logo
Danmarks UFO Forening 

Observatørerne fortæller:

6400 Sønderborg. 15. oktober 2001.
Jeg stod ude på min altan og fik en pibe tobak, mens jeg kiggede på stjerner. Pludselig kom der tre lysende prikker farende hen over himmelen, to af dem fløj sammen og den sidste lidt for sig selv, den sluttede sig dog til de to andre, inden de forsvandt i horisonten.
Jeg har set mange stjerneskud og det var bestemt ikke et af disse, lysprikkerne var tydelige, men gengav et lidt uldent lys, og de trak ingen hale efter sig. De bevægede sig meget hurtigt og var væk efter ca. fem sekunder. Tjaa...nakkehårene har ikke rigtig lagt sig endnu, for det er jo ikke hver dag, man ser noget sådant, men jeg følte faktisk, at jeg stod midt i filmen »Nærkontakt af 3. grad«, og objekterne bevægede sig faktisk lidt på samme måde, hurtige, men tydelige kursændringer.


6400 Sønderborg. 15. oktober 2001.
Om aftenen før jeg går i seng, står jeg ofte i altandøren og kigger på stjerner. Denne mandag aften var det en anelse diset, men stjerneklart. Jeg bøjede nakken tilbage, og kiggede næsten lodret op mod stjernehimmelen, hvor jeg pludselig fik øje på et stort „stjerneskud“. Objektet var dog for stort til at være et normalt stjerneskud, lyset var uldent-gulligt, og trak ingen hale. Desuden bevægede det sig langsommere end et stjerneskud, men stadig hurtigt.
Objektet bevægede sig først ned mod den vestlige horisont, men kursen „knækkede“ pludseligt imod den vest-sydvestlige horisont, hvorefter det forsvandt bag nogle skyer/dis i horisonten. Jeg må ærligt tilstå at jeg slog det lidt hen, fordi at jeg i august havde set et lignende objekt. Så jeg tænkte at mine øjne måske drillede mig lidt for meget her på det sidste.


5250 Odense SV. 19. oktober 2001.
Fredag den 19. oktober 2001, kom jeg gående ad Solvej i Dalum i Odense SV og er netop nået til hjørnet, hvor den munder ud i Dalumvej, da min 5½ årige datter udbryder et eller andet i retning af, „Hvad er det?“ Både min datter og jeg observerer derefter to lysende prikker i vestlig retning, der hurtigt i løbet af få sekunder forsvinder i sydsydvestlig retning. Det hele sker så hurtigt, at to andre tilstedeværende, min kone og min svigerfar, ikke observerer noget. Tidspunktet er temmelig præcis kl. 21.30, idet jeg kort derefter ser på mit radiostyrede ur, der da viser 21.31.
De to lysende prikker bevægede sig parallelt i sydsydvestlig retning uden at ændre indbyrdes afstand. Den imaginære linie mellem dem var ca. 45 grader i forhold til deres fælles bevægelsesretning. Jeg observerede de to lysende prikker som aflange og udtværede, medens min datter hævder, at der var tale om rene punkter. Deres farve var nærmest som farven fra de natriumhøjtrykslamper, der benyttes til gadebelysning.
Min første tanke var, at der var tale om de lysreflekser, man i fugtigt vejr kan observere fra billygter, når deres lys reflekteres i elektriske luftledninger. Imidlertid var det ikke fugtigt vejr, der var ingen biler, farven var forkert og højden på himlen var for stor til at det kunne være reflekser i luftledninger. Min næste tanke var, at det kunne være fugle belyst nedenfra, eksempelvis fra stadionbelysningen fra Dalum Stadion, der (så vidt jeg ved) befinder sig i observationsretningen. Dette ville imidlertid medføre, at fuglene skulle bevæge sig med betydelige hastigheder, anslået flere tusind km/h.
Der kan efter min mening ikke have været tale om fly, idet de med den givne bane og hastighed burde have været hørbare. Jeg har en del erfaring med satellitobservationer. Der var heller ikke tale om satelliter, idet både hastigheden og størrelsen af lysfænomenet var forkerte. Det, der efter min opfattelse ville passe bedst med bane og hastighed, ville være et meteor, der dog i så fald skulle have været sprængt i to stykker. Jeg har aldrig selv observeret andet end helt kortvarige stjerneskud, og altså ikke et stort meteor, der passerer hele himlen. Alligevel synes jeg dog ikke, at den gullige farve stemmer overens med min forventing til farven på et sådant.


2100 Herlev. 23. oktober 2001.
Min mand, datter og jeg så noget underligt (synes vi i hvert fald selv). Vi var på vej fra Brøndby til København Ø via Helsingør Motorvejen.
Kl. ca. 21.10 tæt ved Herlev så vi en flyvende tingest på himlen. Den var ret stor, med MEGET lys foran, den lyste faktisk noget af himlen og skyerne op. Den havde hvidt lys på de to „sidevinger“ og rød lys bagtil. Den var mere bred end lang. Ingen af lygterne blinkede, alt lyste med ensartet kraft. Den havde på en måde form som en flyvemaskine, blot var den slet ikke så lang som en sådan. Den var MEGET bred til gengæld. Den fløj ingen steder - og det var især det og så det MEGET skarpe lys, der fangede vores interesse. Den forsvandt ikke, mens vi så på den, og vi kunne vel følge den ca. 3-4 minutter. I starten troede vi det var en helikopter, men det var den alt for stor til. Jeg har spurgt hos Flyvertaktisk Kommando, men man kan ikke give nogen officiel forklaring på dette.


2740 Skovlunde. 8. november 2001.
Vi stod 3 personer og kiggede på den stjerneklare nattehimmel, hvor først jeg og dernæst min kæreste fik øje på de 2 objekter, der fløj i zik-zak mønster efter hinanden. Afstanden imellem dem var ikke konstant, men varierende. Når den ene flyttede side gik der 2-3 sek. før den anden flyttede i samme retning. Afstanden til jorden var langt over flyvehøjde og i min. 15-20 km. højde.
Det var ikke sattelitter eller fly, da farten var for høj, og både hurtig og langsom i tempi. De var begge med svagt rød-hvidligt lys, hverken firkantede eller aflange men mere runde eller ovale og meget små p.g.a. afstanden. Det hele varede ca. 2-3 min., før de var ude af syne og mod østlig retning over et skydække der lå over København.


Høje Gladsaxe, 2860 Søborg. 19. november 2001.
Vi var ude at gå med min hund bag Høje Gladsaxe ad stien, der går parallelt med bagsiden af Høje Gladsaxe. Det var meget stjerneklart, og vi gik og kikkede på landingerne ude i Kastrup, som man kan se i horisonten.
Da jeg står og kikker op lige op over mig, ser jeg en tingest kommer flyvende i meget høj fart hen over himlen. En aflang tingest meget svag gul/brun, som forsvinder ud i horisonten. Lidt efter ser vi begge to kugleformede tingester, der flyver parallelt med hinanden, lige pludseligt flyver de ud fra hinanden i en bue også ind mod hinanden for derved at flyve paralellelt igen, og lidt efter laver de det samme igen og fortsætter, indtil de forsvinder i horisonten.
De to kugler var samme farve som den første og fløj ligeså hurtigt. Hvad det er, ved vi ikke, et fly er vi meget sikre på at det ikke er. Jeg kan fortælle, at mens det stod på, var min hund meget urolig, hvilket hun ikke plejer at være, da hun er en meget rolig hund.


8543 Hornslet. 19. november 2001.
Jeg stod og ventede på mit tog, da jeg vendte mig om og så tre lys oppe i himlen et stykke over byen. De stod på en lige linje, og måske var der en rød eller grøn prik i midten. Det var mørkt, og jeg kunne derfor ikke se andet end lysene.
Lige pludselig steg lysene meget hurtigt op i luften. Derefter ankom mit tog, og jeg blev nødt til at stige ind. Jeg spurgte en af mine medpassagerer om hun også havde set lysene på himlen, men hun sagde det var et fly.
Senere på dagen fortalte jeg min mor om det, og hun sagde at det umuligt kunne være et fly, der var steget så hurtigt op i luften, som jeg fortalte det var sket. Desuden var der heller ingen lyd, hvilket der ville have været hvis det var et fly eller en helikopter.
Da toget kørte videre ca. fem minutter senere, var lysene forsvundet.
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted