vil jeg gerne sige at dette indslag ikke er fantasi, men virkelig noget jeg har set med egne øjne.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted